• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Sittin in the backseat

  Hallo lesere!

  Jeg har tydeligvis helt glemt å oppdatere dere i dag, sånn er det når gradestokken har vist 40 grader i sola. Da kan jeg ikke annet enn å ligge ut sola og late meg dagen lang. Jeg startet dagen med hyggelig frokostbesøk av verdens beste Julie. Nybakt brød fra bakeren på terassen og sol som steker, ingenting er bedre. 

   

  Ettersom pappa har betalt for Gøteborg-turen jeg skal på neste helg, tok jeg like så godt på meg oppgaven med å klippe gresset i hagen. Jeg var også innom kirken en tur for å treffe gamle kjente, noe som var utrolig koselig. Magnus og jeg fikk skyss hjem av Johannes i onkels stolthet, Nissan Skyline gtr r33. Lagde jo litt lyd for å si det sånn og følte meg over gjennomsnittet kul :-)

   

  Alt for spennende bok, spør du meg!

   

  Sunn og god snacks

  Hei dere!

  Da ble det tid til en liten kveldsoppdatering også. Dagen endte med å hjelpe mamma med å kaste masse unødvendige saker som vi hadde liggende og samtidig kjøre innom butikken for å kjøpe noe godt til kvelden. Jeg har blitt helt hektet på lilla/blå druer, blåbær med mager kesam og kanel. Føler det er veldig populært for tiden, spesielt for de som er veldig opptatt av kostholdet, og ja, jeg har store planer selv. Jeg tenkte å prøve meg på minimalt med godteri og usunn mat i tiden fremover, så får vi se hvor langt det holder. 

   

  Smilefjes :-)

   

  Moralsk søtte på vei

  Hallo!

  I dag sto jeg tidligere opp enn vanlig for å bli med min bestevenninne til tatovøren. Hun skulle fylle på tatoveringen sin, så dermed ble jeg med som moralsk støtte. Etter en is i byen, dro jeg hjem for å hjelpe mamma med å rydde i kjelleren og jeg laget dagens middag. Kanskje ikke så vanskelig å gjette, for det ble det jeg er aller flinkest på, ekte norske pannekaker. 

   

  Min beste lillebror har også fikset Lightroom til meg, så da bør dere ikke se bort ifra at jeg legger ut noen skikkelig redigerte bilder i nærmeste fremtid. 

     Julie er fornøyd med å komme på bloggen, haha :-)

   

  Norway's Constitution Day

  Hei dere!

  Jeg har tydeligvis helt glemt å poste bildene fra 17. Mai og det kan vi ikke ha noe av. Selv følte jeg meg som en zombie med kun 4 timer søvn, jetleg i mitt hjerte. Dagen startet med å se barnetoget i byen, litt fotografering med familien og senere russetoget. For å være helt ærlig, må jeg få understreke at det blir bare verre og verre for hvert år. Jeg skal ikke legge skjul på at vårt tog ikke var noe å skryte av i fjor, men de i år tok virkelig kaka, noe så kjedelig. Jaja, det er vel sånn det skal være. 

   

  På kvelden slappet jeg helt av med noen venninner på en hytte ute i Skjeberg. Neste år satser jeg på at jeg enten feirer 17. Mai i Chicago eller får med meg noen amerikanske venninner over. Håper dere liker bildene :-)

   

  Mamma og meg.

  Bestemor, meg og mamma.

  Verdens beste lillebror, som foresten blir med til Chicago i august. Wiiii :-)


  Before I Die - Check

  Hallo søte!

  Det er mange bloggere som legger ut bilder fra tumblr, særlig med "before I die" bilder om hva de vil gjøre før de dør. Jeg tenkte jeg skulle gjøre vri og vise de bildene som jeg allerede kan sjekke av på listen. Men det er selvfølgelig mye mer jeg har lyst til å oppleve. Det morsomte bildet må faktisk være "visit Norway", hehehe.

   

   

     Hva er dine drømmer?

   

  Essie Bottle Service

  Hallo!

  Det er ikke så mye spennende som skjer om dagen, så dermed har jeg bare slappet av og egentlig hatt en "på-tide-å-pleie-meg-selv" dag. Hårkur, ansiktsmaske og ny neglelakk sto for tur. Jeg har fått helt hektet på skikkelig sterke farger til neglene og nylig kjøpte jeg inn denne Essie bottle service i USA. Ble litt skuffet av at den ble matt da jeg tok den på, men jeg tok heller et lag med blank neglelakk over. 

   

  I morgen skal på et slags jobbintervju, jeg vil ikke si at det er så veldig høytidelig, men noe lignende. Jeg har vært veldig heldig og har noen gode kontakter, som gjør at jeg brått har en jobb i sikte. Wiii :-)

   

  Now it's our turn to get the flood

  Hallo!

  For dere som trodde at Kvam var de eneste som fikk oppleve denne oversvømmelsen, så må dere tro om igjen. Ikke at husene våre flyter med vannet, men hele fotballbanen, skater-parken og grillplassen på Glengshølen er under vann. Til og med trærne er godt dekket til av vann.

   

  Vi som bor på Opsund og som kjører, går eller sykler rundt Glengshølen daglig, syns vel egentlig dette er litt morsomt. Det syns i alle fall jeg. Pappa og jeg gikk en kveldstur ned for å ta noen bilder, og vi kunne ikke unngå å bli våte i skoene. Jaja. Håper dere liker bildene :-)

   

   

  Spent my weekend in Oslo

  Hei!

  Da har jeg tenkt å fortelle hva jeg gjorde denne helgen som var. Jeg er vant med å kunne se Tuva hver eneste dag i Chicago, men når man plutselig vender snuten hjem igjen, bor vi på to helt forskjellige plasser. Heldigvis bare en liten tog-tur unna, så dermed tok jeg turen inn til Tigerstaden. Vi gikk ned til Aker Brygge i det nydelige været, og rett og slett nøt livet til enhver pris. 

   

  På lørdagen dro vi på en liten strand på Nesøya, hvor mange båtelskere allerede var ute på vannet. Dagen endte med grillkos og en saft-is i varmen. før jeg tok bussen hjem igjen.

   
   

  Grilling i solbyen Sarpsborg

  Hei søte lesere!

  Det ble tydeligvis en liten ufrivillig bloggpause denne helgen, men jeg har faktisk vært veldig opptatt. Forteller mer i et annet innlegg! I går dro familien ut på campingen til bestemor og bestefar, og jeg tuller ikke når det alltid er 5-7 grader varmere der enn inne i byen. Tradisjonen tro, griller vi alltid på campingen og dette var intet unntak. Pølser med bacon, grillribbe, salat og poteter, nam. 

   

  På kvelden kom verdens beste Unni til meg og vi gikk en tur langs Glengshølen for å nyte kveldssolen. Etter en stund ringer mamma og sier at vi måtte komme hjem, Olav fikk debutten i eliteserien og det kunne jeg virkelig ikke gå glipp av. Uheldigvis tapte Sarpsborg den kampen mot Brann.

   

     Min kjekke lillebror. 

   

  Welcome to candy heaven

  Hei søte!

  Nok et innlegg skrevet fra sengekanten, nydusjet og ganske sliten. I dag prøvde jeg å stå opp litt tidligere, for jeg merker fortsatt at jeg har litt problemer med å omstille tidsforskjellen, men det kommer seg nok snart. Mamma og jeg tok turen til Nordby for å kjøpe inn "litt" mat og ut at Maxi Mat kom vi sikkert med 7 handleposer. Jaja. 

   

  Jeg kunne virkelig ikke dy meg med å ta en kikk i godteributikken ved siden av, og til min store overraskelse har de gjort om hele butikken. Det var som å komme inn godteributikken på Times Sqaure i New York og da tuller jeg ikke. Jeg ble mer opptatt med å ta bilder enn å kjøpe godteri, så fasinert ble jeg av fargene. Haha! 

   

  Gleder meg utrolig masse til å ta med to av mine amerikanske venninner i denne butikken neste sommer!!!

   
  Fotballaget i mitt hjerte

  Hei dere!

  Akkurat nå sitter jeg godt plantet i sengen etter kveldens dose med Paradise Hotel. Jeg merker jo veldig at livet mitt er en smule roligere her hjemme, enn hva jeg er vant med i Chicago, men samtidig tror jeg at jeg har veldig godt av å slappe litt av også. 

   

  Shoppingen med mamma endte med noen pyntegjenstander til rommet mitt, samt et sengesett med elger på. Haha, klassisk. 

   

  Magnus og jeg dro som sagt på fotballkamp, hvor hjemmelaget Sarpsborg spilte mot Vålerenga. Kampen var utrolig gjevn og sykt spennende, men endte dessverre med 3-3 og bare 1 fattig poeng. Håpte så inderlig på seier, men slik ble det ikke. Fikk også hilst på min aller beste barndomsvenn, Olav, som er i troppen til Sarpsborg. Håper jeg får se hans debut for laget iløpet av denne sommeren. 

     God stemning på stadion, masse folk, spennende fotball og nydelig vær. Ingenting å klage på!

   

  På vei ut døren

  Hei søte!

  Nå er jeg straks på vei ut døren for å hjelpe mamma med litt shopping. Tror vi skal fikse noen nye lamper til heimen. I kveld skal jeg på fotballkamp, endelig!!! Ønsker dere alle en fin dag :-)


     Mamma er litt bitter over at jeg er brunere enn henne. Hihi, bra vær i Chicago, sier jeg bare. 

   

  Sneakpeak på rommet mitt

  Hei dere!

  Der var det slutt på godværet for denne gangen, og dermed har jeg bare brukt dagen til å slappe og samtidig gjøre til husarbeid. Pappa kom med en bestikkelse om at hvis jeg tok oppvasken etter middagen, skulle han betale for billetter til fotballkamp i morgen. Dermed drar lillebror og jeg på Sarpsborg 08 mot Vålerenga på stadion, Gleder meg masse til å se hjemmelaget spille og endelig føle meg litt "særping" igjen.

   

  Ellers så har jeg tatt noen bilder av det nye rommet mitt. Mamma gjorde om hele rommet før jeg kom hjem, så jeg ble ganske positivt overrasket over resultatet. Flere bilder kommer senere :-)

     Last day in Chicago

  Hei dere!

  Nå har jeg endelig kommet meg hjem til Norge og det er kjempedeilig. Jeg skal innrømme at det er litt merkelig også, for da vi dro til flyplassen i Chicago, hadde jeg ikke noe lyst å reise hjem. Med vær som strålende sol, skyfri himmel og bare hyggelig mennesker rundt seg, fristet det lite å dra hjem. Heldigvis har Norge vist seg fra sin beste side, og i dag kan jeg melde om over 30 grader i solsteiken. Det skal jeg aboslutt ikke klage på.

   

  Siste dagen i Chicago ble tilbringet med verdens beste jenter, Karoline og Megan. Vi dro en tur downtown for å nyte siste syn av skyskrapere på 3 måneder og en middag på TGI Fridays. Jeg merker veldig godt at Chicago kan kalles for mitt andre hjem, for jeg trives så veldig godt der.

   

  Nå skal jeg ut i solen for å nyte været med en god krimbok av Jo Nesbø. 

   

  Bildene er tatt av Karoline.

  I'm coming come

  Hei alle søte!

  Dette innlegget er tidsinnstilt, noe som betyr at jeg sitter på flyet når dette innlegget blir publisert. Jeg har ikke ord for mye jeg gleder meg til å treffe familien igjen. Det aller beste med å bo langt borte fra familien, er definitivt gjensynet med de man er mest glad i. 

   

   Lagde en kollasj er Norges koseligste by, Sarpsborg. Hjem kjære hjem.

     Happy Graduation

  Halloooo!

  Jeg glemte helt å fortelle dere om hva jeg gjorde på lørdag. Det var graduation på skolen og så lenge dette er helt nytt for både Karoline og jeg, bestemte vi oss for å se hele sermonien. Det var ganske rørerende og spesielt å se mange av våre venner få diploma og beviset på at de er ferdige. 

   

  Jeg kan med andre ord si at jeg gleder meg veldig til jeg kan gå med graduation kappen og luen. Vår kjære roommate, Marta hadde graduation, så da stilte den lille familien opp for henne. Som jeg elsker disse jentene!

   

  Senere gikk vi på Tre Kronor og feiret Marta's graduation og Shelby's 21-årsdag. 

   

   

  Tricia, Karoline, Marta, meg og Shelby. 

  Bildene er tatt av Karoline. 

  #utveksling

  Beautiful Campus

  Hei!

  Nest siste dag i vakre Chicago, så jeg har egentlig bare sovet lenge og spist en god frokost på North Park Village riktignok. Senere gikk vi for å si hadet til Adam, Alexander og David. Måtte passe på å ta noen bilder av det fine været her på campus. Føler jeg er sykt klar for å reise hjem, for nå har stort sett alle vennene mine reist hjem. Haha :-)

   

  Starbucks saves me through the final week

  Hei!

  Tenk, i morgen etter makroøkonomi eksamen min er jeg ferdig med mitt første år på North Park University. Jeg skjønner liksom ikke helt hvor tiden har blitt av. Heldigvis har Karoline og jeg fire fridager i vakre Chicago, før vi reiser hjem. Så vi skal nyte tiden godt!

   

  Jeg har kommet godt i gang med pakkingen og halvparten av klærne er allerede borte hos Thomas og noe i den nye leiligheten. Tuva, Karoline og jeg har også gjort siste innspurt på eksamen, med forfriskninger fra Starbucks. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal leve uten Starbucks i 3 månender. Det er jo mitt andre hjem!

     Mitt bilde til årboken

  Hei dere!

  Jeg klarer virkelig ikke å snakke om noe annet enn den fordømte eksamensperioden, men jeg er liksom helt stuck nå. Tipper jeg kommer til å drømme om tall, mattebøker, notaterbøker, blyanter og alt som heter skole i natt. Biblioteket har åpent til klokken to i natt, så da kan dere gjette hvor jeg befinner meg nå og resten av natten. 

   

  Akkurat nå hjelper jeg Karoline med en statistikkoppgave, så vi endte opp med å skrive statistikk fra noen kamper vi spilte på Toppvolley. Ikke verst de kan brukes til en eksamensinnlevering. Så tusen takk for hjelpen, Magnus Borge Johansen!

   

  Tilbake til overskriften, det var en jente som gikk rundt på data-laben og lurte på om vi ville være et sidetall i årboken, og jeg klarte ikke å dy meg. Jeg må liksom trykke inn Norge hvor enn det måtte være. Stakkars amerikanere. Jeg syns i alle fall at tallet mitt ble utrolig kult!

   
  Norske vafler i heimen

  Hei søte!

  Blir helt gal av hvor fort dagene går, for nå har jeg bare 1 eksamen igjen. Så da jeg var ferdig med Operation Management, gikk jeg over til Tuva, Lita og Karoline for å nyte ukens høydepunkt, norske vafler. Etter en hel time med masse tall svirrende rundt i hodet, hjalp det virkelig på humøret at lunsjen sto klar da jeg kom. Livet og venner er herlig!

   

  Vi fikk jobbet en god del med makroøkonomi eksamen som vi har på fredag. Vi har også fått snakket med de som skal leie leiligheten vår i sommerferien, så vi har nok å ordne med. Samtidig prøver jeg også å pakke og gjøre alt klart til vi skal reise hjem. Hjelpes!!!  Søta selv :-)

   

  Best vær i eksamenstiden

  Hei!

  Etter dagens sykeste episode av Paradise Hotel med Tuva, har vi nå bevegt oss over til biblioteket for å forberede oss til eksamen. Denne dagen er lesedag for hele skolen, hvor alle studentene har fri i gåseøyne, men som vi heller skal bruke til å lese. Jeg har da allerede vært her en gang tidligere i dag. 

   

  Vi tok også en tur på "The Hump" som er skolens fineste uteområdet med en stor gressplen med nydelige farger. Tok meg frihetent til å knipse litt bilder med iphonen, for denne uken har jeg lånt bort speilrefleksen. Gradestokken har også vist 22 grader i skyggen, så det er heller ingenting å klage på. 

   

  Jeg kan også melde om at rommet vårt og generelt leiligheten ser helt bombet ut, fordi Karoline og jeg flytter ut på fredag, så da gjelder det å ha alt klart innen den tid.

   

  Pangstart? Tror ikke det ...

  Hei!

  Da kan jeg vel bare understreke at tidenes verste uke har akkurat startet. Kan ikke si at jeg fikk en pangstart, med tanke på at en forkjølelse har sneket seg på, og at jeg våknet 5 ganger i natt, fordi jeg både svettet og frøys om hver andre. 

   

  Nok om det. Idag hadde jeg min siste prøve i bibel, noe som betyr at jeg er helt helt ferdig med det faget. Nå gjenstår det bare en eksamen i operation management og en i makroøkonomi. I morgen er det lesedag, så da blir jeg nok sittende på biblioteket, tenker jeg. 

   

  Vi har også fått ordnet med gass og strøm til leiligheten vi skal leie, og jeg skal love dere at det er mye stress. Vi har nemlig ikke social security nummer, så da blir alt tusen ganger vanskeligere. I kveld skal jeg bort til Tuva og jentene for å se Bulls spille mot Heat (stooooorkamp) og Paradise Hotel. Ja, jeg vet. Sykt guilty pleasure. 

     Ganske så happy for at jeg reiser hjem om 1 uke!!!

   

  Cinco de Mayo

  Hei dere!

  Tiden går så utrolig fort her og allerede om 9 dager setter jeg meg på flyet hjem til Norge. Jeg skal innrømme at det blir godt å komme hjem til mamma, pappa og lillebror, hvor jeg blir behandlet som om jeg skulle bodd på et hotell. Samtidig blir det veldig rart å forlate en utrolig god gjeng her i Chicago.

   

  I går kveld hadde Tyra, Jane og Cassie stelt i stand en feiring av Cinco de Mayo, som er en uoffisiell helligdag for meksikanere. Dagen er til minne om meksikanske styrkers seier over franske styrker i slaget ved Puebla den 5. Mai 1862. En utrolig bra avslutning på mitt første år som college student. 

   

   

  De norske jentene! Jane, Karoline, Caroline og meg.    

  Jens ville bare påpeke at han virkelig elsker Taylor Swift, haha.   Svensker eller Meksikanere, ikke vet jeg? Haha.

   

  Slapp av, jeg lever

  Hei dere!

  Da er det sannelig på tide at jeg gir litt lyd fra meg, men for å være helt ærlig har jeg vel egentlig bare sovet hjemme og heller vært ute av huset hele tiden. Været akkurat nå kan absolutt ikke klages på, og det er sånn at vi faktisk renner bort her. I dag hadde vi 29 varmegrader, så da jeg var ferdig på skolen, gikk jeg strake veien til parken for å sole meg. 

   

  Det betyr også at det blir sene sommerkvelder og i går gikk Tuva, Lita og jeg en lang tur, hvor vi endte opp på Robbin Braskin's klokken 1 på natten (butikk som selger is). Kjekt med lange åpningstider! Jeg har jo også levd i isolat, fordi jeg hadde min første eksamen allerede i går. Det gikk ganske bra, og jeg fikk betalt for alt arbeidet jeg hadde lagt ned. 

   

  På fredag ettermiddag tro Lita, Tuva, Paige, Annika og jeg downtown for å bli med på en double decker buss, som skulle kjøre sightseeing rundt i byen. Så jeg legger ved noen bilder fra turen! :-)

     Jentene på Castle. Meg, Tuva, Lita og Karoline.

  Mine herlige amerikanere!     Meg, Paige, Tuva og Annika.   

  På søndag kveld gikk Karoline og jeg bort til Kendell og Brett for å spille beer pong med vann, haha. Vi inngikk et veddemål at dersom vi jentene vant, skulle guttene lage hjemmelaget pizzza. Og dersom guttene vant, måtte vi lage norske pannekaker. Det hele endte med en kveld med film og norske pannekaker, så ja, vi tapte!  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits