• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • PAKKE FRA NORGE

  Hei!

  Seriøst, den aller største gleden ved å bo borte, er å få pakke fra familien og i dag var jeg den heldige. Jeg har ventet på denne pakken i over en uke og i dag banket endelig postmannen på døra. Jeg skypet med mamma og pappa samtidig som jeg pakket opp alle pakkene, tipper jeg så ut som en 5-åring på selveste julaften. Smågodt, nøtter og sjokolade i lange baner. Jeg kommer til å bli smellfeit innen jeg setter meg på flyet til Norge, haha. Jeg fikk også sjokoladekalender til både Karoline og meg, fresht julepynt som håndklær med Marius-mønster, slikkepott, servietter, pute, lys og muffinsformer. I tillegg fikk jeg også den grønne posen av bestemor og bestefar med masse godt og en søt engel! 

  Så jeg hoppet naturligvis over kveldsmaten og spiste meg kvalm på godteri istedet. Tusen hjertelig takk, mamma og pappa! Nå har jeg masse med motivasjon til å komme meg igjennom eksamensuken som begynner snart. Jeg er så takknemlig ♥

  #utveksling

  Bilder av leiligheten: Juleutgaven

  Hei dere!

  For en effektiv mandag dette er og bedre skal det bli. Tredje maskin med klær er allerede i gang, jeg har handlet inn til middag, ryddet og nå skal jeg ta frem skurefillene og bøtta. På fredag tok jeg bilder av leiligheten, ettersom jeg har pyntet litt til jul. Det er ikke noe overdådig, men litt pynt ble det. Vi har også kjøpt et verdenskart fra Target, som har fått hedersplass over sofaen. 

  Håper dere får en fin uke, her i USA er det tid for thanksgiving, som betyr at jeg fri fra i morgen kveld og resten av uken.   Jeg innså jo nå at jeg tok bildet feil vei, det skal selvfølgelig stå: ho ho ho!

  #utveksling

  Stjerne i boka

  Hei!

  For en travel fredag dette har vært. Etter min og Tonjes volleyballøkt, løp jeg bokstavelig talt bort på biblioteket for å jobbe med et gruppeprosjekt. På kvelden kom Ryan, Reggie, Trent, David, Kayla og Katy over på middag, hvor Katy og jeg serverte wok og søt-poteter til den store gullmedaljen. Nå håper jeg mamma er litt stolt av meg, for jeg kan lage mat hvis jeg bare vil. Så lenge jeg fikk stjerne i boka av middagsgjestene, regner jeg med at maten smakte, haha. 

  Etterpå så vi basketballkampen mellom Lakers og Golden State. Nå er det natta for meg, så får dere ha en fin lørdag! 

  #utveksling

  Norsk hjemmelaget pizza

  Hei!

  I går var jeg så heldig at jeg fikk fri fra skolen, siden min professor skulle på businessreise. Jeg sto allikevel opp tidlig for å gjennomføre en løpeøkt ute i parken, ta sol og handle litt på Family Dollar. Karoline er borte denne helgen, så da har jeg ryddet, vasket og pyntet i leiligheten. Jeg skal ta ordentlige bilder, sånn at dere får se. Senere på dagen hadde vi ANSA-styret et møte med studentpresten Elisa, noe som var utrolig koselig. For en herlig dame! På kvelden kom Lene over for en skikkelig jentekveld. Vi lagde hjemmelaget Toro-pizza, hørte på julemusikk, pratet og lakket neglene til hverandre. Den pizzaen har faktisk aldri smakt bedre!

  I dag var jeg bare en time på skolen, så Tonje og jeg var så heldige at vi fikk bruke den timen til å spille volleyball. Selvfølgelig hadde vi matchende klær, haha! Nå skal jeg handle litt mat, før jeg får "crewet" over på middag. Ciao!   #utveksling

  Jarle Bernhoft i Chicago

  Hei!

  Denne uken blir bare bedre og bedre. I går var Elisabeth, Caroline, Lene, Tonje og jeg på Jarle Bernhoft konsert i Lincoln Hall. Tenk dere da, Jarle Bernhoft live i Chicago! Jeg har hørt han live tidligere, så jeg visste at jeg ikke ville bli skuffet. Han er ikke bare musiker, men også en entertainer, for han fortalte mange morsomme historier under konserten. Samtidig var konserten helt spesiell, for de som var å hørte på tok del i konserten og når Jarle ville ha oss til å synge, hørtes det ut som et gospelkor. Helt magisk å oppleve!

  Denne onsdagen har jeg brukt til å trene, skole og en koselig skype-samtale med familien. Det er rart hvor inkludert man kan føle seg, spesielt når lillebror Magnus drar frem gitaren og holder et liveshow for meg. Min herlige familie ♥  #utveksling

  Intervju for studereiutlandet.com

  Hei!

  Ville bare fortelle dere om at jeg i forrige uke skrev et innlegg for en ganske interessant nettside. Nettsiden heter så enkelt som: studereiutlandet.com og han som har startet denne nettsiden har i den siste tiden intervjuet mange norske studenter rundt om i verden, hvor hver og en av oss har skrevet om livene våre. Dette er selvsagt veldig nyttig for de som måtte lure på hvordan det er å studere utenlands, i tillegg til at man kan finne tips for oss som faktisk studerer i utlandet. 

  Her kan du lese mitt intervju: http://studereiutlandet.com/elise-chicago/

  #utveksling

  Tornado, oversvømmelse og julekos

  Hei dere!

  Håper alt står bra til hjemme, for det gjør det her i alle fall, sett bort ifra at vi hadde en liten oversvømmelse i leiligheten i går. 

  På lørdag hadde jeg nok en gang O-store arbeidsdag med footballkamp, basketballkamp for både jentene og guttene. Jeg gikk også innom Katy som jobber på Sweden shop med litt kaffe og kjøpte like så godt en stratos. Åååå, som jeg elsker norsk sjokolade! På kvelden hadde Lene og jeg en koselig vin-kveld hjemme hos meg, før jeg tok kvelden ganske tidlig.

  Søndag, ja, søndag. Jeg sto opp tidlig for å gjøre lekser og da jeg hadde en paper igjen, merker jeg sykt rare lyder fra badet og stua. Det hørtes ut som dusjen sto på og det kom helt sykt mye vann inn i leiligheten. Det har vært en tornado i delstaten vi bor i, så det var ekstremt dårlig vær i går. Så jeg stresset for å finne håndkler og bøtter for å stoppe det verste, men jeg skjønte fort at vi ikke hadde nok, haha. Da Karoline kom hjem, kom det enda mer vann inn i leiligheten og vi begge fikk helt panikk og ringte rundt for å få tak i landlord og propert management, men uten hell. Heldigvis stoppet regnet og vi fikk tørket opp det meste. Så i morgen kommer det noen fra et forsikringsselskap og skal se på skadene, for vi har nemlig gulv-til-gulv tepper som enda ikke har tørket. 

  Utover på dagen dro vi til Tuva og Lita for å ha pepperkakerbaking med ANSA Illinois, noe som var veldig koselig. Vi fikk også bli litt kjent med studentpresten som jobber på Sjømannskirken i New York.   #utveksling

  Basketball season has started

  Hei dere!

  Dette blir et kort innlegg, for nå er det like før øynene mine sier takk og farvel. Men før det, en liten oppdatering fra denne fredagen. Prøven i personal health gikk bra, jeg unnet meg 10 minutter i solarium, før jeg måtte handle litt mat. Karoline og jeg hadde Katy og Katy (ja, sykt forvirrende med samme navn) på middagsbesøk og serverte dem pannekaker. Det slår aldri feil, for amerikanerne er helt obsessed i pannekaker. Etter en tur på Starbucks, gikk vi får å se basketball-jentene spille sin første hjemmekamp, og det betyr litt jobbing for min del. 

  Nå har jeg prøvd meg på å skrive en leiekontrakt, fordi vi vurderer å leie ut leiligheten vår over juleferien. Selv om det er noen venner av oss som er interesserte, har vi lært at det skal skrives kontrakt. Så det var faktisk litt spennende og lærerikt. Nå skal jeg se litt på tv, før jeg legger hodet på puta. God natt ♥  #utveksling

  Null skole, bursdagsmiddag og prøve

  Hei!

  Overskriften forklarer egentlig hvordan min torsdag har vært. I går kveld da jeg hadde frustrerte fruer date med noen basketballgutter, fikk jeg melding av læreren at dagens mikroøkonomi klasse ble kansellert. Helst skulle jeg gjerne vært på forlesningen, da jeg har prøve neste uke, så da blir det lesing på meg i helga. Dermed endte det opp med at jeg hadde null skole i dag og kunne ta meg friheten til å skype med Nora i hele 3 timer. Som jeg savner den jenta! Håper vi rekker å treffe hverandre når jeg kommer hjem i julen.

  På kvelden dro vi noen jenter i bursdagsmiddag på Garcia i anledningen Elisabeth's 22-årsdag. Nå er jeg super klar for å sove litt, før jeg jeg er klar for prøven i personal health i morgen. Livet som student!

  #utveksling

  Tuesday tuesday tuesday

  Hei!

  I dag har det vært en sånn effektiv og nyttig dag. Jeg startet dagen med en treningsøkt, hvor jeg løp min trofaste pyramide intervall. Jeg har litt veldig glad i å løpe det siste året, men er det noe jeg misliker, så er det å løpe med blytunge bein, og sånn føltes det ut i dag. Men, jeg kom meg heldigvis igjennom!

  Etter mikroøkonomi har jeg som vanlig alltid gruppearbeid å gjøre, før Karoline og jeg lagde en veldig god taco-salat til middag. Resten av kvelden ble brukt til lekser, betale regninger og planlegging av julegaver. Nå er det natta for min del!  #utveksling

  You brighten up my days

  Hei!

  Håper dere alle har fått en fin start på uken. Jeg derimot, sovnet ikke før 3 i natt og våknet kun 20 minutter før jeg skulle på skolen. Lene og jeg trosset regnet og gikk oss en tur bort på La Tan for å få litt solstråler på oss. I Personal Health så vi første del av Super Size Me, som er en gjenganger i alle slike idrettsklasser. Helt ærlig syns jeg filmen bare er ekkel. Jeg har klart å holde meg unna McDonalds mat i 6 måneder, så jeg kan vel klare 6 nye? 

  Et høydepunkt med å starte en ny uke, er en god skype samtale med familien. Det hjelper sånn på humøret og det er alltid så godt å kunne snakke med de hjemme. Mamma og jeg begynte å snakke om julegaver, så nå skal jeg gjøre en liten innsats på den fronten, samt rydde rommet mitt.    #utveksling

  Surprise party for Adam

  Hei!

  I går startet Karoline og jeg dagen med å ta en kjapp tur til Belmont for litt frokost og for å kjøpe bursdagsgave til Adam. Da vi kom tilbake, lagde jeg risengrynsgrøt til Karoline, Adam og Katy. Jeg hadde nemlig lovet Adam at han skulle få det til lunsj. 

  Vi ryddet hele leiligheten og gjorde klart til overraskelsesfest for Adam. Tidligere denne uken dro vi til Party City og handlet inn effekter vi kunne pynte med. Adam ble veldig overrasket og folk koset seg, en vellykket kveld med andre ord!

  Denne søndagen har jeg vært downtown med Tonje for å spise en god middag og tidenes kalori-bombe, en oreo kake fra Cheesecake Factory. Kjøpte meg også et svart skjørt jeg har sett etter lenge og et skjerf. Nå skal jeg ta kvelden med en episode av "Nytt på nytt" og Helene Bøksles julesanger på hørene. Må gjøre meg klar til en ny og fin uke :-)  #utveksling

  Bra volleyball på en fredag

  Hei!

  På fredag ble jeg ferdig med nest siste prøve i financial accounting, noe som betyr at det ikke er lenge til jeg er hjemme igjen. 35 dager kommer til å gå kjempe fort! I Personal Health hadde vi testing, og for meg som har gått på TVN, forbinder jeg testing med å forberede seg mentalt i 1 uke, harde og krevende tester, men dette var noe helt annet. Kondisjonstesten var å gå på en step-kasse i 3 min og pulsen min økte med 5. Piece of cake, kaller jeg det. 

  Etter en kjapp tur downtown, dro Tonje og jeg til Northwestern for å se de spille mot Michigan State. Dette er to lag som spiller i samme liga som Julie. Og om to uker skal vi se Wisconsin spille mot Northwestern, GLEDER MEG! Kampen endte med 3-1 til Michigan State, noe som lover bra for Wisconsin når de kommer på besøk.   #utveksling

  Norwegian American Chamber of Commerce

  Hei dere!

  I går var jeg så heldig å få være med på et møte med Norwegian American Chamber of Commerce Chicago. Det er en organisasjon som jobber for å samle norsk-amerikanske i USA, det er like mye hygge som er det å skape nye kontakter. Jeg har vært på et slikt arrangement før, men dette var mer formelt. Vi fikk servert god norsk mat og dessert! VI fikk også muligheten til å bli litt kjent med forskjellige mennesker, som blant annet har blitt head-hunted til USA. Disse norsk-amerikanerne er suksessfulle mennesker med masse kunnskap og kontakter, som kan hjelpe oss unge studenter. En av de jeg fikk bli kjent med, er god venn av han som er gründeren av restplass.no. De skal også hjelpe oss i ANSA Illinois, et samarbeid jeg virkelig ser fram mot. 

  Over til noe annet - Jarle Bernhoft skal ha konsert her i Chicago 19. November og jeg har selvfølgelig sikret meg en billett. JEG GLEDER MEG!

  #utveksling

  Roommate Sunday

  Hei!

  For en vellykket lørdagskveld det ble! Lene, Evelyn, Eirik, en venn av han og jeg dro downtown for å spise på Quentino, som er en italiensk restaurant. Etter en utrolig god middag, gikk vi ned til kinoen for å se Jackass: Bad Grandpa. Herlighet, for en morsom film. Jeg er seriøst støl i magemusklene av å ha ledd så mye. Filmen kom ut på kino her i USA forrige uke, så jeg vet ikke når den kommer til Norge. Men anbefaler den til dere som en god dose med humor og elsker komedier. 

  I dag har Karoline og jeg hatt en skikkelig roommate søndag. Vi dro først til Paulina for å handle masse sunn mat på Whole Food Market, hvor vi også hadde en koselig sushi date. Etter en kjapp tur hjem med varene, tok vi bussen til Target. Egentlig var planen å kjøpe et juletre, men det hadde de ikke fått inn enda. Så da ble det med julestjerne til å ha i vinduet, juletrepynt, veggdekor, nye duftlys, myke tøfler og pledd. Vi har ikke planer om å fryse i vinter.

  I kveld har vi kost oss med norsk kveldsmat, nystekte rundstykker med Jarlsberg ost, brunost og salami. For å toppe vår norske kveld, så vi en episode av "Norges tøffeste" og "Best av de beste". 

  Verdens beste roommate!  #utveksling

  Heja Sverige!

  Hei!

  Jeg hadde en ganske slapp skoledag i går, og det var nesten sånn at jeg hadde en lørdagsfølelse. Jeg har en klasse som heter Personal Health, så vi skulle hjelpe en Exercise Science klasse ved at vi skulle prøve ut testene de hadde laget. Altså fysiske tester, fordi de utdanner seg til å bli enten personlige trenere eller vanlig coach. Og jeg forbinder testing med å gi absolutt 100% og derfor er jeg støl som en stokk i dag. 

  På kvelden dro vi en stor gjeng til Wheaton for å se våre North Park gutter spille sesonges siste offisielle kamp. Wheaton er skolens største rival, og derfor var det topp stemning, selvom været ikke var på vår side. Kampen endte med 1-0 til Wheaton med scoring 5 minutter før slutt. Siden skolen vår er svensk og halve fotballaget kommer fra Sverige, gikk jeg for de svenskene flaggene denne gangen. 

  Nå skal jeg straks trene litt, så kanskje jeg blir litt mer bevegelig igjen! 

  #utveksling #college

  HALLOWEEN

  Hei!!!

  Som dere vet, var det jo halloween i går, og i USA er feiringen litt større enn i Norge. Her har amerikanerne planlagt kostymene i lang tid og tar de selvfølgelig helt ut. Folk er så sinnsykt kreative! Jeg har jo blitt en ordentlig norsk patriot etter at jeg flyttet, så da gikk jeg for en blanding mellom fotball- og håndballsupporter, haha. Vi var en gjeng samlet hos Tuva, før vi dro til Red Ivy. Når de plutselig begynner å spille "What does the fox say?", er det vel ikke så vanskelig å gjette hvem som tok helt av? Stolt nordmann, sier jeg bare!

  #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits