• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • NEW YORK DAG 3

  Hei!

  Dere tenker det er rart jeg hopper over dag 2 i New York, men det eneste vi gjorde var å tilbringe store deler av dagen i en hall på New York University. Først hadde vi en morgenøkt, før vi tok turen til Union Square Park hvor vi spiste og senere på dagen hadde vi en kamp.
   

  Kampene i seg selv gikk dårlig resultatmessig, men det var mange gode lag der og vi spilte bra til tider. Jeg sitter i alle fall igjen med mange og nye erfaringer. 
   

  På lørdag spilte vi to nye kamper og da kvelden kom snikende, bestemte vi oss for å utforske Time Square. Her trasket vi rundt i butikkene med like vikings gensere, tok masse bilder, storkoste oss og løp som noen galer fordi himmelen hadde bestemt å åpne seg mens vi lekte turister. 
   


  Her hadde vi løpt igjennom New Yorks gater mens det regnet som om vi var tilbake i Norge. Haha. 

  Alle jentene laget i New York. 

  Beste Karoline og Shelby.   Vikings jentene på Time Square. 

  I rulletrappen på M&M's butikken.

  NEW YORK DAG 1

  Hei igjen!

  Da var det på tide å skrive litt om turen vi hadde til New York. Selv om resultatene fra volleyballkampene var så som så, var turen helt fantastisk. Det går faktisk ikke an å kjede seg i New York. Vi reiste fra Chicago klokken 04.30 på torsdag morgen og selv om turen var på kun 2 timer, så alle ut som en gjeng zombier. Til tross for dårlig søvn, tok vi turen ut i gatene i China Town og for dere som ikke har hørt om det før, er det en slags by sør i New York, hvor det bor en haug med japser. Alle butikkskiltene står på kinesisk og alle snakker et språk jeg aldri kommer til å forstå.
   

  Da vi omsider hadde gått en liten runde, skulle vi spise pizza på en Italiensk pizzafestival. Av en eller en annen grunn, fikk vi kontakt med de som arrangerte festivalen og vips sto vi på scenen foran 100 personer og danset "Double Dream Hands". Latterlig morsomt, spør du meg. 
   

  Etter en 2 timers powernap, gikk vi for å spise på en kinesisk restaurant og tok tidlig kveld. 
     Buca di Beppo med familien Siljander

  Hei!

  Jeg får så fryktelig dårlig samvittighet når jeg ser statistikken fortsatt er oppe og går, selv om jeg ikke har gitt en lyd fra meg. New York var fantastisk, så må komme i egne innlegg litt senere i uken.
   

  Vi rakk ikke mer enn å komme oss hjem fra NYC på søndag, før vi skiftet til litt mer anstendige klær og tok taxi ned til downtown. Der møtte vi foreldrene til Karoline og resten av kollagene som er her på forretningsreise. Vi spiste på en kjent restaurant ved navn; Buca di Beppo. Det var så godt med litt ordentlig mat og spesielt være med Bergens beste familie. 
     KAROLINE 19 ÅR!!!

  Hei!

  Verdens beste Karoline har bursdag i dag og hun blir hele 19 år. For å skjemme henne bort, kjøpte jeg en skikkelig amerikansk kake, en t-skjorte fra Topshop og i tillegg får hun en bedre middag i downtown. 
   

  Om nøyaktig 3 og en halv time retter vi kursen mot New York. Jeg er så spent og gleder meg helt enormt. Kameraet er pakket ned i bagen, så mange bilder skal det nok bli. På torsdag blir det å se seg rundt i byen, fredag og lørdag er det trening og turnering, og på søndag skal vi besøke der Twin Tower tidligere var. 
   

  Snickers iskake med frosting.   Håper du ble fornøyd med gavene, vennen!

  Nachos hos svensken

  Hei!

  For en deilig og avslappende dag. Hundre år siden sist jeg sov så lenge som til 12. I tillegg fikk jeg skypet med Unni i hele 1 og en halv time, sånt skjer når vi bor langt fra hverandre. Senere på dagen gikk Karoline og jeg til vår faste matbutikk og for en gangsskyld begynner vi å finne fram til de forskjellige varene. Imponert? 
   

  Først gikk vi bort til Thomas for å gjøre klart til nachos, så tok vi turen på College Life. Det er en form for ungdomssgudstjeneste med masse lovsang i et kappel her på skoleområdet. Etter møtet gikk vi bort til Thomas igjen for å nyte kveldens meny.
   

  Den amerikanske nachosen er godkjent, bare til informasjon. 

  Thomas sin klokkesamling. 
   

  Fikk beskjed om å poste dette bildet på bloggen :)

  Thomas spilte på keyboardet sitt, jeg sang og Karoline ....

  ... slappet litt av. 

  Øver på "As long as you love me" med vår best friend fra Sverige. 

  Downtown og Neon Dance Party

  Hei!

  Denne helgen er vel første hele frihelgen siden vi flyttet til Chicago. Karoline og jeg hadde et par ting vi måtte ordne downtown, så derfor tok vi oss en tur i det fine været. Og hvis noen der hjemme skulle lure, vi skal fortsatt gå i shorts og t-skjorte. Så da ble det en tur innom Topshop, Forever 21, Victorias Secret, Abercrombie and Fitch og litt mat på Corner Bakery (ny favoritt).
   

  Da vi omsider kom tilbake, møtte vi resten av vår kjære familie (Marta, Tricia og Shelby), for å spise burrito på Lindos. En ganske så popuær spansk "restaurant" her i nærheten. Deretter tok vi turen bort til Hamming Hall, hvor det var duket for Neon Dance Party. Man skal ikke klage på partyfaktoren her i gården, for amerikanerne tok ganske så greit av. DJ'en satte på en sang som alle kunne og brått danset 50  personer den samme dansen. For å ikke snakke om Miley Cyrus sin sang: "Party in the USA".  
     Thomas tok på seg sin svenske kondomdrakt for anledningen. 

  Beste Tricia ♥ Bildene nedenfor er fra Jensen Photography.
   

  Noen av jentene på laget. 

  Portrettbilde av min kjære familie.   Liz og Karoline ♥

  Bilder av rommet vårt!!!

  Hei!

  Da var det på tide å vise dere noen bilder av vårt fantastiske rom. Jeg skal ærlig innrømme at dette er et typisk studentrom, som vi ikke har brukt mye penger på. En hylle og 3 kurver til å ha inni, kostet kun 300 norske korner på Target. Kupp med andre ord. Klesskapet skal jeg spare dere for, vi har nemlig et slags walk-in-closet og ja, det er en smule overfylt. Karoline og jeg deler klesskapet, så vi låner klær av hverandre omtrent hver dag. Ganske så greit, så da har vi dobbelt så mange klær å velge i. 
   

  Min del av rommet. 

  Vår søte dobbeltseng. 
  Karoline sin del av rommet. 

  All Athlete Gathering Show (Video)

  God morgen, Norge!

  Jeg lovet dere å filme dansen vår på All Athletic Gathering Show i dag og her har dere filmen. Vi startet med å øve i går kveld, så jeg må si alle jentene gjorde en riktig så god jobb. Hver idrett på skolen hadde sitt eget show og alle trenerne var dommere. Vi endte på 2. Plass, litt skuffende for vi gikk jo tross alt for 1. Plass. Jeg tror våre trenere fikk seg en latterkule, så da har vi noe morsomt å se tilbake på. Det er ikke så vanskelig å se meg, eneste blonde jenta på laget. Hehehe. 
     Trykk på tannhjulet og velg 1080p HD, så blir det bra kvalitet :)
   

  Outfit 13.09

  Hei!

  Skoledagen min er over og jeg har overlevd min første matteprøve. Nå skal jeg lage meg litt lunsj før jeg skal på trening. Dette blir en travel kveld, for rett etter trening skal vi på "All Athletic Gathering". Kanskje vi også får med oss litt av fotballkampen til guttene. Kos dere resten av kvelden, alle dere hjemme. 
   

  Genser/forever 21 Bukse/vero moda Klokke/mango 

  Har begynt å danse litt, jeg

  Hei!

  Jeg kan bare begynne med å si; for en dag dette har vært. For å ta det i korte trekk, våknet jeg med vond hals og null stemme. Passer så bra når vi skal snakke masse engelsk i akkurat den timen. Men selv uten stemme, tror jeg fortsatt at jeg er lærerens yndlingselev, kanskje fordi jeg alltid gjør leksene og snakker mest. Jeg får ikke akkurat skjønnhetssøvnen min her, så dermed endte jeg opp med å sove i en hel time etter skolen.
   

  Dagens trening bestod bare av 1 time, litt fordi vi hadde kamp i går og vi har en ny kamp på fredag. Men hallo, skulle tro jeg hadde trent i 3 timer, for så svett var jeg. Vi hadde ballkontroll, serve og run thru's. Her måtte vi klare 15 perfekte baller før øvelsen var over og i tillegg måtte vi starte på magen på baklinjen. 
   

  I kveld har alle jentene på laget prøvd å lære seg en dans til athletic dinner i morgen. Alle lag skal ha en fremføring på 3 minutter og det er denne dansen vi skal bidra med. Tror jeg dør av latter allerede. Filmkameraet ligger til lading, så det er bare å glede seg. 
     Some volleyball pictures

  Hei!

  Akkurat nå befinner jeg meg i Study Hall for å gjøre dagens lekser. Vi har seriøst lekser hver eneste dag og det er ikke akkurat lite heller. Egentlig hadde jeg bestemt meg for å droppe ut av Stats-klassen for å ta noe jeg faktisk forstår, som practical math. Men nå skal jeg virkelig gjøre en god innstas og komme meg igjennom faget. Det er nemlig slik at du kun har faget i et semester, noe som tilsvarer 4 måneder. Da blir det like greit å gjøre seg ferdig med stats og heller ta noe mer interessant etter jul. God plan?
   

  Her er noen bilder fra gårsdagens kamp som vi tapte 3-1 mot Augstana. 
   
  Husk at dere fortsatt kan stille spørsmål til meg!

  FREE  I just want to be the girl with a real and happy smile. Not the one who always hides the fear and sadness. 

  Spørsmål?

  Hei!

  Det er så rart å tenke på at jeg snart har bodd her i USA i 4 uker. 1 måned, folkens. Tiden går så utrolig fort og når volleyballsesongen er over, er det bare 1 og halv måned til jeg reiser hjem igjen. For å komme til poenget med dette innlegget, tenkte jeg at dere som har noen spørsmål angående overgangen fra ToppVolley Norge til North Park University, er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet. Kanskje jeg svarer på en video også? Det kan også være spørsmål som generelt er rettet mot det å bo i USA og diverse.
   

  Bare spytt ut hvis det er noe dere lurer på, jeg skal svare så godt jeg kan :)
     Foto: Karoline Siljander
   

  Frøken nerd

  Hei søte!

  Akkurat nå befinner jeg meg på skolen og det er vel første gangen jeg får bruke macen på skolen. Amerikanerne er ikke så veldig happy for pc, mac, musikk og alt det styret i timene. Her skal det læres. Grunnen til at jeg rakk å lage et lite innlegg, er at timen egentlig er ferdig. Vi har jobbet med et essay som skal være ferdig neste uke, boring!
   

  I kveld er det klart for hjemmekamp mot Augustana! Go Vikings :)
     Fikk låne skjorten til Karoline i dag og jeg elsker fargene på den. Vi deler nemlig klesskap, så vi bruker klærne til hverandre hele tiden. Og det er sykt deilig å kunne ha på seg ordentlig klær på skolen :) Love it!
   

  Love and peace  Love and peace ♥ (kjedet meg litt så jeg redigerte dette bildet i pixlr ...)

  To cool for school

  Hei dere!

  I går kveld ble Karoline og jeg bedt ut på middag med noen folk fra blant annet Norge, Finland, Tyskland og Frankrike. Snakk om å samle "hele" Europa på en og samme plass. Vi dro til Chicagos beste burrito restaurant, har jeg hørt rykter om i alle fall. Og jeg kan fortelle dere at den ikke skuffet. Kjøttdeigen har en tendens til å smake litt annerledes her, men denne var sykt god. I USA er de veldig kjent for å gi oss mat som om det skulle vært to personer som skulle spise, så jeg orket selvfølgelig bare halve, haha. 
   

  På vei til skolen i dag. 

  Det å legge seg litt for seint dagen før man begynner på skolen klokken 08.15, er ingen god ide. Men man kommer seg lett igjennom skoledagen med disse herlige jentene her. 

  Da timen var ferdig, gikk vi som er førsteklassinger på laget bort til biblioteket. Dette er noe vi må gjøre, slik at trenerne er sikre på at vi faktisk klarer å kombinere volleyball og studiene. Her sitter trenerne og passer på at vi ikke sitter på facebook, men at vi gjør leksene våre. Dette skal vi tre ganger i uken.   Jeg skal skrive et essay om fear, come on! Gi meg et bedre tema da .....

  JEG LEVER!

  Hei dere hjemme!

  Jeg har allerede rukket å få to klager på at oppdateringene mine har vært ganske så stille de siste dagene, men nå har jeg det virkelig travelt om dagen. Ikke nok med at vi hadde fire kamper forrige helg, så skulle vi spille fire kamper denne helgen også. Samtidig med mye trening og volleyballkamper, prøver jeg å være litt student også. Ikke en lett kombinasjon, men det går bra. Det er godt at sesongen varer i kun 2 måneder, så kanskje jeg får et sosialt liv når november begynner å nærme seg. 
   

  (For de spesielt interesserte). Kort fortalt vant vi 2 og tapte 2 kamper i helgen. Dere skulle sett den siste kampen vår i går, sykeste jeg har opplevd i mitt liv. I første sett lå vi under 16-1 og vi klarte å hente oss opp til et settsiffer på 20-25. Ikke nok med det, i tredje settet skulle jeg serve på 24-24 og jeg servet mine to første ess for helgen, så da vant vi 26-24. I fjerde og avgjørende sett lå vi under 23-19 og vi klarte å vinne 25-23. Vi spilte skikkelig bra og jeg tror samtlige av jentene mistet stemmen etter den kampen. 
   

   

  Litt rehab før kampene. Jeg har blitt skikkelig flink med rehab, så dette gjør jeg før HVER ENESTE trening og kamp.

  Har lært meg å være litt mer delaktig i forsvar og dette er resulatet. Tror kanskje jeg øve litt på teknikken min, jeg.   Så tok vi oss en tur på fotballkamp i dag også. Det er den eneste sporten vi har sett på hittil er på North Park og idag vant guttene 2-0. 

  Karoline har fått dilla Starbucks.   Guttene i aksjon og ja, det er fortsatt sommer her. Holdte på å renne bort på kampen idag.

  Anderson Chapel og svenske pannekaker

  Hei!

  Vi har egentlig mye å gjøre for tiden og det er utrolig deilig. I går kveld ble vi bedt bort på svenske hjemmelagde pannekaker hos Thomas. Han hadde lagd dem helt fra bunnen av og vi toppet de med nutella. Verdens beste kveldsmat etter en lang dag med mye trening. Usunt, men litt amerikansk. Han har tidenes mest behagliste sofa, så det var like før vi begge sovnet der, men vi kom oss hjem til slutt.
   

  I dag tok vi turen til Anderson Chapel for å høre på Thomas spille med "kirkebandet" og de var utrolig flinke! Thomas spiller piano på bildene nedenfor, hvis dere skulle lure. Etter en koselig lunsj med Karoline, hadde jeg oppleggertrening før den vanlige treningen. Det er ganske gøy å se fremgangen, særlig når utviklingskurven går i riktig retning. 
   

  Karoline og jeg kan ikke akkurat skryte av at vi har laget så mye god mat, men i dag slo vi ikke på storetromma, men noe lignende. Vi lagde oss taco ♥ Siden Thomas ikke kunne komme bort på middag, kom Kristina (en norsk venninne) og hennes roomate istedet. Vi avsluttet dagen med en gåtur i 30 min, bare rundt i nabolaget.
   

  BBQ i bakgården

  Hei alle søte!

  Dette har vært en utrolig travel dag og sånn skal mine tirsdager se ut helt til sesongen er over. 
   

  08.30 - 09.30 Oppleggertrening

  09.50 - 10.30 Engelsk

  11.40 - 13.20 Statistikk

  13.30 Lunsj med Karoline og Åshild

  14.30 - 15.30 Rehablitering av skulderen

  15.30 - 18.30 Trening
   

  I går hadde noen i nabobygget invitert oss til et slags BBQ-party og vi er jo ikke akkurat vanskelige å be. Der fikk vi servert grillmat, chips og lemonade, men musikken dundret igjennom gatene. Det var veldig koselig i og med at alle mine samboere var på denne tilstelningen. Jeg kunne faktisk ikke fått en bedre familie her nede, de er virkelig herlige og snille. I går kveld satt to av de eldste og hjalp meg med matte-leksene. Senere på kvelden hadde vi et teammøte som kanskje ikke bli like vellykket som planlagt, men da har vi i allefall lært noe til neste gang. 


  Tricia helt til venstre bor i leiligheten vår. 

  Shelby og Karoline.   Dette er faktisk det kuleste vi har i stuen vår, et verdenskart hvor alle de fem jentene har satt inn en farget tegnestift der hvor vi kommer fra. Dessuten har vi plottet inn noen hvite med steder vi har vært. På den andre veggen tenkte vi å ha et stort "familiebilde" av hele gjengen, haha. Det var min ide. 

  Herlig turistdag i Chicago (masse bilder)

  Hei søte!

  Da kommer mitt lovende innlegg om turistturen til Chicago downtown. Jeg har knapt bodd her i 3 uker, men elsker denne byen så mye. Jeg har vel egentlig aldri kjedet meg her, for det er så mye å gjøre. Karoline og jeg bestemte oss for å dra på egenhånd, ikke shoppe noe og bare oppleve selve byen. Jeg tror vi endte opp med å gå i 6 timer og vi har sikkert ikke sett halvparten engang.
   

  HIMMELEN for en stor Apple-elsker som meg.   Karoline i favorittbutikken sin, haha.   Chicagos mest leste avis.   På en av de mange røde bruene i Chicago.

  Vi tok også turen innom en sjokoladebutikk, så nå ligger det to sjokoladedryppede jordbær i kjøleskapet. Mmmm.

  En helt vanlig søndag i Chicago.

  USA har tatt Hard Rock Cafe til et nytt level. 

  The Bean er en veldig kjent turistattraksjon i Chicago. 

  Inni The Bean.

  Utenfor Civic Opera Building. 

  My city girl.   Beste søsteren i verden. 

  Dette er så fantastisk morsomt og typisk amerikanere, parkeringshus for biler. Hvor lett er det ikke bare å rygge ut, og da havner bilen faktisk i elven. 

  Ikke nok med parkeringshus for biler, de må jo også ha parkeringshus for de litt større båtene. Helt normalt.   Håper dere likte bildene! :)

  NY HEADER

  Hei!

  Da har jeg endelig fått ordnet meg en ny header, så jeg håper dere er fornøyde. I dette skrivende øyeblikket, holder jeg på med innlegget fra gårsdagens turisttur. Så det er bare å glede seg, for da skal jeg bombe dere med bilder. Høres ikke det bra ut?
   

  Karoline vekket meg klokken 10 i dag for å at jeg skulle bli med på en joggetur rundt i parken. Når gradestokken allerede viste over 26 grader, kan dere tenke dere hvor svette vi var etter joggeturen. Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, før jeg setter meg ned med lekser. I kveld skal vi ha en koselig kveld med jentene på laget, hvor vi skal se film, spise noe godt og bare slappe av. 
     Hva skal dere gjøre i kveld?

  Chicago by night

  God morgen, Norge!

  Denne dagen har vært så fantastisk, etter kanskje den største nedturen vi har hatt hittil. Kort og greit fortalt, vi tapte begge kampene i går og endte på 3. Plass, noen hverken trenere eller spillere var fornøyde med. Men vi må se sannheten i øynene og jobbe videre. 
   

  Dermed fikk vi fri til å koble litt av denne dagen, så Karoline og jeg dro downtown for å leke turister. Et eget innlegg med MASSE bilder kommer senere. Vi hadde ikke planer om å være der så lenge, men brått så hadde vi vært borte i 6 timer. Før vi kom oss hjem, hadde det rukket å bli mørkt og koselig ute. Det var masse lys overalt, hester som "kjører" folk rundt i gatene og mye folk.
   

  Nå skal jeg legge meg, for i morgen er jeg nødt til å gjøre litt lekser. Vi har nemlig Labor Day i morgen, så dermed har vi ikke noe skole. Helt greit spør du meg.
     Love you, my Norwegian girl!
   

  Morsomme fun facts mellom Norge og USA

  Sjokolademelken er så mye bedre her. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive smaken, men både Karoline og jeg elsker den.
   

  Vannet smaker klor annen hver dag. Ikke spør hvorfor. 
   

  Lærerene er så mye dyktigere her og de brenner for å lære bort faget sitt. Dessuten er de morsomme.
   

  Noen amerikanere er ikke så nøye på å dusje etter trening. Merker at jeg ikke helt passer inn på den delen.
   

  Det er ikke rart at mange amerikanere er overvektige, når man kan kjøpe en cheeseburger til 6 kroner. Og slik forsetter prisskalaen på fast food.
   

  Dersom man går først inn en dør, skal man holde den åpen for neste mann. Her har norske gutter noe å lære.
   

  Amerikanere er veldig glad i julelys året rundt, særlig inne i stuene. 
     Jentene på laget begynner alltid å le når de hører Karoline og jeg snakker norsk, de syns det er så søtt. Også spør de alltid om de kan lære noen ord. 
   

  Halve fotballaget på NPU er fra Sverige.
   

  Vi spiller riktignok i 3. Divisjon i vår stat, men vi trener mer seriøst enn på ToppVolley Norge.
   

  Hvis vi går på gaten rett utenfor leiligheten, er det garantert at noen tuter på deg, bare på gøy.
   

  Går jeg i en såkalt håndball-shorts, får jeg rare blikk av de fleste amerikanere på gaten. Ikke at hårfargen min gjør saken bedre.
   

  Det finnes ikke smågodt i butikkene.
   

  Hvis man bruker converse, tror noen amerikanere at du er fra Skandinavia eller California. 
   

  Setningen vi prøver å lære de amerikanske jentene på laget er: Hei, du är en snygg kille.
   

  Skandinaviske gutter er definitivt mye kjekkere enn amerikanske.
   

  De fleste studentene går rundt i treningsklær dag ut og dag inn. 

   

  2/2 seiere så langt i sesongen

  Hei!

  Tenkte å oppdatere dere om hvordan de første kampene går. Vi spilte vår første kamp mot Ripon College og vant 3-1. Etter lunsj og litt pause, spilte vi vår andre kamp mot Indiana University-Northwest og vant 3-0. Jeg fikk spille masse begge kampene og merker at jeg blir bedre og bedre. Vi spiller et litt annet system her, så jeg spiller bare bak, så slipper lille meg å blokke foran, noe som passer meg utmerket. I den andre kampen var jeg i førstesekseren, noe som var utrolig gøy. Jentene er gode og vi har 5 oppleggere på laget.
   

  Jeg kan med hånden på hjertet si at kampene her har mer intensitet enn i Norge. Stemningen er helt syk og oppvarmingen vår er så bra for meg som legger. 
     Vår største fan! 

  Og så var jeg legger på heltid, noe jeg trives veldig godt med. Dette skrev de om kampen på hjemmesiden til skolen. Klikk her.

  Per Olav (norsk venn) tok bildene fra kampen. 
   

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits