• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Ukens spørsmål

  Fikk "et par" spørsmål for en stund tilbake angående TVN. Selv om jeg har sluttet, kan jeg fortsatt svare på de fleste spørsmål. 

  - Hvorfor valgte du å bytte til TVN?

  Helt enkelt og greit, fordi Sarpsborg ikke hadde et godt nok til meg som er over gjennomsnittet interessert i volleyball. Det ble for lite volleyballtrening her hjemme, særlig i skolesammenheng. 

  - Er du på landslaget?

  Nei.

  - Er det vanskelig å holde kontakten med de hjemme?

  Nja, man finner fort ut hvem som er dine virkelige venner hjemme. De jeg er med hjemme hver gang jeg har vært hjemme, snakker jeg også mye med ellers. Mine vennskap har blitt sterkere etter at flyttet, særlig med Unni. 

  - Har du hatt god utvikling siden du startet?

  Ja, jeg blitt bedre både fysisk og psykisk, samtidig har jeg også fått en mye bedre forståelse for spillet.   - Hvor høy er du?

  1.65 m.

  - Er du fornøyd?

  Her mener du vel om selve skolen og ja, jeg er veldig fornøyd. Når jeg begynte der, skal jeg være ærlig og si at alt virket skikkelig bra og perfekt der. Da jeg virkelig kom inn i systemet, fant jeg også negative sider, men sånn vil det alltid være. Sett på helheten, er TVN en fantastisk skole med godt miljø, gode lærere, hyggelig personale og en haug med trenere som bryr seg (selv om de også må kjefte litt på oss). 

  - Er det vanskelig å holde karakterene gode?

  Her vil jeg si både og. For meg som gikk på en idrettslinje, var fagene hjemme enklere enn de på TVN. Jeg måtte jobbe mye mer på TVN. For noen er man også veldig mye ute å reiser, blant annet på turneringer, kamper, treningsleirer og hjem. 

  - Noen gode råd til volleyballspillere på 15-16?

  Hvis man virkelig har lyst til å bli god, bør man dra på samlinger på TVN og kanskje eventuelt søke. De har cirka 4 samlinger i året + en sommerleir. Ikke bare får man treffe masse volleyballinteresserte ungdommer, men også bli trent av trenere med høy kompetanse. Tren mye volleyball med laget, vær engasjert i volleyballmiljøet, tren gjerne styrke ved siden av volleyballøktene og gled deg over volleyballen. Selv om styrke til tider kan være kjedelig, så alltid husk på hvorfor du gjør det. 

  Inspiria Science Senter

  God morgen!

  Nå har det seg sånn at været, nok en gang, ikke er noe å skryte av. Dermed har pappa, Magnus og jeg planlagt at vi skal ta en tur på Insperia Science Senter her i Sarpsborg. Det er vel over ett år siden det åpnet, men jeg har fortsatt ikke vært der. Det skal visst være en store turistattraksjonen til Sarpsborg. I tillegg har jeg en god del ting som må gjøres klart til avreise i morgen.

  I helga hadde jeg besøk av Lillehammer/Øyers søteste jente, Vilde. Et eget innlegg med bildene fra helgen vil komme, stay tuned.   Hva skal dere gjøre i dag?

  Tilbake a gitt

  Hei!

  Da var det på tide å gi litt lyd fra seg igjen. Etter å rast ned på 26. Plass på topplisten i Sarpsborg, må jeg virkelig ta frem mine magiske bloggehender og skrive som volleyballens superblogger nummer 1. (den var intern ...) Egentlig burde jeg lagd meg litt mat, med tanke på det lille jeg har spist i dag. Skulle tro jeg var fattiglus og hjemløs på en gang. Så lenge jeg har pappas hus for meg selv, tenkte å rydde litt her og litt der og pakke til Stavern. 

  Håper dere er glade for at jeg er tilbake. Mihi.

  Work!

  Hei!
  Akkurat befinner jeg meg på jobben og det er 50 minutter til arbeidsdagen er over. Skal bli deilig med en frihelg og forhåpentligvis litt sol. Planen er å kjappe meg ned til storbyen for å kjøpe en mascara og ta bussen hjem. (jenta som ikke har lappen ...) Rundt halvåtte-tiden kommer min kjære Vilde fra Lillehammer på besøk. Jeg har ikke sett jenta siden juleferien, så jeg gleder meg ekstremt.

  Tok på meg de nye conversene mine i dag, jeg kjøpte de riktignok i vinterferien, men jaja. Nå skal jeg lese videre på Camilla Lackbergs "Englemakersken".

  Strømstad

  Hei søte!

  Etter en treg start på dagen, tok mamma og jeg turen til Sverige. Tipper fleste av dere lesere er dritt lei å lese om Sverige, men jeg kan jo kalle det for mitt andre land. Denne gangen ble ikke den vanlige ruten, altså shopping på Nordby. Været var så mye bedre i en koselig byen i Sverige, at vi bare måtte gå rundt på kaien og spise der. 

  Namnam. Jeg har lagt min elsk på reker. 

  I morgen skal jeg til legen for å ta Hepatit B før jeg åpner butikken klokken 09. Moro!

  OASE 2012

  Hei alle sammen!

  Jeg lovte å poste noen bilder fra Oase 2012 og det var ikke mye tid jeg hadde til å dra frem kameraet, men her er de få jeg tok. Nå skal jeg gjøre klar noen flere blogginnlegg. Ha en god dag, folkens.   Bli medlem i Bok og Media-klubben og du kan handle fraktfritt i hele sommer.   Haha, dør av den duken på bordet til venstre. 

  Stands ved siden av butikken vår.   Senga mi ♥

  Gjett hva jeg fikk til?

  Hallo!

  Da begynner hele denne uken å nærme seg slutten og det har gått utrolig fort. Selv om det er slitsomt, er det ganske så gøy, med tanke på de jeg jobber sammen med. Grunnen til at jeg ikke blogget i går, var at bobil-gutta skulle ordne med noen cd-er, så dermed fikk de låne macen min over natten. Nå er det cd-brenning på høyt nivå, samtidig som det er lydsjekk i hallen, seriøst irriterende. 

  Til tross for at fredag den 13 var i går, skulle man tro at dette var i dag. Jeg har altså ikke sovet veldig mye i natt, og hvorfor aner jeg ikke. Jeg våknet 20 minutter før vi skulle dra på jobb og i tillegg klarte jeg å miste iphonen min i gulvet. Dermed er hele baksiden knust. Noen ganger blir jeg så oppgitt over meg selv, at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Er det mulig?


  Da ble jeg også medlem i "knust iphone". 

  Toydays outfit 12.07

  Hei alle sammen!

  Jeg orker ikke å dra frem kameraet mitt nå for å knipse noen outfitbilder, men det ligger til ladning, så bilder skal dere få litt senere. Akkurat nå er jeg ikke på jobb, for vi har en fridag som er til klokken fem. Jeg sov ikke sykt lenge, fordi jeg absolutt ikke kunne stå over hotellfrokosten. Dere skulle sett gjestene som var i restauranten da, for jeg hadde nettopp stått opp, slengte på meg klær som om jeg fortsatt var på TVN, håret i en dott og selvfølgelig null sminke. Ja, jeg fikk en del rare blikk. 

  Nå skal jeg lunsje med mamma om nøyaktig 15 minutter, så jeg må kjappe meg litt. Byebye!

  Hva skal dere idag?

  Hard worker

  God morgen!

  Da har jeg vært våken siden kvart over syv, så jeg kan vel si at jeg er i slaget. Jeg var ferdig rundt halv tolv i natt, så ordet skjønnhetssøvn finnes ikke i vår ordbok. Så lenge det er morgenmøte her i Kongstenhallen, må vi holde butikken stengt, dermed bruker jeg tiden til å blogge og andre unødvendige ting. I morgen skal jeg ta med kamera på jobb, så slipper dere de fæle photobooth-bildene. Det burde ikke vært lov engang, haha!  Bok & Media veeeeel!

  Min seng for denne uken

  Hei søte!

  Da har installert meg på hotellrommet i den andre byen, Fredrikstad. Jeg jobber i Kongstenhallen på Oase og siden alle mine kollegaer er fra Tønsberg og Drammen, får vi bo på hotell. Sier ikke neitakk, jeg. Jeg har jobbet i drøyt 9 timer i dag for å rigge opp butikken vår. Nå har vi "nettopp" spist på Peppes, før dobbeltsenga venter på meg. Det blir ikke mye blogging fremover, i og med at jeg befinner meg på jobb fra morgen til kveld, men litt skal dere nok få lese. 

  God natt :)  DIGG!

  Glemte å blogge?

  Hallo!

  Tenk at jeg kunne glemme å blogge i dag, da får jeg vel huden full av Nora og Alicia, haha! Etter en ganske så treg start på dagen (det har blitt en uvane, ja), ble mamma og jeg bedt ut på campingen til bestemor og bestefar. Vi grillet som vi alltid gjør der, koste oss og nøt de herlige solstrålene, for hjemme var det ikke tegn til sol. Det er alltid mye bedre vær på Løkkevika og jeg kan understreke at dette ferieparadiset er kun 20 minutter hjemmefra. 

  Helt ut av himmelen, kom jeg på at jeg fortsatt ikke har sett russerevyen til St. Olavrussen 2012. Så det har jeg brukt den siste timen til, samt å pakke til en hel uke på jobb i den andre byen. Jeg skal bo på Quality Hotell i Fredrikstad med inkludert frokost, så jeg skal ikke klage. 

  I love Sweden

  Hei!

  I stedet for om min utrolige kjedelige dag idag, bortsett fra at jeg sto for maten i dag (ja, pappa, helt uten hjelp av mamma), skal jeg heller oppdatere dere på gårdagen. Planen var egentlig å ta turen til Smögen for å finne en strand, men da vi sto opp sa været noe helt annet. Grå skyer, vind og et snev av regn, satte en stopper i oss. Mamma og jeg bestmte oss for å lunsje i Grebbestad, så da ble det ferske reker på menyen. Jeg har lagt min elsk på reker i det siste!

  Var ikke måte på til stor flaske med cider. Ikke rart den kostet 59 kroner. 

  Sweden ♥

  Ut på tur, sjohei

  Hei!

  Nå skal vi ut på tur. Jeg vet ikke helt hvor vi skal, men vi ender opp i Sverige for å kjøpe mer mat. Nå gidder vi faktisk ikke å kjøpe mat i Norge, utvalget i Sverige er jo helt magisk. Jeg tror ikke har spist normalt norskt pålegg siden jeg bodde på TVN, haha!  Hva skal dere gjøre i dag, kjære lesere?

  Pakke i posten: SmileLab

  Hei!

  Dårlig med oppdatering i dag, men jeg tilbringet dagen på verandaen. Det var over 38 grader i solen, så jeg holdt på å remme bort. Over til noe annet, jeg har ventet på denne pakken i sikkert 3 uker, fordi lageret var tomt. Jeg har allerede testet en behandling og jeg merker litt forskjell. 

  I morgen skal vi utforske Sveriges strender, så det kan bli gøy. God natt folkens!

  Mums beautiful garden

  Håper dere likte bildene!

  Todays outfit 03.07

  Topp/vero moda Shorts/gina tricot Klokke/mango

  Hvordan søke om visum til USA?

  Jeg har nå vært igjennom hele prosessen for å søke om amerikansk visum og det er ingen lett sak. Jeg skal nå lage en smørbrødliste for hva dere bør gjøre og hvordan selve møtet på ambassaden fungerer. Håper dette kan være til hjelp for nye søkere til USA.

  1. Start an application online.
   Det første på listen er å starte med søking om visum på denne nettsiden https://ceac.state.gov/genniv/. Her er det bare å fylle ut informasjonen som USA trenger om deg. Alt fra hva foreldrene dine jobber med, om du har blitt arrestert og hva du skal gjøre i USA. 
    
  2. SEVIS-nummer fra skole.
   For å fullføre denne søknaden på nettet, er du nødt til å få et SEVIS-nummer fra din aktuelle skole. Dette kommer i posten med et skjema du skal ha med til ambassaden. Da denne koden er skrevet inn, vil nok søknaden din bli godkjent. For å få dette nummeret, er man nødt til å sende inn vitnemål/karakterer til skolen og eventuelt resultater fra SAT og TOFEL.
    
  3. Betale SEVIS fee.
   Dette er et gebyr på 200 $ som betales her https://www.fmjfee.com/i901fee/index.jsp Kvitteringen kommer enten etter 3 uker eller 1 uke, spørs om du vil betale 30-35 $ ekstra for å få den kjapt. Samtidig kan man også skrive ut denne kvitteringen. (Jeg bommet litt her for jeg betalte sent, i tillegg klikket nettsiden til ambassaden, så jeg fikk ikke kvitteringen. I verste fall kan de på ambassaden sjekke om du har betalt i systemet.)
    
  4. Bestille time på ambassaden.
   Når du har fått SEVIS-nummeret fra skolen, er det bare å gå inn på denne linken https://evisaforms.state.gov/make_barcode.asp?pc=OSL (Denne linken kan brukes av både de som skal på utveksling i 2. Klasse og de skal som skal studere etter videregående).
    
  5. Forberede deg til intervju på ambassaden.
   Før du kan dra på ambassaden må du skrive ut et skjema om at du har fullført application online, denne kommer på mail (I mitt tilfelle heter dette skjemaet DS-160). Sørg for å ha et gyldig pass med deg. Ta med kvittering fra SEVIS fee payment. 950 norske kroner til nok en betaling på ambassaden. Gyldig passfoto og en konvolutt med adressen din og frankert frimerke. Passet ditt skal da sendes tilbake i denne konvolutten.
    

  Selve intervjuet på ambassaden er ikke så skummelt som antatt. Jeg kom ikke før 09.30, så dermed måtte jeg stå 1 time i kø utenfor ambassaden. IKKE TA MED EN BAG, SEKK ELLER VESKE til ambassaden, da vil man ikke komme igjennom. Alternativet er å låse denne inn på 7-Eleven rett nedenfor ambassaden. Det er greit å ha med mobil, men denne leveres ved en sikkerthetskontroll. Denne fungerer akkurat som på en flyplass. Deretter kommer du inn i hovedbygget, hvor du først skal betale og levere inn alle papirene du har med deg, inkludert passet. Så får du en kølapp og må vente på opprop, der skal man ta bilder av hendene og skrive under på et skjema. Etter det blir man ropt opp på navn, hvor selve intervjuet foregår i en skranke. Jeg ble spurt om hva jeg skal i USA, hvor jeg skal studere og bo og om jeg hadde vært der før. Etter dette er man rett og slett ferdig. Alt dette foregår i tre forskjellige skranker, så du blir ikke tatt med inn på et lukket rom, som de fleste frykter. 

  Jeg brukte til sammen 3 timer, men hvis man møter opp tidligere, vil dette gå fortere. Håper dette var til hjelp for nye studenter og utvekslingsstudenter som skal til USA :) 

  (Intervjuene foregår på engelsk) 

  #utveksling #usa

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits