• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Fysikk på Starbucks

  Hei dere!

  Jeg prøver å oppdatere dere raskt før jeg fyker avgårde til fysikktimen jeg har om 15 min. Akkurat nå befinner jeg meg på Starbucks som er rett ovenfor gaten der jeg skal ha time, hvor jeg prøver å gjøre meg klar til prøven jeg har på mandag. Så fort jeg blir ferdig med en prøve, så er det jammen meg en ny i neste sving. Jaja, sånn er det å studere! Som jeg sa til mamma: det er ikke noe kjære det jeg holder på med :-)

  Gradestokken viser 26 grader i skyggen, og når det er så fint vær ute, blir det en helt spesiell stemning på campus. Dermed valgte jeg å sitte ute å skype med mamma og bestemor i dag. I tillegg knipste jeg litt bilder og overraskene nok ble bildene bra til at de er tatt med iphonen. Ha en fin helg alle sammen! I morgen har jeg tre fotooppdrag, så det blir en lang dag for min del :-)

  #utveksling

  3-0 against Concordia University

  Her er nettsiden jeg jobber for med bilder fra i går. KLIKK HER!

  #utveksling

  Onsdag 25. september

  Hei dere!

  Beklager for det lille oppholdet med bloggingen, for akkurat nå er det så sinnsykt mye å gjøre på skolen. Føler liksom at jeg aldri blir ferdig, så gleder meg helt sykt til helga selv om en ny prøve venter på meg på mandag. Livet er herlig, dere! 

  Jeg har kommet skikkelig igang med treningen og trener nå hver dag. I dag gikk jeg bort på Helwig rett etter financial accouting hvor jeg først løp fartsleik i 20 minutter, tøyde leggene og trente styrke på armene. På kvelden spilte volleyballjentene hjemmekamp mot Concordia University, som endte med 3-0 til oss, så da har jeg selvfølgelig litt bilder å dele med dere senere. Her er dagens antrekk :-)

  Bluse Forever 21 - Jeans Levis - Klokke American Eagle - Accessories HM

  #utveksling

  North Park vs. Dubuque

  Hei dere!

  Sitter nå i sengen og venter på at treningssenteret skal åpne, det åpner nemlig ikke før kl. 14 på søndager. Hurra for universitetstreningssenter. På fredag var vi som sagt på sesongens tredje hjemmekamp som var mot Dubuque. Jeg merker at jeg allerede har forbedret meg som fotograf og det er jo litt gøy. Denne gangen gjorde jeg et par innstillinger på kamera og vips, så ble bildene mye bedre, syns i alle fall jeg. 

  Neste uke skal jeg ta bilder av kvinner volleyball, menn soccer, kvinner soccer og muligens american football.   #utveksling

  My baby is here - iPhone 5C

  Hei dere!

  Denne fredagen startet allerede klokken 7 for min del. Jeg stod opp for å lage pannekaker til bursdagsbarnet, Karoline. Josefin og Tonje kom over for en felles frokost, før jeg måtte løpe avgårde til første time. Da jeg kom hjem, sto postmannen på døra med en pakke til meg. IPHONE 5C er endelig min!!! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd og jeg gikk med engang bort til T-Mobile for å fikse nytt amerikansk sim-kort. For å være ærlig, syns jeg det er litt kult at jeg fikk iphonen samme dag som den ble utgitt i Apple Store. Ikke mange som har den iphonen enda. Jeg bestilte hvit med svart deksel, som dere ser.

  Etter en quiz i fysikk, dro vi til Dominicks for å handle inn til morgendagens bursdagsfest vi skal arrangere for Karoline. Etterpå var det duket for nok en hjemmekamp for soccer guttene, som de vant 1-0 over Dubuque University. Bildene kommer i morgen! God natt :-)  Åh, som jeg elsker den allerede! ♥

  #utveksling

   

  New York - Dag 3

  Heihei!

  Da er det duket for dag 3 av New York-turen vi hadde for nesten 3 uker siden. Søndagen ble litt mer sporty, og vi valgte å leie sykler like ved Central Park og syklet så igjennom hele parken. Etter at jeg syklet Rallarvegen i sommer, var dette piece of cake, som pappa liker å si det. Hele stemningen i parken var helt magisk og til tross for at dette var søndag morgen, var det utrolig mange folk som var ute og trente. Da vi nesten hadde syklet hele runden rundt, satte vi oss ned og spiste lunsj rett ved en baseballbane inni parken. 

  På kvelden dro vi til Soho for litt mer shopping og spiste en himmelsk dessert på Max Brenner. Jordbær og banan dyppet i melkesjokolade, karamell eller hvit sjokolade. NAM!

  #utveksling #newyork

  My life is a rollercoaster

  Alle klærne er faktisk fra HM, haha!

  #utveksling

  More soccer pictures

  Hei!

  På tirsdag kveld var jeg tilbake på fotballbanen og tok enda flere bilder av guttene. De vant kampen 3-0 mot Dominican University, som faktisk er et veldig bra lag og de er også ranket "College prat". 

  Jeg skulle egentlig jobbet i kveld også, men pga. det dårlige været ble kampen til fotballjentene avlyst. Så da blir det en liten jentekveld her hjemme. Jeg håper dere liker bildene og kom gjerne med konstruktiv kritikk, jeg er åpen for alt. 
  #utveksling #fotball

  Vikings North Park University

  Hei dere!

  Jeg har tidligere nevnt på bloggen at jeg har fått en jobb på skolen, og i den anledningen tenkte jeg vise dere hva jeg faktisk har gjort så langt. Jeg har tatt bilder av volleyballaget, guttenes soccer team og football team. I tillegg har jeg tatt portrettbilder og lagbilde av athletic tranining program, som er de studentene som skal bli fysioterapauter. Til nå har bare bildene fra volleyballkampene blitt publisert på skolens athletics nettside. 

  Denne tirsdag blir lang, for nå skal jeg straks ha fysikk, så mikroøkonomi og deretter på biblioteket for å jobbe med et financial accounting prosjekt. Jeg skal også ta sol med Josefin og Karoline, og jobbe litt i kveld, for soccer guttene skal spille hjemmekamp. Ha en fin tirsdag :-)  #utveksling

  New York - Dag 2 (Madame Tussauds)

  Hei!

  Da er det klart for bildene fra da vi var på Madame Tussauds i New York. Det var en ganske koselig attraksjon, og i tillegg lå museumet kun en block fra der vi bodde. For å være helt ærlig, ble jeg litt skuffet over figurene. Mange av de var gamle og kjendisene hadde forandret seg en god del, pluss at det var faktisk en del ukjente. Det har nok noe med at amerikanerne bare vil ha med sine egne og ikke noen fra Europa. Men vi storkoste oss og på slutten fikk vi se en ganske spennende 3D film som handlet om forskjellige og kjente superhelter. Man fikk en helt spesiell opplevelse, med at de sprutet vann på oss, blåste vind og stolene vibrerte. Haha!

  Senere tok vi turen på Times Square og spiste en god middag på Fridays. Fint liv!
  #utveksling #newyork

  Bilder: Six Flags

  Hei!

  Jeg lurer på hvor mange ganger jeg drømt om å dra til Six Flags og i går gikk den drømmen i oppfyllelse. En så morsom dag har jeg ikke hatt på lenge. Det var skolen som arrangerte turen, så da slapp vi å ordne med transport, og i tillegg fikk vi turen ganske så billig. Vi startet med superman, det må være seriøst den sykeste karusellen jeg noen sinne har tatt. Istedet for å sitte rett opp og ned, ligger man for å få den skikkelige følelsen av å fly som en superman. Jeg legger ved et bilde som viser setene. (TRYKK HER) Six Flags er som sagt veldig kjent i hele verden og har utrolig mange attraksjoner i parken. Så fremover vil det nok bli en skuffelse å dra på Liseberg.

  Til tross for at denne parken er veldig stor og populær, det var en perfekt dag å dra dit på. Det var omtrent ingen køer til de fleste karusellene vi tok og det var heller ikke alt for varmt i lufta! :-)  Klissvåte etter tommerstokken!

  #utveksling

  New York - Dag 2

  Hei!!

  Dag 2 fra New York har jeg delt opp i to innlegg, rett og slett fordi det ble litt for mange bilder i ett innlegg. Ettersom vi ville oppleve mest mulig av New York på bare fire dager, sto vi opp tidlig alle dagene. Er man på ferie, så er man på ferie! Vi tok t-banen ned til Ground Zero, hvor vi gikk rundt i Battery Park og senere tok turen opp til Memorial Center for 9/11. Apropos World Trade Center, så fikk vi se den filmen i dagens mikroøkonomi-time og til tross for at jeg gikk i 2. klasse og husker omtrent ingenting av, så var det sykt trist å se filmen. De har nettopp blitt ferdig med One World Trade Center som dere ser bildet av lenger ned.

  Etterpå gikk vi en koselig tur igjennom Highline Park, før vi satte oss ned på en italiensk restaurant med en ubeskrivelig god pastarett.   #utveksling

  New York - Dag 1

  Hei dere!

  Beklager for at New York bildene kommer litt på etterkant, de har ikke akkurat kommet i første rekke etter jobboppdragene jeg har fått, men nå er jeg ferdig! Jeg har delt opp i 4 forskjellige innlegg, for ja, det ble en del bilder fra vår fantastiske tur.

  For dere som ikke visste det, var vi (Adam, Karoline og jeg) i New York i fire dager fordi vi hadde fri sist mandag pga. Labor Day. Bildene er fra første kvelden hvor vi egentlig bare gikk rundt på Times Square og spiste en nydelig middag på Hard Rock Cafe. New York blir betegnet som: "The city that never sleeps", og det er faktisk sant. Butikkene på Times Square er åpne til klokken 2 på natten og det er masse folk i gatene til langt på natt. Vi bodde på Equity Point Hostel som ligger på 41th og 7th street, som betyr en block fra Times Square. Ikke noe luksus, bare et rom med 3 sengeplasser og et bad. Med andre ord, studenter på tur :-)   #utveksling #newyork

  Bilder: Today's soccer game

  Hei dere!

  Nok en lang skoledag over, og da mener jeg skole fra 09.30 til 17.30. Herlighet, jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg kom meg igjennom. Når jeg omsider kom meg hjem, gjorde vi oss kjapt klare til sesongens første fotballkamp. Vi gikk innom Charcoal Delights for en liten matbit, før vi gikk bort til vår lille stadion. Kampen endte med 0-0, ikke så veldig spennende med andre ord. Uansett, jeg fikk tatt flere bilder i forbindelse med min nye jobb. Håper dere liker dem!

  Bilde nummer 2 er vel egentlig det jeg er mest fornøyd med, nettopp fordi jeg klarte å fange akkurat det øyeblikket. Alle bildene er tatt med 55-200mm objektivet :-)
  #utveksling #fotball

  Bilder: Leiligheten vår

  Hei dere!

  Skrivekløen og blogginspirasjonen er på topp for tiden, så her kommer det innlegg på løpende bånd. Etter en travel dag, brukte jeg kvelden til å bare slappe av hjemme og til å jobbe med business law, som jeg har prøve i på torsdag. Det gjelder å begynne litt tidlig, spesielt når prøven er på hele 6 kapitler. Tonje har flyttet ut, så det er veldig stille i leiligheten, og at på til så hadde Karoline night class i 3 timer. Det å sitte og se ned i en bok i flere timer ble utrolig kjedelig, så da ryddet jeg like så godt leiligheten og knipset noen bilder til dere. 

  Vi er veldig fornøyd med leiligheten, akkurat passe stor til oss to. Vi har 2 soverom, 2 bad og 2 garderoberom i gangen, vaskemaskin, tørketrommel, air condition og oppvaskmaskin, så vi klager ikke. Det er foresten meldt opp imot 40 varmegrader i morgen og på onsdag, så det er godt vi kan kjøle oss ned her hjemme. 

  For dere som måtte lure, vi betaler 925 dollar (5550 kroner)  tilsammen per måned i leie :-)
  #utveksling

  Outfit: New York University

  Heihei!

  Da er tredje skoleuke allerede godt i gang og jeg startet med en time financial accounting, etterfulgt av en treningsøkt. Jeg pleier å si at hvis man kjenner at en forkjølelse trenger seg på, er det om å gjøre og komme seg til nærmeste tredemølle. Hvis man svetter mye, vil jo bakteriene komme ut av kroppen på et eller et annet vis. Det er i alle fall mitt kjerringråd + en ordentlig norsk nesespray, det gjør susen.

  Nå er det study time i leiligheten, Karoline og jeg sitter med hver vår bunke med bøker. Her skal det leses!


  #utveksling

  Bilder: Rommet mitt i Chicago

  Heihei!

  Snakk om skrivekløe i dag, for det er egentlig masse jeg ikke har vist dere enda, blant annet rommet mitt. Nå har jeg allerede bodd her i 3,5 uker, så da tenker jeg det er på sin plass å vise dere hvordan mitt kryp inn ser ut. Egentlig skulle jeg ønske veggene var hvite, men det kan jeg dessverre ikke gjøre noe med. Det er heldigvis et ganske lyst soverom, noe som er et stort pluss. Håper dere likte det :-)

  Denne engelen fikk jeg av mamma da jeg flyttet ut for første gang som 17-åring, og siden den gang har den alltid blitt med meg.  Jeg må bare få si det, men dørskiltet mitt er det kuleste i verden. Hahaha!  Det er viktig å vise hvor man kommer fra, så drakten fra tiden min i Skjeberg VBK, en norsk kalender, et "borte bra, men hjemme best" skilt og et norsk flagg er viktig for meg.


  #utveksling

  En rolig søndag morgen

  God søndag morgen! 

  Klokken er bare 10 her i Chicago og jeg har allerede vært våken i over en time. Tror kanskje det har litt med at en liten forkjølelse kommer snikende på meg. Det er ikke så rart når vi sitter og fryser i klasserommet og ute er det så varmt at vi svetter ihjel bare av å gå til skolen. Derfor bestemte jeg meg å lage en god og sunn frokost, for at jeg allikevel skulle få en bra start på dagen. Low fat naturell yoghurt, organic raisin bran, rosiner, blåbær, jordbær og litt stevia, nam!

  Planen for denne søndagen er at jeg skal på biblioteket og klokken 17 kommer det ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) studenter over til oss på årets første informasjonsmøte. Og før den tid skal leiligheten og rommet mitt ryddes. 
  #utveksling

  A typical college weekend

  Heihei!

  For en travel helg dette har vært, og det blir intet unntak i dag heller. Etter fysikktimen på fredag, ble det lunsj/middag med Tonje på Asian Brothers, før vi tok turen bort i hallen for å se volleyballjentene spille sine første hjemmekamper. Det var kjempegøy å se de spille og de har virkelig blitt gode! Jeg tenkte jeg skulle skrive et litt mer detaljert innlegg om det å ikke skulle spille i år.

  På lørdag sto vi opp tidlig for å se jentene spille kamp kl 10 og 14, før vi gikk på butikken for å handle inn til tacokveld. Senere ble det gratis grilling på skolen for alle studentene, før vi gikk bort på fotballbanen for å se american football sin første hjemmekamp, som dessverre endte med tap for Hope College. Etter kampen var Karoline, Tonje, Josefin, Christoffer, Adam og jeg samlet i vår leilighet for taco og det ble en rolig kveld for vår del. Deilig! 


  #utveksling

  A preview of my first photo project

  Hei dere!

  Håper alt står bra til og at dere nyter fredagen for fullt, det gjør i alle fall. Selv om jeg har en del skole i dag, har jeg også morsomme oppdrag på agendaen. Rett etter min financial accounting time, løp jeg til å ta lagbilde og portrettbilder av atheltic traning (fysioterapaut studenter). Jeg ble veldig fornøyd med bildene, til tross for at jeg fikk liten tid på meg. Alle bildene jeg tar skal legges ut på skolens nettside iløpet av neste uke. Kom gjerne med konstruktivkritikk!

  Nå skal jeg møte Cica og Dontrell for å jobbe med et gruppeprosjekt i financial accounting. Senere blir det en fysikktime, trening og et nytt fotooppdrag på jentenes volleyballkamp i kveld! Ha en fin fredag :-)

  #utveksling

  Jeg har fått en fotograf-jobb på skolen!

  Heihei!

  Da har jeg plutselig gått noen dager siden forrige oppdatering. Etter å ha tilbragt 4 dager i New York, føler jeg at jeg ligger på etterskudd med det meste. Dermed har det blitt en del skolearbeid denne uken og i morgen tar jeg helg med god samvittighet. Jeg skal bare igjennom min første fysikkprøve i morgen, så kan jeg si meg fornøyd.

  Bildene fra New York jobber jeg med, så jeg skal poste et innlegg så fort som mulig. Bare følg med! Ellers så har jeg fått en fotograf-jobb på skolen, og jeg begynner allerede i morgen klokken 10.30. Jeg gleder meg masse og jeg kommer til å legge ut de forskjellige prosjektene mine :-)  Bildet er selvfølgelig fra New York, da vi shoppet litt i Soho! En gang i livet mitt skal jeg bo i denne fantastiske byen :-)

  #utveksling

  Hi from New York!

  Heihei!
  Brått så sitter jeg i hotellsengen i New York. Vi kom hit fredag ettermiddag og helt siden det, har vi vært på farten. Kort oppsummert så langt, så har vi vandret gatelangs på Times Square, sett frihetsgudinnen, gått igjennom Highline Park, spist på Hard Rock Cafe, shoppet på Broadway og vært på Madame Tussaud's. I morgen venter Rockefeller og Central Park!

  Jeg legger ut bedre bilder når jeg kommer hjem, for jeg tok bare med meg ipaden :-)

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits