• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Dumme, dumme, Elise

  Hei dere!

  Jeg må bare fortelle om min morsomme start på tirsdagsmorgen. Karoline er på vei til en klasse, og jeg tenker å ta følge med henne. Da jeg kommer til klasserommet jeg skal være i, ser jeg igjennom vinduet på døra og ser at det ikke er min klasse der inne. Jeg ser på klokken og innser at jeg var en time for tidlig ute. HALLO???? Snakk om å være om våken. Så jeg gikk like så godt tilbake til leiligheten og fikk ryddet både stua, kjøkkenet og rommet mitt.

  Etter skolen hadde jeg en photoshoot med en av soccer-spillerne, som faktisk ble veldig bra. Det var meldt overskyet vær, og som fotograf vil man som regel ha litt sol, slik at lyset blir best mulig. Gleden ble stor da jeg oppdaget at været var på min side. Mulig jeg legger ut noen bilder senere, så dere får se. På kvelden hadde volleyball-jentene sin siste hjemmekamp mot Wheaton. Tok et par bilder der også! 

  I morgen er det halloween og selv om det er midt i uken, skal vi finne på noe gøy og selvfølgelig kle oss ut!  #utveksling

  Fotograf istedet for økonom?

  Hei!

  Da er jeg i gang med min 11 uke etter at jeg kom hit i Chicago og det er faktisk bare 47 dager til jeg reiser hjem. Jeg dør av meg selv av de nedtellingene mine, men det er sånn vi blir av å bo borte over en lengre periode. Det er så sinnsykt deilig på tirsdager nå, for jeg begynner ikke på skolen før 11.40, så jeg tenkte å leke litt husmor før jeg skal på skolen. Resten av tirsdagen skal jeg bruke til en photoshoot, forhåpentligvis en treningsøkt og et annet fotooppdrag på kvelden. Jeg trives veldig godt som sportsfotograf, at skulle jeg bli trøtt på økonomi, har jeg i allefall noe jeg kan satse på, haha! 

  Nå skal jeg lese litt i "Rødstrupe" før jeg tar kvelden. Ha en fin tirsdag!  #utveksling

  Senior Night

  Hei på dere!

  Det blir lenge mellom hver oppdatering, men jeg håper det går greit. På fredag startet Tonje og jeg med et nytt fag som heter Personal Health, og da fikk vi bruke hele timen på å trene. Helt greit for meg, så da spilte Tonje, Karoline, Lene og jeg volleyball. På kvelden dro vi en gjeng på Flat Top Grill for en bedre middag. Det er en type mongolsk restaurant hvor de steker maten etter at du har plukket det du vil ha. 

  På lørdag hadde jeg O-Store-Arbeidsdag, med både jente- og guttekampen. Men for å være helt ærlig, syns jeg det er verdt å bruke 5-6 timer på å jobbe, for jeg ELSKER jo jobben min. Jeg får gjøre det jeg elsker! Både jentene og guttene hadde senior night, og for dere som ikke vet hva det er, så kort fortalt er det siste hjemmekampen til de som er senior (de som går siste året). I pausen er det vanlig at foreldre, søsken eller kjærester følger spillerne på banen, hvor de da får blomster, heder og ære av medspillere og trenere. 

  #utveksling

  That kinda day

  Hei dere!

  Jeg føler nesten det har blitt en tradisjon at jeg skriver at tiden går så fort, men det er jo faktisk sant. Tenk nå da, i morgen er det allerede onsdag og halvveis til helg. Det er ikke lenger sånn at jeg lengter enormt etter helga, fordi jeg alltid vet at den er like rundt hjørnet. Det føles litt ut som at tiden går så uendelig mye fortere her i USA enn hva den gjør hjemme i Norge. Merkelig det der. 

  I dag har det egentlig vært en så typisk hjemmelengsel-dag. De kommer sånn plutselig, men jeg har heldigvis lært meg hvordan jeg skal takle det. Redning i dag, ble en tur på biblioteket med Rødstrupe av Jo Nesbø. Jeg syns det er så trist at jeg kun er flink til å lese bøker når det er sommer, så et av målene mine for dette semesteret, er å kunne legge fra seg skolebøker iblant og nyte en god bok. Av og til er det så godt å kunne koble av alt det elektroniske og bare synke inn i en helt annen verden. 

  Jeg legger ved noen utrolig fine bilder av norsk natur, som jeg fant litt rundt på nettet. Skulle virkelig ønske jeg kunne si at det er jeg som har tatt de bildene!  #utveksling

  Kilde: google.no og deviantart.com

  In Madison

  Hei!

  Til tross for alt for lite søvn i går natt, hadde vi en veldig koselig fredag. Vi kom til Madison ganske tidlig, så vi gikk rett til huset Julie bor i. Der lagde vi oss en god lunsj og bare pratet, før hun måtte gå på kampforberedelse. Siden Karoline og jeg allerede er så godt kjent her i Madison, tok vi med Tonje rundt for å vise henne byen. Etter å ha skiftet til Wisconsin klær, gikk vi på Buffalo Wild Wings og spiste. Wisconsin spilte mot Michigan og tapte 3-0. Jeg håper de kommer sterkere tilbake i morgen mot Michigan State! 

  Siden Julie er på trening, benyttet jeg anledningen til å være en snill venn og ryddet like så godt rommet hennes. Så fort Julie kommer hjem, skal vi ut å spise en god middag!

  Sykt stress å være venn med en så populær volleyballspiller. Det tar jo alltid en evighet før vi kommer oss hjem, haha!

  #utveksling

  Dorthe Skappel-genser og varme ullsokker

  Hei!

  Håper alt står bra til der hjemme. Jeg har min siste mid-term eksamen i kveld, og da kan jeg si meg ferdig med både physics of sports og business law. Helt siden i går kveld har det begynt å bli mye kaldere her i Chicago, så endelig kunne ta frem Dorthe Skappel-genseren bestemor strikket til meg før jeg dro i sommer. Jeg har også funnet frem ullsokkene som jeg fikk i gave av tante Bente. Frøken Ervum skal hvertfall ikke fryse i vinter. Ønsker alle en god helg! Jeg skal prøve å holde dere oppdatert fra Madison, hvis ikke kan dere følge meg på instagram: eliseervum.  #utveksling

  Autumn is here

  Hei dere!

  Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men for meg når dagene er tunge og slitsomme, er det viktig å kunne gjøre noe helt annet og bare koble av. Foto er en av mine lidenskaper og på mandag tok jeg meg en runde rundt på campus for å ta noen fine bilder. Høstfargene har kommet for fult og det er så utrolig vakkert! Jeg brukte til og med vinterjakken for første gang i dag, da snakker vi at vinteren nærmer seg med stormskritt. Jeg føler meg ganske klar, for jeg har jo hørt på julesanger i 3 uker allerede. Ikke le av meg er du snill :-)

  #utveksling #foto

  Mid-term week

  Hei dere!

  Nå er jeg inne i den nest verste uken som finnes i dette skolesemesteret, nemlig mid-term. Jeg har to avsluttende klasser, som betyr en prøve i morgen (onsdag) og en prøve på torsdag. Dermed har jeg viet denne tirsdagen til de store og tunge skolebøkene. Det er jo ikke sånn at fysikkformlene bare faller inn i hodet av seg selv. 

  På fredag morgen (vi har en bitte liten høstferie) reiser Karoline, Tonje og jeg til Madison for å besøke Julie på University of Wisconsin. Jeg gleder meg så sykt å komme tilbake og henge med alle vennene hennes! Julie har uheldigvis blitt skadet denne sesongen, som gjør at hun ikke skal spille i det hele tatt, men vi skal se laget hennes spille en kamp på fredag og en på søndag. Laget hennes er i Big-10 som er den ALLER beste college ligaen her i USA. 

  Hvis det er noe dere savner her på bloggen, som jeg bør skrive om, er det bare å legge igjen en kommentar :-)

  #utveksling

  Put your hat on

  Hei!

  Håper dere fikk en pangstart på denne uken, det fikk i alle fall jeg. Jeg hadde en god treningsøkt rett etter financial accounting, hvor jeg løp og spilte volleyball. Jobber masse med hopp-serve i disse dager og teknikken begynner å komme seg skikkelig. Etter min aller siste fysikktime, tok jeg med meg kameraet mitt og tok en tur rundt på campus. Høstfargene er så utrolig vakre! Så bildene kommer på bloggen veldig snart. 

  I kveld har Karoline og jeg bare slappet av og bakt cookies. Små gleder på en helt vanlig mandag. 

  Jeans Levis - Bluse Abercrombie and Fitch - Genser HM - Skjorte Forever 21 - Lue HM

  #utveksling

  Jeg hadde en drøm

  Senest i natt hadde en merkelig og fin drøm, og vanligvis er det sånn at jeg husker selve handlingen når jeg våkner. I det siste har jeg opptil flere ganger drømt om at går inn på kontoret til Coach og forteller han at jeg vil spille volleyball igjen. Det sies at det du drømmer, har noe med hva man tenker på. Og jeg skal ikke lyve til dere, for jeg har et skikkelig stort ønske om å spille volleyball igjen. Dere har vel hørt om at de toppidrettsutøverne som legger opp i 1 år, men så kommer de tilbake fordi de savner idretten sin? Ja, der har du meg. 

  Da jentene hadde sin første turnering på hjemmebane, hadde jeg bare tid til å se første kamp i knappe 10 minutter, pga. jeg skulle ha fysikk. Den følelsen av å komme inn i hallen, med jublende volleyballjenter på alle kanter, gikk skikkelig inn på meg. Helt ærlig, så ble jeg så nervøs, redd og trist på samme tid, at hendene mine begynte å skjelve. Jeg var så nære før jeg begynte å gråte. I hele mitt liv har jeg aldri kjent med på den følelsen før, og den var ubeskrivelig ekkel. Tanken på at jeg kunne vært ute på banen med de herlige jentene og spilt den sporten jeg elsker av hele mitt hjerte, holdte på å knekke meg. Jeg fikk en følelse av at jeg angret på den beslutningen jeg tok denne våren. 

  Nå trener jeg volleyball for meg selv opptil 4 ganger i uken, hvor jeg for det meste øver på flakk-serve, hopp-flakk, hopp-serve og fingerslag mot en vegg. Samtidig prøver å overtale hjernen min til at kroppen min ikke klarer en hard sesong med volleyball. Men innerst inne, så vet jeg veldig godt at alt er mulig. Vi i Ervum-familien har en viss stahet over oss, så det burde ikke være noe problem.

  Undeveis har jeg også fått utrolig mange gode råd fra familie, gamle trenere, lærere og venner, men noen ganger blir det helt fullt i hjernen og jeg vet ikke hvordan jeg skal sortere tankene. Alle dere som har kommet med råd og tanker, dere skal vite det at jeg tar til meg alt dere sier. Jeg er bare en "liten" pappajente på 20 år, som fortsatt prøver å finne ut av livet og de valgene jeg må ta og har tatt hittil.

  #utveksling

  Spa med jentene mine

  Hei!

  Sitter nå i senga med en god frokost og bare tar livet med ro, en herlig søndag morgen med andre ord. I går dro Karoline, Tonje og jeg på en etterlengtet massasjetime på Aroma Spa Chicago. Jeg fikk en blanding av Swedish og Signature massaje i 90 minutter. For en sliten kropp som jeg har for tiden, var det utrolig godt å myke opp litt igjen. Etter timen ble alle tre plutselig skrubbsultne, så vi spiste en god lunsj på Piggery Sports Bar. Deretter tok vi bussen til Andersonville, som er et strøk med svenskinspirerte butikker. Jeg hadde gledet meg til å kjøpe Synnøve gulost, men de får den ikke før i november. Hallo?! 

  På kvelden så vi filmen "The Call" og jeg trodde jeg seriøst skulle dø. For en merkelig, skummel og ekkel film, og det var faktisk Karoline som valgte den, hun som normalt gjemmer seg bak et lass med puter.   #utveksling

  Toby Keith's bar and grill

  Hei dere!

  Endelig helg igjen! Altså, de dagene fra mandag til torsdag går så sinnsykt fort at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Ettersom jeg har hatt en ganske dårlig treningsuke, følte jeg for å snu på den trenden og gikk over til treningssenteret rett etter financial accounting. Fikk en skikkelig bra intervall-økt og spilte litt volleyball for meg selv. Øver masse på hoppserve i disse dager og merker allerede hvor mye bedre jeg har blitt. Ja, jeg savner volleyball utrolig mye!

  Etter fysikktimen, som foresten bestod av en mengde med youtubefilmer, fordi professoren ikke var så veldig giret på å jobbe, dro Tonje og jeg til Target. Vi fikk endelig kjøpt en støvsuger som fungerer og litt annet stæsj. Jeg rakk såvidt å dra hjem for å skifte, før jeg dro ut med basketball-gjengen, som jeg liker å kalle dem. Vi spiste på Toby Keith's bar and grill som ligger ved O'Hare Airport, og maten var sinnsykt god at jeg må dra tilbake en dag. På kvelden gikk vi over til basketball-jentene hvor det var full fest og god stemning!

  Ikke alle som klarer å være like seriøse, haha.   #utveksling

  Else og frusterte fruer

  Hei søte!

  Nå ligger jeg langflat i senga med gode sove-sokker (som jeg liker å kalle dem), duftlys og Else sitt nye talkshow på skjermen. Jeg går en fin helg imøte! I dag hadde jeg mikroøkonomi-prøven som jeg egentlig føler jeg gjorde det skikkelig dårlig på, for jeg forstår virkelig ikke det vanskelige business språket og hvert fall ikke på engelsk. Det blir liksom helt greskt. Heldigvis har jeg 2 måneder på å komme meg, så innen den tid skal jeg klare å få en god karakter!

  Etter night class, som faktisk var ganske interessant i dag, gikk Tonje og jeg over til noen av basketball-guttene for å se noen episoder med Frusterte Fruer. De spurte om tips til en god serie på Netflix, så da ble det den. Og det verste er at de er helt hektet, haha! 

  #utveksling

  Vi hopper over høsten

  Hei dere!

  Håper alt står bra til hjemme i vakre Norge. Jeg beveger meg snart inn i mid-term uken, som betyr at jeg skal ha to prøver neste uke som er avsluttende. Heldigvis for meg, siden jeg går på North Park, er dette helt vanlige prøver. Det betyr ikke at jeg skal ligge på latsiden, for jeg i morgen har en prøve i mikroøkonomi, og jeg har virkelig ikke kontroll. Det er litt frustrerende, fordi jeg kan jo egentlig masse om mikroøkonomi hvis jeg diskuterer med andre, men når det kommer til teorien virker jeg helt blåst. 

  Ellers så har det begynt å bli litt kaldere her i Chicago, men ikke nok til å dra frem vinterjakken. På på fredag skal vi visst være tilbake på 24 grader og full sol. Så ja, jeg tror ikke det blir så veldig mye høst her i år, haha.   #utveksling

  Kosekveld i heimen

  Hei!

  Etter å ha trykket på slumre sikkert 10 ganger denne mandags morgen, kunne det umulig bli en bra dag. Men det snudde så fort da jeg hadde en super-duper-mega koselig skype samtale med mamma og pappa. De er jo så ivrige med å vise oppussingsprosjekter og det meste, at en time på skype føles ut som 10 minutter. 

  Jeg fikk også et skikkelig husmor-kick i dag, så Karoline og jeg har ryddet og støvsug hele leiligheten, og i tillegg har jeg vasket masse klær, skiftet på senga (nå er det sauer som gjelder, mamma!) og ryddet enda mer. Det er så mye hyggeligere å slappe av når det er ryddig og rent rundt her. Siden Karoline hadde night class og jeg var alene hjemme i 3 timer, benyttet jeg sjansen til å slappe skikkelig av. Jeg laget fajitas ala. Elise og så sesongspremieren av Farmen. Noen syns nok jeg er litt rar, men så lenge jeg lever, kommer jeg alltid til å elske Farmen!  #utveksling

  En fin fin søndag!

  Hei dere!

  Jeg skal være helt ærlig og si at jeg ikke har så sinnsykt skrivekløe nå for tiden, men ett innlegg skal jeg nok klare å ofre. På lørdag brukte jeg store deler av dagen på å jobbe, for jeg hadde et oppdrag kl 14 og et kl 18, men som ble utsatt 1,5 time pga. været. Jeg må bare fortelle dere at, når det først kommer en regnsky til Chicago, skal jeg love dere at den gir både lyd, lys og spor etter seg. Har et par morsomme bilder jeg skal vise dere senere! 

  På kvelden endte vi opp med å feire at footballteam hadde klart å vunnet sin første conference kamp på hele 13 ÅR. Er ikke det sykt? Chicago Tribune (som er Chicagos største avis) skrev en sak om skolen vår og den nye treneren til laget, og det var en helt magisk stemning på campus i hele går. Veldig morsomt å få oppleve ekte college spirit!

  I dag dro Karoline og jeg downtown en tur, for å koble av og for å shoppe noen nødvendige ting. Jeg gikk nesten bananas på Whole Food Market, fordi de har så mye god og sunn mat der. Så to store hjemmelagde brød og et par rundstykker var litt av det som ble med i handleposen min. På kvelden kom Tuva for en skikkelig norsk tv-kveld med blant annet Tigerstaden, lørdagens episode av Nytt på Nytt og den dokumentaren om Kronpris Håkon som ble laget i sommer. En veldig fin søndag med andre ord :-)

  #utveksling

  Den siste uken

  Hei dere!

  Bloggingen går ikke så bra om dagen, men denne uken hadde jeg faktisk prøve i fysikk og financial accounting, så jeg rakk ikke å glede meg til helg eller tenke på bloggen. Jeg har heller samlet noen bilder fra denne uken, så forteller jeg kort hva jeg har gjort. Nå har spist et knekkebrød med BACONOST (heaven) og ja, norsk pålegg i USA er virkelig noe som lyser opp hverdagen. Jeg skal trene før jeg skal jobbe litt, var så dum å trente knebøy i går, så da trenger jeg å myke opp musklene litt, ellers kommer jeg til å gå som en pingvin resten av dagen. 

  Bilde 1: Vi hadde prep-rally på skolen, som er en slags sammenkomst på skolen før homecoming weekend. Alle idrettslagene presenterer sine homecoming-kamper og det er forskjellige konkurranser. Altså, jeg skjønner ikke hvordan jeg havnet der nede, men jeg måtte være med på en oreo konkurranse, haha.

  Bilde 2: Mikroøkonomi på tirsdag endte med at professoren min ikke klarte å lære bort matte til studentene, at en "smartass" i klassen tok like så godt over undervisning. 

  Bilde 3: Selfie i mikroøkonomi :))))

  Bilde 4: Verdens søteste Megan møtte meg på veien hjem fra treningen på kvelden. Koselig med litt kvalitetstid!

  Bilde 5: Jeg lovte Reggie at han skulle få smake brunost, fordi jeg sa at jeg hadde kjøpt meg en ny ostehøvel. Siden jeg ikke hadde nystekt godt brød, ble det heller hjemmelaget pannekaker. Det falt i alle fall i smak!

  Bilde 6: Go hard or go home ;)

  Bilde 7: Sliten etter en lang dag med skole og jobbing, venter på at pizzaen skal komme på døra. Livet er herlig!

  Bilde 8: God lørdag morgen! Snart klar for trening.

  #utveksling

  Happy Birthday Paige!

  Hei dere!

  For en travel helg dette ble, og dermed gikk egentlig bloggen litt i glemmeboken. Heldigvis fikk jeg vite at fysikkprøven ble utsatt til onsdag, så da slapp jeg å stresse med det i helga! På fredag feiret vi bursdagen til Paige, før vi jentene gikk over til noen baseball-gutter, en vellykket kveld med andre ord. På lørdag formiddag hadde jeg først et fotooppdrag på American football kl 13, og det har seg sånn at kampene deres varer bort i mot 3 timer. Så jeg måtte gå hjem etter at de hadde spilt halvvei, for det var så fryktelig varmt ute. Kl. 17 spilte soccer-jentene kamp og guttene kl. 19. Karoline og jeg var ikke hjemme før sent på kvelden og det eneste som fristet var den nyeste episoden av "The Voice", norsk melkesjokolade og senga.

  Føler dagene går så innmari fort for tiden og i morgen er det søren i meg oktober. Hvordan er det mulig??? Det er jo snart på tide å dra frem julepynten og sette på julemusikken. Haha!

  Lita, Tuva, Paige, meg og Karoline ♥

  #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits