• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Slutten på kapittelet i Chicago

  Jeg kan virkelig ikke tro at dette kapittelet i livet mitt er over, og det føles så rart å pakke hver eneste lille ting i kofferter for å reise hjem om bare 4 dager. Dette har vært en reise jeg ikke ville vært foruten, for så mye som jeg har fått oppleve, kan ikke måles med noe annet. At jeg har fått tilbringe disse 3 årene med venner jeg vil ha for resten av livet, har vært gull verdt. 

  Mamma, pappa og Magnus kom hit på fredag, slik at de kunne være med på selve graduation-feiring som var på lørdag. Først var det seremoni på skolen hvor vi fikk utdelt vitnemålet, etterpå dro vi til Elisabeth for feiring med foreldrene til flere av oss som hadde graduation. Endelig fikk også min familie hilse på alle vennene mine, deres familier og ikke minst den professoren som har betydd mest for meg igjennom disse årene. Senere på dagen dro vi til Weber Grill for en skikkelig god middag, og der fikk vi servert både kylling, ribs, scampi, grillspyd og mye annet godt. På kvelden møtte jeg mange av mine venner for en morsom kveld på Vertigo sky lounge. Du kan tro jeg var sliten når jeg kom hjem til sengen min! 

  En perfekt dag å avslutte dette eventyret på ♥


  Meg, Trent, Kayla, Reggie, Jon og Katy. 


  Elisabeth og meg.


  Paige, meg og Lita.

  Min fine familie. 
  Mamma hadde ordnet gave til professor Kamienski - en norsk lue og et pannebånd, haha :-)

  På settet til Chicago Fire

  Hei dere! Jeg lyver ikke når jeg sier at gårsdagen var utrolig lang, men det var virkelig verdt det! Paige og jeg sto opp tidlig for å dra til south side av Chicago for å besøke Firehouse 51 som er med i serien Chicago Fire. Etter å ha fulgt med på denne serien i en lang stund, var det nesten helt uvirkelig å endelig se hvor det blir spilt inn. Som dere ser fikk vi også lov til å gå inn på stasjonen for å se oss rundt. Vi snakket også med noen av brannmennene der og de fortalte oss hvordan det hele fungerer når de filmer her. For ja, denne brannstasjonen opererer som vanlig under innspilling.

  Da jeg kom hjem var det rett bort på skolen for å hente antrekket til graduation (vi får hatter og kapper som dere sikkert har sett på film, hehe) og et møte om hvordan opplegget er på lørdag. Jeg rakk så vidt å gå hjem for å legge fra meg tingene, før jeg måtte til night class for å levere inn min financial model og signere et evalueringsskjema for min professor. Kvelden ble avsluttet med bursdagsfeiring for Dave som fylte 23 år :-)

  Happyhappy

  Hallo dere! Nå har jeg nettopp levert min aller siste oppgave til North Park University, og da gjenstår bare en siste prøve på torsdag. Det er helt sykt at jeg snart er ferdig med 3 år i Chicago og at jeg har fullført en bachelor på engelsk. Jeg glemmer helt å klype meg selv i armen og tenke over hva jeg har opplevd de siste årene. Folk spør meg om jeg kommer til å savne Chicago og vennene mine, og det er klart jeg kommer til å felle en tåre eller to når jeg drar ifra denne fine plassen. Men, om 3 dager er mamma, pappa og Magnus på plass her i Chicago og jeg gleder meg til en uke sammen med familien. 

  Om det så ikke var nok med eksamensuke og stresset med å pakke og rydde, dro jeg til legen på mandag for å finne ut av hva som feilet meg. Det visste seg at jeg hadde pådratt meg en bihulebetennelse og nå går jeg på en 10-dagerskur med antibiotika. Jeg merker allerede at jeg har mer energi enn jeg har hatt de siste to ukene, og det lover jo bra! Nå skal jeg hoppe til sengs med en ny episode av Chicago Fire, for i morgen blir det en laaang dag. Jeg forteller mer senere ;-)

  Jobbe med Kris og Kylie Jenner??

  Hei dere! En liten kjapp oppdatering før jeg legger hodet på puta. I kveld har jeg vært på middag med business klubben på skolen, og gjesten vår er presidenten for World Class Brands, Lenny Di Cristofano. Han er en veldig sukessfull mann, som også er en god venn av min professor. Dette er mannen som fant ut at burde selges mer enn alkohol og tobakk på tax free og i selve flyene. Selskapet hans kjøper produkter fra ulike leverandører i verden og selger dette til flyselskaper, flyplasser og cruiseskip. Han sitter da igjen med en stor fortjeneste, fordi produktene han selger er luksusvarer som han kjøper billigere. 

  Jeg syns det er så inspirerende å høre på slike mennesker som virkelig har lykkes, og hvordan de i det hele tatt har kommet hit. For å sette dette litt på spissen, skal denne mannen jobbe med Kris og Kylie Jenner snart, er ikke det sykt? En ting er sikkert, stort sett alle disse suksessfulle menneskene måtte starte på bunnen, så det er håp for alle! Lenny hadde med seg noen produkter til oss i business klubben og jeg var så heldig at jeg fikk en lekker klokke. Denne blir det nok lillebror som får i gave når han kommer hit på fredag :-)

  Mat, mat og mer mat

  Hei dere! Denne uken har egentlig gått skikkelig sakte, for da jeg våknet onsdag morge trodde jeg det var fredag. Snakk om å ikke henge med i tiden. På torsdag fylte Emily 20 år og vi måtte selvfølgelig feire henne, så dermed ble det en enkel lunsj på Tre Kronor rett etter min time. Fredagen ble også brukt til å sjekke ut et nytt spisested i Andersonville med Lita. Dette er et svenskt nabolag som ikke ligger så langt ifra der vi bor. Vi tok også turen innom et svenskt bakeri hvor de hadde masse kjente bakevarer, men siden jeg fylte opp fryseren med rundstykker på torsdag, skal jeg nok klare meg.

  I dag har været vært helt upåklagelig, og det mener jeg virkelig! Chicago har vist seg fra sin beste side og det har vært folk i gatene overalt. Emily, Paige, Lita, Rachel og jeg har egentlig bare ligget på gresset på campus og latet oss. Vi tok også en tur til Belmont for å teste ut et hamburger spisested og det var så deilig at vi kunne sitte ute å spise. Det kaller jeg gleder! 

  Jeg ser jo nå at det eneste jeg har tatt bilder av i det siste er mat, mat og mer mat. Heheh, det er godt jeg skal hjem til andre vaner i Norge snart! 

  Pollenallergi

  Hei dere! Ikke akkurat en bombe at jeg er syk igjen, det har liksom ikke gått helt min vei dette semesteret når det gjelder kroppen og imunforsvaret mitt. Jeg har følt meg redusert i godt over 2 uker, og det er ikke helt normalt til å være en såpass oppegående kropp. Jeg sendte derfor en beskrivelse av symptomene til min bestevenninne Kayla, og fikk raskt svar om at dette var mest sannsynlig pollenallergi. Hun har virkelig vært min ekstra mamma her i Chicago, for hver gang jeg har vært syk, har jeg alltid fått gode råd av denne jenta. Hun tok meg til Walgreens i dag, så nå har jeg både tabeletter og nesespray. Håper dette skal hjelpe! 

  Utenom dette, ble jeg ferdig med presentasjonen og ETS-testen på tirsdag, og nå står det igjen med en liten presentasjon, en innlevering og en prøve. Da kan jeg si meg ferdig! Ellers så hadde jeg et aldri så lite ryddesjau i går. Emily og Paige var over, og de var mer enn takknemlig for litt ekstra klær. Det lover i alle fall godt for plassen i koffertene mine! Ønsker dere alle fin helg, her er det meldt over 20 grader og full sol :-)

  Get ready for finals week

  Hei! Da har jeg kommet i gang med finals week og her sitter jeg på rommet og øver til ETS-testen jeg har i morgen (tirsdag). Vanligvis har vi finals week neste uke, men siden jeg skal ha graduation, skal det meste være ferdig denne uken. Det er litt deilig for at har jeg ekstra tid til å pakke og tilbringe mye tid med vennene mine før familien kommer på besøk. 

  I tillegg til ETS-testen, har jeg en fremføring i management & leadership i morgen. Jeg har også to innleveringer som skal være ferdig på torsdag og en liten fremføring på fredag. Det høres kanskje mye ut, men jeg har det meste under kontroll, så jeg satser på at dette går greit! Det gjelder å være positiv innstilt :-)

  Produktiv eller ikke?

  Hei dere! Jeg sitter så godt plantet i sofaen, at jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg skal rydde i klærne mine eller skrive ferdig en oppgave. Klokken er bare 21.15, så da håper jeg at det blir mulighet for begge deler. Kjenner jeg meg rett, får jeg ikke lagt meg før midnatt. 

  I går var det duket for businessmøte med Freedom Forum, og gud så kjedelig det var. Jeg hadde vel egentlig ikke så høye forventinger, da jeg fikk vite at vi måtte se en film og det eneste vi fikk servert var en tynn forrett. I tillegg måtte vi dra helt downtown til Business Club of Chicago, for å se denne filmen. Men, professoren min satte dette opp og da må man bare delta å late som ingenting. Paige, Lita og jeg var tross alt skrubbsultne etter nesten 2 timer på dette møtet, og dermed ble det strake veien til Vapiano for en god pastarett. Nammm! 

  - Chicago Guide -

  WHERE TO GO

  The Bean/Millenium Park

  Millenium Park er Chicago's mest besøkte park, og her finner du den kjente bønna. Parken er alltid folksom og spesielt attraktiv på sommeren, hvor du da finner mange boder med feks. pølser og brus. På vinteren finnes det også en liten skøytepark rett foran bønna, hvor det mulig å leie skøyter. 

  Adresse: 201 E Randolph St, Chicago, IL 60602  Navy Pier

  Navy Pier ligger til på Grand St. og helt ute i havgapet. Her får man en fin utsikt over byen, spesielt hvis du velger å ta pariserhjulet som koster rundt $7 per person. Navy Pier er også en perfekt plass for unger, fordi de har alle de kjente spisestedene samt forskjellige butikker og musem rettet mot barn. 

  Adresse: 600 E Grand Ave, Chicago, IL 60611  Magnificient Mile (North Michigan Avenue)

  Dette er hovedgaten eller shoppinggaten i Chicago. Her finner du alle de butikkene du leter etter og mye mer. Det er også veldig god stemning bare ved å gå en tur langs denne gaten, fordi det alltid er proppet med masse folk, uansett årstid. Du kan også følge denne gaten sørover mot Millenium Park og etter 25 min gange fra Water Tower Place vil du finne bønna.   WHAT TO DO

  Willis Tower (Skydeck Chicago)

  Dette er Chicago's høyeste bygning og før Twin Tower i New York ble bygget, var dette også USA's høyeste bygning. Willis Tower, eller Sears Tower som det en gang het, er en fantastisk attraksjon som må oppleves dersom du reiser til Chicago. Her får du blant annet se en helt nydelig utsikt over byen, og du får i tillegg gå ut på slike ledges, som gjlør at du kan se rett ned på bakken. Prisen ligger rundt på $20 per person. 

  Adresse: 233 S Wacker Dr, Chicago, IL 60606  John Hancock Tower

  Dette er den andre svarte, høye bygningen i Chicago. Jeg vet at de har et observasjonsrom for de som måtte ønske det, men jeg har alltid dratt til enten restauranten eller baren som ligger i 95 etasje. Du må være 21 år for å komme inn i baren uten voksne, og jeg må ærlig si at den beste utsikten er nettopp der ifra. Dette er gratis ved at du kjøper en drink eller to fra baren. 

  Adresse: 875 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611

  Boat trip

  Jeg har tidligere vært på tilsammen 3 båtturer og det gjelder å velge den riktige og mest interessante. Det finnes forskjellige typer turer, og noen fokuserer mer  på arkitektur enn andre. Den båtturen jeg hadde med tante og onkel våren 2014, var absolutt verdt pengene og tiden. For ja, det tok oss opp i mot 2 timer. Båten startet rett ved Trump Tower og tok oss igjennom kanalen og ut til Lake Michigan, slik at vi fikk se hele byen. For en opplevelse! Vi tok Signature Lake and River Tour med Wendella og det koster rundt $35 per person, men det finnes også andre turer til rundt $15.

  Adresse: 400 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611  Sports event (Blackhawks, Bulls, Bears, Cubs)

  Idrett generelt er utrolig stort i USA og intet mindre i Chicago. På vinteren er hockeylaget Blackhawks veldig populære, mens på høsten er basketballaget Bulls meget ettertraktet. Bears, footballaget er også på høsten, og for dere som forstår reglene, er dette en opplevelse uten like. Og til slutt, Cubs som er baseballaget vårt og de spiller på vårparten. Prisen på billettene varierer veldig, da spesielt hockey, football og basketball er veldig dyrt. Baseball derimot er nokså billig. 

  Blackhawks og Bulls spilles i United Center (1901 W Madison St, Chicago, IL 60612), Bears på Soldier Field (410 Museum Campus Dr, Chicago, IL 60605) og Cubs spiller i Wrigey field (1060 W Addison St, Chicago, IL 60613).

  Shedd Aquarium, Art Institute of Chicago, Adler Planetarium, The Field Museum, Museum of Science and Industry

  Ellers finnes det mange andre attraksjoner som museum og akvarium. Personlig liker jeg ikke museum, med mindre det er foto, og jeg er heller ikke så interessert i å se på dyr. Det eneste jeg har vært på over er Art Institute of Chicago, som var veldig interessant, men ikke noe jeg kommer på til å gå på i ettertid. 

  WHERE TO EAT

  Jeg er nok ikke den rette personen til å anbefale spisesteder i Chicago, for jeg og mine venner ender alltid opp på de samme plassene, dersom vi er fornøyd med maten. Men, jeg kan si så mye som at det finnes mange gode spisesteder rundt Grand State, blant annet Hard Rock Cafe, Weber Grill, Big Bowl, Rock Bottom, Giordani's. Man må egentlig bare prøve seg fram og jeg anbefaler å bruke google maps og yelp, så får man opp anbefalinger fra andre og spisesteder i nærheten. Jeg vil si det er et must å spise en skikkelig burger når du først er i USA, disse kan ikke sammenlignes med det vi får hjemme. Dessuten er deep dish pizza en Chicago-greie, og det er  en pizza som ser ut som en pai. Disse finner du på Giordani's eller Lou Malnati's. 

  WHERE TO SHOP

  Water Tower Place, North Michigan Avenue, Nordstrom, Fashion outlets of Chicago, Bloomington

  Det er mange plasser å shoppe i Chicago, så ikke fortvil. Det finnes et stort kjøpesenter på N. Michigan Ave som heter Water Tower Place hvor du finner alle de store butikkene som Forever 21, American Eagle, Hollister, Abercrombie & Fitch, Finish Line, VIctoria Secret, Pink, Sephora, Adidas, you name it! Topshop og HM finner ut rett utenfor sammen med en enda Victoria Secret, Apple, Levis, Aldo og mange flere. Jeg liker best å shoppe i selve gaten, fordi det blir så innmari kjedelig å tråkke rundt inne på et kjøpesenter. Ellers finnes det Nordstrom i samme gate og Bloomington med flere merkebutikker som Marc Jacobs og Michael Kors. Det er også gode muligheter for å shoppe i State Street. Rett ved O'hare flyplass finnes det også en outlet, men jeg syns utvalget her er så som så. 

  It's spring time

  Hei! Det virker som våren har kommet for å bli og det gledes. I går hadde vi siste dag med strategic management, fordi professoren vår reiser til Belgia på business-reise neste uke, og uken etter har vi bare eksamen. Denne fredagen skal jeg bruke på å komme a jour med innleveringer og muligens nyte at det er helg igjen. Dagene går helt sykt fort her borte, at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. 

  Jeg holder også på med en guide for Chicago, og den ville komme opp på bloggen så fort jeg er ferdig. Hadde aldri trodd det skulle ta så lang tid for å skrive et slikt innlegg. Det er bare å glede seg, mamma! I går når jeg gikk hjem fra biblioteket, tok jeg disse fine stemningsbildene. Det første syns jeg ble helt rått med tanke på kontrastene i fargene. Ønsker dere alle en fin helg! 

  Mama's birthday

  Hei! Jeg må innrømme at jeg blir en smule sjalu når familien stiller i stand bursdagsfeiringer og jeg ikke kan være tilstedet. Bursdagfeiring er jo bare så gøy og koselig, spesielt med min crazy familie. På lørdag hadde pappa's tante et stort bursdagskalas og i dag fyller min kjære mamma år. Spør du meg, syns jeg hun ser bare yngre og bedre ut for årene som går. Håper jeg ser like fresh ut når jeg runder den samme alderen ♥ Feiring skal det bli om 2 uker, da mamma, pappa og Magnus kommer til Chicago, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder. Jeg tror det blir tidenes familietur! Men, før det skal jeg gjøre ferdig bachelorgraden og avslutte med en skikkelig god innsats.

  Gratulerer med dagen, mamma! Takk for at du er den du er ♥ 

  Syk igjen??

  Hei dere og god onsdag kveld! Her sitter jeg fortsatt i kose-klærne, fordi jeg har enda ikke klart å komme meg ut døra, heh. Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjer med kroppen min, men det virker som om den enten reagerer kraftig på det skiftende været eller ikke tar til seg all næringen av en eller annen grunn. Det er jo litt rart med tanke på hvor mye sunn mat jeg har spist i det siste. Jeg har faktisk kuttet ut både brus, fast food og alt av godteri. Det føles frustrerende når jeg var syk for under 2 uker siden og jeg føler meg slapp igjen i dag. Uansett, jeg har fått i meg paraceter, sitronvann, appelsinjuice og en god frokost i håp om å bli bedre så fort som overhode mulig. Jentene på laget skal møtes for en volleyballtrening i ettermiddag, og det er jeg selvfølgelig frisk nok til. Man er aldri for syk til å spille litt volleyball :-)

  Hvis dere har noen kjerringråd for å hjelpe denne slappe kroppen, tas det imot med takk!  Life In Color

  Hei dere! For en herlig helg dette har vært. Jeg følte jeg måtte ta igjen for alt det jeg tapte da jeg lå syk forrige helg. På fredag strålte solen og det var godt over 20 grader i Chicago. Vi var så heldige at vi fikk lov til å ha dialogue-klassen ute i det fine været. Prof. McDonald ♥ Etter en tung styrkeøkt på overkroppen, dro Paige og jeg til Buzz Burgers for å spise middag. Jeg hadde håpet vi kunne sitte ute, men de fleste restaurantene starter ikke uteserveringen før 1. Mai, så det var mildt sagt en skuffelse. Burgerne var i alle fall gode, så det var vært turen!

  Lørdag kveld var det duket for Life In Color og for en fest! Som jeg sa tidligere, var det flere store DJ'er som entret scenen og samtidig spylet de maling på oss. Vi ble alle dynket i rosa maling, så da jeg kom hjem til Paige og Lita, trodde de nesten det var et monster som stod i døra. Hahah, kan tenke meg at det var litt av et syn. 

  Angst for å spise ute

  Hei dere og god ettermiddag fra Chicago! I dag er denne frøkna stiv som en pinne, og det er kanskje ikke så rart når jeg i går gjennomførte en hard beinøkt. Jeg har ikke fått trent skikkelig på over en uke, fordi jeg klarte å bli matforgiftet i forrige uke. Det var litt av meningen å ikke si noe på bloggen, da jeg ikke ville bekymre mine besteforeldre. Jeg kan skrive under på at det var helt forferdelig da det stod på som verst, men det gikk heldigvis over på et par dager. Men, som om ikke det var nok, har jeg nå fått en liten angst for å spise mat ute og det etter hele 3 år i USA? Godt jobba! Jeg skal spise middag med Paige senere i dag, og jeg vurderer å tilby henne noe jeg kan lage, så slipper jeg å spise ute. Heheh! Ellers er det endelig fredag i dag, ikke at det betyr så mye forskjell for en student, fordi de fleste dagene er like. Men, i morgen skal en stor gjeng av oss på Life In Color her i Chitown, et skikkelig stort raveparty med flere kjent DJ'er. Det tror jeg blir ukens høydepunkt! 

  Ønsker dere alle en fin helg :-)

  A day with the big guys

  Hei dere! Gårsdagen var en travel, men morsom dag. Jeg startet med 45 min på sykkelen, egentlig mest fordi jeg var litt tung i beina fra tirsdagen og jeg hadde en ny episode med Frikjent som jeg måtte bare se. Nå har jeg ikke syklet på en stund, så litt vondt i rompa har jeg i dag, men det var absolutt verdt det. Apropos serien Frikjent, det er lenge siden jeg har sett en så bra serie laget av nordmenn og i Norge. Den er virkelig verdt å få med seg!

  På ettermiddagen dro Advanced Finance klassen til Pfingsten Partners for et besøk. Lokalene lå midt Chicago's svar på Wall Street, LaSalle, hvor alle de største selskapene har kontorene sine. Som jeg kort fortalte tidligere, er Pfingsten et equity firm som kjøper opp selskaper og investerer, og selger selskapene videre til en betydelig høyere pris for å sitte igjen med overskuddet. Dette er ikke bare til fordel for Pfingsten, men de har også eksperter for å hjelpe de forskjellige selskapene til å fortsette videre, dersom de er interessert i å selge fra seg selskapet. Disse selskapene er også ofte familiebedrifter og det er ikke alltid barna vil ta over etter foreldrene sine, og det kan være en av grunnene til at de vil selge. Pfingsten hadde en presentasjon for oss om hvordan hele denne prossesen fungerer og hva de gjør til daglig. 

  Nok om økonomi, jeg blir så ivrig at jeg kan skrive i lange baner. Etter besøket vårt, dro noen av oss til bar med to av de som jobber på Pfingsten sammen med vår professor. En veldig koselig kveld og disse gutta tjener jo veldig fett på jobbene sine (ikke så rart når de jobber 80-100 timer i uken), så de tok på seg spanderingsbuksene. Det klager vi ikke på :-)  Photoshoot Day 2

  Hei dere! Jeg har noen flere bilder jeg vil vise dere fra photoshootene jeg hadde før påske. Det er så moro å være bak kameraet og jeg koser meg virkelig! Mange har spurt meg om hvorfor jeg ikke har lyst å jobbe som fotograf, men jeg er så redd for at jeg skal miste kreativiteten min ved å ha dette som en jobb. Å være en fotograf er heller ingen sikker jobb, med tanke på hvor mange gode fotografer det er rundt om i landet. Man må mest sannsynlig starte for seg selv, og den usikkerheten vil jeg ikke riskere. Dessuten synes jeg økonomi er ufattelig spennende, og i dag skal vi på utflukt til et firma i byen som heter Pfingsten Partners. Dette er et firma som investerer i mindre selskaper og hjelper dem med prosessen dersom de er interessert å selge. Det høres kanskje veldig nerdete ut, men jeg gleder meg som en unge! Vi har nemlig fått vite at dette firmaet er i billion dollar-klassen, har fantastiske lokaler downtown og de skal servere oss middag. Da er det greit å være student :-)  Dora the explorer

  Hallo alle sammen! Her kommer noen flere bilder fra påsken her i Chicago. Jeg får ikke sagt det nok, men været har vist seg fra sin beste side og jeg kan ikke annet enn å smile. I dag viser gradestokken 18 varmegrader i skyggen! Det er nesten så jeg går til innkjøp av en engangsgrill og har en piknik i en av parkene i byen eller her på campus. Har hørt noen rykter om at det snør hjemme, men jeg vet ikke om det stemmer i solbyen Sarpsborg?

  På selve påskeaften leide Unni og jeg sykler fra Divvy, slik at vi fikk sett mest mulig av byen. Jeg gjorde også dette med tante og onkel i fjor, men i år ble sykkelturen litt anderledes. Vi fikk sett skyline, The Bean, Millenium park, Buckingham Fountain og hvor mye folk det faktisk var i byen denne lørdagen. Det var nesten umulig å sykle langs Michigan Avenue og ned til Grand St, men for en flott dag vi hadde!  Ferris Wheeeeel

  Hei dere! Helgen er over og nå er uken igang igjen. Det begynner å spisse seg til og det er bare 3 korte uker, før eksamensuken venter. I går hadde jeg tidenes søndag med Lene og Lita, og det eneste vi gjorde var å late oss på soafen med haug av episoder med Robinsonekspedisjonen. Jeg har faktisk ikke hatt en så stor interesse for dette programmet før, men i går falt det virkelig i smak. Før tacoen sto klar på bordet, lagde Lene og jeg smeltet mørk sjokolade med jordbær og banan, fyyy så godt det var! Jeg fikk nesten litt flashbacks til da Karoline, Adam og jeg var på Max Brenner i New York for nesten 2 år siden. 

  Av en eller en annen grunn, er det høyden man skal leke med når man er i Chicago. Det kryr av høye bygninger man kan gå opp i, men det finnes også dette pariserhjulet vi måtte teste ut. Det var en smule kaldt, men når man får se byen fra en annen vinkel, er det virkelig verdt det! Vi hadde det gøy :-)

  Thomas' Senior Recital

  Hei! På torsdag hadde Thomas sin senior recital, som er en konsert han har satt sammen helt alene for å avslutte sine 3 år som musikkstudent ved North Park. Thomas er så utrolig dyktig når det kommer til musikk og konserten bød på flere svært bra opptredener. Flere av sangene som ble fremført har han selv skrevet, mens de aller fleste sangene hadde han laget sin egen arrangement til. Daniel Stenbaek, en kjent gospelmusiker fra Stockholm og et av hans kor var også på besøk i Chicago denne uken. De fremførte sangen You are Good og han spilte også et fantastisk stykke for oss. Han er Thomas' sitt store forbilde, så dere kan tro det var en som smilte fra øre til øre! For en fin kveld :-)  First day of Easter

  Hei! Denne påsken har gått over all forventning og det samme kan jeg si om været. Det er jo kanskje litt morsomt at vi nordmenn er ekstremt opptatt av været, men det er faktisk ikke til å spøke med. Er det noe som gjør Ola Nordmann glad og i godt humør, så er det sol og varmegrader når påsken banker på døra. Forrige torsdag var Unni's første dag i byen og vi bestemte oss for å dra opp i Chicago's kjente bygning, John Hancock Tower for å ta en drink og selvfølgelig nyte utsikten utover byen. Det ble også litt tid for shopping, men det eneste jeg kjøpte meg var et par truser, noe bankkortet helt sikkert jubler hurra for. Vi avsluttet dagen med en god middag på TGI Fridays - favoritten ♥  Tilbake fra reparasjon

  Hei alle sammen! Dette ble visst en liten bloggpause, men kanskje ikke så rart når jeg hadde fullt opp med å vise Unni rundt i byen. Hun har som sagt vært her en gang før, men med tanke på hvor stort Chicago er, var det selvfølgelig mye nytt jeg fikk vist henne. Nå sitter hun på flyet hjem til Norge, og dermed kan jeg slappe litt mer av. Trodde jeg, før jeg så timeplanen for resten av denne uken.

  For å forklare fraværet mitt, hadde vi en aldri så liten fest her på lørdag. Uheldigvis klarte en av mine kompiser å søle en boks med øl over tastaturet på macbooken, og dermed var den ute av funksjon. Vi dro ned til Apple Store på søndagen, og allerede i dag ringte de og sa at den var ferdig reparert. Snakk om rask service! Litt glad for at det skjedde her og ikke hjemme, da både prisen og reparasjonen er betydelig bedre! Nå skriver jeg i alle fall på et flunkende nytt tastatur :-)

  Denne onsdagen har blitt brukt til utflukt med finansklassen til et firma som heter GBE (Gus Berthold Electric), for å se hvordan det fungerer og samtidig deres regnskap fra tidligere år. Dette er noe læreren vår arrangerer for at vi skal få et bedre perspektiv på hva driver med i timen, og for min del er det mye lettere å forstå hele prosessen ved å se det i realitet. Vi jentene (Lita, Paige, Emily og jeg) hadde lovet læreren vår middag på en thai restaurant like i nærheten av skolen, fordi han hadde bursdag forrige uke. Det kan kanskje virke litt rart å ha et så nært forhold til en lærer, men dette er litt spesielt og vi er faktisk gode venner som snakker om alt. Nå skal jeg lage meg kveldsmat og se litt på TV2! :-)

  Back in business

  Hei! Dette blir en travel uke, men det er sånn jeg liker det. I går hadde jeg to photoshoots med student atleter som er nominert til forskjellige priser ved skolen. Været var absolutt på min side og det var en fryd å ta bilder i 17 plussgrader og stekende sol. På kvelden spilte jeg en volleyballkamp med noen venner på skolen. Siden jeg er senior i år, får jeg lov til å delta i den årlige volleyballturneringen som skolen arrangerer, og vi vant vår kamp enkelt. Laget mitt ble igjen i hallen for å trene på forskjellige angrep slik at jeg fikk lagt mest mulig. 

  Senere i dag må jeg rydde og vaske klart til Unni kommer på besøk i morgen, og jeg får Katy på middagsbesøk når hun er ferdig på jobben i kveld. I morgen blir det hele 4 photoshoots, så det er bare å henge i :-)

  Saturday walk

  Hei dere! På fredag kveld hadde Lita, Lisbeth (Lita's venninne fra Bergen), Katy og jeg tidenes jentekveld. Vi hadde kjøpt inn masse snacks, litt vin og koste oss ihjel med filmen 10 things I hate about you. En skikkelig jentefilm! 

  Lørdag formiddag tok Lita, Lisbeth og jeg bussen ned til Foster Beach for å gå langs Lake Shore, som er en gangvei langs Lake Michigan. Vi var så heldige med været og mye minnet om en herlig påske. Jeg blir like overrasket hver gang jeg går turer i byen over hvor vakker den er. 

  Stressful week

  Hei dere! Det går visst lenge mellom hver oppdatering, men når jeg ikke har noen bilder å dele med dere, føler jeg det blir tynt å oppdatere. Denne uken har alt annet enn vært min uke, i alle fall til nå. På lørdag kveld klarte de i People's Gas å slå av gassen vår, så dermed var vi plutselig uten varme, varmtvann og tørketrommel, og dette skjedde uten forvarsel fra selskapet. Vi ringte huseier og til han som de så fint kaller "the fixerman", men til ingen nytte. På søndag var det ingen fremgang, så da flyttet jeg over til Lene, Ellen og Korbi, fordi jeg ikke orket å sove i 14 grader og risikere å bli syk. Jeg har nå bodd hos dem i 4 dager og de jentene har vært så snille mot meg, at jeg var nødt til å lage middag til dem på mandag og vaske litt klær for dem. Ikke nok med det, da jeg flyttet over til jentene, virket ikke internetten dems. Så dere kan jo forestille dere de x-antall timene jeg har tilbringet på biblioteket denne uken, for å skrive ferdig innleveringen som har deadline i morgen kveld...

  Heldigvis er jeg tilbake i leiligheten nå, med både varme og varmtvann!! Det var helt tilfeldig fordi han mannen fra People's Gas som var i bygningen vår skulle hjelpe naboen, så jeg kastet meg nesten over han for å få han til å hjelpe oss, og det gjorde han. Takk og lov!

  Nå er det under en uke til Unni kommer til Chicago, og oppi alt dette stresset, har jeg egentlig ikke innsett at hun kommer hit snart. Etter en god nattssøvn og en deilig frokost, har det virkelig gått opp for meg at hun er her om noen få dager. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg! :-)

  Hoopin'

  Hei! Jeg må innrømme at det var hardt å komme tilbake på skolebenken etter spring break, spesielt når man blir møtt med en haug med arbeid som må gjøres. Noen ganger forstår ikke professorene at vi studentene har andre klasser, så de bomber oss like gjerne med innleveringer i hytt og pine. Det er godt jeg er ferdig med studietiden snart, begynner nesten å bli gal. Uansett, Karoline reiste hjem i går, noe som er like kjipt hver gang. Men, er det en bestevenninne jeg vet jeg kommer til å ha livet ut, uansett hvor i verden vi bor, så er det henne. Jeg føler meg så heldig som har funnet en så fantastisk bestevenninne! Tror jeg har vunnet i lotto :-)

  Etter en uke med gjengen i California og en uke med Karoline, var det skikkelig stille i leiligheten i går. Lita har besøk av en venninne fra Bergen som blir i 10 dager, så de brukte hele dagen downtown. Det var så stille at jeg kunne høre naboene snakke igjennom veggen. For å ikke kjede meg ihjel, brukte jeg ettermiddagen på treningssenteret hvor jeg fikk gjennomført en super bra styrkeøkt på overkroppen, og avsluttet med litt basketball. Ja, sånt skjer når alle vennene mine er basketballspillere. Det er kjempegøy, hvertfall når jeg har lært et par triks sånn at jeg får litt fremgang på skytingen min, eller hooping som de liker å kalle det.

  Nå skal jeg straks komme meg ut døren for ukens siste treningsøkt, litt lekser og i kveld skal jeg bort til gutta for å se Wisconsin spille tredje runde i turneringen. Vi snakkes :-)  Aptos Beach

  Hei! Sjekk denne fine sandstranden da, dere! Jeg skulle virkelig gjort mye for å bo så nærme dette paradiset, men jeg får nøye meg med storby og skyskrapere enn så lenge. Heldigvis fikk jeg tilbringe 3 dager på denne vakre plassen i løpet av spring break. På torsdag morgen kom Jon og hentet Dave, Reg og meg, fordi vi ville være et par dager i Santa Cruz og Aptos før vi måtte vende snuten hjemover. Da vi ankom Aptos, som er en veldig liten plass rett utenfor Santa Cruz, dro vi til denne stranden. Skal innrømme at vannet var litt for kaldt å bade i, så mens guttene hoppet ut i bølgene, tok jeg en liten lur i sola. Til tross for få dager på stranda, har jeg fått litt brunfarge og det klager jeg ikke på! 

  Golden Gate Bridge

  Hei! Jeg har fortsatt mange bilder å vise dere fra vår fine tur til California, så her kommer delen fra da vi tok turen til Golden Gate Bridge. Dette er en veldig kjent bro som forbinder San Fransisco med Marin County. Broen er hele 1280 meter lang og er en av verdens lengste hengebroer. Den er veldig populær for turister i San Fransisco og er den mest fotograferte broen i verden. I tillegg er den er jo også veldig fin å se på :-)

  Meg, Dave, Kayla, Ryan, Katy og Trent. 

  St. Patrick's Day in Chitown

  Hei dere! Spring break er over og jeg er tilbake på skolebenken. Det beste av alt er at da jeg ankom Chicago på lørdag, var det vår-været som ventet på meg. Snøen har smeltet bort og gradestokken er nå endelig på pluss-siden. I helgen ble det feiret St. Patrick's Day her i Chicago, som er en stor tradisjon blant innbyggerne i denne byen. River North blir fylt med grønn farge, folk i byen går kledd i grønt og du kan til og med få kjøpt grønt øl på alle de irske barene. Karoline og jeg tok turen downtown for å se på elven og samtidig spise en god lunsj på Chili's. Slike søndager er det beste som finnes!

  Mount Diablo

  Hei! Nå er denne frøkna hjemme igjen i storbyen etter en helt fantastisk spring break. Ting ble litt annerledes enn planlagt, sånn er det når man reiser på tur med flertallet av gutter som tar de fleste planer på sparket. Men, for en ferie vi hadde!

  På tirsdag kom faren til Ryan med et forslag om at vi skulle gå på tur opp Mount Diablo, og for en naturelsker som meg, var dette midt i blinken. For å være helt ærlig, var nok jeg den eneste som var skikkelig giret for denne turen. Jeg hadde så mye energi på starten av den dagen at jeg kastet meg ut på en 5km lang løpetur i nabolaget. Det var muligens ikke det smarteste valget, når det tilslutt viste seg at turen ble verre enn antatt. Det stod nemlig 5 miles (8km) på nettsiden, men det skulle vise seg å være feil, og da vi attpåtil gikk feil i starten av løypen, kan dere tro det allerede var sure miner ute og gikk. Toppen av fjellet var så langt unna, at det føltes ut som vi aldri skulle nå dit. Dermed begynte guttene å småløpe med oss jentene hakk i hæl. 3,5km rett opp var ingen lett sak. Da vi endelig kom på toppen, ble guttene så utålmodige at etter 10 minutter var vi allerede på vei ned igjen - løpende! 

  Jeg har aldri vært så støl i hele mitt liv, og dere kan jo tenke dere hvem som fikk seg en god latter da hele gjengen kom tuslene inn dørene hos Ryan. Faren hans presterte å si: Jeg mente ikke dere skulle løpe opp fjellet, jeg trodde jo dere ville kjøre hele veien opp! :-)  I want to be Pebble Beach wealthy

  Hei! Dette innlegget var ikke planlagt å bli publisert uten tekst, men det gikk litt unna på morgen i dag. Guttene og Kayla dro til et outlet for å shoppe og Katy dro på frokost med en kompis fra da hun bodde i Spania. Det ble en kjapp frokost på meg, før jeg la ut på en 5km løpetur i nabolaget. Som jeg elsker å være her! 

  I går kjørte 17 Mile Drive, som er en kjøretur igjennom Pebble Beach, hvor det er bare rike folk som bor og spiller golf. Dette ligger rett ved havet, så utsikten var helt fantastisk. Jeg hadde ikke klaget hvis jeg hadde bodd her :-)  At the top of San Fran

  Hei! Nå er det på tide å fortelle om den fine kvelden vi hadde på lørdag. Etter en lang dag i byen, dro vi opp til huset til Dennis og Jerri. Dennis er sjefen til Todd, faren til Ryan, og jeg tror jeg aldri har møtt en så jordnær person før. Dennis eier firmaet og har da mer enn nok med penger, og man tar kanskje en kjapp beslutning at slike typer er veldig gjerrige, men denne karen var det stikk motsatte. Han skjemmet oss alle bort hele kvelden. Vi fikk servert hot dog ala San Fransisco til en slags forrett og mac'n cheese i alle mulige varianter med masse salat og surdeigbrød. Surdeigbrød er visst en greie her nede, så man finner det overalt i forskjellige bakerier og restauranter. Det var så fint vær at vi satt ute på balkongen hele kvelden, og det hele ble avsluttet da Dennis plutselig dro ut et fat med masse whiskey og rom, da var det på tide å ta kvelden og dra hjemover.  Todd kjøpte en selfie-stick til oss, så det var klart vi måtte prøve den. Dette er seriøst verdens beste gjeng ♥

   Todd og Dennis fikk også for seg at de skulle kjøpe dyre sigarer til gutta, og de hadde den leksjonen ute på balkongen.

  When in San Fran

  Hei! For en fin by San Fransisco er! I går brukte vi store deler av dagen på å utforske byen, nyte den varme solen og det deilige været. Vi gikk nede ved båthavna, hvor Katy, Dave og jeg kjøpte oss pannekaker med nutella og banan. Det kaller jeg en fest i munnen! Utover dagen tok vi også turen til Golden Gate Bridge, som jeg tenkte å vise bilder av i neste innlegg. Vi hadde også en helt fantastisk kveld hos Dennis og Jerry med god mat, drikke og en helt sinnsykt fin utsikt. 

  Denne søndagen ble litt anderledes enn vi hadde planlagt, for Katy ble plutselig veldig syk. Rose (moren til Ryan), Kayla og jeg tok henne til sykehuset og der var vi i nesten 3 timer. Heldigvis er hun mye bedre nå! Da vi kom tilbake dro Kayla og jeg på en løpetur rundt i nabolaget, mens guttene spilte basketball i parken like ved. Det ble en rolig kveld på oss med felles middag og en liten kjøretur. Vi jentene er så heldige å få låne den splitter nye BMW'en til Rose, så vi har cruiset rundt med åpent tak og høy musikk i hele kveld. Glad det ikke er jeg som kjører den fine bilen :-)


  In California

  Hei! Nå er jeg på plass i California, nærmere bestemt San Fransisco. Vi kom hit i 19-tiden i går og ble raskt introdusert for In-N-Out, som er et veldig kjent spisested her i California. Dette skal være det sunneste fast food alternativet i følge de som bor her. I dag blir det en tur inn til selve byen for litt sightseeing og i kveld skal vi hjem til sjefen til faren til Ryan for å spise middag. Vi bor for tiden hos familien til Ryan og de er verdens søteste! Nå venter det en ordentlig amerikansk frokost med vafler, pannekaker og masse frukt. 

  Field trip with advanced finance

  Hei! Her kommer en liten oppdatering før jeg legger hodet på puta. Denne midterm-uken tar på og jeg kjenner at jeg er en smule sliten. I dag var advanced finance klassen på field trip til et stål/aliminium firma som produser ulike deler til flere industrier. De lager blant annet flere deler til det kjente motorsykkelmerket Harley Davidson. Vi fikk se hvordan bedriften fungerte og samtidig stille spørsmål til han som eier selskapet. Dette høres kanskje litt rart ut med tanke på at jeg studerer økonomi, men vi fikk vite hvordan manufacturing fungerte, operation management og hvilke valg selsapet har hatt og tar for å få mest mulig overskudd. Noe som er veldig interessant for en kommende økonom. 

  Da vi skulle dra hjemover, hadde prof. Kamienski lovte alle sammen at vi skulle få smake på "verdens beste hot dog". Og jeg setter det i gåseøyne, fordi ingenting slår pølsene vi får tak i Norge. I riktig Chicago tradisjon får vi egentlig ikke lov å ha på ketchup, men bare sennep, løk og agurkmix. Jeg skjønner jo nå hvorfor jeg ikke har smakt på en slik hot dog før nå, æssssj. Etterpå tok vi turen hjem til Kamienski hvor vi spilte forskjellige brettspill og bare hygget oss. For dere som måtte lure, vi har et veldig avslappet forhold til vår lærer, så det er derfor vi får lov til å gjøre slike ting :-)

  Caliiii

  Hei! Beklager så mye for dårlig oppdatering den siste uken. Jeg kan vel egentlig si at en av grunnene er mangel på bilder, heheh. I den kommende uken skal jeg prøve å oppdatere flittig, macbooken blir ihvertfall med på tur. Men før den tid står det midterm week på planen, og jeg har to innleveringer, en presentasjon og en prøve som jeg skal igjennom før jeg kan ta en velfortjent ferie. Heldigivis har jeg jobbet godt denne helga, så begge innleveringene er straks ferdige!

  Nå skal jeg snart avgårde på skolen, før jeg skal ta meg en styrkeøkt og få litt hard massasje på leggene. I går var jeg nemlig ute å løp og da kjente jeg smerte i leggene igjen, så da gjelder det å få litt behandling sånn at det ikke forverrer seg. 

  På fredag reiser jeg til California og jeg ikke si noe annet enn at jeg gleder meg. I forrige uke fikk vi nemlig vite at Katy kunne bli med oss, og det gledes!  Bilder lånt fra weheartit. 

  Snow day at North Park

  Hei! For litt over tre uker siden, fikk vi enormt mye snø her i Chicago og det resulterte at vi fikk mandagen fri. Det er nemlig sånn at hvis det kommer for mye snø, får de problemer med å måke alt, så da får vi studentene heller fri fra skolen. Heldigvis er skolen min veldig gjerrige på disse fridagene, så da går jeg ikke glipp av så mye undervisning. Så lenge solen viste seg fra sin beste side, kunne jeg ikke sitte inne og klaget over været, for det finnes vel bare dårlige klær? Kayla og jeg gikk en lang gåtur rundt på skolen og i parken rett i nærheten. 

  Det er heldigvis ikke så mye snø nå, og det er heller ikke alt for kaldt, så nå skal jeg ta meg en løpetur ute. Vi snakkes! :-)  Waiting for spring break...

  Hei! For en stund siden fortalte jeg at jeg hadde bestilt billetter til årets spring break, og når denne kulden ruger over Chicago, skal jeg innrømme at jeg lyst til å reise avgårde så fort som mulig. Heldigvis er det bare 12 dager til vi reiser! Vi er en gjeng på 9 personer som reiser først til San Fransisco hvor i alle fall Kayla, Trent, Dave og jeg har tenkt å bli i et par dager, mens de andre mest sannsynlig drar rett til Santa Cruz. Annie (en venninne av meg og Kayla) har en søster som bor midt i byen i San Fransisco, så vi har fått lov til å bo hos henne. Etter noen dager reiser vi videre til Santa Cruz, nærmere bestemt byen Aptos, hvor en kompis av meg bor. Der skal hele gjengen bo resten av uken.

  Kayla og jeg har tatt på oss ansvaret for planleggingen, og vi er allerede godt i gang. Vi har funnet ut et par turer som vi skal gå på både i naturen og i byen, se Golden Gate Bridge, bonfire på stranda, In-N-Out, beachparty, padling på surfebrett og masse mer. Jeg gleder meg så masse! :-)  Bildene er hentet fra google.

  Go North Park!

  Hei dere! Nå sitter jeg godt plantet i sofaen etter en ganske så travel helg. På fredag dro jeg til frisøren for å fikse opp etterveksten og samt stusse det litt. Frisøren min må være den herligste i verden. Jeg kom dit klokken 10 på morgen og jeg var den eneste kunden der i godt over en time, så jeg og Tim (frisøren) hadde tid til å prate om alt mulig. Det er helt utrolig hvor mye de bryr seg om kundene der, så nå klipper alle de norske vennene mine seg der, etter anbefaling av meg.

  I går dro vi i gjengen til Naperville for å se basketballguttene spille årets siste bortekamp. Dette var kampen som skulle avgjøre om de kom til sluttspillet eller ikke. Uheldigvis tapte vi kampen 82-72, selv om vi ledet nesten fra start til slutt. North Park har ikke vært så gode de siste årene og de har en veldig utfordrende trener, som har ført til at alle guttene i gjengen bortsett fra Trent har sluttet. Tapet la ingen demper på feiringen for guttene har hatt en fantastisk sesong og de har virkelig overrasket! 

  Resten av denne søndagskvelden blir det lekser og totalt avslappning med Lita og Paige ♥

  Gratis bagels

  Hallo! Lita, Paige og jeg startet gårsdagen med en kjempegod brunsj på Tre Kronor, de har seriøst verdens beste pai med brokkoli og cheddar! Sorry for at jeg snakker om været, men jeg i dag står det nemlig -21 på gradestokken. Er det virkelig mulig? Jeg har så lite lyst å gå ut døra, men jeg har egentlig ikke noe valg. Skolen venter på meg og jeg må få gjort ferdig første del av research paper nummer 2. Heldige meg!

  En annen morsom ting er at Paige og jeg gikk bort til Dunkin Donuts rett etter at de stengte i går kveld. De pleier å kaste alt som er igjen av bagels, muffinser og donuts. Det beste av alt er at de samler alt i en pose, så vi kan bare forskyne oss. Paige og jeg fikk med hele 22 bagels hjem i går, og det helt gratis!! I tillegg får vi alle de grove bagelsene, fordi amerikanerne ikke liker dem. Så nå er fryseren stappfull med bagels, haha :-)

  Today's brekkie

  Hei! Kong Vinter har tydeligvis ikke forlatt denne byen, for denne uken er det meldt en uhyggelig kulde fra en annen verden. Skulle nesten trodd vi bodde på Nordpolen. Det skal nemlig bli -17 på torsdag. Jeg tror jeg heller går i hi og våkner opp den dagen vi reiser på spring break. 

  Denne eggkokingen er tatt til nye høyder, så i dag ble det knekkebrød med egg på til frokost. Nammm! Nå befinner jeg meg på skolen og her blir jeg i godt over 4 timer til. Jeg har to klasser i dag, og et møte med gruppen i management & leadership. På fredag har min professor kansellert klassen, det betyr langhelg for meg og det kan jeg ikke klage over. 

  En annen glad-nyhet er at jeg har fått jobb på skolen igjen. Min tidligere sjef da jeg jobbet som fotograf, kontaktet meg og spurte om jeg ville ta bilder til det årlige arrangementet for student-atleter. Da har jeg flere spennende oppdrag i møte når våren nærmer seg. 

  Blå-mandag

  Hallo! Jeg tror jeg må slutte å gire meg selv helt opp og tenke at alt går bestandig etter planen. Etter alle de inspirirende matbildene jeg postet, fikk jeg plutselig lyst på knekkebrød med kokt egg. Sist gang jeg kokte egg, gjorde jeg det hjemme, med mamma ved min side og den fine eggkokeren vår. Dessverre har vi ikke en slik fancy eggkoker her i leiligheten, så da googlet jeg hvordan jeg kunne koke egg på den vanlig måten. Problemet var at jeg først ikke fant noe som jeg kunne bruke til å stikke et lite hull i egget, så da jeg kokte det første egget, sprakk det selvfølgelig og hele gryta ble full av eggehvitte. Heldigvis kom jeg på den smarte ideen om å bruke vinåpneren til å stikke hull. For et geni jeg er! Dermed ble det knekkebrød med kokt egg og litt sitronpepper på (fordi Lita hadde "gjemt" det vanlige pepperet... heheh)

  Ikke nok med det. Jeg gikk på butikken for å handle inn mat, og jeg hadde allerede bestemt meg for hva jeg skulle lage til middag. Da jeg akkurat hadde betalt og lagt varene i sekken, kom det et lys fra klar himmel at jeg hadde glemt brokkolien som jeg skulle kjøpe. Det var jo egentlig derfor jeg skulle til butikken i utgangspunktet. Snakk om surrehue! 

  Middag ble det og nå skal jeg bort til Lene en tur for litt kvalitetstid. Legger ved dette bildet jeg tok på campus lørdag ettermiddag. Jeg må si det er vakkert her :-)

  Happy Monday

  Happy mandag alle sammen! Det er lenge siden jeg har vært så motivert for å kickstarte denne uken, som denne mandagen. Forrige uke var ikke kostholdet helt på topp, og det skyldes helt enkelt at jeg var en smule lat og ikke fikk laget ordentlig middag hver dag. Jeg er ikke en stor frokost-spiser, da er middagen desto viktigere for å holde energinivået oppe. Denne uken derimot, skal bli den aller beste, både på treningsfronten og med kostholdet. 

  For min del, syns jeg det er lettere å planlegge middagene i forkant slik at jeg kan handle det meste på en dag. Dessuten er det mer økonomisk, så slipper man å stoppe innom butikken hver eneste dag. I dag blir det kylling, fullkornsris og bretagne saus med brokkoli ved siden av til middag. Det ser denne middags-elskeren fram til :-)

  Om godt over 2 timer skal jeg på skolen, etterfulgt av et møte med strategic management gruppen. Ellers blir det nok en tur på biblioteket for å starte på research paper nummer 2. Ønsker dere alle en fin uke!   Senior night

  Hei! I går (lørdag) hadde to gode venner av meg, Annie og Trent, senior night på basketballbanen. For dere som ikke vet hva senior night er, så er det siste hjemmekampen for de skal ta eksamen til våren. Denne kampen blir satt litt ekstra pris på, og senior spillerne får alltid blomster og gaver av laget. Det ble en ganske lang dag i hallen, fordi jeg så både jentenes- og guttenes kamp. Egentlig hadde jeg planer om å dra forskjellige steder downtown for å ta bilder, men da gradestokken visste -22, var jeg rask med å endre planene. Håper det blir mildere til uken, for da skal jeg ut i kulda for å kose meg med kameraet. 

  Resten av valentineskvelden ble tilbringet med gutta og filmen Wedding Crashers. En gammel, men morsom film om to "brødre" som kræsjer brylluper for å finne seg damer de kan ha det gøy med. Heheh, alle tiders på en vel så "romantisk" dag :-)

  Fredag den trettende

  Hei! I går skulle Lita, Lene, jeg og et par svenske gutter ha et møte med han som er senior director for de internasjonale studentene, med tanke på den økonomiske situasjonen vi er i nå. Det har seg sånn at lånekassen regner valutaen fra april i fjor, noe som tilsvarer en ganske stor forskjell fra hva den er i dag. Dermed kan vi, spesielt de norske studentene, riskere å tape flere ti-tusen av kroner fordi lånekassen ikke velger å skru opp lånene våre. En veldig kjip situasjon å være i, men vi prøver så godt vi kan å finne en løsning. Men, over til fredag den trettende. Det var tydeligvis miskommunikasjon, så vi satt der og ventet i hele 30 min, og ingen Mark Olson dukket opp. Må innrømme jeg ble rimelig irritert, for der hadde jeg stått opp klokken 7 for å rekke et møte...

  På kvelden dro Lita, Paige og jeg downtown for å se Fifty Shades of Grey på kino. Ikke noe bombe at kinosalen var stappfull. Jeg har ikke lest bøkene, så for min del ble ikke filmen en stor skuffelse, slik som omtalene sier. Hvis noen av dere ikke har sett, skal jeg ikke røpe noe mer.

  Denne lørdagen startet med yoga og styrke på beina med Kayla. Det er så deilig å endelig være tilbake på yoga'en, for jeg kjenner jeg blir mykere og mykere for hver gang. Ellers på agendaen spilles det årets siste basketballkamp for både jentene og guttene, som jeg gjerne vil få med meg :-)

  Travel student-tirsdag

  Hei dere! Dette har vært en travel student-tirsdag, om jeg skal sette ett ord på det. Jeg startet allerede dagen med lekser i management & leadership, før vi spilte nok en runde med globalization i strategic management. Det virker ikke som om jeg har knekt koden enda, for det ble 3. plass på meg i dag også... Kan ikke få sagt hvor mye jeg hater å tape! 

  Ellers har jeg jobbet litt med et gruppeprosjekt hvor vår gruppe skal avtale et par intervjuer med noen sjefer i forskjellige firmaer. Heldigvis har vi allerede fått til et møte i morgen (onsdag) og et på torsdag. I kveld har Lita og jeg bare slappet helt av med årets Grammy på tv'en. Så utrolig mange flinker artister, og jeg må si at Katy Perry virkelig overrasket meg. For en kraftfull stemme hun har! Også må jeg ikke glemme Beyonce da, den beste av de beste! 

  Livet smiler alikevel

  Hei! Jeg må ærlig innrømme at dette har vært en av de tyngre dagene jeg har opplevd etter at jeg flyttet hit til Chicago. Hjemmelengselen og savnet etter familien har aldri slått meg så hardt før. Jeg tror nok at jeg noen ganger glemmer litt å kjenne på de følelsene, ikke at å sitte på biblioteket gjør livet så interessant, men livet er generelt en fest hver dag her i statene. Det skjer så mye rundt meg, samtidig er jeg ofte med venner og sjelden alene. Det gir ikke alltid et like godt rom for å sette ting i perspektiv. 

  Heldigvis hadde vi open gym med volleyballaget, noe som var skikkelig godt selv om vi var få jenter i dag. Sport generelt kurerer virkelig alt, i hvertfall for min del! Resten av kvelden skal jeg bruke med Lita, Ellen og Lene, vi skal straks snurre igang en film som heter Food Inc. Har aldri sett den før, men Lene må se den for en innlevering hun har, så stiller vi andre opp som selskap :-)

  Crystal Ball dinner

  Hei! Det er så deilig å endelig kunne trene igjen, etter 3 dager med hvile. Formen kjentes utrolig bra og jeg klarte å fullføre akkurat slik jeg ville. Fredag ble det 15 min på sykkel og styre på overkropp, samt trappeløp. I går ble det først yoga med Kayla og så en beinøkt. En god treningshelg med andre ord!

  På fredag kveld var jeg på Crystal Ball middag med business folk fra skolen. Dette er en årlig middag for flere av de ansatte ved skolen, samt utvalgte studenter hvor vi samles for å spise god mat og diskutere verdensøkonomien. Vi ble servert en 5-rettersmiddag med blomkålsuppe og salat til forret, laks og potetmos med grønnsaker til middag, og is og sjokoladekake til dessert. 

  Det var prof. Kamienski som inviterte oss, eller Al som jeg liker å kalle han. Han satt i panelet på diskusjonen når salen kunne stille spørsmål. Vi snakket selvfølgelig om oljeprisen, valutaen, arbeidsledighet og minstelønn. Vi jentene, Lita, Paige, Emily og jeg avsluttet kvelden med masse godteri på bordet og filmen Mean Girls på skjermen.  Laks med pesto og pasta

  Hei! Denne torsdag morgen våknet jeg med null stemme og en temmelig sår hals. I management & leadership skulle vi egentlig ha en liten gruppepresentasjon om en artikkel i boken vi leser, men tror dere ikke læreren hadde kansellert klassen? Snakk om flaks! Dermed hadde jeg kun strategic management hvor vi har startet på et nytt brettspill som heter globalization. Ble rimelig furten da jeg kun kom på 3. plass i dag, så jeg må nok legge om taktikken min til neste gang!

  Jeg har blitt så hektet på å lage mat, at i dag ble det laks med pesto, pasta og asparges. Det var det enkleste jeg kom på fordi jeg hadde alt tilgjengelig. Nå må jeg gjøre ferdig innleveringen i management, før jeg kan ta helg med god samvittighet. Ønsker alle en fantastisk helg :-)  Happy hump day

  Hei! Formen er heldigvis på vei oppover, jeg var nemlig på dollarstore for å sikre meg både ibuprofen og halsdrops, så dette blir bra. Da jeg våknet i dag tidlig fristet det egentlig å vie hele dagen til sengen, men jeg skjønte fort av å "skulke" timene for en influensa, kanskje ikke er så lurt. Selv om jeg fikk tidenes hosteanfall i timen som etterhvert så ut som jeg hadde kommet fra en begravelse, heheh...

  Ellers i dag har jeg laget nok en middag til meg og Lita, og det stod tortilla-pizza på menyen. Ikke så altfor avansert, spør du meg, men jeg prøver så godt jeg kan! På fredag skal flere av oss i advanced finance klassen på middag med 4 professorer på skolen, da snakker vi 5-retters middag på en fin restaurant downtown, og vi får det sponset. Ååå, som jeg gleder meg :-)

  Så mye snø har vi i Chicago for tiden!

  Baconsurret kylling med søtpotet

  Hei! Ikke noe bombe at jeg har blitt syk, det var jo bare 3 måneder siden sist. Heldigvis har jeg vært litt flinkere til å lytte til kroppen denne gangen, dermed ble det ingen treningsøkt på meg i dag. Jeg fant en oppskrift på Marthe Borge sin blogg om baconsurret kylling med søtpotet og asparges, og jeg føler det er på tide å vise familien at jeg kan lage mat hvis jeg vil. Så sta er jeg! Dette ble dagens middag og det smakte overraskende godt. Beste av alt, Lita var fornøyd! 

  Resten av kvelden skal jeg gjøre litt lekser og slappe helt av. Føles ut som kroppen har blitt kjørt over av et tog, så da kan like gjerne sofaen være min venn i kveld. 

  Wanna build a snowman?

  Hei! Jeg som trodde at vi var ferdige med snø her i Chicago, men der tok jeg sannelig feil. Natt til søndag kom nesten 1 meter med snø og det stopper ikke. Det er ganske kaos her, bilene kan ikke kjøre pga. for mye snø, skolen er stengt i morgen og det er nesten umulig å gå ute. Må innrømme at det kom ekstremt mye snø, men når de ikke klarer å måke jevnlig, er det ikke rart det ser slik ut. Lita og jeg trosset været og hadde en kjempekoselig Super Bowl kveld med gjengen. 

  Da jeg skulle gå hjem fra guttene natt til søndag, ser jeg plutselig to gutter som bygger en snømann og kaster snøballer på hverandre. Jeg går bort til dem og begynner selvfølgelig å snakke på engelsk til dem. Plutselig ser de opp på meg og holder på å dø av latterkrampe. Det skulle vise seg at det var Daniel og Sebastian, to svenske venner av meg. Jeg hadde tydeligvis ikke bedre å gjøre, så hvorfor ikke lage en diger snømann midt på natten? Første gang for alt! Rasmus kom løpende over broen og hjalp oss, så da var det hjem for å hente varmere jakke, uggs, votter og lue. Til vår store skuffelse var det noen som hadde ødelagt den i dag tidlig....Det var gøy så lenge det varte!  The office

  Hei! Nå er jeg så klar for helg, denne torsdagen har kun bestått av skole. Vi spilte siste runde med Acquire i strategic management-klassen og jeg kom endelig på 2. plass og gruset to av guttene jeg spilte mot. Meget fornøyd med det! I management and leadership hadde jeg en innlevering som måtte inn i dag, og selv om den bare skulle være på 2 sider, ble jeg sittende så utrolig lenge med den oppgaven. 

  Denne helgen er det også Super Bowl, som for amerikanerne er den helligste dagen i året. Lita og jeg skal bort til guttene sammen med Kayla og hennes roommates, der blir det masse mat og selvfølgelig se kampen mellom Seattle Seahawks og New England Patriots. 

  Snøstorm

  Hei! Så kom snøen til Chicago igjen, ikke akkurat noe jeg hoppet i taket for, men litt uflaks må man ha. Dere har vel kanskje sett i nyhetene at det herjer en storm over New York-traktene de siste dagene? Karoline som bor i Boston har ikke hatt skole siden i går, og de har stengt matbutikker, skoler og veibaner. Vi har heldigvis ikke sett noe til den snøstormen her!

  Jeg bestemte meg for å stå opp tidlig i dag og ta meg en løpetur ut i kulda. Etter en hard beinøkt med Kayla i går, tok det ikke akkurat lang tid før melkesyren meldte inn ankomst. Men deilig og kaldt skal jeg love dere det var :-)

  Irriterende naboer

  Hei dere! Altså jeg tror de som bor over oss har pusset opp hver eneste søndag siden jeg og Karoline flyttet inn her, og er dere klar over hvor irriterende det er å våkne opp til lyden av støvsuger og hammer omhverandre. Så ja, denne frøkna våknet av seg selv allerede klokken 8 og det på en søndag. Og siden treningssenteret på skolen ikke åpner før om 2 timer, så får jeg vel heller svinge vaskekosten en runde her hjemme. Kåken så ikke akkurat like pen ut som huset hjemme i Sarpsborg når jeg kom hjem i natt. Heheh!

  I kveld skal jeg bare slappe helt av og nyte kvalitetstid med min roommate. Kjenner jeg oss rett blir det nok noe godt å spise og et par filmer på skjermen. Slike søndager liker jeg!

  Tough Mudder

  Hei dere. Håper dere har hatt en fin helg så langt! Det var så deilig å våkne opp i dag morges og vite at jeg faktisk la meg ganske tidlig i går til tross for bursdagsfeiring. Det liker vi! Jeg gikk bort til Kayla og guttene for å planlegge spring break og nå er nesten alt i boks, og det til en billig penge. Jeg gleder meg så mye. Etter noen late timer på sofaen, bestemte jeg meg for å løpe samme ruten som i går. Jeg hadde forventet at beina skulle være litt tyngre i dag, men jeg satte ny rekord fra den i går. Egentlig liker jeg best å løpe mest mulig på gress for å ikke få vondt i leggene, men det skulle visst vise seg at snøen hadde smeltet fra i går og da var alt skikkelig gjørmete, haha! 

  Elisabeth kommer snart over og så skal vi se bort i hallen å se på guttenes basketballkamp. Etter kampen kommer gjengen over, så dette kommer til å bli en trivelig kveld! 

  New In

  Hei! Beklager for dårlig oppdatering denne uken, leksene og prosjektene kommer på løpende bånd allerede, så det er viktig å henge i. På onsdag reiste Karoline hjem og heldigvis rakk jeg å være med på flyplassen for å si hadet. Det var vært en uke uten like! Jeg har kost meg så mye, og jeg skal innrømme at jeg har savnet de koselige samtalene før vi legger oss, og selvfølgelig når hun prøver å kile meg til døden. Den jenta er gull verdt!

  Denne morgen dro jeg på meg ull-undertøy, en varm tights og løpesko for å ta fatt på parken rett i nabolaget. Å løpe på en tredemølle er seriøst gørr kjedelig, da tenker jeg det er bedre å løpe ute i kulda. Deilig med frisk luft :-)

  På tirsdag da vi jentene var downtown for å spise sushi, tok vi en tur innom VS for å sjekke ut salget. Jeg har lovt meg selv å snøre igjen lommeboken, men da jeg fant disse body sprayene til bare 3 dollar, måtte jeg slå til. Har egentlig bare ventet på at de skulle være på salg. Disse body sprayene er veldig populære og jeg syns det er greit å ha en billigere variant så jeg slipper å bruke opp min vanlige parfyme!

  Friends Sushi

  Hei! Jeg har tidligere sagt at jeg liker veldig godt å gå skolen, og jeg tror ikke jeg liker det noe mindre etter denne tirsdagen. I dagens strategic management spilte vi et brettspill som heter Acquire, og det hele går egentlig ut på å bygge forskjellige selskaper, kjøpe aksjer i både ditt eget selskap eller i noen andre sitt. Og selvfølgelig, på slutten er det den personen med mest fortjeneste som vinner spillet. 

  Etter 4 timer på skolen, dro Lita, Karoline og jeg downtown for å spise på en sushi restaurant. Det er Karolines siste kveld, så vi måtte passe på å gjøre noe koselig. 

  Beautiful campus

  Hei! Se så fint og hvitt det er på campus. Jeg startet dagen med 30 minutter på sykkelen etterfulgt av den styrkeøkt på overkroppen. I dagens eneste time tok jeg med Karoline for å først vise henne det nyeste bygget på skolen, Johnson Center. Vi diskuterte hva som kjennertegner en legende eller et forbilde! 

  Nå lager Karoline og jeg pannekaker, eller jeg kan vel si at Karoline er den som tar ansvar her ;-)   Lunch time

  Hallo! For en fin torsdag jeg hadde! Jeg var så heldig at jeg hadde bare en time på skolen i går, så da dro Karoline, Lita, Kaitlyn og jeg på lunch på Tre Kroner hvor jeg spiste en god brokkoli og cheddar pai, nam nam. Karoline og jeg gikk også bort for å trene litt volleyball, og jeg merket at jeg ikke har tatt i en volleyball siden sesongen sluttet. Litt rusten med andre ord! På kvelden hadde vi jentene taco-kveld, det er alltid koselig :-)

  Verdens beste kommer hit

  Heihei! Sitter her i senga med en god porsjon havregrøt, appelsin juice og God Morgen Norge, livet som student! Det er litt deilig at jeg ikke begynner på skolen før 14.15 i dag, men med det får jeg testet hvor strukturert jeg er ved å stå opp tidlig og samtidig få unnagjort ting som skal gjøres før den tid. 

  Nå må jeg få gjort ferdig årets første innlevering og komme meg på trening. Senere i dag kommer Karoline, og jeg har ikke snakket om noe annet de siste dagene, for jeg gleder meg så mye til å tilbringe masse tid med henne! Hurra for bestevenner ♥  Foto: Karoline

  BBQ Chicken Salad

  Hei! Jeg startet som sagt opp med to nye klasser i dag, og så langt virker det som de er veldig spennende! Det ser ut som det blir mye gruppearbeid og prosjekter fremover, men det passer meg egentlig helt fint, for det er noe jeg virkelig liker å jobbe med. 

  I strategic management klassen har jeg min favoritt professor Kamienski. Når du møter han første gangen, virker han som en rar, skummel og spesiell type, men når man blir kjent med han, er han utrolig morsom og veldig hyggelig. Siden det var første time i dag, pleier han som vanlig å fortelle hva som forventes av oss studentene. Han har en skikkelig streng regel med at dersom vi skal skrive en e-mail til han, må den være 100% korrekt skrevet, og det er ingen unnskyldning for oss internasjonale studenter heller. Hvis han får en e-mail som oser av feil, pleier han å vise den til klassen sånn at vi kan lære, men egentlig mest for å le av det, haha! I dag viste han oss en mail med hele 11 skrivefeil og de er alltid anonyme, men han hadde pc'en sin på storskjerm og uheldigvis poppet mailen hans opp og hele klassen kunne se hvem som hadde sendt den mailen. Flere av oss kjente til denne fyren, så vi lo så vi gråt, haha! Uff, så slemme vi er, men det er litt av gamet i klassene hans :-)

  Treningen i dag bestod av 30 minutter på sykkelen, som gjorde så utrolig vondt i rompa fordi vi syklet intervaller på boot camp i går. Etter trening lagde jeg bbq chicken salad som er min favorittsalat på panera bread. Må si den ble nesten like god som den jeg pleier å kjøpe! 

  Good morning

  God morgen fra Chicago! Eller det blir vel god ettermiddag for dere der hjemme. I dag begynner jeg ikke på skolen før 11.40, da blir det å vaske klær, rydde rommet og gjøre klart til Karoline kommer på besøk i morgen. Jeg gleder meg helt utrolig mye til å se min aller beste venninne igjen, og beste av alt, hun skal være her i en hel uke! 

  Klassene jeg skal ha i dag heter strategic management og management and leadership, veldig spent på hva vi skal gjøre der. Heldigvis har jeg min favoritt professor i to av klassene dette semesteret, så det lover bra! 

  Det er viktig å slå svenskene

  Hei dere! Jeg skal innrømme at jeg har en ganske fin timeplan i år, for denne jenta har nemlig bare en klasse på mandag, som da betyr masse fri og tid til andre ting. Klassen vi hadde i dag heter Olympism og handler enkelt og greit om OL's historie og alt rundt det. Grunnen til at jeg tar denne klassen er fordi det er en skriveklasse som jeg må ta for å fullføre bachelorgraden. 

  I timen snakket vi om hva som er viktig med OL og de fleste svarene lød slik; å være stolt av landet sitt, bli best, sette nye rekorder, vinne mest gullmedaljer osv. Lita sitt svar: For Norge er det alltid viktig å slå svenskene! (jeg trodde jeg skulle knekke sammen av latter når hun sa det, men det er jo sant, hehe)

  Kayla spurte om jeg ville bli med på boot camp etter skolen, og det turte jeg ikke å si nei til. Det ble en skikkelig sliteøkt med masse forskjellige øvelser i sirkeltrening. På kvelden spilte basketballguttene hjemmekamp, som de vant overlegent! 

  Kickstart på ny uke

  Hei og god mandag! I går tok Lene, Ellen og jeg turen til Ikea for å handle litt og selvfølgelig for å spise kjøttboller med potetmos. Ikke at jeg kjøpte så mye, for det eneste som sto på listen min var nytt dusjforheng, så spennende! Vi stoppet også innom Jewel Osco for å handle inn mat, for det var ikke så mye som en vannflaske inni kjøleskapet når jeg kom tilbake, haha! 

  Denne mandagsmorgen startet jeg med havregrøt og God Morgen Norge på senga, det kaller jeg bra start på uken. Nå kom jeg nettopp hjem fra trening, og jeg skal si det var hardt å komme igang igjen etter noen late dager på sofaen hjemme. Men det er absolutt verdt det! Om 2 timer skal jeg på skolen, så jeg tenkte å kjøpe meg noen notatbøker før den tid. Vi snakkes :-)

  Vakre, vakre Chicago

  Hei! Da er denne frøkna endelig på plass i Chicago for siste gang. Det er litt rart å tenke på at dette er mitt siste semester, og at jeg snart har bodd her i 3 år. Tiden flyr avgårde! Flyreisen gikk veldig greit til tross for litt forsinkelser her og der. Det var jo ikke akkurat sol og sommer da jeg forlot Gardermoen :-)

  Rett før vi skulle lande her i Chicago, tok pilotene en ekstra tur over Lake Michigan sånn at vi fikk se den fantastiske utsikten over byen. Det var litt av en opplevelse! Nå skal jeg pakke ut av koffertene og skrive handleliste til butikken senere i dag. Vi snakkes!

  Julestemning på North Michigan Ave

  Hei! Tenk om jeg kunne hatt en person som pakket kofferten min for hjemreisen, det hadde vært noe. Her sitter jeg i sofaen, klokken har passert midnatt og jeg vil gjøre alt annet enn å pakke. Etter siste eksamen tok jeg turen downtown for å kjøpe gave til lillebror og se så fint det er i Chicago by. Masse lys, julekuler og juletrær overalt! Jeg skulle egentlig ønske at jeg hadde flere dager å ta inn julestemningen på, for er det noe amerikanerne er gode på, så er det nettopp det! 

  Ønsker dere en god helg! Neste gang blogges vi fra Norge ♥

  Downtown Orlando

  Hallo! Nå er det virkelig på tide å ta kvelden for meg. Jeg har brukt store deler av dagen til å lese, lese og lese. Matteeksamen, eller operations management som det så fint heter, gikk greit til tross for at den var sykt vanskelig og at jeg brukte hele 2 timer før jeg ble ferdig. Tror professoren min fikk litt dårlig samvittighet når han forsto hvor vanskelig han hadde laget den, haha. I kveld har jeg lest til film studies som er siste eksamen i morgen og nå fungerer ikke hjernen lenger, så da er det på tide å finne senga. 

  Nok prat om eksamen! Jeg har noen flere bilder fra downtown Orlando å vise dere. Det er ikke en veldig stor by, i hvertfall i forhold til hva jeg er vant med her i Chicago, men den er så fin med vannet i midten og alle palmetrærne. Syns fortsatt det er litt rart at jeg tok disse bildene i slutten av november hvor det var full sol! Håper dere likte dem ♥

  Christmas in Disney Downtown

  Hei! Helt siden klokken 9 på morgen har jeg sittet her og øvd til health and behavior eksamen jeg har om 2 timer. Jeg trengte en liten pause, og da tenkte jeg at jeg kunne vise dere bildene fra Disney Downtown i Orlando. Det var veldig rart å gå rundt i sommerklær med en iskald chai latte i hånden og se all julepynten rundt omkring. Ikke så rart når jeg forbinder jul med snø og kulde. 

  Etter eksamen skal jeg ta meg en treningsøkt med Reggie og øve til matteeksamen jeg har i morgen. Senere i kveld blir det risenrynsgrøt og julefilm med Lene og Lita, det gledes i eksamenstiden :-)  Silent night, holy night

  Hei! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra min første eksamen for denne uka. Egentlig veldig deilig å være igang, for da nærmer det seg hjemreise. I hele dag har jeg egentlig bare vært på skolen, ekstrahjelp fra professoren i matte og biblioteket, og det er sånn det kommer til å bli resten av uka. Heldigvis har jeg masse av motivasjon til skolearbeid, noe jeg er sjeleglad for. Jeg tenkte jeg skulle passe på å gjøre litt health and behavior nå, før Lita, Adam og jeg går bort til Johnson Center for Cram Jam. Det er en årlig julefest på skolen hvor de deler ut masse premier og serverer oss en liksom "late breakfast" med pannekaker, kakao, kanelboller og pop-tarts.

  I går kveld gikk Kayla, Trent og jeg på årets siste college life, det var duket for julesanger og levende lys overalt. Sååå koselig :-)  Weekend in Madison

  Hei! Allerede på onsdag denne uka dro jeg opp til Madison for å besøke Julie. Laget hennes vant hele serien Big-Ten på torsdag forrige uke, og da kvalifiserte seg til spill i NCAA turneringen og første runde spilte de på torsdag. Dermed dro jeg opp dit allerede på onsdag, sånn at jeg fikk se første kampen mot Western Michigan som de vant 3-0. Runde to spilte de på fredag og da vant de også 3-0 mot Marquette, så nå er de klare for 16-delsfinalen neste uke mot Ohio State. 

  Foreldrene til Julie var også i Madison for anledningen og det var kjempekoselig å tilbringe tid med familien Mikaelsen. I går hadde Julie fri fra trening, dermed tok vi turen til et kjøpesenter for litt julegaveshopping. På kvelden var vi bedt på middag til Kirby (venninne av Julie) og hennes familie i Middelton, like utenfor Madison. Faren hennes, Al Toon, er en gammel NFL-spiller som spilte i New York Jets og broren hennes spiller nå for New Orleans Saints. Huset deres var utrolig stort med 3 store stuer, ballsal, 4 garasjer, treningsstudio og basseng. Mens vi spiste middag, så vi på finalen i college football hvor Wisconsin spilte mot Ohio State og det ble et forferdelig tap, men jeg syns det var veldig kult at Al lærte meg mer om idretten, spesielt siden han har spilt profesjonelt. 

  Nå er jeg tilbake i Chicago og her blir jeg til fredag formiddag. Da skal jeg hjem til Norge!!! :-)

  Danny, Julie og Kirby. 

  11 dager igjen

  Hei dere!

  Beklager for dårlige oppdateringer den siste uken. I går kom jeg hjem fra Orlando, flyet mitt gikk så tidlig som kl. 6.45. Planen var å sove et par timer da jeg kom hjem, men denne frøkna var tydeligvis så sliten at jeg sov like så godt 7 timer og da jeg våknet var plutselig klokken langt ut på ettermiddagen. Jeg freaket jo litt ut for jeg hadde planer om å skrive ferdig en oppgave, men det gikk heldigvis greit og nå er oppgaven levert :-)

  Jeg startet dagen med forlesning etterfulgt av en treningsøkt og etter en 2 ukers pause pga. sykdom og thanksgiving ferie, kan jeg garantere at jeg er støl i morgen. Håper jeg også får tid til å pynte til jul i leiligheten når jeg er ferdig med kveldstimen. Jeg fant disse bildene fra juleferien i fjor og jeg gleder meg så masse til å komme hjem til Norge snart. Bare 11 små dager igjen!
  Florida bound

  Hei dere!

  Glemte helt å fortelle at jeg dro til Florida i går, men her sitter nå jeg. Det er så utrolig deilig å kjenne litt varme på kroppen og samtidig kunne ta seg en lur på solsengen i solsteken. Tuva og jeg har egentlig bare spist en lunsj i dag og kjøpt inn litt mat, blant annet en kalkun til thanksgiving-middagen vi skal lage på torsdag. Gleder meg til å se hva vi får til. Nå er hun på skolen for gjøre ferdig en prøve, mens jeg sitter her i sofaen med verandadøren oppe og nyter solnedgangen samtidig som jeg gjør litt lekser. 

  I kveld skal vi møte en del norske jenter som jobber i Disney her i Orlando. Blir spennende å se hva de finner på :-)  Utsikten fra leiligheten til Tuva. 

  En litt annerledes lørdagskveld

  Hei!

  For en uke siden fikk jeg en forespørsel om å jobbe på et arrangement her i Chicago. Siden det var en venninne av meg, kunne jeg ikke si nei. Hun jobber for PHA som er en organisasjon for pulmonal hypertensjon, en veldig alvorlig lungesykdom. Pulmonal hypertensjon (pulmonary hypertension) er forhøyet trykk i lungekretsløpet, altså lungepulsåren, dette fører til at pasientene har vanskelig for å puste. På grunn av økt belastning på høyre hjertekammer kan dette også utvikle seg til sviktende hjertefunksjon. (kilde: store medisinske leksikon)

  Doctor Stuart Mich har lenge forsket på å finne medisiner mot denne sykdommen, og i går fikk han utdelt PHA's pris for nettopp dette. Etter at han fikk prisen, hadde han et lite foredrag om hvordan prosessen har vært hittil. Til tross for at jeg er en økonomistudent, var dette veldig interessant å høre på!

  Under ser dere også bilder av forskjellige ting som ble donert til organisasjonen som gjestene kunne by på. Jeg må jo bare si at det var veldig gøy å vandre rundt mange av de aller beste legene her i landet, spise god mat og samtidig nyte en litt annerledes lørdagskveld.   Doctor Stuart Rich som holder foredrag. 

  Mr. paracet

  Hei!

  Siden sist har jeg ligget langflat på sofaen og sett i taket på de fine julelysene våre. Jeg har pådratt meg en influensa og en hodepine uten like, så jeg prøver iherdig å bli fort frisk, dermed kan jeg kalle mr. paracet for min nye bestevenn, samt nesesprayen da. Har ikke så veldig lyst å være syk når jeg allerede neste uke kan ligge i en solseng under palmetrær og drikke paraplydrinker. Heldigvis er formen veldig mye bedre i dag og den ble ikke akkurat mindre bedre når postmannen banket på døra med pakke fra Norge. Det er få gleder som topper pakke hjemmefra ♥

  Ellers klarte jeg å samle litt energi til å dra på volleyballkamp med Darby og Angela i går. Man er alltid frisk for litt volleyball, dermed dro vi til Evanston for å se Northwestern mot Michigan State. Gøy å kunne se en Big10 kamp igjen, selvom denne kampen var igrunn kjedelig... Haha! Nå skal jeg lese litt på health and behavior og skrive på en oppgave i film studies før jeg tar kvelden.

  Mine søte freshmen jenter.

  Let it snow, let it snow

  Det er ikke til å tro, i går kveld begynte det å snø her i Chicago. Karina og jeg tok turen downtown for en hyggelig lunsj på Cheesecake Factory, og jeg har ikke sett så mange mennesker i byen på veldig lenge. Det er tydelig at julehandelen har startet, så nå er det vel greit å høre på julemusikk? Da jeg kom hjem dro jeg på gospelkonsert her på skolen og fy søren så bra de var! Mange gode solister, bra band og herlig stemning. På vei hjem til leiligheten hadde snøen lagt seg tett på bakken, noe så vakkert ♥  Et lite juletre på campus omringet av snø. 

  Yesterday's outfit

  Hei!

  Håper dere har en fin helg i møte, det har i alle fall jeg. Jeg startet dagen med health & behavior etterfulgt av 20 min på tredemøllen og 40 min på sykkel. De 40 min minuttene gikk veldig lett når jeg samtidig kunne se på "Dritseint med Edel" på TV2, haha for et morsomt og useriøst talk show! 

  Tricia, min rooommate fra første året her i Chicago har kommet helt fra Alaska på besøk, så jeg måtte selvfølgelig møte henne over en kopp kaffe. Så koselig å se henne igjen. I kveld skal jeg bare slappe helt av med Lene og Lita, og en pizza fra Domnios hehe.   Styrketrening med gutta

  Hei dere!

  Våknet denne torsdags morgen med vondt i halsen og skallebank, skulle nesten tro jeg sto opp på feil ben. Jaja, jeg får vel skylde på været, for vi går da Lene og jeg gikk til butikken for å kjøpe godteri, begynte det nemlig å snø. Så nå kan vi vel like så godt ønske Kong-vinter velkommen!

  Jeg gikk til treningssenteret i dag tidlig hvor disse herlige guttene ventet på meg. Det ble styrke på beina, så vi kjørte på med knebøy, utfall, markløft, side-utfall, frivenning og leg curl. Vi avsluttet med litt basketball og en mini photoshoot, haha!

  I kveld har jeg spist middag med Lene, Ellen, Amanda og Lita, og nå er jeg super klar for å legge meg. Vi blogges ♥  Husmorpoeng til den beste

  Hei dere!

  I dag føler jeg at jeg har gått i koma til helt ut på formiddagen, og det er kanskje ikke så rart når jeg sovnet ganske seint fordi jeg måtte lese ferdig 2 kapitler i en bok vi leser i health & behavior. Jeg hadde også prøve i operations og jeg føler det gikk bra, men det er nesten farlig å si det, for plutselig kan det gå den andre veien. 

  Da jeg kom hjem fra en tung og slitsom styrketrening, sto Lene på kjøkkenet og kokkelerte dagens middag; stekte svinebiter, ovnsbakt brokkoli, søtpotet, løk og gulrøtter toppet med peppersaus. Skal love dere at det er fint å ha venner som er flinke på kjøkkenet! 

  Akkurat nå skriver jeg på en innlevering om Citizen Kane som jeg håper å bli ferdig med i kveld, jeg vil gjerne sove snart :-)

   

  Kokken Elise

  Heisann! 

  En litt sen oppdatering fra Chicago kommer her for klokken har allerede bikket midnatt. Jeg klarer nemlig ikke å legge meg rett etter kveldstimen som er ferdig rundt ti, så da har jeg kost meg med et par episoder av the biggest loser og lest litt i en bok vi har i lekse i health and behavior. 

  Det er så deilig å ha tid til å lage ordentlig middag og i dag sto ovnsbakt laks og grønnsaker på menyen. Super enkelt å lage og veldig godt, i hvertfall for en som elsker laks. Nå skal jeg komme meg i seng, for i morgen tidlig venter en ny og hard styrkeøkt med Reg. Vi blogges!  Farsdagen

  "Life does not come with an instruction book. That's why we have fathers" - Livet kommer ikke med en instruksjonsbok, det er derfor vi har fedre. 

  Farsdagen er virkelig en fin dag hvor vi barn kan sette pris på det foreldre gjør og ofrer for oss. Pappa er et stort forbilde for meg og min lillebror, sammen med mamma selvfølgelig. Han er en handyman utav en annen verden, han kjører meg overalt, hjelper meg med å flytte, stiller opp til enhver tid og har nå blitt min tur-kompis. Bare se for deg meg og pappa kjøre rundt i flere timer (vi stopper aldri fordi vi er så utrolig sta og utålmodige, at vi kjører non-stop uansett om vi kjører i 6 eller 8 timer) på tur med Toto på full guffe. Det er virkelig en glede uten like! Og ja, jeg har arvet staheten etter pappa, om det er positivt eller ei kan diskuteres ;-)

  Jeg ville bare si; takk for den du er, pappa! Du er helt unik og jeg er så stolt at akkurat du er min pappa. 

  Bestefar, jeg er så takknemlig for den familien du og bestemor har gitt meg. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på hvor heldig jeg er som har fått vokse opp i en så trygg og fin familie. Jeg gleder meg så enormt mye til å flytte hjem til Sarpsborg til sommeren sånn at jeg kan bruke mer tid sammen med dere. Glad i dere ♥

  Klem prinsessa deres.

  Tidenes turistbilde av pappa, hehe!

  Fine bestefar!

  Sykkelpikene

  Heisann!

  Nå føler jeg det er lenge siden forrige oppdatering, så dere fortjener absolutt noe å lese på. Det føles skikkelig rart å ikke ha faste treninger lenger, dermed har jeg byttet ut volleyballbanen med styrkerommet. Endelig får jeg masse tid til styrketrening, noe jeg syns er veldig gøy. Reg og jeg har trent sammen hver eneste dag, i tillegg lærer han meg litt basketball og jeg er positivt overrasket hvor gøy det er. Alt av ballspill er jo egentlig ganske gøy, spør du meg!

  På tirsdag dro Lita og jeg for å ta sol, og vanligvis pleier vi å gå dit eller ta buss, men jeg skjønte jo fort at vi kunne bruke skolesyklene til noe fornuftig. Kan tro vi hadde det gøy på sykkeltur. Det er nesten så jeg vurderer å kjøpe en sliten sykkel på et garasjesalg, hadde det ikke vært for at snøen sikkert kommer snart og at jeg flytter hjem til våren. 

  I kveld skal vi på årsmøte med NACC (Norwegian-American Chamber of Commerce) her på skolen og en lærer skal holde et foredrag om hvorfor amerikanerne burde være som oss skandinaviske. Tror det blir veldig spennende og samtidig koselig å se igjen mange av de jeg har vært på møte med før. Men først, operations management lekser :-)  Jeg er så takknemlig for å ha en så herlig samboer ♥

  Søndagstur med gule sykler

  Hei dere!

  For en nydelig søndag dette har vært. Lene kom over hit på frokost og plutselig fikk vi den geniale idén om å låne sykler fra skolen. Dette er helt nytt i år hvor skolen har kjøpt inn verdens søteste sykler i gult og blått slik at vi studenter kan låne de til enhver tid. Vi syklet ned til Lincoln Square for å kjøpe frozen yoghurt og tok en skikkelig omvei hjem til skolen, det endte med en 3-timers lang sykkeltur. Kan tro jeg kommer til å våkne opp med stiv og sår rompe i morgen :-)

  Halloween Eve at our last practice

  Hei!

  Dette må seriøst være den morsomste treningen vi har hatt på evigheter. I anledning siste trening for denne sesongen og halloween som er i morgen, skulle hele laget kle seg ut. Det var så mange artige kostymer, ikke rart at fysioterapautene lo godt av oss da samtlige av oss skulle få behandling før trening. I morgen reiser vi til Illinois Wesleyan og blir der til lørdag formiddag. Det går også rykter om at vi skal bo på et halvveis "skummelt" hotell, så det kan jo bli spennende hva denne gærne gjengen finner på på selve halloween-kvelden. 
  All I want for Christmas

  Hei dere!

  Nest siste dagen i oktober og vi nærmer oss desember-måned med stormskritt. Det er ikke lett å holde julestemningen tilbake når diverse bloggere skriver om inspirasjon til jul, venninner som sender bilder av julebrus og for å ikke glemme, pepperkakene og julelysene som er i salg i butikkene. 

  Lita blir helt oppgitt av meg, fordi jeg vil høre på julemusikk hele tiden. Det er så avslappende og deilig, så jeg får nok heller holde meg til Secret Garden enn så lenge! Heldigvis her i USA feirer vi både Halloween og Thanksgiving før vi i det hele tatt begynner å tenke på julepynt og røde starbucks kopper med varm sjokolade i. 

  Tror nok det lyser litt hjemmelengsel av meg, for jeg vet at julen er en fantastisk tid å være hjemme på. Ingenting gleder meg mer! Bare 44 dager igjen ♥

  Lake Michigan with the team

  Heisann!

  På tirsdag spilte vi bortekamp mot Carthage i Kenosha, som ligger 2 timer utenfor Chicago. Vi stoppet ved Lake Michigan på veien opp til skolen. Bare se noe så vakkert! Kampen endte med 3-0 tap, men vi spilte helt sykt bra til tider og andre settet ledet vi en lang periode, men vi tapte uheldigvis 29-27.

  Nå sitter jeg på biblioteket og skal egentlig gjøre lekser, men det var heller mye koseligere å snakke litt med Unni. Savner jentene hjemme så masse! Senere i dag skal vi ha halloween tema på trening, og jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg, haha. Jeg må jo ha noe som faktisk er litt behagelig å trene i.  

  Håper alt er bra med dere hjemme ♥

  Brittney ♥  Min beste, Karina ♥

  Gjenforent

  Heisann!

  Jeg er så sikker på denne uken kommer til å fly avgårde. I dag har vi bortekamp mot Carthage og til helga spiller vi vår siste turnering for sesongen. Skal bli deilig å få mer tid til skole, for det er mye som skal gjøres. 

  Josefin har vært i Chicago den siste uken og på torsdag formiddag hadde hun, jeg og Reggie en lunsj på Panera Bread. Det må seriøst være mitt favorittsted å spise lunsj. Jeg bestilte meg en bbq salat som smakte helt himmelsk ♥ Nå skal gjøre litt lekser til en presentasjon jeg har i morgen!  Homecoming

  Heisann!

  For en fin lørdag dette har vært. For bare et par dager siden gikk jeg rundt i vinterjakke, skjerf og votter, og i dag visste gradestokken 22 i skyggen. Det er jo snart november og jeg har begynt å høre på julemusikk allerede, men jeg skal absolutt ikke klage. Footballaget spilte hjemmekamp mot Milikin og det var utrolig stemning på hele stadion. Det var homecoming kveld, og best av alt, de vant kampen. På kvelden dro Lita og jeg for å spise på Flat Top Grill, som er en slags wok restaurant hvor du plukker alt du vil ha å spise og så steker de det. Mmmm ♥ Nå det på tide å finne senga, blogges i morgen!

  Hello there, Autumn

  Heisann!

  På tirsdag hadde vi bortekamp mot Wheaton og det gikk ikke helt som vi hadde håpet på, spesielt når vi vet vi er gode nok til å slå de. I morgen spiller vi to nye kamper på hjemmebane og det er sesongens siste hjemmekamp. Jeg skal innrømme at det blir deilig å bli ferdig med sesongen, fordi kroppen trenger litt hvile. Men det blir veldig rart å ikke være med jentene hele tiden og plutselig får jeg mer tid til skole og venner. 

  I det siste har vi hatt noen riktige fine dager her i Chicago, bare se på bildene nedenfor. Disse bildene tok jeg på vei til skolen i går. Jeg blir så glad inni meg av å se så vakre omgivelser. Josefin, som gikk her for ett år siden, er på besøk denne uken. Det var så koselig å se henne igjen! Fotballguttene spilte hjemmekamp mot Carthage, så Josefin, Jonas og jeg tok turen bort for å se på. Det er tredje kampen jeg var på i år, det sier litt om hvor opptatt jeg har vært :-)  A day at the Soldier Field

  Hei dere!

  I går (søndag) jobbet noen av oss jentene på laget på Soldier Field hvor Bears har sine hjemmekamper. Jeg har jo skrevet om dette tidligere, men nå får dere ser stadioen fra en litt annen vinkel. Denne gangen fikk vi disse gule jakkene, vi så jo ut som noen påskekyllinger. Jeg må ærlig innrømme at det var sykt kaldt, til tross for at jeg hadde på meg votter, lue og ull-undertøy. Neste gang skal jeg garantert ha min kjære vinterjakke.

  Jeg kom nettopp hjem fra kveldsklassen og vi slapp ut 50 min før tiden, så deilig! Nå blir det jenteprat med Lene og Lita ♥ Elsker slike kvelder!

  A beautiful Saturday

  Hei!

  I går måtte jeg finne en Target for å kjøpe bukser og en pique t-skjorte til Bearskampen, og Paige var så snill som ville bli med meg. Vi dro til den som er downtown, så da passet vi på å knipse noen bilder av the bean. Det var helt sykt mye folk i byen i går, og det har nok noe med at det var både footballkamp i dag (Bears - Dolphins) og i går (Northwestern - Nebraska). Vi avsluttet kvelden med en film av konserten til Jay-Z og Beyonce i Paris, pizza og brus for min del. Beyonce er så sinnsykt flink til å både synge og opptre at en billett til en av hennes konserter står høyt på ønskelisten!   North Park Vikes

  Hei!

  Før denne sesongen fikk vi helt nye garderober og jeg tenkte kanskje det kunne være litt kult for dere å se hvor vi tilbringer mye av tiden før kampene våres. Hvis dere noen gang har sett garderobene til de som spiller i divsjon 1 eller big ten i USA, er ikke dette i nærheten, men alikevel syns jeg standarden er veldig bra, i hvertfall til hva vi er vant med i Norge. Vi har også en smartboard til fri bruk, så når vi har litt død-tid (gjerne før kamp), pleier vi å se på morsomme youtube filmer og høre på musikk. Vi ser også på film før hver eneste trening dagen før kamp, sånn at vi kan analysere motstanderne våre. 

  Ha en riktig så fin helg, alle sammen! ♥

  Florida for Thanksgiving

  Hallo!

  Dere aner ikke hvor glad jeg er akkurat nå. Jeg har bestilt flybilletter til Orlando i thanksgiving for å besøke Tuva. Etter en slitsom volleyballsesong med mye trening og skolearbeid, skal det bli deilig å sette av litt tid til å slappe helt av. Jeg kjenner at kroppen trenger en liten time-out og hva er vel bedre enn å nyte sol og sommer med min bestevenninne? Thanksgiving er siste uken i november, for dere som lurer på når jeg reiser :-)

  Hverdagsgleder

  Hei!

  Denne uken har vært ganske slitsom med tanke på alt av skolearbeid som skal gjøres. Vi er inne i midterm week, som betyr at det er masse prøver og innleveringer i alle fag. Heldigvis er jeg snart a jour, og det siste på listen er prøven i film studies som jeg skal ha senere i dag. I morgen har vi fri fra skolen fordi vi får en bitte liten høstferie. Ikke at det blir så mye fri på meg, for vi reiser til Naperville for å spille kamp mot North Central. 

  I går kveld hadde Lita og jeg nok en roommate date med hjemmelaget pizza og to nye dokumentarer fra TV2. Vi har blitt så hektet på dokumentarer, og i går så vi blant annet "Tvillingsøstrene". En spennende og gripende historie om 2 jenter som blir adoptert til hver sin familie uten å vite at de er tvillingsøstre. Anbefales!  Throw back Thursday: New York City

  Savner turen Karoline, Adam og jeg hadde til New York i fjor høst. Jeg skal definitivt tilbake om ikke så alt for lenge! 

  Roommate night

  Heisann!

  Jeg burde egentlig skrevet: super-kul-taco, fordi i forrige uke lagde jeg tidenes kjedeligste taco, men på mandag ble det andre boller. Lita og jeg fikk tatt turen til Jewel Osco for en skikkelig storhandel, og da mener jeg at hele bagasjerommet var helt stappet med våre ting. Ingen av oss har hverken lappen eller bil, så det fint at finnes noen snille gutter som vil hjelpe oss :-)

  Vi hadde en utrolig koselig roommate night og det skal gjentas i kveld, så i kveld står det hjemmelaget pizza fra Toro medbragt fra Norge på menyen. Det gledes ♥

  Autumn is here

  Outfit 9/10

  Hei søte!

  I går fikk vi som sagt fri fra treningen, og hva er vel bedre enn å ta med seg kameraet på en liten gåtur? Høsten har kommet for fult og campus oser av vakre farger overalt. Jeg har knipset en hel rekke bilder til dere som kommer senere i kveld. Det var ikke akkurat mange outfitbildene jeg rakk å ta før mørket kom snikende og lyset ble veldig dårlig, så det får bli med disse to. Resten av kvelden brukte jeg til å henge med Amanda og Lene på fotballbanen. Guttene spilte hjemmekamp, så da måtte vi jo støtte dem :-)

  Strikkegenser Forever21 - Skjerf Bikbok - Skinn tights Forever21 - Sko Aldo - Klokke Marc Jacobs

  Bare 52 dager igjen til jul

  Heisann!

  Dere aner ikke hvor sykt lyst jeg har til å høre på julemusikk nå! For min del kunne det vært desember snart, sånn at jeg kunne pyntet leiligheten med søte lys, vårt lille juletre og julestjerna i vinduet. For å ikke snakke om å bake haugevis med kakemenn. Men den frøkna må nok vente i alle fall i 6 uker til.... Jeg elsker alt ved julen, for det er da jeg virkelig kan slappe av og nyte livet med de jeg er glad i. 

  Enn så lenge er det oktober og en fin høst i vente her i Chicago. I dag har jeg vært på Community Human Service Inc. for å jobbe med et prosjekt til Nonprofit klassen, som jeg endelig er ferdig med neste uke. Noen klasser man kan velge er enten quad A eller B, som betyr at du bare har undervisning i 8 uker. Jeg ble akkurat ferdig med behandling for leggene og nå sitter jeg på biblioteket med hele laget for å gjøre lekser. Vi fikk fri fra trening i dag, så da skal skole prioriteres før jeg kan ta kvelden med god samvittighet :-) 

  Jeg kan jo fortelle dere noe morsomt og kanskje litt interessant. Fra og med i dag er det Chicago Film Festival her i byen, og dere har kanskje sett at Liv Ullmann har laget en film som er veldig populær for tiden, som heter Miss Julie. Min professor i film studies er selv produsent, så han fortalte meg at han skulle møte henne i kveld og andre kjente produsenter. Lita, Adam og jeg har bestemt oss for å ta turen til festivalen på lørdag, fordi jeg må skrive en innlevering om en av filmene de viser der. 

  Kjedelig tacosalat

  Hei!

  Nå befinner jeg meg hjemme i bula og spiser dagens lunsj, en kjedelig taco salat uten mais, paprika og agurk. Jeg var så sulten at jeg ikke prioriterte butikken denne gangen, haha. God Morgen Norge står på i bakgrunnen, og jeg håper det kan bli en fast tradisjon fremover. Hører det tar av rundt Ebola-smitten hjemme, ikke at jeg er så bekymret da :-)

  Håper dere får en fin tirsdag! Jeg skal straks avgårde til film studies og så er det rett på trening. 

  God Morgen Norge

  God morgen fra Chicago!

  I dag våknet jeg av at jeg slumret alarmen hele 4 ganger og jeg var trøtt som et uvær da jeg stod opp for å gå til timen. Snakk om blå-mandag! Da jeg kom tilbake, laget jeg verdens beste frokost, havregrøt og så dagens episode av God morgen Norge. Jeg er ufattelig dårlig på å følge med på norske nyheter når jeg bor i Chicago, så nå fikk jeg en god oppdatering om hva som skjer hjemme. Kan jo være greit å få med seg at statsbudsjettet blir lagt fram i dag?

  Det blir som vanlig en veldig tavel mandag. Snart har jeg operations management, trening og deretter kveldstime med markedsføring. Ønsker alle en fin uke :-)

  Slappe-av-søndag

  Hei dere!

  Jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde en så slapp søndag som denne, og jeg skal love dere at det var høyest nødvendig. Jeg våknet som vanlig tidlig, selvom jeg sovnet ganske så seint i går. Tror kroppen min har innstilt seg på å våkne opp av seg selv før klokken slår åtte. 

  Søndagen ble startet med havregrøt og jordbær protein smoothie til frokost, før jeg tok turen bort til gutta med Kayla og Katy. Der endte vi opp med å se på fotball, før hele gjengen koblet helt ut og snorket i tur og orden. Vi får vel skylde på at vi også trenger ettermiddagsluren!

  Nå daffer jeg rundt i disse søte, fluffy og rosa tøfflene samt koseklær her hjemme. Jeg ble nettopp ferdig med leksene, så da blir det tid til å se dagens episode av Farmen resten av kvelden ♥ Ønsker dere alle en fin uke! 

  Saturday night with the crew

  Heisann!

  Jeg våknet som vanlig tidlig opp før vekkerklokken i det hele tatt hadde tenkt å ringe. Det passet egentlig helt perfekt, for da fikk jeg tid til å gjøre lekser. Jeg benyttet også anledningen til å slappe helt av og se et par episoder med "Best av de beste" på tv2. Åååå, som jeg elsker norsk tv. Da føler jeg meg litt mer hjemme. 

  På kvelden dro Dave, Reg, Jon, Trent, Ryan, Kayla, Katy og jeg til en pizza restaurant for å feire 21-årsdagen til Ryan. Vi var hjemme hos meg før vi dro avgårde til vår favoritt club i Wrigleyville. Jeg hadde jo planer om å ikke være så sent i seng, men det gikk jo dårlig når Adam, Behnam og Korush ville henge når jeg kom hjem. Vi ble sittende opp å prate i over 2 timer om alt mulig. Nå skal jeg komme meg over til Katy og Kayla for å slappe av og ta livet helt med ro. Ha en fin søndagskveld ♥  Ladies night

  Heisann!

  For en bra fredag kveld vi hadde det. De to siste ukene har Lita hatt besøk av to venninner fra Norge og i går var det siste kvelden i Chicago. Vi dro for å spise på Hard Rock Cafe og der fikk vi servert først en forrett med masse godt og en saftig hamburger til hovedrett. Mmmm! Senere dro vi opp i baren på John Hancock Tower som er Chicago's nest høyeste bygning. Utsikten var fantastisk, spesielt med alle lysene. 

  I dag er det plutselig blitt skikkelig kaldt her i Chicago, så jeg vurderer nesten å dra frem vinterjakken hvis jeg skal bevege meg utenfor døra. Jeg har gjort litt lekser nå på morgenkvisten, så nå blir det greit med en pause og hva er vel ikke bedre enn å gå ut for å ta litt bilder. Vi snakkes! 

  Nordmenn i Chicago

  Heisann dere!

  Dagen blir ikke bedre enn du gjør det til selv og vet du hva, onsdagen ble en skikkelig bra dag. Jeg startet dagen med en time skole og en raskt treningsøkt. Trodde nesten jeg skulle dø på tredemøllen, for å løpe når man er støl er alt annet enn behagelig, men jeg kom meg heldigvis igjennom. Etter skolen fikk jeg behandling for leggene, og de lever i beste velgående. 

  På ettermiddagen kom Ingebjørg til Chicago, en lærer fra Sauda VGS, hun plukket opp meg og Karina for å dra på volleyballkamp på Northwesteren. Julie sitt lag, Wisconsin, spilte bortekamp mot Northwesteren. Det var så koselig å se Ingebjørg igjen og vi hadde naturligvis masse å snakke om. Jeg kan enkelt og greit takke Ingebjørg for at jeg kom meg til Chicago og USA. Hun hjalp meg og mange andre elever fra ToppVolley med alt av forberedelser og det er jeg så takknemlig for. Jeg husker faktisk at jeg var veldig usikker på om jeg i det hele tatt ville reise, for det virket så skummelt. Da sa Ingebjørg: Det er bare å reise, for du kommer til å angre hvis du ikke gjør det! Og hun hadde helt rett, jeg hadde angret hvis jeg ikke hadde gjort det!
   Ingebjørg, Julie og meg ♥

  Det kan ikke alltid gå bra

  Heisann!

  Jeg tenkte jeg skulle blogge kjapt for dere før jeg legger hodet på puta. Det er vel egentlig for å få ut alle følelsene og frustrasjonen som brer seg igjennom kroppen, og da fungerer bloggen som terapi for meg. Kveldens kamp mot Milikin må være en av de rareste, hvis det er et ord, kampen jeg har spilt i mitt liv. Milikin er et utrolig godt lag, men vi ga dem seriøst seieren så ufattelig lett. Det suger så innmari mye å tape, spesielt når vi vet så inderlig godt at vi er mye bedre enn det vi viste i dag. Blæææ, jeg vil helst bare glemme denne kampen og alt som skjedde. 

  I morgen får vi fri fra trening til å tenke over hva vi skal gjøre bedre og samtidig ta vare på kroppen. Jeg har allerede bestemt meg for å likevel ta meg en liten og rolig økt på morgenkvisten. Det å trene alene er så befriende, syns jeg. Å løpe til beina sier stopp og nynne til favorittmusikken er terapi for meg. Håper på en bedre dag i morgen ♥

  BRING IT

  Hola!

  Siste innlegg fra Madison kommer nå. På søndag formiddag spilte Julie sitt lag kamp mot Ohio State som de vant veldig lett 3-0. Veldig rart å være på kamp alene, fordi jeg alltid pleier å dra med mine kjære bestevenninne, Karoline. Stemningen i hallen var upåklagelig og jeg storkoste meg. Jeg må jo si at volleyballkampen var bedre enn footballkampen, fordi jeg forstår mye mer av spillet og det er så inspirerende å se disse flinke jentene ute på banen. 

  I morgen spiller Wisconsin mot Northwestern som ligger i Evanston, som er ca. 30 min her ifra. Ingebjørg fra Sauda vgs kommer på besøk med 3 norske jenter, så hun lurte på om jeg ville bli med henne for å se på Julie igjen. Det kunne jeg ikke takke nei til :-)

  Dette bildet tok jeg på vei hjem fra Madison. For en vakker solnedgang bak oss. 

  Den utrolig søte gaten som Julie bor i, omfavnet av fine høstfarger. 

  Madison on a beautiful day

  Heisann!

  Jeg har flere bilder å vise dere fra min helg i Madison. Etter at Julie var ferdig på trening på lørdag, gikk vi til Chipotle for å spise og så ned til terassen for å nyte utsikten over havet. Her var det masse folk og det hele føltes ut som en herlig sommerkveld. Været har vært ekstremt bra og jeg har til tider svettet ihjel, men jeg skal ikke klage, for snart er høsten og vinteren rundt hjørnet. Vi avsluttet kvelden med Criminal Minds på tvskjermen, ost, kjeks, druer, jordbær og popcorn. Vi var begge så slitne at vi fant senga tidlig. Elsker de dagene jeg kan legge meg skikkelig tidlig :-)

  Go Wisconsin!

  Heisann!

  For en fantastisk dag dette har vært. Jeg er så glad for at jeg valgte å tilbringe min frihelg her i Madison. Sommer, sol, hyggelige mennesker og amerikansk fotball. Livet er herlig! 

  Allerede klokken 7 på morgen, gikk Julie og jeg til Panera Bread for å kjøpe inn frokost til resten av gjengen hun bor med. Siden Julie måtte være med laget på kampen i dag, gikk jeg med Trish (Julies bestevenninne) og hennes bror, Mike. Vi gikk først bort til noen venner av Trish for tailgating, som er sosialisering før kampen med grillmat og voksen drikke allerede klokken 8 på morgen. Amerikanere er rett og slett gærne! Vi var så heldige å få billetter av en kompis av Julie som spiller på laget, så vi fikk sitte ganske nærme banen. Etter halvveis i kampen ville Trish vise meg stemningen på studentseksjonen og den var helt ubeskrivelig. Folk sto på setene, danset og sang av full hals. Og best av alt, Wisconsin vant kampen over Southern Florida, hehe! 


  Let me take a selfie!

  MADISON NEXT

  Hei dere!

  I går spilte vi ukens eneste kamp hjemme mot Moody Bible Institute og vi vant 3-0. Sykt deilig med seier, og nå har vi vunnet 6 kamper på rad som er ny skolerekord på over 7 år, hihi!

  Vi fikk treningsfri fra volleyballen i dag, men siden jeg ikke har mulighet til å trene noe i helgen, valgte jeg å ta en økt på morgenkvisten med de trofaste pyramide-intervallene mine og styrke på armer. Nå befinner jeg meg i en hall 30 min utenfor Chicago, fordi Reg måtte trene en liten gutt, før vi drar videre til Madison. Det er kanskje litt vanskelig for oss nordmenn å fortså, men i USA er foreldrene veldig opptatt av idrett og at ungene skal lykkes, og da gjerne få fullt stipend på et bra universitet. Reg trener da en 14-år gammel gutt som foreldrene har betalt litt ekstra for, slik at han får enda mer trening utenfor skolen. 

  Nok om det! Jeg får i alle fall tiden til å gå med litt blogging og det er vel ikke dere så lei dere for :-) Vi blogges fra Madison senere!

  Cheers to the weekend

  Heisann!

  Det er kanskje litt for tidlig å ta helg nå, hehe. Jeg skal først skrive ferdig en stor oppgave i Health & Behavior om ernæring, så har jeg en prøve i Film Studies om kinematografi og ikke nok med det, jeg har også en prøve om de 7 Habits i Health & Behavior i morgen. Lenge leve studentlivet! 

  Men i morgen er det endelig helg og jeg gleder meg så utrolig mye til å komme meg litt bort fra Chicago-traktene og bare kose meg masse sammen med Julie. Reg, Angela og jeg skal kjøre opp til Madison rett etter trening, så jeg er nok ikke der før i halv ni-tiden på kvelden. Julie har fått tak i billetter til footballkampen mellom Wisconsin og Southern Florida på lørdag, så dette blir min første college footballkamp! Jeg har jo som sagt vært på kamp på skolen vår, men i Wisconsin har de i gjennomsnitt over 80000 tilskuere. Det blir nok en stor forskjell! :-)

  Bildet til høyre er fra lobbyen til den nye bygningen på skolen, Johnson Center. Det er så utrolig fint der! 

  The Champions

  Hallooooo!

  I helga så spilte vi turnering i Milwaukee og vi vant seriøst hele turneringen!! Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det føles å ha vunnet alle fem kampene denne uka. Vi har blitt så mye bedre som et lag siden vi spilte vår første turnering i Minnesota for bare 4 uker siden. Alle jentene har jobbet veldig hardt på trening den siste tiden, i tillegg har vi også gjennomført to timer med en idrettspsykolog, som virkelig viser seg å gi oss gode resultater. Volleyball er tross alt 80% mentalt og 20% volleyball. Det gjelder å ha hodet på plass og jeg merker vi blir sterkere for hver dag som går. 

  En liten morsom historie til pappa! I hver time-out vi hadde denne helga, fikk vi i oppgave av Coach å gjette artist og tittel på sangen som de spilte over høytalerne. Under den ene kampen på fredag hører jeg en veldig kjent låt og sier forsiktig: "Er ikke dette en sang fra Toto?" Coach og jentene ser rart på meg i noen sekunder, fordi ingen kjente igjen sangen med det samme. Plutselig begynner Coach å smile og le forsiktig og sier: "Jeg kan ikke tro at du gjettet riktig på den sangen her. Jeg er imponert!" Jeg måtte jo forklare meg at det er et av yndlingsbandene til pappa og at når vi to er ute og kjører bil sammen, hører vi som oftest på Toto ♥

  Naperville Covenant Church

  Heisann!

  Thomas har spurt meg i 2 år om å bli med i kirken han vanligvis går i, og for 3 måneder siden fikk han jobben som director of worship i Naperville Covenant Church. Det er ikke den kirken han bruker går i, men jeg kunne bare ikke si nei, selv om jeg knapt har sovet i helga, hehe. Vi dro allerede klokken 6.30 i dag tidlig, fordi Thomas måtte øve med bandet allerede klokken 8 og kirken ligger ca. 1 time utenfor Chicago. 

  At en kirke er covenant betyr på godt norsk at det er en frikirke, så jeg følte meg veldig velkommen og det meste var veldig likt som kirken hjemme. Folk var veldig hyggelige mot meg og Thomas måtte selvfølgelig si til hele forsamligen at jeg var på besøk for anledningen, haha. 

  Hvis dere ser nøye på bilde nummer to, så er powerpoint-bildet fra Flåmsbana i Norge. Det er tydeligvis veldig mange av kirkens medlemmer som har norske og svenske røtter, så flere av de har vært på ferie der. Det er et av medlemmene som har tatt dette bildet, og jeg kunne faktisk ikke følt meg mer hjemme. Jeg ble også fortalt at flere av de har vært på bilferie i Sverige, hvor de samtidig kjøper en Volvo i pakkereisen og får den sendt til USA. Jeg blir bare helt målløs! Nå er det vel ikke noe som overrasker meg lenger over disse amerikanerne?! :-)

  Thomas spilte og sang i dag.   Throw back Thursday: Summer 14'

  Hei dere!

  Noen ganger kjenner jeg at tankene om hjemmelengsel tar litt overhånd, på både godt og vondt. I en tid som jeg har hatt mye å gjøre på skolen og jeg samtidig har tid til å tenke over ting, så kommer hjemmelengselen krypene. Det hjelper heller ikke at familien hjemme samles til forskjellige anledninger, når jeg er på andre siden av jorda og lever mitt liv. På en måte føles det så rart. Jeg tror det å være tilbake til skikkelige rutiner med skole, venner og definitivt volleyball, gjør at jeg får tid til å tenke over hvor godt jeg har det hjemme. Jeg pleier å minne meg selv på at dette er en kort periode i livet mitt og derfor må jeg passe på å nyte hvert sekund jeg har. Det hele kommer til å være over før jeg vet ordet av det, og det vil jeg jo egentlig ikke, for jeg har det så bra her. 

  Uansett, å se tilbake på bilder fra denne fantastiske sommeren, letter garantert på humøret mitt. Jeg dro til Bergen for å besøke Karoline, pappa og jeg besteg Gaustatoppen sammen, jeg fikk være med på flere hytteturer med min herlige vennegjeng, jeg var på Koster to ganger, først med tante og onkel, og senere med mamma. Jeg var på Liseberg med en god gjeng fra Frikirken, jeg har også fått grillet x-antall ganger på campingen i Løkkevika med verdens beste besteforeldre og jeg reiste til Stavanger for reunion med gamleklassen fra ToppVolley Norge. Jeg føler meg så heldig som har fått oppleve så mye denne sommeren og det har definitvt vært den beste på lenge ♥

  North Park University Volleyball

  Heisann! 

  Det er helt sykt hvor fort dagene går for tiden. I går snakket jeg litt med Karoline og jeg skulle til å skrive at jeg har vært her i 4 uker allerede, men jeg måtte ta meg selv i å sjekke kalenderen og innså at jeg har vært her i 5 uker. Og jeg hadde nesten planer om å skrive at jeg er klar for denne nye uken med nye muligheter, men nå er vi jo over halvveis. Jeg syns det er litt skremmende at dagene bare flyr avgårde som en vind.  

  På tirsdag hadde vi hjemmekamp mot Calumet College og vi vant 3-0. Ikke en veldig god kamp av oss, men vi klarte å avslutte med stil og tok seieren hjem. Det er alltid deilig! Jeg hadde en presentasjon i Marketing på mandag kveld som gikk veldig bra, en innlevering om filmmusikken i Casablanca som jeg fikk en A på, men prøven i Operation Management i går gikk ikke så veldig bra. Alt kan jo ikke gå en vei ;-)

  I morgen reiser vi til Milwaukee i Wisconsin for å spille en turnering. Dette er den siste, lange turneringen på et par uker, så det skal bli deilig med helt fri neste helg. Da reiser jeg opp til Julie i Madison ♥

  Her er foresten lagbildet vårt og portrettbildet mitt for hjemmesiden til skolen.   Sunny Sunday in my favorite city

  Hei dere!

  På søndag var Lita og jeg en tur downtown før vi skulle ha vårt første møte med ANSA-gjengen. Vi gikk innom de vanlige butikkene som Victoria Secret, Sephora og Topshop, men jeg prøver å spare mest mulig, så det ble bare litt nødvendig sminke på meg. 

  Vi valgte å legge ANSA-møtet til Cheesecake Factory og vi var 13 av 25 medlemmer som møtte opp, noe jeg er veldig fornøyd med. Neste gang håper vi på enda flere! Vi spiste og koste oss helt til jeg måtte hjem for å jobbe med et gruppeprosjekt i Marketing (altså markedsføring). Jeg hadde fremføring i går kveld og det gikk veldig bra. Professoren ga oss masse skryt, og det lover bra for karakteren. 

  I dag har vi hjemmekamp mot Calmuet College, så ønsk oss lykke til ♥

  Bluse Abercrombie & Fitch - Strikkegenser Bikbok - Leggins HM - Sko Aldo - Veske HM - Skjerf Bikbok


  Seier på hjemmebane

  Heisann!

  Sitter her på kjøkkenet og har nettopp spist en god og sunn frokost. I dag skal vi til Aurora som ligger ca. 1 time fra Chicago for å spille turnering.  

  På onsdag hadde vi årets første hjemmekamp mot Concordia University og vi vant 3-2. Etter å ha ligget under 0-2 i sett, kjempet vi oss tilbake og vi vant 16-14 i femte og siste sett. For en stemning det var i hallen og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med at vi dro seieren i land. Nå gleder jeg meg enda mer til fortsettelsen!

  I går startet vi dagen med en time hos en idrettspsykolog, dette er fordi vi har i den siste tiden slitt med den mentale delen. Jeg lærte så utrolig mye og vi fikk delta i flere oppgaver. Vi fikk også fri fra balltrening, så da ble det heller yoga med hele laget. I forrige semester var jeg skikkelig flink til å gå på yoga-timene, så det er noe jeg skal bli flinkere til utover høsten. Etter trening dro Reg, Dave og jeg på Red Robin for å spise verdens beste hamburger. Mmm ♥

   

  Saturday night

  Heisann!

  Lørdagskvelden brukte jeg til å henge med Angela og Reggie, hvor vi først gikk på footballkamp med Dave, Ryan, Trent, Jon, Kayla og Katy. Endelig fikk jeg tid til å være sammen med den herlige gjengen min. Det ble en tidligere kveld for min del, siden jeg skulle tidlig opp for å jobbe på Bearskampen.

  I dag spiller vi hjemmekamp mot Concordia University og jeg gleder meg masse. Håper på like bra stemning i hallen som det var på fredag. Ellers har Lita og jeg endelig funnet en bra sushi restaurant i nærheten, så i går ble det sushi og Idol på skjermen. Jeg elsker at Lita er like glad i norsk tv som meg, for da slipper jeg å sitte alene og se på, hehe ♥ Nå skal jeg straks ha Operations management, før jeg går over til hallen og gjør meg klar for dagens kamp!

  Chicago Bears

  Hei dere!

  På søndag jobbet hele volleyballaget på Bearskampen som de spilte mot Buffalo Bills. Til tross for at vi jobbet tilsammen 9 timer uten særlig mat og drikke, var det en morsom opplevelse. Dette var åpningskampen for sesongen, så hele stadionen var stappfull med glade Chicago-folk ikledd oransje og blå klær. Dere lurer kanskje på hva vi jobbet som; jeg var den personen som skulle hjelpe folkene å finne fram til plassene sine og sjekke billettene. Jeg jobbet på seksjon 3 som det øverste bildet er ifra og jeg kan si at jeg hadde en utrolig bra plass til kampen. Det var veldig synd at Chicago Bears tapte 23-20, men for en opplevelse. 

  Dette har vært en utrolig lang helg og det kjenner jeg veldig godt på kroppen. Når jeg våkner opp med skallebank og paraceten ikke fungerer engang, er det noe galt, haha! Vi fikk heldigvis fri fra treningen i dag og hadde istedet mental trening med trenerne hvor vi bare pratet. Nå skal jeg finne senga og sov godt ♥

  Good morning, Chicago

  Heisann!

  Denne uken har gått så fort og i morgen er det allerede helg. Ikke at jeg får slappet så mye av, for vi har turnering på hjemmebane og på søndag skal vi jobbe på Bears Football kamp. Det er hjemmelaget til Chicago i amerikansk fotball, og det kan jo faktisk bli spennende fordi jeg har aldri vært på en ekte footballkamp før. 

  Jeg startet denne dagen med et par timer på biblioteket, før jeg skal ha intro to non-profit. I lunsjen skal Lita, Paige, Lene og jeg spise på den nye kafeen i Johnson Center, som har helt syyyykt gode bagels. Mmmm ♥ Etter lunsj har jeg et fag som heter Film Studies, og det er et fag jeg må ta for å fylle kravet til en art (kunst) klasse. Professoren min er svensk og snakker med den søteste svensk-engelsk aksenten i hele verden. Han har vært produsent i Sverige i mange og er generelt veldig interessert i film. Forrige uke så vi blant annet Casablanca og nå sitter jeg her og skriver en oppgave om det. Var litt skeptisk til klassen, men nå viser det seg at jeg stortrives. Har aldri tenkt over at de kunne lage så bra filmer på den tiden (1942), til tross for gammel og mindre effektiv teknologi. 

  Nok prat om mine fag, jeg kan heller legge ut timeplanen sånn at dere kan se hvilke fag jeg tar i år. Nå må jeg løpe avgårde til non-profit :-)  Outfit 3/9

  Hei dere!

  Da er det tid for noen kleine antrekksbilder her på bloggen, hehe! Egentlig mest fordi jeg er litt lei av mobil-bilder den siste tiden og at jeg i tillegg ikke har så alt for mye tid til å knipse andre bilder for dere. Nå er jeg ferdig med skoledagen og skal bevege meg bortover mot hallen for dagens volleyballøkt. Vi skal ha treningskamp med drakter og det hele, noe jeg gleder meg veldig til!

  Ellers så kan jeg minne om strålende vær i Chicago, 30 varmegrader og en luftfuktighet som er til å dø av. Heldigvis har vi air condition i leiligheten, så ille er det absolutt ikke. I kveld spiller Amanda og Elisabeth fotballkamp her hjemme, så da skal Lene og jeg bort en tur etter trening for å se på. 

  Ha en fortsatt fin onsdag kveld ♥  Girls night weekend

  Heisann!

  Jeg er så uendelig dårlig på bloggfronten nå, men jeg kan vel unnskylde meg med at jeg knapt har vært hjemme denne helgen. Torsdag ettermiddag dro laget mitt til Minnesota for å spille turnering, noe som var en eviglang busstur på 6 timer. Heldigvis fikk jeg tiden til å gå med Pitch Perfect på tv'en og litt lekser. Turneringen gikk ikke så alt for bra, vi tapte alle kampene og det i seg selv er ganske kjipt. Vi spilte mot veldig gode lag, og vi holdt følge med dem i alle kampene, så det lover bedre utover sesongen. Ingen av de lagene vi møtte i turnering er i vår conference (liga, serie). Til helga spiller vi turnering her hjemme, så det blir utrolig spennende og jeg gleder meg masse!

  Vi kom hjem fra Minnesota lørdag kveld, og da ventet Paige og Lita hjemme med pizza, cola og film. For noen gode venninner jeg har! Da ble det selvfølgelig en hyggelig jentekveld. På søndag dro vi til Belmont for litt shopping, hvor vi senere møtte Kaitlyn for lunsj. Vi dro hjem til Kaitlyn, nøt de siste solstrålene ved bassenget hennes og bare slappet helt av foran tv'en med god mat og drikke. 

  Vi hadde fri fra skolen i dag pga. Labor Day, som er arbeidernes dag, så nå skal jeg gjøre litt lekser før Paige og Lene kommer over en tur ♥

  Ice cream social

  Heisann! 

  Så fort dagene går for tiden, kanskje ikke så rart når jeg først er på skole, lunsj, skole, trening og enda mer skole. Sånn er livet for tiden, men jeg syns det er godt med skikkelige rutiner igjen. Treningene går veldig bra og det samme gjør kroppen. 

  På søndag var det ice cream social i Carlson Gym, hvor vi jentene på laget skulle hjelpe til med å serve is til nye studenter. Det er Lisa som har tatt alle de "søte" bildene, hehe! 

  Nå er det onsdag kveld, jeg må pakke og gjøre ferdig lekser, for i morgen rett etter skolen reiser vi til Minnesota for å spille turnering. Wiiiiii :-) 

  Verdens beste, Angie!

  Angie, Libby, Kelsey, Darby, meg og Lisa ♥

  Det gode college-livet

  Hei!

  God kveld fra bula i Chicago! Jeg glemte helt å fortelle dere at preseason endelig er over og i morgen starter jeg på skolen igjen. Jeg har kjøpt inn ny almanakk, prinsesse skolebøker og gjort klar sekken og treningsbagen. Jeg gleder meg egentlig til å begynne på skolen igjen, det er tross alt 3 måneder siden sist jeg leste noe fornuftig. 

  Nå skal jeg møte min kjære Angie (rullestol-jenta) for vi skal på college life med et par andre jenter. Senere i kveld skal vi ha ice cream social for de nye studentene, så da skal volleyballaget hjelpe til med å dele ut gratis iskrem til alle som vil ha. 

  Ellers i går fikk jeg endelig møtt mine basketballvenner, som jeg liker å kalle dem. Vi gikk først på footballkamp, før vi tok turen til min leilighet for å henge og kose oss. Elsker å være tilbake til det gode livet i Chicago ♥

  #utveksling

  Teambuilding

  Heisann! 

  Jeg ville bare dele noen bilder med dere fra onsdag denne uken, hvor hele laget dro til Lake Geneva i Wisconsin for teambuilding. Vi var på et leirsted og det minnet meg så mye om Norge. Vannet, skogen, stillheten og omgivelsene, helt perfekt i mine øyne. De som jobbet der hadde laget et opplegg til oss igjennom hele dagen og vi jentene ble virkelig godt kjent med hverandre. Det føles ut som vi har kjent hverandre i flere år, for vi kommer så godt overens med hverandre. 

  Denne søndagen skal jeg bare nyte med gode venner og slappe helt av. Planen er å kjøpe inn masse godt å spise og bestille pizza. En helt perfekt søndag med andre ord ♥

  #utveksling

  JEG LEVER!

  Heisann!

  Nå er det vel 5 dager siden forrige oppdatering, og det er egentlig merkelig at jeg ikke har fått noen klager hjemmefra enda. Jeg føler presset allerede, hehe :-)

  Jeg ville bare si ifra at jeg har det utrolig bra. Til tross for uendelig mye trening, har jeg merket at kroppen tåler mye mer enn forventet. Jeg har jo brukt mange timer inne på SATS denne sommeren, så det føles godt at jeg får igjen for strevet. I morgen er det muligens siste dag av preseason og jeg ser virkelig frem til å bruke mer tid på venner og skole. 

  Denne uken har jeg også fått en ekstra roommate, og det er jo en hverdagsglede i seg selv. Angela, en søt jente fra Wisconsin pådro seg en skade i hofta, så hun kunne ikke bo i internatbygget hennes, dermed bor hun hos meg i mellomtiden. Det er utrolig koselig og den jenta er god tvers igjennom ♥   Angela og jeg ved Lake Geneva i Wisconsin.

  #utveksling

  No pain, no gain

  Heisann!

  Håper alt står bra til hjemme! Alt er bra med meg, sett bort ifra at jeg våknet x-antall ganger i natt fordi det gjorde så vondt å bevege seg. Jeg var fryketlig støl til morgen i dag, men etter to harde treninger, har det heldigvis gått over. 

  Det føles godt at andre dag av preseason er over, for det er nå jeg føler vi er skikkelig i gang. Har blitt godt kjent med jentene og vi har det så gøy sammen. På onsdag skal vi faktisk til Lake Geneva i Wisconsin for team building, hvor vi blant annet skal gjennomføre en hinderløype høyt oppe i trærne. Det er litt morsomt, for akkurat dette gjorde jeg sammen med ToppVolley-jentene i 2012 da vi besøkte Chicago og Wisconsin. 

  Ellers har jeg klart å forstue venstre ringefinger i en blokkøvelse, så den er ganske hoven og vond nå. Regner med at det går over om et par dager og at fysioterapautene fikser noe teiping for meg i morgen. (det er ikke så ille som det høres ut som) No pain, no gain :-)

  Vi pleier å isbade etter hver trening. Her med Angie og Kelsey!

  Vår største fan på skolen kjøpte blomster til oss og satte det i garderoben våres. Hun er virkelig verdens søteste! 

  #utveksling

  First day of preseason is over

  Heisann! 

  Det er vel ingen hemmelighet at første dag med preseason er noe helt for seg selv. Jeg måtte vente med å skrive innlegget, fordi hendene mine var så slitne at de skalv. Vi har tilsammen trent i 6 timer i dag og det kjennes naturligvis på kroppen, men med en god følelse. Treningene var harde og de bestod av mye løping og shuffling, som vi kaller det på volleyballspråket. Jeg merket veldig godt at jeg har trent bra i hele sommer, for jeg hadde masse energi å gå på, selv om kroppen føltes tung. 

  Jeg må bare beklage at bloggen blir så som så denne uken, men jeg lover å følge bedre opp når oppkjøringen er over. Vi har foresten fått nye garderober på skolen og her ser dere mitt "skap" eller krok som vi kan kalle det. Vurderer å henge opp fine bilder som gir meg masse motivasjon gjennom sesongen. Nå skal denne frøkna finne senga, god natt ♥  #utveksling

  Sunny day at campus

  Hei! 

  Det er så utrolig vakkert rundt om på campus i disse dager. Er det noe amerikanerne virkelig legger penger i, så må det være utseende på universiteter. Det er så utrolig fint og grønt overalt. Jeg elsker å bare gå rundt på campus og drømme meg bort i de vakre omgivelsene. Tar meg selv å klype meg i armen og tenker at dette faktisk er en drøm som jeg får lov til å oppleve. Jeg er så innmari heldig og takknemlig! 

  Været skal vi hvertfall ikke klage på, for her ligger gradestokken opp i mot 25 grader i skyggen. Jeg får se om jeg får tatt noen ordentlig bilder av campus snart, så skal dere få se hvor fint det har blitt over sommeren ♥  #utveksling

  First day with the team

  Hei dere!

  I dag har jeg som sagt sjekket inn på skolen, levert medical forms til volleyballen og spist middag med jentene. Vi har en del nye jenter på laget dette året og førsteinntrykket er veldig bra. En god blanding av masse herlige jenter. Det er så sykt uvant for meg å ikke snakke noe norsk på en hel dag. Det blir gjerne sånn når Karoline ikke bor med meg lenger og at min samboer ikke kommer før om en uke. Men da får jeg øvd enda mer på engelsk og det klager jeg ikke på!

  Vekkerklokken er satt til 7.40 og jeg kan ikke huske sist gang jeg sto opp så tidlig. Vi skal ha felles frokost med laget i kafeteriaen, men jeg velger heller å spise en kjapp og sunn frokost hjemme, så får jeg heller være sosial med jentene under frokostbordet. Jeg kan ikke si at pannekaker med sirup, egg, bacon, pølser og hvitt brød er så sykt bra å fylle opp magen med når vi skal trene i så mange timer. 

  Nå er det natta for min del. Snakkes :-)  #utveksling

  Rise and shine

  Hei og god morgen fra Chicago!

  Jeg har allerede vært våken siden kl. 7 og det skyldes vel enkelt og greit jetlag. I dag er siste fridag før jeg starter med pre-season i morgen. Gleder meg til å komme igang og ikke minst, treffe jentene. Det har vært så stille her på campus de siste dagene og at det nesten er litt kjedelig. 

  I dag har vi check-in kl. 13 og jeg antar at det også blir et spillermøte senere i kveld. Jeg satser på at jeg får tid til en treningsøkt i mellom slagene. Nå skal jeg komme meg opp og ut av senga. Havregrøt og appelsinjuice står på menyen, så snakkes vi senere i dag ♥

  #utveksling

  Summer in the city

  Hei dere!

  I dag tok jeg en ny tur til byen og jeg fikk knipset enda flere bilder til dere. Jeg endte opp med å kjøpe meg et par svarte nike sko, rett og slett fordi det er greit å ha en sko som ikke lyser rosa eller gul. Jeg skulle også kjøpe meg et par fra Toms, men de hadde selvfølgelig ikke min størrelse, så da får det bli ved en senere anledning. På veien hjem stoppet jeg innom Forever Yoghurt for å kjøpe meg en is med masse godt oppi. Som jeg har savnet froyo ♥

  Jeg kom ganske tidlig hjem fra byen, så da fikk jeg god tid til en treningsøkt til tross for en funksjonshemmet legg. Jeg våknet nemlig med en kraftig krampe i leggen i natt, så da jeg sto opp, klarte jeg ikke å gå eller strekke ut høyre legg. Prøvde å lese litt på nettet om hvorfor dette skjedde, og den glupeste forklaringen er at jeg terpet masse på hoppserve i går, noe som jeg ikke har gjort på 3 mnd. Det er tydeligvis lettere å få krampe når man ikke har gjort en øvelse eller trent en muskel på lenge. 

  Nå har jeg nettopp vært en tur hos Elisabeth og Amanda. Vi har bare slappet av og pratet. Alle er like jetlaget og trøtte, så det blir en tidlig kveld på meg. Ha en fin dag :-)

  #utveksling

  Gårsdagens innkjøp

  God morgen fra Chicago!

  Jeg har akkurat våknet, sitter her og funderer på om jeg skal rydde rommet mitt først eller dra downtown, men jeg tror å rydde er litt viktigere. Jeg vet pappa kommer til å HATE dette innlegget, men selv syns jeg det er kjekt å lese slike innlegg på andre blogger. Dette er hva jeg kjøpte i går, ikke så mye spennende, men heller ting jeg trengte. Sokkene er faktisk fotballsokker, men vi bruker de på volleyballbanen, så jeg tenkte det kunne være greit med noen ekstra par. 

  Den store flasken fra Moroccan-oil er tydeligvis et helt nytt produkt som kom for 2 uker siden. Jeg ble anbefalt å blande den sammen med den vanlige oljen, og etter det blir håret helt sykt mykt og deilig. Også må jeg bare si at jeg har verdens kuleste rosa sportsteip, haha! Jeg liker bare ting fordi det er rosa ♥

  #utveksling

  It feels good to be back

  Heisann!

  Dette blir en sen oppdatering fra Chicago og dere er vel i gang med torsdagen i Norge? Jeg kom nettopp hjem fra en koselig vinkveld hos Thomas og Katiya, og siden det ble så sent, regner jeg med at jeg har rukket å bevege meg inn i den amerikanske tidssonen.

  Jeg startet dagen allerede kl 6, for da var denne frøkna lys våken. Heldig med den! Jeg dro først til frisøren og der klarte jeg å tilbringe hele 3 timer. Kan jo begynne å lure på hva jeg gjorde der, men håret ble i alle fall mye lysere og etterveksten kan jeg se langt etter. Etterpå dro jeg downtown for å handle litt nødvendigheter, men det jeg egentlig skulle ha, fant jeg ikke. Jeg trenger et par nye volleyballsko, men akkurat nå ser det ut som jeg må bestille fra nettet. 

  Senere fikk jeg tid til en volleyballøkt for meg selv, før jeg tok turen til Jewel Osco for å handle inn mat. Kjøleskapet var mer eller mindre tomt da jeg kom hit. Nå skal jeg legge hodet på puta og lade opp til en ny dag. I morgen skal jeg få ryddet resten av rommet mitt (er en smule kaos nå) og slappe litt av. Vi blogges ♥  Kleint speilbilde på badet - men her ser dere det "nye" håret mitt. Ganske så fornøyd :-)  #utveksling

  Tilbake i kjære Chicago

  Heisann! 

  Da har jeg kommet meg i god behold fram til Chicago. Reisen gikk fint til tross for overraskende mye styr i Brussel, men jeg fant en reise-buddy fra Nord-Norge, så da var jeg ikke så alene alikvel. Jeg ble hentet på flyplassen av Thomas i sin nye bil og vi tok turen til Tre Kronor for å spise middag med hans forlovede. Thomas og Katiya skal nemlig gifte seg til sommeren, i Alaska hvor hun er ifra. 

  Nå har jeg akkurat booket frisørtime til i morgen og er straks klar for å rydde ut av kofferten. Jeg kjenner at jeg er litt trøtt etter å ha døgnet i natt, men jeg har lovt meg selv å holde koken til kvelden melder sin ankomst. Mulig jeg rekker en treningsøkt før senteret stenger også ♥

  Det første bildet er fra campus og andre er fra inngangen til leiligheten. 

  #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits