• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Happy Halloween

  Happy Halloween alle sammen!

  Denne dagen er egentlig veldig spesiell her i USA i forhold til hva vi gjør i Norge. I USA starter de på pyntingen en måned i forveien, og man kjøper gresskar akkurat som om det skulle være juletre, kjærer ut til et smilefjes og bytter lys inni. Jeg lærte at dette kaller de for Jack O'Lantern. 

   

  Vi har pyntet litt i leiligheten vår med både lys, blomster og dekorasjon. I ettermiddag har jeg bare 30 minutter med trening, dette er fordi sesongen er over og vi skal bare behandle skadene våre. Senere i kveld skal vi bort å se fotballguttene spille semifinale i conference mot Carthage. Har hørt rykter om skikkelig stemning!

   


   

  Gjør litt lekser da vet du :)  Jeg må virkelig ha verdens søteste lærer, rett før vi skulle gå hjem fra timen, sier hun: Siden det er halloween har jeg tatt med litt godteri til dere! Så alle fikk en pose hver med litt godteri i. Slike overraskelser gjorde dagen min så mye bedre. 

   

  Sesongens siste kamp

  Tjenaaa!

  Blir kanskje litt språkforvirret her jeg befinner meg. Anyway, i kveld spiller vi vår siste kamp for sesongen som er mot Elmhurst. De er ranket som nummer 9 i landet, men vi skal virkelig vise dem hva vi er gode for. Vi hadde en utrolig god siste trening i går, så ingen skal komme si at vi ikke er klare for kamp. 

     Kampen skal bli live streamet av Elmhurst (bortekamp), så hvis dere ønsker å følge litt med, trykk her. Jeg vet ikke helt hvorfor det er bare tidligere kamper som ligger der, men det kommer sikkert opp senere i kveld. Kampen spilles 7:00pm, så 01:00 norsk tid. 

  Hjemmelengsel og litt til

  Da har jeg virkelig tenkt å skrive et innlegg rett fra hjerterota, som man sier på godt norsk. På bloggen blir ting fremstilt som flott og fantastisk fra en tid til annen, bortsett fra mine små klageinnlegg som publisereres i ny og ne. Først og fremst vil jeg bare si at livet her er veldig bra for tiden, men kroppen og hodet er ganske så slitne. Det har ikke noe med at vi trener mye, for det er jeg vant med, men å spille opptil 5 kamper i uken er litt annerledes enn hva jeg er vant med. I tillegg er det tredje tirsdag vi spiller bortkamp, noe som resulterer i sene kvelder, grytidlige onsdager, lange bussturer og mindre tid til lekser.

   

  For å toppe det hele har vi som internasjonale studenter støtet på et lite kultursjokk. Det er veldig normalt for oss som kommer fra et annet land med forskjellig kultur. Jeg skal ærlig innrømme at jeg møtt kultursjokk på alle plan, men dette er nye erfaringer jeg tar med meg videre i livet.

   

  Takket være to svært travle måneder, har jeg ikke hatt så store problemer med hjemmelengsel og jeg er ikke den personen som ligger under puta mi og griner over at mamma er 12 timer flytur unna. Jeg har alltid vært en sterk og selvstendig jente, men å flytte til USA har aldri vært i mine planer. Jeg har allerede fått oppleve opp -og nedturer, men den følelsen jeg har nå er litt utenom det vanlige. Livet er veldig bra, men samtidig smyger ønsket om være hjemme i Norge innpå meg. 

   

   

  Det er tungt å vite at jeg ikke kan løpe hjem til mamma som står klar med taco en lørdagskveld, en varm klem og spør hvordan dagen har vært. Eller en pappa som imponerer med sin hjemmelagde pizza fra TORO, kjøper alt du vil ha når vi tar en tur på Kiwi og skrur stereoanlegget på fullt selv om vi bare skal se på tv. For å ikke glemme lillebror som har så plagsom høy lyd på musikken sin, er alltid enig med meg i hver diskusjon og er bare verdens søteste. 

   

  Det å bo langt borte fra de som betyr mest for meg, har fått meg til å innse hvor høyt jeg elsker dem.   Presentasjon om den beste skolen

  Helluuuu!

  Da jeg våknet i dag tidlig, var jeg sikker på at skolen skulle bli langsom ut av en annen verden, men allerede når sitter jeg frivillig på biblioteket for å skrive en presentasjon om ToppVolley Norge. Jeg valgte overskriften "The ideal school", så hvorfor ikke prate om den unike skolen jeg har gått på. Så da tenkte jeg å varte opp med noen av mine hjemmelagde filmer, kule fakta og en god porsjon Norge. 

   

  I ettermiddag har jeg min siste volleyballtrening for sesongen og i morgen er det siste kamp. Jeg skal se om jeg får mikset sammen en film fra kampene som jeg har spilt, om det skulle være av interesse. 

   

  Nå skal jeg spise lunsj, rydde rommet, gjøre lekser og forhåpentligvis powernappe litt (jeg powernapper hele tiden, hvor som helst og når som helst ...)

   


  Tidenes beste klasse!

   

  Startet med julehandel

  Hei!

  For en rolig dag dette har vært, selv om jeg valgte å ta en tur downtown for å begynne så smått med julehandelen. Jeg har bestemt meg for å fylle mine to store kofferter med julegaver og leke julenisse når jeg kommer hjem til snøfylte Norge. Bra plan? Per Olav (vår kjære norske venn) skulle finne seg dress og fikk assistanse fra Karoline, mens jeg skulle se etter iphone 5, noe som endte med null iphone og julegaver istedet. 

   

  Vi startet dagen med frokost på Corner Bakery, før jeg løp mellom butikkene på Michigan Avenue for å finne noen fine julegaver. Jeg må nesten skryte litt av at jeg ikke kjøpte noe til meg selv. Flink pike!

   

   
  Egg, bacon og french toast ♥

  I'm safe

  Hei alle hjemme!

  Nå har jeg fått høre noe rykter om at de norske avisene skriver mye om en såkalt orkan her borte, ved navn Sandy. Jeg fikk en mail fra ANSA (studentforsikringen jeg bruker) om jeg at skulle informere dere hjemme om hvordan ståa er med oss, og jeg kan ikke si noe annet enn at vi ikke er berørt. Orkanen skal først og fremst inntreffe New York og østkysten, og vil derfor ikke ramme oss bortsett fra at vi kan få noen regnfulle dager utenom det vanlige. 

     Beauty of Norway

  Disse bildene får meg til å lengte hjem til vakre Norge. Bildene er fra henholdsvis (Sand og Fister) Rogaland, (Lillehammer) Oppland og (Skjeberg) Østfold.
   

   


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Hvis noen skulle lure har jeg egentlig veldig hjemmelengsel nå, men den er foreløpig under kontroll. Karoline og jeg har bestilt Jul i Blåfjell på DVD, så da vi er mega klare for å feire litt jul før vi kommer oss hjemover. 

  Outfit 25. Oktober

  Gladlaksen koser seg med over 24 grader i Chicago. 

  Topp/Topshop Bukse/Topshop Sko/Converse Solbriller/GinaTricot

  Beklager så mye

  Hei dere hjemme i Norge!

  Det er så vanskelig å blogge like mye som jeg gjorde før, fordi timeplanen min kunne faktisk ikke vært mer stappet. Bare se på gårsdagen hvor jeg hadde skole fra 08 til 11.40, deretter spiste jeg lunsj og dro avgårde med laget allerede i 13-tiden. Vi spilte bortekamp og var ikke hjemme før i 22-tiden. For å se det på den lyse siden, er sesongen over neste uke, slik at jeg faktisk får tid til å gjøre litt annet. Man blir så fryktelig sliten når man ender opp med å spille 5 kamper i uken, trener og studerer i tillegg. Selv om det er veldig gøy!
   

  Akkurat nå driver jeg med en lekse til statistikktimen jeg har i morgen. Ganske grei lekse, med tanke på at vi skal se filmer på youtube og skrive om ting vi ikke kunne på vi hadde for 2 uker siden.
   

  Håper alle har det bra hjemme, for jeg koser meg veldig her borte i statene, selv om hjemmelengselen begynner å trenge seg på. Dermed tenkte jeg å skrive et innlegg om det så fort jeg får litt tid for overs. 
   


  Disse herlige jentene gjør hverdagen så mye enklere! 
   

  PS! Bestemor og bestefar, vi får skype neste helg om dere tar turen til pappa. Gjerne fredag rundt 19.00 norsk tid :)
   

  Hvordan går det med skadene?

  Hei!

  Det er sikkert mange av dere som lurer på hvordan det går med meg, særlig når jeg begynner å publisere bilder av leggene mine som har noen ledninger på seg og litt isposer. De fleste av dere vet at jeg har litt problemer med høyre skulder, noe som har forbedret seg veldig og jeg har ikke hatt vondt på lenge. Dette skyldes nok mest fordi jeg ikke bruker skulderen like mye som før, fordi jeg byttet posisjon på banen og fordi treningene her borte er litt annerledes. 
   

  På ToppVolley Norge hadde jeg små problemer med leggene, som bare skyldtes mye trening på samme underlag, løping og all hoppingen. Jeg var ikke akkurat den eneste med litt vondt i leggene, for dette er ganske så normalt for jenter på denne alderen som spiller volleyball. 
   

  Etter at jeg kom hit, har dette forverret seg en god del og jeg vet ikke helt hva det skyldes. På mandag måtte jeg bare gi meg etter oppvarmingen, for jeg klarte såvidt å gå. I går derimot proppet jeg kroppen med Ibuprofen (smertestillende som ikke gjør deg trøtt som ibux og paracet), varmet opp og spilte hele kampen. Dette resulterte i tidenes vondeste legger før dagens trening. 

  Her får jeg dødens massasje av fysioterapautene. Trodde et sekund at jeg skulle dø. 
   

  Etter massasjen fikk jeg 10 minutter med steam, som er strøm som går igjennom leggene. Jeg har to plaster på hver legg, slik at hele leggen får behandling. 
   

  Deretter blir jeg teipet rundt anklene, slik at leggene får litt ekstra støtte. 

  Etter hver trening får jeg isposer rett på leggene, disse skal være på i 20 minutter. Alt dette gjør jeg hver dag (bortsett fra massasje) uansett om det er kamp eller vanlig kamp. 
   

  WHEATON

  Heiiiii!

  Nå skal jeg bort til Carlson for å møte resten av laget, vi skal reise avgårde til nest siste bortekamp som er mot erkerivalen Wheaton. Gleder meg masse og håper på seier :)


  Oppvarmingsgenseren vår er såååå utrolig søt. Den er til inntekt for brystkreft hvis noen skulle lure. 

  At the moment: Behandling

  Behandling av leggene mine før trening.

  Autumn in Chicago  Håper dere likte bildene jeg tok i dag.

  10 ting jeg ikke liker med USA

  Hvordan folk kler seg. Man skulle tro at amerikanerne kunne kle seg når de har butikker som Topshop, VS, Forever 21, Zara og mange fler, men det ser faktisk ut som de kjøper klærne sine på Target.
   

  At folk er så uselvstendige her. Da vi reiste til New York, måtte vi bli fortalt alt vi skulle gjøre og vi kunne ikke gå alene inne på hotellet, i tilfelle noen uvedkommende kunne komme å ta oss. 
   

  Kantinematen smaker egentlig helt forferdelig, det går i hamburgere, hamburgere og atter hamburgere. På butikken kan vi finne masse god og sunn mat, så i dag blir kylling/pasta salat. 
   

  Vannet har jeg nevnt tidligere og det smaker klor annenhver dag. 
   

  Det å komme til et land for grensen for å kjøpe alkohol er 21 år er veldig rart. Jeg føler meg nesten som et barn og umyndig igjen.
   

  At amerikanske jenter spiller med hårbånd på volleyballbanen. Vet ikke helt hvorfor dette irriterer meg, men det er ikke noe fint.
   

  De har en pizzatype som heter pizza med ost. Noen amerikanere tar like så godt litt ekstra ost over der igjen. I tillegg har amerikanere ost på absolutt alt de spiser. I kantinen kan vi få hamburgerbrød med kyllingfilet inni og selvfølgelig smeltet ost på kyllingen.
   

  Amerikanere har en tendens til å gå utrolig sakte. I Norge er vi vant med at folk løper fra butikk til butikk, men her er det stikk motsatt. Ikke nok med det, de går gjerne 4-5 personer i bredden, så det er umulig å komme forbi.
   

  At vi aldri vet når treningene er ferdige, for det gjør det umulig å planlegge resten av dagen eller middag.
   

  Slengbukser! Jeg trodde dette var populært på 90-tallet, men der tok jeg rimelig feil.
     Følte nesten dette ble et klageinnlegg, men egentlig er det for å se forskjellene mellom Norge og USA. Jeg skal også lage et innlegg med ting som er mye bedre her enn i Norge, så stay tuned. 
   

  Behandling av leggene og dødens trening

  Hei!

  Nå sitter jeg godt plantet i senga, nydusjet og klar for å se gårdagens episode av Farmen. Mamma kjøpte ufrivillig en ny måned til meg på TV2 Sumo, så da må jeg utnytte å se noen norske tv-program. Dagene går fortsatt helt sykt fort, bare gårdagens var det 2,5 timer med undervisning, deretter hadde jeg litt fri hvor jeg egentlig bare spiser lunsj og slapper av. Klokken 14 gikk jeg på treningen og fire timer senere kom jeg nesten død ut av hallen. Vi hadde en helt forferdelig trening med uendelig mye løping og fotarbeid, men vi har bare godt av det hvis noen skulle lure. 
   

  Bare 30 minutter etter trening satte vi førsteklassinger på alget klare på biblioteket for å gjøre lekser. Jeg ble sittende igjen en ekstra halvtime og ikke nok det med, jeg fortsatte med leksene da jeg kom hjem igjen. 6,5 timer til lekser er jo ny rekord for meg og spesielt forståelsen av statistikk ble så mye bedre.
   

  Skolepiken 2012!

  Statistikk i mitt hjerte!

  Har ikke jeg verdens beste samboer? Karoline sto opp tidligere for å lage grøt til frokost. Det kaller jeg å bli bortskjemmet på høyt nivå. 

  Så tenkte jeg å gi dere en oppdatering på skadene mine, sånn at dere vet litt hvordan kroppen min tåler all den belastningen den har fått i det siste. Skulderen klarer seg bra, takket være at jeg omtrent ikke slår eller server på trening. Leggene derimot har fått en ny historie. Jeg har tidligere hatt små problemer med beinhinnebetennelse midten i volleyballsesongen på TVN, men jeg kan vel egentlig si at det har forverret seg kraftig siden midten av august. Underlaget i hallen vi trener i er hardt, i tillegg til at vi løper en del. Behandlingen jeg får/gjør er å ise ned begge leggene med to kopper før trening, ruller med en foam roler, strekker de ut på en slags trapp og blir teipet rundt ankelene. Jeg vet egentlig ikke hvorfor de gjør det, men det viktigste er at det hjelper. 


  Etter trening er det på med isposer i 20 min for å så gå i dusjen og varme de opp igjen. 
   

  Gårdagens outfit 09.10  Jakke/Svea Genser/Forever 21 Leggings/Topshop Sko/Converse Skjerf/husker ikke (fikk det av mamma)

  Norwegian Student Garden Dinner

  Hei alle søte!

  Dagene går virkelig i ett her borte, noe jeg ærlig kan skrive under på at jeg ikke er så vant med. Jeg kan huske jeg slet med å fylle dagene med noe å finne på da jeg gikk på Sand, rart det der. På søndag var vi bedt bort til et "norsk" par like i nærheten av skolen. Vi visste ikke helt dresscoden, men satset på at vi skulle pynte oss litt ekstra, så da ble det høye heler på meg. Da vi omsider kom fra, møtte det oss en dame i døren som pratet engelsk og norsk om hverandre. Vi fikk servert god mat og drikke, og ble kjent med flere av medlemmene i Norwegian American Chamber of Commerce, som er en organisasjon for norsk-amerikanske. Hjemmet minnet meg en blanding av norsk og amerikansk luksusstil, kan jeg vel egentlig kalle det. (Mamma og pappa, hun ene fra Oslo trodde jeg kom fra en veldig fin familie, siden jeg ikke ville spise pizzaen med hendene). 
   

  Under middagen snakket vi om masse forskjellig og det gjentattet temaet var vel egentlig forskjellen på Norge og USA. Vi fikk visitkort av hun som bodde i huset og vi var gjerne velkomne tilbake dersom vi hadde litt hjemmelengsel. Jeg vil hvert fall tilbake, for mer hjemme har jeg aldri følt meg her i USA siden vi flyttet hit.
     Norske flagg for at vi skulle finne veien hjem, og i tillegg fikk vi med bags med masse god mat. Lykkelige, sa du?
   

  Fotballkamp mot erkerivalen på NPU

  Hei!

  Forrige helg var vi en stor gjeng som gikk bort på fotballbanen for å se årets største oppgjør her på North Park, hvor occer-guttene spilte mot erkerivalen Wheaton. Stemningen skal ingen klage på, for her kom folk kledd som det skulle vært svensk landslagskamp. Første omgang var igrunnen ganske dårlig fra NPU sin side, men andre omgang er noe av det sykeste jeg har sett. Da det gjenstår 20 min, scorer Wheaton to kjappe mål. Klokken tikker ned til 13 min og NPU utligner til 1-2. Og tror du ikke de klarer å score enda et mål da klokken passerte 8 minutter igjen. Fansen og alle som hadde møtt opp var i himmelen på den tiden.


  Med 5 minutter igjen klarer Wheaton å score sitt tredje mål og stillingen stod på 3-2. Folk begynte å tvile på guttene og fant veien til utgangen og med 1,5 minutt får Wheaton frispark på sin side, så egentlig alt utrolig mørkt ut. Det er da det umulige skjer, en av  NPU guttene kommer alene med keeper og det er kun 30 sekunder igjen og han scorer. Kampen endte 3-3.
   

  Tribunen var i full jubel og glede, det er dette vi kaller ekte college fotball/soccer. 
   

  Klare for se guttene spille kamp. 

  Kristina og Karoline ♥

  Meg, Cat, Kristine og Karoline. 
   


  My lovely roommate, Tricia!
   

  9/11 startere er svenske. Sprøtt spør du meg!
   

  Dette bildet er kampen mot Wheaton. Helt syk stemning!
   

  SE NORTH PARK VOLLEYBALL LIVE!

  Hei alle sammen!

  Jeg vil bare minne dere på at dere kan se laget vårt spille kamp i morgen mot Moody Bible Institute her på North Park. Kampen skal sendes live og hvis dere er mange nok som er interesserte, vil dette også være mulig på fremtidlige kamper. Kampen spilles 14.00 amerikansk tid, så det vil bety 21.00 norsk tid.

  Trykk på denne linken for å se oss spille kampen!
   

  USAs beste college volleyballag

  Hei alle søte!

  For en herlig dag dette har vært, for endelig kunne jeg legge alt som het skolearbeid bak meg for en dag. Jeg startet med morgentrening klokken 10.30, så egentlig burde det vel kalles formiddagstrening med tanke på rutinene på TVN. Etter en koselig lunsj med disse herlige jentene, ordnet vi oss og dro videre til Neisha's leilighet et stykke utenfor North Park. Der spiste vi pizza og hjemmelaget brownies. Deretter bar turen videre til Welsh Ryan Arena for å se Northwestern spille mot Penn State. Penn State er ranket som det beste collegelaget i USA, så det var veldig stas å se så gode jenter spille utrolig bra volleyball. 
     Sheridan Beach rett utenfor leiligheten til Neisha. 


  Shelby og meg klare for å se kamp. 
     Stemningen skal man ikke klage på, og det hele endte med 3-0 til Penn State etter en veldig jevn kamp. 
   

  På vei til Bloomington

  Hei!

  Nå har blogg.no fått en utrolig smart greie til innleggene og det er at jeg kan utsette publiseringen, slik at alle innleggene mine slipper å komme i stor haug hver eneste morgen. Dette er noe jeg kan like. 
   

  Nå er jeg på vei til Bloomington for å spille bortekamp mot Illinois Wesleyan University og ikke spør meg om hvor det er. Jeg bare leker nikkedukke og møter opp til rett tid og sted. Føler meg litt sperret fordi jeg ikke har full kontroll på hva vi skal gjøre til enhver tid, så det gjør meg en smule sprø. 
     Nå er det faktisk bare 25 dager igjen av sesongen og da er tilbake til et vanlig liv. Skal jeg være helt ærlig, blir det utrolig deilig. Jeg trenger virkelig å slappe litt av nå.

  Navy Pier og fin restaurant med Siljander's

  Hei!

  På fredag startet jeg dagen med å skype med min kjære pappa. Dagen blir alltid så mye bedre når jeg får snakke med de hjemme. Karoline hadde skole, så derfor tok jeg med foreldrene hennes på en liten omvisning på campus. Deretter tok vi turen downtown for å utforske enda mer av vår vakre by. Etter litt shopping endte vi opp på Navy Pier i nydelig omgivelser av masse lys og masse folk. Vi spiste på en ganske fin restaurant hvor alle var kledd i dress og kjoler, så vi passet jo ikke helt inn. 

  Senere tok vi en runde i pariserhjulet Navy Pier. For en utsikt over Chicago! Da vi skulle hjem igjen, ble vi spurt om vi ville ta en limousin tilbake til hotellet. I Norge er prisen veldig høy, men her kostet det bare 20 dollar for oss fire (rundt 120 norske kroner), så hvorfor ikke? Følte oss som kjendiser i alle fall. 

  Study Hall

  Hei!
  Håper dere er fornøyde med de siste innleggene mine og det er mange flere på lager med masse bilder fra herlige Chicago. Jeg elsker denne byen bare mer og mer. Akkurat nå sitter jeg på biblioteket og gjør litt lekser med alle førsteklassingene på laget. Blogges senere :)
   

  Italian Village

  Hei og hopp!

  På torsdag kveld rett etter treningen, gikk Karoline og jeg for å ordne oss til nok en kveld downtown. Vi tok like så godt med oss Thomas for å spise en bedre middag med Karolines foreldre. Vi valgte å spise på Italian Village hvor vi fikk så utrolig god mat. Kelnerne her er så glad i jobben sin og de yter virkelig god service. Han vi hadde kom å snakket et par svenske ord med oss og fortalte en morsom historie om seg selv. Haha, amerikanerne er noe for seg selv. 
   

  LOVE HIM SO MUCH

  When a guy hurts you the most, he will always be there for you as a brother ♥

     That day I got a message from my little brother and he says that he misses and loves me, makes me want to cry.

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits