• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Florida bound

  Hei dere!

  Glemte helt å fortelle at jeg dro til Florida i går, men her sitter nå jeg. Det er så utrolig deilig å kjenne litt varme på kroppen og samtidig kunne ta seg en lur på solsengen i solsteken. Tuva og jeg har egentlig bare spist en lunsj i dag og kjøpt inn litt mat, blant annet en kalkun til thanksgiving-middagen vi skal lage på torsdag. Gleder meg til å se hva vi får til. Nå er hun på skolen for gjøre ferdig en prøve, mens jeg sitter her i sofaen med verandadøren oppe og nyter solnedgangen samtidig som jeg gjør litt lekser. 

  I kveld skal vi møte en del norske jenter som jobber i Disney her i Orlando. Blir spennende å se hva de finner på :-)  Utsikten fra leiligheten til Tuva. 

  En litt annerledes lørdagskveld

  Hei!

  For en uke siden fikk jeg en forespørsel om å jobbe på et arrangement her i Chicago. Siden det var en venninne av meg, kunne jeg ikke si nei. Hun jobber for PHA som er en organisasjon for pulmonal hypertensjon, en veldig alvorlig lungesykdom. Pulmonal hypertensjon (pulmonary hypertension) er forhøyet trykk i lungekretsløpet, altså lungepulsåren, dette fører til at pasientene har vanskelig for å puste. På grunn av økt belastning på høyre hjertekammer kan dette også utvikle seg til sviktende hjertefunksjon. (kilde: store medisinske leksikon)

  Doctor Stuart Mich har lenge forsket på å finne medisiner mot denne sykdommen, og i går fikk han utdelt PHA's pris for nettopp dette. Etter at han fikk prisen, hadde han et lite foredrag om hvordan prosessen har vært hittil. Til tross for at jeg er en økonomistudent, var dette veldig interessant å høre på!

  Under ser dere også bilder av forskjellige ting som ble donert til organisasjonen som gjestene kunne by på. Jeg må jo bare si at det var veldig gøy å vandre rundt mange av de aller beste legene her i landet, spise god mat og samtidig nyte en litt annerledes lørdagskveld.   Doctor Stuart Rich som holder foredrag. 

  Mr. paracet

  Hei!

  Siden sist har jeg ligget langflat på sofaen og sett i taket på de fine julelysene våre. Jeg har pådratt meg en influensa og en hodepine uten like, så jeg prøver iherdig å bli fort frisk, dermed kan jeg kalle mr. paracet for min nye bestevenn, samt nesesprayen da. Har ikke så veldig lyst å være syk når jeg allerede neste uke kan ligge i en solseng under palmetrær og drikke paraplydrinker. Heldigvis er formen veldig mye bedre i dag og den ble ikke akkurat mindre bedre når postmannen banket på døra med pakke fra Norge. Det er få gleder som topper pakke hjemmefra ♥

  Ellers klarte jeg å samle litt energi til å dra på volleyballkamp med Darby og Angela i går. Man er alltid frisk for litt volleyball, dermed dro vi til Evanston for å se Northwestern mot Michigan State. Gøy å kunne se en Big10 kamp igjen, selvom denne kampen var igrunn kjedelig... Haha! Nå skal jeg lese litt på health and behavior og skrive på en oppgave i film studies før jeg tar kvelden.

  Mine søte freshmen jenter.

  Let it snow, let it snow

  Det er ikke til å tro, i går kveld begynte det å snø her i Chicago. Karina og jeg tok turen downtown for en hyggelig lunsj på Cheesecake Factory, og jeg har ikke sett så mange mennesker i byen på veldig lenge. Det er tydelig at julehandelen har startet, så nå er det vel greit å høre på julemusikk? Da jeg kom hjem dro jeg på gospelkonsert her på skolen og fy søren så bra de var! Mange gode solister, bra band og herlig stemning. På vei hjem til leiligheten hadde snøen lagt seg tett på bakken, noe så vakkert ♥  Et lite juletre på campus omringet av snø. 

  Yesterday's outfit

  Hei!

  Håper dere har en fin helg i møte, det har i alle fall jeg. Jeg startet dagen med health & behavior etterfulgt av 20 min på tredemøllen og 40 min på sykkel. De 40 min minuttene gikk veldig lett når jeg samtidig kunne se på "Dritseint med Edel" på TV2, haha for et morsomt og useriøst talk show! 

  Tricia, min rooommate fra første året her i Chicago har kommet helt fra Alaska på besøk, så jeg måtte selvfølgelig møte henne over en kopp kaffe. Så koselig å se henne igjen. I kveld skal jeg bare slappe helt av med Lene og Lita, og en pizza fra Domnios hehe.   Styrketrening med gutta

  Hei dere!

  Våknet denne torsdags morgen med vondt i halsen og skallebank, skulle nesten tro jeg sto opp på feil ben. Jaja, jeg får vel skylde på været, for vi går da Lene og jeg gikk til butikken for å kjøpe godteri, begynte det nemlig å snø. Så nå kan vi vel like så godt ønske Kong-vinter velkommen!

  Jeg gikk til treningssenteret i dag tidlig hvor disse herlige guttene ventet på meg. Det ble styrke på beina, så vi kjørte på med knebøy, utfall, markløft, side-utfall, frivenning og leg curl. Vi avsluttet med litt basketball og en mini photoshoot, haha!

  I kveld har jeg spist middag med Lene, Ellen, Amanda og Lita, og nå er jeg super klar for å legge meg. Vi blogges ♥  Husmorpoeng til den beste

  Hei dere!

  I dag føler jeg at jeg har gått i koma til helt ut på formiddagen, og det er kanskje ikke så rart når jeg sovnet ganske seint fordi jeg måtte lese ferdig 2 kapitler i en bok vi leser i health & behavior. Jeg hadde også prøve i operations og jeg føler det gikk bra, men det er nesten farlig å si det, for plutselig kan det gå den andre veien. 

  Da jeg kom hjem fra en tung og slitsom styrketrening, sto Lene på kjøkkenet og kokkelerte dagens middag; stekte svinebiter, ovnsbakt brokkoli, søtpotet, løk og gulrøtter toppet med peppersaus. Skal love dere at det er fint å ha venner som er flinke på kjøkkenet! 

  Akkurat nå skriver jeg på en innlevering om Citizen Kane som jeg håper å bli ferdig med i kveld, jeg vil gjerne sove snart :-)

   

  Portfølje - Elise Ervum

  Hei!

  Dette er et innlegg jeg har jobbet med en stund og ventet med å publisere til jeg har nok bilder å vise frem i en slags portfølje. Jeg har lagt de under forskjellige kategorier, sånn at det skal være lettere å finne fram. Personlig liker jeg best å ta bilder av natur og landskap, mest fordi bildene kan gjenforteller en historie, gjerne fra en tur jeg har vært på, som jeg kan gå tilbake i arkivet og mimre ifra ved en senere anledning. Ellers så syntes jeg de photoshootene jeg hadde igjennom skolen var ganske morsomme og samtidig inspirerende til flere prosjekter. Håper dere liker bildene, og kom gjerne med kommentarer enten til andre ideer eller generell konstruktivt kritikk!

  // I have worked on this post for a long time and I waited to publish anything here before I had enough pictures to my portfolio. I added my pictures under different categories so it would be easier for you to find them. Personally I love to capture pictures of nature and landscape mostly because pictures can tell a story form a trip I have been on and I will be able to go back in the archive and dream about my experience at a later time. Otherwise, I thought the photoshoots I had at North Park University was a lot of fun and I got inspired in many ways to continue my work. I hope you all like my pictures and please give me some comments on things I can get better on :-)

  NATUR/LANDSKAP - NATURE7LANDSCAPE  FOTO-OPPDRAG FOR NORTH PARK UNIVERSITY - PHOTOSHOOTS FOR NORTH PARK UNIVERSITY

  IDRETT (Fotball, volleyball, amerikansk fotball og cheerleadning) - SPORTS  PORTRETT - PORTRAITS  KONSERTER - CONCERTS

  Hva syntes dere om bildene mine? 

  Kokken Elise

  Heisann! 

  En litt sen oppdatering fra Chicago kommer her for klokken har allerede bikket midnatt. Jeg klarer nemlig ikke å legge meg rett etter kveldstimen som er ferdig rundt ti, så da har jeg kost meg med et par episoder av the biggest loser og lest litt i en bok vi har i lekse i health and behavior. 

  Det er så deilig å ha tid til å lage ordentlig middag og i dag sto ovnsbakt laks og grønnsaker på menyen. Super enkelt å lage og veldig godt, i hvertfall for en som elsker laks. Nå skal jeg komme meg i seng, for i morgen tidlig venter en ny og hard styrkeøkt med Reg. Vi blogges!  Farsdagen

  "Life does not come with an instruction book. That's why we have fathers" - Livet kommer ikke med en instruksjonsbok, det er derfor vi har fedre. 

  Farsdagen er virkelig en fin dag hvor vi barn kan sette pris på det foreldre gjør og ofrer for oss. Pappa er et stort forbilde for meg og min lillebror, sammen med mamma selvfølgelig. Han er en handyman utav en annen verden, han kjører meg overalt, hjelper meg med å flytte, stiller opp til enhver tid og har nå blitt min tur-kompis. Bare se for deg meg og pappa kjøre rundt i flere timer (vi stopper aldri fordi vi er så utrolig sta og utålmodige, at vi kjører non-stop uansett om vi kjører i 6 eller 8 timer) på tur med Toto på full guffe. Det er virkelig en glede uten like! Og ja, jeg har arvet staheten etter pappa, om det er positivt eller ei kan diskuteres ;-)

  Jeg ville bare si; takk for den du er, pappa! Du er helt unik og jeg er så stolt at akkurat du er min pappa. 

  Bestefar, jeg er så takknemlig for den familien du og bestemor har gitt meg. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på hvor heldig jeg er som har fått vokse opp i en så trygg og fin familie. Jeg gleder meg så enormt mye til å flytte hjem til Sarpsborg til sommeren sånn at jeg kan bruke mer tid sammen med dere. Glad i dere ♥

  Klem prinsessa deres.

  Tidenes turistbilde av pappa, hehe!

  Fine bestefar!

  Sykkelpikene

  Heisann!

  Nå føler jeg det er lenge siden forrige oppdatering, så dere fortjener absolutt noe å lese på. Det føles skikkelig rart å ikke ha faste treninger lenger, dermed har jeg byttet ut volleyballbanen med styrkerommet. Endelig får jeg masse tid til styrketrening, noe jeg syns er veldig gøy. Reg og jeg har trent sammen hver eneste dag, i tillegg lærer han meg litt basketball og jeg er positivt overrasket hvor gøy det er. Alt av ballspill er jo egentlig ganske gøy, spør du meg!

  På tirsdag dro Lita og jeg for å ta sol, og vanligvis pleier vi å gå dit eller ta buss, men jeg skjønte jo fort at vi kunne bruke skolesyklene til noe fornuftig. Kan tro vi hadde det gøy på sykkeltur. Det er nesten så jeg vurderer å kjøpe en sliten sykkel på et garasjesalg, hadde det ikke vært for at snøen sikkert kommer snart og at jeg flytter hjem til våren. 

  I kveld skal vi på årsmøte med NACC (Norwegian-American Chamber of Commerce) her på skolen og en lærer skal holde et foredrag om hvorfor amerikanerne burde være som oss skandinaviske. Tror det blir veldig spennende og samtidig koselig å se igjen mange av de jeg har vært på møte med før. Men først, operations management lekser :-)  Jeg er så takknemlig for å ha en så herlig samboer ♥

  Søndagstur med gule sykler

  Hei dere!

  For en nydelig søndag dette har vært. Lene kom over hit på frokost og plutselig fikk vi den geniale idén om å låne sykler fra skolen. Dette er helt nytt i år hvor skolen har kjøpt inn verdens søteste sykler i gult og blått slik at vi studenter kan låne de til enhver tid. Vi syklet ned til Lincoln Square for å kjøpe frozen yoghurt og tok en skikkelig omvei hjem til skolen, det endte med en 3-timers lang sykkeltur. Kan tro jeg kommer til å våkne opp med stiv og sår rompe i morgen :-)

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits