• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Riding my bike

  Hei! Det som er så godt med å være hjemme i Norge, er definitivt muligheten for å ta seg en lang sykkeltur. Jeg har savnet dette så mye, så nå sykler jeg til melkesyren står til alle kanter. Første turen hadde jeg forrige uke og med motvind i tillegg, må jeg innrømme at det ble litt hardere enn jeg hadde forventet. Shit au, det er godt med skikkelig hard trening! 

  Nå har jeg nettopp vært en tur hos frisøren for å friske opp håret og samtidig fått orndet meg et norsk mobilnummer igjen. Det skal søren ikke være lett når man flytter fram og tilbake mellom to land. Ellers står rommet mitt i kø for å bli ryddet og organisert. Jeg har liksom ikke fått kommet ordentlig i orden etter alt jeg hadde med hjem fra Chicago. Mamma påstår jeg ikke trenger å shoppe på et år, men kjenner jeg meg rett, kommer jeg ikke til å klare å la være så lenge :-)  Hurra hurra

  Hei dere! 17. Mai er en dag det alltid er stas å være hjemme, og i alle de 3 årene som jeg har bodd i Chicago, har jeg gjort alt for å komme hjem i tide for å feire denne store dagen. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg blir så stolt når jeg ser et så fint land som Norge, feire denne viktige dagen! For det på sin plass at vi feirer vår egen grunnlov og er stolte av at vi kommer ifra og er oppvokst i et så rikt land. Dette er selvsagt noe jeg har innsett og satt mer pris på da jeg har bodd utenfor landets grenser. 

  Dagen startet med champagnefrokost med gjengen, etterfulgt av barnetoget i byen, som er like koselig hvert år. Vi fikk hele familien på besøk her hjemme, hvor det ble servert bestemor's lapskaus (snakk om norsk husmannskost) og masse kaker. Jeg tok turen ut på hytta til Stine med hele gjengen, der ble det grilling og enda flere kaker og smågodt i lange baner. Det er godt jeg har klart å finne veien til Sats denne uken, heh :-)  Helene, Henrik, Stine, Per-Anders og meg. 

  Du vet du er hjemme i Norge når..

  Hei dere! Beklager for dårlig oppdatering den siste uken. Jeg har vært opptatt med finals week, graduation, besøk av familien i Chicago, hjemreise og kvalitetstid med venner her hjemme. Torsdag forrige uke satte jeg kursen mot Norge for siste gang og nå befinner jeg meg trygt i hjembyen Sarpsborg, og her skal jeg bli i muligens 1 år. Etter det vet jeg ikke hva som skjer eller hvor jeg beveger meg, men Norge må utforskes, det er sikkert!

  Jeg tenkte å samle noen små-fakta om hvordan det er for meg å komme hjem til Norge, for jeg har pådratt meg noen amerikanske vaner i de årene jeg har bodd i Chicago.

  ♥ Det er super lett å spise sunt. Nordmenn generelt er sunnere, og når i tillegg fast food og godterier er dyrt, blir det enklere å holde seg unna

  ♥ Folk dytter bort i hverandre på butikken, uten å si unnskyld

  ♥ Du kan sykle eller gå turer i frisk norsk natur

  ♥ Springvannet smakker helt himmelskt

  ♥ Det er innafor å høre på Broiler og russemusikk til sommeren er over

  ♥ Folk spør om de kan høre meg snakke engelsk... Jeg blir like flau hver gang

  ♥ Været skifter fortere enn noen skifter sokker

  ♥ Alle jentene på treningssenteret har en 2XU tights  Slutten på kapittelet i Chicago

  Jeg kan virkelig ikke tro at dette kapittelet i livet mitt er over, og det føles så rart å pakke hver eneste lille ting i kofferter for å reise hjem om bare 4 dager. Dette har vært en reise jeg ikke ville vært foruten, for så mye som jeg har fått oppleve, kan ikke måles med noe annet. At jeg har fått tilbringe disse 3 årene med venner jeg vil ha for resten av livet, har vært gull verdt. 

  Mamma, pappa og Magnus kom hit på fredag, slik at de kunne være med på selve graduation-feiring som var på lørdag. Først var det seremoni på skolen hvor vi fikk utdelt vitnemålet, etterpå dro vi til Elisabeth for feiring med foreldrene til flere av oss som hadde graduation. Endelig fikk også min familie hilse på alle vennene mine, deres familier og ikke minst den professoren som har betydd mest for meg igjennom disse årene. Senere på dagen dro vi til Weber Grill for en skikkelig god middag, og der fikk vi servert både kylling, ribs, scampi, grillspyd og mye annet godt. På kvelden møtte jeg mange av mine venner for en morsom kveld på Vertigo sky lounge. Du kan tro jeg var sliten når jeg kom hjem til sengen min! 

  En perfekt dag å avslutte dette eventyret på ♥


  Meg, Trent, Kayla, Reggie, Jon og Katy. 


  Elisabeth og meg.


  Paige, meg og Lita.

  Min fine familie. 
  Mamma hadde ordnet gave til professor Kamienski - en norsk lue og et pannebånd, haha :-)

  På settet til Chicago Fire

  Hei dere! Jeg lyver ikke når jeg sier at gårsdagen var utrolig lang, men det var virkelig verdt det! Paige og jeg sto opp tidlig for å dra til south side av Chicago for å besøke Firehouse 51 som er med i serien Chicago Fire. Etter å ha fulgt med på denne serien i en lang stund, var det nesten helt uvirkelig å endelig se hvor det blir spilt inn. Som dere ser fikk vi også lov til å gå inn på stasjonen for å se oss rundt. Vi snakket også med noen av brannmennene der og de fortalte oss hvordan det hele fungerer når de filmer her. For ja, denne brannstasjonen opererer som vanlig under innspilling.

  Da jeg kom hjem var det rett bort på skolen for å hente antrekket til graduation (vi får hatter og kapper som dere sikkert har sett på film, hehe) og et møte om hvordan opplegget er på lørdag. Jeg rakk så vidt å gå hjem for å legge fra meg tingene, før jeg måtte til night class for å levere inn min financial model og signere et evalueringsskjema for min professor. Kvelden ble avsluttet med bursdagsfeiring for Dave som fylte 23 år :-)

  Happyhappy

  Hallo dere! Nå har jeg nettopp levert min aller siste oppgave til North Park University, og da gjenstår bare en siste prøve på torsdag. Det er helt sykt at jeg snart er ferdig med 3 år i Chicago og at jeg har fullført en bachelor på engelsk. Jeg glemmer helt å klype meg selv i armen og tenke over hva jeg har opplevd de siste årene. Folk spør meg om jeg kommer til å savne Chicago og vennene mine, og det er klart jeg kommer til å felle en tåre eller to når jeg drar ifra denne fine plassen. Men, om 3 dager er mamma, pappa og Magnus på plass her i Chicago og jeg gleder meg til en uke sammen med familien. 

  Om det så ikke var nok med eksamensuke og stresset med å pakke og rydde, dro jeg til legen på mandag for å finne ut av hva som feilet meg. Det visste seg at jeg hadde pådratt meg en bihulebetennelse og nå går jeg på en 10-dagerskur med antibiotika. Jeg merker allerede at jeg har mer energi enn jeg har hatt de siste to ukene, og det lover jo bra! Nå skal jeg hoppe til sengs med en ny episode av Chicago Fire, for i morgen blir det en laaang dag. Jeg forteller mer senere ;-)

  Jobbe med Kris og Kylie Jenner??

  Hei dere! En liten kjapp oppdatering før jeg legger hodet på puta. I kveld har jeg vært på middag med business klubben på skolen, og gjesten vår er presidenten for World Class Brands, Lenny Di Cristofano. Han er en veldig sukessfull mann, som også er en god venn av min professor. Dette er mannen som fant ut at burde selges mer enn alkohol og tobakk på tax free og i selve flyene. Selskapet hans kjøper produkter fra ulike leverandører i verden og selger dette til flyselskaper, flyplasser og cruiseskip. Han sitter da igjen med en stor fortjeneste, fordi produktene han selger er luksusvarer som han kjøper billigere. 

  Jeg syns det er så inspirerende å høre på slike mennesker som virkelig har lykkes, og hvordan de i det hele tatt har kommet hit. For å sette dette litt på spissen, skal denne mannen jobbe med Kris og Kylie Jenner snart, er ikke det sykt? En ting er sikkert, stort sett alle disse suksessfulle menneskene måtte starte på bunnen, så det er håp for alle! Lenny hadde med seg noen produkter til oss i business klubben og jeg var så heldig at jeg fikk en lekker klokke. Denne blir det nok lillebror som får i gave når han kommer hit på fredag :-)

  Mat, mat og mer mat

  Hei dere! Denne uken har egentlig gått skikkelig sakte, for da jeg våknet onsdag morge trodde jeg det var fredag. Snakk om å ikke henge med i tiden. På torsdag fylte Emily 20 år og vi måtte selvfølgelig feire henne, så dermed ble det en enkel lunsj på Tre Kronor rett etter min time. Fredagen ble også brukt til å sjekke ut et nytt spisested i Andersonville med Lita. Dette er et svenskt nabolag som ikke ligger så langt ifra der vi bor. Vi tok også turen innom et svenskt bakeri hvor de hadde masse kjente bakevarer, men siden jeg fylte opp fryseren med rundstykker på torsdag, skal jeg nok klare meg.

  I dag har været vært helt upåklagelig, og det mener jeg virkelig! Chicago har vist seg fra sin beste side og det har vært folk i gatene overalt. Emily, Paige, Lita, Rachel og jeg har egentlig bare ligget på gresset på campus og latet oss. Vi tok også en tur til Belmont for å teste ut et hamburger spisested og det var så deilig at vi kunne sitte ute å spise. Det kaller jeg gleder! 

  Jeg ser jo nå at det eneste jeg har tatt bilder av i det siste er mat, mat og mer mat. Heheh, det er godt jeg skal hjem til andre vaner i Norge snart! 

  Pollenallergi

  Hei dere! Ikke akkurat en bombe at jeg er syk igjen, det har liksom ikke gått helt min vei dette semesteret når det gjelder kroppen og imunforsvaret mitt. Jeg har følt meg redusert i godt over 2 uker, og det er ikke helt normalt til å være en såpass oppegående kropp. Jeg sendte derfor en beskrivelse av symptomene til min bestevenninne Kayla, og fikk raskt svar om at dette var mest sannsynlig pollenallergi. Hun har virkelig vært min ekstra mamma her i Chicago, for hver gang jeg har vært syk, har jeg alltid fått gode råd av denne jenta. Hun tok meg til Walgreens i dag, så nå har jeg både tabeletter og nesespray. Håper dette skal hjelpe! 

  Utenom dette, ble jeg ferdig med presentasjonen og ETS-testen på tirsdag, og nå står det igjen med en liten presentasjon, en innlevering og en prøve. Da kan jeg si meg ferdig! Ellers så hadde jeg et aldri så lite ryddesjau i går. Emily og Paige var over, og de var mer enn takknemlig for litt ekstra klær. Det lover i alle fall godt for plassen i koffertene mine! Ønsker dere alle fin helg, her er det meldt over 20 grader og full sol :-)

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits