• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Last day in Chicago

  Hei dere!

  Nå har jeg endelig kommet meg hjem til Norge og det er kjempedeilig. Jeg skal innrømme at det er litt merkelig også, for da vi dro til flyplassen i Chicago, hadde jeg ikke noe lyst å reise hjem. Med vær som strålende sol, skyfri himmel og bare hyggelig mennesker rundt seg, fristet det lite å dra hjem. Heldigvis har Norge vist seg fra sin beste side, og i dag kan jeg melde om over 30 grader i solsteiken. Det skal jeg aboslutt ikke klage på.

   

  Siste dagen i Chicago ble tilbringet med verdens beste jenter, Karoline og Megan. Vi dro en tur downtown for å nyte siste syn av skyskrapere på 3 måneder og en middag på TGI Fridays. Jeg merker veldig godt at Chicago kan kalles for mitt andre hjem, for jeg trives så veldig godt der.

   

  Nå skal jeg ut i solen for å nyte været med en god krimbok av Jo Nesbø. 

   

  Bildene er tatt av Karoline.

  I'm coming come

  Hei alle søte!

  Dette innlegget er tidsinnstilt, noe som betyr at jeg sitter på flyet når dette innlegget blir publisert. Jeg har ikke ord for mye jeg gleder meg til å treffe familien igjen. Det aller beste med å bo langt borte fra familien, er definitivt gjensynet med de man er mest glad i. 

   

   Lagde en kollasj er Norges koseligste by, Sarpsborg. Hjem kjære hjem.

     Happy Graduation

  Halloooo!

  Jeg glemte helt å fortelle dere om hva jeg gjorde på lørdag. Det var graduation på skolen og så lenge dette er helt nytt for både Karoline og jeg, bestemte vi oss for å se hele sermonien. Det var ganske rørerende og spesielt å se mange av våre venner få diploma og beviset på at de er ferdige. 

   

  Jeg kan med andre ord si at jeg gleder meg veldig til jeg kan gå med graduation kappen og luen. Vår kjære roommate, Marta hadde graduation, så da stilte den lille familien opp for henne. Som jeg elsker disse jentene!

   

  Senere gikk vi på Tre Kronor og feiret Marta's graduation og Shelby's 21-årsdag. 

   

   

  Tricia, Karoline, Marta, meg og Shelby. 

  Bildene er tatt av Karoline. 

  #utveksling

  Beautiful Campus

  Hei!

  Nest siste dag i vakre Chicago, så jeg har egentlig bare sovet lenge og spist en god frokost på North Park Village riktignok. Senere gikk vi for å si hadet til Adam, Alexander og David. Måtte passe på å ta noen bilder av det fine været her på campus. Føler jeg er sykt klar for å reise hjem, for nå har stort sett alle vennene mine reist hjem. Haha :-)

   

  Starbucks saves me through the final week

  Hei!

  Tenk, i morgen etter makroøkonomi eksamen min er jeg ferdig med mitt første år på North Park University. Jeg skjønner liksom ikke helt hvor tiden har blitt av. Heldigvis har Karoline og jeg fire fridager i vakre Chicago, før vi reiser hjem. Så vi skal nyte tiden godt!

   

  Jeg har kommet godt i gang med pakkingen og halvparten av klærne er allerede borte hos Thomas og noe i den nye leiligheten. Tuva, Karoline og jeg har også gjort siste innspurt på eksamen, med forfriskninger fra Starbucks. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal leve uten Starbucks i 3 månender. Det er jo mitt andre hjem!

     Mitt bilde til årboken

  Hei dere!

  Jeg klarer virkelig ikke å snakke om noe annet enn den fordømte eksamensperioden, men jeg er liksom helt stuck nå. Tipper jeg kommer til å drømme om tall, mattebøker, notaterbøker, blyanter og alt som heter skole i natt. Biblioteket har åpent til klokken to i natt, så da kan dere gjette hvor jeg befinner meg nå og resten av natten. 

   

  Akkurat nå hjelper jeg Karoline med en statistikkoppgave, så vi endte opp med å skrive statistikk fra noen kamper vi spilte på Toppvolley. Ikke verst de kan brukes til en eksamensinnlevering. Så tusen takk for hjelpen, Magnus Borge Johansen!

   

  Tilbake til overskriften, det var en jente som gikk rundt på data-laben og lurte på om vi ville være et sidetall i årboken, og jeg klarte ikke å dy meg. Jeg må liksom trykke inn Norge hvor enn det måtte være. Stakkars amerikanere. Jeg syns i alle fall at tallet mitt ble utrolig kult!

   
  Norske vafler i heimen

  Hei søte!

  Blir helt gal av hvor fort dagene går, for nå har jeg bare 1 eksamen igjen. Så da jeg var ferdig med Operation Management, gikk jeg over til Tuva, Lita og Karoline for å nyte ukens høydepunkt, norske vafler. Etter en hel time med masse tall svirrende rundt i hodet, hjalp det virkelig på humøret at lunsjen sto klar da jeg kom. Livet og venner er herlig!

   

  Vi fikk jobbet en god del med makroøkonomi eksamen som vi har på fredag. Vi har også fått snakket med de som skal leie leiligheten vår i sommerferien, så vi har nok å ordne med. Samtidig prøver jeg også å pakke og gjøre alt klart til vi skal reise hjem. Hjelpes!!!  Søta selv :-)

   

  Best vær i eksamenstiden

  Hei!

  Etter dagens sykeste episode av Paradise Hotel med Tuva, har vi nå bevegt oss over til biblioteket for å forberede oss til eksamen. Denne dagen er lesedag for hele skolen, hvor alle studentene har fri i gåseøyne, men som vi heller skal bruke til å lese. Jeg har da allerede vært her en gang tidligere i dag. 

   

  Vi tok også en tur på "The Hump" som er skolens fineste uteområdet med en stor gressplen med nydelige farger. Tok meg frihetent til å knipse litt bilder med iphonen, for denne uken har jeg lånt bort speilrefleksen. Gradestokken har også vist 22 grader i skyggen, så det er heller ingenting å klage på. 

   

  Jeg kan også melde om at rommet vårt og generelt leiligheten ser helt bombet ut, fordi Karoline og jeg flytter ut på fredag, så da gjelder det å ha alt klart innen den tid.

   

  Pangstart? Tror ikke det ...

  Hei!

  Da kan jeg vel bare understreke at tidenes verste uke har akkurat startet. Kan ikke si at jeg fikk en pangstart, med tanke på at en forkjølelse har sneket seg på, og at jeg våknet 5 ganger i natt, fordi jeg både svettet og frøys om hver andre. 

   

  Nok om det. Idag hadde jeg min siste prøve i bibel, noe som betyr at jeg er helt helt ferdig med det faget. Nå gjenstår det bare en eksamen i operation management og en i makroøkonomi. I morgen er det lesedag, så da blir jeg nok sittende på biblioteket, tenker jeg. 

   

  Vi har også fått ordnet med gass og strøm til leiligheten vi skal leie, og jeg skal love dere at det er mye stress. Vi har nemlig ikke social security nummer, så da blir alt tusen ganger vanskeligere. I kveld skal jeg bort til Tuva og jentene for å se Bulls spille mot Heat (stooooorkamp) og Paradise Hotel. Ja, jeg vet. Sykt guilty pleasure. 

     Ganske så happy for at jeg reiser hjem om 1 uke!!!

   

  Cinco de Mayo

  Hei dere!

  Tiden går så utrolig fort her og allerede om 9 dager setter jeg meg på flyet hjem til Norge. Jeg skal innrømme at det blir godt å komme hjem til mamma, pappa og lillebror, hvor jeg blir behandlet som om jeg skulle bodd på et hotell. Samtidig blir det veldig rart å forlate en utrolig god gjeng her i Chicago.

   

  I går kveld hadde Tyra, Jane og Cassie stelt i stand en feiring av Cinco de Mayo, som er en uoffisiell helligdag for meksikanere. Dagen er til minne om meksikanske styrkers seier over franske styrker i slaget ved Puebla den 5. Mai 1862. En utrolig bra avslutning på mitt første år som college student. 

   

   

  De norske jentene! Jane, Karoline, Caroline og meg.    

  Jens ville bare påpeke at han virkelig elsker Taylor Swift, haha.   Svensker eller Meksikanere, ikke vet jeg? Haha.

   

  Slapp av, jeg lever

  Hei dere!

  Da er det sannelig på tide at jeg gir litt lyd fra meg, men for å være helt ærlig har jeg vel egentlig bare sovet hjemme og heller vært ute av huset hele tiden. Været akkurat nå kan absolutt ikke klages på, og det er sånn at vi faktisk renner bort her. I dag hadde vi 29 varmegrader, så da jeg var ferdig på skolen, gikk jeg strake veien til parken for å sole meg. 

   

  Det betyr også at det blir sene sommerkvelder og i går gikk Tuva, Lita og jeg en lang tur, hvor vi endte opp på Robbin Braskin's klokken 1 på natten (butikk som selger is). Kjekt med lange åpningstider! Jeg har jo også levd i isolat, fordi jeg hadde min første eksamen allerede i går. Det gikk ganske bra, og jeg fikk betalt for alt arbeidet jeg hadde lagt ned. 

   

  På fredag ettermiddag tro Lita, Tuva, Paige, Annika og jeg downtown for å bli med på en double decker buss, som skulle kjøre sightseeing rundt i byen. Så jeg legger ved noen bilder fra turen! :-)

     Jentene på Castle. Meg, Tuva, Lita og Karoline.

  Mine herlige amerikanere!     Meg, Paige, Tuva og Annika.   

  På søndag kveld gikk Karoline og jeg bort til Kendell og Brett for å spille beer pong med vann, haha. Vi inngikk et veddemål at dersom vi jentene vant, skulle guttene lage hjemmelaget pizzza. Og dersom guttene vant, måtte vi lage norske pannekaker. Det hele endte med en kveld med film og norske pannekaker, så ja, vi tapte!  Sol og sommer

  Hei dere!

  Gårsdagen var utrolig herlig og folk smilte omkapp med solen. Det var virkelig sommervær og da var det bare å ta på seg shorts og singlet. Tricia og jeg lå utenfor leiligheten og slappet av i godt over en time. 

   

  I dag derimot, er ikke værgudene på vår side og det plasker ned. Før himmelen åpnet seg, gikk Karoline og jeg for å ta sol og dermed handle inn til dagens middag, det står tacoasalat på menyen. Nå øver jeg til makroøkonomiprøven jeg har i morgen og føler meg litt stresset, med tanke på at jeg night class i kveld og får da ikke brukt de tre timene på makro. Jaja, blir nok sittende oppe i kveld!

     Endelig voksen og full fart

  Hei!

  Her kommer en liten oppsummering fra helgen. På fredag måtte Karoline og jeg dra downtown for å møte det firmaet som leier ut leiligheten vi skal leie fra høsten av. Vi fikk skrevet under kontrakten, snakket med de som er ansvarlige og avtalt hvordan vi vil gjøre det med betaling. Spør du meg, føles det skikkelig rart å ha skrevet under sin første leiekontrakt. Jeg følte meg brått veldig voksen. Sånn kort fortalt, så skal Karoline og jeg flytte off campus, som betyr null regeler fra skolen sin side, i tillegg har leiligheten to soverom og to bad, som er perfekt for meg og Karoline. Ikke for stort, men heller ikke for lite.

   

  På lørdag dro Lita, Tuva og jeg for å ta sol, deretter lagde vi oss spagetti med kjøttsaus, eller hva det heter. Paige, Annika, Tuva, Karoline og jeg startet kvelden hos Tuva, noe som var utrolig koselig. Senere møtte vi masse folk på campus og jeg var vel ikke i seng før 3.30. Det var kjempekoselig å møte masse kjentfolk og jeg begynner å merke at jeg ikke lenger er den førsteklassingen som ikke kjenner noen og bare følger etter alle andre. Bra kveld med andre ord!

   

  Lunsj på Corner Bakery med Karoline og Tuva. 


  Cupcakes fra Mangolia Bakery. Himmelen.


     I dag har jeg egentlig bare vært på biblioteket med Tuva og Lita for å skrive en research paper for makroøkonomi. Nå er det natta for frøken Ervum :-)

   

  Skolen stengt pga. oversvømmelse

  Hei!

  Jeg vet ikke hvordan været ser ut hjemme, men her i Chicago snakker ikke folk om noe annet. De siste dagene har det regnet kraftig, og i natt slo det virkelig til. Det tordnet og lynet konstant hele natten, samtidig som himmelen virkelig tømte seg. Hele campus ble oversvømt, det begynte å renne vann inn i noen av bygningene og alle klassene ble kansellerte i dag. Jeg skulle egentlig downtown med Karoline for å ordne med gaver til familien, men det var like så greit å utsette det gjøremålet. Vi trenger ikke akkurat å oppsøke det dårlige været.

   

  Nå er jeg så sliten at jeg skal ta kvelden ganske så snart. I morgen drar vi downtown før skolen for å skrive under kontrakten til leiligheten vi skal leie fra høsten av. God helg!

   


  Bilder er hentet fra skolens instagram og andre bekjente. 

   

  Chicago pizza og Lake Shore Drive

  Hei på dere!

  For en fantastisk dag dette har vært, for selv om jeg nå har bodd 7 måneder i Chicago, er det alltid noe nytt å oppleve. I dag spiste jeg lunsj med min aller beste amerikaner, Gloria. Eller egentlig er hun opprinnelig fra Mexico, men etter mange år i USA, ser hun på seg selv som en ekte amerikaner. For første gang skulle jeg få smake på Chicago Pizza, som er pizza og pai blandet sammen. Den var utrolig god at jeg heller vil ha det enn den vanlige pizza neste gang. 

   

  Etterpå kjørte vi til Lake Shore for å se utsikten fra havet og inn til byen. Jeg har aldri vært på den siden av byen og det var utrolig vakkert. Da vi var på vei hjem igjen, fikk jeg smake mais sammen med noe som lignet på rømme og litt krydder. Jeg skal innrømme at jeg var veldig skeptisk når hun fortalte om det, men det var faktisk veldig godt. 

   

  Nå skal jeg se dagens episode av Paradise Hotel, før jeg hopper i seng. I morgen tidlig skal Karoline og jeg ha en bein-økt sammen!

   


  Nesten død, bare nesten ...

  Hei søte!

  Da jeg gikk til sengs i går natt, bestemte jeg meg for at dette skal bli min uke. Jeg satte klokken på 8, noe som er faktisk er tidlig for en prinsesse som ikke begynner på skolen før klokken 13. Det ble en rolig morgen med verdens beste frokost: jordbær og knekkebrød med makrell i tomat. Deretter tok jeg turen til biblioteket for å gjøre litt skolearbeid. Jeg hadde en prøve i Operation (statistikk) som gikk over all forventning og nå i kveld har jeg vært på boot camp med Karoline og Caroline. Eller nå som det er bare 1 måned til sommer, har de byttet navn til beach body. 

   

  Jeg kan med hånden på hjertet si at hver eneste muskel fikk kjørt seg godt. Var litt uheldig med øvelsene, med tanke på beinhinnebetennelsen, men det er bare å bite tenna sammen og late som ingenting. Derfor sitter jeg nå med to store isposer på leggene for å dempe betennelsen. 

   

  Jeg tenker å ta tidlig kveld med en god og varm dusj, litt jordbær og tv-kos. 

   

     Det er ikke så ille som det ser ut som ;)

   

  Go hard or go home

  Hei dere!

  Denne søndagen har jeg så langt brukt til å sove lenge (en prinsesse trenger mye søvn, vet dere), trening og se på basketballkamp. Etter frokost i skolekantina, gikk Karoline og jeg bort til Tuva med Lita for å se Chicago Bulls spille mot Miami Heat, man blir nemlig litt hektet på amerikanske idretter når man bor i dette landet. Dessuten prøver jeg jo også å være litt patriotisk. 

   

  Treningsøkten ble med intervaller og litt styrke på beina. Jeg kjørte hardt på med beinpress, leg extensions og en annen øvelse for hamstringen som jeg ikke husker navnet på. 

   

  Nå skal jeg ordne meg kjapt, før jeg går for å møte Tuva og Lita. Vi skal på butikken for å handle inn til kveldens tv-kos, "hjemmelaget" TORO pizza. Kan det bli bedre? Jeg tror virkelig ikke det. 


   

   

  Verdens beste middag fra Tre Kronor. 

   

   

  Frozen Yoghurt fra Yoghurt Sqaure.

   

  Meet the girls of Norway

  Hei søte!

  Jeg ligger som en slakt i sengen etter helgens begivenheter. I går var de norske jentene samlet hos Tuva, deretter dro vi til Castle som er et utested som er formet som et slott. Det var helt sykt god stemning! Deretter kjøpte vi oss nattmat på den største Mc Donalds'en jeg noensinne har sett, de kaller den Rock'n Roll Mc Donalds. Noe vi kanskje burde fått til Norge også? Haha.

   

  I dag derimot har vi sovet lenge og sett på baseballkamp med Lita. For nordmenn som fryser konstant og ikke klarer å sitte stille i 3 timer, gikk vi heller til Tre Kroner for en frokost/lunsj/middag. Kylling med hjemmelaget potetstappe og brunsaus, det kan virkelig ikke bli bedre. På kvelden dro Adam, Karoline og jeg til Yoghurt Square, som er helt likt som frozen yoghurt bare at den ligger på Lincoln Square. 

   

  Mine herlige nordmenn! Karoline, meg, Lita og Tuva ♥

   

  Avhengig av Paradise Hotel, sa du?

  Hei søte!

  Akkurat nå sitter jeg på biblioteket med Adam, selv om vi egentlig endte opp med å velge klasser for neste semester. Jeg kan bare understreke at det er sykt innviklet og vanskelig. Så for en mindre smart norsk blond jente, er ikke dette en lett sak. 

   

  Nok om det. Etter en time med makroøkonomi gikk vi jentene på Starbucks ♥ og så til Vikings Cafe for ukens sladder og planlegging av et prosjekt. Senere møtte jeg Tuva for en episode med Paradise Hotel (jeg er så avhengig at det går ikke an). Karoline hater det programmet, så endelig har jeg funnet min tv-partner som jeg kan diskutere med. Føles rett og slett godt. 

   

     Hvor er skjønnhetssøvnen?

  Hei søte!

  Jeg aner virkelig ikke hva som skjer for tiden, men jeg klarer ikke å sove en hel natt uten å våkne. I natt våknet jeg klokken 4 at det hamret som bare det på søppelcontaineren utenfor vinduet. Og ja, skulle tro det ikke hadde regnet i Chicago på 40 år, så ille var det. Ikke nok med det, søppelcontainerne blir alltid tømt klokken 8 på tirsdag morgen, som betyr ekstremt høy skrapelyd i flere minutter. I tillegg var ryggen så innmari støl fra gårsdagens trening. Livet er hardt, dere!

   

  Nå sitter jeg godt plantet på biblioteket og prøver å lese til bible class jeg har senere i dag, men det er søren ikke lett. Jeg har nemlig eksamen i det faget om 3 uker, så det gjelder å være godt forberedt. 


      

  Suss og klemzzz ♥

   

  Bootcamp for de tøffeste

  Hei dere!

  Energien har virkelig kommet tilbake, til tross for at min samboer er syk. Jeg har nemlig ikke tenkt å bli smittet, så derfor befinner jeg meg på biblioteket og fråtser appelsiner. Etter skolen måtte jeg en kjapp tur på biblioteket for å gjøre ferdig en jobbsøknad, da kom Caroline bort og overtalte meg til å bli med på bootcamp kl 18. Jeg tenkte at jeg ikke kunne være feig, så dermed løp jeg hjem og skiftet. 

   

  Timen var utrolig gøy og sykt tung, men treneren er bare verdens herligste og han var stolt av min første time. Så neste mandag skal jeg definitivt tilbake. 

     Nå skal jeg drømme meg bort i makroøkonomi ♥

   

  Siste hjemmekamp på Loyola

  Hei!

  Det går virkelig tregt mellom innleggene, men jeg eier virkelig ikke inspirasjon for tiden. Det går fort det meste i skole, være med venner, trening og søvn. Selv om jeg bor i USA, er også livet mitt ganske likt studentene hjemme i Norge. 

   

  I går var det så varmt ute at Karoline og jeg tok på oss shorts og tok turen til Loyola. Vi har blitt hektet på å dra dit for å se guttelaget dems spille volleyballkamper, og i går hadde de den siste hjemmekampen. De spilte mot Ohio State, som er det utrolig godt lag, alikevel vant Loyola 3-0. På kvelden skulle skolekoret ha gospelkonsert og siden 3 av våre romkamerater skulle delta, stiller vi selvfølgelig opp. Selv hadde jeg kanskje litt større forventninger og ble en smule skuffet. Helt ærlig, noen burde virkelig ikke begynne i kor. Det er ikke vits i å stå i koret, se sur ut og tygge tyggis. 

   

  Da klokken nærmet seg 23, ble plutselig Adam giret på å finne på noe gøy, og vi sier jo aldri nei. Vi endte opp på fest hos footballguttene (amerikansk fotball) og kom oss ikke i seng før halv fem. Standard!

   

  I dag hadde vi open gym, hvor jentene og guttene har volleyballtrening sammen. Ganske morsomt, men samtidig er det også seriøst. Jeg elsker de treningene!

     Mine kjære svenske!

  16 varmegrader og full sol

  Hei på dere!

  Siden midten av mars-måned har jeg ingen forelesninger på torsdager, så da Karoline var ferdig på skolen og jeg på trening, bestemte vi oss for å finne frem joggesko, shorts og ta beina fatt til stranden. Vi har aldri vært på noen strender her i Chicago og siden det er knappe 5 kilometer dit, og været tilsa sommer, kunne vi ikke la være. 

   

  Det var seriøst sommervær og så glade vi nordmenn er for å se litt sol, kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å smile resten av dagen. 


   

   

   

   

  Jeg måtte kjenne på vannet, men det var ganske så kaldt. Brrrrr. 

   

  Smile like you've never done nothing else

  Hei!

  På søndag ettermiddag fant vi at været var alt for fint til å sløve inne etter lørdagens festeligheter. Dermed tok vi på oss litt vårlige klær, sminket oss og tok turen i den nærmeste parken. Solen lå helt perfekt til og vi kunne nyte det nydelige påskeværet. Fra å pakke seg inn i vinterjakker med luer, votter og skjerf, har vi nå fått vår på bare 1 uke. Snakker vi om raskt værskifte? Eh ja. 

   

  Unni er så flink fotograf, så all creds til henne!  Gresk Restaurant & Naked Mile

  Hei dere!

  Da har jentene kommet seg på flyet hjem til Norge, Karoline har kommet tilbake fra Canada og det føles skikkelig stille her. De 10 dagene har gått så utrolig fort, men samtidig har vi opplevd masse, samt shoppet. Jeg håper de hadde det kjempebra her! På lørdag tok vi siste turen downtown for å at jentene skulle få handlet alt på ønskelisten, dermed passet vi på å besøke en litt fin restaurant med noe annet en hamburgere og pizza på menyen. Vi endte opp på en gresk restaurant hvor det ble lasange og pasta bolognese.

   

  Jeg vet ikke om noen av dere lesere har sett American Pie Naked Mile? Tro det eller ei, de fleste førsteklasse guttene skal løpe splitter nakne gjennom hele campus foran resten av studentene som orker å være våkne. Hallo, dette er Amerika og jeg må bare få det med meg. Så om 30 minutter skal vi bort til broen med jentene i leilighet for å se årets happening.

   


   

   

   

   

  103 etasjer rett ned

  Hei dere!

  Nå sitter jeg godt plantet i sengen etter en utrolig lang dag. Jeg sto tidlig opp i morges for å trene bakkeintervall i parken, og ved frokosten bestemte vi oss for å dra på Skydeck i Willis Tower. Dette er noe jeg ikke har fått gjort siden jeg kom til Chicago, så det å kunne oppleve det for første gang med min bestevenninne, var helt fantastisk. 

   

  Elise hadde en smule høydeskrekk, så dermed ble det bare Unni og jeg som tok turen opp i Chicagos høyeste bygning. 103 etasjer over bakken og å se rett ned på byen, for en syk følelse. Jeg elsker jo slike "utfordringer", så jeg ble egentlig bare veldig giret. Haha. 

   

  Hvis du noen gang skal til Chicago, anbefaler jeg på det sterkeste å dra på denne attraksjonen. Her får man sett hele byen fra alle kanter, samt lære litt om hvorfor Willis Tower egentlig ble bygget. 

      

  Sol, vår og påske i Chicago

  Hei dere!

  Jeg har verdens verste samvittighet, nettopp fordi bloggen har fått seg en real pause på alt for mange dager. Men jeg skal fortelle dere at det har jammen i meg gått i ett i det siste. Unni og Elise kom hit på lørdag kveld, så på mandag, tirsdag og onsdag har jeg prøvd å kombinere venninne-besøk og skole, noe som faktisk har gått kjempebra. Makroøkonomi-prøven jeg hadde på mandag gikk over all forventning, så jeg håper på bra resultat og memoreringen av de 27 bøkene i gamletestamentet (som jeg hadde prøve i på tirsdag), resulterte i karakteren A og full pott.

   

  I dag har vi vandret gatelangs i Millenium Park og på Navy Pier, samt shoppet en haug med converse og treningsklær. (jeg kjøpte riktignok bare converse til lillebror ...) I morgen skal vi finne en Carhartt Retail Store og muligens bevege oss opp i Chicagos høyeste bygning, Willis Tower (tidl. Sears Tower). Vi storkoser oss, nyter påskeværet, kastet vinterjakkene i klesskapet og dratt frem solbrillene. Livet er herlig!

   

  Stresset?

  Hei dere!

  Akkurat nå føler meg superstresset og det har kanskje noe med at jeg får besøk i morgen. I tillegg har nettbanken vært skikkelig uvenn med meg, så jeg har hverken fått logget inn eller noe som helst (jeg har fått fikset det nå, heldigvis), samtidig som jeg har en prøve på mandag. Egentlig stresser den meg ikke veldig enda, fordi jeg har jobbet med den hele uken, men jeg må alikevel pugge en del.

   

  Jeg skal også på konsert med Oslo Soul Children i morgen, så da gjelder det å ha alt klart før den tid. Skal prøve å bare slappe av i kveld og lade batteriene til en fantastisk helg. Men nå må rive meg løs fra macen og gjøre litt lekser. Blogges senere!

     Gospelkor fra Sverige på NPU

  Hei dere!

  Jeg er så ufattelig dårlig på oppdateringer for tiden, for nå har jeg plutselig tusen å gjøre på engang. Selv om jeg ikke hadde skole i dag, har dagen alikevel gått i ett. Karoline og jeg tok turen til solstudioet, kjøpte inn mat til lasagne, trente i godt over en time (det ble styrke på overkropp i dag) og øving til makroprøven. 

   

  Lasagnen ble lagd på egen oppskrift og smakte himmelsk, og på kvelden gikk jeg på gospelkonsert i kappelet på skolen med Elisabeth 1 og 2 (Hahahha ... ironisk). Det var et kor fra Sverige som er på turne her som hadde konsert og på lørdag skal de ha konsert med et kor fra Chicago og Oslo Soul Children. Noe jeg gleder meg helt sykt til. Skal innrømme at det kriblet godt i stemmebåndet da jeg hørte de synge. Jeg savner å synge hver eneste dag!!!

     Rasseriutbrudd og Omega 3

  Hei dere!

  Akkurat ligger jeg som en slakt i sengen, jeg brukte så mye energi på å irritere meg over at jeg ikke kan se norsk fotball på TV2 Sumo. Hallo, jeg har jo gull abonnement og jeg vil se Sarpsborg "vinne" tippeligaen. Hele rasseriet endte med at jeg skrev på facebooken-siden til TV2 og fikk svar: beklager, vi sender ikke norsk fotball til utlandet. Så jeg skypet heller med Unni og inntatt Omega 3 bombe - knekkebrød med røkt laks.

   

  Nå skal jeg ta skjønnhetssøvnen, før jeg gjør meg klar til en ny skoleuke i morgen. For å være helt ærlig, syns jeg det er greit å komme tilbake til gode rutiner, skolebøker og venner. God natt.

   


  Hadde ingen bilder av røkt laks eller noe annet interessant. Jeg lovte å vise ordentlig bilde av den nye luen min som jeg elsker så høyt. Neongul!!!!! 

  Tuddeletu

  Hei søte!

  I går ble det en ganske lang kveld, så derfor bestemte jeg meg å stå opp "tidlig" for å løpe bakkedrag i parken rett ved skolen. Fy søren, så tungt det var. Men den følelsen når man er ferdig - fantastisk! Resten av dagen ble brukt til en tur på Jamba Juice for å kjøpe verdens beste smoothie og den kuleste lua ever. Ellers så har vi lagd taco, sett Idol, og Adam kom over en tur. Mysigt som vi sier på svensk. 

   

  Nå venter sengen på meg, er så sinnsykt trøtt. God natt. 

   
  Lue fra Carhartt.

  Turister i Wisconsin

  Hei dere!

  Jeg sliter litt med inspirasjon til bloggen, kanskje fordi minnekortet til kameraet ikke vil samarbeide, selv om jeg hele tiden prøver å formatere det. Så det blir liksom ikke så lett å legge ut noen bilder på bloggen.

   

  Over til noe annet, siden Karoline dro til noen venner av familien hennes og dermed var jeg alene med Julie i Madison i tre dager. Vi brukte lørdagen på en liten sightseeing rundt i Madison og vi gikk sikkert innom absolutt alle butikkene de har der, uten å kjøpe noe. Bildene er tatt utenfor Capital Building, hvor mange viktige personer har sine kontorer. 

     Gratulerer til verdens beste

  Hei dere! 

  Jeg ville bare si at i dag har ikke hvilken som helst jente bursdag, det er min aller beste venninne. Jeg ønsker deg alt godt og det skal feires med brask og bram når du kommer hit. Gratulerer med 20-årsdagen og håper den blir like bra som du er. Jeg er så takknemlig for at du er min venninne og jeg er så utrolig stolt av deg. Du betyr alt - glad i deg, vennen!

     Happy Birthday!!!

  Hei dere!

  Beklager for dårlig oppdatering, men akkurat nå får jeg ikke lagt inn bildene fra kamera og inn på Macen. De tekniske tingene mine går virkelig ikke veien for tiden og det er vel kanskje slutt på den gode karmaen?

   

  Julie og jeg lekte litt turister rundt i Wisconsin, og etter stor-shopping av mat på Coops, dro vi hjem for å ordne oss. På kvelden var i Daniels bursdagsfest med masse av vennene til Julie. Det er så koselig å være med dem og de tar meg alltid imot med åpne armer, og håper på at jeg begynner her neste år. Haha. 

   
  Julie, meg og Daniel ♥

  Finally in Madison

  Hei!

  Reisen ble ikke helt som planlagt og etter frokost på Corner Bakery, måtte vi smøre oss med god tålmodighet, fordi bussen var nemlig 2 timer forsinket. Vi fikk selvfølgelig ikke noe beskjed om dette før vi hadde ventet 1 time, men heldigvis var det sol og fint vær ute. Selve bussturen tok bare 3 timer og jeg sloknet så fort vi begynte å kjøre.

   

  Jeg må ha sett ut som den verste by-jenta her i Madison, der jeg trasket rundt med stor vinterjakke, høye heler og sjokk-rosa koffert. Og med den retningsansen jeg har, slet jeg med å finne leiligheten til Julie, enda jeg har vært her før. Kveldsmaten kommer i et eget innlegg, så i mellomtiden kan dere gjette hva vi spiste :)


   
  I bedre humør

  Hei dere!

  Jeg har klart å skrive 5 sider til research paperen, men nå har jeg tidenes problem. Det er mye informasjon jeg fortsatt ikke har fått med, HJELP!

   

  Helt tilfeldig gikk jeg inn på VG og fant disse komistripene som "Tegne Hanne" har laget. Noen av de minner meg om meg selv, haha. 


   

  Dette var jo meg for et par uker siden!


   

  Dette må så aboslutt være mamma. Kjenner du deg igjen?

   

  Og dette er garantert pappa!

   

   

   

   

  Jeg føler meg litt som dette nå .... haha!

   

  Stått opp på feil bein

  Hei søte!

  Det er så deilig å endelig være ferdig med to av fagene mine for dette semesteret, og da hadde jeg siste eksamen før spring break i går. Gleden ble enda større da jeg fant ut at bible class ble kansellert og at fristen til en research paper er til fredag (jeg trodde den var i går, haha). Derfor gikk jeg for å trene med noen av volleyball-jentene og styrketreneren. Tror jeg ikke har hatt det så morsomt på trening på lenge. Vi holdt på i 1,5 time og etter det trente Karoline og jeg litt mage. 

   

  I dag derimot må jeg virkelig ha stått opp på feil bein, for mer deperimert og sur har jeg ikke vært på lenge. Jeg dro likevel på morgentrening kl 9, hvor jeg løp intervaller og tøyde skikkelig ut. Akkurat nå sitter jeg med research paperen og skal prøve å gjøre den ferdig i kveld. Selv om jeg har fri i morgen, har Karoline og jeg noen planer. 

   

  Jeg skal prøve å lette på humøret med litt god mat og dagens andre økt litt senere i dag. 

   

  Mine elskede sko fra Sports Authority (NIKE).   Dinner night with roomies

  Hei!

  Nå er det bare 3 skoledager til vi tar en velfortjent ferie fra alt maset på skolen. Alle jentene i leiligheten skal ut å reise, så derfor tenkte Tricia at vi burde ha en koselig kveld sammen. Vi dro til Western på en meksikansk restaurant, nam nam!

   

  Jeg lurer også på når den gode karmaen min skal ta slutt, for i dag ble nok en bibel-time kansellert, som betyr at vi ikke har hatt bibel på 3 uker. En innlevering jeg trodde hadde frist i kveld, hadde visst innleveringsfrist på fredag. Hvor skal dette ende? 

   

  I tillegg snør det helt sykt her nå, og det er derfor timen i kveld er kansellert. Det snør virkelig bortover og ikke nedover, og siden det er 0 grader blir man gjennomvåt av å gå ute. Så da blir en tur på treningssenteret, blir nok styrke på armer og en volleyballøkt med Shelby. Love. 

   

  Familien.

   

  Treningsmotivasjon til tusen

  Hei!

  Som dere kanskje har lagt merke til, så har jeg byttet ut headeren og endret på fargene, og jeg håper dere er fornøyde. Syns det andre hadde gått ut på dato!

   

  Akkurat nå sitter jeg og slapper av i sengen og lader batteriene. Jeg skal bort å trene om 50 minutter, i dag satser jeg på å løpe pyramide-intervallen, et par styrkeøvelser på beina og senere en time med volleyball. Jeg er så sinnsykt motivert til å leve et sunere liv, trene mye, spise sunt og ha en strukturert hverdag. Noe som jeg har glemt å forelle dere, er avtalen Karoline og jeg har inngått - kun godterispising på lørdager. Tidligere kunne vi spise litt hver dag, men nå er det full stopp. Vi har allerede gjennomført 1,5 uke og lysten på noe søtt blir bare mindre og mindre. Når jeg først kan spise godteri, smaker ikke engang norsk melkesjokolade noe godt. Jeg skal holde dere oppdateri på hvordan prosjektet går og ønsk oss lykke til! 

      

  Er dere motivert til et sunere liv?

   

  Slapp lørdag i heimen

  Hei!

  For en slapp lørdag dette har vært. Egentlig var planen å gå ut, slå ut håret, hælene i taket og tenna i tapeten, men energien var på null, så vi bestemte oss for å holde oss hjemme. Vi rigget oss til med dyner og puter i stua og bestile pizza på døra. Vi endte opp med å se One Tree Hill, High School Musical og Ferris Buller's Day Off. I tillegg lagde vi smeltet sjokolade og oppkuttet frukt. Nam!

   

  Nå skal Karoline og jeg spise en kjapp frokost, før vi tar turen til solstudioet og senere trening. I kveld skal vi også på en forsinket fastelaven-søndag med de norske studentene. Ciao!

   

  Bildene er tatt av Karoline.

   

  Fro-Yo midt på natten

  Hei søte!

  Det er helt utrolig hvor mange som har vært inne på bloggen min og lest det siste innlegget, det setter jeg veldig stor pris på. Slike innlegg skal det nok bli flere av, for jeg kan si at jeg har en del på hjertet. 

   

  Gårsdagen var utrolig koselig og rolig. Karoline og jeg hadde taco-kveld og så en episode med Idol. Plutselig fikk Karoline lyst å dra på Frozen Yoghurt, siden de har åpnet til tolv på natten. Dermed tok Karoline, Shelby og jeg t-banen til Belmont og koste oss med fro-yo. Det er slike ting vi bare kan gjøre i USA og jeg elsker det. For dere som lurer på hva Frozen Yoghurt er, så er det frossen yoghurt hvor man kan fylle på med smågodt, sjokolade, småkjeks, frukt og sjokoladesaus. Nam!

      

  Bildene er tatt av søteste Karoline

   

  Godt å være norsk

  Hei!

  Beklager for dårlig oppdatering, men i de siste dagene har jeg hatt en del på agendaen. Da jeg gikk ut klasserommet etter siste eksamen, følte jeg at 20 kg ble revet av kroppen. Følelsen av å ha fri resten av kvelden var ubeskrivelig, så da ble jeg husmor for en time. Vasking av klær må være det kjedeligste jeg vet om, allerede i en alder av 19 år. Hurra for det!

   

  På kvelden møtte jeg Elisabeth på Starbucks for en jenteprat, før vi tok turen til teateret på skolen og så en forestilling de hadde laget helt selv. 

   

  Ellers så har jeg hatt gleden av å våkne opp til meldinger av mamma hver dag denne uken, hvor det står: DET BLE GULL! Jeg sier bare en ting; det er godt å være norsk, særlig når det kryr av svensker på skolen som vi endelig kan mobbe litt. Sorry folkens, men Norge er og blir best i ski!

     Hvor ble det av stormen?

  Hei søte!

  Været i Chicago blir seriøst verre og verre for hver dag og senest i går kveld ble nok en forlesning avlyst. Nyhetene kom ut med en stormvarsel, men jeg så aldri noe til den stormen. Tyder vel på at jeg er fra Norge hvor vi har vinterjakker, gummistøvler, paraplyer og det meste i orden. Så fort solen titter fram har amerikanerne allerede tatt på seg t-skjorter og shorts. Sier vel litt?

   

  Jaja, da har jeg i alle fall en grunn til å råtne inne foran bøkene og prøve å bli litt smartere før morgendagens eksamen. Nok snikksnakk fra meg, over og ut. 

   


  Jeg har selvfølgelig ingen bilder som relaterer til innleggene mine. Føler meg helt naken nå som Macen min kun har 20 bilder og 3 sanger. FML.

   

  Video - Volunteering project

  Hei!

  Nå er jeg inne i en av mine viktigster uker når det gjelder skolearbeid. To av fagene mine er avsluttene allerede neste uke, noe som betyr eksamen, presentasjoner og research papers. I dag har jeg jobbet med en film til vårt volunteering prosjekt vi har gjort i Career Planning. Volunteering er helt normalt her i USA, og det vil kort og greit si at vi finner et sted hvor vi vil jobbe gratis et par ganger og skriver en oppgave om det. 

   

  Valget til min gruppe falt på Animal Shelter, som er et senter for hjemløse hunder. Jeg kan understreke at det var en sterk, men lærerik opplevelse å jobbe der. I anledningen til presentasjonen, har jeg også laget en film som vi skal vise. Selv fikk jeg tårer i øynene da jeg var ferdig.

   

   

   #utveksling

  Ny Mac og shopping

  Hei dere!

  Da kan jeg endelig bloggen fra Macen min, for det amerikanske tastaturet tok nesten knekken på meg. Det eneste som virkelig ga en demper på gårsdagen, var at alt som var på harddisken på Macen ikke kunne reddes. Jeg har tydeligvis kjørt harddisken min for hardt og ødelagt den, og det på bare 1,5 år. Takket være den sinnsyke bra servicen i USA, klarte han å reparere Macen min på 1 time og prislappen ble på 1500 kroner. I Norge hadde det tatt opptil 1 måned og det hadde sikkert vært billigere å kjøpe en ny. Sett på den lyse siden, Macen min er utrolig rask og helt fri fra virus. 

   

  Heldigvis har jeg det aller viktigste på en harddisk hjemme i Norge, så helt fortapt er jeg ikke. Etter en time på Apple Store tok vi turen på Fridays for å spise middag, noe som virkelig lettet på humøret, spesielt med verdens beste venninne. 

     Bildene er tatt av Karoline

  Elevator Speech og hamstring av proteinbarer

  Hei dere!

  For en merkelig dag dette har vært, til tross for at jeg var på konsert i går, kom jeg ikke hjem så alt for seint. I dag i Career Planning skulle vi ha en Elevator Speech, hvor man rett og slett skal presentere seg selv for eventuelle jobber man vil søke på. Vi hadde den bare foran klassen og lærer, men litt nerver var det inne i bildet. Jeg følte det gikk bra og kom meg fint igjennom. I tillegg måtte vi kle oss som vi skulle på et ekte intervju, så da var det på med kjolen, dressjakke og høye hæler. 

   

  Jeg tror kanskje karmaen min virkelig har nådd toppen denne uken! Da jeg kom i matsalen, får jeg vite at Business Ethics var kansellert, som betydde at presentasjonen til hele klassen ble avlyst (fordi vi har faget i bare 7 uker og vi har eksamen neste uke som vi må bruke tid på). Jeg kunne ikke vært mer i ekstase, så derfor tok vi Karoline og jeg turent til Walgreens for å hamstre proteinbarer, vi har nemlig inngått en godteavtale. 

   

  Jaja, UGGs til skolen var nok et smart valg, ellers så hadde jeg sett ut som bambi på isen. 

   
  SWEDISH HOUSE MAFIA

  Gleder meg helt sykt til i kveld!!!!!!!! Snakkes aldri ;)

   

     Best lunch ever

  Hei dere!

  Jeg tenkte bare å titte rask innom bloggen, for akkurat nå holder jeg på å drukne i alle arkene vi har fått i statistikk. Vi har del 2 i prøven og denne gangen har jeg øvd helt sykt masse! Så jeg håper virkelig at det går bra. 

   

  Jeg skal ærlig innrømme at jeg virkelig h-a-t-e-r å lage meg både frokost og lunsj, så derfor ble det en enkel og sunn variant i dag. Tihi.

   

   

   

   

   
  Hvor har karmaen vært?

  Hei!

  Rask oppdatering før jeg løper bort i kantina. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, to av klassene mine har blitt kansellert i dag, noe som betyr kun 1,5 time på skolen og mer tid til fremføringen jeg har og en liten test i egentlig skulle ha i night class i dag. Jeg lurer virkelig på hvor karmaen min har vært i det siste, i alle fall ikke med meg. Dermed skal Karoline og jeg feire litt med å lage oss en god lakse-middag, ta sol og trene. For en herlig tirsdag, dere!

   

  Som jeg sa, Redbull gir meg vinger!!!

     I ren ekstase begynte jeg å lakke neglene mine. Snakkes!

   

  Redbull gir meg vinger

  Hei dere!

  Tro det eller ei, folkens, Elise sitter nok en gang på mitt favorittsted på hele campus, nemlig biblioteket. I likhet som forrige uke, blir denne også helt forferdelig og siden vi skal på Swedish House Mafia i morgen, er jeg nødt til å gjøre det meste i dag. Jeg skal love dere, den eneste grunnen til at jeg klarer dette hardkjøret er redbull, trening, sunt kosthold og nok søvn. 

   

  Men jeg må løsrive meg fra bloggingen og skrive ferdig presentasjonen om den etiniske bakgrunnen til Wal-Mart. 

     Fant et "søtt" bilde av meg på iphonen, så lenge jeg fortsatt er uten Macen min. Long time ago. 

   

  Macbooken er ødelagt ...

  Hei dere!

  Dette her er skikkelig vanskelig fordi jeg skriver fra en MacBook Air som jeg lånte på biblioteket (amerikansk tastatur), for det har seg sånn at min MacBook Pro har valgt å takke for seg, eller bare ta en pause. Skjermen er helt hvit med et grått eple i midten og mer liv i den er det ikke. Det er jo litt krise å være uten Mac, så jeg får ta den med meg til Apple Store i morgen og håper at de kan hjelpe meg.

   

  Jeg vet ikke helt om jeg foralte dere det, men i går var Karoline, Tonje, Shelby og jeg i Aurora for å se TVN-jentene spille i President Day Tournament og senere på dagen dro vi til Loyola for å se guttelaget i volleyball spille hjemmekamp. Det ble en del reising og vi var tilsammen borte i 14,5 timer, hahaha. 

   

  Jeg lover å poste noen bilder dersom Macen blir fikset!!

   

     Denne klokken fikk jeg av beste roomie, Thomas. Jeg har blitt helt hektet på rosa i det siste, så hva er vel bedre med en sjokk-rosa klokke? Jeg elsker den!

   

  Outfit 15.02.13

   

  Bluse/Forever 21 Solbriller/Gina Tricot

   

  Valentines date?

  Hei dere!

  Nå er det straks natta for min del og jeg føler allerede på meg at helgen nærmer seg med stormskritt. ToppVolley har vært på besøk, så dermed ble vi med på en guide-tour og spiste lunsj med dem i matsalen. Jeg måtte løpe avgårde til debatten (som vi tapte ...) og senere dro jeg til frisøren. Jeg tror frisøren min er den nærmeste jeg kommer en date denne kjedelige valentinesdagen. 

   

  Etter å ha kastet i meg en brødskive med nugatti, dro Karoline og jeg på trening. Jeg hadde hviledag i går, så dermed bestemte jeg meg for å ta pyramide intervallen som jeg elsker så høyt. Jaja, Elise Ervum er ikke så flink til å lytte til kroppen, så her sitter jeg med to isposer på beina og er klar for frusterte fruer. Megaklar for helg med andre ord. 

   
   

  Oppskryt, spør du meg

  Hei søte!

  Jeg har vært våken siden klokken 8 og har fått en bra start på dagen. Bare en telefon med mami hjelper alltid på humøret. Nå finjusterer jeg på min del av debatten som gruppen min skal ha senere i dag og om 10 min må jeg komme over til Old Main for å møte gjengen fra ToppVolley. 

   

  Sorry meg, men valentines dagen er helt oppskryt og jeg skal love dere at det er verre her borte. Butikkene er pyntet med rødt og rosa fra topp til tå og alle snakker om de får en date i dag. Jeg skal heller tilbringe to timer hos min kjære frisør, kanskje like greit. Snakkes da!

   

  Give me some energy

  Hei!

  Altså, nå begynner jeg virkelig å bli lei. Selv om jeg har sovet 8 timer i natt, våkner jeg med en total angst om at alt er galt. Jeg klarer ikke å sette ord på hvordan jeg tenker eller føler, ikke har jeg noe spesielt hjemmelengsel, ikke har det skjedd noe trist i det siste, men alikevel er det en følelse som bare gnager. Jeg tror det hele kommer fra presset på skolen, jeg har så alt for mye å gjøre for tiden og det tærer ekstremt på både humør og energi. 

   

  Heldigvis kan jeg snart ta helg med god samvittighet, det betyr etter at jeg ferdig med debatten i morgen (noe som jeg faktisk gleder meg til å fremføre). På formiddagen/lunsjen i morgen kommer ToppVolley Norge med eks-trenere og lærer på besøk, noe som skal bli veldig koselig. Etter skolen skal jeg til min frisør for å fikse på etterveksten. Planene på fredag og lørdag skal jeg fortelle dere litt senere, men travel helg blir det i alle fall. Nå skal jeg se en episode med Desperate Housewives, før jeg legger hodet på puta. God natt. 

     Verste dagen på lenge

  Hei dere!

  Det er ikke mye jeg rekker å oppdatere dere på i disse dager, og i tillegg er dagene mine ganske så ensidige. For dere som ikke visste det, så bor jeg nå hos Thomas (min kjære "storebror"), fordi Tonje er på besøk og hun låner da min seng. Thomas bor helt på andre siden av campus og jeg skal love dere at jeg ALDRI skal bo der. Makan til bråk fra hovedveien, alt for mange trapper til 3 etasje, langt å gå til treningssenter, skole, butikk og t-bane, livet er hardt dere.

   

  Men for å være litt seriøs, våknet jeg av et forferdelig mas utenfor allerede klokken 08.00 og det var helt umulig å sove videre. Jeg bestemte meg for å lage en god frokost med yoghurt og brød med makrell i tomat. Egentlig har denne dagen føltes helt på vranga, hvor man har lyst å grine for alt og ingenting, og gjemme seg i et hull i bakken. 

   

  Heldigvis ble slutten på dagen mye bedre, da Karoline, Tonje og jeg dro for å trene etter night class. Det ble litt løping for min del (selv om jeg aldri burde gjort det), tøying, planke og volleyball. Tonje og jeg pepret i en stund og endelig fikk jeg føle på gleden av volleyball. Det var sååååå herlig!

   

  "Et smil kan skjule det meste". 

   

  Min kommende uke

  Hei dere!

  Denne uken må virkelig bli den verste og sikkert den beste på samme tid. Jeg har utrolig mye å gjøre, så jeg klarer ikke annet enn å se frem imot helgen. 

   

  Mandag - Prøve del 1 i operation management, volunteering på animal shelter (kose, leke og vaske katter og hunder med prosjekt-gruppen fra Career Planning)

  Tirsdag - Prøve i bible + night class

  Onsdag - Prøve del 2 i operation management, prøve i makroøkonomi

  Torsdag - Debatt i business ethics, TVN kommer på besøk!!!

  Fredag - Prøve del 3 i operation management og HELG ♥

   

  Jeg tror jeg heller skal legge meg i hi ....

     Verdens beste mamma

  Hei søte!

  Det er fortsatt søndag her i USA og jeg vil selvfølgelig ikke glemme å gratulere med mamma med morsdagen. Spesielt etter at jeg flyttet har jeg fått en større forståelse for hvor mye hun faktisk betyr for meg. Det å bo hundrevis av mil unna sin mor, får en virkelig til å tenke. Det er klart jeg savner henne hver dag, men gleden av å se henne og være med henne er så mye større når jeg er hjemme. Jeg setter mer pris på alt hun gjør og den tiden vi har sammen. 

   

  Du er rett og slett verdens beste mamma ♥

     Finally weekend

  Hei alle sammen!

  Jeg tror jeg og biblioteket skal snart gifte oss, for nå sitter jeg her nok en gang. Jeg klarer virkelig ikke å gjøre noe som helst av skolearbeid hjemme, så dermed tar jeg alltid meg en tur på biblioteket. Fredlig, stille og lettere å konsentrere seg. Jeg var allerede oppe og hoppet da klokken ringte 08 og kom meg igjennom en herlig intervalløkt. Det var litt tungt i dag, med tanke på at jeg løpte i går også. Derfor har jeg tenkt å ta treningsfri i morgen, sånn at kroppen kan få hvile litt.

   

  Nå skal jeg kjappe meg bort til der jeg skal ha en time med makroøkonomi og senere operation statistics. Etterpå må gruppa mi forberede seg til en debatt vi har neste uke og i kveld skal jeg tur downtown. Endelig helg!!!

   

  Zero concentration

  Hei og hopp!

  Nå sitter jeg på biblioteket for å skrive ferdig en slags jobbsøknad som vi skal bruke i timen i morgen, men konsentrasjonen er ikke helt på topp, så det går litt treigt.

   

  Det ble styrke på treningen i dag, for beina mine var ganske tunge etter intervalløkten i går, så jeg tenkte å gi de en liten pause. MEN, i morgen er jeg tilbake på mølla. Jeg virkelig elsker å løpe nå!!!

   

  Okei, skal slutte å ta bilder av meg selv på biblan og heller gjøre noe fornuftig. Snakkes :)

     Motivasjon på topp

  Hei søte!

   

  Nå sitter jeg på kjøkkenet og klokken har bikket over til midtnatt. Vi kom oss ikke fra treningssenteret før i 23-tiden, så da tar det litt tid før man kommer seg i seng. Selv om kroppen ikke har vært helt i form, klarte jeg å fullføre pyramide intervallen min med glans, så da kan jeg skrive under på at viruset i kroppen er borte og det føles så bra. 

   

  For å ikke vri meg i smerte i natt, sitter jeg med en pose frosne reker på knærne. Ja, det var det første jeg fant i fryseren! Man må jo bare bruke fantasien iblant. Nå skal jeg ha skjønnhetssøvnen min, god natt.

   


  Tattoo - Crazy girl

  Hellu!

  Karoline og jeg var som sakt på Belmont for å bli merket for livet, IKKE JEG DA, jeg var bare med som støttespiller. Karoline tok verdens fineste tattovering på venstre side ved ribbeina. Det hele tok bare litt over en time, så designet var allerede ferdig da vi kom dit. Jeg har aldri sett noen ta tattovering før, så dette var litt nytt for meg også. 

   

  Da Karoline var ferdig, spurte tattovøren: Du skal ikke ha en du også da? Tror ikke det altså. For dere som lurer: Karoline syns ikke det gjorde så vondt og det er hennes første. I tillegg sa han at det var en av de verste stedene å ta tattovering. Flink jente!

   

  Karoline syns det er så morsomt når jeg sender snap chats til folk. Haha! Tatt på fersk gjerning.

   

  Tuppen og lillemor på tur til Belmont

  Hei dere!

  Denne natten må ha vært en av de verste på lang tid. Vi sluttet riktignok å prate i 12-tiden, men pga. heftige smerter i leggene, klarte jeg ikke å falle til søvn før i 03-tiden. Flotters, spør du meg. Så ja, jeg tok hintet om at jeg ikke skulle løpe på dagens morgentrening, dermed ble det styrke på armer og bein. Som om det ikke skulle være nok, klemte jeg også pekefingeren i do-døra. 

   

  Etter skolen og en kjapp tur innom en av mine Professors, tok vi toget til Belmont. Hva vi skulle gjøre der, det kan jeg fortelle mer om imorgen. Selv om klokken bare er halv elleve, skal jeg se ferdig Sirkus Northug (favorittprogram nummer 1) og komme meg i seng. I morgen venter en lang skoledag og kveldstrening med Karoline og Max. Skal nemlig lære meg noen fotballtriks, så ønsk meg lykke til.

   

   

  ÆÆÆÆÆÆ, på torsdag får vi besøk av søteste Tonje

   

  Winter at North Park University

  Håper dere likte bildene mine!

   

  Super Bowl night at North Park

  Hei!

  Beklager dårlig blogging i helgen, men i går fikk det faktisk ikke an å laste opp bilder på bloggen. Nok om det. I går var det årets største høydepunkt for amerikanerne, nemlig Super Bowl. For dere som ikke vet hva det er, er dette finalen i amerikansk football. Dette er den største tv-begivenheten gjennom året og reklamene er de dyreste i verden. Både twitter og facebook ble mer eller mindre spammet for oppdateringer om selve kampen og det såkalte "half time show". 

   

  De hadde satt opp storskjerm i Hamming Hall på skolen, og i tillegg serverte de maaaaasse godteri, brus og pizza. Ravens vant knepent over 49ers!

   


   

  Studentpike på en lørdagskveld

  Hei søte!

  I natt sov jeg 12 timer pga. en aldri så liten forkjølelse som har inntatt kroppen min. Alikevel dro Karoline og jeg på helsesenteret, noe som ga utslag da jeg ikke klarte å gjennomføre en vanlige intervallen jeg pleier å løpe. Jaja, tok meg heller en dusj og vandret igjennom snø og kulde for å studere litt på biblioteket. Jeg har bestemt meg for å få unnagjort en del lekser denne helgen, for til neste uke kommer Tonje (les gjerne bloggen hennes) på besøk og da kan jeg tenke meg at prioriteringene blir litt annerledes.

   

  Nå skal jeg rive meg løs fra bloggen og skrive litt mer. God natt nordmenn!

     Movie night with my girl

  Hei!

  Denne dagen startet alt annet enn bra for meg, men etter pilledosen som jeg har inntatt de siste dagene, har jeg faktisk blitt mye bedre. Karoline og jeg tok en tur på Mc Donalds og vi fikk brått enormt med energi, noe som endte med at vi ryddet og omøblerte rommet. Vi avsluttet kvelden med popcorn og Big Daddy. 

   

  Nå tar vi kvelden og vi er tilbake med vår kjære dobbelseng. Tipper vi kommer til å slåss før vi legger, sånn som vi alltid pleier.

   

   
  Syk av været

  Hei søte!

  Nå sitter jeg helt død på kjøkkenet og gjør ingenting fornuftig. Jeg har tydeligvis arvet et merkelig "syndrom" av pappa, at dersom det er veldig værskifte, blir vi syke. Så her sitter jeg da med vondt i hodet, sår hals, fryser og null stemme. What a life. 

   

  Det er ikke så veldig rart når vi har hatt alle fire årstidene på et par dager. Velkommen til Illinois og Chicago. 

     At the library

  Hei!

  Jeg befinner meg i biblioteket og da er det minimalt med skrift fordi de ikke har de tre hellige bokstavene. Haha! Etter 5 mnd her har jeg funnet at vi har iMac, hurra for meg!

   

  Elisabeth var over en tur og vi spiste taco mens Idol rullet over skjermen, senere blir det basketballkamp. Byebye!

   

     Karoline klippet meg for 1 uke siden! Wiiiii

   

  Rek-makka

  Hei!

  Jeg kan understreke med engang at jeg HATER tirsdager, og skal jeg fortelle dere hvorfor. 7 timer med skole og en haug med lekser som skal gjøres til resten av uken. Vi har som vanlig night class i 3 timer med bible og da spør du sikkert deg selv, hvorfor har Elise bible når hun skal bli økonom? Det samme lurer jeg også på. Skolen min har bestemt seg for at absolutt alle elever må ta dette faget for å få godkjent bachelorgrad. 

   

  Karoline og jeg hadde kjøpt inn reker i går, så da ble det reke-sandwich til middag. Nam!

   

  My best city

  Hei!

  I går etter skolen dro Karoline og jeg tur downtown for å kjøpe et par ting på Target. Hele grunnen for å dra dit var egentlig for å kjøpe frosne reker, siden de ikke har det på noen andre butikker i nærheten. Haha, snakk om hektet. Vi kjøpte verdens beste baguett på Potbelly og bare koste oss. 

   

  I tillegg fikk jeg fikset med amerikansk mobilnummer, noe som har tatt utrolig lang tid pga. sperret norsk iphone. Jeg fikk åpnet den selv og alt er i orden. Nå skal jeg møte Karoline for lunsj, før vi har 4 timer med skole. Snakkes!

   

  Bildene er fra Karoline sin blogg.

   

  Norwegian pancakes

  Hei!

  For en slapp søndag dette har vært, men det er så deilig å sløve lenge i sengen. Vi bestemte oss likevel å ta en treningsøkt og da ble det intervaller, planke, sit-ups og spurt på planen. Jeg hadde forventet at formen skulle være dårlig, men jeg hadde overraskende mye energi, noe som var deilig. 

   

  Senere på dagen ble vi bedt bort til Christoffer og Co. på pannekaker og det ble selvfølgelig til at Karoline og jeg laget dem, haha. 20 pannekaker med nugatti og krem gikk ned på høykant. Etterpå spilte vi boms og presidenten, eller som de sier på svensk: neger president. 

   


  Nå skal jeg se en episode med Tone og God kveld Norge, før jeg tar kvelden.

   

  Photobooth og norsk kveld

  Hei alle søte!

  Jeg beklager for sen oppdatering, men brått så hadde vi masse å gjøre i dag. Så lenge man ikke begynner på skolen før 1, kan det lett bli noen sene kvelder og det gjorde det i går. Vi startet dagen med å se Nyborg Volleyballklubb spille kamp, så hadde jeg skole i 3 timer, før Karoline og jeg tok et skikkelig skippertak på rommet. Nytt sengetøy, rene klær og ryddig rom, ingenting er bedre. Karoline klippet også håret mitt, men tipper det ikke syntes så godt. HAHA!

   

  Nå har vi hatt tidenes norske kveld sammen med Adam, hvor taco og gullrekka på TV sto på menyen. Idol, Senkveld og Golden Goal, ikke verst spør du meg!

   

  Fant noen gamle bilder fra Photobooth som jeg bare laget en kollasj på, haha!! Good memories.

     My sweet roomie

  Hei søte!

  Nå kom hele "familien" hjem fra jentenes basketballkamp på skolen. Og ja, det er basketballkamper opptill 3 ganger i uken når de har sesong, særlig når vi både har gutte -og jentelag på skolen. Tricia er en jentene jeg bor med og verdens søteste jente fra Alaska, som betyr at hun faktisk har like lang vei hjem som Karoline og meg. Sykt å tenkte på egentlig. 

   

  En 3 siders innlevering som skal handle om meg skal skrives før jeg legger meg. Wiiiiii, gøy på skolen. 
     School all day long

  Hei!

  Nå er det like før jeg sovner foran Mac-skjermen, men jeg får proppe i meg litt cola for å holde meg våken. Jeg har vært skolen siden 11 og nå sitter jeg i Vikings Cafe og skriver en assignment om sosialt ansvar i økonomien. I kveld har min første prøve for året, som består av de 39 kapitelene i bibelen, så jeg må komme meg hjem å pugge litt før timen begynner.

   

  Jeg holder på å dø av kulden, men siden jeg kommer halvveis fra Nordpolen, burde jeg vel overleve dette ganske så enkelt. God natt.

   

  -18 grader???

  Hei!

  Tuller dere med meg eller? Gradestokken viser -18 og i natt våknet jeg flere ganger bare fordi det var kaldt på rommet, enda vi hadde på varmeovnen og vinduet lukket. Jeg som hadde håpet skolene i Chicago hadde en regel om å stenge skolen når det er så kaldt ut, men den gang ei. Nå skal jeg lage en god frokost, gjøre litt lekser og få litt morgenstemning av "God Morgen Norge". 

   

  Håper alle får en fin tirsdag, min blir veldig lang med først 3 timer skole og senere 3 timer med kveldsskole. 

     For kaldt spør du meg!!

  My biggest dream for this summer

  Hei!

  Nå har jeg sett dagens episode av Sirkus Northug og jeg ikke si annet at han må være mitt største forbilde. Mannen som driter fullstendig i janteloven, lager show og samtidig er verdens beste skiløper. 

   

  I juleferien snakket pappa og jeg om hva vi ville gjøre i sommerferien og bildene under forteller hva min drøm er. Det høres kanskje kjedelig ut med Norgesferie, men når man bor 8 måneder av året i utlandet, vil man virkelig være hjemme når man først er hjemme. Så hvorfor ikke oppleve den vakre naturen vi har i Norge. Er det noen som klarer å gjette hva drømmen er?

   

  Great time with my friends

  Hei alle mine søte lesere!

  Tiden går som vanlig veldig fort her i Chi-town og det er allerede en uke siden jeg forlot Norge. Selv om jeg syns jeg forlot Norge litt brått denne gangen, har jeg så herlige mennesker rundt meg hele tiden. Planen var å ta en rolig helg, men når vi plutselig fikk invitasjoner til både her og der, kunne vi virkelig ikke la være. 

   

  På lørdag formiddag så vi både jentene og guttene spille basketballkamp her hjemme, før vi tok turen til Thomas for å møte masse nye studenter fra Sverige. Senere tok vi turen til Elisabeth og Caroline hvor vi møtte flere kjentfolk. Kvelden ble ganske bra og jeg fikk ikke lagt hodet på puta før i 4-tiden. Det var nemlig litt action utenfor stuevinduet med to brannbiler med masse blålys.


   

  Karoline ordnet håret mitt og jeg ble sykt fornøyd. Øredobbene var en gave fra skjønneste Heidi. Love you!

   

  Fake a smile, Adam?

  Mine aller beste.  I dag derimot har vi brukt til å slappe av og lade batteriene til en ny uke. Film, hockeykamp og reke sandwich sto blant annet på menyen. Nå er natta for min del, selv om vi har fri i morgen. Det er visst Martin Luther King day, ekstra fridag er helt greit for meg.

   

  At the moment; Vikings Cafe

  Hei!

  Akkurat nå sitter jeg i Vikings Cafe og gjør litt lekser. Jeg har blitt veldig glad i å sitte her å gjøre lekser, egentlig fordi da kommer jeg meg ut av leiligheten, sitter ved et bord og kan konsentrere uten alle skal prøve å få kontakt med meg. Det er sikkert fargen som gjør at jeg får ekstra motivasjon, hahahah. Grønt, grønt og grønt overalt. 

   

  Jeg tenkte å rusle hjem, glemte kalkulatoren så jeg får ikke gjort de hersens stats oppgave nå. Så får vel heller dra frem husmora i meg og lage middag til Karoline kommer hjem. Tudeletu.

        The Norwegians at the school.

   

  Informasjon om fagene jeg tar

  Hei!

  Dagene går utrolig fort, mye på grunn av at jeg har eks antall flere fag i år enn i fjor. Etter å ha snart fullført den første uken, kan jeg si at jeg liker fagene jeg har. Jeg lærer masse nytt, litt gammelt og noe litt mindre nyttig. Jeg tenkte derfor å fortelle dere kort om hva jeg studerer, for mange vet at jeg skal ta en bachelorgrad i økonomi, men fagene er nok litt annerledes enn de i Norge.

   
  Business and Professional Ethics.

   

  Dette faget går ut på å lære om økonomiens etikk, blanet annet snakket vi om hva slags regler og normer vi ønsker å ha en fremtidig jobb. En typisk dikusjonsklasse med masse gruppearbeid, noe som jeg liker veldig godt. Vi har sett noen filmer om hvordan forskjellige bedrifter fungrer med tanke på etikk og hva de tenker rundt det.

     Principles of Macroeconomics.

   

  For dere som hadde samfunnsøkonomi på VGS, er dette mye av det samme. Professoren i dette faget snakker veldig sakte og sier ting om igjen sikkert 10 ganger. Forrige time lærte vi om GDP (BNP), inflasjonsnivået og ledighetsprosenten i USA, så dette er foreløpig bare repetisjon for meg.

   

  Operation Management and Information Technology.

   

  Jeg skjønner egentlig hva jeg skal lære i dette faget, men det er mye av det samme som statistikk, som jeg hadde i fjor. Bare husk å gange vanskelighetsgraden med 10, så begynner vi å nærme oss.

     Career Planning.

   

  Åhhhh, som jeg elsker dette faget. Professoren min er utrolig morsom, livlig og engasjert. Vi lærer om hvordan vi best mulig skal være forberedt på hva vi velger i framtiden. Dermed har vi tatt en del tester for å bli kjent med oss selv, intervjuet hverandre i klassen og halvveis i semesteret skal vi ha "dress up". Da må alle i klassen ha på seg anstendige klær til feks. et jobbintervju. 

     Introduction to Bible.

   

  Trenger jeg egentlig å si mer? Jeg har dette faget fordi skolen har pålagt alle studenter som skal ta en bachelorgrad her om å ta dette faget. Vi lærer helt basic om å slå opp i bibelen, historien og om Gud. På tirsdag skal vi ha en prøve i alle 39 kapitlene i bibelen etter riktig rekkefølge, på engelsk selvfølgelig. 

   

  Bible Class

  Hei!

  Nå for tiden har jeg tydeligvis masse tid til å blogge litt korte og kjappe innlegg, selvom jeg befinner meg mye på skolen. I dag hadde jeg Career Planning, Business and Professional Ethics og sist men ikke minst, Introduction to Bible. Dette er et fag hvor vi kort og greit lærer om bibelen og bakgrunnen. Man skulle tro at hva i alle dager skal jeg må Bible Class når jeg skal bli økonom, men dette er et fag som er pålagt å ha for å fullføre en bachelorgrad her på skolen. Ikke nok med det, det er en kveldstime som varer i 3 timer. 

   

  Nå skal jeg se litt på TV2 før jeg tar kvelden. God natt.

     North Park jentene.

   

  Gratulerer lillebror

  Gratulerer så mye med dagen, verdens beste lillebror. Endelig er du kvitt det teiteste klengenavnet jeg vet om: fjortiss. Kos deg masse og håper mamma lager en god kake til deg og mas litt på pappa så får du alt du ønsker deg. Jeg er utrolig stolt av deg og alt du har fått til så langt. Jeg vet helt innerst inne at du kommer til å nå langt og øvelse gjør mester. Jeg støtter deg 100 % uansett hva fremtiden bringer, du er tross alt lillegutten min. 

   

  Takk for at du er den du er, jeg kunne virkelig ikke bedt om noe bedre. 

     Litt av en kjekkas ;)

   

  Dinner and workout

  Hei!

  I går kveld ble Karoline og jeg bedt bort på god middag hos Thomas, noe som var veldig koselig. Laks og ris er alltid en god slager. Vi ble stuptrøtte allerede i 8-tiden og gikk tilbake til leiligheten. Etter en episode med Sirkus Northug, sovnet jeg med engang. Ikke så veldig rart når man våkner grytidlig av seg selv. 

   

  Nå er klokken 7 på morgen og jeg skal møte Christoffer på treningssenteret om 15 min. Blogges :)

     Fine campus. 

   

  My first homework this year

  Hei!

  Nå sitter Karoline og jeg i Vikings Cafe, som er en skole cafe hvor vi kan gjøre lekser, spise og bare slappe av. Vi hadde vår første makroøkonomi time i dag og den varte i kun 25 minutter. Den første leksen er egentlig bare å skrive en paper som seg selv, forventninger til fremtidig jobb, læringsmetoder og hva vi liker å gjøre på fritiden. Jeg syns egentlig at dette faget virker veldig interessant og gleder meg til å lære mer. 

   

  Kvelden skal vi bruke på en god middag hos Thomas med laks og ris. Yummy. 

     Gradestokken viste -10 til morgen i dag, men jeg tror kanskje amerikanerne overdriver litt. Etter mine beregninger var det garantert -2 med full sol. 

   
  Good to be back

  Hei!

  Denne mandagen kommer til å bli veldig lang, i alle fall når man presterer å våkne klokken 5. Jeg trodde ikke jetlagen skulle bli så ille, men å våkne av seg selv så tidlig, det skal hvertfall ikke jeg klage på. Det er utrolig godt å være tilbake, treffe venner og romkamerater. I dag starter skolen, men siden jeg ikke har time før klokken 1, har jeg tilbringet litt over en time på treningssenteret. Dette semesteret har Karoline og jeg en del fag sammen, noe som vil gjøre det litt enklere å samarbeide. 

   

  Erstatningen for is-te. Looooove  Breakfast at Tre Kronor

  Hei alle i Norge!

  Da har vi sovet første natt i Chicago og jeg kan jo understreke at det var himmelsk med dyne og sengetøy hjemmefra. Små gleder i hverdagen. Rommet vårt så helt bombet ut og det var helt umulig å se gulvet, ler bare av å se bildet nedenfor. Heldigvis har vi fått ryddet det meste, så nå går det faktisk an å være der. 

   


  Vi har ikke akkurat så mye mat i huset, dermed ble det frokost på Tre Kroner. Det diggeste er at prisen for å spise ute er sååååå mye lavere her enn i Norge. 60 kroner for en ganske stor porsjon. 

  Endelig fremme

  Hei!

  Reisen min var en av de merkeligste jeg har vært med på. Det hele startet med at flyet fra Oslo ble 15 min forsinket, noe som gjorde at jeg fikk 30 min på å komme meg fra flyet til neste gate. Og det var liksom ikke bare en trapp eller en lang gang, føltes ut som flere kilometer der jeg løp med håndbagasje, vinterjakke og veske. Da jeg omsider kom på flyet ble det utsatt hele 6 ganger før vi kunne lette, noe som tilsvarte 4 timer venting i flyet i København, UTEN MAT. 

   

  Jaja, nå sitter jeg i senga med saue-dynetrekket mitt på og skal se Idol før jeg legger hodet på puta. 

   

  Våre kjære nordmann.  Utsikten over Chicago.

  NORGE, HERE I COME

  Hei!

  Dette innlegget er forhåndsskrevet og dermed sitter jeg nå på flyet hjem til mitt kjære land, Norge. Dette semesteret, ukene, dagene, minuttene og sekundene har gått så utrolig fort, og tenk at jeg har fullført 1/6 av utdanningen min i USA. 

   

  Jeg lander på Gardemoen rundt 10 norsk tid, hvor jeg blir hentet av mamma, pappa og Magnus. Deretter drar vi på middag til bestemor og bestefar, og der blir jeg servet kjøttkaker, poteter og brun saus. Norsk mat i mitt hjerte.

   

     Just 5 more days

  Hei!

  I dag har kjøttboller, potetstappe og brun saus stått på menyen, og det smakte helt himmelsk. Der kan vi enkelt og greit takke IKEA for at vi kan kjøpe frosne kjøttboller og brun saus. Håper dere hjemme liker at jeg har oppdatert en del i det siste med både ønskeliste, videoblogger og antrekk (selv om jeg vet at pappa hater det sistenevnte ...)

   

  Ellers så har jeg tatt på meg oppgaven å lage hjemmelagde pannekaker til 10 sultne North Park studenter i morgen. Jeg er jo den eneste i gjengen som er ferdig med alle eksamene, så hvorfor ikke glede de andre? Den egenskapen kan jeg si med hånden på hjertet at jeg har arvet fra min kjære mamma. 

   

  Nå er det bare 5 dager igjen!!!

  Ønskeliste til jul

  De hjemme har spurt om hva jeg ønsker meg til jul og jeg har ærlig talt ikke klart å finne ut noe som helst. Men nå har jeg tenkt, tenkt og tenkt ... og endelig funnet ut noe jeg ønsker meg. 

  Lulu's Toalettveske. Kan bestilles på makestyle.no for 399 kroner.

  Smilelab (den vanlige pakken). Kan kjøpes på Vita for 399 eller 499 kroner (husker ikke om de har julekampanje). 

  Koss headsett i svart. Kan kjøpes på Clas Ohlson for 299 kroner. 

   

  En deilig aromamassasje fra Velvet Spa i Sarpsborg. Pris husker jeg ikke, snakk med mamma ;)

  Ett-årsabonnment på TV2 Sumo Gull. Jeg har tidligere hatt pluss, men da kan jeg ikke se sport, og så lenge Sarpsborg 08 har rykket opp i tippeligaen har jeg lyst å se fotballkamper. Kjøpes på TV2 Sumo for 1199 kroner. 

   

  Rettetang fra Remington. Kan kjøpes på Elkjøp for 699 kroner. (Den jeg fikk i fjor er ødelagt ....)

   

   

  Olsen Banden Jr. og duftlys

  Hei!

  Nå sitter jeg på kjøkkenet og tar igjen to episoder med Olsen Banden junior. Julekalendere på TV er noe som får meg til å føle meg skikkelig norsk og jeg lengter bare mer og mer hjem. Jeg prøver hele tiden å se for meg hvordan gjensynet med familie og venner vil bli, men jeg klarer virkelig ikke å se det for meg før jeg sitter på flyet hjem.

   

  Hvis du vil følge litt nærmere med på hvordan livet er i Chicago, følg meg på instagram: eliseervum. 

  It's Christmas time

  Jeg vil bare hjem

  Hei!

  Akkurat nå har jeg innmari hjemmelengsel, men jeg skal bite tennene mine sammen i 12 dager til. Jeg gleder meg så utrolig masse til å klemme disse tre beste menneskene her på Gardemoen den 16. Desember. Når jeg tenker over hvor fantastisk det skal bli å se venner og familie igjen, bare bobler det helt over. 

   

  Mamma ♥

  Magnus ♥

  Pappa ♥

  Jeg er litt språkforvirret

  Hei!

  Jeg lurer på hvor mange ganger Karoline og jeg har snakket om dette, men noen ganger er vi så totalt språkforvirret. Ikke nok med at vi skal bli bedre på engelsk, vi lærer også en god del svensk. Selv om svenskene er ganske dominerene av oss Skandinaviere, så har de også fått noen gloser de absolutt må kunne for å ikke misforstå oss nordmenn. 

   

  Blant annet har jeg sånn tålig lært meg å skrive meldinger på svensk, bare fordi det er gøy og at svenskene forstår meg bedre. Men ord som pinsam, skicka en sms, kul, lugnt, roligt, tråkigt, er bare noen få av mange som vi ofte bruker. Svenskene har blant fått lære seg: kjedelig, koselig, søt, kleint og slem. 

     Heja Sverige!

  Jul i heimen med litt sommer

  Hei søte!

  Denne helgen har vært fantastisk og jeg har endelig fått litt fri. Når man plutselig er student på heltid, er det ikke noe som heter høstferie lenger, så dermed var denne lille ferien etterlengtet. På onsdag etter skolen var ferdig, gikk jeg og min kjære familien på Tre Kronor og spiste en lunsj sammen før Shelby dro avgårde. Jeg bestilte den belgiske vaffelen dere ser nedenfor. 

     Været skifter veldig fort her og på onsdag var det frem med solbrillene og litt mindre klær. For dere som måtte lure hvorfor Shelby går rundt i flip-flops midt i november, hun skulle hjem til Arizona hvor det er sommer.   Vårt kjære juletre! Det morsomste er at alle ser det når de går på gaten utenfor leiligheten. 

  21-årsbursdag

  Hei alle mine søte!

  Jeg kan ikke fatte og begripe at det er 3 uker til jeg er hjemme i Norge hos familie og venner. Tiden går så utrolig fort og jeg føler at dette er en evig ferie som aldri tar slutt. Denne helgen har vi hatt fri fra skolen på torsdag og fredag pga. Thanksgiving som er en høytid nesten er like stor som julaften. Amerikanerne går mann av huset for å severe mat, pynte og bli klar for denne feiringen. 

   

  På fredag var vi bursdag til Max som ble 21 år, så da var det på med finstasen og litt ekstra sminke. Vi kom ikke i seng før sent på kvelden, så dermed endte vi opp med en slapp lørdag foran TV-skjermen med hele 3 forskjellige filmer og masse godis. 

   

     Bowling med gjengen

  Hei!

  Jeg tenkte å fortelle dere om det fineste bowlingsenteret jeg har sett. Vi var en gjeng på 13 personer som dro ut på bowling fredag for litt over 1 uke siden og dette er noe av det Chicago kan by på. Lokalene var kjempefine med lys overalt, i tillegg er dette et veldig populært sted, så egentlig måtte vi vente i hele 2 timer for å få 2 ledige baner. Amerikanerne pleier å overdrive med tiden, så etter bare 30 minutter var det banene klare. 

   

  Det ble selvfølgelig en intern konkurranse mellom de to lagene vi var inndelt i, og så dårlig bowling har jeg vel aldri spilt før. Er ikke rart jeg må spille med gjerder .... 

   

   

  Dårlig outfitbilde. Topp/Bikbok Bukse/Topshop (Karoline sin)

  Let's go badgers!

  Hei!

  På søndag sto Karoline og jeg opp alene, ettersom Julie måtte møte mye tidligere til kampen sin. Vi endte ok en gang opp på Jamba Juice for frokost. Vi ble så hektet på oreo med hvit sjokolade, at vi like så godt tok en tur innom butikken, haha. Klokken 13 var vi på plass i Wisconsin Field House hvor Julie og hennes lag skulle spille mot Nebraska. Vi hadde selvfølgelig håpet på at Wisconsin skulle vinne, men Nebraska ble for sterke og stakk av med en 3-0 seier. 

   

  Etter kampen fikk vi være med Julies 2. Familie her i USA til Panera for lunsj. Maken til hyggelige amerikanere skal man lete lenge etter. Så nå har vi allerede lovet å komme tilbake for å besøke Julie og hennes "familie". 

   
  De norske jentene!

  Søtt!

  Lørdagen i Madison

  Hei!

  Jeg tenkte å fortelle litt mer av hva vi gjorde i Madison denne helgen. På lørdag startet vi med en sunn frokost på Jamba Juice, før vi gikk over til noen venner av Julie som skulle ha pre game party. Det er liksom en fest de arrangerer i gaten utenfor der de bor, og dette er før vi går for å se football kamp. Footballkampene er veldig seriøse i Madison og de har over 80 000 tilskuere, spillerne er stjerner og kampene går også på tv. I tillegg koster billettene 600 norske kroner, så dermed endte vi opp med å se kampen fra tv-skjermen.

   

  Etter å ha kost oss med taco, tok vi turen ut i byen for å shoppe litt, spise karameliserte epler og oreo dryppet i hvit sjokolade. Nam!

   

  Beer pong på gaten allerede klokken 11 på morgen. Sykeste folkene jeg har møtt.

  Only americans can do that!
     Karoline og meg på sjokoladebutikken Kilmil's. 

  University of Wisconsin sin bookstore. Spør du meg, så var det alt for mye å velge i mellom.   Jeg endte opp med en rød Wisconsin genser og ny hvit lue. 

  På besøk i Wisconsin Field House

  Hei alle sammen!

  Tenk at Karoline og jeg kom oss til Madison på egenhånd, for da vi skulle finne bussen downtown Chicago, begyne jeg virkelig å tvile på om vi i det hele tatt skulle komme oss hit. Vi letet etter en busstasjon, noe som ikke fantes. Etter mye om og men fant vi den riktige bussen og kom oss avgårde. 3 timer med buss er jo piece of cake for oss som faktisk er vant med å reise en del. Vi møtte en av vennene til Julie, fordi hun måtte møte tidligere i hallen. Det var helt syk stemning der med live musikk, 5000 tilskuere og ganske så bra volleyball. Julie sitt lag vant 3-0 over Iowa, noe som også var forventet.

   

  På plass i Wisconsin Field House. Genserne fikk vi låne av Julie, men i morgen skal vi nok kjøpe egne. 


  Roadtrip to Iowa

  Hei alle sammen!

  På lørdag vant guttene første kampen i National Tournament i Iowa, så dermed bestemte vi (Karoline, Adam, Martin og jeg) å leie en bil for å kjøre til Iowa å se guttene spille den andre kampen på søndag. Vi kjørte fra solfylte Chicago til Loras College som om de ikke hadde sett regn på flere dager. Dermed kjøpte Elisabeth disse fine ponsjoene til oss. Vakkert med andre ord.

   

  Guttene spilte mot det 4. Beste laget i landet, men North Park viste dem hele tiden at de ikke hadde kommet for å tape. Det ble en scoring i de siste 20 minuttene til Loras og dermed tapte de 1-0. 

   

  På veien hjem tok vi turen innom IKEA for å kjøpe et bord, skittentøyskurver, håndkler og fake blomster selvfølgelig. Vi spiste også svenske kjøttboller med potetmos, nam!

   


  Et lite pip

  Hei på dere!

  Jeg fikk et par klager hjemmefra at bloggen burde på høy tid oppdateres litt og det er jeg veldig enig. Jeg tok meg en ufrivllig bloggpause, mest fordi dagene går veldig fort her og det er mye å gjøre for tien. På skolen begynner man å merke at det kun er 1 måned igjen før vi reiser hjem på juleferie. Så da blir det en del innleveringer, eksamener, quizer og fremføringer. Sånn er livet. 

   

  I morgen har bare 2 timer med skole, fordi han ene læreren min skal på en konferanse og dermed har vi no class tomorrow. Sånn ellers så har jeg giftet meg med en spinningsykkel, fordi det er  det eneste jeg får lov til å gjøre av kondisjon på 3 uker og samtidig trener jeg en del styrke. 

   

  På fredag rett etter at Karoline er ferdig med skolen skal vi ta en 3-timers busstur til University of Wisconsin for å besøke Julie fra ToppVolley Norge. Hun spiller i den øverste divisjonen her i landet og er blant annet i samme conference som Penn State!!! Vi får se henne spille mot Iowa på fredag og Nebraska på søndag, og i tillegg har vi kjøpt verdens søteste gave til henne. 

   

  Et par bilder fra vår herlige campus.   Etter treningsøkten tok jeg turen til et solstudio her i nærheten og jeg skal love dere at solsengene her er så sinnsykt mye bedre enn de i Norge. Både Karoline og jeg fikk helt sykt skille etter bare 2 ganger der.

  Også har jeg kjøpt inn svenske pepperkaker til statistikk-timen i morgen. På tirsdag ble den ene pakken borte på veldig kort tid.
   Dessuten har Karoline og jeg blitt veldig flinke til å lage oss ordentlig middag, så i dag ble det laks, salat og hvitløksbrød. 

  Biblioteket i mitt hjerte

  Hallo!

  Akkurat nå sitter jeg på biblioteket for å skrive en oppgave om hvorfor junk food burde blitt ulovlig i amerikanske skolekantiner. Heldig for meg at teksten skal være mellom 3-5 sider. Jeg skal være ærlig å si at konsentrasjonen er lik null, så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg sitter her. Haha. Ellers så kan jeg fortelle at jeg fikk B på statistikken eksamen min og B på et definisjons-essay, noe som tilsvarer karakteren 5. Da måtte jeg sende meldingen til treneren min og tror han ble like glad som meg. 

   

  Om 1,5 time skal Karoline og jeg bort til Martin (svensk golfspiller) å spise svenske pannekaker til middag og i kveld skal vi se noen av svenske økonomistudentene spille fotballkamp på Helwig. Dessuten skal vi også feire Adam sin 19-årsdag.

   

  Gratulerer så mye med dagen!

   

  Frisørtime og servering av mat til hjemløse

  Hei alle sammen!

  For en utrolig travel og morsom helg dette har vært. Etter flere timer downtown for å prøve og ordne amerikansk iphone, måtte jeg komme meg hjemover for å dra på Belmont til en frisørtime jeg hadde med Karoline. Jeg skulle ta highlights som er det samme som å stripe etterveksten, og Karoline skulle ta permanent retting. Jeg ble utrolig fornøyd med resultatet, frisøren var nøye og verdens hyggeligste. Jeg må innrømme at jeg var litt spent, med tanke på at den eneste som får gjøre noe med håret mitt er min kjære frisør, Brith, hjemme i Sarpsborg. 

     Nordisk blond!

  Vi har et volleyballag for gutter på skolen, bare at de spiller for gøy. De hadde kamp mot Wheaton, så da vi kom tilbake fra butikken så vi litt av kampen. 

   

  På kvelden dro vi downtown med 20 andre studenter for å servere mat til hjemløse. Det finnes mange hjemløse rundt om i Chicago og særlig midt i byen. Det føltes veldig godt å være med på dette og jeg ble en del erfaringer rikere.  FINALE!!!

  Hei!

  Det er rart å si det, men jeg merker dagene varer litt lengre enn tidligere. Presentasjonen om ToppVolley Norge gikk kjempebra, senere tok vi turen til postkontoret hvor jeg hadde fått billetten til Swedish House Mafia konserten vi skal på i februar. Etter treningen ordnet vi oss litt før vi gikk på "Tre Kronor" og spiste middag. Egentlig var pannekakene på dessert-menyen, men jeg klarer meg fint med 2 pannekaker til middag. Deretter dro vi på årets siste hjemmekamp for fotballguttene. De spilte semifinale i CCIW som er conferencen til skolen og vi vant 3-2 mot Carthage, og det betyr finale mot Wheaton på lørdag på bortebane. Da skal vi faktisk ta turen for å støtte våre kjære venner :) 

   


  Helt grei middag!

  Følte jeg måtte ta på meg North Park drakt. Go Vikings ♥  Om å gjøre å ha på seg mest klær, for det er helt sykt kaldt på kamp!!!

  Karoline og en amerikaner som frøys litt, haha!

  Adam må være det største matvraket jeg vet om. To doble quarter pounds under kampen. 

  Happy Halloween

  Happy Halloween alle sammen!

  Denne dagen er egentlig veldig spesiell her i USA i forhold til hva vi gjør i Norge. I USA starter de på pyntingen en måned i forveien, og man kjøper gresskar akkurat som om det skulle være juletre, kjærer ut til et smilefjes og bytter lys inni. Jeg lærte at dette kaller de for Jack O'Lantern. 

   

  Vi har pyntet litt i leiligheten vår med både lys, blomster og dekorasjon. I ettermiddag har jeg bare 30 minutter med trening, dette er fordi sesongen er over og vi skal bare behandle skadene våre. Senere i kveld skal vi bort å se fotballguttene spille semifinale i conference mot Carthage. Har hørt rykter om skikkelig stemning!

   


   

  Gjør litt lekser da vet du :)  Jeg må virkelig ha verdens søteste lærer, rett før vi skulle gå hjem fra timen, sier hun: Siden det er halloween har jeg tatt med litt godteri til dere! Så alle fikk en pose hver med litt godteri i. Slike overraskelser gjorde dagen min så mye bedre. 

   

  Sesongens siste kamp

  Tjenaaa!

  Blir kanskje litt språkforvirret her jeg befinner meg. Anyway, i kveld spiller vi vår siste kamp for sesongen som er mot Elmhurst. De er ranket som nummer 9 i landet, men vi skal virkelig vise dem hva vi er gode for. Vi hadde en utrolig god siste trening i går, så ingen skal komme si at vi ikke er klare for kamp. 

     Kampen skal bli live streamet av Elmhurst (bortekamp), så hvis dere ønsker å følge litt med, trykk her. Jeg vet ikke helt hvorfor det er bare tidligere kamper som ligger der, men det kommer sikkert opp senere i kveld. Kampen spilles 7:00pm, så 01:00 norsk tid. 

  Hjemmelengsel og litt til

  Da har jeg virkelig tenkt å skrive et innlegg rett fra hjerterota, som man sier på godt norsk. På bloggen blir ting fremstilt som flott og fantastisk fra en tid til annen, bortsett fra mine små klageinnlegg som publisereres i ny og ne. Først og fremst vil jeg bare si at livet her er veldig bra for tiden, men kroppen og hodet er ganske så slitne. Det har ikke noe med at vi trener mye, for det er jeg vant med, men å spille opptil 5 kamper i uken er litt annerledes enn hva jeg er vant med. I tillegg er det tredje tirsdag vi spiller bortkamp, noe som resulterer i sene kvelder, grytidlige onsdager, lange bussturer og mindre tid til lekser.

   

  For å toppe det hele har vi som internasjonale studenter støtet på et lite kultursjokk. Det er veldig normalt for oss som kommer fra et annet land med forskjellig kultur. Jeg skal ærlig innrømme at jeg møtt kultursjokk på alle plan, men dette er nye erfaringer jeg tar med meg videre i livet.

   

  Takket være to svært travle måneder, har jeg ikke hatt så store problemer med hjemmelengsel og jeg er ikke den personen som ligger under puta mi og griner over at mamma er 12 timer flytur unna. Jeg har alltid vært en sterk og selvstendig jente, men å flytte til USA har aldri vært i mine planer. Jeg har allerede fått oppleve opp -og nedturer, men den følelsen jeg har nå er litt utenom det vanlige. Livet er veldig bra, men samtidig smyger ønsket om være hjemme i Norge innpå meg. 

   

   

  Det er tungt å vite at jeg ikke kan løpe hjem til mamma som står klar med taco en lørdagskveld, en varm klem og spør hvordan dagen har vært. Eller en pappa som imponerer med sin hjemmelagde pizza fra TORO, kjøper alt du vil ha når vi tar en tur på Kiwi og skrur stereoanlegget på fullt selv om vi bare skal se på tv. For å ikke glemme lillebror som har så plagsom høy lyd på musikken sin, er alltid enig med meg i hver diskusjon og er bare verdens søteste. 

   

  Det å bo langt borte fra de som betyr mest for meg, har fått meg til å innse hvor høyt jeg elsker dem.   Presentasjon om den beste skolen

  Helluuuu!

  Da jeg våknet i dag tidlig, var jeg sikker på at skolen skulle bli langsom ut av en annen verden, men allerede når sitter jeg frivillig på biblioteket for å skrive en presentasjon om ToppVolley Norge. Jeg valgte overskriften "The ideal school", så hvorfor ikke prate om den unike skolen jeg har gått på. Så da tenkte jeg å varte opp med noen av mine hjemmelagde filmer, kule fakta og en god porsjon Norge. 

   

  I ettermiddag har jeg min siste volleyballtrening for sesongen og i morgen er det siste kamp. Jeg skal se om jeg får mikset sammen en film fra kampene som jeg har spilt, om det skulle være av interesse. 

   

  Nå skal jeg spise lunsj, rydde rommet, gjøre lekser og forhåpentligvis powernappe litt (jeg powernapper hele tiden, hvor som helst og når som helst ...)

   


  Tidenes beste klasse!

   

  Startet med julehandel

  Hei!

  For en rolig dag dette har vært, selv om jeg valgte å ta en tur downtown for å begynne så smått med julehandelen. Jeg har bestemt meg for å fylle mine to store kofferter med julegaver og leke julenisse når jeg kommer hjem til snøfylte Norge. Bra plan? Per Olav (vår kjære norske venn) skulle finne seg dress og fikk assistanse fra Karoline, mens jeg skulle se etter iphone 5, noe som endte med null iphone og julegaver istedet. 

   

  Vi startet dagen med frokost på Corner Bakery, før jeg løp mellom butikkene på Michigan Avenue for å finne noen fine julegaver. Jeg må nesten skryte litt av at jeg ikke kjøpte noe til meg selv. Flink pike!

   

   
  Egg, bacon og french toast ♥

  I'm safe

  Hei alle hjemme!

  Nå har jeg fått høre noe rykter om at de norske avisene skriver mye om en såkalt orkan her borte, ved navn Sandy. Jeg fikk en mail fra ANSA (studentforsikringen jeg bruker) om jeg at skulle informere dere hjemme om hvordan ståa er med oss, og jeg kan ikke si noe annet enn at vi ikke er berørt. Orkanen skal først og fremst inntreffe New York og østkysten, og vil derfor ikke ramme oss bortsett fra at vi kan få noen regnfulle dager utenom det vanlige. 

     Beauty of Norway

  Disse bildene får meg til å lengte hjem til vakre Norge. Bildene er fra henholdsvis (Sand og Fister) Rogaland, (Lillehammer) Oppland og (Skjeberg) Østfold.
   

   


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Hvis noen skulle lure har jeg egentlig veldig hjemmelengsel nå, men den er foreløpig under kontroll. Karoline og jeg har bestilt Jul i Blåfjell på DVD, så da vi er mega klare for å feire litt jul før vi kommer oss hjemover. 

  Beklager så mye

  Hei dere hjemme i Norge!

  Det er så vanskelig å blogge like mye som jeg gjorde før, fordi timeplanen min kunne faktisk ikke vært mer stappet. Bare se på gårsdagen hvor jeg hadde skole fra 08 til 11.40, deretter spiste jeg lunsj og dro avgårde med laget allerede i 13-tiden. Vi spilte bortekamp og var ikke hjemme før i 22-tiden. For å se det på den lyse siden, er sesongen over neste uke, slik at jeg faktisk får tid til å gjøre litt annet. Man blir så fryktelig sliten når man ender opp med å spille 5 kamper i uken, trener og studerer i tillegg. Selv om det er veldig gøy!
   

  Akkurat nå driver jeg med en lekse til statistikktimen jeg har i morgen. Ganske grei lekse, med tanke på at vi skal se filmer på youtube og skrive om ting vi ikke kunne på vi hadde for 2 uker siden.
   

  Håper alle har det bra hjemme, for jeg koser meg veldig her borte i statene, selv om hjemmelengselen begynner å trenge seg på. Dermed tenkte jeg å skrive et innlegg om det så fort jeg får litt tid for overs. 
   


  Disse herlige jentene gjør hverdagen så mye enklere! 
   

  PS! Bestemor og bestefar, vi får skype neste helg om dere tar turen til pappa. Gjerne fredag rundt 19.00 norsk tid :)
   

  Hvordan går det med skadene?

  Hei!

  Det er sikkert mange av dere som lurer på hvordan det går med meg, særlig når jeg begynner å publisere bilder av leggene mine som har noen ledninger på seg og litt isposer. De fleste av dere vet at jeg har litt problemer med høyre skulder, noe som har forbedret seg veldig og jeg har ikke hatt vondt på lenge. Dette skyldes nok mest fordi jeg ikke bruker skulderen like mye som før, fordi jeg byttet posisjon på banen og fordi treningene her borte er litt annerledes. 
   

  På ToppVolley Norge hadde jeg små problemer med leggene, som bare skyldtes mye trening på samme underlag, løping og all hoppingen. Jeg var ikke akkurat den eneste med litt vondt i leggene, for dette er ganske så normalt for jenter på denne alderen som spiller volleyball. 
   

  Etter at jeg kom hit, har dette forverret seg en god del og jeg vet ikke helt hva det skyldes. På mandag måtte jeg bare gi meg etter oppvarmingen, for jeg klarte såvidt å gå. I går derimot proppet jeg kroppen med Ibuprofen (smertestillende som ikke gjør deg trøtt som ibux og paracet), varmet opp og spilte hele kampen. Dette resulterte i tidenes vondeste legger før dagens trening. 

  Her får jeg dødens massasje av fysioterapautene. Trodde et sekund at jeg skulle dø. 
   

  Etter massasjen fikk jeg 10 minutter med steam, som er strøm som går igjennom leggene. Jeg har to plaster på hver legg, slik at hele leggen får behandling. 
   

  Deretter blir jeg teipet rundt anklene, slik at leggene får litt ekstra støtte. 

  Etter hver trening får jeg isposer rett på leggene, disse skal være på i 20 minutter. Alt dette gjør jeg hver dag (bortsett fra massasje) uansett om det er kamp eller vanlig kamp. 
   

  WHEATON

  Heiiiii!

  Nå skal jeg bort til Carlson for å møte resten av laget, vi skal reise avgårde til nest siste bortekamp som er mot erkerivalen Wheaton. Gleder meg masse og håper på seier :)


  Oppvarmingsgenseren vår er såååå utrolig søt. Den er til inntekt for brystkreft hvis noen skulle lure. 

  At the moment: Behandling

  Behandling av leggene mine før trening.

  Autumn in Chicago  Håper dere likte bildene jeg tok i dag.

  10 ting jeg ikke liker med USA

  Hvordan folk kler seg. Man skulle tro at amerikanerne kunne kle seg når de har butikker som Topshop, VS, Forever 21, Zara og mange fler, men det ser faktisk ut som de kjøper klærne sine på Target.
   

  At folk er så uselvstendige her. Da vi reiste til New York, måtte vi bli fortalt alt vi skulle gjøre og vi kunne ikke gå alene inne på hotellet, i tilfelle noen uvedkommende kunne komme å ta oss. 
   

  Kantinematen smaker egentlig helt forferdelig, det går i hamburgere, hamburgere og atter hamburgere. På butikken kan vi finne masse god og sunn mat, så i dag blir kylling/pasta salat. 
   

  Vannet har jeg nevnt tidligere og det smaker klor annenhver dag. 
   

  Det å komme til et land for grensen for å kjøpe alkohol er 21 år er veldig rart. Jeg føler meg nesten som et barn og umyndig igjen.
   

  At amerikanske jenter spiller med hårbånd på volleyballbanen. Vet ikke helt hvorfor dette irriterer meg, men det er ikke noe fint.
   

  De har en pizzatype som heter pizza med ost. Noen amerikanere tar like så godt litt ekstra ost over der igjen. I tillegg har amerikanere ost på absolutt alt de spiser. I kantinen kan vi få hamburgerbrød med kyllingfilet inni og selvfølgelig smeltet ost på kyllingen.
   

  Amerikanere har en tendens til å gå utrolig sakte. I Norge er vi vant med at folk løper fra butikk til butikk, men her er det stikk motsatt. Ikke nok med det, de går gjerne 4-5 personer i bredden, så det er umulig å komme forbi.
   

  At vi aldri vet når treningene er ferdige, for det gjør det umulig å planlegge resten av dagen eller middag.
   

  Slengbukser! Jeg trodde dette var populært på 90-tallet, men der tok jeg rimelig feil.
     Følte nesten dette ble et klageinnlegg, men egentlig er det for å se forskjellene mellom Norge og USA. Jeg skal også lage et innlegg med ting som er mye bedre her enn i Norge, så stay tuned. 
   

  Behandling av leggene og dødens trening

  Hei!

  Nå sitter jeg godt plantet i senga, nydusjet og klar for å se gårdagens episode av Farmen. Mamma kjøpte ufrivillig en ny måned til meg på TV2 Sumo, så da må jeg utnytte å se noen norske tv-program. Dagene går fortsatt helt sykt fort, bare gårdagens var det 2,5 timer med undervisning, deretter hadde jeg litt fri hvor jeg egentlig bare spiser lunsj og slapper av. Klokken 14 gikk jeg på treningen og fire timer senere kom jeg nesten død ut av hallen. Vi hadde en helt forferdelig trening med uendelig mye løping og fotarbeid, men vi har bare godt av det hvis noen skulle lure. 
   

  Bare 30 minutter etter trening satte vi førsteklassinger på alget klare på biblioteket for å gjøre lekser. Jeg ble sittende igjen en ekstra halvtime og ikke nok det med, jeg fortsatte med leksene da jeg kom hjem igjen. 6,5 timer til lekser er jo ny rekord for meg og spesielt forståelsen av statistikk ble så mye bedre.
   

  Skolepiken 2012!

  Statistikk i mitt hjerte!

  Har ikke jeg verdens beste samboer? Karoline sto opp tidligere for å lage grøt til frokost. Det kaller jeg å bli bortskjemmet på høyt nivå. 

  Så tenkte jeg å gi dere en oppdatering på skadene mine, sånn at dere vet litt hvordan kroppen min tåler all den belastningen den har fått i det siste. Skulderen klarer seg bra, takket være at jeg omtrent ikke slår eller server på trening. Leggene derimot har fått en ny historie. Jeg har tidligere hatt små problemer med beinhinnebetennelse midten i volleyballsesongen på TVN, men jeg kan vel egentlig si at det har forverret seg kraftig siden midten av august. Underlaget i hallen vi trener i er hardt, i tillegg til at vi løper en del. Behandlingen jeg får/gjør er å ise ned begge leggene med to kopper før trening, ruller med en foam roler, strekker de ut på en slags trapp og blir teipet rundt ankelene. Jeg vet egentlig ikke hvorfor de gjør det, men det viktigste er at det hjelper. 


  Etter trening er det på med isposer i 20 min for å så gå i dusjen og varme de opp igjen. 
   

  Gårdagens outfit 09.10  Jakke/Svea Genser/Forever 21 Leggings/Topshop Sko/Converse Skjerf/husker ikke (fikk det av mamma)

  Norwegian Student Garden Dinner

  Hei alle søte!

  Dagene går virkelig i ett her borte, noe jeg ærlig kan skrive under på at jeg ikke er så vant med. Jeg kan huske jeg slet med å fylle dagene med noe å finne på da jeg gikk på Sand, rart det der. På søndag var vi bedt bort til et "norsk" par like i nærheten av skolen. Vi visste ikke helt dresscoden, men satset på at vi skulle pynte oss litt ekstra, så da ble det høye heler på meg. Da vi omsider kom fra, møtte det oss en dame i døren som pratet engelsk og norsk om hverandre. Vi fikk servert god mat og drikke, og ble kjent med flere av medlemmene i Norwegian American Chamber of Commerce, som er en organisasjon for norsk-amerikanske. Hjemmet minnet meg en blanding av norsk og amerikansk luksusstil, kan jeg vel egentlig kalle det. (Mamma og pappa, hun ene fra Oslo trodde jeg kom fra en veldig fin familie, siden jeg ikke ville spise pizzaen med hendene). 
   

  Under middagen snakket vi om masse forskjellig og det gjentattet temaet var vel egentlig forskjellen på Norge og USA. Vi fikk visitkort av hun som bodde i huset og vi var gjerne velkomne tilbake dersom vi hadde litt hjemmelengsel. Jeg vil hvert fall tilbake, for mer hjemme har jeg aldri følt meg her i USA siden vi flyttet hit.
     Norske flagg for at vi skulle finne veien hjem, og i tillegg fikk vi med bags med masse god mat. Lykkelige, sa du?
   

  Fotballkamp mot erkerivalen på NPU

  Hei!

  Forrige helg var vi en stor gjeng som gikk bort på fotballbanen for å se årets største oppgjør her på North Park, hvor occer-guttene spilte mot erkerivalen Wheaton. Stemningen skal ingen klage på, for her kom folk kledd som det skulle vært svensk landslagskamp. Første omgang var igrunnen ganske dårlig fra NPU sin side, men andre omgang er noe av det sykeste jeg har sett. Da det gjenstår 20 min, scorer Wheaton to kjappe mål. Klokken tikker ned til 13 min og NPU utligner til 1-2. Og tror du ikke de klarer å score enda et mål da klokken passerte 8 minutter igjen. Fansen og alle som hadde møtt opp var i himmelen på den tiden.


  Med 5 minutter igjen klarer Wheaton å score sitt tredje mål og stillingen stod på 3-2. Folk begynte å tvile på guttene og fant veien til utgangen og med 1,5 minutt får Wheaton frispark på sin side, så egentlig alt utrolig mørkt ut. Det er da det umulige skjer, en av  NPU guttene kommer alene med keeper og det er kun 30 sekunder igjen og han scorer. Kampen endte 3-3.
   

  Tribunen var i full jubel og glede, det er dette vi kaller ekte college fotball/soccer. 
   

  Klare for se guttene spille kamp. 

  Kristina og Karoline ♥

  Meg, Cat, Kristine og Karoline. 
   


  My lovely roommate, Tricia!
   

  9/11 startere er svenske. Sprøtt spør du meg!
   

  Dette bildet er kampen mot Wheaton. Helt syk stemning!
   

  SE NORTH PARK VOLLEYBALL LIVE!

  Hei alle sammen!

  Jeg vil bare minne dere på at dere kan se laget vårt spille kamp i morgen mot Moody Bible Institute her på North Park. Kampen skal sendes live og hvis dere er mange nok som er interesserte, vil dette også være mulig på fremtidlige kamper. Kampen spilles 14.00 amerikansk tid, så det vil bety 21.00 norsk tid.

  Trykk på denne linken for å se oss spille kampen!
   

  USAs beste college volleyballag

  Hei alle søte!

  For en herlig dag dette har vært, for endelig kunne jeg legge alt som het skolearbeid bak meg for en dag. Jeg startet med morgentrening klokken 10.30, så egentlig burde det vel kalles formiddagstrening med tanke på rutinene på TVN. Etter en koselig lunsj med disse herlige jentene, ordnet vi oss og dro videre til Neisha's leilighet et stykke utenfor North Park. Der spiste vi pizza og hjemmelaget brownies. Deretter bar turen videre til Welsh Ryan Arena for å se Northwestern spille mot Penn State. Penn State er ranket som det beste collegelaget i USA, så det var veldig stas å se så gode jenter spille utrolig bra volleyball. 
     Sheridan Beach rett utenfor leiligheten til Neisha. 


  Shelby og meg klare for å se kamp. 
     Stemningen skal man ikke klage på, og det hele endte med 3-0 til Penn State etter en veldig jevn kamp. 
   

  På vei til Bloomington

  Hei!

  Nå har blogg.no fått en utrolig smart greie til innleggene og det er at jeg kan utsette publiseringen, slik at alle innleggene mine slipper å komme i stor haug hver eneste morgen. Dette er noe jeg kan like. 
   

  Nå er jeg på vei til Bloomington for å spille bortekamp mot Illinois Wesleyan University og ikke spør meg om hvor det er. Jeg bare leker nikkedukke og møter opp til rett tid og sted. Føler meg litt sperret fordi jeg ikke har full kontroll på hva vi skal gjøre til enhver tid, så det gjør meg en smule sprø. 
     Nå er det faktisk bare 25 dager igjen av sesongen og da er tilbake til et vanlig liv. Skal jeg være helt ærlig, blir det utrolig deilig. Jeg trenger virkelig å slappe litt av nå.

  Navy Pier og fin restaurant med Siljander's

  Hei!

  På fredag startet jeg dagen med å skype med min kjære pappa. Dagen blir alltid så mye bedre når jeg får snakke med de hjemme. Karoline hadde skole, så derfor tok jeg med foreldrene hennes på en liten omvisning på campus. Deretter tok vi turen downtown for å utforske enda mer av vår vakre by. Etter litt shopping endte vi opp på Navy Pier i nydelig omgivelser av masse lys og masse folk. Vi spiste på en ganske fin restaurant hvor alle var kledd i dress og kjoler, så vi passet jo ikke helt inn. 

  Senere tok vi en runde i pariserhjulet Navy Pier. For en utsikt over Chicago! Da vi skulle hjem igjen, ble vi spurt om vi ville ta en limousin tilbake til hotellet. I Norge er prisen veldig høy, men her kostet det bare 20 dollar for oss fire (rundt 120 norske kroner), så hvorfor ikke? Følte oss som kjendiser i alle fall. 

  Study Hall

  Hei!
  Håper dere er fornøyde med de siste innleggene mine og det er mange flere på lager med masse bilder fra herlige Chicago. Jeg elsker denne byen bare mer og mer. Akkurat nå sitter jeg på biblioteket og gjør litt lekser med alle førsteklassingene på laget. Blogges senere :)
   

  Italian Village

  Hei og hopp!

  På torsdag kveld rett etter treningen, gikk Karoline og jeg for å ordne oss til nok en kveld downtown. Vi tok like så godt med oss Thomas for å spise en bedre middag med Karolines foreldre. Vi valgte å spise på Italian Village hvor vi fikk så utrolig god mat. Kelnerne her er så glad i jobben sin og de yter virkelig god service. Han vi hadde kom å snakket et par svenske ord med oss og fortalte en morsom historie om seg selv. Haha, amerikanerne er noe for seg selv. 
   

  LOVE HIM SO MUCH

  When a guy hurts you the most, he will always be there for you as a brother ♥

     That day I got a message from my little brother and he says that he misses and loves me, makes me want to cry.

  NEW YORK DAG 3

  Hei!

  Dere tenker det er rart jeg hopper over dag 2 i New York, men det eneste vi gjorde var å tilbringe store deler av dagen i en hall på New York University. Først hadde vi en morgenøkt, før vi tok turen til Union Square Park hvor vi spiste og senere på dagen hadde vi en kamp.
   

  Kampene i seg selv gikk dårlig resultatmessig, men det var mange gode lag der og vi spilte bra til tider. Jeg sitter i alle fall igjen med mange og nye erfaringer. 
   

  På lørdag spilte vi to nye kamper og da kvelden kom snikende, bestemte vi oss for å utforske Time Square. Her trasket vi rundt i butikkene med like vikings gensere, tok masse bilder, storkoste oss og løp som noen galer fordi himmelen hadde bestemt å åpne seg mens vi lekte turister. 
   


  Her hadde vi løpt igjennom New Yorks gater mens det regnet som om vi var tilbake i Norge. Haha. 

  Alle jentene laget i New York. 

  Beste Karoline og Shelby.   Vikings jentene på Time Square. 

  I rulletrappen på M&M's butikken.

  NEW YORK DAG 1

  Hei igjen!

  Da var det på tide å skrive litt om turen vi hadde til New York. Selv om resultatene fra volleyballkampene var så som så, var turen helt fantastisk. Det går faktisk ikke an å kjede seg i New York. Vi reiste fra Chicago klokken 04.30 på torsdag morgen og selv om turen var på kun 2 timer, så alle ut som en gjeng zombier. Til tross for dårlig søvn, tok vi turen ut i gatene i China Town og for dere som ikke har hørt om det før, er det en slags by sør i New York, hvor det bor en haug med japser. Alle butikkskiltene står på kinesisk og alle snakker et språk jeg aldri kommer til å forstå.
   

  Da vi omsider hadde gått en liten runde, skulle vi spise pizza på en Italiensk pizzafestival. Av en eller en annen grunn, fikk vi kontakt med de som arrangerte festivalen og vips sto vi på scenen foran 100 personer og danset "Double Dream Hands". Latterlig morsomt, spør du meg. 
   

  Etter en 2 timers powernap, gikk vi for å spise på en kinesisk restaurant og tok tidlig kveld. 
     Buca di Beppo med familien Siljander

  Hei!

  Jeg får så fryktelig dårlig samvittighet når jeg ser statistikken fortsatt er oppe og går, selv om jeg ikke har gitt en lyd fra meg. New York var fantastisk, så må komme i egne innlegg litt senere i uken.
   

  Vi rakk ikke mer enn å komme oss hjem fra NYC på søndag, før vi skiftet til litt mer anstendige klær og tok taxi ned til downtown. Der møtte vi foreldrene til Karoline og resten av kollagene som er her på forretningsreise. Vi spiste på en kjent restaurant ved navn; Buca di Beppo. Det var så godt med litt ordentlig mat og spesielt være med Bergens beste familie. 
     KAROLINE 19 ÅR!!!

  Hei!

  Verdens beste Karoline har bursdag i dag og hun blir hele 19 år. For å skjemme henne bort, kjøpte jeg en skikkelig amerikansk kake, en t-skjorte fra Topshop og i tillegg får hun en bedre middag i downtown. 
   

  Om nøyaktig 3 og en halv time retter vi kursen mot New York. Jeg er så spent og gleder meg helt enormt. Kameraet er pakket ned i bagen, så mange bilder skal det nok bli. På torsdag blir det å se seg rundt i byen, fredag og lørdag er det trening og turnering, og på søndag skal vi besøke der Twin Tower tidligere var. 
   

  Snickers iskake med frosting.   Håper du ble fornøyd med gavene, vennen!

  Nachos hos svensken

  Hei!

  For en deilig og avslappende dag. Hundre år siden sist jeg sov så lenge som til 12. I tillegg fikk jeg skypet med Unni i hele 1 og en halv time, sånt skjer når vi bor langt fra hverandre. Senere på dagen gikk Karoline og jeg til vår faste matbutikk og for en gangsskyld begynner vi å finne fram til de forskjellige varene. Imponert? 
   

  Først gikk vi bort til Thomas for å gjøre klart til nachos, så tok vi turen på College Life. Det er en form for ungdomssgudstjeneste med masse lovsang i et kappel her på skoleområdet. Etter møtet gikk vi bort til Thomas igjen for å nyte kveldens meny.
   

  Den amerikanske nachosen er godkjent, bare til informasjon. 

  Thomas sin klokkesamling. 
   

  Fikk beskjed om å poste dette bildet på bloggen :)

  Thomas spilte på keyboardet sitt, jeg sang og Karoline ....

  ... slappet litt av. 

  Øver på "As long as you love me" med vår best friend fra Sverige. 

  Downtown og Neon Dance Party

  Hei!

  Denne helgen er vel første hele frihelgen siden vi flyttet til Chicago. Karoline og jeg hadde et par ting vi måtte ordne downtown, så derfor tok vi oss en tur i det fine været. Og hvis noen der hjemme skulle lure, vi skal fortsatt gå i shorts og t-skjorte. Så da ble det en tur innom Topshop, Forever 21, Victorias Secret, Abercrombie and Fitch og litt mat på Corner Bakery (ny favoritt).
   

  Da vi omsider kom tilbake, møtte vi resten av vår kjære familie (Marta, Tricia og Shelby), for å spise burrito på Lindos. En ganske så popuær spansk "restaurant" her i nærheten. Deretter tok vi turen bort til Hamming Hall, hvor det var duket for Neon Dance Party. Man skal ikke klage på partyfaktoren her i gården, for amerikanerne tok ganske så greit av. DJ'en satte på en sang som alle kunne og brått danset 50  personer den samme dansen. For å ikke snakke om Miley Cyrus sin sang: "Party in the USA".  
     Thomas tok på seg sin svenske kondomdrakt for anledningen. 

  Beste Tricia ♥ Bildene nedenfor er fra Jensen Photography.
   

  Noen av jentene på laget. 

  Portrettbilde av min kjære familie.   Liz og Karoline ♥

  Bilder av rommet vårt!!!

  Hei!

  Da var det på tide å vise dere noen bilder av vårt fantastiske rom. Jeg skal ærlig innrømme at dette er et typisk studentrom, som vi ikke har brukt mye penger på. En hylle og 3 kurver til å ha inni, kostet kun 300 norske korner på Target. Kupp med andre ord. Klesskapet skal jeg spare dere for, vi har nemlig et slags walk-in-closet og ja, det er en smule overfylt. Karoline og jeg deler klesskapet, så vi låner klær av hverandre omtrent hver dag. Ganske så greit, så da har vi dobbelt så mange klær å velge i. 
   

  Min del av rommet. 

  Vår søte dobbeltseng. 
  Karoline sin del av rommet. 

  All Athlete Gathering Show (Video)

  God morgen, Norge!

  Jeg lovet dere å filme dansen vår på All Athletic Gathering Show i dag og her har dere filmen. Vi startet med å øve i går kveld, så jeg må si alle jentene gjorde en riktig så god jobb. Hver idrett på skolen hadde sitt eget show og alle trenerne var dommere. Vi endte på 2. Plass, litt skuffende for vi gikk jo tross alt for 1. Plass. Jeg tror våre trenere fikk seg en latterkule, så da har vi noe morsomt å se tilbake på. Det er ikke så vanskelig å se meg, eneste blonde jenta på laget. Hehehe. 
     Trykk på tannhjulet og velg 1080p HD, så blir det bra kvalitet :)
   

  Har begynt å danse litt, jeg

  Hei!

  Jeg kan bare begynne med å si; for en dag dette har vært. For å ta det i korte trekk, våknet jeg med vond hals og null stemme. Passer så bra når vi skal snakke masse engelsk i akkurat den timen. Men selv uten stemme, tror jeg fortsatt at jeg er lærerens yndlingselev, kanskje fordi jeg alltid gjør leksene og snakker mest. Jeg får ikke akkurat skjønnhetssøvnen min her, så dermed endte jeg opp med å sove i en hel time etter skolen.
   

  Dagens trening bestod bare av 1 time, litt fordi vi hadde kamp i går og vi har en ny kamp på fredag. Men hallo, skulle tro jeg hadde trent i 3 timer, for så svett var jeg. Vi hadde ballkontroll, serve og run thru's. Her måtte vi klare 15 perfekte baller før øvelsen var over og i tillegg måtte vi starte på magen på baklinjen. 
   

  I kveld har alle jentene på laget prøvd å lære seg en dans til athletic dinner i morgen. Alle lag skal ha en fremføring på 3 minutter og det er denne dansen vi skal bidra med. Tror jeg dør av latter allerede. Filmkameraet ligger til lading, så det er bare å glede seg. 
     Some volleyball pictures

  Hei!

  Akkurat nå befinner jeg meg i Study Hall for å gjøre dagens lekser. Vi har seriøst lekser hver eneste dag og det er ikke akkurat lite heller. Egentlig hadde jeg bestemt meg for å droppe ut av Stats-klassen for å ta noe jeg faktisk forstår, som practical math. Men nå skal jeg virkelig gjøre en god innstas og komme meg igjennom faget. Det er nemlig slik at du kun har faget i et semester, noe som tilsvarer 4 måneder. Da blir det like greit å gjøre seg ferdig med stats og heller ta noe mer interessant etter jul. God plan?
   

  Her er noen bilder fra gårsdagens kamp som vi tapte 3-1 mot Augstana. 
   
  Husk at dere fortsatt kan stille spørsmål til meg!

  FREE  I just want to be the girl with a real and happy smile. Not the one who always hides the fear and sadness. 

  Spørsmål?

  Hei!

  Det er så rart å tenke på at jeg snart har bodd her i USA i 4 uker. 1 måned, folkens. Tiden går så utrolig fort og når volleyballsesongen er over, er det bare 1 og halv måned til jeg reiser hjem igjen. For å komme til poenget med dette innlegget, tenkte jeg at dere som har noen spørsmål angående overgangen fra ToppVolley Norge til North Park University, er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet. Kanskje jeg svarer på en video også? Det kan også være spørsmål som generelt er rettet mot det å bo i USA og diverse.
   

  Bare spytt ut hvis det er noe dere lurer på, jeg skal svare så godt jeg kan :)
     Foto: Karoline Siljander
   

  Frøken nerd

  Hei søte!

  Akkurat nå befinner jeg meg på skolen og det er vel første gangen jeg får bruke macen på skolen. Amerikanerne er ikke så veldig happy for pc, mac, musikk og alt det styret i timene. Her skal det læres. Grunnen til at jeg rakk å lage et lite innlegg, er at timen egentlig er ferdig. Vi har jobbet med et essay som skal være ferdig neste uke, boring!
   

  I kveld er det klart for hjemmekamp mot Augustana! Go Vikings :)
     Fikk låne skjorten til Karoline i dag og jeg elsker fargene på den. Vi deler nemlig klesskap, så vi bruker klærne til hverandre hele tiden. Og det er sykt deilig å kunne ha på seg ordentlig klær på skolen :) Love it!
   

  Love and peace  Love and peace ♥ (kjedet meg litt så jeg redigerte dette bildet i pixlr ...)

  To cool for school

  Hei dere!

  I går kveld ble Karoline og jeg bedt ut på middag med noen folk fra blant annet Norge, Finland, Tyskland og Frankrike. Snakk om å samle "hele" Europa på en og samme plass. Vi dro til Chicagos beste burrito restaurant, har jeg hørt rykter om i alle fall. Og jeg kan fortelle dere at den ikke skuffet. Kjøttdeigen har en tendens til å smake litt annerledes her, men denne var sykt god. I USA er de veldig kjent for å gi oss mat som om det skulle vært to personer som skulle spise, så jeg orket selvfølgelig bare halve, haha. 
   

  På vei til skolen i dag. 

  Det å legge seg litt for seint dagen før man begynner på skolen klokken 08.15, er ingen god ide. Men man kommer seg lett igjennom skoledagen med disse herlige jentene her. 

  Da timen var ferdig, gikk vi som er førsteklassinger på laget bort til biblioteket. Dette er noe vi må gjøre, slik at trenerne er sikre på at vi faktisk klarer å kombinere volleyball og studiene. Her sitter trenerne og passer på at vi ikke sitter på facebook, men at vi gjør leksene våre. Dette skal vi tre ganger i uken.   Jeg skal skrive et essay om fear, come on! Gi meg et bedre tema da .....

  JEG LEVER!

  Hei dere hjemme!

  Jeg har allerede rukket å få to klager på at oppdateringene mine har vært ganske så stille de siste dagene, men nå har jeg det virkelig travelt om dagen. Ikke nok med at vi hadde fire kamper forrige helg, så skulle vi spille fire kamper denne helgen også. Samtidig med mye trening og volleyballkamper, prøver jeg å være litt student også. Ikke en lett kombinasjon, men det går bra. Det er godt at sesongen varer i kun 2 måneder, så kanskje jeg får et sosialt liv når november begynner å nærme seg. 
   

  (For de spesielt interesserte). Kort fortalt vant vi 2 og tapte 2 kamper i helgen. Dere skulle sett den siste kampen vår i går, sykeste jeg har opplevd i mitt liv. I første sett lå vi under 16-1 og vi klarte å hente oss opp til et settsiffer på 20-25. Ikke nok med det, i tredje settet skulle jeg serve på 24-24 og jeg servet mine to første ess for helgen, så da vant vi 26-24. I fjerde og avgjørende sett lå vi under 23-19 og vi klarte å vinne 25-23. Vi spilte skikkelig bra og jeg tror samtlige av jentene mistet stemmen etter den kampen. 
   

   

  Litt rehab før kampene. Jeg har blitt skikkelig flink med rehab, så dette gjør jeg før HVER ENESTE trening og kamp.

  Har lært meg å være litt mer delaktig i forsvar og dette er resulatet. Tror kanskje jeg øve litt på teknikken min, jeg.   Så tok vi oss en tur på fotballkamp i dag også. Det er den eneste sporten vi har sett på hittil er på North Park og idag vant guttene 2-0. 

  Karoline har fått dilla Starbucks.   Guttene i aksjon og ja, det er fortsatt sommer her. Holdte på å renne bort på kampen idag.

  Anderson Chapel og svenske pannekaker

  Hei!

  Vi har egentlig mye å gjøre for tiden og det er utrolig deilig. I går kveld ble vi bedt bort på svenske hjemmelagde pannekaker hos Thomas. Han hadde lagd dem helt fra bunnen av og vi toppet de med nutella. Verdens beste kveldsmat etter en lang dag med mye trening. Usunt, men litt amerikansk. Han har tidenes mest behagliste sofa, så det var like før vi begge sovnet der, men vi kom oss hjem til slutt.
   

  I dag tok vi turen til Anderson Chapel for å høre på Thomas spille med "kirkebandet" og de var utrolig flinke! Thomas spiller piano på bildene nedenfor, hvis dere skulle lure. Etter en koselig lunsj med Karoline, hadde jeg oppleggertrening før den vanlige treningen. Det er ganske gøy å se fremgangen, særlig når utviklingskurven går i riktig retning. 
   

  Karoline og jeg kan ikke akkurat skryte av at vi har laget så mye god mat, men i dag slo vi ikke på storetromma, men noe lignende. Vi lagde oss taco ♥ Siden Thomas ikke kunne komme bort på middag, kom Kristina (en norsk venninne) og hennes roomate istedet. Vi avsluttet dagen med en gåtur i 30 min, bare rundt i nabolaget.
   

  BBQ i bakgården

  Hei alle søte!

  Dette har vært en utrolig travel dag og sånn skal mine tirsdager se ut helt til sesongen er over. 
   

  08.30 - 09.30 Oppleggertrening

  09.50 - 10.30 Engelsk

  11.40 - 13.20 Statistikk

  13.30 Lunsj med Karoline og Åshild

  14.30 - 15.30 Rehablitering av skulderen

  15.30 - 18.30 Trening
   

  I går hadde noen i nabobygget invitert oss til et slags BBQ-party og vi er jo ikke akkurat vanskelige å be. Der fikk vi servert grillmat, chips og lemonade, men musikken dundret igjennom gatene. Det var veldig koselig i og med at alle mine samboere var på denne tilstelningen. Jeg kunne faktisk ikke fått en bedre familie her nede, de er virkelig herlige og snille. I går kveld satt to av de eldste og hjalp meg med matte-leksene. Senere på kvelden hadde vi et teammøte som kanskje ikke bli like vellykket som planlagt, men da har vi i allefall lært noe til neste gang. 


  Tricia helt til venstre bor i leiligheten vår. 

  Shelby og Karoline.   Dette er faktisk det kuleste vi har i stuen vår, et verdenskart hvor alle de fem jentene har satt inn en farget tegnestift der hvor vi kommer fra. Dessuten har vi plottet inn noen hvite med steder vi har vært. På den andre veggen tenkte vi å ha et stort "familiebilde" av hele gjengen, haha. Det var min ide. 

  Herlig turistdag i Chicago (masse bilder)

  Hei søte!

  Da kommer mitt lovende innlegg om turistturen til Chicago downtown. Jeg har knapt bodd her i 3 uker, men elsker denne byen så mye. Jeg har vel egentlig aldri kjedet meg her, for det er så mye å gjøre. Karoline og jeg bestemte oss for å dra på egenhånd, ikke shoppe noe og bare oppleve selve byen. Jeg tror vi endte opp med å gå i 6 timer og vi har sikkert ikke sett halvparten engang.
   

  HIMMELEN for en stor Apple-elsker som meg.   Karoline i favorittbutikken sin, haha.   Chicagos mest leste avis.   På en av de mange røde bruene i Chicago.

  Vi tok også turen innom en sjokoladebutikk, så nå ligger det to sjokoladedryppede jordbær i kjøleskapet. Mmmm.

  En helt vanlig søndag i Chicago.

  USA har tatt Hard Rock Cafe til et nytt level. 

  The Bean er en veldig kjent turistattraksjon i Chicago. 

  Inni The Bean.

  Utenfor Civic Opera Building. 

  My city girl.   Beste søsteren i verden. 

  Dette er så fantastisk morsomt og typisk amerikanere, parkeringshus for biler. Hvor lett er det ikke bare å rygge ut, og da havner bilen faktisk i elven. 

  Ikke nok med parkeringshus for biler, de må jo også ha parkeringshus for de litt større båtene. Helt normalt.   Håper dere likte bildene! :)

  NY HEADER

  Hei!

  Da har jeg endelig fått ordnet meg en ny header, så jeg håper dere er fornøyde. I dette skrivende øyeblikket, holder jeg på med innlegget fra gårsdagens turisttur. Så det er bare å glede seg, for da skal jeg bombe dere med bilder. Høres ikke det bra ut?
   

  Karoline vekket meg klokken 10 i dag for å at jeg skulle bli med på en joggetur rundt i parken. Når gradestokken allerede viste over 26 grader, kan dere tenke dere hvor svette vi var etter joggeturen. Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, før jeg setter meg ned med lekser. I kveld skal vi ha en koselig kveld med jentene på laget, hvor vi skal se film, spise noe godt og bare slappe av. 
     Hva skal dere gjøre i kveld?

  Chicago by night

  God morgen, Norge!

  Denne dagen har vært så fantastisk, etter kanskje den største nedturen vi har hatt hittil. Kort og greit fortalt, vi tapte begge kampene i går og endte på 3. Plass, noen hverken trenere eller spillere var fornøyde med. Men vi må se sannheten i øynene og jobbe videre. 
   

  Dermed fikk vi fri til å koble litt av denne dagen, så Karoline og jeg dro downtown for å leke turister. Et eget innlegg med MASSE bilder kommer senere. Vi hadde ikke planer om å være der så lenge, men brått så hadde vi vært borte i 6 timer. Før vi kom oss hjem, hadde det rukket å bli mørkt og koselig ute. Det var masse lys overalt, hester som "kjører" folk rundt i gatene og mye folk.
   

  Nå skal jeg legge meg, for i morgen er jeg nødt til å gjøre litt lekser. Vi har nemlig Labor Day i morgen, så dermed har vi ikke noe skole. Helt greit spør du meg.
     Love you, my Norwegian girl!
   

  Morsomme fun facts mellom Norge og USA

  Sjokolademelken er så mye bedre her. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive smaken, men både Karoline og jeg elsker den.
   

  Vannet smaker klor annen hver dag. Ikke spør hvorfor. 
   

  Lærerene er så mye dyktigere her og de brenner for å lære bort faget sitt. Dessuten er de morsomme.
   

  Noen amerikanere er ikke så nøye på å dusje etter trening. Merker at jeg ikke helt passer inn på den delen.
   

  Det er ikke rart at mange amerikanere er overvektige, når man kan kjøpe en cheeseburger til 6 kroner. Og slik forsetter prisskalaen på fast food.
   

  Dersom man går først inn en dør, skal man holde den åpen for neste mann. Her har norske gutter noe å lære.
   

  Amerikanere er veldig glad i julelys året rundt, særlig inne i stuene. 
     Jentene på laget begynner alltid å le når de hører Karoline og jeg snakker norsk, de syns det er så søtt. Også spør de alltid om de kan lære noen ord. 
   

  Halve fotballaget på NPU er fra Sverige.
   

  Vi spiller riktignok i 3. Divisjon i vår stat, men vi trener mer seriøst enn på ToppVolley Norge.
   

  Hvis vi går på gaten rett utenfor leiligheten, er det garantert at noen tuter på deg, bare på gøy.
   

  Går jeg i en såkalt håndball-shorts, får jeg rare blikk av de fleste amerikanere på gaten. Ikke at hårfargen min gjør saken bedre.
   

  Det finnes ikke smågodt i butikkene.
   

  Hvis man bruker converse, tror noen amerikanere at du er fra Skandinavia eller California. 
   

  Setningen vi prøver å lære de amerikanske jentene på laget er: Hei, du är en snygg kille.
   

  Skandinaviske gutter er definitivt mye kjekkere enn amerikanske.
   

  De fleste studentene går rundt i treningsklær dag ut og dag inn. 

   

  2/2 seiere så langt i sesongen

  Hei!

  Tenkte å oppdatere dere om hvordan de første kampene går. Vi spilte vår første kamp mot Ripon College og vant 3-1. Etter lunsj og litt pause, spilte vi vår andre kamp mot Indiana University-Northwest og vant 3-0. Jeg fikk spille masse begge kampene og merker at jeg blir bedre og bedre. Vi spiller et litt annet system her, så jeg spiller bare bak, så slipper lille meg å blokke foran, noe som passer meg utmerket. I den andre kampen var jeg i førstesekseren, noe som var utrolig gøy. Jentene er gode og vi har 5 oppleggere på laget.
   

  Jeg kan med hånden på hjertet si at kampene her har mer intensitet enn i Norge. Stemningen er helt syk og oppvarmingen vår er så bra for meg som legger. 
     Vår største fan! 

  Og så var jeg legger på heltid, noe jeg trives veldig godt med. Dette skrev de om kampen på hjemmesiden til skolen. Klikk her.

  Per Olav (norsk venn) tok bildene fra kampen. 
   

  SESONGSTART FOR VIKINGS (lagbilder)

  Hei!

  Denne dagen har jeg gledet meg lenge til. Vi har sesongstart med volleyballaget og vi skal intet spille mindre enn 4 kamper på to dager. Klokken er snart 08.00 og dere kan jo egentlig bare lure på hvorfor jeg står opp så tidlig, når jeg ikke har noen timer. Karoline og jeg skal bort å spise frokost 08.30 og etter det skal jeg på kontoret til treneren, for han vil forklare meg litt av sysmtemet dems, siden jeg muligens får spille litt i dag. 
   

  Klokken 12.00 skal jeg bort i hallen for å gjøre øvelsene mine og ise ned skulder og klokken 14.00 smeller det. Da er det første kamp i vår turnering på hjemmebane. Jeg skal prøve å få noen til å ta litt bilder av kampen og jeg skal selvfølgelig oppdatere dere.
   

  Profilbildet mitt på hjemmesiden til Vikings Volleyball. Klikk her for å se.  Vi spurte om fotografen kunne ta et bilde av oss, men jeg syns ikke han var så veldig flink. Så dere skal ikke se bort i fra at vi fikser noen bilder med draktene selv. 
     Laget mitt!
   

  Statistikk på engelsk og litt trening

  Hei søte!

  I dag hadde jeg først to timer med engelsk og da læreren vår skulle vise oss en tegneseriestripe fra en avis i Chicago om engelsk grammatikk, ble timen utrolig morsom. Han satt hele tiden og hintet til et svar og ingen forsto hva han mente. Da Per Olav i klassen spurte om vi muligens hadde mistet de to siste bildene, ble læreren vår kjempeflau og fikk latterkrampe. Han hadde selvfølgelig glemt de to siste bildene. 
   

  Statistikktimen gikk adskillig mye bedre enn på tirsdag. Nå satte jeg meg på andre rad, noterte som en gud og forsto det meste læreren prøvde å lære oss. Jeg forstår veldig godt hva han mener, men jeg sliter litt med alle de akademiske ordene, men det kommer seg etterhvert. 
   

  Jeg har heldigvis statistikk med Åshild fra Bergen, så vi pleier å spise lunsj sammen etter timen. Etter det var det bare å komme seg bort i hallen for å gjennomføre behandling av skulderen. Denne gangen fikk jeg litt selskap av verdens beste samboer, Karoline ♥  Dette er altså rommet hvor vi blir behandlet som proffesjonelle volleyballspillere. Jeg tar enkle øvelser før trening og iser ned både før og etter trening. 
     Da vi kom bort i hallen lå det klart masse klær til oss. SMILE! Vi fikk hele 5 drakter, en shorts til (har til nå fått 3), en oppvarmingst-skjorte, bukse og en jakke. I tillegg skal vi få en hettegenser. Nummer 6 skal være lykketallet mitt i 3 år fremover. 
   

  Flink skolepike

  Hei!

  Det er ikke til å tro, men jeg har det faktisk gøy på skolen. Jeg gleder meg til å gå på skolen hver dag, så det er nesten synd at jeg ikke har obligatoriske timer på fredager, haha. Endelig kan jeg ta på meg fine klær, sminke meg og rette håret for å gå på skolen, noe jeg har savnet de 2 siste årene. 
   

  På vei til skolen allerede klokken 08.10. Men jeg klager ikke, det tar meg 2 minutter å gå til skolen. 

  Vi hadde lunsjen ute på campusen med mange av studentene, noe som var utrolig kjekt. Liz og jeg endte å spille frisbee med en venn av henne, skikkelig sommerstemning for å si det sånn. 
  Noen som er misunnelig på været vi har? Resten av uken ventes det over 33 grader, så dette kan jeg like.   Dagens lekse var å lese 14 sider og når dette plutselig dukket opp, ble lesingen mye gøyere. At de nevner Norge i engelskboken min er litt kult. 
   

  Denne dagen måtte bare komme

  Hei!

  Jeg kan vel egentlig si at jeg har levd på en rosa sky i snart 2 uker, men i dag sprakk den virkelig. Jeg merker så inderlig godt at jeg er tilbake til hverdagen og alt det der. Vi er ferdig med sesongoppkjøring, men det betyr ikke at vi skal trene så mye mindre. Jeg har kort og greit fortalt, den mest krevende posisjonen på banen og derfor må jeg belage meg på mye ekstra trening. Jeg skal derfor trene 2 ganger om dagen på mandag, tirsdag og onsdag. I tillegg skal jeg ta over 900 fingerslag før hver kveldstrening, ikke nok med det, jeg har den forbaskede skulderen å plukke med. Nå har det gått så langt at jeg ikke klarer å serve uten at det gjør vondt. Fysioterapautene sier jeg må roe ned, men det er liksom ikke så lett. 
   

  Jeg blir så fort satt ut av en dårlig trening og denne kvelden har jeg bare slappet av, hørt på musikk som gjør meg i dårligere humør og prøvd å le av å se på Senkveld (det funket halvveis). Så derfor tenkte å ta tidlig kveld og satse på at morgendagen blir tusen ganger bedre. 
     Det var ikke meningen å lage et klageinnlegg, men jeg måtte bare få ut tankene. 
   

  Outfit 28.08

  Singlet/topshop Shorts/gina tricot Klokke/mango
   

  Ha en fin kveld alle sammen! Jeg skal på trening nå, men først skal jeg bort å få litt behandling for skulderen :)
   

  Søndag er som en vanlig lørdag

  Hei!

  For dere i Norge kan søndager være kjedelige, muligens fordi det ikke alltid er noe å finne på. Men i USA derimot er alle butikkene åpne og alt går som normalt. Til tross for regnvær, bestemte vi oss for å ta en liten tur til downtown. Vi har blitt en kløpper på CTA (toget) og i det hele tatt finne fram. 
   

  Vi dro innom Topshop, Water Tower Place og en sjokoladebutikk. Så glade og ikke fullt så fornøyde (pga. været), dro vi hjem for å være med i kirken her på campus med hele laget og deretter severe gratis is til alle studentene som kom innom hallen. 
   


  Ikke spør meg hvorfor, men det var bare Karoline og jeg som gikk rundt i regnjakker, selv om det regnet godt over 10 mm. 

  Scooping ice cream to all the best students!

  Noen som har vondt i skuldrene

  Hei søte!

  Da er min vanlige og nye hverdag i gang, og for å være helt ærlig, syns jeg det er utrolig deilig å være i rutiner igjen. Så lenge skolen er veldig viktig, har vi kun 1 trening til dagen nå som skolen har startet. Skulderen min er nesten på vei til det gamle, som betyr at det gjør vondt å spille volleyball. Fysioterapautene her tar dette veldig alvorlig, så derfor fikk jeg en grusom behandling etter trening, hvor hun maserte bicepsen min, fordi de tror at skaden stammer derifra. Etter på fikk jeg is på halve armen. Jeg håper inderlig det hjelper, for vi har nemlig 4 kamper til helgen. 
   

  Jeg føler meg trygg på at skaden vil forsvinne mye raskere enn i vår, for nå får jeg behandling både før og etter trening. Vi blir tatt godt vare på, for å si det sånn!
     Karoline har også en skulderskade, bare sånn hvis dere lurte. Haha, tror amerikanerne syns det er litt morsomt at begge jentene fra Norge er skulderskadet.
   

  Første skoledag

  Den første timen gikk kjempebra og jeg elsker engelsklæreren min allerede. Tror dette blir et bra år. Klokken 11 skal Karoline og jeg spise lunsj sammen. Oppdaterer mer senere :)
   

  Soccer game, Starbucks og treningskamp

  God morgen!

  Dagene her borte i statene flyr som en vind. Jeg klarer ikke helt å fatte at jeg allerede har bodd her i 1,5 uke. Det er så annerledes å gå her enn på TVN, for her har vi alltid noe å finne på etter en lang dag med trening. På TVN så vi bare på film, tok en tur på butikken eller så satt vi timesvis på facebook. Eneste grunnen til at jeg er tilgjengelig på facebook her borte, er at vi har gratis internett på hele området og da mener jeg ute i gatene på campus. Helt greit, spør du meg.
   

  Etter kveldstreningen i går, gikk Liz, Karoline og jeg en tur innom Starbucks, før vi tok turen til fotballbanen. 
   

  Da kampen var over, traff vi på 2 norske jenter som allerede har gått her 1 år. Så vi er ikke alene! Senere tok vi turen innom en arrangert skolefest rett borte i nabolaget, men siden vi har morgentrening klokken 09, ble det tidlig seng på oss. Bare sånn til dere som trodde vi bare så på guttene, (særlig du, pappa, haha) vi fikk med oss resultatet også, 2-1 til NPU, men de spilte dårlig ...


  Da vi kom tilbake i leiligheten, var vi så sinnsykt sultne at vi måtte lage oss litt nattmat. Yoghurt, jordbær, blåbær og sjokomelk. 

  Vi slapp unna med en time på morgenøkten i dag, for at vi skulle ta lagbilder til hjemmesiden. Da var det bare å rette håret, ta på sminke og smile pent. Etter fotograferingen spilte vi treningskamp mot hverandre med de nye draktene våre. Vi har langarmede gensere og de er egentlig kjempefine. 
     Jeg tror ikke vi skal skryte på oss noen kokkekunnskaper enda, for i dag spiste vi nuggets og fries. Ikke nok med at Karoline kjøpte favorittbrusen vår, Ginger Ale, satt vi mot vinduet og så to episoder av Hos Martin. Ikke rart at folk på gata utenfor tittet rart på oss. Haha.
   

  Photoshoot med jentene

  Hei!

  Nå er det photoshoot med jentene på laget. Snakkes senere :)
     Piknik med volleyballaget

  Hei alle hjemme!

  Jeg hadde helt glemt å vise dere noen bilder fra pikniken vi hadde på onsdag med hele laget. Egentlig var det for alle freshmen og foreldre, men hele laget valgte å gå. Utrolig koselig å gjøre noe annet en å bare trene med de herlige jentene. Vi hadde på oss like t-skjorter for å vise at vi faktisk gjør noen nytte av oss på skolen, hehe. 
   

  Vi fikk grillmat ala. USA og i tillegg hadde de rigget opp en scene hvor noen elever spilte jazzmusikk. Etterpå dukket opp crew lederne fram og danset til "Party Rock" av LMFAO, sykt kult. Jeg filmet hele dansen, så jeg tenkte å legge den ut for dere litt senere.
   

  Thomas fra Sverige tok også turen for å spise med oss.

  Dette innlegget ble skrevet litt sent på fredagskvelden, men tanke på at vi har morgentrening kl 09, men vi får ikke sove i denne varmen. 

  Verste natten på lenge


  Hei!

  En liten kjapp oppdatering før vi stikker bort i hallen for å trene. I natt har jeg hatt min mest forferrdelige natt noen sinne. Det var sikkert 30 grader på rommet, sirenene utenfor gikk hele tiden og det var bare bråk. Tipper Karoline og jeg kan telle på to hender hvor mange ganger vi våknet i natt. 
   

  Jaja, jeg måtte fikse litt på timeplanen min, så nå er alt i boks. Endte opp med å ta 2 engelske fag og 1 mattefag. Dessuten har jeg ikke timer på fredager, men siden jeg er student, er jeg nødt til å studere en god del på egenhånd.
   

  Jeg fikk også skypet litt med verdens beste pappa ♥ Du kan tro det gjorde dagen min så mye bedre, så nå skal jeg gi alt jeg har på neste trening. Gleder meg!
   

  Nå skal jeg skifte, vi får nemlig ikke lov til å trene i de t-skjortene som vi selv ønsker. Dermed må vi trene i bomull, kan tro de er gjennomvåte etter hver økt. Nok snakk, blogger mer i natt (for dere ...)

  Middag med skolepresidenten

  Jeg tenkte å fortelle dere hva vi gjorde i går kveld. Rett etter treningen måtte jeg springe bort i leiligheten for å ta en kjapp dusj og få på meg litt fine klær. Vi skulle på en middag med alle de internasjonale studentene, presidenten for skolen og andre ledere. Vi fikk lasange, god salat og frukt til dessert. Vi ble også kjent med andre studenter fra både Norge og Sverige, så da har jeg fått noen nye venner fra Norge, noe som er utrolig kjekt og koselig.

  Nå har vi nettopp vært på en stooooor matbutikk og jeg har fått mitt første rabbatkort på den butikken. Nå er jeg vel amerikansk? Haha. Om 15 minutter skal vi på picnic med laget, så vi skal ha på denne t-skjorten her.  North Park Volleyball!  Threshold week aka Fadderuken

  Hei søte!

  Da er det på høy tid å gi litt lyd fra seg, merker jeg. Jeg har så utrolig travle dager for tiden, så jeg skulle virkelig ønske at døgnet hadde flere enn 24 timer. I går fikk vi fritak fra morgentreningen for å være med på et møte med alle de nye internasjonale studentene. Etter lunsj var det rett bort i hallen for en volleyballøkt. Treningene hittil har vært både rare, morsomme, lærerike og interessante. Jeg føler jeg har tilpasset meg godt, men samtidig har jeg mye å jobbe med. 
   

  I dag har vi hatt en internasjonal engelsktest som varte i hele 3 timer. Ganske kjedelig for å si det sånn. Vi har fått helt fri idag, så lenge alle de andre studentene kommer og fadderuken begynner. Ikke at vi får vært med på så mye, men vi skal i alle fall på en picnic senere i kveld. 
   

  Flere bilder fra i går kommer senere i dag. Promise! 

  Nå skal vi en tur på matbutikken. Vi har nemlig fått gratis mat i preseason, men nå er det back in business, vi skal lage vår egen middag i morgen.
   

  Beina langs veggen

  Jepp, her ligger jeg! Vi har vært på en 3-timers trening og spist lunsj. Nå venter jeg egentlig bare på å gå bort i hallen om 25 min, for å gjøre oss klare til dagens andre økt. Lite fri, men sånn er det når vi kun har 10 dager på å forberede oss til sesongstart! Håper alt er bra hjemme.

  Foresten så er været kjempefint her, sol og skikkelig varmt.

  Jeg holdte nesten på å dø, dere

  Hei!

  Nå er det nesten sånn at jeg ikke orker å trykke på tastaturet, det forklarer hvor sliten jeg egentlig er. Klokken er 22 og det er på tide å legge seg. Vi startet oppkjøringen til volleyballsesongen i dag, og hvis vi skal fortsette å trene på denne måten, blir jeg topptrent innen kort tid. Vi har tilsammen trent i 6,5 timer, hvor sikkert 1 time gikk med til løping. Vi får straff hvis vi taper. Min første trening gikk over all forventning, med tanke på nytt sted, nye spillere og annerledes ball. 

  Jeg endte opp med hovne knær og en vond rygg etter treningene, men vi blir behandlet så godt at det ikke er noe problem. De løper nesten etter oss med isposene og vi skal ikke nøle med noe, dersom vi har vondt. Jeg føler at jeg er i trygge hender. 

  Nå er det nattaen for oss, vi skal opp klokken 07 for å spise felles frokost med laget, før vi stikker på trening. Byebye!  Jada, så fornyøde etter trening! PS! Maten smaker fortsatt dritt, så jeg har levd på yoghurt, cottage cheese og frukt. 

  Første dagen i Chicago

  Hei søte!

  Denne dagen har gått så utrolig fort og har vi har rukket å gjøre masse. Så lenge vi har jetleg, våknet vi av oss selv allerede klokken 07. Ikke at det gjorde noe, for da fikk vi oss en tur til downtown. Vi startet dagen med en skikkelig amerikansk frokost på Corner Bakery, deretter skulle Karoline kjøpe seg iphone (jeg gjør det senere, for jeg har funnet ut at jeg ikke trenger amerikansk telefon enda). Heldigvis var Shelby med oss, slik at vi faktisk fant fram. Chicago er sååååå stort. 
   


  Jeg glemte å poste den uoffisielle "nå drar vi"-bilde, sånn at dere kan se hvor mye bagasje vi har med oss. Tror jeg kom opp i 50 kg.   French toast, egg og bacon. French toast smakte som eplekake, haha. Jeg orket jo selvfølgelig bare halvparten. 
  City girl.  Nå har vi sjekket inn, levert inn alt av medical forms og hatt lagmøte. Resten av kvelden skal tilbringes med pizza og film i naboleiligheten med laget. I morgen begynner hardkjøret, vi skal ha to treninger om dagen hvor hver trening varer i 3 timer. Tror det blir en tidlig kveld, for å si det sånn! (Dere hjemme har jo lagt dere allerede ...)
   

  Reaksjonstest

  Akkurat nå sitter vi med de andre nye jentene på laget. Vi skal ta en reaksjonstest, så dette kan bli spennende! Senere i dag skal vi ha et møte og middag med hele laget. Bedre oppdatering kommer også i natt, det får dere bare leve med.

  Håper alt er bra hjemme i Norge, vi har det toppers :)

  Chicago, baby

  Hei alle søte!

  Nå sitter jeg godt i min nye seng på rommet i leiligheten. Reisen har vært lang og jeg er ikke akkurat uthvilt for å si det sånn. Da vi ankom Chicago, var klokken bare 13.00 amerikansk tid. Dette betydde at vi brått hadde hele dagen igjen for å fikse litt saker til rommet. Etter innsjekk, fikk vi bli med tre av jentene på laget til Target, hvor vi fikk kjøpt dyne, puter, såper, håndklær og skolesaker. Senere på dagen gikk Karoline, Shelby og jeg bort til en sandwich bar for å spise litt. 30 kroner for en stoooor baguett, dere!
   

  Klokken er bare 21.00 amerikansk tid og jeg er sykt supertrøtt. Holder nesten på å styrke med her jeg sitter.
     Det å blogge om mat, er jeg vel egentlig ganske så god på. Her er Karolines flymat.


  Min var verre, dere. Kylling og potetstappe, en skikkelig svensk kombinasjon. Det er ikke noe jeg skal lage i fremtiden.


  Karolines frokost, glutenfritt brød med salat? Hvem er det som dynker brødskivene med salat? SVENSKER!


  Min lefse av en frokost. Nooooom!

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits