• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Tomt internatrom  

  Uff, rommet mitt så skikkelig trist ut rett før jeg flyttet hjem. Slik så det ut når jeg flyttet inn høsten 2010. De som begynner i 2. klasse til høsten får disse rommene her.

  Nå skal jeg forte meg opp på treningssenteret for en styrkeøkt og i kveld blir det beach med Skjeberg-jentene. Det skal bli gøy! :) 

  Jordbær til kveldsmat  

  Etter en herlig middag med bestemor og bestefar på hotellet, trakk jeg meg tilbake til mitt rede med en kurv med jordbær.   Nå skal jeg hoppe til sengs, for i morgen venter en lang reise hjem til herlige Sarpsborg. 

  PS! Dette blir det siste innlegget fra ToppVolley Norge på over to måneder. Så skal dere få oppleve hvordan jeg lever hjemme med trening på egenhånd. Kanskje jeg kommer med noen gode tips? 

  Middag med toppidrett  

  

  

  

  

  I dag lagde vi middag med toppidrettsklassen (alle i klassen har dette faget) av de som var igjen på skolen. På menyen sto det hjemmelaget pizza, pasta/kylling salat og frukt med sjokoladefondue. 

  Nå skal jeg pakke ferdig baggen som jeg skal ha med hjem. Blogges! 

  Vaskedame  

  

  Nå snakker vi vaskedame på høyt nivå. Jeg har brukt hele formiddagen på å vaske ned rommet mitt. Pakket masse ting og plassert det på gangen. Har fått skikkelig "vaskefingrer".

  Skal gjøre en liten innsats til før jeg stikker på beachbanen! 

  14.06 - Min bursdag  

  Jeg startet dagen med gaver fra mamma, bestemor og bestefar. Holy mama, jeg fikk SPA av mamma. Gleder meg sykt mye! 
  

  Fikk også denne t-skjorta av mamma som jeg måtte bruke på trening på ettermiddagen.  Etter kveldsen ble jeg overrasket med brownie og is av Nora, Margrethe og Alicia. For en herlig kveld. 
  

  

  Mine søte venner, Alicia og Nora ♥
  

  Maggiz ♥

  

  Kl 22 var hele 20 muffinser ferdige som skulle deles ut til klassen. Dagen ble avsluttet med en koselig kveld med Heidi og jeg var ikke i seng før kl 02. 

  Tusen takk for alle gratulasjoner. Endelig er jeg også 18 år :):) 

  Klar for storkamp - Heia Sarpsborg!

  

  Skjerfet er tatt fram og jeg er klar for "slaget om Østfold" i kveld. Jeg tviler jeg blir holdt med selskap, men kampen skal jeg få med meg uansett. Sånn er det bare! Satser på at Sarpsborg 08 tar med seg seieren hjem.

  Skal du se kampen? 

  Fotoinspirasjon  Har lest en del fotoblogger i kveld og samler inspirasjon til mine egne bilder. Pakkeprosjektet mitt går dårlig, men NÅ skal jeg begynne. Under en uke til jeg er hjemme i Sarpsborg. Blogges!

  10.06.11 - Outfit
  genser hm treningstights g-sport

  Ikke den mest spennende outfiten, men men. Beachtreningen i dag var super, selv om jeg tapte. Har et forferdelig vinnerinstinkt, så når jeg taper blir jeg pottesur. Regner med det er flere som kjenner seg igjen der?

  Nå er det kveldsmat, så skal jeg slappe av med folket. Blogges! 

  Kort og greit om internatliv

  Sikkert mange av dere som lurer litt på hvordan internatlivet er. Tenkte jeg skulle vurdere det opp mot hverandre, og skrive ned fordeler og ulemper.   Internatliv byr på mange utfordringer, både positive og negative. Problemene er helt anderledes her, enn hva man vil treffe   på hjemme med mor og far under samme tak. 

  + Man blir disiplinert. Må forholde seg til mange mennesker samtidig.
  + En større familie. Alle bor sammen. Du har alltid noen å snakke med.
  + Selvstendig. Vaske klær selv, ordensvakter, vaske rommet og gjøre hverdagslige ting.
  + Du kan være deg selv 100 %.
  + Leksehjelp "døgnet rundt". 

  - Naboer som spiller musikk til 23-00 på kvelden, når man skal på morgentrening dagen etter.
  - Noen ganger blir det mange folk å forholde seg til. Da låser man seg inne på rommet og chatter med venner hjemme.
  - Vaskemaskinen er alltid opptatt. PS! Jeg er sikker på at jeg bruker den mest. 
  - TV-programmene skal velges av 20 personer på engang, med mindre man har tv på rommet.
  - Alle savner garantert maten til våre kjære mødre.


  Jeg er ganske sikker på at jeg ikke fikk med alt. Internatliv må bare oppleves, enten det er igjennom videregående eller folkehøgskole. Det går egentlig ikke an å beskrive det. Selv om det ble like mange negative som positive, veier den positive delen opp. Man får så mye igjen ved å bo borte fra foreldre i ung alder!

  Bursdag om 4 dager  Er nettopp ferdig på skolen (les: levert bøkene). Det ble frokost i kantina med pizza og cola med folk i klassen. For en herlig start dagen, sier jeg bare! 

  Jeg vurderer virkelig å begynne på mitt heftige prosjekt, pakke ned ting fra rommet i esker. Jeg kan i hvert fall meddele at   jeg har vasket klær til en store gullmedaljen. Har nok slått mammas rekord denne uka!  

  PS! Jeg blir 18 år på tirsdag. Gleder meg :):)

  Flytte hjem allerede?  Nå har jeg nettopp hentet esker jeg kan pakke ned alle tingene mine i. Heldigvis skal jeg ikke begynne med pakkingen før til neste uke, men jeg kjenner jeg gruer meg allerede. Jeg kan ikke forstå at jeg har gått et skoleår her borte. Tiden har gått så alt for fort!  

  Skjønner ikke at jeg tørr å legge ut disse bildene til hele offentligheten, med tanke på at jeg er en av Olaugs største engler. Jeg som alltid har rommet mitt ryddig. Jaja, da kan dere gjette på hva jeg skal i kveld? RYDDE!

  Beach-blogg  

  Denne søndagen skal nytes ut til det fulle. I går vi på stranda igjen, men kvelden fikk en brå slutt. Alikevel satt Henriette og   jeg og pratet lenge på rommet mitt. 

  Over til overskriften. Det er ett av gjøremålene i dag. Jeg skal lage en beach-blogg for Eivind og Einar i klassen. Så følg med! 

  Sommer på Sand

  

  

  

  På fredag var pappa og jeg i sentrum, vi måtte jo sjekke ut livet når Ryfylkedagene står på planen. Is på brygga, herlig sommervær og middag på hotellet. 

  På kvelden dro hele toppvolley på stranda. Super koselig :-)

  Kjapp update  Fy, så dårlig jeg har vært på å blogge denne langhelga. Men i går fikk vi finværet hit til Sand, endelig! I kveld skal de fleste elevene her på stranda. 

  Oppdaterer dere med flere bilder i morgen ;-)  

  Cupcakes til alle


   
  Istedet for brødskiver og kakao, tok pappa og jeg turen til Fjordhotellet for en middag. Pasta, kylling og salat, nam!
  


  

  Jeg lagde cupcakes til Kristine og pappa, siden dem begge har bursdag i dag. Som vanlig når jeg kokkelerer på kjøkkenet, gir jeg bort resten til folk i klassen. De blir jo like glade hver gang jeg byr på kaker!

  Hurraaaa  Verdens søteste Kristine blir 18 år i dag. Gratulerer så masse vennen ♥  Pappa har også bursdag i dag! Gratulerer så masse. På sin egen bursdag kommer han bortover hit for å besøke meg. Gleder meg!   Mormor hadde også hatt bursdag i dag, hvis hun hadde levd ♥

  Nå skal jeg spise litt frokost og lage noe godt. Skal vise dere etterpå!

  Bilder - Sommeravslutningen 2011


  Vi har begynt å fokusere enda mer på sunn mat. Derfor ble det heller ikke noen kaker i år, men smoothie og frukt.

  
  Klassen min ♥


  Disse to kjekke karene i klassen min har ikke noe i mot å bli nevnt på bloggen :-)


  Andrine som jeg kommer til å savne så masse. Hun slutter nemlig i år!

  Kvelden i går var fantastisk. Merkelig dag med min siste mattetentamen, en bra volleyballøkt og en avslutningsfest med både god mat, glede, talenter på toppvolley, minner og ikke minst tårer. 

  Det blir skikkelig trist å dra fra 3. klasse med masse folk som jeg har blitt så glad i. Kjenner jeg grurer meg til å vaske ned rommet om 2 ukerstid. 

  Jentene fra Skjeberg


  


  

  

  

  

  

  

  Håper det er en del fra Skjeberg Volleyballklubb-traktene som leser bloggen min. Skjeberg VBK var nemlig godt representert på uttakssamlinga på ToppVolley i helgen. Ida, Madelene og Julie deltok, noe som jeg syntes var veldig kjekt. Jentene gjorde det veldig bra og jeg håper alle kommer inn og takker ja til høsten. 

  Uttakssamling

  I helga har vi hatt besøk av søkere til neste år. I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å bli med på treningene, men jeg stilte alikevel opp. Ganske morsomt når vi TVN-jentene fikk legge opp treninga med treneren vår. Søkerne har vært igjennom nesten en vanlig treningsuke her på TVN, bare på en helg med testing, styrketrening og volleyball. 

  

  

  

  

  Nå skal jeg gjøre litt matte og rydde rommet. Det ser virkelig bomba ut etter helga.Treningsklær overalt. Blogges!

  Nettopp ferdig med trening  Nettopp kommet fra trening. Vi hadde en beachøkt inne som var kjempegøy. Mottak og forsvar sitter like bra som i går. Henriette og jeg ble beachpartnere for denne dagen!

  Om 1 og 1/5 time kommer Madelene og ida med bussen. Så jeg tenkte å vaske rommet, ta meg en dusj og spise litt.
  Blogges! 

  Kosthold og ernæringsgruppa
  

  Da har dere sett meg sminkefri også!

  Spennende dag i dag? Ehm, ja, Elise er herved ikke like dårlig i mottak og forsvar lenger. Er ikke det kult eller? 

  Nok om mine volleyballferdigheter, jeg har vært på møte med kosthold og ernæringsgruppa på skolen. Ganske spennende prosjekt på gang. I morgen kommer uttakssamlingsfolka og hele Toppvolley er på styr for at alt skal shine og være perfekt. Ida, Julie og Madelene fra laget hjemme kommer, noe jeg er fram til. Hihi. 

  Feil eksamen  Jeg fortalte i går at matteeksamen gikk ikke slik jeg hadde tenkt og planlagt. Det er jo ikke så rart, vi fikk feil eksamen. Er det mulig? Jeg blir helt oppgitt og frustert!

  Egentlig håper jeg at vi kan ta eksamen på nytt, sånn at jeg slipper å stå med en dårlig karakter på vitnemålet mitt.

  Har du opplevd dette før?

  Nesten sommerferie  Æsj. På matteeksamen i dag satt jeg og lurte på om vi hadde fått feil eksamensoppgaver. Alt var 1. klassepensum, noe som ikke vi hadde fått beskjed om. Jeg husket en god del, men alikevel, når jenta ved siden av meg sitter med 1. klasseboka ble jeg bare lei meg. Men jeg har nesten sommerferie med tanke på at jeg er ferdig med eksamen for i år. WOHO!

  Nå skal hoppe til sengs for kroppen min er sliten etter all tenkingen på eksamen-styr. 

  Deprimert

  Jeg kan ikke tro det. Jeg dro fra Sarpsborg som hadde varmegrader og full sol, og hva er det jeg kommer til? Tidenes værste regnvær her på Vestlandet. Og det er dette som venter på meg denne uka. Huff og gru!


  

   Nå sitter jeg med alle mulige mattebøker framfor meg. Jeg har eksamen på onsdag. Blogges!

  Landskamp og pakke

  Jeg har da for første gang gjennomført kveldsskole, noe jeg syns var helt greit. Jeg fikk gjort ferdig to kapitler i matte, så jeg er fornøyd. 

  Jeg sitter nå og følger med på herrelandslaget til Norge i volleyball som spiller mot England. I tillegg fant jeg nettopp ut at Sarpsborg 08 leder 1-0 over Aalesund. Kult!

  


  Jeg burde få opp farten med å pakke, for jeg reiser kl 07 i morgen. Gleder meg stort til å stå opp så tidlig.


  Blogges!

  Check-list  Styrketrening - check
  Vaske rommet - check
  Vaske klær - check
  Pakke
  Støvsuge

  Styrketreningen på morgen i dag var herlig. Jeg ble tidlig ferdig så jeg vasket like så godt rommet mitt. Nå har jeg tre timer skole, pluss at vi skal ha kveldsskole med mattelæreren, fordi vi skal jobbe litt ekstra fram mot eksamen. 

  Creds til Andrine for inspirasjon til innlegget! 

  17. Mai uten familie  

  Min første 17. Mai uten familie, men alikevel fikk jeg stått opp tidlig uten hjelp fra mammas vekkeklokke, takket være korpset som var på besøk utenfor vinduet mitt kl 08.30. For å ikke glemme kanonene som bråkte kl 07. 

  Vi tok en tur ned i sentrum (hvor alt skjer) for å få med oss selve 17. Mai-feiringen. Spiste is, testet ut aktivitetene i gata og spiste enda mer is. I tillegg fikk en den største bløtkaken min øyne noen sinne har sett med masse jordbær og blåbær. 

  Oppsummering av 17. Mai = Kanskje ikke like overfylt med planer som jeg alltid har hjemme. Ikke noe russetog og grillings med familie og venner. Dessuten har det regnet. Buhu! Men ellers har jeg hatt det bra!
  

  På med bunaden
  Da er bunaden på og nå skal jeg tur ned i sentrum. Kos dere masse i dag og for all del, spis masse is :-)

  Grillings på Neset

  ja,Endelig har sosialantennene mine koblet på og sminken ligger ikke bare i sminkemappen lengre. I kveld har jeg kost meg med de resterende i klassen som ikke har dratt hjem. Vi tok en tur på Neset (stranda) for å grille, selv om det regnet. Men det finnes vel ikke dårlige klær?  

  Vi så på filmen Stepfather og nå skal synge meg i seng med Justin Bieber. Natta ♥

  Er det rart jeg vil hjem?

  Jeg trodde ærlig talt at jeg ikke kom til å savne Sarpsborg, da jeg satte i vei mot Vestlandet. Jeg var lei Sarpsborg, alt og alle. Jeg sitter her på rommet og gjør meg klar til kveldens morsomheter, men med tanke på at morgendagen er 17. Mai, har jeg mest lyst til å reise hjem. 

  Jeg har ytterligere skjønt at 17. Mai på en liten plass, ikke er stort staselig, men jeg skal gi denne plassen er sjans før jeg åpner munnen min.  17. Mai-programmet for Sarpsborg, som vanlig er proppet fra morgen til kveld. Sand sitt program har jeg ikke funnet og jeg aner ikke når barnetoget begynner.

  For meg er 17. Mai tradisjon, denne gangen blir ikke noen form for tradisjon. Hurra for forandringer!


  Der fikk dere se bunaden min også. Bildet er fra 17. Mai i 2009, hvor jeg gikk i barnetoget for siste gang i livet. 

  Hvordan skal du feire 17. Mai?

  Klar for i kveld

  Etter en helg med en veldig usosial side av meg, skal jeg i kveld ned på stranda for å grille med folk i klassen. Helt siden visse basselusker inntok kroppen min, har jeg proppet i meg paraceter og vitaminbjørner i haugesvis, er jeg nå på bedringensvei. 

  Siden jeg alltid går for rettetangen, har jeg bestemt at jeg skal bruke litt lenger tid på håret denne gangen.

  
  Jeg skal bølge håret. Det betyr at jeg bør få opp farten, sånn at jeg slipper å bruke en halv evighetstid. 


  Rettetang eller bølgetang?

  Russeterror  


  Foto: Ingunn Edholm

  På tirsdagen nevnte at jeg ble tatt av russen. Ikke nok med at de raserte rommet og gjemte døra, fikk jeg en skikkelig omgang midt ute på plassen. 

  Geografiprøva gikk bra, jeg kom opp i matte skiftlig eksamen og jeg håper på å bli frisk. Kanskje ikke fredag den 13 er så ille alikevel? Jeg skal i hvertfall kose meg med masse is i kveld. Jeg fortjener det!
  
  Hva skal du i kveld? 

  Svartelista

  

  Rett etter kveldsen ble Heidi, Andreas D-T og jeg plassert midt ute på plassen her ute. Bundet rundt et tre hvor vi fikk dosen med egg, mel, vann, makrell i tomat og en ekkel hjemmelaget blanding (Hazel spesial). Ikke nok med det tok jentene døra mi og snudde alt på rommet mitt på hodet. Hjelp!!!

  NATTA ♥ 

  Er du på en svarteliste? 

  Menn som hater kvinner  

  For tiden har jeg begynt å lese denne boka. Jeg må ha noe å gjøre istedet for å bruke så mye tid på PC. Jeg har sett alle filmene, men vet ikke så mye om bøkene enda, siden jeg ikke har kommet så langt. 

  Kl. 07.30 i dag hadde vi intervalltrening etterfulgt av en time med ball. Siden jeg har tysktentamen i morgen, valgte jeg å ta fri fra trening. Skole foran volleyball!

  Blogges! Jeg må tilbake til skolearbeidet.

  Beach i sola  

  Etter en tur i sentrum med Heidi og Line, gikk vi bort på beachbanen, hvor folk i klassen og trenere var i full gang med å spille. Ganske underholdende i grunn. Ikke hver dag man ser sine egne trenere bryne seg på vår største lidenskap. 

  Intervalltrening

  Nå har jeg nettopp vært ute på løpebanen for å trene intervalltrening. Så i kveld skal jeg slappe av og kose meg med god samvittighet. For at samvittigheten min skal på topp, skal jeg rydde, vaske rommet og styrke bunad og sommertopper. Nå må jeg kjappe meg i dusjen først, snakkes!

  Har du trent i dag?

  Venter i spenning på sandhall

  I det siste har bloggen min handlet mye om volleyball, men det er livet mitt. Jeg gjør nesten ikke noe annet, bortsett fra å sove og gå på skole. Ganske kjedelig hverdag i grunn. Godt vi har Paradise Hotel som underholdning. Haha.    Dette er den nyeste oppdateringen av sandhallen. Den begynner å ta form, men ser ut som en lego-kloss utenfra. Sandhallen er så stor, at den vanlige hallen vår syntes ikke engang. Merker jeg gleder meg masse til å kunne trene beach selv om gradestokken viser 10-.

  Tørt brød på vei

  Nå har jeg virkelig overgått meg selv. Jeg skal blogge om brød. Jeg har seriøst ikke et liv, som tilsvarer interessant for dere lesere. Huffa meg. Men men, innlegget er mest for mamma sin skyld. Ville bare vise henne hva slags mat vi spiser her. 

  Dette brødet er faktisk en av de bedre vi får. Det smaker godt og lages av Pågen, hvis dere lurte.
  
  Jeg kunne skrevet et laaaangt innlegg om hva jeg syns om maten, men jeg tror jeg klapper igjen her, før jeg sier noe dumt. Jeg bare liker mammas mat MYE bedre. Punktom. 

  Blogger jeg leser

  Dere har tidligere spurt hvilke blogger jeg leser og jeg har svart kort på dette i spørsmålsruden som ikke har kommet ut enda. Men jeg var litt uklar i min sak, så her kommer bilder og det hele.


  Kristina sin blogg har jeg lest fast i et år nå og bare liker hvordan hun blogger. Hun propper ikke bloglovin-innboksen hele tiden og har aldri for mye reklame. 


  Egentlig en veldig typisk erstatter for Voe, men denne jenta kan så mye mer. Hun skriver om viktig temaer, lever livet med venner og kjærste. I tillegg er hun jo kjempesøt.


  Caroline sin blogg har jeg lest lenge før den ble ordentlig kjent. Jeg syns det er veldig morsomt at hun er fra samme by som, Sarpsborg. Hun skriver mye om trening og kosthold, noe jeg er svært opptatt av.


  En av mange blogger på toppvolley. Alicia skriver ganske morsomt og blogger om livet her (akkurat som meg). Alicia liker veldig godt at folk vil følge henne på bloglovin, så ikke nøl.


  Andrine sin blogg leste jeg før jeg begynte på toppvolley. Jeg syns det var skikkelig inpirerende å lese litt om livet her, før jeg begynte. Jeg klarer ikke å peke ut noe ved den bloggen, jeg har alltid bare digget den :-)
  
  Hvem er dine favoritt-blogger?

  Mandagens innkjøp  

  Ganske morsomt innkjøp igrunn. Det er sandvolleyballsokker og jeg kan fortelle at de er gull verdt. Jeg får lett sår på beina etter to timer i sanda, så disse sokkene føles ut som man går på puter. Vi fikk kjøpe de igjennom en trener her, så jeg vet ikke hvor de er kjøpt. 

  Har du sett noe sånt før?

  EDIT: Sandvolleyballsokkene kan kjøpes her. 

  Dagens russeknuter


  Kristoffer og Andreas skulle rulle rundt hele friidrettsbanen (400m), enten sidelengs, fremover eller bakover.
  Godt fornøyd med innsatsen. Anbefales ikke rett etter middag. Haha.
  
  
  Så om ikke det var nok, skulle de krabbe fra hallen til internatet UTEN knebeskyttere.

  
  Nesten framme. Etter å ha krabbet på grus hele veien.

  
  I MÅL! Gutta var selvfølgelig kjempefornøyd. Knutene er laget av russen på ToppVolley Norge.

  Besøk av russen  

  Jadda, så var russen på besøk på rommet mitt og tømte vann utover i senga og over hele meg. Jeg skal ikke si hva syns om det, for jeg blir ikke et bedre menneske neste år. haha! 

  De er sikkert kjempeglad for å bli nevnt på denne "berømte" bloggen, så derfor puttet de meg på svartelisten også. Bah. Nå skal jeg kjappe meg bort i hallen på trening. Blogges i kveld, hehehehhehe. 

  Mattetentamen rett rundt hjørne  

  

  Akkurat nå sitter jeg og øver til mattetentamen som er i morgen. Siste mattetentamen i mitt liv, så kanskje det er lurrt av meg å gjøre en god innsats? JAPP :-)

  Russen var også innom en tur på rommet mitt, og heldte vann i senga og over hele meg. Woho, russetid. Jeg gleder meg til min tur, hehe!

  Har du mattetentamen snart?  

  Sand - Norges vakreste sted  Jeg har nettopp meldt meg på en konkurranse hos Bergene melk om Norges vakreste sted, etter forslag av en leser. Siden jeg nå bor på Sand og det er vakkert her, fant jeg et godt bidrag. Hjelp meg med å stemme frem Sand. Bare trykk på det røde hjertet ved siden av bildet. STEM HER!
  

  Glede andre

  Er det en ting jeg liker veldig godt, så må det være å gi bort gaver til folk. Det å kunne glede en annen person i hverdagen, føles alltid skikkelig godt. Jeg har tidligere delt ut godteri på dørene til de i klassen, men denne gangen er det bare en heldig person av forskjellige grunner. Jeg tror ikke jeg skal røpe mer, siden det er en overraskelse og samtlige av de i klassen leser bloggen.

  Liker du å gi bort gaver?
  

  Sol, bading og grillkos


  Årets første bad!!!!!


  Vi grillet pølser og marchmellows, nam!


  For en HERLIG dag! Jeg og noen jenter i klassen tok turen til stranda rett etter frokost for å nyte sola resten av formiddagen.  

  Nå skal Kristine, Elisabeth og jeg bort på 3. klasse å se film.  

  Tur til stranda


  På tur med Elisabeth, Susanna og Karoline ♥

  
  Tidenes "baywatch"-bilde av Eli. 

  

  

  

  Etter en god treningsøkt i sanda, tok Karoline, Elisabeth, Susanna og jeg turen ned til sentrum for å handle inn litt is til filmkveld. Vi gikk innom en kjempefin strand vi har rett ved sentrum, for å ta litt bilder.

  I morgen skal vi ned dit igjen for å grille og kose oss masse! Hihi.

  Finstasen

  Er det et plagg jeg liker best av noen de andre skattene jeg har i skapet mitt, så må det være bunaden. Så da kan du bare tenke deg hva som lå øverst i kofferten da jeg reiste hit på tirsdag. Jeg skal være her på 17. Mai, og da skal jeg selvfølgelig ha på meg bunaden min. Jeg elsker den ♥

  Bunaden min heter Løken(drakt) som en en ungdomssversjon av Østfoldbunaden. Min er svart og jeg skal vise deg bilde med den på, bare vent til 17. Mai. Hehe.  Har du bunad?

  Styrketrening for alle pengene

  Før beachtreningen i dag, hadde vi jentene i klassen styrketrening. Jeg skal love deg det gikk hardt for seg, haha!


  Kristine sjekker ut om hun ser mer biff ut siden sist gang.
  Elisabeth fyrte like godt på med 95 kilo i benkpress, haha.
  Etter denne poseringen av Elisabeth og Kristine stakk vi til beachbanen for å trene.

  I.D. sminke  

  I posten til frokost i dag fikk jeg i.d. sminken for at jeg har abonnert på et blad. Boksene er små og skikkelig søte, haha! Jeg skal teste de ut til helga, siden jeg ikke pleier å sminke meg i ukedagene. Så da skal dere få se resultatet.

  Ellers er været helt herlig her på Vestlandet også. Jeg tror jeg tok med meg godværet bort hit. Så det betyr beachtrening resten av uka.

  Har du noe erfaring med i.d. sminke? 

  21 GRADER OG BEACHTRENING

  Seriøst for en HERLIG dag! I dag var det sommer på Sand og 21 grader i sola. Henriette og jeg var ferdige på skolen kl 13, så vi tok oss en tur ut for å sole oss. Der ble vi i to timer med resten av jentene. 

  For mange av oss hadde vi den første beachøkten dette året i dag. Det var skikkelig herlig. Vi fikk spille masse, noe som var superkjekt.  
  Kristine


  Ingrid

  Har du like fint vær som oss?

  Edit: Jeg fikk ikke blogget i går pga. internettproblemer!

  DAGENS TRENING: GÅTUR!

  Sand byr på mange muligheter, spesielt ute i naturen. For de fleste har den siste helgen blitt tilbringet i Førdehuset på NM, og derfor er det tid for litt restitusjon. Dagens trening ble en gåtur i lokalområdene. Dette området er ikke akkurat som Østlandet, hvor det er flatt hele veien. Hvert eneste sted vi gikk var det enten oppover eller nedoverbakker. God trening!

  Det ble også tid til litt kakao og vafler. Sånn skal det alltid være på tur!
  

  

  Har du gått tur i det siste?

  RESULTATENE AV TESTING

  Jeg har ikke tenkt å gni alle testresultatene mine inn her på bloggen, men maks (1RM) knebøy og benkpress skal dere få vite. Selv har jeg hatt en merkelig fremgang på knebøy, mens benkpress har vært litt mer gjevnt. Du skjønner sikkert at den stanga ikke veier så mye, men det var litt vanskelig å ta bilder med tunge vekter, haha!


  Første gang jeg testet benkpress tok jeg 30,5kg. Senere fikk jeg 32,5 , 37,5 og 40. 


  Knebøy har jeg testet: 60, 75, 77,5 og 85kg. Den beste jenta i klassen testet nettopp 100kg, så jeg er veldig fornøyd!

  Har du testet dette før?

  SE MIN TRENINGSPLAN

  Hvor ofte trener dere? Kan du legge ut et skjema over hvordan trenings øktene deres har vært?  
  Slik ser en vanlig uke med trening for meg ut. Det kan variere litt med treningstidene på ettermiddag. I tillegg er dette en "jente-plan" for 2. og 3. klasse, for guttene trener som regel litt lenger enn oss på ettermiddagene. 

  Balløktene varer stort sett 2 timer, mens styrkeøktene varer 1 time. 

  Vi trener som regel 12-15 timer ball, 1 time alternativ og 3-5 timer styrke i uka.

  UKE: 13

  Mandag: Alternativ er det samme som kroppsøvning/gym, dette har vi med toppidrettslæreren vår. I disse timene er vi hele klassen og gjør alt fra å danse, spille innebandy, fotball, frisbee, håndball, rugby osv. Denne dagen hadde vi rugby og passiv tøying. 

  Balltrening med Kim Robert (gjestetrener fra USA).
  Balltouch. Vi øvde på slagarm, hadde forskjellige bagger og fingerslag øvelser. Vi servet litt og hadde spillnære øvelser som vi måtte kommunisere mye. 

  Styrketrening.
  Mage/rygg. Vanlig planke 1minx2. 40 sit-ups, 20 push-ups, sideplanke 30sekx2, knebøy uten vekter (måtte øve meg litt på teknikk til testinga) og utfall.

  Tirsdag
  Balltrening med Bonolo (vanlig trener).
  Innebandy som oppvarming. Ballhandling (et godt brukt begrep på TVN, men det betyr oppvarming med volleyball). Pepper (forsvar, legge, smash). Mottak fra gratisballer. Serve fra bord. Tre og tre i mottak.

  Balltrening med Kim Robert.
  Denne treningen ble litt merkelig, pga. samtaler med Neven (en annen trener). Push.ups. Sit-ups. Øvelser for håndledd i fingerslag.  Blokksteg. Forsvar i 4 og 1. Angrep fra 4. Spill med gratisballer fra Kim.

  Onsdag:
  Balltrening med Bonolo.
  Mottak. Angrep fra 4. Spill 5 mot 5. Spillnære øvelser.

  Torsdag:
  Balltrening med Magnus.
  Forsvar. Timeglasset (orker ikke å forklare! hvis du begynner på TVN, lærer du garantert denne av Arvid, han elsker denne øvelsen). Forsvar i 1,6 og 5. Amerikaneren (tre og tre jobber i forsvar og man skal plukke opp alle ballene treneren kaster eller slår. hvis man mister ballen i bakken, er det neste gruppe inn)

  Styrke.
  Jeg trente ikke styrke på onsdag, siden jeg testet på torsdag i knebøy og benkpress. Hvis dere absolutt vil vite resultatene mine, får dere bare spørre :-)

  Ball trening med Magnus (Bonolo).
  Ballhandling. Pepper. Baggerkrig. Fri angrep i 4,3 og 2. Spillnært.

  Fredag:
  Balltrening med Bonolo. Nebosja, Hans-Åge.
  Løping i strikk. Stigningsløp. Hoppe over hekker og fallhopp. Spillnært. (hver fredag har vi spillnær trening).

  Lørdag:
  Løping. Løper meg en tur ute. Jeg har nok av bakker å løpe i. Hehe!

  Søndag:
  Mage/rygg. 

  LIVET PÅ INTERNAT

  Jeg har fått endel spørsmål om hvordan det er å bo på internat. Sånn generellt har livet mitt blitt snudd på hodet siden jeg flyttet hit til Sand. 

  Vi er delt inn etter klassetrinn på tre forskjellige bygg. Her bor vi cirka 20 personer på hvert bygg. Man får et enkeltrom med vask og det er ferdig innredet.

  Mange tenker sikkert at man får lite fri for seg selv, hvis man bor sammen med 20 personer som elsker å være sosiale til en hver tid. Men det funker kjempefint. Hvis man har tunge dager, så er det bare å låse seg inne på rommet og skype med de vennene hjemme.

  I forhold til de skolene hjemme, blir vi mye bedre kjent. Vi lever tross alt som en familie. Vi stiller opp for hverandre, hjelper hverandre og har det gøy sammen. Har man problemer med leksene, er det bare å stikke innom en på bygget, så får man hjelp med engang. 

  På internat og spesielt for denne toppidrettsskolen får man andre nedturer enn de som er hjemme. Har man en dårlig trening, kan det fort gå utover humøret resten av dagen. Stresser man med mye lekser, kan dette også gå utover trening. Men det vil alltid være sånn at skolen går foran volleyball. Har man en giga prøve, får man ta fri fra trening for å lese. 

  Det å bo alene uten foreldre og søsken er såklart litt spesielt, men jeg har lært enormt mye av det. Jeg har blitt mer selvstendig. Skitne klær går ikke av seg selv og inn i vaskemaskinen, dette må man gjøre selv. Det er klart jeg savner mamma og pappa til tider, spesielt ved juletider og jeg ikke hadde vært hjemme på 2 måneder, så var savnet stort. Men når halvparten av elevene er i samme situasjon (folk fra Rogaland reiser hjem hver helg), glemmer man savner fort. 

  På folkehøyskoler er det mange regler på jenter og gutter på samme rom. Her har vi ganske frie tøyler. Vi kan sove over hos hverandre når vi vil, flytte sammen, og det er heller ingen som maser på deg at du skal i seng.

  Hvis vi har problemer med forskjellige ting (som alle har), har vi lærere som stiller opp for oss, som vi kan snakke med om hva som helst og når som helst. Noen av oss jentene (på min gruppe) har vært igjennom en litt vanskelig periode, spesielt på volleyballbanen. Der har både lærere og trenere stilt opp og vi har fått ordnet opp i dette. Vi er jo ungdommer med problemer vi også. 


   
  Nå har jeg venner fra hele landet. F.v. Andrine (Førde), meg, Elisabeth (Tønsberg) og Hanne (Hoston, Trøndelag).

  SLAPPIS SØNDAG

  Denne søndagen har jeg trent litt mage/rygg, slappet av og vasket masse klær. Føler hver søndag blir en vaskedag for min del. Hehe. Endelig har fotballkampene begynt å rulle over tv-skjermen, så jeg forflytter meg bort til 3. klassebygget for å se fotball-xtra.   Kanskje ikke den riktige slappis-sangen, men jeg digger denne sangen! 


  Housebox - Majoris

  Hva skal du i kveld? 

  ENDELIG VÅR  Etter to timer med ball og en kjapp middag (vi spiste lapskaus, noe jeg hater) tok Henriette og jeg på oss joggeskoene for å nyte det herlige været på Sand. Vi endte med å gå steder hvor vi ikke har vært før. Det var skikkelig deilig, etterpå satte vi oss foran husveggen for å nyte kveldssola. 

  Har du fått vår-været?

  EN POSITIV DAG

  Jeg har nettopp skrevet ferdig dagens treningsdagbok. Og fant til slutt ut at dagen har vært som alle andre, en positiv dag. Jeg lever det livet jeg ønsker, men en gang i blant er det noe som mangler. Så jeg tok fram harddisken for å bla igjennom en haug med gamle bilder. Det er da savnet og tårene kommer. Jeg merker fort hvor glad jeg er i dem jeg har hjemme. 

     Jeg fikk et spørsmål om hvordan det er å bo på internat. Innlegget kommer så fort som mulig.

  Har du slike positive dager? 

  HOTELLMIDDAG MED FOLKET

  Kanskje ikke så interessant og lese for dere at jeg tok en løpetur og solarium på morgen i dag? Haha.

  I stedet for å spise grøt til lunsj (som vi alltid pleier), dro 15 toppvolley-elever på Ryfylke Fjordhotell for å spise pizza og kose oss. Det er ikke hver gang vi er ute og spiser sammen. Dessuten måtte vi jo støtte lokal-hotellet vårt.

  GOD MORGEN

  Gårdagens morgentrening ble ikke styrke, men vi hadde avspenning og uttøyning. (Ja, vi har rolige treninger også). På kvelden spilte vi både fotball, håndball og volleyball (selvfølgelig). Vi hadde masse morsomme øvelser og det ble en skikkelig ball-touch trening.

  Pappa syntes det veldig spennende å følge med på utviklingen til den nye sandhallen. Så her er en liten oppdatering, just for you!
  Må stikke, hvis jeg skal rekke å henge opp klær før en trippeltime med tysk begynner kl 10. Blogges!

  RANKTURNERING I OSLO

  I helga har stort sett alle på TVN vært en tur i Oslo for å spille 1. divisjon rankingturnering. For gruppe 2 (som jeg spiller på) gikk det ikke så bra, med tanke på at vi egentlig ikke spiller i 1. divisjon. Vi spilte veldig bra til tider, men manglet det lille ekstra. Gruppe 1 jenter og gutter derimot gjorde sakene sine svært bra, som endte med to gull. Skikkelig bra slutt på sesongen!

  Ellers har jeg i dag slappet av og jobbe litt med skolearbeid (som vanlig ...). Jeg vurderer å legge meg innen time, sånn at jeg får en skikkelig skjønnhetssøvn.  Hva har du gjort i helga?

  KANSELLERING BLE STARTEN PÅ FERIEN

  HALLO! Jeg har ikke fått oppdatert i det siste, pga svært travle dager og hele fokuset mitt har gått til volleyball. På tirsdag spilte vi to kamper. Den første gikk skikkelig dritt, med tanke på at alle jentene hadde masse med nerver og alt som hører med. Vi tapte en god del ....

  Etter et oppvaskmøte med treneren og en tur tilbake til der vi bodde, skulle vi sette fokuset på en ny kamp. Nå fikk vi møte et like godt lag, men vi gjorde det mye bedre. Vi tapte, men vi tapte med stil. Det beste settet av oss fikk vi 20-25. Det settet fikk jeg også spille, så det var utrolig gøy!


  Foto: Haruya Indo

  Turen hjem i går var GRUSOM! Vi reiste fra Kielnarowa kl 06.00, var på Sola 14.10 og jeg fikk ikke satt meg på et fly til Oslo før 20.40 pga, kansellering. Ikke nok med det. Når pappa og jeg skulle kjøre hjem fra Gardemoen, møtte vi på 10 ulykker langs E6'en, som gjorde at vi måtte bruke eksremt lang tid hjem.

  Litt bilder fra paintball som vi hadde på mandag.

  Treningsleiren var slitsom (pga. knapp tid), men skikkelig gøy og ikke minst lærerik. Jeg fikk i alle fall nye erfaringer!

  Har du vært på treningsleir før? Har du spilt paintball?

  POLSK JENTEKAMP

  For en stress dag det var i går. Dagen startet på morgentrening kl. 10, rett etter dro vi for å se en jentekamp i plusligaen. Stal Mielec mot Atom Trefl Sopot, hvor Stal Mielec var hjemmelaget. Kampen var kjempespennende og jeg fant meg en favortittspiller. Resultatet endte med 3-2 til Stal Mielec, som da klarte å slå topplaget.  Hun nærmeste damen er seriøst 42 ÅR!!!! 


  Indo fikk en kalender av guiden vår med bilder av hjemmelagets jenter på. 


  Etter kampen tok vi turen til treningen til Asseco Resovia Rzeszów, som er et av topplagene i plusligaen i Polen. Gjennomsnitt høyden på disse guttene er 200 cm, sykt!
  Lagbilde med Stal Mielec.

  Foto: Haruya Indo

  Lagbilde med favoritten, Agata Wilk. 

  Foto: Haryua Indo

  BESØKT SPA HOTEL

  Denne ferien startet utrolig merkelig, med å stå opp klokka 04.00 og ta flyet til Polen, for så å ta bussen i 3 timer til Kielnarowa. Etter en tre timers middag med sing-star sanger rungende over høytalerne i matsalen (jeg holder på å bli gal ...), tok vi turen til Splendor Spa Hotel. Der fikk vi bade, boblebade, slappe av i badstu og dampstue og isbade.

  Dagen ble ikke akkurat mindre hektisk da vi dro rett på trening etter spaoppholdet og rett til kveldsmat. Nå er vi skikkelig slitne og skal ta en god natts søvn! ♥

  KOSEKVELD MED HEIDI OG SUSANNE

  Rett etter skolen tok Susanne og jeg turen til Heidis place i Stavanger. Vi har kost oss med sikkert 10 repriser av spurten til Petter Northug. Nå koser vi oss med Nytt på nytt! Da kommer hele bildeserien med hva vi skal kose oss med resten av kvelden.

  Nr. 1 - Hjemmelaget boller


  Nr. 2 - Sjokolademousse


  Nr. 3 - Påskeegg


  Susanne og jeg gamer Itgirl på facebook og tar livet med ro. God ferie til dere som er like heldig som oss! ♥

  TOP MODEL MED JENTENE

  Akkurat nå har halvparten av jentene sittet plantet foran tven til Elisabeth for å få med seg dagens episode av Top Model. Vi er like iverig hver gang, siden en "volleyballstjerne" har entret dette programmet. 

  Denne dagen har gått så utrolig fort, så tipper denne uken flyr i en fei. For til lørdag reiser jeg til Polen på treningsleir med halvparten av TVN, etter det skal jeg hjem en tur i noen dager. Gleder meg til å komme hjem igjen!  Jeg skal prøve å få tatt noen ordentlige bilder når jeg kommer hjem. Da har jeg som vanligvis litt mer sminke og ikke jogge-klær på meg.

  Ser du på Top Model?

  GUTTENE TAPTE

  Nå sitter jeg her igjen med skolearbeid. Jeg blir liksom aldri kvitt det. Prøve meg her og prøve meg der. Og jeg kan ikke komme uforberedt til prøven heller. 

  Guttene spilte sin siste seriekamp i dag, som endte med tap mot Førde. Utrolig kjipt og dårlig stemning i matsalen på middagen.

  Med tanke på at jeg må gjøre ferdig en innlevering, øve til en prøve og gjøre ferdig artikkelen på toppvolley.no, bør jeg absolutt ikke sitte her å blogge. Snakkes!  Har du mye skolearbeid å gjøre?

  INNKJØP

  Jeg lovte å vise dere mine innkjøp denne kvelden. Og ja, jeg har nøyaktig 20 min på meg. Siden ikke H&M eller Gina Tricot ligger rett ned i gata, ble jeg nødt til å nettshoppe litt.

  shorts h&m


  kjole h&m
  Jeg er i alle fall veldig fornøyd. Det gjenstår forsatt en del shopping så er sommergarderoben klar. Godt jeg skal til Polen om en uke, så jeg får handlet litt. 

  Hva syns du om innkjøpet?

  HJEMMEKAMP

  Hei. Denne lørdagen skal jeg bruke til å slappe av, kose meg med film og mine herlige venner. Tanken på at jeg kunne sove lenge, er alltid like digg. Jeg var en tur i Sand Sentrum i stad (jeg gikk helt alene), for å hente pakken fra H&M og handle litt på Coop. Innkjøpet mitt kommer i kveld.

  Nå skal jeg straks bort i hallen for å hjelpe til å guttekampen og jobbe litt. Lørdager for meg er også til for å gjøre en liten jobbinnsats.  Hør på denne sangen. Jeg har blitt hekta allerede! O-Bee ? All Around The World

  Hva skal du i dag?

  MIN NYE JOBB

  Jeg har akkurat stappet i meg kantinas spesial, nemlig lapper. Like godt hver fredag!

  Ellers sitter jeg og jobber litt i mellom timene. Som de fleste hjemme ikke vet, har jeg fått meg en "ny" jobb. Jeg er redaktør for TVNs hjemmeside, sammen med en i tredjeklasse. Vi skriver om alle nyhetene til Toppvolley, ordner forskjellige events (valentines day, elevkveld etc.) og ting som skjer her. 

  Så her sitter jeg da og oppdaterer med litt bilder til en artikkel. I helga skal jeg skrive om guttenekampene. Så følg gjerne med på toppvolley.no  Har du en jobb?

  PAKKE AV TANTE

  Det er ikke første gangen jeg får pakke i posten, men i dag fikk jeg en pakke av tante. Jeg har klaget litt til de hjemme at jeg savner påskeegg i lilla kartong, siden Sand ikke er så oppdaterte på slike godterier. Gjett hva jeg fikk av tante?

  Påskeegg i lilla kartong.


  Jeg fikk ikke bare to, men FIRE. Glede ♥ Så mange påskeegg har jeg aldri hatt på en gang før.

  Tusen takk for pakken, tante! (jeg vet du leser bloggen min, hehe)

  Liker du påskeegg?

  SPEILREFLEKSEN GIKK I GULVET

  På mandag klarte jeg det utrolige, jeg som aldri mister iphonen eller andre dyrebare ting i bakken. Jeg mistet speilrefleksen min i gulvet. Jeg skulle legge den inn i kameravesken og så vippet hele kamera ut med objektivet siktende mot gulvet. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, tenk om jeg hadde ødelagt kamera mitt.

  Nå skjønte du sikkert at det gikk bra, men solblenderen gikk i tusen knas. Jeg er flau over meg selv!

  Det er ikke så lett å se, men solblenderen sitter bomfast og mange av delene ligger ...


  ...her. Hvis du lurer på hvordan innholdet til en solblender ser ut. Enjoy!


  Har du klart dette før?

  SKYT MEG

  Jeg sitter her på rommet mitt og leser iherdig til en prøve jeg har i morgen. Med tanke på prøve på en mandag, er det ikke så ille, men når man skal kunne 100 sider utenatt, da begynner jeg å bekymre meg litt. Spesielt når det er et nettfag. 

  Skyt meg, jeg holder på å drukne i et ganske trøttsomt stoff.
  Ellers så har jeg denne søte grisen til Elisabeth ved siden av meg, som spiller herlig musikk slik at jeg blir litt motivert.


  Hva gjør du på denne søndagen?

  GÅRSDAGENS BALLTRENING

  Gårdagens balltrening er som kjent for alle TVN-elever spillnær trening. I tillegg hadde vi litt styrke og koordinasjon. Ganske morsomt og tungt i grunn. Creds til treneren vår Arvid som tok bildene.

  Rokkering.


  Ball-koordinasjon.
  Medisinball-utfall.
  Serve-karusell.
  Nå skal jeg bort til Henriette på 1. klassebygget om få strakser.

  Hvordan har din trening vært i det siste?

  VASKING AV ROMMET

  Jeg har brukt stort sett hele dagen til å vaske rommet, klær og støvsuge. I tillegg kose meg med masse serier på tv3.no. Det er virkelig deilig å ha et skikkelig rent rom nå, så jeg føler jeg fortjener en pose med popcorn.

  Her ser dere før og etter. Rommet var ikke på sitt værste da jeg tok bildene.
  Vasker du rommet ditt ofte?

  BLODPRØVE PÅ SKOLEN

  Som jeg sa i forrige innlegg, skulle jeg i dag ta en blodprøve til et forskningsprojekt om jumpers' knee. Det tok veldig kort tid, siden jeg er så tøff og har fine blodårer. Haha. 

  Nå MÅ jeg rydde rommet, det ser nemlig ut som det har vært en orkan her. Klær som flyter overralt! Huff ... jeg skuffer mamma.

  Ellers i kveld skal jeg kose meg og leke litt business. Blogges!

  Har du tatt blodprøve i det siste?

  HJEMME-SPA

  Det finnes ikke akkurat spasenter i nærheten her, så da må jeg bruke kreativiteten min. Jeg har hatt mitt lille hjemme-spa i kveld. Har tatt en runde med neglene mine og smørt føttene inn med forskjellige kremer (føttene blir enormt belastet når man trener en del). Skikkelig deilig å høre på musikk og kjenne at kroppen slapper av. Senga kaller og jeg skal legge meg. 

  I morgen etter frokost venter blodprøver til knemannens prosjekt om jumpers' knee.  Har du slike hjemme-spa-kvelder?

  MYE REISING

  I det siste har det blitt endel reising, så nå sitter jeg her og prøver å holde meg våken, i frykt for å ikke sovne over skolepulten. 

  Etter å ha reist 8 timer på mandag, rakk jeg bare å være her en dag. For i går satte 14 toppvolley-jenter kursen for Stavanger og treningskamp mot Austrått. Og avstanden mellom Sand og Stavanger er ikke som Oslo-Sarpsborg. Det tar 2 timer med båt. Så i dag var det grytidlig opp for å ta båten inn til Sand igjen.

  Godt det er fredag i morgen og tid til å slappe av!

  Vi har det alltid kjekt i timene. Nå er det på tide med lunsj!


  Dessuten vil jeg bare beklage elendig blogging i det siste, jeg har null inspirasjon. Men jeg skal nok få fikset dette til helga.

  HELGAS INNKJØP

  Ikke akkurat spennende innkjøp for en mote og sminkeinteressert blogger, men for en som lever internatlivet på tørre brødskiver, knekkebrød og null godteri, så er dette et storinnkjøp.

  Det eneste som faktisk er litt sunt på dette bildet, er proteinbarene som ligger gjemt bak potetgullet.


  Løpesko!!!


  Nå venter jeg egentlig bare på at Karoline skal komme å hente skittles'ene sine og resten av godteriet. Så er det rett i seng etter en ganske heftig fly og båttur. Seriøst som det blåste, følte som flyet hadde tenkt seg en helt annen vei enn ned på Sola rullebane. Nok om det, natta!

  VALENTINES DAY PÅ TVN

  Til dere som liksom henger mer på bloggen min enn på facebook, så kan jeg fortelle at ToppVolley arrangerer valentines day. Hele seansen foregår i matsalen kl 18.30 og alle elever og trenere er inviterte.

  1. klasse står for opplegget, det vil bli servert taco, kaker og gele. I tillegg blir det romantiske filmer på 3. klassebygget og de minste på huset disker opp med en overraskelse.

  Svar på invitasjonen på facebook, slik at de vet hvor mange som skal delta. Det kreves litt planlegging! :-)  Hva skal dere gjøre på Valentines dagen?

  RELAX

  Æsj, nå for tiden går det veldig opp og ned med energi. Det går liksom ikke an å styre det selv. Akkurat nå føles det ut som kroppen er tom for krefter. Ikke så lurt med tanke på at jeg tar fatt på min neste trening om ca 4 timer. 

  Derfor har jeg den ultimate avslappnings-spillelisten på spotify. Perfekt for å samle energi. Kom gjerne med forslag til flere sanger! :-)

  SUNN OG GOD FROKOST

  Siden jeg i dag kunne sove litt lenger enn vanlig, benyttet jeg sjansen til å skaffe meg en god og sunn frokost. Jeg har vel egentlig sakt dette tiusen ganger, men jeg hater brødene vi får på TVN. De er skikkelig tørre og ekle. Heldigvis har vi en kantine på skolen som redder hverdagen. 

  PS! Vi fikk faktisk nye brød i matsalen i går, de smaker litt bedre enn de gamle.

  Dette måltidet betalte jeg 10kr for. Dagen er reddet! :-)
  Kjøper du mat på skolen?

  EYETRACKING

  I går hadde guttene en ganske morsom test, nemlig eyetracking. Hele testen går ut på å ha på seg noen briller og en slags veske på ryggen.   Poenget med denne testen er at vi skal finne ut hvor øyene våre ser når vi tar et mottak, i angrep, serve og div. Det kan hende vi ser alle andre steder enn der vi skal se. Dette ser vi på film og analyserer det.

  Til mandag skal vi jentene også få teste ut dette.

  FOR EN HELG

  Det var jammen godt å komme seg litt bort fra TVN og få tankene mine bort på noe annet. Fredagskvelden startet med skoleNM på Randaberg med Henriette og Henriette. På lørdag var Henriette L og jeg i byen og shoppet. Ble ikke noe på meg denne gangen, men heller lillebroren min som får en forsinket bursdagsgave. Senere bar det til Randaberg igjen for elitekamp og bursdagparty for Hanne og Kristine. For en koselig kveld!  Nå er jeg så sliten og trøtt. Natta og vi blogges igjen i morgen!

  OVERRASKELSE I POSTEN

  Etter å ha gått her på TVN i over et halvt år har mamma eller noen i familien sendt post til meg hver eneste uke. Men i går kom en glad overraskelse. Nemlig Sara Bernard kaker og Dots. Mammas hjemmelagde julekaker og kjeks kommer alltid godt med når man må tilbringe en kveld foran norskboka.   Hvilket bilde likte du best? Glad i overraskelser?

  KLAR FOR HELG

  Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har sakt at jeg gleder meg til HELG. Jeg har ikke hatt føttene mine utenfor Sand på 3 uker og jeg klør etter å komme meg litt vekk fra denne rosa boblen. 

  Akkurat som jeg ikke har gjort lekser de andre dagene denne uken, så venter det nemlig en norskprøve på meg i morgen. Det betyr nok en usosial kveld, jeg elsker livet mitt!!!

  Ellers så kan jeg rapportere at været på Sand er perfekt om dagen, bortsett fra at det såpeglatt ute. Og jeg har fremdeles ikke gå på trynet, hurra for meg!  Hva skal du i kveld?

  KJÆRLIGHET PÅ PINNE

  Denne dagen har gått utrolig fort og det er snart HELG. Jeg gleder meg skikkelig mye, for alt det morsomme skal skje til helga. 

  I kveld har jeg kost med ved å være litt sosial (les: spilt ligretto) og knasket i meg kjærligheter på pinne. Jeg fikk nemlig pakke av mamma i går med noen overraskelser. Nå venter senga på meg, for er så trøtt og sliten etter dagens trening. Brukte seriøst opp alt som fantes av energi i kroppen på styrketreninga. Natta!

  Liker du kjærlighet på pinne?

  WIR LIEBEN DEUTSCH

  Nå sitter jeg i tysken og jobber med en eksamensoppgave om Fretex, hallo, så uinteressant. 

  Ellers har jeg fått meg bruker på TVNs hjemmesider, hvor jeg skal jobbe som redaktør. Så hvis dere er litt over gjennomsnittet interessert i volleyball, kan dere besøke denne siden i nærmeste framtid, og lese mine innlegg.

  Susanna og jeg elsker som vanlig tysk hver onsdag. Woho!

  GEOGRAFI IN MY HEART

  Woho, etter en uke med masse fri fra skolen er jeg tilbake til det vanlige. I morgen venter nemlig en geografiprøve jeg helst bør få bra karakter på, det betyr lesing i hele kveld.

  Ellers så skal jeg bort i hallen straks på alternativtrening, balltrening og forhåpentligvis styrketrening. See yeah!

  Liker du geografi? Dessuten vil jeg ønske Karoline Nilsen lykke til med geografieksamen, og med lesedag på sin egen 18-årsdag. Gratulerer!

  TVN-QUIZ

  Beklager for mitt fravær på bloggen i det siste. Litt mange ting som står i hodet på meg og alt for mye som skulle vært gjort. Siden jeg i dag har ryddet og vasket rommet mitt tomt for støv, skal jeg begynne på mitt "kule" prosjekt i morgen. 

  I går hadde vi en slags elevkveld, insprirert av Sunnfjord FHS. TVN-Quiz med vår kjære fysioterapaut. Det var koselig og gjengen var samlet til quiz og innslag fra jentene gruppe 1.

  Innslaget til Kristine, Susanna og Nora. To the windows, to the walls.


  Qiuz-time.


  Innslaget til Mona og Ane. Hit me baby, one more time.


  Hvordan er din lørdagskveld?

  OPPTATT MED HISTORIE

  Null tid til blogging i dag. Jeg øver til en historieprøve i morgen, og det er ikke akkurat lite å lese på. I morgen lover jeg bedre blogging med spennende innlegg.  Har du prøver for tiden?

  LEKSER HELE KVELDEN

  Nå sitter jeg her på rommet mitt alene og kvelden er prioritert til lekser. Skoledagen ble med bare 2 timer matte, og jeg skal ikke klage, jeg. Leksene må jeg ikke gjøre i dag, men jeg vil heller ha 2 fritimer i morgen. Mandag er min mest lekseeffektivedag og nå skal jeg spise kveldsmat, byebye!!

  Prioriterer du leksene på kvelden?

  HVA ER TVN?  TVNs blogg: http://toppvolley.blogg.no/
  TVNs hjemmeside: http://www.toppvolley.no/

  TVN står for ToppVolley Norge og det er et toppidrettsgymnas med volleyball som hovedfokus. Skolen er foreløpig bare for VGS-elever, men det jobbes med at det skal bli mulighet for å ta idrett årsstudium her.

  På denne skolen bor vi på internat, gjør det vi aller mest har lyst til, går på skole og spiller volleyball på heltid. Dagene består som oftes av skole, trening, sove, spise, lekser og være med venner.

  Vi er en gjeng på 65 elever og 10 trenere, og ja, vi blir på en måte en stor familie som har det kjekt sammen.

  JENTE-HELG

  Denne helga har vi på 2. klassebygget vært helt fri for gutter. Det betyr gameing og mye annet sprell på høyt nivå. Photoshoot, hjemmekamp, Ligretto og Wii har stått på planen denne helga.

  Margrethe tok TV-en til Hanne, haha!


  Nå skal jeg rydde ferdig rommet og kanskje omøblere det litt igjen.

  PHOTOSHOOT MED TVN-JENTENE

  Jeg har nettopp laget ferdig en header, men er ikke like sikker på hvordan designet mitt skal være. Det får jeg nesten ta en annen dag, i kveld skal jeg kose meg med gode venner.

  TVN-jentene hadde hjemmekamp i dag og jeg lovte dem å ta litt bilder til bloggen. Det ble den korteste photoshooten jeg noen gang har vært med på, men bildene ble bra.  Hva syns du om bildene?

  MAG OG DET NYE

  Jeg vurderer virkelig å sette meg ned med samfunnsøkonomioppgaver jeg har i morgen, men det får jeg ta etter kveldsen. Nå slapper jeg av med mag og det nye, og får skikkelig inspirasjon til mote og sminke.

  Etter morgentreningen i dag, ble Henriette x2 og jeg igjen i hallen for å terpe litt på pepper og angrep. Skikkelig gøy og etterpå ble det en styrkeøkt. Så i dag har jeg rukket å trent i 5,15 timer! :-)  CUPFINALEN 2011

  I helga var jeg som sagt i Førde med 40 TVN-elever, for å se volleyballens store begivenhet. En mer spennende kamp kan man ikke få til og vi fikk mye for pengene, for maken til underholdning og stemning i Førdehuset skal man lete lenge etter. Som til slutt endte med 3-2 seier til Førde med avgjørdene 19-17 i siste settet. 

  Henriette x 2 og meg på kamp. Foto: Ingunn Edholm.


  Nå har jeg nettopp vært effektiv og gjort ferdig markedsføring-innleveringen jeg har i morgen, som betyr at jeg kan trene styrke istedet! :-)

  PÅ VEI TIL FØRDE

  Nå er jeg ferdig pakket, klar til middag og avreise. Turen til Førde ble litt brå bestemt, så litt lite med informasjon har vi utrolig nok fått denne gangen også. Det hender avtaler blir på sparket.

  I Førde skal vi jentene spille 3 kamper, hvorav 2 er på lørdag og 1 på søndag. Vi skal bo på Sunnfjord FHS og på lørdag skal vi se cupfinalen mellom Førde og Nyborg.

  Siden vi skal hive oss ut på en 8 timers busstur er PCen godt pakket i bagen, jeg må å ha litt tidsfordriv. Jeg blir fort rastløs og liker ikke å sove på buss.


  Blogges kanskje i morgen med litt oppdateringer, men jeg er i alle fall tilbake på søndag kveld!

  BESØK AV MARIT BREIVIK

  Etter to timer med trening, hvor mesteparten besto av løping, var det rett på skolen for å ha prøven. Fy, jeg aner virkelig ikke hvordan det gikk. Følte jeg hadde øvd masse, men det er ikke alltid like lett å kunne 70 sider utenatt.

  I stedet for ettermiddagstrening fikk vi på TVN besøk av Norges mest erfarne kvinnetrener, nemlig Marit Breivik. Mange av dere forbinder henne med håndball og gullet i Beijing under OL 2008, men hun har faktisk ansvar over beachvolley på olympiatoppen. Vi som driver med idrett på høyt nivå har alt for mange tanker som flyr igjennom hodet under en kamp.

  Marit snakket om hvordan vi ikke skal bli påvirket av andre (feks. dommer, trener), som kan gi en negativ effekt. Hun snakket også veldig mye om en godmappe som vi må lage om oss selv, ting som man er god i på banen.  Nå skal jeg pakke og legge meg tidlig, for i morgen tar jeg turen til Førde for å spille 3 kamper og se cupfinalen.

  TENTE LYS

  Nå sitter jeg på rommet med tente telys og øver iherdig på en prøve jeg skal ha i morgen. Føler ikke akkurat at jeg ligger så godt an, men jeg kommer meg igjennom det. Det er snakk om 70 sider jeg skal kunne utenatt, skyt meg!

  Jeg skal bare komme meg i seng, før jeg blir i dårlig humør! :-)  SAVNER DEG

  Alt er veldig stress for tiden, men det skal bli godt å komme hjem. I det siste har noen av oss jentene i klassen laget en scrapbook til Sondre, siden han skal slutte. Derfor kom pakkingen i siste rekke, noe som gjør at jeg bør få opp farten. 

  Sent ble det også i går, men det var virkelig verdt. Det er jo 2,5 uker til jeg ser klassen igjen.

  Dessuten dro Sondre i dag tidlig. Jeg kommer til å savne deg kjempemasse! Go gutten ♥ 
  Nå skal rommet vaskes og støvsuges, før jeg løper bort på skolen igjen! :-)

  FORANDRING FRYDER

  Her om dagen så jeg på masse gamle bilder på harddisken. Sånt skjer når man ikke har internett. Jeg har forandret meg veldig, både på klesstil, utseende og personlighet.   Dessuten så jeg på filmer fra konfirmasjonsleir, gylne tider, sier jeg bare! Haha.

  KRISTINE PÅ VASKEROMMET

  I går stengte vi Kristine inne på vaskerommet i 30 min. Stakkars jente som har så snille venner. Haha! 

  Nå vasker jeg klær for fult og pakking til hjemreisen begynner snart. Bare to dager til jeg er hjemme! :-) I'm so excited!

  BAKING PÅ HØYT NIVÅ

  Jeg har virkelig overgått meg selv og mine bakekunster. Porsjon nummer 2 av kakemenn ble laget i går og jeg er skikkelig i julestemning. Nå er det bare 4 dager til jeg er hjemme i Sarpsborg, gleder meg!!!!!!  Margrethe lagde glutenfrie pepperkaker. Nam!

  JULETURNERING MED TVN

  I går etter skolen var det duket for årets juleturnering i Suldalshallen med hele ToppVolley, inkludert trenere. Vi ble delt opp i lag, hvor vi måtte finne på et julenavn. Mitt lag falt på "Team Ribbe" og havnet i blant annet i gruppe med "Team Riskrem". For en usunn gruppe, haha!

  Vi vant puljen vår, men tapte kvartfinalen. Dermed ble det ikke seier på oss. 
  Min kjære trener, Bonolo i aksjon.


  Kom ikke som en bombe at trenerlaget vant turneringen. 


  I kveld skal vi som er igjen på internatet kose oss og se en film! :-)

  TOPPVOLLEYS VAKRE JENTER

  Ikke fortvil dere gutter som leser bloggen min. Vi har plenty av vakre jenter her på ToppVolley også. Enjoy!

  Jentene i 3STV.


  Jentene i 2STV.


  Aurora og Susanna.


  Henriette og Rikke.


  Hege, Ane, Aurora og Susanna.


  Mine herlige jenter. Meg, Kristine H, Elisabeth, Kristine M og Susanna ♥


  Line og Christina.

  TOPPVOLLEYS BARSKE GUTTER

  Her er et lite utdrag av ToppVolleys barske og herlige gutter. Enjoy!

  Andreas og Morten.


  Knut-Ludvig og Jon Erlend.


  Einar, Rune (Boye), Fure (Kristoffer) og Harald.


  Fure, Magnus og Sigurd.


  Volda-guttene går for gull.


  Guttene i klassen. Kremen av norsk ungdom! :-)

  ENDELIG SNØ

  Endelig har vi også fått snø her på Sand. Det var ikke greit med snø i oktober, men nå passer det perfekt. 

  Nå skal jeg på skolen om 20min for å ha en tyskprøve, joho! Ellers så er planen å se på håndball de nærmeste dagene, så da vet dere hvor dere finner meg. Foran tv-skjermen! :-)  JULEBORD MED TVN

  I går hadde vi julebord her på TVN. Etter en dag med norsktentamen og testing, var det godt å bli belønnet med god mat og hyggelig samvær. Alle hadde pyntet seg kjempefint og det var en koselig kveld!

  Alicia ♥


  Klassen - 2STV


  Vi er faktisk ganske mange fra region øst, men vi trenger flere! :-)


  Jentene mine. Kristine, Elisabeth, Kristine og Susanna ♥

  JULESTEMNING MED HANNE

  Nå er jeg virkelig i god julestemning. Hanne og jeg har laget kakemenn helt fra bunnen for første gang i dag. Mamma, nå bør du være imponert over meg. Jeg pleier alltid å få kakemenn av mamma på tentamensdagene, men i år måtte jeg lage de selv og i morgen er norsktentamen reddet. 

  Det ble to fulle bokser med masse kakemenn.
  I morgen starter testuka og tentamensdagene, hurra for meg!

  JULEVASK OG JULEKAKER

  Hurra, endelig helg. Jeg kommer ikke til å ligge helt på den late siden denne helga. Årets julevask og en del skolearbeid står på planen. 

  I pakkekalenderen i dag fikk jeg julekaker av mamma. Joho, skikkelig digg! Ellers har jeg planer om å bake kakemenn i dag, siden jeg fikk et forkle i pakkekalenderen i går. God Jul :-)


  Før                                                                                              Etter  Nå skal Karoline og jeg en tur på butikken for å hamstre julebrus og ingredienser til kakemennene, før det blir grøt.

  SJOKOLADE OG HURRA

  Endelig helg og det betyr fri. Det er nå jeg begynner å kjenne på kroppen at jeg ikke har hatt ferie siden sommer. Dessuten lurer jeg på om jeg har fått beinhinnebetennelse, fordi vi hopper ekstremt mye og jeg har hatt en god del belastning på beina i de tre siste månedene. 

  Akkurat nå koser jeg meg med litt sjokolade og samtidig er kjempeglad for Ann-Sofi gikk videre i X-factor. Skikkelig stolt av henne og dette fortjener hun!!! Husk å stem masse på henne i finalen, folkens :-)  HAVREGRØT MED BLÅBÆR

  Mamma har virkelig skjønt at jeg elsker havregrøt, spesielt etter at jeg begynte på TVN. Jeg spiser seriøst havregrøt hver dag til frokost, utenom helgene. Nå fikk jeg ny vri, med blåbærsmak som bare må prøves ut til lørdag.

  Ellers går dagene alt for fort og det er bare 14 dager til jeg vender nesen hjemover for en velfortjent ferie. Jeg har blitt frisk og trener for fult. På volleyballbanen går det overraskende bra, etter 2 uker med treningsfri. Bortsett fra treningen i kveld, da kunne jeg like så godt skjøte meg selv. Da gjorde jeg det skikkelig dårlig!!!!  Nå skal jeg legge meg med koselig julemusikk. Natta :-)

  PAKKEKALENDER

  Pakkekalenderen min har ikke fått en hedersplass enda, fordi jeg prioritert en del andre ting denne uka. Men til helga blir det julevask og skikkelig shining av rommet mitt. Det trengs!

  I pakkekalenderen fikk jeg dette hjertet, hvor jeg kan ha telys inni! :-)

  Nå er det natta, for i morgen venter morgentrening med svømming og ball.

  LAGER JULEKORT

  Akkurat nå har jeg friminutt og har virkelig fått hekta på redigeringsprogrammer. I stedet for å ha samme design på julekortene som alle andre (bestille i fotobutikk), velger jeg å designe mine egne. Føler det blir litt mer personlig, samtidig som de er hjemmelaget. 

  Siden store deler av familien og venner leser bloggen, legger jeg ut en prøve på et julekort jeg har laget.   Hvis dere lurer på hvordan man kan redigere i PSP 8, anbefaler jeg dere bloggen til Unni. Hun har masse gode tips! :-)

  TUSEN TAKK, MAMMA!

  Som alle andre uker har jeg alltid fått post av mamma. Men i dag fikk jeg pakkekalenderen min. Jeg kommer aldri til å bli for stor for julekalender med pakker hver dag. Nå kommer dagene til å gå enda fortere frem til dagen jeg skal hjem til Sarpsborg. Seriøst som jeg gleder meg! TUSEN TAKK, MAMMA! ♥  Jeg kan nesten ikke vente til å åpne pakke nummer 1 i morgen. Natta ♥

  EKKEL HOSTESAFT

  Etter en tur hos legen i går, fikk jeg verdens verste hostesaft. Så nå satser jeg på å bli frisk, sånn at jeg kan trene volleyball igjen.   Internetten her har streiket litt, derfor jeg har oppdatert så sjeldent.

  MAGGA HAR BURSDAG

  Gjett hva vi fikk til middag i dag? PANNEKAKER! Det er nesten litt sykt her. For det er ikke hver gang kjøkkendamene kan stå å steke pannekaker til 70 personer, men så godt det var.

  Magga (Margrethe) har bursdag i dag. Så i går bakte Henriette og jeg glutenfrie coockies. På frokosten i dag møtte vi jentene i klassen tidligere, hvor vi laget frokost, matpakke, tente lys og satt frem coockisen og overrasket Magga. Koselig ♥   Gratulerer henne gjerne med dagen, her! :-)

  KRIK HELHET

  Siden denne dagen har blitt tilbringet til å slappe av, tok jeg en lang dusj og hev på meg KRIK helheten min. Etterpå slang jeg meg ned i senga, for å se på film. 

  Jeg er virkelig sliten for tiden og jeg er fortsatt syk. Det er litt drit! :-(

  Nå skal jeg pusse tennene og hoppe til sengs. Natta ♥

  INNKJØP

  I går var Karoline og jeg på juleshopping i Stavanger. Turen gikk da til Kvadrat og Ikea. Jeg kjøpte meg duftlys og noen småting på Ikea. Dessuten fikk jeg kjøpt meg en kjole til julebordet med TVN. Ganske fornøyd!

  Resten av innkjøpene er julegaver. Det er bare 21. november og jeg har kjøpt 3 julegaver og en annen gave allerede. Imponerende! 

  Nå skal jeg snart bort på kjøkkenet for å lage mat med Aurora. Siden Olaug er borte, har vi fått hele ansvaret. Jeg sto til og med tidlig opp for å lage pannekaker til frokost til alle sammen! :-)

  MINNER FRA SERBIA

  Da har jeg endelig tatt meg tid til å henge opp bildene fra Serbia. I utgangspunktet ser veggen min kjedelig og grå ut. Dessuten tok jeg med litt ekstra dinarer (serbiske kroner) hjem for ha litt suvenier.   Nå har det seg sånn at 90% av TVN-elevene har dratt til Oslo (spille kamper) eller hjem til Stavanger. Derfor har jeg fått det store kjøkkenansvaret. Det betyr nybakte rundstykker og pannekaker til frokost og taco eller hjemmelaget pizza på lørdagskvelden. Pappa, det er nå skal jeg vise mine kokkekunnskaper!

  VEIEN TIL TOPPIDRETT

  I morgen venter det en prøve i toppidrett. Hurra og takk for det! ♥

  Det ble ikke noe trening på meg i dag, verken ball eller styrke. Men i morgen kommer jeg sterkere tilbake, forhåpentligvis. Da er det tilbake til den normale hverdagen min med masse trening!
  PARACET - MIN BESTE VENN

  Takk og lov for at vi får gratis paracet her. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten paraceten.

  Siden Karoline er så snill mot meg, fikset hun middag for meg i stad og nå skal hun til butikken for å handle repsils til meg. Snakk om god venn ♥

  ULTRALYD AV KNÆRNE

  Jeg har tilbringet hele dagen i senga og bare sovet. Jeg er helt tom for krefter og kroppen bytter på å svette og fryse. Det skal ikke være greit å være syk. Det er liksom så kjedelig å være syk her på TVN, det er ikke noe å finne på, bortsett fra å sove.

  Dessuten tok jeg turen bort til knemannen (som de så fint kaller han) og tok ultralyd av knærne mine. Dette gjør alle elevene på TVN (+ en spenstest og blodprøver) for at de skal finne ut hvorfor noen får jumpers knee (en hoppeskade). Denne skaden blir bare mer vanlig for volleyballspillere.

  Her tar knemannen ultralyd av knærne til Miriam.
  Det var ikke noe galt med knærne mine, bortsett fra han så at jeg hadde hoppet og trent mye i det siste. Og det stemmer jo ganske bra! :-)

  DÅRLIG START PÅ UKA

  Jeg hater slike klageinnlegg, men denne dagen nådde jeg kjelleren. Selv om jeg la meg tidlig i går for å få 9 timer med søvn, var jeg sliten da jeg våknet. 

  Matteprøve sto på planen i dag og turn i alternativ. Balltreningen var ikke den aller verste, men herlighet så lite energi jeg hadde. I tillegg til hodepine, sår hals og vondt i hele kroppen, fullførte jeg treningen. Etter treningen hadde jeg bare mest lyst å bare gråte og legge meg i senga. Men siden vi har samfunnsøkonomiprøve i morgen, må senga vente noen minutter til. 

  FORSINKET FARSDAG

  Siden jeg bor 6 timers biltur borte fra pappaen min, er det ikke like enkelt for meg å feire denne dagen og gi han en gave. Men dere som kjenner meg, vet jeg elsker å overraske folk og å kjøpe gaver. Pappa, du skal ikke se bort ifra at det kommer post i postkassen din snart.

  Jeg er så glad i deg ♥ Du er verdens beste pappa!

  HELT ALENE

  Sorry for null oppdatering i går, men jeg hadde en aldri så liten travel dag. Rett etter frokosten tok jeg meg en tur bort i styrkerommet, helt alene. Det var egentlig veldig deilig å trene styrke alene.

  Halv tre tok jeg båten inn til Stavanger for å møte Henriette, hvor vi skulle på elitekamp (Randaberg - Førde) og i bursdag. Kjempe koselig!  Jeg klarte å ta 32 push-ups på tærne. Det hadde jeg ikke trodd! :-)


  Nå skal Henritte og jeg snart ut på en joggetur rundt om i Sandens. Begynner å bli en stund siden sist.

  ENDELIG MITT EGET KAMERA

  Jeg skjønner jo nå hvor avhengig jeg er av kameraet mitt. 2,5 uker uten et brukelig kamera har virkelig vært en smerte for bloggbildene mine. Og det eneste folk kan tilby her er canon speilreflekser. Huffameg!!!!

  Her ser du en kort outfit for i går. Mitt elskede skjerf fra GinaTricot, som jeg fikk i posten av mamma ♥


  Outfiten i dag! :-)


  Ha det bra, pappas sony digitalkamera. Jeg vil aldri ta et bilde med deg igjen. Men kanskje bruke deg til å filme. Amen!


  Nå skal jeg henge opp klesvasken (ja, midt på svarte natta) og legge meg. I morgen er det hjemmekamp, men jeg reiser til Stavanger for å se på elitekamp. Natta!

  IDRETTSSTJERNER SAMLET PÅ ET STED

  Endelig kom den store dagen, hvor ToppVolley Norge tar et nytt steg inn i framtiden. Til høsten står en splitterny sandhall med styrkerom og det hele og venter på oss. 

  Det hele foregikk med en seremoni på plassen der sandhallen skal være.


  "Sandvolleyballkamp" mellom Ingrid Tørlen og Martin Spinnangr mot Jonas og Sigrud fra TVN.


  Hele TVN med trenere og sandvolleyballprofiler! :-)


  Etter ble det en tur bort i hallen for å se på treningen til alle tvn-elevene. 
  For en herlig dag!! 
  Her kan du lese nyhetssaken på nrk sine nettsider.

  NÅ ER DET NATTA

  Etter herlig kveld med stapfull matsal på kveldsen, mange filmer fra ifjor og jentesnakk, er jeg virkelig klar for å legge meg under dyna. 

  I morgen blir det en fullpakket dag med mye som skjer. Min oppgave er å fotografere det meste som skjer her i morgen, kanskje ikke en bombe? Gleder meg!

  VIP-BESØK  I kveld kommer det storfint besøk her til TVN. 30 VIP-personer fra forbundet, samarbeidspartnere og folk fra kommunen kommer hit for å delta på en seremoni i anledningen åpning av grunnstein til sandhallen. 

  Dette er veldig spesielt for oss og timeplanen har blitt en del endret, noe som ikke er så vanlig for oss. Hele seremonien med nedleggelse av grunnstein, volleyballkamp, intervjuer og guide tour vil foregå i morgen.

  Over ser dere invitasjonen og jeg har fått æren ved å bidra med bildet på forsiden! :-)

  Bølget håret

  Dagen startet med en herlig styrkeøkt, etterfulgt en time med mottak. For min del gikk balltrening veldig dårlig. Etter en del timer med skole, var det rett bort i hallen igjen for å trene dagens andre økt. For en morsom trening vi hadde. Vi hadde innebandy til oppvarming. Hele treningen gikk ut på en konkurranse som jeg pleide å spille i Skjeberg da jeg var 12 år. 

  Siden gruppa mi skal stå over trening i morgen, har jeg tatt meg tid til å bølge håret mitt. Man har nemlig ikke tid til sånt her på TVN. Med det samme kan jeg berette at vi skal se på Brasil - USA i treningstiden i morgen. Jeg gleder meg!!!!

  Slik det håret mitt! :-)
  Nå skal jeg øve til tyskprøven jeg har i morgen, byebye!

  Særping te jæ dør

  Nå har jeg tatt på meg Sarpsborg 08 skjerfet og er klar for å hive meg foran tv og følge nøye med på Sarpsborg mot Alta. Særping te jæ dør ♥

  Styrketrening på en lørdagskveld

  Hvem i alle dager gidder å trene styrke på en lørdagskveld? Jo, Kristine og Elise. 

  Helt alene på styrkerommet i hallen.


  Triceps.

  Biceps.


  Musikk er alltid et must på styrketrening.


  Kristine ♥


  Siden noen av oss jentene var i sentrum på formiddagen i dag, tok jeg meg tid til å pynte meg litt med sminke og det hele. Ikke hver dag, for å si det sånn.


  Nå skal jeg ha en PC-fri kveld og tilbringe den med mine herlige jenter og en film.

  Siden sist har jeg ...

  ... siden sist (før jeg flyttet) har jeg gjort så utrolig mye morsomt og spennende. Bare se her:

  Høstphotoshoot med Unni.


  Serbia med TVN.


  Spilt kamper mot Serbiske lag.


  Tatt masse taxi i Serbia og havnet på et hotell, i stedet for i en hall. HAHA.


  Kødda med guttene i klassen. Enda mer HAHA.


  Kost meg på skolen.


  Omøblert rommet mitt.


  Spilt beachvolleyball.


  Feiret Susanna sin bursdag, og snart har Magga (les: Margrethe) snart bursdag.


  Tatt skolebilder.


  Fått nye TVN-klær.
  Stripet håret mye lysere.


  Vært på harrytur i Sverige med mamma.


  Blitt en fast kunde til Norwegian. Har fløyet ganske mye i det siste.


  Sett de fire beste herrevolleyballagene i Europa spille.


  Hatt mine fredagsdusjer. Digg.


  Trent mye styrke.


  Gått alt for mange ganger i helvettesbakken.


  Spennende liv? :-)

  Feedback-møte

  Etter en heidundrenes morgentrening i dag (les: beep-test og sprintrepets), bar det rett på skolen med norsk og toppidrett. Egentlig ganske interessant i toppidrettstimene, for i det siste har vi hatt om doping. 

  På starten av trening i dag hadde vi (jenter gruppe 2) vårt første offisielle møte. Et skikkelig feedbackmøte. Dette er en ting som er veldig viktig, spesielt når man prøver å nå nye høyder og ikke alt går slik man ønsker det.

  For i en idrett er viktig å holde sammen, ikke kjøre en ridin' solo. Rett etter møtet var det rett på treningen for å bruke det vi hadde lært og snakket om. Jøsses, for en bra trening vi hadde. At så få ting som å heie hverandre frem, gjøre andre gode og ikke minst snakke sammen, kunne gjøre en trening så morsom, det er bare en herlig følelse.   Dette her er noe vi står sammen om ♥

  Omøblering av rommet mitt

  Etter 2 og en halv måned har jeg blitt lei av å se rommet mitt i den samme stilen. Jeg fikk for meg å omøblere rommet mitt og jeg er kjempefornøyd.

  Dessuten har jeg fått digitalkameraet til pappa. Ikke nok med det, han glemte å sende med minnekortet. Det betyr at jeg bare får tatt 20 bilder, HAHA!  Slik så rommet mitt ut først. Hvis du vil se bedre bilder, trykk her.


  Slik ser rommet mitt ut nå. Her sto skrivebordet mitt før. Klesskapet står også til venstre for denne hylla.


  Senga er på samme plassen, men jeg hadde klesskapet ved siden av. 


  Nå skal skrive en oppgave i historie, woho! Ønsk meg gjerne lykke til og gi meg litt motivasjon i samme slengen :-)

  Timeplanen til en toppidrettsutøver

  Det har gått 3 måneder siden jeg startet her på tvn. Jeg kunne ikke valgt et bedre liv enn dette. Mange tenker sikkert at jeg kaster bort min ungdomstid på å trene hele tiden, i stedet for å leve livet og dra ut å feste i helgene. Jeg syns ikke det er livet. Livet er volleyball!

  En timeplan til en toppidrettsutøver er fullpakket fra dag til dag, uke etter uke. Vi på tvn får denne ferdig spikret når vi kommer hit hver høst.  Slik ser min timeplan ut. Dagene blir fort lange, men det slik jeg liker det! :-)

  Hevnen er alltid søt

  På torsdag fant Nora og Margrethe ut at de skulle snu alt (seng, skrivebord, tørkestativ) på rommene til noen av guttene i klassen. Slik så rommet til Eivind ut, etter at Nora og Margrethe hadde vært på besøk.  Resten av oss jentene i 2stv på 2. klassebygget satt i matsalen og pratet. Vi fant ut at vi hadde skikkelig lyst å finne på noe tull med noen her på tvn. Offerene våre ble selvfølgelig guttene i klassen.

  Planleggingen startet her i gangen på 2. klassebygget! :-)  Planen ble at vi skulle lage fake brukte tamponger og bind. HAHA! Gutter har skikkelig frykt for dette, spesielt de i klassen.


  Nam! Ketchup, tomatpurre og vann. 
  Hvis du lurer på hvordan dette gikk, så kan jeg fortelle dere at det ble bedre en planlagt. Guttene fikk et hysterisk anfall. Vi hadde nemlig lagt det brukte bindet i søppelkassen på guttedoen. Det ble mye latter den kvelden, for å si det sånn!

  Styrketrening og månedsplaner

  Seriøst, dagene går alt for fort her på tvn. Det er bare 1 måned igjen til advent. På den tiden skal jeg:

  - Trene masse volleyball
  - Bli enda sterkere i beina og armene
  - Se på hjemmekamper her på Sand
  - Muligens se Randaberg - Nyborg (eliteserien)
  - Ha en tysk og matteprøve
  - Bli med Karoline til Bergen på lysfest! :-)

  Basketball i alternativ-timen sto på planen i dag.


  Styrketrening med hele klassen. 
  Takk for lånet av kameraet ditt, Andrine! :-) Nå har jeg sendt mitt hjem til pappa, så får jeg se om han får ordnet det. Jeg føler meg virkelig tom uten kameraet mitt.

  Helga i Stavanger

  Helga i Stavanger har vært kjempebra. På fredag kveld dro hele tvn inn til Stavanger, hvor Hanne, Elisabeth, Ingrid, Karoline og jeg fikk sove hos Kristine. 

  Vi lagde taco, spiste kake og bare koset oss. Herlig kveld!


  Nam!

  Karoline-kokken.
  X-factor time :-)
  Nå skal jeg ordne meg og legge meg. Jeg fryktelig sliten etter helga, og jeg trenger virkelig masse med søvn. I morgen venter en ny dag med skole og trening.

  61 dager igjen til jul

  Denne helga her har jeg kjøpt min første julebrus (altså, Borg sin julebrus er fortsatt best) og Rakel gikk amok med pepperkaker og julebrus. Haha!

  Dessuten laget jeg en spilleliste på spotify med kjente og kjære julesanger.
  en stjerne skinner i natt, subscribe da vel! ;-)  Jeg klarte ikke å holde meg unna en liten balltrening i dag, til tross for at beina mine har fått mye belastning. Satser på en bra treningsuke nå frem til rankingturnering i Stavanger til helgen.

  Dame med bein i nesa

  Rett etter balltreningen i går, skulle jeg teste max i knebøy. Helt ærlig var jeg lite klar, med en skikkelig løpetrening og hoppetrening i beina fra før.

  Ingrid Tørlen er en av trenerene her, og hun er virkelig et stort forbilde for meg. Mye på grunn av at hun fortsatt holder seg i toppform og spiller beach. Hun pushet meg i knebøytesten og hadde skikkelig troen på meg. For en herlige følelse. Jeg har gått opp 15 kg. Altså fra 60 kg til 75 kg på 2 måneder.

  Etterpå viste hun meg noen øvelser for ryggen og maggen i terapimasteren slik at jeg får en sterkere rygg til å løfte mer i knebøy. Spennende, så dette skal jeg jobbe videre med.


  Jeg tror ikke jeg skal nevne hva Ingrid tar i knebøy, men jeg har en lang vei å gå for å si det sånn! :-)

  Snø på TVN i oktober

  Okei, dette her er bare sykt, spesielt for meg som kommer fra det varme østlandet. Det snør på TVN, nå i oktober. Siden vi får snø nå, blir jeg litt deppa å tenkte på at det faktisk er over 2 måneder til jul.  Jeg tror jeg nesten jeg må ta et bilde etter skolen, fordi dette bildet tok jeg klokken 10.00 :-)

  Løpetrening og prøve

  For en morgen jeg har hatt. Klokken 07.30 var det tid for en "vanlig" morgentrening. Vi startet med avspenning og styrke med medisinball. Etter en time skulle vi løpe beep-test til level 14, sprint-repets x3 og fan-testen x2. Vi løp i en hel time, og det var forferdelig der og da. Etter trening var det så deilig med en dusj og litt mat.

  Jeg var så heldig at jeg skulle ha en prøve nå klokken 10. Det betyr rett etter morgentrening. Nå skal jeg spise litt, før jeg skal ha 4 timer skole, og videre rett på en 2-timers balltrening.  SEEEE, jeg fikk en digg hettegenser av Karoline, fordi hun kom hjem fra Canada i går. HAPPY!!!

  Film med herlige jenter

  Søndager pleier alltid å være kjedelige og uten planer. Jeg er en person som virkelig ikke trenger å slappe av en hel dag. Så Kristine og jeg bestemte oss for å spille litt eye toy (play station 2), og herre min hatt så morsomt vi hadde det. Selv om jeg tapte alt! Senere gikk vi for å trene litt styrke.

  Etter middagen ble det filmkveld med Bare Bea og Prime med disse herlige jentene her og Susanna! :-)
  Jeg tenkte jeg skulle komme meg snart i seng, for å være klar for en ny dag i morgen og tilbake til hverdagen. Høstferien er over.

  Home sweet home

  Etter en 14 timers reise fra Serbia, må jeg innerømme at det var godt å komme hjem til norsk mat, varm dusj og en god seng. Vi har ikke akkurat bodd på et 5-stjerners hotel, men jeg hadde virkelig godt av det. Jeg skal begynne å sette litt mer pris på det vi har i Norge, og det serberne ikke har.

  Shopping på Mercator.


  I tiden vi har vært i Serbia, fortalte en taxi-sjåfør (vi tok taxi HELE tiden) at mange folk i Serbia er fattige, og det er det ingen tvil om. I den bydelen vi bodde i, skal vi lage store bygninger med leiligheter. Maskinene de bruker skraper inntil husene som allerede står der, og de ser helt forferdelige ut.


  Her skal det bli nye leiligheter.
  De fleste har ikke råd til slike biler vi har i Norge, derfor er det veldig vanlig med biler som dette.


  Det var også en grunn til at vi dro til Serbia. Ikke bare for å trene og spille kamper, men også se internasjonale kamper. Det var en privatcup mellom de beste lagene i Slovena (Bled), Montenegro (Budva), Hellas (Thessaloniki) og Serbia (Vojvoodina).

  For en opplevelse sier jeg bare. Jeg er glad jeg valgte TVN! :-)

  I sentrum av Novi Sad

  På tirsdag kveld spilte begge jentelagene mot HC-TNM og det ble en dobbel seier. I går etter treninga på morgen fikk vi lov til å dra inn til sentrum for å shoppe. Jeg må innrømme at jeg ble skikkelig skuffet og klærne de har her. ÆSJ, så stygge!!!! Jeg fikk kjøpt meg en del tørket frukt og nøtter til en veldig billig penge.

  Kampen i går kveld endte med 3-1 seier over VST.

  Bilder fra kampene på tirsdag.


  Vi trodde dette var et shoppingsenter, men der tok vi feil.


  Første dag i Serbia

  Jeg burde jo skjønt at jeg kan blogge når guttene er på trening og jentene spiser frokost. I hvert fall, jeg har nå noen bilder jeg vil vise dere fra i går. Volleyballbilder kommer senere!

  En kirke borte i gata.


  En gammel og falleferdig kiosk.


  Nabolaget ved hotellet.


  Den lokale bensinstasjonen.


  Dette kjøpte jeg for 14 norske kroner i går. Det er kriminelt billig her.


  Nå skal jeg på trening om tre kvarter! :-) Senere i dag skal vi på et kjøpesenter inne i byen.

  Styrketrening med Andrine

  For en dag!!!! Jeg har aldri i mitt liv vært så stresset noen gang. Haha, typisk meg kan du si.

  Etter en skoledag med masse tysk og 5'er på matteprøva, bar det rett bort på trening med Bonolo. Skikkelig gøy trening, og denne uka her har vært den beste. Etter to timer med ball gikk Andrine og jeg for å trene styrke.

  Vårt kjære styrkerom ♥
  Sjekk de store muskelen til Andrine! :-)


  De siste timene har jeg gjort toppidrettslekser med Alicia og Kristine. Senere vasket jeg 3. klasse stua med Andreas, Kjell-Erik og Tim, som gikk knirkefritt med en så effektiv person som meg, haha! Nå er klokka alt for mye og jeg har nesten ikke begynt å pakke til hjemreisen i morgen. Men nå er det faktisk natta, om jeg vil eller ei.

  Dobbelt seier mot OSI

  WOOOOHO! TVN vant begge hjemmekampene sine i dag. God stemning i hallen, spesielt på slutten av guttekampen. Jeg tok som vanlig med meg kamera mitt og knipset litt. Jeg må nesten gi litt creds til Silje, som tok en del bilder i guttekampen, fordi jeg måtte være linjedommer.

  Jentene vant 3-1 og guttene 3-2 over OSI! :-) Nå skal jeg legge meg og ikke tenke mer på den hersens samfunnsfaginnleveringa. NATTA!

  Vasking for fullt

  Egentlig burde jeg skrevet at jeg har vasktet for fullt i dag, men det ville blitt å lyge. Treninga i dag var sykt krevende og morsom på samme tid. Vi fikk angrepet fra alle posisjoner utenom 3. Merker at jeg har blitt bedre i slagarmen, og det lover bra.

  Jeg har nesten glemt å vise dere døra mi, altså inn til rommet mitt. Flott, flott og atter flott, føler nesten jeg har blitt en liten husmor. Haha.

  Utsikten fra rommet mitt. Kanskje ikke så fint nå, men de bygger en sandhall til oss! :-) Vi er skikkelig heldige.


  Døra mi og alle lappene står det faktisk "flott!".


  Handletur i sentrum

  I det siste har lesertallene mine gått betraktelig opp, og folk liker visst å lese om livet mitt her på tvn. Det gjør også at jeg må bruke litt tid på bloggen, men det er en fin måte å koble av alt som har med volleyball å gjøre.

  Etter middagen tok Henriette og jeg turen til sentrum (så fint som vi kaller det), for å handle inn litt nøtter, yoghurt og en sjokolade. Alle spradret rundt i de nye tvn-jakkene på vei til sentrum, litt morsomt, haha!  SENTRUM :):):)


  Nå har jeg nettopp vært borte på skolen med noen jenter i klassen for å se på volleyballfilmer fra vestcup, nevza og noen syke småjenter fra Italia og Serbia. Senga roper på meg og jeg bør legge meg.

  Collection of TVN

  På skolen i dag fikk jeg hentet tvn-klærne mine. Tvn bruker MXDC som merke for treningsklær, og jeg kan si meg ganske fornøyd. Jeg elsker det merket, og de har utrolig fine klær.

  Henriette og jeg tok da turen ut for å vise dere litt av kolleksjonen til tvn! :-)

  Dette var bare to ytterjakker. Vi fikk også en trenings t-skjorte, pique t-skjorte og en bukse.

  Det å gjøre andre glad

  Etter 5 uker her på TVN, har jeg ganske rask funnet ut at samtlige elever bare elsker godteri. Jeg som bor ved svenskegrensen, og som drar på harrytur en god del ganger i året, får kjøpt mye og billig godteri.

  Mamma dro til Sverige på onsdag for å kjøpe 2 kg godteri til klassen, som jeg da puttet i små poser, med en hjertelapp og en liten beskjed. Dette fikk de når de kom hjem fra skolen, og skulle rett på trening! :-)

  Dette hang på internatdørene til alle i 2. klassebygget.

  Ferdig pakket

  Nå er jeg ferdig pakket, klar for å legge meg og passe sliten. I morgen setter jeg kursen mot Østlandet, og rettere sakt, Sarpsborg. Etter 5 uker på Sand, pluss noen helger i Stavanger, gleder jeg meg stort til å komme hjem til familie og venner.

  Man merker fort hva som virkelig betyr noe, når man ikke har det. Jeg har aldri vært så glad for vennene og familien min hjemme, som nå. Jeg har også aldri vært så glad for å komme hjem. Dessuten savner jeg alltid tilbake til toppvolley, med engang man våkner og merker at man spiser frokost helt alene.

  I hvert fall, jeg gleder meg til å treffe denne jenta her ♥ Du er virkelig best!!!!

  Pakke i posten

  Jeg er ganske sikker at jeg fortsatt har rekorden for å flest pakker/brev her på tvn. Forrige uke fikk jeg to pakker og et brev. I dag fikk jeg to nye pakker. DIGG ♥

  Jeg fikk en pakke fra volleynor med shortsen som jeg bestilte på søndag kveld. Snakker vi rask levering eller?
  Skolekatalogen!!!!!
  Min kjære klasse, 2STV ♥


  Nå skal jeg gjøre ferdig tysk leksene til i morgen. Byebye!

  Vestcup 2010

  Denne helga har jeg og hele tvn vært på vestcup i Stavanger. Vi dro med båten fra Sand til Stavanger, nesten rett etter skolen på fredag. På kvelden ble jeg med på trening med Klepp, fordi Henritte tilhører den klubben. Første kamp på lørdag var kl. 09.00, og jeg har aldri i midt liv vært så giret på en morgenkamp, noen sinne. Det ble egentlig ikke noe forskjell for oss på tvn, fordi vi er vant med å trene kl. 07.30. Vi vant 1 kamp og tapte 2 denne dagen.

  I dag måtte vi stå opp sykt tidlig for å rekke første kamp kl. 08.00, hvor vi vant. Neste kampen vant vi også. Vi var tidlig ferdig med kampene, så jeg brukte litt tid på å se på herregruppene. Spesielt hvor herrefinalen ble 3-2 til Randaberg mot Nyborg. Noe som ikke er så vanlig, i følge min Bergenske venn! :-)

  Resultater:
  TVN - KFUM Stavanger 2-1
  TVN - Straen 0-2
  TVN - Austrått IL II 0-2
  TVN - Austrått IL I 2-1
  TVN - STIL 2-0

  Nå skal jeg legge meg, for jeg er skikkelig sliten!!

  Helvettesbakken

  Nå føler jeg meg litt slem, som ikke har blogget på 2 dager. Det er en ting jeg vet jeg ikke har fortalt (spesielt dere hjemme) dere enda. Vi har en "berømt" bakke her, som kalles helvettesbakken. Og hvorfor? Det skal jeg fortelle deg!

  Den bakken har seriøst en vinkel på 70 grader, og det er ikke tull engang. Man får skikkelig trim bare å av å gå ned bakken, og vi pleier å gå der, fordi det er en liten snarvei til butikken.  Haha, et sykt genialt skilt! Ikke nok med det ...


  ... skiltet er faktisk mye kulere på den andre siden! :-)


  Her er den kule bakken, som jeg gleder meg til å løpe intervaller i. (not)


  I morgen stikker jeg på Vestcup i Stavanger. Hele TVN drar rett etter skolen, og blir der til søndag kveld. Byebye!

  Stearinslys og Shrek soundtrack

  Denne mandagen startet også utrolig bra, bortsett fra at jeg holdte på å sovne i historie-timen, fordi vi skulle se på en film. Da er det digg å bo 1 min fra skolen, slik at man kan sove i fritimene.

  I alternativtimen hadde vi balanse og koordinasjon. Egentlig har jeg en helt elendig koordinasjon, men i dag fikk jeg virkelig til. Yesss! Vi hadde en time ball med Bonolo, og etterpå løp Henriette og jeg opp på styrkerommet, for å trene dag 1 av styrkeprogrammet. Henriette og jeg var så sykt gira på å trene, så vi gikk for å spise en kjapp middag (les: mega grovt brød med leverpostei), for å så trene litt volleyball.

  Akkurat nå sitter jeg på rommet mitt med Shrek soundtrackene syngende over PCen og tente stearinslys.

  Shrek soundtrack - Fairytale (ultimate "slappeav" sang)


  Regn på vestlandet

  På vestlandet har det regnet i hele dag. Hva annet kan man forvente når vi har hatt sol og sommer i en hel uke. Likevel tok Henriette T og jeg turen til butikken, for jeg måtte kjøpe inn litt bursdagsgreier, siden Eivind har bursdag i morgen.
  Henriette fant en hest i en hage, rett ved skolen vår, haha.


  TVN ♥

  Klar for toast og X-factor i kveld

  Om 5 min stikker jeg bort i matsalen for å spise kveldsmat. Egentlig begynner kveldsmaten kl 20, men siden Silje og jeg skal se på X-factor i kveld, må vi gå litt tidligere. Vi avtalte å spise pizza i morgen, så da blir det toast i dag. Nam! Etter X-factor stikker vi rett bort i hallen for å se på guttelandslaget trene til Nevza U19.

  På balltreninga i dag fikk jeg endelig en leggertrening, hvor jeg og 3 jenter til fikk øve på å legge i over en time. Det var skikkelig herlig, og vi fikk til og med spille de siste 20 minuttene. Wow, for en herlig trening!!!


  Nydusjet og klar for X-factor.

  Det får gå med et webcam-bilde, siden jeg ikke har tid til noe annet akkurat nå! :-)

  Trøtt, sliten og trenger restitusjon

  Når trenger jeg virkelig restitusjon fra min kjære toppidrettsoppgave, og jeg har trykket på levert besvarelse på it's learing. Jeg kan nesten ta helg, og bare slappe av med gode venner.

  Siden Norges kuleste Bergenser har inntatt Sand, måtte Henriette og jeg vise henne litt rundt. Vi tok hun med til bakeren, begge matvarebutikken og i tillegg gikk vi ned den berømte hellvettesbakken.

  Minnekortet til Karoline er så mega stort, at jeg ikke får lagt inn bildene hennes :-( buhu!  Jeg sitter nå på rommet til Henriette med Karoline og bare slapper av! :-)

  Snakker vi treningsleir i Serbia?

  YESSDA! På treninga i dag fikk vi vite at 2.- og 3. klasse på TVN skal på treningsleir i Serbia i høstferien. Vi skal først fly til Beograd, og ta buss til Novi Sad (nest største by i Serbia) hvor vi skal bo, trene, shoppe og leve livet. I tillegg er klimaet på 15-20 grader der, så da snakker vi sol og kanskje litt brunfarge.

  Jeg har sett litt på bilder av Serbia og Novi Sad, og jeg kjenner jeg gleder meg allerede.

  Selvfølgelig er det en liten nedtur, jeg må jobbe med en stor toppidrettsoppgave nå. Som skal leveres innen torsdag, så nå skal jeg nerde skole frem til jeg skal legge meg! :-)

  Ultralyd og blodprøver

  For å bare fortelle kort hva vi har gjort i dag, skriver jeg et kjapt innlegg.

  Det å starte uken med historie er ingen drøm, og tiden ble brukt til å lese lokalavisa på nett og høre læreren snakke med antikkens OL. Vi hadde alternativtrening i dag, hvor vi hadde frisbeegolf og ultimate. SYKT GØY! Vi gikk inn i hallen for å trene en lett forsvarsøkt, og deretter skulle vi teste spenst. Toppvolley er med på et prosjekt for å finne ut av jumpersknee, og vi skal senere ta ultralyd av knea og blodprøver, så dette er veldig spennende.

  Etter en time i telefon med både mamma og onkel, og senere skype med Magnus og pappa, skal jeg legge meg. Morgentrening venter på meg, og jeg trenger å være uthvilt, natta!!!  Det er virkelig en drøm å gå her på skole ♥

  Trening på løpebanen

  I går på en lørdag morgen trente Henriette og jeg helt frivillig på løpebanen. Siden Suldashallen ble brukt til landslagstrening, fant vi ut at vi skulle bruke den fine løpebanen vi har. Vi tok med oss kjegler, medisinball, liggende stige, en volleyball, og satte i gang med den morsomme treningsøkten.  Etter to timer med trening, tok Rebecca, Heidi, Henriette og jeg en tur ned til Sand sentrum. Været var skikkelig herlig, og siden vi har hatt så fint vær mange dager nå, bør vi har brukt opp kvoten vår for pent vær frem til jul, haha.


  Henriette og Rebecca ♥


  Vi tok turen innom sportsbutikken (som du ser i vinduet), og jeg fikk kjøpt meg nye volleyballsko. Etterpå ble det en baguett på en av de små cafene de har her. Koselig!
  Nå skal jeg legge meg etter en herlig dag med beachvolleyball og masse popcorn-kos :-)

  Landslagssamling på Sand

  Seriøst, jeg føler meg litt dum som setter i gang å poste et innlegg når klokken er 23:32, når jeg egentlig burde lagt meg.

  Nå har det seg sånn at frøken Ervum har blitt syk nok engang. Og vi på internatet smitter hverandre hele tiden, så nå er vi 5 jenter som går å er småsyke. Det er ikke så veldig deilig når jeg må løpe å snyte meg hvert 5 minutt!! Det går hardt på både paracet, ibux og repsils, siden apoteket hadde nettopp stengt da jeg skulle kjøpe nesespray, så jeg må vente helt til mandag :-( buhu!

  Jeg er så trøtt at jeg helt glemmer hva jeg egentlig skulle skrive om. Typisk meg! Ja, det pågår jo en landslagssamling er på toppvolley i disse dager. Tiden blir da tilbringet borte i hallen for å se på treningene, og da har jeg alltid med meg kameraet mitt.  Nå har jeg ikke godt av å være lenger oppe, NATTA!

  Bildene er på plass i rammene

  Endelig har jeg fått de framkalte bildene av pappa, og med stor glede satt jeg å fiklet med dette før trening i stad. Hver eneste bilderamme på rommet mitt, har nå fått et koselig bilde med mine herlige venner/familie i.

  Ellers så kan jeg fortelle at jeg har trent mer eller mindre enn 3 timer i strekk i dag. 1 time uttøyning og 2 timer ball. Seriøst, i dag hadde jeg min første morsomme trening, som jeg også klarte å være riktig fokusert og motivert. For min del kunne ikke treningen vært bedre! Så nå skal jeg gå å legge meg blid og fornøyd, og bli klar for en økt med svømming i morgen, WOHO ♥  Hvis du skjønner noe av denne timeplanen her, så skal jeg sende et diplom i posten til deg. TULLA.


  Natta ♥

  Bra start på uka

  Jeg kunne ikke fått en bedre start på uka, enn denne mandagen her. I helga har vi bare slappet av, sett på utallige filmer og bare sløvet rundt. Da var det skikkelig godt å komme tilbake til skoleuka. Haha. (ikke mange som er enige med meg her).

  Jeg startet dagen med havregrøt til frokost. Interessant for dere, men etter at jeg flyttet hit, har jeg blitt helt vill etter havregrøt til frokost. Nam ♥

  Etter skolen skulle vi ha alternativ gym med klassen, og dette er for å koble ut av volleyball, og samtidig lære litt om andre idretter. Vi hadde frisbee, og etter en time tok vi turen inn i hallen for en time med balltrening. Rettere sakt blokk-trening. Jeg har aldri vært en person som blokker så bra og mye, men i dag fikk jeg det skikkelig til og det var drit gøy.  Nå vurderer jeg å gå bort i hallen for å se på guttene trene, så jeg får se om jeg får med meg noen jenter. Ellers kan jeg bare fortelle at skoledagen min i morgen, blir super digg. Jeg har bare 2 fag og en haug med fritimer! :-)

  Outfit og stemningsbilder

  Nå skal jeg overraske dere alle sammen, jeg har tatt et outfitbilde. Liksom her på toppvolley, hvor vi går i joggedress dag ut og dag inn. Siden det er lørdag og vi egentlig ikke har trening, følte jeg for å ta på meg noe "fint".


  bukse vero moda skjorte vero moda singlet gina tricot  På kvelden i går gikk Henriette og jeg en tur ut på løpebanen og ned til skolen, for å ta litt bilder. Skyene var så mørke, at det så ut som trodnevær.


  Endelig fikk jeg et helt bilde av skolen jeg går på. Sånn at dere hjemme kan se hvor fin skolen min er.


  Siden det ble så kaldt å være ute på kvelden, tok jeg turen inn igjen og fant denne gjengen her. Opphengt i å spille.


  Deretter tok jeg turen innom rommet ved siden av, hvor "frisøren" Margrethe var i full gang å ordne håret til Daniel.


  Lenger borte i gangen fant jeg Nora som hadde loppemarked på rommet sitt, og da måtte bare Andrine prøve noen av de "rareste" klærne til Nora. HAHA!


  Da klokken slo 22:45 var Andrine og Kristine klare for å hente kjæreste sine i sentrum, etter at de hadde telt ned på klokken i over 3 timer! :-)


  Nå vil jeg helst bort i hallen for å trene, men jeg vet ikke helt om jeg gidder. Jeg tar i alle fall turen bort for å se etter jentene!

  Melkesyre og et flott rom

  I dag har skoledagen gått unna, takk og pris for det! Tro det eller ei, men jeg trives veldig godt på skolen, og jeg kjeder meg bare i Knut Ur sine fag. Men hvem gjør vel ikke det?

  Etter en skikkelig dårlig dag på treninga i går, fikk jeg sovet godt i natt og gjorde en mye bedre jobb på treninga i dag. I dag var det faktisk gøy, og jeg kjenner forbedring allerede. Etter to timer med balltrening, løp vi over til en test-gymsal, hvor vi skulle gjennomføre en styrkeøkt. Det var hardt, og jeg kjente nesten melkesyren i armene, men så deilig det var når treninga var ferdig.

  I går fikk alle på skolen TVN-portettbildene sine, inkludert meg.


  Dessuten har husmoren er en sjekk på rommene våre hver onsdag. Jeg har fått :-) flott!, to uker på rad. Mamma, det er nå du skal være stolt av meg! :-)


  Egentlig så har vi også fått klassebildet, men jeg venter med å vise dere det til i morgen. Nå skal jeg lese ferdig en nynorskbok om Saga Om Gunnlaug Ormstunge!

  Livet på ToppVolley Norge

  For en måned siden fikk jeg et spørsmål om hvordan det var å gå på toppvolley norge. Siden jeg begynte her for litt over en uke siden, kunne jeg ikke svare på det spørsmålet. Men nå kan jeg skrive litt om hvordan det er å gå her.

  SKOLE
  Skolen jeg går på er en offentlig skole, og den heter Sauda VGS avd. Sand. Det er veldig liten skole med bare 90 elever, hvorav 70 tilhører toppvolley. Vi har både kjempebra lærere og noen som er litt mindre snille. Men det er sånn det er overalt. Vi har allerede fått litt lekser, men de består bare av lesing. Ellers så tar det meg 1 minutt å gå til skolen.  TRENING
  Siden jeg har vært forkjølet i en uke, føler jeg at jeg ikke har kommet helt inn i treningen. Det er mye nytt og vi hadde testing hver dag. Men så fort jeg blir frisk, er jeg sikker på at motivasjonen stiger til værs og jeg kan gjøre det bedre på trening. Ellers så pleier treningene å vare i 2 - 2,5 timer.  FRITID
  Tror det eller ei, men vi har masse fritid her på toppvolley. Vi er som regel ferdig på trening til klokka 18, og etter det har vi fritid helt til vi legger oss. Hvis man også har lekser, så er det veldig greit å prioritere dette på kvelden. Det er lett å få seg venner her, fordi alle er ganske utadvente. Dessuten har vi treningsfri i helgene, utenom styrkeprogram som vi skal få.

  På lørdag hadde jeg tid til å shoppe på Kvadrat og Ikea med noen av jentene.


  MÅLTIDER
  Vi får frokost, smøre matpakke selv, middag og kveldsmat hver dag. Kantina på skolen er åpen hver dag, hvor man kan kjøpe mat. Dessuten ligger det en butikk 10 minutter gange fra skolen. Så vi sulter ikke akkurat. For vi får veldig variert mat til middag, ellers går det i brød, knekkebrød, grøt og frokostblanding.

  Det blir litt kake når noen har bursdag her på toppvolley.


  INTERNAT
  Internatliv er noe alle har godt av. Vi må vaske klær, rydde rommet vårt selv, vasket det og gjøre det helt rent til hver onsdag. For da kommer husmoren og sjekker alle rommene våre. I tillegg har vi forskjellige vakter noen uker i året. De oppgavene er som feks, frokost, middag, kvelds, søppel eller stuer.

  Rommet mitt er mye ryddigere her, enn hva det var hjemme. Jeg tror det har med at ingen maser på meg, og man orker ikke å ha et bomba rom når man kommer hjem fra trening.  Jeg tror jeg fått med alt, så hvis det er noe dere lurer på, så er det bare å stille meg spørsmål :):)

  Klar for en ny uke

  Etter en hard uke med trening, influensa og testing, skal det bli godt å starte på en ny uke. Sist jeg blogget satt jeg på båten til Stavanger for å overnatte hos Henriette. Det var koselig og familien er jo så søte og snille. Hihi.

  Tidlig lørdag morgen dro vi til Kvadrat for å shoppe litt klær og skolesaker. Senere tok vi bussen til Ikea, for å handle inn litt diverse ting til internatrommene.

  På kvelden tok vi turen til Kulturhuset her i Sand, på et bli-kjent-party med tvn-elevene og noen byggfag-folk som går på samme skole som oss.


  Tønsberg-power!!


  Nå skal jeg straks komme meg i seng, for jeg har vært flink å ryddet rommet mitt, snakket med mamma på telefon, og pappa og Magnus på skype i kveld. Skolen venter nemlig på meg i morgen kl. 0810 :):)

  Stavanger med TVN-jentene

  I dag har jeg faktisk vært på skolen i hele 5 timer, i ett. Noe som faktisk ikke er så vanlig her, hvertfall for min timeplan. En ting som er SYKT digg i den kantina i har, er at hver fredag lager de lapper til 5 kroner. De er mye bedre enn de vi får kjøpt hjemme i Sarpsborg for 12 kroner på Ultra. Så vet dere det, familien min!

  Rett etter skolen hadde vi beep-test og en balltrening. Jeg tror det er like greit at det er helg nå, fordi beep-testen gikk passe greit, og balltreningen gikk ikke så bra ...

  Nå er det i alle fall helg, og nesten alle jentene i 1. klasse, inkludert meg, er nå på vei til Stavanger. Jeg skal sove over hos Henriette, og i morgen stikker vi på Ikea og Kvadrat (kjøpesenter) med Rakel, Line og Heidi ♥

  Snart klar for trening, igjen

  Akkurat nå sitter jeg på rommet mitt og hiver i meg nøtter. På morgen i dag, stod det på timeplanen at vi skulle ha trening kl. 08.10, men vi hadde selvfølgelig trening kl. 07.30. Jeg fikk opp farten og rakk treningen kjempefint. Fjoh!

  Etter bare 4 timer på skolen. DIGG! Skal jeg nå skifte til treningstøy og komme meg bort i hallen.

  Siden tirsdag har vi både testet og hatt en balltrening hver dag, akkurat som i dag. Jeg må innrømme at det er litt kjedelig med såååå mye testing, men neste uke er vi nok ferdige med det. YESS!

  Bildet under er fra den første guttetreningen, som var på mandag.

  Skolebilder og tyske jenter

  Siden jeg ikke har lærer i samfunnsøkonomi enda, fikk vi begynne klokka 10 i dag. Det var sykt digg, men til neste uke er det slutt på slike dager.

  På skolen i dag skulle vi ha litt tysk, og siden det bare er 90 elever på hele skolen, blir klassene veldig små. Det betyr at tysk-klassen min består både av nivå 1 og nivå 2 folk. I hvertfall så hadde vi besøk av to tyske jenter som er på ferie her. De kan bare tysk, og de vurderer tysk "evnene" til hver elev, når vi leser.

  Midt opp i alt "rotet" skulle vi ta klassebilder, vanlig portrett og et TVN-portrett. Bildene kommer kanskje til neste uke, så da kan dere få se de da.  Nå skal jeg på trening om 25 minutter. Det blir testing i dag også, akkurat som i går. BYEBYE!

  Jeg har nå flyttet

  Jeg nevnte her om dagen at jeg kanskje skulle flytte til 2. klassebygget, og det gjorde jeg på lørdag. Så Rakel og Silje måtte hjelpe meg med å bære alle tingene mine.

  Knut-Ludvig måtte teste Freia-sykkelen, etter at han og Margrethe hadde montert den.


  De søte 1. klassejentene i huset sitt. Haha ♥


  Senere gikk vi for å spille litt beach på sandvolleyballbanene! Det var sykt digg i det herlige været vi hadde i går.


  Nå skal jeg legge meg så fort som mulig. For i morgen står det trening klokken 07.30 på timeplanen! :-)

  Strålende dager på TVN

  I går kveld ankom jeg, toppvolley norge. En smule spent, og samtidig veldig glad. I dag har jeg fått orden på rommet mitt, og vært en tur i Sand-sentrum med noen venner. Været her er ikke til å klage på, og sola skinner fra en skyfri himmel. Så nå sitter vi på verandaen og koser oss.

  I dette huset bor jeg med 20 andre volleyball-gale personer. Livet er herlig!


  Silje og jeg gikk en tur ned til vannet, rett etter frokosten.
  Det er mulig at jeg kanskje bytter rom med en annen idag, men det er ikke bestemt enda. Så snart vil dere få se bilder av rommet mitt. Jeg ble nemlig ferdig med å innrede det i dag tidlig. Om en time stikker vi jentene bort til sandvlleyballbanen for å trene, woho ♥

  Hvordan er humøret ditt i dag? Mitt er på topp!!!

  Nå er jeg kjempe happy

  Egentlig ble jeg super happy på torsdagskveld. En litt nervøs og spent Elise begynte å pakke til NM. Midt opp i alt rotet ringer mamma, og hun hadde nettopp snakket med en trener på toppvolley. Han kunne fortelle mamma at jeg hadde kommet med på uttakssamlinga i mai. Siden hun ikke ville gi meg for store forhåpninger, fikk jeg beskjed om å ikke slippe jubelen løs enda.

  Det kunne jeg gjøre i går. Brevet lå fint plassert på bordet da jeg kom hjem og hvor det sto:


  "Gratulerer, du er ein av dei nye søkarane som samen med foreldre får delta ved samlinga på Sand 28.-30- mai."

  Hvilken skole har du søkt på?

  Veien til ToppVolley Norge

  Veien til ToppVolley Norge er fortsatt lang og jeg sitter og venter i spenning.

  For 1 uke siden fikk jeg en mail hvor jeg skulle svare på noen spørsmål angående volleyball og skolearbeid. Referansepersonene er satt i sving og det begynner å nærme seg noe. I midten av april får jeg svar på om jeg kommer med på uttakssamlinga som er i slutten av mai. Da får jeg bare leve i spenning og bare vente på svar.

  Dette kommer til å bli en lang måned som jeg ser fram til. Det er nemlig bare 4 uker til det braker løs i Bergen og vi er klare for NM. Jeg gleder meg masse og det skal bli så gøy.


  Dette kan bli mitt nye hjem fra høsten av. Selvfølgelig håper jeg på det. Skolen vil være den beste i verden på skole-, trenings- og konkurransetilbud til ungdom i videregående skole. Da snakker vi, som onkel pleier å si :-)

  Hvilken skole går du på? Er du fornøyd?

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits