• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • White Christmas

  Hei! For noen skikkelig late dager jeg har hatt i det siste, men jeg vil si det hører med til julen. Late dager på sofaen foran tv-skjermen er gull verdt for min del. I forrige uke da kulden virkelig meldte sin ankomst i Sarpsborg, måtte jeg springe ut for å ta de første vinterbildene for i år. Det risikerte til og med frokosten den dagen, men alt er verdt å ofre for litt naturbilder, det synes i alle fall jeg. 

  Selv om jeg kanskje ikke bor blandt høye fjeller og norsk fjord, må jeg virkelig innrømme at Sarpsborg kan være vakkert inni mellom. Bare vent til neste bildeserie kommer opp på bloggen :-)  Juleaften

  Hei! Nå tenker jeg det er på tide å vise dere bildene jeg tok på selveste juleaften. For mange er tradisjonen å ligge lenge på sofaen under dyna med julestrømpa med masse godteri og tre nøtter til askepott på tv, men for familien Ervum startet dagen med kaffe og kaker hos bestemor og bestefar. I 15-tiden dro vi i kirken på julegudstjeneste som alltid og etterpå feiret vi julekvelden hos tante og onkel. Der fikk vi masse god og norsk julemat, til min store glede, og selvfølgelig kaker, sjokolade og brus i haugevis. Det hører juletiden med :-)

  Forfriskende tur

  Hei! Håper dere har en fantastisk juleferie, det har i alle fall jeg. Jeg har ikke fått trent siden mandag, så i dag fikk jeg nok og tok på meg løpeskoene til tross for -12 på gradestokken. Jeg skal si det var en forfriskende tur, men virkelig verdt det. Snøen har også funnet veien til Sarpsborg i kveld, og jeg bare håper den ligger litt lenger enn et par dager. Om en halv time kommer Unni over, og da blir det filmkveld med favoritten, paprika potetgull. Haha. Det er litt rart for det savner jeg skikkelig når jeg bor i Chicago.   Julebord 2014

  Hallo! I går hadde vi jentene julebord på Katti og Tobias med deilig julemat og senere vors hos Christina med påfølgende bytur på kvelden. Vi koste oss masse og kvelden ble vellykket som alltid. Man skulle tro at Elise og Christina hadde bursdag fordi de gikk rundt med kroner hele kvelden, men Unni arrangerte en quiz som de to søte jentene vant. Kronene var jo bare super skjønne, så kanskje jeg skal gå til innkjøp av en selv til min egen bursdag, hehe! 

  Bildene er tatt er Unni K. Eliassen  Old town

  Hei! I dag var mamma og jeg en tur i gamlebyen i Fredrikstad, og tror dere ikke jeg glemte batteriet til kameraet mitt. Typisk det når jeg sjekket to ganger at jeg hadde tatt ut minnekortet fra macen, haha. Gamlebyen er en fantastisk koselig plass, men jeg hadde fått mer julestemning dersom det hadde vært litt hvitt på bakken. Jeg vil så gjerne ha litt snø! Vi spiste lunsj på den søteste kafén, Mormors Kafé. Grovt hjemmelaget brød med karbonade, stekt løk og salat. Mmmm ♥ 

  I kveld har vi sett på at de norske håndball-jentene vinne over Sverige i semifinalen. Ingenting er bedre enn å slå svenskene! Hejdå Sverige :-)  Førjulstida

  Hei! Da har denne frøkna kommet seg hjem til Norge, for en glede! Jeg tror jeg aldri blir lei å gå av flyet på Gardemoen, plukke opp bagasjen min og småløpe igjennom tollen for å se familien som venter på meg. Det finnes ikke en bedre følelse i verden enn å endelig se igjen mennesker man er glad i. 

  Jeg har så langt rukket å spise grøt med familien, truffet mine to bestevenninner, trent med min kjære treningspartner (aka unniis på instagram), blitt hårfin til jul og bakt julekaker med mamma og bestemor. Nå blir det Jul på Månetoppen med mamsen før jeg tar kvelden med et par episoder av Chicago Fire. Jeg har blitt skikkelig hektet på den serien, kanskje ikke så rart når den er laget i verdens beste by? :-)  Julestemning på North Michigan Ave

  Hei! Tenk om jeg kunne hatt en person som pakket kofferten min for hjemreisen, det hadde vært noe. Her sitter jeg i sofaen, klokken har passert midnatt og jeg vil gjøre alt annet enn å pakke. Etter siste eksamen tok jeg turen downtown for å kjøpe gave til lillebror og se så fint det er i Chicago by. Masse lys, julekuler og juletrær overalt! Jeg skulle egentlig ønske at jeg hadde flere dager å ta inn julestemningen på, for er det noe amerikanerne er gode på, så er det nettopp det! 

  Ønsker dere en god helg! Neste gang blogges vi fra Norge ♥

  Downtown Orlando

  Hallo! Nå er det virkelig på tide å ta kvelden for meg. Jeg har brukt store deler av dagen til å lese, lese og lese. Matteeksamen, eller operations management som det så fint heter, gikk greit til tross for at den var sykt vanskelig og at jeg brukte hele 2 timer før jeg ble ferdig. Tror professoren min fikk litt dårlig samvittighet når han forsto hvor vanskelig han hadde laget den, haha. I kveld har jeg lest til film studies som er siste eksamen i morgen og nå fungerer ikke hjernen lenger, så da er det på tide å finne senga. 

  Nok prat om eksamen! Jeg har noen flere bilder fra downtown Orlando å vise dere. Det er ikke en veldig stor by, i hvertfall i forhold til hva jeg er vant med her i Chicago, men den er så fin med vannet i midten og alle palmetrærne. Syns fortsatt det er litt rart at jeg tok disse bildene i slutten av november hvor det var full sol! Håper dere likte dem ♥

  Christmas in Disney Downtown

  Hei! Helt siden klokken 9 på morgen har jeg sittet her og øvd til health and behavior eksamen jeg har om 2 timer. Jeg trengte en liten pause, og da tenkte jeg at jeg kunne vise dere bildene fra Disney Downtown i Orlando. Det var veldig rart å gå rundt i sommerklær med en iskald chai latte i hånden og se all julepynten rundt omkring. Ikke så rart når jeg forbinder jul med snø og kulde. 

  Etter eksamen skal jeg ta meg en treningsøkt med Reggie og øve til matteeksamen jeg har i morgen. Senere i kveld blir det risenrynsgrøt og julefilm med Lene og Lita, det gledes i eksamenstiden :-)  Silent night, holy night

  Hei! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra min første eksamen for denne uka. Egentlig veldig deilig å være igang, for da nærmer det seg hjemreise. I hele dag har jeg egentlig bare vært på skolen, ekstrahjelp fra professoren i matte og biblioteket, og det er sånn det kommer til å bli resten av uka. Heldigvis har jeg masse av motivasjon til skolearbeid, noe jeg er sjeleglad for. Jeg tenkte jeg skulle passe på å gjøre litt health and behavior nå, før Lita, Adam og jeg går bort til Johnson Center for Cram Jam. Det er en årlig julefest på skolen hvor de deler ut masse premier og serverer oss en liksom "late breakfast" med pannekaker, kakao, kanelboller og pop-tarts.

  I går kveld gikk Kayla, Trent og jeg på årets siste college life, det var duket for julesanger og levende lys overalt. Sååå koselig :-)  Weekend in Madison

  Hei! Allerede på onsdag denne uka dro jeg opp til Madison for å besøke Julie. Laget hennes vant hele serien Big-Ten på torsdag forrige uke, og da kvalifiserte seg til spill i NCAA turneringen og første runde spilte de på torsdag. Dermed dro jeg opp dit allerede på onsdag, sånn at jeg fikk se første kampen mot Western Michigan som de vant 3-0. Runde to spilte de på fredag og da vant de også 3-0 mot Marquette, så nå er de klare for 16-delsfinalen neste uke mot Ohio State. 

  Foreldrene til Julie var også i Madison for anledningen og det var kjempekoselig å tilbringe tid med familien Mikaelsen. I går hadde Julie fri fra trening, dermed tok vi turen til et kjøpesenter for litt julegaveshopping. På kvelden var vi bedt på middag til Kirby (venninne av Julie) og hennes familie i Middelton, like utenfor Madison. Faren hennes, Al Toon, er en gammel NFL-spiller som spilte i New York Jets og broren hennes spiller nå for New Orleans Saints. Huset deres var utrolig stort med 3 store stuer, ballsal, 4 garasjer, treningsstudio og basseng. Mens vi spiste middag, så vi på finalen i college football hvor Wisconsin spilte mot Ohio State og det ble et forferdelig tap, men jeg syns det var veldig kult at Al lærte meg mer om idretten, spesielt siden han har spilt profesjonelt. 

  Nå er jeg tilbake i Chicago og her blir jeg til fredag formiddag. Da skal jeg hjem til Norge!!! :-)

  Danny, Julie og Kirby. 

  11 dager igjen

  Hei dere!

  Beklager for dårlige oppdateringer den siste uken. I går kom jeg hjem fra Orlando, flyet mitt gikk så tidlig som kl. 6.45. Planen var å sove et par timer da jeg kom hjem, men denne frøkna var tydeligvis så sliten at jeg sov like så godt 7 timer og da jeg våknet var plutselig klokken langt ut på ettermiddagen. Jeg freaket jo litt ut for jeg hadde planer om å skrive ferdig en oppgave, men det gikk heldigvis greit og nå er oppgaven levert :-)

  Jeg startet dagen med forlesning etterfulgt av en treningsøkt og etter en 2 ukers pause pga. sykdom og thanksgiving ferie, kan jeg garantere at jeg er støl i morgen. Håper jeg også får tid til å pynte til jul i leiligheten når jeg er ferdig med kveldstimen. Jeg fant disse bildene fra juleferien i fjor og jeg gleder meg så masse til å komme hjem til Norge snart. Bare 11 små dager igjen!
  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits