• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Bildedryss: My dream house

  Heihei!

  Nok en lang dag på jobben, men når jeg tenker meg om, er motivasjon høy med tanke på at jeg reiser tilbake til USA om 15 dager. (Jeg GLEDER meg.) Handlelisten over norske matvarer er skrevet, til og med forskjellige matoppskrifter er også forberedt. Karoline jeg flytter nemlig i helt egen leilighet fra høsten av, så da gjelder det å planlegge. 

  Huset som tante og onkel bor i, bygde de for 2 år siden og jeg må si at det er favoritt huset mitt. De har designet alt selv med hjelp av en arkitekt og omgivelsene rundt er bare helt perfekt. De har også veldig kort vei ned til stranda og flere brygger.   BBQ with my favorite people

  Heihei!

  Endelig et lite pip fra meg igjen. Jeg har nå flyttet ut i Bussevika for denne uka og jeg storkoser meg allerede. I går spiste vi en sykt god risotto med focaccia brød til middag, og vi avsluttet med et kveldsbad på brygga. Forfriskende med andre ord. 

  I dag kom mamma, pappa og Magnus på besøk for å grille med oss. Jeg er så innmari dårlig på navn når det gjelder kjøtt, at jeg ikke engang skal prøve å finne ut navnet på det vi spiste. Godt var det i alle fall, haha. Jeg har også ta masse fine bilder av huset til tante og onkel, men med det hytte-nettet som de har, tar det omtrent 500 år før bildene blir lastet opp. Så derfor drøyer jeg det til i morgen! (Ikke at internettet blir noe bedre av den grunn...) Og jeg kan love dere at huset er fint :-)  Next stop: Bussevika

  Heihei!

  Håper dere har hatt en super helg, for det har nemlig jeg hatt. Jeg og pappa kom inn døren for 5 timer siden, og jeg kjenner at en dusj skal bli veldig deilig nå. Jeg har så masse bilder jeg vil dele med bedre, at jeg er nødt til å dele opp til flere innlegg.

  I morgen er det tilbake til jobben, men med så trivelige kollegaer skal nok dette gå som en dans på roser. Jeg skal også forflytte meg til Bussevika (Skjeberg), for å bo hos tante og onkel i nesten 1 uke. De bygde nemlig et helt nytt hus for 2 år siden, nesten rett ved stranda, så stikkordet for denne uken blir å nyte.   Neste: Rallarvegen

  Heihei!

  Jeg ville bare stikke innom bloggen og si at nå er jeg skikkelig klar for å reise. Vi drar om 40 minutter, så jeg må nesten gå å gjøre meg klar. Hvis dere vil se noen bilder underveis, burde dere følge meg på instagram: eliseervum

  Så snakkes vi på mandag :-)

  Bilde: Google

  Snart klar for avreise

  Hei dere!

  Dette blir en sen oppdatering, men denne dagen har gått i ett siden frokost. Rett etter jobben kjørte mamma meg til naprapaten for en ny behandling. Denne gangen fikk jeg nålebehandling i ryggen og trykkbølgebehandling på leggene. Det går fremover og jeg merker allerede har leggene begynner å bli bedre. Etterpå dro vi ut på Løkkevika for en rekeaften med familien. Ååå, som jeg elsker familien min. Jeg er så takknemlig for hver eneste en ♥

  I morgen legger pappa og jeg ut på sommerens store happening, Rallarvegen. Jeg gleder meg enormt til å oppleve norsk natur, i tillegg at vi faktisk skal være litt aktive. Vi skal kjøre bil opp til Haugastøl, der har vi leid sykler og skal sykle 3 mil til Finse. 

  Oppdatering blir det nok ikke tid til mens jeg er borte, så dere får heller en oppsummering med masse bilder på mandag eller tirsdag :-)  Nyttige lenker for studieopphold i USA

  Hei dere!

  Jeg tenkte å komme med noen små tips til dere som er interessert å studere i utlandet. I det siste har det blitt veldig populært å reise på utveksling, og da gjerne til USA. I utgangspunktet bestemte jeg meg ikke for å studere i USA før i februar 2012, noe som var rimelig sent i henhold til de forskjellige fristene. Heldigvis med god hjelp fra min videregående skole og familie, ble alt ordnet før avreisedato. Derfor har jeg lyst å gi dere noen gode tips for dere som lurer på å studere utenlands. 

  For de som ikke har en veileder eller rådgiver i nærheten, eller om du bare vil ha mer konkret informasjon, kan jeg anbefale å gå inn på enten sonor.no eller ansa.no. Dette er to organisasjoner i Norge som hjelper norske studenter med alt av papirarbeid, visum, søknader og diverse til universiteter i USA, New Zealand, Australia, Storbritannia, Singapore og mange flere land. Her finner dere også hvilke bachelorgrader som blir godkjent, dersom om man skal studere videre eller enkelt og greit søke jobb i Norge. Jeg vet at man ikke kan studere medisin, sykepleier, lærer eller jus, fordi dette er ikke er godkjent. Økonomi og administrasjon er den utdanningen som er enklest å overføre til Norge.

  I tillegg hjelper de deg med å sette opp en studentforsikring, som jeg har igjennom ANSA, nettopp fordi jeg ble anbefalt det. Hvis man også blir medlem i Ansa, vil man kunne få praktisk og nyttig informasjon underveis i skoleåret, samt treffe andre norske studenter i ditt nærmiljø. Bildet under er fra en middag med ANSA Illinois, hvor vi også reklamerte for "Yes we candy" kampanjen. 

  I tillegg har jeg laget en ganske grundig guide for hvordan dere som studenter kan søke om visum. Klikk her :-)

     Skulle dere ha noen spørsmål angående studieopphold, egentlig hva som helst, er det bare å spørre. Spesielt hvis du skal studere i staten Illinois, for nå har jeg blitt kontaktperson i vårt styre. Så da vil du nok høre fra meg før eller siden!  #utveksling #usa

  Mum's flower garden

  Hei! 

  Jeg tenkte jeg kunne vise dere noen bilder fra mammas blomsterhage, som jeg liker å kalle det. Altså, jeg er sikker på at blomstene tar mer plass på terassen enn møblene våre. Det sier vel litt? Haha.  Vi spiste også grillmat til middag, og det hører sommeren til, syns nå hvertfall jeg. Kom gjerne med konstruktiv kritikk på bildene, for jeg har fortsatt masse å lære.

  Så her kommer et utvalg av blomstene som står rundt omkring :-)

  Behandling for beinhinnebetennelse

  Hei dere!

  I dag, rett etter jobben dro jeg til Sarpsborg Naprapatklinikk for å få behandling for leggene mine. Jeg har egentlig bare lest på forskjellige nettsider, at folk flest har best erfaring med naprapat når det beinhinnebetennelse. Så jeg søkte litt rundt og bestilte raskt en time hos en klinikk. Jeg hadde min første time i dag, og jeg kan understreke at når jeg går, ser jeg ut som en dame på 90 år. Haha!

  Jeg fikk først litt massasje og senere akupunktur. Tidligere har jeg bare fått massasje og strøm-behandling på North Park, noe som bare hjalp akkurat der og da. Akupunktur var på ingen måte behagelig, og jeg kjenner at leggene mine er stive som stein. Det skal bli mye bedre i morgen, så da satser jeg på at jeg overlever nok en dag på jobb. I tillegg har jeg fått helt nye tøyeøvelser for leggene. Stort smilefjes :-)

   
  I mitt paradis

  Hei!

  I går tilbrakte jeg hele dagen i mitt ferieparadis med verdens beste familie. Jeg kan ikke for sagt hvor godt jeg trives på den plassen. Solen skinte fra en skyfri himmel og badetemperaturen var over 20 grader. Etter 5 timer på stranda, kom pappa ut med god grillmat. På veien hjem stoppet vi på Rich Bar og kjøpte soft-is med jordbær-strøssel. Nam!  I Stavern med familien

  Hei dere!

  Dette ble en sen oppdatering, men det er faktisk ikke mange timene siden jeg kom inn døren. Jeg har vært på dagstur til Stavern med tante, onkel, bestemor, bestefar og Cecilie. Vi besøkte familiefestivalen Visjon som holder til i Stavern denne uken. Jeg pleier egentlig å være leder på denne leiren, men pga. mye jobbing lot seg det ikke gjøre i år. Derfor var det utrolig koselig å kunne dra på dagstur og i tillegg treffe masse kjentfolk som jeg ikke har sett på lenge. 

  Vi tok også en tur ned i Stavern sentrum for å spise en bedre middag. Stavern er ingen stor by, men når solen skinner og himmelen er blå, er det masse folk der. I tillegg var det veteranbil-løp, så det var masse amerikanske biler å se i gatene. 

  Mine skjønne besteforeldre. 

  Tante Brith og Cecilie.   She's going to Cape Town

  Hei!

  På onsdag etter jobben møtte jeg Unni i byen for en hyggelig kveld sammen. I går reiste hun til Cape Town med kjæresten sin, så jeg måtte bare treffe henne før hun blir borte i hele 2 uker. Vi gikk på en ny restaurant i gågata ved navn, Ifratelli. Jeg hadde spiste laks hjemme, så det ble bare en dessert på meg. Ikke et feil valg, for jeg ble servert en veldig god sjokoladefondant toppet med sorbet-is og friske bær. 

  Senere gikk vi en tur rundt i byen, forbi statskirken og en runde rundt i Kulåsparken. Solnedgangen fikk vi også med oss, så vakkert.

  Hvis dere vil følge reisen hennes i Cape Town, så skal hun oppdatere instagram. Følg henne på unniis da vel :-)

  Nytt speilreflekskamera

  Hei dere!

  Nå er jeg skikkelig lykkelig fordi mamma og pappa har kjøpt verdens beste gave til meg, nytt speilreflekskamera. Jeg har hatt Nikon D60 i snart 4 år og det begynner å tære på kvaliteten. Jeg fikk et Nikon D3200 kamera som har stabilisator og med et nytt standardobjektiv. Endelig kan jeg også filme med speilrefleks i høy kvalitet, noe jeg håper skal komme til uttrykk på bloggen fremover.

  Jeg knipset raskt noen bilder fra den fine verandaen som mamma har dekorert. Bilde av kamera mitt kommer litt senere :-)

   
  Addicted to Jo Nesbø

  Hei dere!

  Fy søren for en tung arbeidsdag, det var utrolig mye å gjøre på jobb i dag ettersom vi fikk flyvarene på USA. Jeg er så missunnelig på pappa og Magnus som har ferie, men som jeg pleier å trøste meg med: noen må jobbe også. Heldigvis har jeg masse bra å se fram til, blant annet en helgetur til en storby i september. Mer forteller jeg når alt er ordnet :-)

   

  Nå har jeg nettopp blitt ferdig med bok nummer 2 av Jo Nesbø om politietterforskeren Harry Hole. Jeg har ikke lest noen av bøkene før, bare Hodejegerne av samme forfatter. Jeg ble anbefalt å begynne på bok nummer 1, sånn at jeg får med hele historien. Så langt er jeg veldig hektet og leser hver eneste dag. Jo Nesbø er en utrolig bra forfatter, og jeg skjønner hvorfor han selger så mange bøker som han gjør. Anbefales på det sterkeste dersom du liker krim!

     Chicago: En måned igjen

  Hei!

  Må fortelle at arbeidsdagen gikk overraskende fort i dag, spesielt når en av kolleagene har med min favorittkake og i tillegg fikk jeg wienerbrød av en annen kollega. Det er litt luksus å jobbe i et mannsdominerende yrke i blant. I forrige uke fikk Magnus og jeg ordnet med flybillettene til Chicago, så nå er det meste klart for at lillebror skal bli med bort. Jeg gleder meg så mye til å vise han hvor jeg bor og ikke minst livet mitt der borte. I dag er det akkurat 1 måned til vi reiser, så jeg kjenner litt sommerfugler allerede. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på Chicago og vennene mine der borte.

   

  I kveld blir det tidlig seng for min del, mest fordi jeg skal lese ferdig boken om Harry Hole. I tillegg har jeg også fått bestilt time hos en naprapat, så kanskje jeg for en gangsskyld får litt skikk på de vonde leggene mine :-)

     Beste lillebror ♥

   

  Deilig søndag i Løkkevika

  Hei søte!

  I går tilbrakte jeg dagen på vårt kjære familiested, Løkkevika. Marie hentet meg i 12-tiden og vi dro rett ned til stranda hvor vi møtte tante, onkel og våre besteforeldre. Senere fikk vi deilig lunsj med nystekte rundstykker og eggerøre. Da mamma, pappa og Magnus også kom ut, dro Magnus og jeg med båten for å fylle bensin og nyte sjølukten. Det ble bare med en liten tur rundt Karlsøya og tilbake til Løkkevika. Grillmaten sto klar da vi kom opp til campingplassen, så klage skal jeg hvertfall ikke gjøre. 

   

  Nå venter en ny jobbuke på meg! 
  Helga i Bodø - del 2

   Hei!

  Da kommer endelig del 2 av helga mi i Bodø. Rett før vi tok turen hjem igjen fra byen på fredagen, kjøpte vi med oss ferske reker rett fra havet. Alle jentene så fantastiske ut i kjoler og kvelden ble utrolig bra. Vi satt ute i hagen til Margrethe og hadde tidenes rekeaften med litt hvitvin i glassene, og norsk sommermusikk i bakgrunnen. Senere på kvelden åpnet himmelen seg for regn og vi gikk heller inn for å spise brownies, is og jordbær med flere av vennene til Margrethe. Da det ble natt, tok vi turen opp til en turistplass for å se midtnattssola. Vakkert!

   

   


   

   

   

   

  On my way to paradise

  Hei dere!

  Etter en god søndagsfrokost, pakker jeg nå bagen min før Marie kommer og henter meg. I dag går turen til Løkkevika med nesten hele familien, hvor vi er bedt på grilling hos bestemor og bestefar. Magnus og pappa har lagt ut båten, så jeg håper jeg får min første kjøretur denne sommeren. Været er upåklagelig her på Østlandet, så nå som jeg har fri, skal det nytes. Ha en fin dag!

     Kurt Nilsen i mitt hjerte

  Hei dere!

  I går var jeg som sagt på Kurt Nilsen på Hvaler Gjestegiveri med mamma, pappa og Magnus. Selv om gjennomsnittsalderen på konserten var 40 år og mange av de fikk et par øl for mye, storkoste jeg meg. Kurt Nilsen er helt magisk og han vet veldig godt hvordan man synger. Jeg syns det er bedre å høre han live enn de sangene som er spilt inn i studio. Jeg føler jeg nesten nærmer meg kategorien blodfan, da jeg oppdaget at jeg kunne alle sangene han spilte i går. Men det er ingen skam å kunne Kurt Nilsen sangene, han er tross alt Norges beste artist, etter min mening.

   

  Jeg fikk også tatt noen bilder fra konserten, som jeg håper dere også liker. Nå skal jeg drømme meg inn i drømmeland med Reality Kicks og nye kapitler fra Jo Nesbø. God natt :-)

     Konsert med Kurt Nilsen i kveld

  Hei dere!

  Beklager for elendig oppdatering, og når til og med pappa klager, skal jeg prøve å ta hintet. Til tross for at jeg jobber omtrent hver dag, har jeg noe spennende å fortelle dere. Blant annet kommer Bodø del 2 denne helga!

   

  I kveld skal mamma, pappa, Magnus og jeg til Skjærhalden for å se Kurt Nilsen spille en konsert. Da jeg hørte om denne konserten på radio, sa jeg til pappa at den MÅ vi bare dra på. Kurt Nilsen er min favoritt av norske artister, og i det siste har jeg hørt på sangene hans omtrent hver dag.

   

   

  Helga i Bodø - del 1

  Hei søte!

  Jeg har så utrolig mange fine bilder fra helga hvor jeg var i Bodø, at jeg må dele det opp i flere innlegg. Så da starter jeg med del 1 som er bilder fra torsdag natt og fredag formiddag. Jeg var i Bodø for å besøke Margrethe fra Toppvolley med flere av mine gamle klassevenninner. Jeg landet kvart over elleve på kvelden og det var ikke tegn til at det var natt. Dermed dro vi opp på et fjell for å nyte midnattsolen og den nydelige utsikten. 

   

  På fredag kom Eirin, Elisabeth og Ingrid og vi tok umiddelbart turen ned til sentrum, hvor vi gikk langs moloen og kjøpte masse ferske reker. Senere tok vi turen ut til Saltstraumen, som er veldig kjent i Bodø. Vi gikk over broen, kjøpte is, tok masse bilder og bare koste oss. 

     Det siste bildet er utsikten fra huset til Margrethe. 

  Dette irriterer en flypassasjer

  Hei!

  Jeg har tidligere skrevet innlegg om diverse ting som irriterer meg, og for å være helt ærlig er jeg en person som irriterer meg over det meste. Det kan vel egentlig kalles en dårlig vane. I går leste jeg en artikkel på vg.no om hva folk syns er mest irriterende når man reiser med fly. Jeg reiser en del med fly, så her er det nok å irritere seg over.

   

  1. Barn som herjer og sparker i setet ditt bak deg. (Å kjenne kneet inn i ryggen er alltid like irriterende! Heldigvis har ikke dette skjedd så veldig ofte.)

   

  2. Reisende som er beruset. (Dette skjedde faktisk på flyet til Bodø i helga, hvor to nordlendinger var ganske påvirket. De snakket høyt, samtidig og ble sure på flyvertinnen fordi de ikke fikk lov å kjøpe mer alkohol. Hallo??? Er dere 3 år gamle eller?)

   

  3. Reisende som umiddelbart regulerer setet maksimalt bakover. (Flyturen til Chicago i januar var sist gang dette skjedde. Og det er hvertfall irriterende når man skal sitte på flyet i 8 timer og samtidig skal ha maten på bordet foran seg. Det er nesten helt umulig dersom folk tar ned seteryggen.)

   

  4. Reisende som er for utålmodige med å ta ut håndbagasjen fra hattehyllen. (Hahahahhaa, jeg bestiller alltid setet i midtgangen sånn at jeg kommer først ut av flyet, spesielt på innenlandsreiser. Så jeg er vel en av de som har hastverk med å ta ut håndbagasjen.)

   

  5. Barneskrik. (Trenger jeg å si noe mer?)

     Og jeg bare elsker SAS ♥

   

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits