• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • This Thursday

  Heihei!

  Da har jeg kommet meg igjennom første skoleuken og jeg vil si jeg har klart meg overraskende bra. Til tross for vanskligere fag i år, er de ganske interessante og jeg er super motivert! Håper bare denne gnisten holder seg lenge. Det var utrolig uvant å ha første time så seint som 11.40 i dag, så da hadde jeg litt ekstra tid til å skype med mamma og pappa. Made my day!

  Jeg begynte også med et nytt fag i dag som heter business law. Læreren må være en av de kuleste jeg har og vi avsluttet timen med at jeg skulle memorisere 10 ord etter en bestemt rekkefølge. Hvis jeg klarte alle 10, fikk hele klassen gå 2 timer før den egentlig var ferdig. Elise kom seg helskinnet igjennom, tipper jeg fikk noen ekstra klassekompiser da! Jeg gikk også over til noen av basketball-guttene for å se leiligheten dems og bare slappe av. De var sykt opptatt med amerikansk fotball fordi college sesongen begynte idag.

  Nå skal jeg legge meg, i morgen venter NEW YORK!


  #utveksling

  Finally!!!

  Heihei! 

  Håper alt er bra med dere hjemme! Jeg har kommet godt i gang med skolen og senest i dag fikk jeg endelig ferdig timeplanen min. For et styr, sier jeg bare! Det er nemlig sånn at når man velger å studere i USA, må man faktisk ordne det meste selv når det kommer til skolen. Noen ganger kan det være veldig vanskelig og heldigvis fikk jeg god hjelp av rådgiveren. Takk og lov!

  Nå skal jeg gjøre ferdig leksene til financial accounting klassen i morgen og en lab rapport. Geek sa du?
  #utveksling

  A Norwegian gift

  Hei!

  Det ble visst null oppdatering fra meg i går, men sånn er det når skolen nettopp har startet og masse skal fikses. Så langt trives jeg veldig godt med de fagene jeg har, selv om timeplanen min fortsatt ikke er helt ferdig. Derfor skal jeg bort til rådgiveren i dag etter skolen. Når jeg kommer litt ordentlig i gang med fagene, skal jeg selvfølgelig skrive litt rundt de. 

  Etter en god treningsøkt, gikk jeg bort til Burgh for å treffe Lindsay. Det føles som en evighet siden sist, og ja, det er jo tross alt 3 måneder. Jeg hadde med en gave til henne med freia melkesjokolade, kvikk lunsj, svensk smågodt og en supporter t-skjorte med Norge på. Haha, gleder meg til å se henne i den t-skjorten! 

  Nå må jeg lage meg en god lunsj og sette på en klesvask, for i dag har jeg kun 10 minutter pause mellom fysikk og mikroøkonomi. Ha en fin dag videre :-)  Haha, bare se på det søte dynetrekket mitt. Det kunne faktisk ikke blitt mer norsk ;-)

  #utveksling

  Pool time

  Hei!

  Etter ett år i Chicago, har vi funnet ut at de har et offentlig basseng i parken rett ved skolen, så der har jeg tilbrakt store deler av denne søndagen. Livet er herlig! Ellers så har vi ANSA Illinois (Association of Norwegian Students Abroad) hatt årets første styremøte, hvor vi har planlagt litt forskjellige arrangement fremover. 

  I morgen begynner skolen igjen og første time er klokken 09.15. På en måte så gleder jeg meg, men samtidig vet jeg at dette skoleåret kommer til å bli hardt. Men, jeg har virkelig bestemt meg for å jobbe masse! Ønsk meg gjerne lykke til :-)


  #utveksling

  A day at the beach

  Hei på dere!

  Jeg glemte helt å blogge for dere i går, for plutselig så fikk vi litt planer for kvelden, noe som ble svært vellykket. Vi fikk bli kjent med noen nye studenter på skolen, som vi også skal møte igjen i kveld. Vi sto opp litt tidlig for å dra ned til stranda rett ved downtown. Herregud, så fint det er det! Man ligger og ser på havet på den ene siden og samtidig ser man skyskraperne på den andre siden. Helt perfekt i mine øyne. De hadde mange beachvolleyballbaner der, spisesteder, barer, ja egentlig alt. Sist, men ikke minst, vi badet hele to ganger!

  Nå skal jeg ordne meg litt før Josefin kommer over, så skal vi dra til poolen. Ha en fin dag folkens!


  #utveksling

  His last day

  Hei!

  Da nærmer det seg leggetid her i Chicago, selv om klokken bare viser 22.40, haha. I dag har jeg bare fulgt Magnus til flyplassen, vært med gode venner og sett guttene spille treningskamp. Det sistenevnte var ikke så mye å skryte av.

  Før Magnus reiste hjem, tok jeg et par bilder av han og rundt om på campus. Jeg syns det er så utrolig fint her på campus, fordi bygningene er i samme stil og uteområdene er så grønne og friske. 
  #utveksling

  Jeg minner også om spørsmålsrunde i dette innlegget. 

  Ask me - SPØRSMÅLSRUNDE

  Heihei!

  Nå har allerede rukket å være i Chicago i en uke, og jeg merker veldig godt at dette er den rette plassen for meg. Jeg sitter med en god følelse inni meg, en følelse som sier at dette er faktisk mitt andre hjem. En by som jeg føler nærhet til og en by som jeg er stolt av å kunne si til folk at jeg bor i. 

  Dermed tenker jeg kanskje at dere lesere også har noen spørsmål, eller helt enkelt og greit, noe dere vil at jeg skal skrive om på bloggen. Spør i vei :-)


  #utveksling #spørsmålsrunde

  American breakfast

  Hei!

  Nå er det like før vi renner bort her, ikke så veldig rart når gradestokken viser 32 grader og full sol. Magnus og jeg sto opp tidlig for å shoppe det siste som sto på listen, før han vender snuten hjem til Norge. Vi spiste også en skikkelig amerikansk frokost på Corner Bakery, like godt som alltid!

  I skrivende stund er det fullt hus i leiligheten og Adam har endelig kommet til Chicago!!!! Happyface. 


  #utveksling

  Chillin' at the beach

  Hei dere!

  Det blir ikke mye tid til å slappe av her i Chicago om dagene, men helt ærlig så syns jeg det er gøy at det skjer litt. Vi rakk så vidt å være hjemme i knappe 2 timer, før Tuva, moren hennes, Magnus og jeg kjørte til den ene stranda i nærheten. Så lenge vi skulle leie bilen frem til kveld, benyttet vi sjansen til å kjøre en tur til stranda. Det er så utrolig varmt her og i dag viste gradestokken hele 31 grader!

  Vi spiste på en meksikansk restaurante ikke så langt ifra stranda, før vi kjørte til flyplassen for å følge moren til Tuva. Nå er vi trygt hjemme og klare for å rydde og montere IKEA møbler. 

  Denne isbilen lagde sånn skikkelig søt og barnslig musikk når den kjørte forbi. Barndomsminner!


  #utveksling

  Norwegians at IKEA

  Hei!

  Da har Karoline og jeg nettopp kommet inn dørene etter en shoppingtur til IKEA med Tuva og moren hennes. Magnus ville bli hjemme for å slappe av, og det skjønner jeg godt, haha. Vi har stort kjøpt nødvendige ting til leiligheten, som hylle, kjøkkenutstyr og badromsartikler. Jeg sier bare at IKEA i USA er undervurdert, for jeg trodde hun bak kassen hadde slått feil da vi skulle betale. Vi kjøpte så mye, men samtidig så fikk vi så mye for pengene. Happy face!!

  Jeg vet ikke hva som har skjedd med statistikken på bloggen min, men brått så har bloggen økt med 300 lesere bare på en dag! TUSEN TAKK til alle som leser bloggen min :-)


  #utveksling

  The top of Chicago

  Heihei!

  Nok en turistdag i Chicago er overstått. I dag ble det Willis Tower med Tuva og moren hennes, som også er på besøk her. For dere som måtte lure, så er Willis Tower 442 meter høyt, det har 110 etasjer og var verdens høyeste bygning i nærmere 25 år. De har også tre såkalte ledges som man kan gå ut på, som gjør besøket på Willis Tower ekstra spesielt. 

  Da vi omsider kom oss ned på bakkenivå, bestemte vi oss for å spise en skikkelig Chicago middag. Dermed gikk vi kun 2 blocks nedover i gaten og fant Giordano's, hvor vi bestilte deep dish Chicago pizza. Jeg lover dere at pizzaene er utrolig mektige, men veldig gode!
  #utveksling

  Turister i vakre Chicago

  Hei!

  Håper alt står bra til hjemme! I dag har Magnus og jeg vært turister, vandret gatelangs downtown og shoppet litt klær. Vi tok toget til State Lake og gikk først til Millenium Park for å se på The Bean. Det var så sinnsykt mye folk ute i byen idag, men det syns jeg egentlig er bare koselig. Vi gikk nedover North Michigan Avenue, som er den annerkjente shoppinggaten i Chicago. Vi fikk vært innom Abercrombie and Fitch, Sephora, HM, Victoria Secret og Whole Food Market. Jeg ble så utrolig glad da Karoline fant Food Market, for der hadde de masse økologisk og sunn mat. Der fikk jeg blant annet kjøpt meg grovt nybakt brød!


  #utveksling

  My normal friends

  Hei!

  Det var så mye som skjedde i går, at jeg ikke fikk skrevet ned alt vi gjorde, ja ja. Jeg publiserte disse bildene på instagram (eliseervum), men jeg tenkte jeg også kunne vise dere dem her. 

  Etter et par runder i noen butikker endte vi opp inne på Topshop og vi fant selvfølgelig det perfekte antrekket til Knut første skoledag på college. Snakk om å gi et godt førsteinntrykk. På luen står det freshman, haha. Da vi kom tilbake til campus hadde flere av volleyball-jentene flyttet inn på internatene og det var så koselig å se dem igjen. Tenk, det er 3 måneder siden sist. Så vi endte opp på rommet til Hayley og Abby hvor vi snakket om alt mulig og mimret fra da vi var freshmen. 

  Abby hadde kjøpt denne hjemmetelefonen som man kunne plugge iphonen til og bruke som en gammel telefon. Trodde jeg skulle dø av latter da Hayley skulle prøve den!!

  #utveksling

  TGI Fridays

  Heihei!

  Magnus og jeg startet denne fredagen med en frokost på Tre Kronor, etterfulgt av en liten tur innom bookstore. Skolestart er rett rundt hjørne, så det er greit å ha litt bøker på plass. Senere møtte vi Tuva og moren hennes på Starbucks for en liten gjenforening, før Karoline og jeg sprang bort til Helwig for å trene. 

  Senere på dagen dro Magnus, Karoline og jeg downtown for å shoppe litt og spise en bedre middag på TGI Fridays. Jeg bare sier dere, maten er så mye bedre her enn i Norge. Tilfeldigvis var Knut, som vi ikke har sett på 3 år (siden uttakssamling på TVN), på besøk i byen. Han skal nemlig begynne på et college 2 timer fra Chicago. Verden er liten. Jeg fikk også kjøpt meg et nytt par med Nike, 3 par i samlingen, og jeg bare elsker de!

  De er litt mer peach-farget i virkeligheten enn på bildene. 


  #utveksling

  Siste dagen hjemme + første dagen i Chicago

  Hei!

  Jeg glemte helt å publisere de bildene jeg hadde fra siste dagen hjemme. Den ble brukt til lunsj med venninner, forhåndstemming, middag med familien og pakking. Siden dette er andre året jeg reiser bort, brukte jeg heldigvis ikke så veldig lang tid på å pakke. Jeg kan vel si jeg brukte 1 time tilsammen.

  Nå sitter jeg i senga i den nye leiligheten vi har overtatt, og jeg har allerede vært våken i 2 timer. Jet leg, hurra! Magnus derimot, han sover som en stein. I går da vi omsider kom fram til Chicago, dro Magnus, Tonje, Karoline og jeg til Target for å kjøpe nødvendige ting og kanskje ikke fullt så nødvendige ting. Altså, en 32 tommer Samsung TV for 1700 norske kroner, jeg klager ikke!

  I dag er planen en treningsøkt med Karoline, i tillegg må vi vaske leiligheten for den så ikke akkurat ut sånn som vi hadde forventet da vi kom, og muligens en tur downtown. Konklusjonen er, vi har det i alle fall veldig bra!

  Og ja, det kom en cola-boks til. Denne var minst like kul som den med Beyonce.  Det offisielle reisebildet.   Haha, snakk om å presse alt ned i en handlevogn! Dette er heldigvis Tonje, Karoline og mitt sitt :-)

  #utveksling

  See you soon, Chicago!

  Heihei!

  Da er Magnus og jeg endelig på vei til Chicago og jeg skal love dere at jeg ser ut som en zombie. For etter å måtte stå opp 03.45, lurer jeg virkelig på hvor lenge jeg holder meg våken. Vi regner med å være tilbake i leiligheten rundt åtte norsk tid i kveld. Jeg skal prøve å oppdatere dere når vi har kommet oss fram. Nå er det først en tur til Stockholm!  Ready, set, go!

  Heihei!

  Da skal jeg finne senga, for i morgen må jeg stå opp så tidlig som kl. 03.45. Kjære vene, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare det engang. Flyet går 08.30 fra Gardemoen til Stockholm og 10.20 er vi ordentlig på vei til Chicago. Regner med å være i Chi-town rundt 13.00 amerikansk tid, som betyr kl. 20.00. Denne gangen har jeg sikret meg ordentlig mat på flyet, for det vi vanligvis blir servert ikke smaker så veldig godt. Jeg ler av meg selv i blant, haha.

  Jeg legger ved et bilde fra en photoshoot Unni og jeg hadde forrige uke. Det kommer flere bilder senere ;-)

  #utveksling

  Feelin' ready

  Hei dere!

  Håper alt står bra til og at dere snart er klare for skolelivet, det er i alle fall jeg. Jeg kribler etter å sette meg på flyet og komme avgårde til mitt andre hjem. Misforstå meg rett, jeg har kost meg masse hjemme og med hyggelige kolleager. I kveld har jeg hjulpet Magnus med å pakke kofferten, så da burde jeg egentlig sette i gang med min egen. I morgen skal jeg til rådhuset for å forhåndsstemmet til valget og spise lunsj med verdens beste jenter.

  Tidlig torsdag morgen så reiser vi avgårde!!!! :-)

  #utveksling

  Run the World

  Heihei!

  Tenk at jeg har siste dag på jobben i morgen, så egentlig burde jeg få opp farten og lage sjokoladekaken jeg har planlagt i en uke. Jeg vil sette litt pris på de herlige kollegaene jeg har fått tilbringe hele sommeren med.

  Ellers så har pappa og jeg gjort siste shopping før vi reiser. Magnus har fått ny koffert og jeg har hamstret norsk pålegg. Makrell i tomat, brunost, baconost, rekeost og sjokade. Jeg tror jeg skal overleve ganske lett i år. I tillegg har jeg kjøpt et nytt norsk flagg som jeg skal ha på soveromsveggen i leiligheten. 

  Jeg måtte bare kjøpe denne brusboksen da jeg så den i butikken. Beyonce ♥

  #utveksling

  Bildedryss: Rallarvegen del 1

  Hei!

  Jeg har tydeligvis ikke publisert noen bilder fra den fantastiske turen som pappa og jeg hadde for 2 uker siden. Helt siden desember i fjor, har jeg vært giret på denne turen og jeg har så og si siklet på bilder i 7 måneder, før vi bestemte oss for å dra. Etter å bo tett til skyskrapere, masse støy, trafikk, butikker og restauranter så langt øye kan se, ble jeg veldig interessert i å oppleve noe fra mitt eget land. 

  Vi valgte å kjøre selv opp til Haugastøl, hvor vi leide sykler. Etter drøye 5 timer i bil, tok vi for oss første etappe. Vi syklet 3 mil frem til Finse, et sted som må være den mest øde plassen jeg noensinne har vært på. Her snakker vi to hoteller og en togstasjon, punktum. Vi overnattet på Finse 1222 og fikk servert en deilig tre-rettersmiddag på kvelden. 

  Radioactive

  Heihei!

  Håper dere alle har hatt en fin lørdag! Jeg har egentlig hatt tidenes slappeste lørdag, noe som jeg trengte sårt. Millionaire Matchmaker,  Milliardærarvingen og Real Housewives of Beverly Hills har rullet over skjermen med bittelitt smågodt fra Sverige, resten skal nemlig spares til små godteriposer i USA. 

  Coverlåter går som en farsott på youtube for tiden, og en god venn av meg i Chicago har spilt inn Radioactive av Imagine Dragons. Så nå går jeg rundt og synger på Radioactive dagen lang, så jeg vurderer nesten å spille den inn med Magnus før vi reiser. Hvis vi rekker da, vel og merke. 

  Hva syns du?

  #utveksling

  100 amerikanske biler

  Heihei!

  Som tidligere nevnt på bloggen, hadde vi et arrangement på jobben i går. Ved kvart på ett tiden, kom det masse amerikanske biler opp på gårdsplassen i rekke og rad. Og da mener jeg masse. Jeg hørte noe om at det var over 100 biler som tok turen!

  Som den grillmesteren jeg er, tok jeg på meg ansvaret for å servere alle disse menneskene noe å spise og drikke. To timer senere så hadde jeg grillet godt over 500 pølser, kan tro jeg luktet godt. Selv for meg som ikke er bilinteressert, var dette ganske morsomt å oppleve, for det er jo nettopp dette jobben min driver med. Selger bildeler til disse overgjennomsnittet interesserte menneskene. Suksess var det i alle fall :-)

  These streets will make you feel brand new

  Big lights will inspire you, hear it for New York, New York!

  Heihei!

  I dag hadde jeg nest siste time hos naprapaten, som igjen, gjorde egentlig utrolig vondt. Jeg pleier alltid å tenke at det er noen i verden som har det verre enn meg, så da er det ikke vanskelig å komme seg igjennom smerten alikevel. Mamma og Magnus kom og hentet meg, så dro vi avgårde til Sverige for litt harry-handling, som vi så fint kaller det her i Østfold.

  Nå skal jeg legge meg og drømme meg bort til New York, som Adam, Karoline og jeg reiser til den 30. August. Jeg gleder meg så sinnsykt mye, selv om jeg har vært der før. Det var i forbindelse med en volleyballturnering i fjor høst, og da var ikke akkurat fokuset på å oppleve alt på engang. Nå derimot skal vi oppleve mest mulig på 4 dager. Stort smilefjææs :-)


  Aarnes lunch cruise

  Heihei!

  Dagene går så ufattelig fort for tiden, at jeg nesten helt glemmer at jeg straks sitter på flyet tilbake til USA. Jeg blir liksom helt syk av å lese utvekslingsblogger som allerede har reist, som tar en tur på Walmart, Starbucks, har vært i New York og alt mulig. Det får meg til å savne USA så mye!

  Jeg liker egentlig ikke å snakke om jobben i sosiale medier, men på fredag skal vi faktisk ha et arrangement i forbindelse med Grensetreffet i Halden. Så nå står alle kollegaene på for å gjøre klart delelageret vårt til fredag. Da blir det grilling på jobben, noe som blir veldig hyggelig med tanke på at jeg kun har få dager igjen. Jeg syns jo selv det er ganske morsomt at jeg plutselig fikk meg en jobb med bildeler, føler meg som den eksosrypa. Haha :-)  Film: Rallarvegen 2013

  Heihei!

  Bare 6 dager igjen på jobb, så stikker jeg til Chicago. GLEDER MEG!

  Jeg tenkte å vise dere en film jeg satte sammen fra da pappa og jeg syklet Rallarvegen for over en uke siden. Håper dere liker den ♥ Nå skal jeg lese videre på Rødstrupe av Jo Nesbø. Trykk på 1080p på tannhjulet for å få best kvalitet.

  Travel pike

  Heihei!

  I går ble det virkelig ikke tid til noen oppdateringer, for jeg var ikke "hjemme" før jeg skulle legge hodet på puta. Etter jobben dro onkel og jeg for å besøke morfar, før vi dro rett til byen hvor jeg skulle ha min tredje naprapattime. Det gikk egentlig helt fint helt jeg skulle få trykkbølgebehandling, noe som var en smule vondt. Heldigvis begynner betennelsen å bli bedre :-)

  Deretter dro vi avgårde til Halden for å hente startnummerne til tante og onkel, for de skal nemlig sykle Grenserittet i morgen. 8 mil dere! Da vi omsider kom hjem, syklet jeg bort til Inger-Oline som jeg ikke har sett på evigheter, så vi hadde naturligvis masse å snakke om. Avsluttet også kvelden med nystekte vafler som moren hennes hadde laget. Nam!  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits