• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Året som forandret meg - 2012

  Hei!

  Jeg kan vel begynne å understreke at dette har vært et år som har gått over all forventning. Når jeg nå sitter og tenker tilbake på alt jeg har gjort, kan jeg virkelig si at dette har vært mitt år. 

   

  Jeg hadde mitt siste år på ToppVolley Norge som tilsa eksamensforberdelser og mye skolearbeid. Alikevel fikk jeg tid til en tur til USA med masse herlige jenter. Vi hadde en fantastisk avslutning på 13-årsskolegang med russetid, middager, avslutninger og bursdag. Igjennom denne tiden har jeg også funnet ut hvem som er mine virkelige venner, men også fått mange nye venner. 

   

  Sommeren gikk med til jobb og jeg hadde tidenes morsomste og mest slitsomme uke på OASE. Når man har kollegaer man trives 110 % med, går dagene som en lek. Jeg hadde en litt morsom episode hvor jeg gikk rundt på jobben og skrøyt av hvor forsiktig jeg var med iphonen min. Dermed kom jeg på den smarte ideen om å ta av dekselet for første gang på 6 måneder, og da kan dere jo gjette hva som skjedde etter 1 dag uten .... Min kjære hvite iphone 4S gikk nesten i tusen knas. Kollegaene mine fikk seg en god latter for å si det sånn!


  Halvveis i august pakket jeg sakene for "hundrene" gang og satte kursen mot The United States, noe som jeg ikke angrer et sekund på. Her har jeg fått være en del av Vikings Volleyball, reist til New York for å spille turnering, vært på utallige fotballkamper, besøkt Julie i Madison, vært på roadtrip til både Wheaton og Iowa, spist middag i 95 etasje og fått en herlige familie som jeg nå bor med. 

   

   

  Takk til alle som har gjort dette året så sinnsykt bra. Spesielt til familie og venner som har gitt delvis slipp på meg for at jeg skal få leve ut drømmene mine. Dere er verdens beste støttespillere ♥

  Magnus og Elise - Himmel På Jord

  God jul alle sammen!

  Magnus og jeg spilte inn denne sangen i går i hans lille hjemmestudio som vi kaller det. Det var egentlig fordi vi skulle øve til i dag, hvor vi skal synge på julemiddagen hos tante og onkel. Etter en time med bare synging ble vi tilslutt ferdige. Sangen heter Himmel På Jord (Heaven On Earth) og er en av de mest kjente moderne julesangene i Norge og vår versjon er inspirert av Maria Arredondo.

   

  Kos dere masse i dag og nyt tiden med familie ♥

   

   

  Sett tannhjulet på 1080p HD for bedre kvalitet. Coverbildet er tatt av verdens beste Unni.

  NORGE, HERE I COME

  Hei!

  Dette innlegget er forhåndsskrevet og dermed sitter jeg nå på flyet hjem til mitt kjære land, Norge. Dette semesteret, ukene, dagene, minuttene og sekundene har gått så utrolig fort, og tenk at jeg har fullført 1/6 av utdanningen min i USA. 

   

  Jeg lander på Gardemoen rundt 10 norsk tid, hvor jeg blir hentet av mamma, pappa og Magnus. Deretter drar vi på middag til bestemor og bestefar, og der blir jeg servet kjøttkaker, poteter og brun saus. Norsk mat i mitt hjerte.

   

     Outfit 14.12  Bluse/Forever 21

   

  Outfit 12.12

  Jakke/SVEA Skjerf/HM Bukse/Topshop Sko/Converse Solbriller/Gina Tricot Veske/HM

   

  Ting som er irriterende med USA

  Jeg tar ofte toget her i Chicago og en ting som irriterer meg skikkelig er folk som absolutt skal stå når det er plenty av ledige sitterplasser. Og de fleste klarer ikke å holde balansen, så de ser jo ut som gjeng med død-drukne 18-åringer.

   

  En annen ting med toget er når folk har høy musikk på iphonen, da er det liksom ikke noe vits i å bruke ørepropper. Ellers så har vi de amerikanerne som snakker så innmari HØYT i telefonen, bah!


  Dette har aldri vært et problem i Norge, men i Chicago tar vi ofte taxi. Det er enten fordi det er for vanskelig å finne fram til en butikk downtown eller hvis vi skal på fest, og grinete taxisjåfører er aldri kult. Jeg skulle ta taxi downtown fra Apple Store til Sprint fordi butikken lå på andre siden av elven, jeg spurte om jeg kunne betale med kort, og han sa ja. Da jeg skulle betale på med kort fungerte det ikke og det sto: procedure waiting! Taxisjåføren klikket i vinkel på meg ....

   

  Skoletimer som begynner klokken 08.00 påmorgen. Jeg trenger vel ikke å si noe mer enn det.


  Noen amerikanere har en stor trang til å glo på oss utlendinger som om vi skulle vært kjendiser eller kom fra en annen planet. 

   

  Hvis vi skal spise på Charcoal Delights, må vi alltid spørre etter bestikk. Hvem er det som spiser uten bestikk? Jo, amerikanerne. 


  En amerikansk forrett er like stor som en hovedmeny i Norge, så dermed klarer vi oss med forrett til middag. Helt greit, for da sparer vi de pengene. 

   

  Amerikanere har en tendens til å gå utrolig sakte og gjerne 5 personer i bredden. Hjemme i Norge stresser alle rundt som noen hester, det er litt vanskelig her for da må vi nemlig løpe slalom igjennom folkemengden.


  At noen går i shorts og t-skjorte ute selv om det er 5 kuldegrader.

   

  Det vi kaller for pannekaker heter enten "crepes" eller "svenske pannekaker" for dem. Det vi ikke forstår er hvorfor de kaller de for svenske pannekaker, vi har da vel helt like pannekaker i Norge også????


  At de spiser peanøttsmør til alle døgnets tider. Til og med rett fra boksen med en skje. Jeg blir bare kvalm av lukten!

   

  Just 5 more days

  Hei!

  I dag har kjøttboller, potetstappe og brun saus stått på menyen, og det smakte helt himmelsk. Der kan vi enkelt og greit takke IKEA for at vi kan kjøpe frosne kjøttboller og brun saus. Håper dere hjemme liker at jeg har oppdatert en del i det siste med både ønskeliste, videoblogger og antrekk (selv om jeg vet at pappa hater det sistenevnte ...)

   

  Ellers så har jeg tatt på meg oppgaven å lage hjemmelagde pannekaker til 10 sultne North Park studenter i morgen. Jeg er jo den eneste i gjengen som er ferdig med alle eksamene, så hvorfor ikke glede de andre? Den egenskapen kan jeg si med hånden på hjertet at jeg har arvet fra min kjære mamma. 

   

  Nå er det bare 5 dager igjen!!!

  Outfit 10.12  Topp/Forever 21 Skjorte/Vet ikke (Den er Karoline sin) Skjerf/Gina Tricot Klokke/Mango

  Ønskeliste til jul

  De hjemme har spurt om hva jeg ønsker meg til jul og jeg har ærlig talt ikke klart å finne ut noe som helst. Men nå har jeg tenkt, tenkt og tenkt ... og endelig funnet ut noe jeg ønsker meg. 

  Lulu's Toalettveske. Kan bestilles på makestyle.no for 399 kroner.

  Smilelab (den vanlige pakken). Kan kjøpes på Vita for 399 eller 499 kroner (husker ikke om de har julekampanje). 

  Koss headsett i svart. Kan kjøpes på Clas Ohlson for 299 kroner. 

   

  En deilig aromamassasje fra Velvet Spa i Sarpsborg. Pris husker jeg ikke, snakk med mamma ;)

  Ett-årsabonnment på TV2 Sumo Gull. Jeg har tidligere hatt pluss, men da kan jeg ikke se sport, og så lenge Sarpsborg 08 har rykket opp i tippeligaen har jeg lyst å se fotballkamper. Kjøpes på TV2 Sumo for 1199 kroner. 

   

  Rettetang fra Remington. Kan kjøpes på Elkjøp for 699 kroner. (Den jeg fikk i fjor er ødelagt ....)

   

   

  Olsen Banden Jr. og duftlys

  Hei!

  Nå sitter jeg på kjøkkenet og tar igjen to episoder med Olsen Banden junior. Julekalendere på TV er noe som får meg til å føle meg skikkelig norsk og jeg lengter bare mer og mer hjem. Jeg prøver hele tiden å se for meg hvordan gjensynet med familie og venner vil bli, men jeg klarer virkelig ikke å se det for meg før jeg sitter på flyet hjem.

   

  Hvis du vil følge litt nærmere med på hvordan livet er i Chicago, følg meg på instagram: eliseervum. 

  Outfit 07.12

  Bluse/Vero Moda Klokke/Mango Bukse/Gina Tricot

  It's Christmas time

  Outfit 06.12  Topp/Forever21 Skjerf/HM Bukse/Topshop Sko/Converse 

  10 ting jeg elsker med USA

  Hei!

  Selv om jeg sitter med den verste hjemmelengselen, så skal jeg smelle sammen litt unyttig fakta og ting som jeg liker med USA. For å være ærlig har de disse punktene bare falt ned i hodet på meg etter mange kjedelige timer på toget. Jeg syns selv det er morsomste å skrive innlegg med ting jeg "hater" og irriterer meg over, kanskje fordi det min måte å få det ut på. Dessuten er det sikkert mange av dere som kjenner dere igjen i mine hverdagsproblemer og irritasjoner.

   

  Høfligheten er ingenting å klage på. Vi sier takk, jeg beklager, unnskyld meg og hvordan går det omtrent hele tiden. Dette er ren folkeskikk og det var litt vanskelig å bli vant til det i førsten, men nå går det greit. Det var mest fordi jeg ikke er vant til at ukjente folk snakket til meg i Norge. En annen høflighetsregel er at man ALLTID skal holde døren oppe for den personen som kommer etter. I Norge slenger vi døren igjen rett i ansiktene til folk uten å bry seg, noe som er ganske uhøflig.


  Det at alt er billig er greit digg for oss studenter. Vi kan ikke akkurat klage på valutakursen om dagen, for nå er den nede i 5,6 og hurra for det. Karoline og jeg er ute og spiser middag flere ganger i uken, fordi det ofte er billigere enn å lage maten selv hjemme. Og her kommer neste punkt ...

     ... Vi kan gå ut å spise oftere fordi prisene er veldig lave. For rundt 60 kroner kan man få en skikkelig fin middag, og vi har jo alltid gode baguetter til 25-30 kroner på Subway og Jimmy John's. 


  Kollektivtrafikken er bare helt å elske her i Chicago. Det er selvfølgelig litt annerledes hvis man bor utenfor byen, men vi som bor 25 min fra selve downtown er dette aldri noen problem. Bussene og togene går omtrent hvert 5 minutt, så man trenger liksom aldri planlegge når man skal dra.

   

  Da jeg var yngre var jeg en av de som ikke var så veldig glad i engelsk, men jeg har bevist for meg selv at dette er et språk jeg håndterer rimelig bra nå. Noen ganger føler jeg at det er enklere å uttrykke seg på engelsk og følelsen av å snakke engelsk uten å tenke seg 100 ganger, er helt fantastisk. (Jeg hadde en episode forrige uke hvor jeg skypet med Julie, og jeg trodde Julie hadde gått fra dataen sin i noen minutter, så da begynner jeg å snakke med hun ene i leiligheten på engelsk vel og merke. Det jeg ikke visste var at Julie hadde hørt hele samtalen! Julie bare: Så flink du har blitt!!! Jeg ble jo drit flau ...)


  Når man går på college i USA finnes det mange forskjellige idretter man kan drive med. Hver skole har en maskot og det er helt vanlig å kle seg opp i skolens farger på de forskjellige kampene. Generelt skolespirit tar helt av her i USA. Karoline og jeg var i Madison for 3 uker siden og på footballkampen var det over 80 000 tilskuere. På skolen vår er soccer (altså det vi kaller fotball), basketball og baseball de mest populære idrettene.

   


  (Dette er fra fotballkampen mot Wheaton på hjemmebane.)

   

  Det finnes overlegne personer, men ikke på langt nær så ille som det er hjemme. Jeg har et inntrykk av at alle går rundt og ser sure ut i Norge, mens de fleste smiler og er glad i USA. De aller fleste er veldig hyggelige og de vil bare vil kjent med oss.


  Janteloven er ikke et ord som finnes her. I Norge er folk opptatte av å ikke skryte av seg selv, men her er dette helt ok. Første gang jeg var på Coach sitt kontor, viste han meg alle trofeene han har fått igjennom sin karriere og møter vi noen nye trenere, blir de ofte presentert med det de har oppnådd igjennom karrieren sin. 

   

  Det at alle butikkene er åpne på søndager er midt i blinken, for Karoline og jeg legger ofte shoppingdagen til søndagene. Dessuten pleier vi alltid å handle inn mat på søndager, rett og slett for da har vi fri. Subway har også døgnåpnet, så vi sulter ikke akkurat ihjel her borte.


  Mange på min alder vil nok ha Starbucks til Norge, men skal jeg fortelle dere noe? Jeg har nesten nabo med Starbucks! Trenger jeg egentlig å si mer?

   

  PS! Jeg glemte den siste og minst viktige tingen: været. Vi har hatt sol og 20 grader i dag. I dag ja, 3. Desember. (Håper dere likte innlegget, for det tok meg 3 timer å skrive det ....)

   

  Jeg vil bare hjem

  Hei!

  Akkurat nå har jeg innmari hjemmelengsel, men jeg skal bite tennene mine sammen i 12 dager til. Jeg gleder meg så utrolig masse til å klemme disse tre beste menneskene her på Gardemoen den 16. Desember. Når jeg tenker over hvor fantastisk det skal bli å se venner og familie igjen, bare bobler det helt over. 

   

  Mamma ♥

  Magnus ♥

  Pappa ♥

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits