• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • BRING IT

  Hola!

  Siste innlegg fra Madison kommer nå. På søndag formiddag spilte Julie sitt lag kamp mot Ohio State som de vant veldig lett 3-0. Veldig rart å være på kamp alene, fordi jeg alltid pleier å dra med mine kjære bestevenninne, Karoline. Stemningen i hallen var upåklagelig og jeg storkoste meg. Jeg må jo si at volleyballkampen var bedre enn footballkampen, fordi jeg forstår mye mer av spillet og det er så inspirerende å se disse flinke jentene ute på banen. 

  I morgen spiller Wisconsin mot Northwestern som ligger i Evanston, som er ca. 30 min her ifra. Ingebjørg fra Sauda vgs kommer på besøk med 3 norske jenter, så hun lurte på om jeg ville bli med henne for å se på Julie igjen. Det kunne jeg ikke takke nei til :-)

  Dette bildet tok jeg på vei hjem fra Madison. For en vakker solnedgang bak oss. 

  Den utrolig søte gaten som Julie bor i, omfavnet av fine høstfarger. 

  Madison on a beautiful day

  Heisann!

  Jeg har flere bilder å vise dere fra min helg i Madison. Etter at Julie var ferdig på trening på lørdag, gikk vi til Chipotle for å spise og så ned til terassen for å nyte utsikten over havet. Her var det masse folk og det hele føltes ut som en herlig sommerkveld. Været har vært ekstremt bra og jeg har til tider svettet ihjel, men jeg skal ikke klage, for snart er høsten og vinteren rundt hjørnet. Vi avsluttet kvelden med Criminal Minds på tvskjermen, ost, kjeks, druer, jordbær og popcorn. Vi var begge så slitne at vi fant senga tidlig. Elsker de dagene jeg kan legge meg skikkelig tidlig :-)

  Go Wisconsin!

  Heisann!

  For en fantastisk dag dette har vært. Jeg er så glad for at jeg valgte å tilbringe min frihelg her i Madison. Sommer, sol, hyggelige mennesker og amerikansk fotball. Livet er herlig! 

  Allerede klokken 7 på morgen, gikk Julie og jeg til Panera Bread for å kjøpe inn frokost til resten av gjengen hun bor med. Siden Julie måtte være med laget på kampen i dag, gikk jeg med Trish (Julies bestevenninne) og hennes bror, Mike. Vi gikk først bort til noen venner av Trish for tailgating, som er sosialisering før kampen med grillmat og voksen drikke allerede klokken 8 på morgen. Amerikanere er rett og slett gærne! Vi var så heldige å få billetter av en kompis av Julie som spiller på laget, så vi fikk sitte ganske nærme banen. Etter halvveis i kampen ville Trish vise meg stemningen på studentseksjonen og den var helt ubeskrivelig. Folk sto på setene, danset og sang av full hals. Og best av alt, Wisconsin vant kampen over Southern Florida, hehe! 


  Let me take a selfie!

  MADISON NEXT

  Hei dere!

  I går spilte vi ukens eneste kamp hjemme mot Moody Bible Institute og vi vant 3-0. Sykt deilig med seier, og nå har vi vunnet 6 kamper på rad som er ny skolerekord på over 7 år, hihi!

  Vi fikk treningsfri fra volleyballen i dag, men siden jeg ikke har mulighet til å trene noe i helgen, valgte jeg å ta en økt på morgenkvisten med de trofaste pyramide-intervallene mine og styrke på armer. Nå befinner jeg meg i en hall 30 min utenfor Chicago, fordi Reg måtte trene en liten gutt, før vi drar videre til Madison. Det er kanskje litt vanskelig for oss nordmenn å fortså, men i USA er foreldrene veldig opptatt av idrett og at ungene skal lykkes, og da gjerne få fullt stipend på et bra universitet. Reg trener da en 14-år gammel gutt som foreldrene har betalt litt ekstra for, slik at han får enda mer trening utenfor skolen. 

  Nok om det! Jeg får i alle fall tiden til å gå med litt blogging og det er vel ikke dere så lei dere for :-) Vi blogges fra Madison senere!

  Cheers to the weekend

  Heisann!

  Det er kanskje litt for tidlig å ta helg nå, hehe. Jeg skal først skrive ferdig en stor oppgave i Health & Behavior om ernæring, så har jeg en prøve i Film Studies om kinematografi og ikke nok med det, jeg har også en prøve om de 7 Habits i Health & Behavior i morgen. Lenge leve studentlivet! 

  Men i morgen er det endelig helg og jeg gleder meg så utrolig mye til å komme meg litt bort fra Chicago-traktene og bare kose meg masse sammen med Julie. Reg, Angela og jeg skal kjøre opp til Madison rett etter trening, så jeg er nok ikke der før i halv ni-tiden på kvelden. Julie har fått tak i billetter til footballkampen mellom Wisconsin og Southern Florida på lørdag, så dette blir min første college footballkamp! Jeg har jo som sagt vært på kamp på skolen vår, men i Wisconsin har de i gjennomsnitt over 80000 tilskuere. Det blir nok en stor forskjell! :-)

  Bildet til høyre er fra lobbyen til den nye bygningen på skolen, Johnson Center. Det er så utrolig fint der! 

  The Champions

  Hallooooo!

  I helga så spilte vi turnering i Milwaukee og vi vant seriøst hele turneringen!! Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det føles å ha vunnet alle fem kampene denne uka. Vi har blitt så mye bedre som et lag siden vi spilte vår første turnering i Minnesota for bare 4 uker siden. Alle jentene har jobbet veldig hardt på trening den siste tiden, i tillegg har vi også gjennomført to timer med en idrettspsykolog, som virkelig viser seg å gi oss gode resultater. Volleyball er tross alt 80% mentalt og 20% volleyball. Det gjelder å ha hodet på plass og jeg merker vi blir sterkere for hver dag som går. 

  En liten morsom historie til pappa! I hver time-out vi hadde denne helga, fikk vi i oppgave av Coach å gjette artist og tittel på sangen som de spilte over høytalerne. Under den ene kampen på fredag hører jeg en veldig kjent låt og sier forsiktig: "Er ikke dette en sang fra Toto?" Coach og jentene ser rart på meg i noen sekunder, fordi ingen kjente igjen sangen med det samme. Plutselig begynner Coach å smile og le forsiktig og sier: "Jeg kan ikke tro at du gjettet riktig på den sangen her. Jeg er imponert!" Jeg måtte jo forklare meg at det er et av yndlingsbandene til pappa og at når vi to er ute og kjører bil sammen, hører vi som oftest på Toto ♥

  Naperville Covenant Church

  Heisann!

  Thomas har spurt meg i 2 år om å bli med i kirken han vanligvis går i, og for 3 måneder siden fikk han jobben som director of worship i Naperville Covenant Church. Det er ikke den kirken han bruker går i, men jeg kunne bare ikke si nei, selv om jeg knapt har sovet i helga, hehe. Vi dro allerede klokken 6.30 i dag tidlig, fordi Thomas måtte øve med bandet allerede klokken 8 og kirken ligger ca. 1 time utenfor Chicago. 

  At en kirke er covenant betyr på godt norsk at det er en frikirke, så jeg følte meg veldig velkommen og det meste var veldig likt som kirken hjemme. Folk var veldig hyggelige mot meg og Thomas måtte selvfølgelig si til hele forsamligen at jeg var på besøk for anledningen, haha. 

  Hvis dere ser nøye på bilde nummer to, så er powerpoint-bildet fra Flåmsbana i Norge. Det er tydeligvis veldig mange av kirkens medlemmer som har norske og svenske røtter, så flere av de har vært på ferie der. Det er et av medlemmene som har tatt dette bildet, og jeg kunne faktisk ikke følt meg mer hjemme. Jeg ble også fortalt at flere av de har vært på bilferie i Sverige, hvor de samtidig kjøper en Volvo i pakkereisen og får den sendt til USA. Jeg blir bare helt målløs! Nå er det vel ikke noe som overrasker meg lenger over disse amerikanerne?! :-)

  Thomas spilte og sang i dag.   Throw back Thursday: Summer 14'

  Hei dere!

  Noen ganger kjenner jeg at tankene om hjemmelengsel tar litt overhånd, på både godt og vondt. I en tid som jeg har hatt mye å gjøre på skolen og jeg samtidig har tid til å tenke over ting, så kommer hjemmelengselen krypene. Det hjelper heller ikke at familien hjemme samles til forskjellige anledninger, når jeg er på andre siden av jorda og lever mitt liv. På en måte føles det så rart. Jeg tror det å være tilbake til skikkelige rutiner med skole, venner og definitivt volleyball, gjør at jeg får tid til å tenke over hvor godt jeg har det hjemme. Jeg pleier å minne meg selv på at dette er en kort periode i livet mitt og derfor må jeg passe på å nyte hvert sekund jeg har. Det hele kommer til å være over før jeg vet ordet av det, og det vil jeg jo egentlig ikke, for jeg har det så bra her. 

  Uansett, å se tilbake på bilder fra denne fantastiske sommeren, letter garantert på humøret mitt. Jeg dro til Bergen for å besøke Karoline, pappa og jeg besteg Gaustatoppen sammen, jeg fikk være med på flere hytteturer med min herlige vennegjeng, jeg var på Koster to ganger, først med tante og onkel, og senere med mamma. Jeg var på Liseberg med en god gjeng fra Frikirken, jeg har også fått grillet x-antall ganger på campingen i Løkkevika med verdens beste besteforeldre og jeg reiste til Stavanger for reunion med gamleklassen fra ToppVolley Norge. Jeg føler meg så heldig som har fått oppleve så mye denne sommeren og det har definitvt vært den beste på lenge ♥

  North Park University Volleyball

  Heisann! 

  Det er helt sykt hvor fort dagene går for tiden. I går snakket jeg litt med Karoline og jeg skulle til å skrive at jeg har vært her i 4 uker allerede, men jeg måtte ta meg selv i å sjekke kalenderen og innså at jeg har vært her i 5 uker. Og jeg hadde nesten planer om å skrive at jeg er klar for denne nye uken med nye muligheter, men nå er vi jo over halvveis. Jeg syns det er litt skremmende at dagene bare flyr avgårde som en vind.  

  På tirsdag hadde vi hjemmekamp mot Calumet College og vi vant 3-0. Ikke en veldig god kamp av oss, men vi klarte å avslutte med stil og tok seieren hjem. Det er alltid deilig! Jeg hadde en presentasjon i Marketing på mandag kveld som gikk veldig bra, en innlevering om filmmusikken i Casablanca som jeg fikk en A på, men prøven i Operation Management i går gikk ikke så veldig bra. Alt kan jo ikke gå en vei ;-)

  I morgen reiser vi til Milwaukee i Wisconsin for å spille en turnering. Dette er den siste, lange turneringen på et par uker, så det skal bli deilig med helt fri neste helg. Da reiser jeg opp til Julie i Madison ♥

  Her er foresten lagbildet vårt og portrettbildet mitt for hjemmesiden til skolen.   Sunny Sunday in my favorite city

  Hei dere!

  På søndag var Lita og jeg en tur downtown før vi skulle ha vårt første møte med ANSA-gjengen. Vi gikk innom de vanlige butikkene som Victoria Secret, Sephora og Topshop, men jeg prøver å spare mest mulig, så det ble bare litt nødvendig sminke på meg. 

  Vi valgte å legge ANSA-møtet til Cheesecake Factory og vi var 13 av 25 medlemmer som møtte opp, noe jeg er veldig fornøyd med. Neste gang håper vi på enda flere! Vi spiste og koste oss helt til jeg måtte hjem for å jobbe med et gruppeprosjekt i Marketing (altså markedsføring). Jeg hadde fremføring i går kveld og det gikk veldig bra. Professoren ga oss masse skryt, og det lover bra for karakteren. 

  I dag har vi hjemmekamp mot Calmuet College, så ønsk oss lykke til ♥

  Bluse Abercrombie & Fitch - Strikkegenser Bikbok - Leggins HM - Sko Aldo - Veske HM - Skjerf Bikbok


  Seier på hjemmebane

  Heisann!

  Sitter her på kjøkkenet og har nettopp spist en god og sunn frokost. I dag skal vi til Aurora som ligger ca. 1 time fra Chicago for å spille turnering.  

  På onsdag hadde vi årets første hjemmekamp mot Concordia University og vi vant 3-2. Etter å ha ligget under 0-2 i sett, kjempet vi oss tilbake og vi vant 16-14 i femte og siste sett. For en stemning det var i hallen og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med at vi dro seieren i land. Nå gleder jeg meg enda mer til fortsettelsen!

  I går startet vi dagen med en time hos en idrettspsykolog, dette er fordi vi har i den siste tiden slitt med den mentale delen. Jeg lærte så utrolig mye og vi fikk delta i flere oppgaver. Vi fikk også fri fra balltrening, så da ble det heller yoga med hele laget. I forrige semester var jeg skikkelig flink til å gå på yoga-timene, så det er noe jeg skal bli flinkere til utover høsten. Etter trening dro Reg, Dave og jeg på Red Robin for å spise verdens beste hamburger. Mmm ♥

   

  Saturday night

  Heisann!

  Lørdagskvelden brukte jeg til å henge med Angela og Reggie, hvor vi først gikk på footballkamp med Dave, Ryan, Trent, Jon, Kayla og Katy. Endelig fikk jeg tid til å være sammen med den herlige gjengen min. Det ble en tidligere kveld for min del, siden jeg skulle tidlig opp for å jobbe på Bearskampen.

  I dag spiller vi hjemmekamp mot Concordia University og jeg gleder meg masse. Håper på like bra stemning i hallen som det var på fredag. Ellers har Lita og jeg endelig funnet en bra sushi restaurant i nærheten, så i går ble det sushi og Idol på skjermen. Jeg elsker at Lita er like glad i norsk tv som meg, for da slipper jeg å sitte alene og se på, hehe ♥ Nå skal jeg straks ha Operations management, før jeg går over til hallen og gjør meg klar for dagens kamp!

  Chicago Bears

  Hei dere!

  På søndag jobbet hele volleyballaget på Bearskampen som de spilte mot Buffalo Bills. Til tross for at vi jobbet tilsammen 9 timer uten særlig mat og drikke, var det en morsom opplevelse. Dette var åpningskampen for sesongen, så hele stadionen var stappfull med glade Chicago-folk ikledd oransje og blå klær. Dere lurer kanskje på hva vi jobbet som; jeg var den personen som skulle hjelpe folkene å finne fram til plassene sine og sjekke billettene. Jeg jobbet på seksjon 3 som det øverste bildet er ifra og jeg kan si at jeg hadde en utrolig bra plass til kampen. Det var veldig synd at Chicago Bears tapte 23-20, men for en opplevelse. 

  Dette har vært en utrolig lang helg og det kjenner jeg veldig godt på kroppen. Når jeg våkner opp med skallebank og paraceten ikke fungerer engang, er det noe galt, haha! Vi fikk heldigvis fri fra treningen i dag og hadde istedet mental trening med trenerne hvor vi bare pratet. Nå skal jeg finne senga og sov godt ♥

  Good morning, Chicago

  Heisann!

  Denne uken har gått så fort og i morgen er det allerede helg. Ikke at jeg får slappet så mye av, for vi har turnering på hjemmebane og på søndag skal vi jobbe på Bears Football kamp. Det er hjemmelaget til Chicago i amerikansk fotball, og det kan jo faktisk bli spennende fordi jeg har aldri vært på en ekte footballkamp før. 

  Jeg startet denne dagen med et par timer på biblioteket, før jeg skal ha intro to non-profit. I lunsjen skal Lita, Paige, Lene og jeg spise på den nye kafeen i Johnson Center, som har helt syyyykt gode bagels. Mmmm ♥ Etter lunsj har jeg et fag som heter Film Studies, og det er et fag jeg må ta for å fylle kravet til en art (kunst) klasse. Professoren min er svensk og snakker med den søteste svensk-engelsk aksenten i hele verden. Han har vært produsent i Sverige i mange og er generelt veldig interessert i film. Forrige uke så vi blant annet Casablanca og nå sitter jeg her og skriver en oppgave om det. Var litt skeptisk til klassen, men nå viser det seg at jeg stortrives. Har aldri tenkt over at de kunne lage så bra filmer på den tiden (1942), til tross for gammel og mindre effektiv teknologi. 

  Nok prat om mine fag, jeg kan heller legge ut timeplanen sånn at dere kan se hvilke fag jeg tar i år. Nå må jeg løpe avgårde til non-profit :-)  Outfit 3/9

  Hei dere!

  Da er det tid for noen kleine antrekksbilder her på bloggen, hehe! Egentlig mest fordi jeg er litt lei av mobil-bilder den siste tiden og at jeg i tillegg ikke har så alt for mye tid til å knipse andre bilder for dere. Nå er jeg ferdig med skoledagen og skal bevege meg bortover mot hallen for dagens volleyballøkt. Vi skal ha treningskamp med drakter og det hele, noe jeg gleder meg veldig til!

  Ellers så kan jeg minne om strålende vær i Chicago, 30 varmegrader og en luftfuktighet som er til å dø av. Heldigvis har vi air condition i leiligheten, så ille er det absolutt ikke. I kveld spiller Amanda og Elisabeth fotballkamp her hjemme, så da skal Lene og jeg bort en tur etter trening for å se på. 

  Ha en fortsatt fin onsdag kveld ♥  Girls night weekend

  Heisann!

  Jeg er så uendelig dårlig på bloggfronten nå, men jeg kan vel unnskylde meg med at jeg knapt har vært hjemme denne helgen. Torsdag ettermiddag dro laget mitt til Minnesota for å spille turnering, noe som var en eviglang busstur på 6 timer. Heldigvis fikk jeg tiden til å gå med Pitch Perfect på tv'en og litt lekser. Turneringen gikk ikke så alt for bra, vi tapte alle kampene og det i seg selv er ganske kjipt. Vi spilte mot veldig gode lag, og vi holdt følge med dem i alle kampene, så det lover bedre utover sesongen. Ingen av de lagene vi møtte i turnering er i vår conference (liga, serie). Til helga spiller vi turnering her hjemme, så det blir utrolig spennende og jeg gleder meg masse!

  Vi kom hjem fra Minnesota lørdag kveld, og da ventet Paige og Lita hjemme med pizza, cola og film. For noen gode venninner jeg har! Da ble det selvfølgelig en hyggelig jentekveld. På søndag dro vi til Belmont for litt shopping, hvor vi senere møtte Kaitlyn for lunsj. Vi dro hjem til Kaitlyn, nøt de siste solstrålene ved bassenget hennes og bare slappet helt av foran tv'en med god mat og drikke. 

  Vi hadde fri fra skolen i dag pga. Labor Day, som er arbeidernes dag, så nå skal jeg gjøre litt lekser før Paige og Lene kommer over en tur ♥

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits