• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Kvalitetstid med gode venner

  Hei på dere!

  Det er så innmari godt å være hjemme, omringet av gode venner og familie. Etter at jeg kom hjem fra cafe-besøk og litt shopping med Elise på fredag, fikk jeg en telefon fra sjefen min på Bok & Media at hun virkelig trengte litt hjelp nå i julen. Jeg blir jo bare glad for å jobbe litt, så det brukte jeg så og si hele lørdagen på. Senere på kvelden dro Anders, Fredrik, Stine, Julie og jeg ut for å spise. Vi skulle egentlig ha en filmkveld, men endte opp med å bare prate om alt mulig. Jeg elsker slike kvelder!

  I dag er det tid for å pynte juletreet med familien, og bare slappe helt av her hjemme. 

  Elf, julebrus og verdens beste

  Hei!

  Dette blir en sen oppdatering, for jeg har faktisk ikke vært så mye hjemme i dag. Først dro mamma og jeg en tur for å besøke morfar, før jeg møtte Unni i byen. Jeg fikk også ordnet meg nytt simkort, for Elise tenkte jo ikke på at mitt gamle, norske simkort ikke passet til min nye iphone lenger. Det var så koselig å se Unni igjen! Vi gikk på vår yndlingsrestaurant i Sarpsborg for en god pasta til middag. Etterpå gikk vi innom butikken og kjøpte inn litt godteri. Altså, jeg har så innmari cravings på paprika chips når jeg er hjemme, at det nesten er helt utrolig. Haha, jeg ler av meg selv! Vi så også julefilmen Elf, og for en hysterisk morsom film.   Søte, lille gågata ♥

  Ekte norsk middag

  Hei dere!

  Jeg har helt glemt å fortelle dere at jeg dro hjem til Norge på fredag. En av grunnene til at jeg ikke kunne si noe, var fordi jeg skulle overraske familien. Spesielt morsomt å se uttrykket til pappa og Magnus da jeg plutselig kom ut døra på rommet mitt. 

  I dag har vi spist deilig norsk middag hos bestemor og bestefar. Kalkun-filét, poteter, kantarell-saus og grønnsaker, jeg var i himmelen med andre ord. Etterpå fikk vi servert fruktsalat med pisket krem og masse julekaker. Det er godt jeg har planer om å trene i morgen! På ettermiddagen dro vi kirken, hvor det var "vi synger julen inn". En fin tradisjon før jul hvor både gospelkoret og familiekoret i kirken synger masse kjent og kjære julesanger. 

  Vakkert vintervær

  Hei dere!

  Jeg nyter de siste dagene i Chicago, selv om jeg strever meg igjennom 3 eksamener denne uken. Nå er jeg heldigvis ferdig med den første! I går gikk Tuva, Lita, Karoline og jeg for å ta sol, og det var så utrolig vakkert vær ute. Sol, vindstille og snø, det kan faktisk ikke bli bedre. 

  På søndag etter middagen med jentene, gikk Paige og jeg på college life i Anderson Chapel her på skolen. Det er et ungdomsmøte som er hver søndag og denne gangen var det lightning night. De leste juleevangeliet, noen studenter fortalte historier og vi sang masse julesanger. På slutten skulle alle sammen tenne hvert sitt lys. Bare se på bildene hvor fint det var der, og tillegg var det en flott avslutning på et veldig bra semester!

  #utveksling

  Eksamenslesing og såre lår

  Hei!

  Lørdagens tale gikk kjempebra og jeg fikk mye skryt for den. Det var jo litt ekstra nervepirrende å holde min ordentlig første tale på engelsk, men det gikk heldigvis bra. Amerikanerne er så positive til alt! Etterpå ble vi (det var flere stundenter som holdt taler) bedt med på en middag i Hamming Hall med masse andre gjester. Det er veldig morsomt og interessant å snakke med eldre mennesker som har røtter fra Norge eller Sverige, og som gjerne forteller om hvor de er fra og vil høre mer om Norge. 

  På kvelden var vi samlet en liten jentegjeng hos meg, før vi dro på både football -og baseballfest. På søndag slappet jeg helt av og gjorde litt lekser, før jeg dro downtown med Paige, Karoline, Tuva, Lita og Tracee for å spise en god middag på Cheesecake Factory. 

  Denne uken går med til eksamenslesing og alt som inneholder ordet skole. I personal health fikk vi lov å trene styrke og frøken Ervum skulle absolutt ta en tung styrkeøkt på beina. Jeg kjørte på med 55kg, noe som er mye for meg som ikke har trent knebøy på 2 måneder, så ja, her går jeg rundt som en robot. Jeg vet i alle fall om en som vil slite med å komme seg ut av sengen i morgen tidlig :-)  #utveksling

  "Inni vårt mørke hus, stiger det tente lys"

  Hei!

  For en rolig lørdag morgen, det er sånn jeg liker det! Jeg tenker å fortsette mitt prosjekt: "få mest mulig julestemning", ved å lage en ny porsjon med kakemenn om ikke så alt for lenge. Senere i dag skal jeg prøve å få med meg Norges første håndballkamp i verdensmesterskapet som de spiller mot Spania, før jeg skal på et Lucia arrangement på skolen. Jeg har blitt spurt om å holde en tale om hvordan vi feirer jul i Norge, så det er oppdraget mitt for dagen. I tillegg ble jeg invitert med på middagen de skal ha etterpå. 

  Ønsker alle en god helg!   #utveksling

  21st birthday dinner

  Hei dere!

  Jeg er så fryktelig dårlig å oppdatere nå for tiden, men døgnet har uheldigvis ikke flere enn 24 timer og da blir det ikke alltid tid til bloggen. Som om ikke eksamene er nok i seg selv, har noen av mine professorerne bestemt seg for å bombe oss med innleveringer, gruppearbeid og små quizzer. Livet er herlig, dere! 

  På onsdag kveld feiret vi Kayla sin 21-årsdag på Toby Keith's bar and grill. Restauranten ligger ute ved O'Hare flyplass og de hadde pyntet helt sinnsykt til jul. Alle trærne var dekket med masse julelys og det var dekorasjoner overalt. Ved siden av det store juletreet på det siste bildet, hadde de en skøytebane som ligger i midten av alle restaurantene der. 

  På mandag dro jeg også til frisøren for å bli hår-fin til jul. Frisøren min ville prøve noe nytt og selv om det ikke er så alt for store forskjellen fra det vanlige, ble jeg utrolig fornøyd. Vil avslutte innlegget med et ordtak som frisøren min kom med. Vi hadde nemlig en ganske dyp og fin samtale! "If you can open your eyes every morning, there's nothing to complain about". 

  Kleint med speilbilde, jeg legger ut noen bedre i morgen. 

  Meg, Katy, Annie og Kayla ♥

  #utveksling

  Julestemning: Kakemenn

  Hei!

  Håper alt står bra til hjemme. Her har julestemningen kommet for fullt, kanskje ikke så rart når leiligheten er pyntet, julemusikken står på 24/7 og jeg prøvde å lage kakemenn i går. Jeg har hørt litt rykter om at det nesten er umulig å bake med amerikansk hvetemel og dette fikk jeg bekreftet. Kanskje ikke helt umulig, men når jeg måtte bruke gjær for å holde deigen sammen, sier vel det sitt? Etter å ha eksprimentert litt, fikk jeg endelig til den deigen jeg ville ha. Lene og Elisabeth kom over for å prøvesmake og jeg satt våken til midnatt for å pynte ferdig kakene. 

  Når jeg selv baker noe godt, ender jeg alltid opp med gi bort masse. Så noen av basketballgutta fikk noen kaker på veien til bortekampen de skulle spille, min mikroøkonomi professor fikk også smake, samt Dean of the College, Charles Peterson. Julen er jo til for å glede andre ♥

  #utveksling

  THANKSGIVING

  Hei!

  Da er det på tide å fortelle om thanksgiving som vi feiret på torsdag. Thanksgiving er en høytid for amerikanerne hvor familien samles rundt bordet for å spise god mat og være takknemlig for det man har. Samtidig er dette en innledelse til julehøytiden, så mange benytter resten av helgen til å handle julegaver og pynte huset til jul. 

  Vi var en gjeng på 12 personer som var samlet til middag hos Tuva og Lita, noe som var utrolig koselig. Alle hadde pyntet seg til anledningen og maten var kjempegod. Kalkun er som kjent hovedretten på thanksgiving, samt masse annet godt tilbehør som green beans (grønne bønner i saus, kokt med løk og sopp med sprøløk på toppen), stuffing (brødsmuler, tørket brød, løk, selleri, salt, pepper og annet krydder), gravy (saus som er laget på kraft fra kalkunen), mashed potatoes (hjemmelaget potetstappe), waldorf salat og rød gele til dessert. Når jeg flytter hjem til Norge igjen, skal jeg garantert fortsette å feire denne høytiden! 

  #utveksling

  Black Friday

  Hei!

  Da er det vel på tide å gi litt lyd i fra meg, for jeg lever jo i beste velgående. Denne uken har vi hatt en liten etterlengtet ferie på hele 5 dager. Jeg vet knapt nok hvilken dag det er i morgen, for dagene går helt i surr for meg. Det er kanskje ikke så rart, når vi ikke har så mye ferie mellom august og desember. 

  På torsdag hadde vi thanksgiving, som jeg skal skrive et eget innlegg om senere. På fredag er det noe som heter Black Friday. Spør du meg, er dette nok et eksempel på at amerikanerne er dobbelt moralske. For på torsdag skal vi tenke på alt vi er takknemlig for, men på fredag skal vi shoppe alt vi ikke har. Black Friday er kjent som den fredagen hvor alle skal shoppe mest mulig. Mange av butikkene åpner allerede etter midnatt, mens resten åpner klokken 6 på morgen og det er salg i omtrent alle butikker. Karoline og jeg benyttet anledningen til å dra downtown for å shoppe og kose oss. Jeg fikk kjøpt noen julegaver, så nå har jeg ikke mange gavene igjen! Etter å ha gått rundt i butikker i 8 timer, satte vi oss ned på Cheesecake Factory og spiste en god middag.   #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits