• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Halloween Eve at our last practice

  Hei!

  Dette må seriøst være den morsomste treningen vi har hatt på evigheter. I anledning siste trening for denne sesongen og halloween som er i morgen, skulle hele laget kle seg ut. Det var så mange artige kostymer, ikke rart at fysioterapautene lo godt av oss da samtlige av oss skulle få behandling før trening. I morgen reiser vi til Illinois Wesleyan og blir der til lørdag formiddag. Det går også rykter om at vi skal bo på et halvveis "skummelt" hotell, så det kan jo bli spennende hva denne gærne gjengen finner på på selve halloween-kvelden. 
  All I want for Christmas

  Hei dere!

  Nest siste dagen i oktober og vi nærmer oss desember-måned med stormskritt. Det er ikke lett å holde julestemningen tilbake når diverse bloggere skriver om inspirasjon til jul, venninner som sender bilder av julebrus og for å ikke glemme, pepperkakene og julelysene som er i salg i butikkene. 

  Lita blir helt oppgitt av meg, fordi jeg vil høre på julemusikk hele tiden. Det er så avslappende og deilig, så jeg får nok heller holde meg til Secret Garden enn så lenge! Heldigvis her i USA feirer vi både Halloween og Thanksgiving før vi i det hele tatt begynner å tenke på julepynt og røde starbucks kopper med varm sjokolade i. 

  Tror nok det lyser litt hjemmelengsel av meg, for jeg vet at julen er en fantastisk tid å være hjemme på. Ingenting gleder meg mer! Bare 44 dager igjen ♥

  Lake Michigan with the team

  Heisann!

  På tirsdag spilte vi bortekamp mot Carthage i Kenosha, som ligger 2 timer utenfor Chicago. Vi stoppet ved Lake Michigan på veien opp til skolen. Bare se noe så vakkert! Kampen endte med 3-0 tap, men vi spilte helt sykt bra til tider og andre settet ledet vi en lang periode, men vi tapte uheldigvis 29-27.

  Nå sitter jeg på biblioteket og skal egentlig gjøre lekser, men det var heller mye koseligere å snakke litt med Unni. Savner jentene hjemme så masse! Senere i dag skal vi ha halloween tema på trening, og jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg, haha. Jeg må jo ha noe som faktisk er litt behagelig å trene i.  

  Håper alt er bra med dere hjemme ♥

  Brittney ♥  Min beste, Karina ♥

  Gjenforent

  Heisann!

  Jeg er så sikker på denne uken kommer til å fly avgårde. I dag har vi bortekamp mot Carthage og til helga spiller vi vår siste turnering for sesongen. Skal bli deilig å få mer tid til skole, for det er mye som skal gjøres. 

  Josefin har vært i Chicago den siste uken og på torsdag formiddag hadde hun, jeg og Reggie en lunsj på Panera Bread. Det må seriøst være mitt favorittsted å spise lunsj. Jeg bestilte meg en bbq salat som smakte helt himmelsk ♥ Nå skal gjøre litt lekser til en presentasjon jeg har i morgen!  Homecoming

  Heisann!

  For en fin lørdag dette har vært. For bare et par dager siden gikk jeg rundt i vinterjakke, skjerf og votter, og i dag visste gradestokken 22 i skyggen. Det er jo snart november og jeg har begynt å høre på julemusikk allerede, men jeg skal absolutt ikke klage. Footballaget spilte hjemmekamp mot Milikin og det var utrolig stemning på hele stadion. Det var homecoming kveld, og best av alt, de vant kampen. På kvelden dro Lita og jeg for å spise på Flat Top Grill, som er en slags wok restaurant hvor du plukker alt du vil ha å spise og så steker de det. Mmmm ♥ Nå det på tide å finne senga, blogges i morgen!

  Follow your dreams

  For tre uker siden var min lærer fra ToppVolley Norge på besøk her i Chicago med tre jenter fra samme skole som jeg gikk på. De fikk se på treningen min og hilste på jentene på laget. Det var da det virkelig gikk opp for meg at, hadde det ikke vært for Ingebjørg og ToppVolley, hadde jeg aldri havnet her jeg sitter nå. I en komfortabel sofa i 4962 N Spaulding Ave i Chicago, USAs tredje største by. I det siste har jeg tenkt masse på at dette er et kapittel i livet som snart ender og det er faktisk litt trist å tenke på. Tiden har flydd avgårde og jeg håper ikke den går like fort dette skoleåret.

  Jeg tror og mener at det er viktig at vi alle følger drømmene våre. For meg betyr en drøm et mål i livet. Du vet når du spiller en lagidrett og dere har et mål om å vinne en turnering? Å studere i utlandet er for de fleste en drøm, eller kanskje fjern drøm, men det er også et mål. Jeg får ofte høre at jeg er så heldig som studerer i utlandet og da spør jeg alltid meg selv: hvorfor er jeg heldig og ikke du? Alle på min alder i Norge har mulighet til å studere i utlandet om de virkelig vil. Men, når det er sagt, er det ingen som kommer hit gratis og vi vet jo alle at for å oppnå et mål, må det jobbes hardt. 

  Det er så uendelig viktig å følge drømmene sine, ikke bare for å få anerkjennelse av folk rundt deg, men mest av alt for din egen del. For det er nemlig sånn i dagens samfunn at vi hele tiden søker anerkjennelse fra kjente og kjære på alt vi gjør og foretar oss. Jeg har i senere tid opplevd at folk jeg knapt kjenner plutselig vet at jeg bor i Chicago, men jeg er ikke her for å føle meg kul nok for mine venner, men for å utfordre meg selv og samtidig kjenne på mestringsfølelsen. 

  Poenget mitt er, følg drømmene dine og ikke la deg stoppe fordi du enten har en kjæreste hjemme eller et par foreldre som er engstelige. Foreldre skal være bekymret fordi de vil egentlig aldri gi slipp på barna sine, men så lenge jeg har det bra, vet jeg at mamma har det godt i mammahjerte sitt ♥  Hello there, Autumn

  Heisann!

  På tirsdag hadde vi bortekamp mot Wheaton og det gikk ikke helt som vi hadde håpet på, spesielt når vi vet vi er gode nok til å slå de. I morgen spiller vi to nye kamper på hjemmebane og det er sesongens siste hjemmekamp. Jeg skal innrømme at det blir deilig å bli ferdig med sesongen, fordi kroppen trenger litt hvile. Men det blir veldig rart å ikke være med jentene hele tiden og plutselig får jeg mer tid til skole og venner. 

  I det siste har vi hatt noen riktige fine dager her i Chicago, bare se på bildene nedenfor. Disse bildene tok jeg på vei til skolen i går. Jeg blir så glad inni meg av å se så vakre omgivelser. Josefin, som gikk her for ett år siden, er på besøk denne uken. Det var så koselig å se henne igjen! Fotballguttene spilte hjemmekamp mot Carthage, så Josefin, Jonas og jeg tok turen bort for å se på. Det er tredje kampen jeg var på i år, det sier litt om hvor opptatt jeg har vært :-)  A day at the Soldier Field

  Hei dere!

  I går (søndag) jobbet noen av oss jentene på laget på Soldier Field hvor Bears har sine hjemmekamper. Jeg har jo skrevet om dette tidligere, men nå får dere ser stadioen fra en litt annen vinkel. Denne gangen fikk vi disse gule jakkene, vi så jo ut som noen påskekyllinger. Jeg må ærlig innrømme at det var sykt kaldt, til tross for at jeg hadde på meg votter, lue og ull-undertøy. Neste gang skal jeg garantert ha min kjære vinterjakke.

  Jeg kom nettopp hjem fra kveldsklassen og vi slapp ut 50 min før tiden, så deilig! Nå blir det jenteprat med Lene og Lita ♥ Elsker slike kvelder!

  A beautiful Saturday

  Hei!

  I går måtte jeg finne en Target for å kjøpe bukser og en pique t-skjorte til Bearskampen, og Paige var så snill som ville bli med meg. Vi dro til den som er downtown, så da passet vi på å knipse noen bilder av the bean. Det var helt sykt mye folk i byen i går, og det har nok noe med at det var både footballkamp i dag (Bears - Dolphins) og i går (Northwestern - Nebraska). Vi avsluttet kvelden med en film av konserten til Jay-Z og Beyonce i Paris, pizza og brus for min del. Beyonce er så sinnsykt flink til å både synge og opptre at en billett til en av hennes konserter står høyt på ønskelisten!   North Park Vikes

  Hei!

  Før denne sesongen fikk vi helt nye garderober og jeg tenkte kanskje det kunne være litt kult for dere å se hvor vi tilbringer mye av tiden før kampene våres. Hvis dere noen gang har sett garderobene til de som spiller i divsjon 1 eller big ten i USA, er ikke dette i nærheten, men alikevel syns jeg standarden er veldig bra, i hvertfall til hva vi er vant med i Norge. Vi har også en smartboard til fri bruk, så når vi har litt død-tid (gjerne før kamp), pleier vi å se på morsomme youtube filmer og høre på musikk. Vi ser også på film før hver eneste trening dagen før kamp, sånn at vi kan analysere motstanderne våre. 

  Ha en riktig så fin helg, alle sammen! ♥

  Hvordan er det å studere i USA?

  Hei!

  Mange av dere lurer nok sikkert på hvordan det er å studere i et annet land i Norge, og da snakker vi om USA som jeg befinner meg i. Folk flest spør meg om hvordan det er å ha all undervisning på engelsk og om det er vanskelig. 

  Jeg har etter 2 år ved North Park University fått masse erfaring når det gjelder hvordan systemet fungerer her, for det er ganske annerledes enn i Norge. Siden jeg ikke har studert ved enten en høyskole eller et universitet i Norge, så er jeg ikke 100% sikker på hvordan det fungerer der. Jeg har jo en del venner som studerer hjemme og de har sånn kort og greit fortalt meg om hvordan det er, sånn at jeg kan sammenligne litt for dere.

  Stipend

  Mange av dere har nok sett på filmer at universiteter i USA er veldig store, og dette er selvfølgelig de dyrere skolene. Dersom du driver med en idrett utenom håndball (fordi amerikanerne har ikke hørt om den idretten) på høyt nivå, har du mulighet for å få stipend, noe som vil redusere skolepengene du må betale. Ja, for det er sånn at de fleste skolene er dyre. Heldigvis har vi nordmenn Lånekassen som kan hjelpe oss. Det er mange skoler i USA som krever at du må studere i 4 år, fordi en bachelorgrad vanligvis går over 4 år her. Nå har Lånekassen gjort det slik at du får lån for alle fire årene, noe som gjør det mulig å velge imellom enda flere skoler enn jeg hadde mulighet til. 

  God oppfølging

  Skolen jeg går på er en av de minste i distriktet fordi det er en privatskole og vi er ca. 4000 studenter tilsammen, som er ganske lite til å være USA. Dette fører til at klassene våre er relativt små og vi kan få bedre oppfølging enn skoler i Norge. På det meste er en av klassene mine ca. 30 elever. Alt vi gjør igjennom året teller og det er opp til hver lærer hvor mye vi skal gjøre utenom undervisingen. I en klasse hadde jeg 4 prøver på et semester, imens en annen klasse hadde jeg en quiz hver tirsdag. Dette fører også til at når vi har mid-term eller finals/eksamen, så teller de kanskje bare 30 eller 40% av karakteren i faget. Du tvinges til å jobbe jevnt igjennom hele semesteret og du er selvfølgelig pliktig til å møte opp i hver time. I de fleste klassene mine tar de fravær, men siden jeg spiller volleyball nå, får jeg lov til å være mer borte pga. kamper og turneringer. Det er jo ikke så gunstig for meg, siden jeg er den som må ta igjen det tapte arbeidet, men å drive med en idrett hjelper i alle fall meg til å være strukturert i hverdagen.

  Alt på samme språk

  Man skulle ikke tro at dette var en forskjell, men jeg har nemlig blitt fortalt at i Norge kan du ende opp med å få all undervisning på norsk, og alikevel så er bøkene på engelsk. Hvordan i alle dager skal studentene vite hvilke begreper de skal bruke når eksamen står for tur? Spør du meg, er det mye enklere å ha alt på samme språk. I tillegg er mine professorer veldig flinke i engelsk, og dersom du sliter med å forstå hva de snakker om, er de fleste villige til å hjelpe deg utenfor undervisningstid. 

  Kulturforståelse

  Jeg føler at mange nordmenn tror de vet hvordan kulturen er her i USA, men det er faktisk helt umulig å lære og kjenne en kultur hvis man ikke har tatt del i hverdagen dems og opplevd alt på innsiden. Jeg lærer ikke bare økonomi og engelsk, men jeg lærer også å sette pris på det jeg har hjemme og hvordan en annen kultur enn Norge fungerer. Jeg skal innrømme at jeg fortsatt tenker at amerikanerne gjør mange rare ting, men de tenker akkurat det samme om oss. Dessuten har jeg også lært meg hvordan jeg skal tilpasse meg inn i en annen kultur enn den jeg vokste opp med, for det er ikke alltid like lett å skli rett inn i mengden. Jeg har lært meg at det er viktig å være positiv til det meste og være litt "open minded", altså fordomsfri.

  Alt i alt er det virkelig verdt opplevelsen å studere i USA. Tenk på alle de vennene du får som du kan besøke senere i livet, og hvem vet, kanskje du finner deg en å dele resten av livet med her?  

  Florida for Thanksgiving

  Hallo!

  Dere aner ikke hvor glad jeg er akkurat nå. Jeg har bestilt flybilletter til Orlando i thanksgiving for å besøke Tuva. Etter en slitsom volleyballsesong med mye trening og skolearbeid, skal det bli deilig å sette av litt tid til å slappe helt av. Jeg kjenner at kroppen trenger en liten time-out og hva er vel bedre enn å nyte sol og sommer med min bestevenninne? Thanksgiving er siste uken i november, for dere som lurer på når jeg reiser :-)

  Hverdagsgleder

  Hei!

  Denne uken har vært ganske slitsom med tanke på alt av skolearbeid som skal gjøres. Vi er inne i midterm week, som betyr at det er masse prøver og innleveringer i alle fag. Heldigvis er jeg snart a jour, og det siste på listen er prøven i film studies som jeg skal ha senere i dag. I morgen har vi fri fra skolen fordi vi får en bitte liten høstferie. Ikke at det blir så mye fri på meg, for vi reiser til Naperville for å spille kamp mot North Central. 

  I går kveld hadde Lita og jeg nok en roommate date med hjemmelaget pizza og to nye dokumentarer fra TV2. Vi har blitt så hektet på dokumentarer, og i går så vi blant annet "Tvillingsøstrene". En spennende og gripende historie om 2 jenter som blir adoptert til hver sin familie uten å vite at de er tvillingsøstre. Anbefales!  Throw back Thursday: New York City

  Savner turen Karoline, Adam og jeg hadde til New York i fjor høst. Jeg skal definitivt tilbake om ikke så alt for lenge! 

  Roommate night

  Heisann!

  Jeg burde egentlig skrevet: super-kul-taco, fordi i forrige uke lagde jeg tidenes kjedeligste taco, men på mandag ble det andre boller. Lita og jeg fikk tatt turen til Jewel Osco for en skikkelig storhandel, og da mener jeg at hele bagasjerommet var helt stappet med våre ting. Ingen av oss har hverken lappen eller bil, så det fint at finnes noen snille gutter som vil hjelpe oss :-)

  Vi hadde en utrolig koselig roommate night og det skal gjentas i kveld, så i kveld står det hjemmelaget pizza fra Toro medbragt fra Norge på menyen. Det gledes ♥

  Autumn is here

  Outfit 9/10

  Hei søte!

  I går fikk vi som sagt fri fra treningen, og hva er vel bedre enn å ta med seg kameraet på en liten gåtur? Høsten har kommet for fult og campus oser av vakre farger overalt. Jeg har knipset en hel rekke bilder til dere som kommer senere i kveld. Det var ikke akkurat mange outfitbildene jeg rakk å ta før mørket kom snikende og lyset ble veldig dårlig, så det får bli med disse to. Resten av kvelden brukte jeg til å henge med Amanda og Lene på fotballbanen. Guttene spilte hjemmekamp, så da måtte vi jo støtte dem :-)

  Strikkegenser Forever21 - Skjerf Bikbok - Skinn tights Forever21 - Sko Aldo - Klokke Marc Jacobs

  Bare 52 dager igjen til jul

  Heisann!

  Dere aner ikke hvor sykt lyst jeg har til å høre på julemusikk nå! For min del kunne det vært desember snart, sånn at jeg kunne pyntet leiligheten med søte lys, vårt lille juletre og julestjerna i vinduet. For å ikke snakke om å bake haugevis med kakemenn. Men den frøkna må nok vente i alle fall i 6 uker til.... Jeg elsker alt ved julen, for det er da jeg virkelig kan slappe av og nyte livet med de jeg er glad i. 

  Enn så lenge er det oktober og en fin høst i vente her i Chicago. I dag har jeg vært på Community Human Service Inc. for å jobbe med et prosjekt til Nonprofit klassen, som jeg endelig er ferdig med neste uke. Noen klasser man kan velge er enten quad A eller B, som betyr at du bare har undervisning i 8 uker. Jeg ble akkurat ferdig med behandling for leggene og nå sitter jeg på biblioteket med hele laget for å gjøre lekser. Vi fikk fri fra trening i dag, så da skal skole prioriteres før jeg kan ta kvelden med god samvittighet :-) 

  Jeg kan jo fortelle dere noe morsomt og kanskje litt interessant. Fra og med i dag er det Chicago Film Festival her i byen, og dere har kanskje sett at Liv Ullmann har laget en film som er veldig populær for tiden, som heter Miss Julie. Min professor i film studies er selv produsent, så han fortalte meg at han skulle møte henne i kveld og andre kjente produsenter. Lita, Adam og jeg har bestemt oss for å ta turen til festivalen på lørdag, fordi jeg må skrive en innlevering om en av filmene de viser der. 

  Kjedelig tacosalat

  Hei!

  Nå befinner jeg meg hjemme i bula og spiser dagens lunsj, en kjedelig taco salat uten mais, paprika og agurk. Jeg var så sulten at jeg ikke prioriterte butikken denne gangen, haha. God Morgen Norge står på i bakgrunnen, og jeg håper det kan bli en fast tradisjon fremover. Hører det tar av rundt Ebola-smitten hjemme, ikke at jeg er så bekymret da :-)

  Håper dere får en fin tirsdag! Jeg skal straks avgårde til film studies og så er det rett på trening. 

  God Morgen Norge

  God morgen fra Chicago!

  I dag våknet jeg av at jeg slumret alarmen hele 4 ganger og jeg var trøtt som et uvær da jeg stod opp for å gå til timen. Snakk om blå-mandag! Da jeg kom tilbake, laget jeg verdens beste frokost, havregrøt og så dagens episode av God morgen Norge. Jeg er ufattelig dårlig på å følge med på norske nyheter når jeg bor i Chicago, så nå fikk jeg en god oppdatering om hva som skjer hjemme. Kan jo være greit å få med seg at statsbudsjettet blir lagt fram i dag?

  Det blir som vanlig en veldig tavel mandag. Snart har jeg operations management, trening og deretter kveldstime med markedsføring. Ønsker alle en fin uke :-)

  Slappe-av-søndag

  Hei dere!

  Jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde en så slapp søndag som denne, og jeg skal love dere at det var høyest nødvendig. Jeg våknet som vanlig tidlig, selvom jeg sovnet ganske så seint i går. Tror kroppen min har innstilt seg på å våkne opp av seg selv før klokken slår åtte. 

  Søndagen ble startet med havregrøt og jordbær protein smoothie til frokost, før jeg tok turen bort til gutta med Kayla og Katy. Der endte vi opp med å se på fotball, før hele gjengen koblet helt ut og snorket i tur og orden. Vi får vel skylde på at vi også trenger ettermiddagsluren!

  Nå daffer jeg rundt i disse søte, fluffy og rosa tøfflene samt koseklær her hjemme. Jeg ble nettopp ferdig med leksene, så da blir det tid til å se dagens episode av Farmen resten av kvelden ♥ Ønsker dere alle en fin uke! 

  Saturday night with the crew

  Heisann!

  Jeg våknet som vanlig tidlig opp før vekkerklokken i det hele tatt hadde tenkt å ringe. Det passet egentlig helt perfekt, for da fikk jeg tid til å gjøre lekser. Jeg benyttet også anledningen til å slappe helt av og se et par episoder med "Best av de beste" på tv2. Åååå, som jeg elsker norsk tv. Da føler jeg meg litt mer hjemme. 

  På kvelden dro Dave, Reg, Jon, Trent, Ryan, Kayla, Katy og jeg til en pizza restaurant for å feire 21-årsdagen til Ryan. Vi var hjemme hos meg før vi dro avgårde til vår favoritt club i Wrigleyville. Jeg hadde jo planer om å ikke være så sent i seng, men det gikk jo dårlig når Adam, Behnam og Korush ville henge når jeg kom hjem. Vi ble sittende opp å prate i over 2 timer om alt mulig. Nå skal jeg komme meg over til Katy og Kayla for å slappe av og ta livet helt med ro. Ha en fin søndagskveld ♥  Ladies night

  Heisann!

  For en bra fredag kveld vi hadde det. De to siste ukene har Lita hatt besøk av to venninner fra Norge og i går var det siste kvelden i Chicago. Vi dro for å spise på Hard Rock Cafe og der fikk vi servert først en forrett med masse godt og en saftig hamburger til hovedrett. Mmmm! Senere dro vi opp i baren på John Hancock Tower som er Chicago's nest høyeste bygning. Utsikten var fantastisk, spesielt med alle lysene. 

  I dag er det plutselig blitt skikkelig kaldt her i Chicago, så jeg vurderer nesten å dra frem vinterjakken hvis jeg skal bevege meg utenfor døra. Jeg har gjort litt lekser nå på morgenkvisten, så nå blir det greit med en pause og hva er vel ikke bedre enn å gå ut for å ta litt bilder. Vi snakkes! 

  Nordmenn i Chicago

  Heisann dere!

  Dagen blir ikke bedre enn du gjør det til selv og vet du hva, onsdagen ble en skikkelig bra dag. Jeg startet dagen med en time skole og en raskt treningsøkt. Trodde nesten jeg skulle dø på tredemøllen, for å løpe når man er støl er alt annet enn behagelig, men jeg kom meg heldigvis igjennom. Etter skolen fikk jeg behandling for leggene, og de lever i beste velgående. 

  På ettermiddagen kom Ingebjørg til Chicago, en lærer fra Sauda VGS, hun plukket opp meg og Karina for å dra på volleyballkamp på Northwesteren. Julie sitt lag, Wisconsin, spilte bortekamp mot Northwesteren. Det var så koselig å se Ingebjørg igjen og vi hadde naturligvis masse å snakke om. Jeg kan enkelt og greit takke Ingebjørg for at jeg kom meg til Chicago og USA. Hun hjalp meg og mange andre elever fra ToppVolley med alt av forberedelser og det er jeg så takknemlig for. Jeg husker faktisk at jeg var veldig usikker på om jeg i det hele tatt ville reise, for det virket så skummelt. Da sa Ingebjørg: Det er bare å reise, for du kommer til å angre hvis du ikke gjør det! Og hun hadde helt rett, jeg hadde angret hvis jeg ikke hadde gjort det!
   Ingebjørg, Julie og meg ♥

  Det kan ikke alltid gå bra

  Heisann!

  Jeg tenkte jeg skulle blogge kjapt for dere før jeg legger hodet på puta. Det er vel egentlig for å få ut alle følelsene og frustrasjonen som brer seg igjennom kroppen, og da fungerer bloggen som terapi for meg. Kveldens kamp mot Milikin må være en av de rareste, hvis det er et ord, kampen jeg har spilt i mitt liv. Milikin er et utrolig godt lag, men vi ga dem seriøst seieren så ufattelig lett. Det suger så innmari mye å tape, spesielt når vi vet så inderlig godt at vi er mye bedre enn det vi viste i dag. Blæææ, jeg vil helst bare glemme denne kampen og alt som skjedde. 

  I morgen får vi fri fra trening til å tenke over hva vi skal gjøre bedre og samtidig ta vare på kroppen. Jeg har allerede bestemt meg for å likevel ta meg en liten og rolig økt på morgenkvisten. Det å trene alene er så befriende, syns jeg. Å løpe til beina sier stopp og nynne til favorittmusikken er terapi for meg. Håper på en bedre dag i morgen ♥

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits