• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Get ready for finals week

  Hei! Da har jeg kommet i gang med finals week og her sitter jeg på rommet og øver til ETS-testen jeg har i morgen (tirsdag). Vanligvis har vi finals week neste uke, men siden jeg skal ha graduation, skal det meste være ferdig denne uken. Det er litt deilig for at har jeg ekstra tid til å pakke og tilbringe mye tid med vennene mine før familien kommer på besøk. 

  I tillegg til ETS-testen, har jeg en fremføring i management & leadership i morgen. Jeg har også to innleveringer som skal være ferdig på torsdag og en liten fremføring på fredag. Det høres kanskje mye ut, men jeg har det meste under kontroll, så jeg satser på at dette går greit! Det gjelder å være positiv innstilt :-)

  Produktiv eller ikke?

  Hei dere! Jeg sitter så godt plantet i sofaen, at jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg skal rydde i klærne mine eller skrive ferdig en oppgave. Klokken er bare 21.15, så da håper jeg at det blir mulighet for begge deler. Kjenner jeg meg rett, får jeg ikke lagt meg før midnatt. 

  I går var det duket for businessmøte med Freedom Forum, og gud så kjedelig det var. Jeg hadde vel egentlig ikke så høye forventinger, da jeg fikk vite at vi måtte se en film og det eneste vi fikk servert var en tynn forrett. I tillegg måtte vi dra helt downtown til Business Club of Chicago, for å se denne filmen. Men, professoren min satte dette opp og da må man bare delta å late som ingenting. Paige, Lita og jeg var tross alt skrubbsultne etter nesten 2 timer på dette møtet, og dermed ble det strake veien til Vapiano for en god pastarett. Nammm! 

  - Chicago Guide -

  WHERE TO GO

  The Bean/Millenium Park

  Millenium Park er Chicago's mest besøkte park, og her finner du den kjente bønna. Parken er alltid folksom og spesielt attraktiv på sommeren, hvor du da finner mange boder med feks. pølser og brus. På vinteren finnes det også en liten skøytepark rett foran bønna, hvor det mulig å leie skøyter. 

  Adresse: 201 E Randolph St, Chicago, IL 60602  Navy Pier

  Navy Pier ligger til på Grand St. og helt ute i havgapet. Her får man en fin utsikt over byen, spesielt hvis du velger å ta pariserhjulet som koster rundt $7 per person. Navy Pier er også en perfekt plass for unger, fordi de har alle de kjente spisestedene samt forskjellige butikker og musem rettet mot barn. 

  Adresse: 600 E Grand Ave, Chicago, IL 60611  Magnificient Mile (North Michigan Avenue)

  Dette er hovedgaten eller shoppinggaten i Chicago. Her finner du alle de butikkene du leter etter og mye mer. Det er også veldig god stemning bare ved å gå en tur langs denne gaten, fordi det alltid er proppet med masse folk, uansett årstid. Du kan også følge denne gaten sørover mot Millenium Park og etter 25 min gange fra Water Tower Place vil du finne bønna.   WHAT TO DO

  Willis Tower (Skydeck Chicago)

  Dette er Chicago's høyeste bygning og før Twin Tower i New York ble bygget, var dette også USA's høyeste bygning. Willis Tower, eller Sears Tower som det en gang het, er en fantastisk attraksjon som må oppleves dersom du reiser til Chicago. Her får du blant annet se en helt nydelig utsikt over byen, og du får i tillegg gå ut på slike ledges, som gjlør at du kan se rett ned på bakken. Prisen ligger rundt på $20 per person. 

  Adresse: 233 S Wacker Dr, Chicago, IL 60606  John Hancock Tower

  Dette er den andre svarte, høye bygningen i Chicago. Jeg vet at de har et observasjonsrom for de som måtte ønske det, men jeg har alltid dratt til enten restauranten eller baren som ligger i 95 etasje. Du må være 21 år for å komme inn i baren uten voksne, og jeg må ærlig si at den beste utsikten er nettopp der ifra. Dette er gratis ved at du kjøper en drink eller to fra baren. 

  Adresse: 875 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611

  Boat trip

  Jeg har tidligere vært på tilsammen 3 båtturer og det gjelder å velge den riktige og mest interessante. Det finnes forskjellige typer turer, og noen fokuserer mer  på arkitektur enn andre. Den båtturen jeg hadde med tante og onkel våren 2014, var absolutt verdt pengene og tiden. For ja, det tok oss opp i mot 2 timer. Båten startet rett ved Trump Tower og tok oss igjennom kanalen og ut til Lake Michigan, slik at vi fikk se hele byen. For en opplevelse! Vi tok Signature Lake and River Tour med Wendella og det koster rundt $35 per person, men det finnes også andre turer til rundt $15.

  Adresse: 400 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611  Sports event (Blackhawks, Bulls, Bears, Cubs)

  Idrett generelt er utrolig stort i USA og intet mindre i Chicago. På vinteren er hockeylaget Blackhawks veldig populære, mens på høsten er basketballaget Bulls meget ettertraktet. Bears, footballaget er også på høsten, og for dere som forstår reglene, er dette en opplevelse uten like. Og til slutt, Cubs som er baseballaget vårt og de spiller på vårparten. Prisen på billettene varierer veldig, da spesielt hockey, football og basketball er veldig dyrt. Baseball derimot er nokså billig. 

  Blackhawks og Bulls spilles i United Center (1901 W Madison St, Chicago, IL 60612), Bears på Soldier Field (410 Museum Campus Dr, Chicago, IL 60605) og Cubs spiller i Wrigey field (1060 W Addison St, Chicago, IL 60613).

  Shedd Aquarium, Art Institute of Chicago, Adler Planetarium, The Field Museum, Museum of Science and Industry

  Ellers finnes det mange andre attraksjoner som museum og akvarium. Personlig liker jeg ikke museum, med mindre det er foto, og jeg er heller ikke så interessert i å se på dyr. Det eneste jeg har vært på over er Art Institute of Chicago, som var veldig interessant, men ikke noe jeg kommer på til å gå på i ettertid. 

  WHERE TO EAT

  Jeg er nok ikke den rette personen til å anbefale spisesteder i Chicago, for jeg og mine venner ender alltid opp på de samme plassene, dersom vi er fornøyd med maten. Men, jeg kan si så mye som at det finnes mange gode spisesteder rundt Grand State, blant annet Hard Rock Cafe, Weber Grill, Big Bowl, Rock Bottom, Giordani's. Man må egentlig bare prøve seg fram og jeg anbefaler å bruke google maps og yelp, så får man opp anbefalinger fra andre og spisesteder i nærheten. Jeg vil si det er et must å spise en skikkelig burger når du først er i USA, disse kan ikke sammenlignes med det vi får hjemme. Dessuten er deep dish pizza en Chicago-greie, og det er  en pizza som ser ut som en pai. Disse finner du på Giordani's eller Lou Malnati's. 

  WHERE TO SHOP

  Water Tower Place, North Michigan Avenue, Nordstrom, Fashion outlets of Chicago, Bloomington

  Det er mange plasser å shoppe i Chicago, så ikke fortvil. Det finnes et stort kjøpesenter på N. Michigan Ave som heter Water Tower Place hvor du finner alle de store butikkene som Forever 21, American Eagle, Hollister, Abercrombie & Fitch, Finish Line, VIctoria Secret, Pink, Sephora, Adidas, you name it! Topshop og HM finner ut rett utenfor sammen med en enda Victoria Secret, Apple, Levis, Aldo og mange flere. Jeg liker best å shoppe i selve gaten, fordi det blir så innmari kjedelig å tråkke rundt inne på et kjøpesenter. Ellers finnes det Nordstrom i samme gate og Bloomington med flere merkebutikker som Marc Jacobs og Michael Kors. Det er også gode muligheter for å shoppe i State Street. Rett ved O'hare flyplass finnes det også en outlet, men jeg syns utvalget her er så som så. 

  It's spring time

  Hei! Det virker som våren har kommet for å bli og det gledes. I går hadde vi siste dag med strategic management, fordi professoren vår reiser til Belgia på business-reise neste uke, og uken etter har vi bare eksamen. Denne fredagen skal jeg bruke på å komme a jour med innleveringer og muligens nyte at det er helg igjen. Dagene går helt sykt fort her borte, at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. 

  Jeg holder også på med en guide for Chicago, og den ville komme opp på bloggen så fort jeg er ferdig. Hadde aldri trodd det skulle ta så lang tid for å skrive et slikt innlegg. Det er bare å glede seg, mamma! I går når jeg gikk hjem fra biblioteket, tok jeg disse fine stemningsbildene. Det første syns jeg ble helt rått med tanke på kontrastene i fargene. Ønsker dere alle en fin helg! 

  Mama's birthday

  Hei! Jeg må innrømme at jeg blir en smule sjalu når familien stiller i stand bursdagsfeiringer og jeg ikke kan være tilstedet. Bursdagfeiring er jo bare så gøy og koselig, spesielt med min crazy familie. På lørdag hadde pappa's tante et stort bursdagskalas og i dag fyller min kjære mamma år. Spør du meg, syns jeg hun ser bare yngre og bedre ut for årene som går. Håper jeg ser like fresh ut når jeg runder den samme alderen ♥ Feiring skal det bli om 2 uker, da mamma, pappa og Magnus kommer til Chicago, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder. Jeg tror det blir tidenes familietur! Men, før det skal jeg gjøre ferdig bachelorgraden og avslutte med en skikkelig god innsats.

  Gratulerer med dagen, mamma! Takk for at du er den du er ♥ 

  Du vet du er i USA når..

  Hei dere! Jeg trosset mamma's råd om å stå over treningen i dag, vi får nå se på om det var så lurt. Uansett, jeg kunne bare ikke la open gym med volleyballjentene gå meg hus forbi. Når jeg spiller volleyball, glemmer jeg helt tid og sted, og alt som egentlig gjør vondt. Lett å lure seg selv der! Rett etter trening hadde vi night class i finans, og pga. alle utfluktene vi har hatt i det siste, var det nesten uvant å ha undervisning igjen. Vi jobbet med financial statement modeling, ganske spennende igrunn! Nå tenkte jeg å ramse opp noen morsomme fakta jeg har lært de siste årene om USA, bare for å underholde dere! 

  ♥ Sport er utrolig stort (spesielt football, baseball, hockey, basketball og volleyball) og alle har en viss interesse for det

  ♥ Drive through på McDonalds har en evig lang kø klokken 10 på morgen

  ♥ Det er reklame hvert 5. minutt uansett hva du ser på

  ♥ Det finnes fast food-kjeder overalt, og for å ikke glemme Starbucks

  ♥ Amerikanerne syns det er morsomt å se bankkortet mitt med bildet på, fordi det er uvanlig

  ♥ Du må betale husleien med en sjekk, som banken din overfører til eieren (dette tar tydelivis 5 dager...)

  ♥ Det er en uskreven regel om at du alltid skal holde døren oppe for den som kommer bak deg

  ♥ Du snakker til en lærer, skal du kalle de Prof. eller Dr. (dette spørs på hvor mye utdanning de har) og så etternavnet

  ♥ Country musikk er like populært som Rnb og pop

  ♥ Det er innafor å gå med North Face fleece, tights fra Pink og Uggs (spesielt i Chicago)

  ♥ De som jobber på matvarebutikken pakker tingene for deg i poser. Og posene er så dårlige at de ryker etter å ha gått bare 10 meter

  ♥ Folk spør om de kan lære noe på norsk. Jeg gir dem en enkel setning, og de har allerede gitt opp

  ♥ De tror at du bor på Nordpolen :-))))

  ♥ Du får gratis påfyll med brus på ALLE restaurantene

  ♥ Superbowl er en helligdag for amerikanerne

  ♥ Annenhver sang på radioen er fra Taylor Swift og det er obligatorisk å kunne tekstene


  Syk igjen??

  Hei dere og god onsdag kveld! Her sitter jeg fortsatt i kose-klærne, fordi jeg har enda ikke klart å komme meg ut døra, heh. Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjer med kroppen min, men det virker som om den enten reagerer kraftig på det skiftende været eller ikke tar til seg all næringen av en eller annen grunn. Det er jo litt rart med tanke på hvor mye sunn mat jeg har spist i det siste. Jeg har faktisk kuttet ut både brus, fast food og alt av godteri. Det føles frustrerende når jeg var syk for under 2 uker siden og jeg føler meg slapp igjen i dag. Uansett, jeg har fått i meg paraceter, sitronvann, appelsinjuice og en god frokost i håp om å bli bedre så fort som overhode mulig. Jentene på laget skal møtes for en volleyballtrening i ettermiddag, og det er jeg selvfølgelig frisk nok til. Man er aldri for syk til å spille litt volleyball :-)

  Hvis dere har noen kjerringråd for å hjelpe denne slappe kroppen, tas det imot med takk!  Life In Color

  Hei dere! For en herlig helg dette har vært. Jeg følte jeg måtte ta igjen for alt det jeg tapte da jeg lå syk forrige helg. På fredag strålte solen og det var godt over 20 grader i Chicago. Vi var så heldige at vi fikk lov til å ha dialogue-klassen ute i det fine været. Prof. McDonald ♥ Etter en tung styrkeøkt på overkroppen, dro Paige og jeg til Buzz Burgers for å spise middag. Jeg hadde håpet vi kunne sitte ute, men de fleste restaurantene starter ikke uteserveringen før 1. Mai, så det var mildt sagt en skuffelse. Burgerne var i alle fall gode, så det var vært turen!

  Lørdag kveld var det duket for Life In Color og for en fest! Som jeg sa tidligere, var det flere store DJ'er som entret scenen og samtidig spylet de maling på oss. Vi ble alle dynket i rosa maling, så da jeg kom hjem til Paige og Lita, trodde de nesten det var et monster som stod i døra. Hahah, kan tenke meg at det var litt av et syn. 

  Angst for å spise ute

  Hei dere og god ettermiddag fra Chicago! I dag er denne frøkna stiv som en pinne, og det er kanskje ikke så rart når jeg i går gjennomførte en hard beinøkt. Jeg har ikke fått trent skikkelig på over en uke, fordi jeg klarte å bli matforgiftet i forrige uke. Det var litt av meningen å ikke si noe på bloggen, da jeg ikke ville bekymre mine besteforeldre. Jeg kan skrive under på at det var helt forferdelig da det stod på som verst, men det gikk heldigvis over på et par dager. Men, som om ikke det var nok, har jeg nå fått en liten angst for å spise mat ute og det etter hele 3 år i USA? Godt jobba! Jeg skal spise middag med Paige senere i dag, og jeg vurderer å tilby henne noe jeg kan lage, så slipper jeg å spise ute. Heheh! Ellers er det endelig fredag i dag, ikke at det betyr så mye forskjell for en student, fordi de fleste dagene er like. Men, i morgen skal en stor gjeng av oss på Life In Color her i Chitown, et skikkelig stort raveparty med flere kjent DJ'er. Det tror jeg blir ukens høydepunkt! 

  Ønsker dere alle en fin helg :-)

  A day with the big guys

  Hei dere! Gårsdagen var en travel, men morsom dag. Jeg startet med 45 min på sykkelen, egentlig mest fordi jeg var litt tung i beina fra tirsdagen og jeg hadde en ny episode med Frikjent som jeg måtte bare se. Nå har jeg ikke syklet på en stund, så litt vondt i rompa har jeg i dag, men det var absolutt verdt det. Apropos serien Frikjent, det er lenge siden jeg har sett en så bra serie laget av nordmenn og i Norge. Den er virkelig verdt å få med seg!

  På ettermiddagen dro Advanced Finance klassen til Pfingsten Partners for et besøk. Lokalene lå midt Chicago's svar på Wall Street, LaSalle, hvor alle de største selskapene har kontorene sine. Som jeg kort fortalte tidligere, er Pfingsten et equity firm som kjøper opp selskaper og investerer, og selger selskapene videre til en betydelig høyere pris for å sitte igjen med overskuddet. Dette er ikke bare til fordel for Pfingsten, men de har også eksperter for å hjelpe de forskjellige selskapene til å fortsette videre, dersom de er interessert i å selge fra seg selskapet. Disse selskapene er også ofte familiebedrifter og det er ikke alltid barna vil ta over etter foreldrene sine, og det kan være en av grunnene til at de vil selge. Pfingsten hadde en presentasjon for oss om hvordan hele denne prossesen fungerer og hva de gjør til daglig. 

  Nok om økonomi, jeg blir så ivrig at jeg kan skrive i lange baner. Etter besøket vårt, dro noen av oss til bar med to av de som jobber på Pfingsten sammen med vår professor. En veldig koselig kveld og disse gutta tjener jo veldig fett på jobbene sine (ikke så rart når de jobber 80-100 timer i uken), så de tok på seg spanderingsbuksene. Det klager vi ikke på :-)  Photoshoot Day 2

  Hei dere! Jeg har noen flere bilder jeg vil vise dere fra photoshootene jeg hadde før påske. Det er så moro å være bak kameraet og jeg koser meg virkelig! Mange har spurt meg om hvorfor jeg ikke har lyst å jobbe som fotograf, men jeg er så redd for at jeg skal miste kreativiteten min ved å ha dette som en jobb. Å være en fotograf er heller ingen sikker jobb, med tanke på hvor mange gode fotografer det er rundt om i landet. Man må mest sannsynlig starte for seg selv, og den usikkerheten vil jeg ikke riskere. Dessuten synes jeg økonomi er ufattelig spennende, og i dag skal vi på utflukt til et firma i byen som heter Pfingsten Partners. Dette er et firma som investerer i mindre selskaper og hjelper dem med prosessen dersom de er interessert å selge. Det høres kanskje veldig nerdete ut, men jeg gleder meg som en unge! Vi har nemlig fått vite at dette firmaet er i billion dollar-klassen, har fantastiske lokaler downtown og de skal servere oss middag. Da er det greit å være student :-)  Dora the explorer

  Hallo alle sammen! Her kommer noen flere bilder fra påsken her i Chicago. Jeg får ikke sagt det nok, men været har vist seg fra sin beste side og jeg kan ikke annet enn å smile. I dag viser gradestokken 18 varmegrader i skyggen! Det er nesten så jeg går til innkjøp av en engangsgrill og har en piknik i en av parkene i byen eller her på campus. Har hørt noen rykter om at det snør hjemme, men jeg vet ikke om det stemmer i solbyen Sarpsborg?

  På selve påskeaften leide Unni og jeg sykler fra Divvy, slik at vi fikk sett mest mulig av byen. Jeg gjorde også dette med tante og onkel i fjor, men i år ble sykkelturen litt anderledes. Vi fikk sett skyline, The Bean, Millenium park, Buckingham Fountain og hvor mye folk det faktisk var i byen denne lørdagen. Det var nesten umulig å sykle langs Michigan Avenue og ned til Grand St, men for en flott dag vi hadde!  Ferris Wheeeeel

  Hei dere! Helgen er over og nå er uken igang igjen. Det begynner å spisse seg til og det er bare 3 korte uker, før eksamensuken venter. I går hadde jeg tidenes søndag med Lene og Lita, og det eneste vi gjorde var å late oss på soafen med haug av episoder med Robinsonekspedisjonen. Jeg har faktisk ikke hatt en så stor interesse for dette programmet før, men i går falt det virkelig i smak. Før tacoen sto klar på bordet, lagde Lene og jeg smeltet mørk sjokolade med jordbær og banan, fyyy så godt det var! Jeg fikk nesten litt flashbacks til da Karoline, Adam og jeg var på Max Brenner i New York for nesten 2 år siden. 

  Av en eller en annen grunn, er det høyden man skal leke med når man er i Chicago. Det kryr av høye bygninger man kan gå opp i, men det finnes også dette pariserhjulet vi måtte teste ut. Det var en smule kaldt, men når man får se byen fra en annen vinkel, er det virkelig verdt det! Vi hadde det gøy :-)

  Thomas' Senior Recital

  Hei! På torsdag hadde Thomas sin senior recital, som er en konsert han har satt sammen helt alene for å avslutte sine 3 år som musikkstudent ved North Park. Thomas er så utrolig dyktig når det kommer til musikk og konserten bød på flere svært bra opptredener. Flere av sangene som ble fremført har han selv skrevet, mens de aller fleste sangene hadde han laget sin egen arrangement til. Daniel Stenbaek, en kjent gospelmusiker fra Stockholm og et av hans kor var også på besøk i Chicago denne uken. De fremførte sangen You are Good og han spilte også et fantastisk stykke for oss. Han er Thomas' sitt store forbilde, så dere kan tro det var en som smilte fra øre til øre! For en fin kveld :-)  First day of Easter

  Hei! Denne påsken har gått over all forventning og det samme kan jeg si om været. Det er jo kanskje litt morsomt at vi nordmenn er ekstremt opptatt av været, men det er faktisk ikke til å spøke med. Er det noe som gjør Ola Nordmann glad og i godt humør, så er det sol og varmegrader når påsken banker på døra. Forrige torsdag var Unni's første dag i byen og vi bestemte oss for å dra opp i Chicago's kjente bygning, John Hancock Tower for å ta en drink og selvfølgelig nyte utsikten utover byen. Det ble også litt tid for shopping, men det eneste jeg kjøpte meg var et par truser, noe bankkortet helt sikkert jubler hurra for. Vi avsluttet dagen med en god middag på TGI Fridays - favoritten ♥  Tilbake fra reparasjon

  Hei alle sammen! Dette ble visst en liten bloggpause, men kanskje ikke så rart når jeg hadde fullt opp med å vise Unni rundt i byen. Hun har som sagt vært her en gang før, men med tanke på hvor stort Chicago er, var det selvfølgelig mye nytt jeg fikk vist henne. Nå sitter hun på flyet hjem til Norge, og dermed kan jeg slappe litt mer av. Trodde jeg, før jeg så timeplanen for resten av denne uken.

  For å forklare fraværet mitt, hadde vi en aldri så liten fest her på lørdag. Uheldigvis klarte en av mine kompiser å søle en boks med øl over tastaturet på macbooken, og dermed var den ute av funksjon. Vi dro ned til Apple Store på søndagen, og allerede i dag ringte de og sa at den var ferdig reparert. Snakk om rask service! Litt glad for at det skjedde her og ikke hjemme, da både prisen og reparasjonen er betydelig bedre! Nå skriver jeg i alle fall på et flunkende nytt tastatur :-)

  Denne onsdagen har blitt brukt til utflukt med finansklassen til et firma som heter GBE (Gus Berthold Electric), for å se hvordan det fungerer og samtidig deres regnskap fra tidligere år. Dette er noe læreren vår arrangerer for at vi skal få et bedre perspektiv på hva driver med i timen, og for min del er det mye lettere å forstå hele prosessen ved å se det i realitet. Vi jentene (Lita, Paige, Emily og jeg) hadde lovet læreren vår middag på en thai restaurant like i nærheten av skolen, fordi han hadde bursdag forrige uke. Det kan kanskje virke litt rart å ha et så nært forhold til en lærer, men dette er litt spesielt og vi er faktisk gode venner som snakker om alt. Nå skal jeg lage meg kveldsmat og se litt på TV2! :-)

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits