• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Jeg er litt språkforvirret

  Hei!

  Jeg lurer på hvor mange ganger Karoline og jeg har snakket om dette, men noen ganger er vi så totalt språkforvirret. Ikke nok med at vi skal bli bedre på engelsk, vi lærer også en god del svensk. Selv om svenskene er ganske dominerene av oss Skandinaviere, så har de også fått noen gloser de absolutt må kunne for å ikke misforstå oss nordmenn. 

   

  Blant annet har jeg sånn tålig lært meg å skrive meldinger på svensk, bare fordi det er gøy og at svenskene forstår meg bedre. Men ord som pinsam, skicka en sms, kul, lugnt, roligt, tråkigt, er bare noen få av mange som vi ofte bruker. Svenskene har blant fått lære seg: kjedelig, koselig, søt, kleint og slem. 

     Heja Sverige!

  Jul i heimen med litt sommer

  Hei søte!

  Denne helgen har vært fantastisk og jeg har endelig fått litt fri. Når man plutselig er student på heltid, er det ikke noe som heter høstferie lenger, så dermed var denne lille ferien etterlengtet. På onsdag etter skolen var ferdig, gikk jeg og min kjære familien på Tre Kronor og spiste en lunsj sammen før Shelby dro avgårde. Jeg bestilte den belgiske vaffelen dere ser nedenfor. 

     Været skifter veldig fort her og på onsdag var det frem med solbrillene og litt mindre klær. For dere som måtte lure hvorfor Shelby går rundt i flip-flops midt i november, hun skulle hjem til Arizona hvor det er sommer.   Vårt kjære juletre! Det morsomste er at alle ser det når de går på gaten utenfor leiligheten. 

  21-årsbursdag

  Hei alle mine søte!

  Jeg kan ikke fatte og begripe at det er 3 uker til jeg er hjemme i Norge hos familie og venner. Tiden går så utrolig fort og jeg føler at dette er en evig ferie som aldri tar slutt. Denne helgen har vi hatt fri fra skolen på torsdag og fredag pga. Thanksgiving som er en høytid nesten er like stor som julaften. Amerikanerne går mann av huset for å severe mat, pynte og bli klar for denne feiringen. 

   

  På fredag var vi bursdag til Max som ble 21 år, så da var det på med finstasen og litt ekstra sminke. Vi kom ikke i seng før sent på kvelden, så dermed endte vi opp med en slapp lørdag foran TV-skjermen med hele 3 forskjellige filmer og masse godis. 

   

     RUSS 2013 - Gled dere (teaser fra Landstreffet Stavanger)

  Hei!

  Mange av dere 94-kullet er sikkert i full gang med å planlegge russentiden og jeg skal helt ærlig innrømme at det savner det litt. Her kan dere se teaseren fra bussringen på Landstreffet i Stavanger og glede dere samtidig. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg alltid havner på slike filmer og aviser, men på 00:10 ser dere altså meg. Hahahaha, dør av meg selv noen ganger. 

   

  Bowling med gjengen

  Hei!

  Jeg tenkte å fortelle dere om det fineste bowlingsenteret jeg har sett. Vi var en gjeng på 13 personer som dro ut på bowling fredag for litt over 1 uke siden og dette er noe av det Chicago kan by på. Lokalene var kjempefine med lys overalt, i tillegg er dette et veldig populært sted, så egentlig måtte vi vente i hele 2 timer for å få 2 ledige baner. Amerikanerne pleier å overdrive med tiden, så etter bare 30 minutter var det banene klare. 

   

  Det ble selvfølgelig en intern konkurranse mellom de to lagene vi var inndelt i, og så dårlig bowling har jeg vel aldri spilt før. Er ikke rart jeg må spille med gjerder .... 

   

   

  Dårlig outfitbilde. Topp/Bikbok Bukse/Topshop (Karoline sin)

  Let's go badgers!

  Hei!

  På søndag sto Karoline og jeg opp alene, ettersom Julie måtte møte mye tidligere til kampen sin. Vi endte ok en gang opp på Jamba Juice for frokost. Vi ble så hektet på oreo med hvit sjokolade, at vi like så godt tok en tur innom butikken, haha. Klokken 13 var vi på plass i Wisconsin Field House hvor Julie og hennes lag skulle spille mot Nebraska. Vi hadde selvfølgelig håpet på at Wisconsin skulle vinne, men Nebraska ble for sterke og stakk av med en 3-0 seier. 

   

  Etter kampen fikk vi være med Julies 2. Familie her i USA til Panera for lunsj. Maken til hyggelige amerikanere skal man lete lenge etter. Så nå har vi allerede lovet å komme tilbake for å besøke Julie og hennes "familie". 

   
  De norske jentene!

  Søtt!

  Lørdagen i Madison

  Hei!

  Jeg tenkte å fortelle litt mer av hva vi gjorde i Madison denne helgen. På lørdag startet vi med en sunn frokost på Jamba Juice, før vi gikk over til noen venner av Julie som skulle ha pre game party. Det er liksom en fest de arrangerer i gaten utenfor der de bor, og dette er før vi går for å se football kamp. Footballkampene er veldig seriøse i Madison og de har over 80 000 tilskuere, spillerne er stjerner og kampene går også på tv. I tillegg koster billettene 600 norske kroner, så dermed endte vi opp med å se kampen fra tv-skjermen.

   

  Etter å ha kost oss med taco, tok vi turen ut i byen for å shoppe litt, spise karameliserte epler og oreo dryppet i hvit sjokolade. Nam!

   

  Beer pong på gaten allerede klokken 11 på morgen. Sykeste folkene jeg har møtt.

  Only americans can do that!
     Karoline og meg på sjokoladebutikken Kilmil's. 

  University of Wisconsin sin bookstore. Spør du meg, så var det alt for mye å velge i mellom.   Jeg endte opp med en rød Wisconsin genser og ny hvit lue. 

  På besøk i Wisconsin Field House

  Hei alle sammen!

  Tenk at Karoline og jeg kom oss til Madison på egenhånd, for da vi skulle finne bussen downtown Chicago, begyne jeg virkelig å tvile på om vi i det hele tatt skulle komme oss hit. Vi letet etter en busstasjon, noe som ikke fantes. Etter mye om og men fant vi den riktige bussen og kom oss avgårde. 3 timer med buss er jo piece of cake for oss som faktisk er vant med å reise en del. Vi møtte en av vennene til Julie, fordi hun måtte møte tidligere i hallen. Det var helt syk stemning der med live musikk, 5000 tilskuere og ganske så bra volleyball. Julie sitt lag vant 3-0 over Iowa, noe som også var forventet.

   

  På plass i Wisconsin Field House. Genserne fikk vi låne av Julie, men i morgen skal vi nok kjøpe egne. 


  Dagens outfit 15.11

  Hei!

  Så lenge jeg fikk vite at læreren skulle kansellere den ene timen i dag, benyttet jeg sjansen til å stå opp litt tidligere for å trene litt. Det ble 15 min på sykkel og styrke på bein og armer. Det ble faktisk en ganske tung økt, så da kan jeg si at den var vellykket. 

   

  Dermed hadde jeg kun statistikk idag, noe som alltid setter latterkulene i gang. Vi fikk M&M's av læreren fordi vi skulle teste ut noe greier og midt i timen får Lindsay og jeg helt syk latterkrampe at vi begynte å grine. Læreren min må jo tro at jeg er en skikkelig rar, blond jente som kommer fra Nordpolen, fordi jeg alltid sitter med jakken min i timen, haha. 

   

  I kveld skal vi ha en liten feiring for våre kjære Julia som blir 21 år, ellers så skal jeg pakke litt til turen til Madison i morgen. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å besøke Julie og se hun spille med laget sitt. 

        Genser/Zara Bukse/Topshop Sko/Converse Smykke/Aldo Jakke/SVEA

   

  Roadtrip to Iowa

  Hei alle sammen!

  På lørdag vant guttene første kampen i National Tournament i Iowa, så dermed bestemte vi (Karoline, Adam, Martin og jeg) å leie en bil for å kjøre til Iowa å se guttene spille den andre kampen på søndag. Vi kjørte fra solfylte Chicago til Loras College som om de ikke hadde sett regn på flere dager. Dermed kjøpte Elisabeth disse fine ponsjoene til oss. Vakkert med andre ord.

   

  Guttene spilte mot det 4. Beste laget i landet, men North Park viste dem hele tiden at de ikke hadde kommet for å tape. Det ble en scoring i de siste 20 minuttene til Loras og dermed tapte de 1-0. 

   

  På veien hjem tok vi turen innom IKEA for å kjøpe et bord, skittentøyskurver, håndkler og fake blomster selvfølgelig. Vi spiste også svenske kjøttboller med potetmos, nam!

   


  Et lite pip

  Hei på dere!

  Jeg fikk et par klager hjemmefra at bloggen burde på høy tid oppdateres litt og det er jeg veldig enig. Jeg tok meg en ufrivllig bloggpause, mest fordi dagene går veldig fort her og det er mye å gjøre for tien. På skolen begynner man å merke at det kun er 1 måned igjen før vi reiser hjem på juleferie. Så da blir det en del innleveringer, eksamener, quizer og fremføringer. Sånn er livet. 

   

  I morgen har bare 2 timer med skole, fordi han ene læreren min skal på en konferanse og dermed har vi no class tomorrow. Sånn ellers så har jeg giftet meg med en spinningsykkel, fordi det er  det eneste jeg får lov til å gjøre av kondisjon på 3 uker og samtidig trener jeg en del styrke. 

   

  På fredag rett etter at Karoline er ferdig med skolen skal vi ta en 3-timers busstur til University of Wisconsin for å besøke Julie fra ToppVolley Norge. Hun spiller i den øverste divisjonen her i landet og er blant annet i samme conference som Penn State!!! Vi får se henne spille mot Iowa på fredag og Nebraska på søndag, og i tillegg har vi kjøpt verdens søteste gave til henne. 

   

  Et par bilder fra vår herlige campus.   Etter treningsøkten tok jeg turen til et solstudio her i nærheten og jeg skal love dere at solsengene her er så sinnsykt mye bedre enn de i Norge. Både Karoline og jeg fikk helt sykt skille etter bare 2 ganger der.

  Også har jeg kjøpt inn svenske pepperkaker til statistikk-timen i morgen. På tirsdag ble den ene pakken borte på veldig kort tid.
   Dessuten har Karoline og jeg blitt veldig flinke til å lage oss ordentlig middag, så i dag ble det laks, salat og hvitløksbrød. 

  Outfit 08.11

     Hettegenser/Bikbok (Karoline sin) Bukse/Topshop Sko/Converse Jakke/Svea, Nelly

  Biblioteket i mitt hjerte

  Hallo!

  Akkurat nå sitter jeg på biblioteket for å skrive en oppgave om hvorfor junk food burde blitt ulovlig i amerikanske skolekantiner. Heldig for meg at teksten skal være mellom 3-5 sider. Jeg skal være ærlig å si at konsentrasjonen er lik null, så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg sitter her. Haha. Ellers så kan jeg fortelle at jeg fikk B på statistikken eksamen min og B på et definisjons-essay, noe som tilsvarer karakteren 5. Da måtte jeg sende meldingen til treneren min og tror han ble like glad som meg. 

   

  Om 1,5 time skal Karoline og jeg bort til Martin (svensk golfspiller) å spise svenske pannekaker til middag og i kveld skal vi se noen av svenske økonomistudentene spille fotballkamp på Helwig. Dessuten skal vi også feire Adam sin 19-årsdag.

   

  Gratulerer så mye med dagen!

   

  Frisørtime og servering av mat til hjemløse

  Hei alle sammen!

  For en utrolig travel og morsom helg dette har vært. Etter flere timer downtown for å prøve og ordne amerikansk iphone, måtte jeg komme meg hjemover for å dra på Belmont til en frisørtime jeg hadde med Karoline. Jeg skulle ta highlights som er det samme som å stripe etterveksten, og Karoline skulle ta permanent retting. Jeg ble utrolig fornøyd med resultatet, frisøren var nøye og verdens hyggeligste. Jeg må innrømme at jeg var litt spent, med tanke på at den eneste som får gjøre noe med håret mitt er min kjære frisør, Brith, hjemme i Sarpsborg. 

     Nordisk blond!

  Vi har et volleyballag for gutter på skolen, bare at de spiller for gøy. De hadde kamp mot Wheaton, så da vi kom tilbake fra butikken så vi litt av kampen. 

   

  På kvelden dro vi downtown med 20 andre studenter for å servere mat til hjemløse. Det finnes mange hjemløse rundt om i Chicago og særlig midt i byen. Det føltes veldig godt å være med på dette og jeg ble en del erfaringer rikere.  FINALE!!!

  Hei!

  Det er rart å si det, men jeg merker dagene varer litt lengre enn tidligere. Presentasjonen om ToppVolley Norge gikk kjempebra, senere tok vi turen til postkontoret hvor jeg hadde fått billetten til Swedish House Mafia konserten vi skal på i februar. Etter treningen ordnet vi oss litt før vi gikk på "Tre Kronor" og spiste middag. Egentlig var pannekakene på dessert-menyen, men jeg klarer meg fint med 2 pannekaker til middag. Deretter dro vi på årets siste hjemmekamp for fotballguttene. De spilte semifinale i CCIW som er conferencen til skolen og vi vant 3-2 mot Carthage, og det betyr finale mot Wheaton på lørdag på bortebane. Da skal vi faktisk ta turen for å støtte våre kjære venner :) 

   


  Helt grei middag!

  Følte jeg måtte ta på meg North Park drakt. Go Vikings ♥  Om å gjøre å ha på seg mest klær, for det er helt sykt kaldt på kamp!!!

  Karoline og en amerikaner som frøys litt, haha!

  Adam må være det største matvraket jeg vet om. To doble quarter pounds under kampen. 

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits