• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Willis Tower or Sears Tower?

   Hei!

  Da kommer det enda et innlegg fra min herlige påskeferie med tante og onkel i Chicago. På fredagen, dagen før de skulle reise hjem, bestemte vi oss for å dra opp i Willis Tower som er USAs høyeste bygning. Dere har tidligere sett bilder fra denne bygningen på bloggen, så jeg håper dere ikke blir lei. Jeg gjør i hvertfall ikke det! Utsikten fra Willis Tower er så utrolig fin og man får muligheten til å se ned på hele byen. Etter en tur i tårnet, gikk vi til Giordano's for å spise deep dish pizza som er en Chicago-spesialitet. 

  Håper dere liker bildene ♥  #utveksling

  Playground with my best friend

  Hei!

  En liten og kjapp oppdatering før jeg legger hodet på puta og drømmer meg inn i drømmeland. I går bestemte Karoline og jeg oss for å spise en god amerikansk frokost på Ann Sather, hvor det ble både french toast, bacon og kanelboller. Nam! Vi bestemte oss for å gå hele veien fra Belmont tilbake til leiligheten som tilsvarte 7km. Vi tok en liten rastepause på Western hvor vi kjøpte italiensk is og cola på glassflaske. Vi stoppet også innom en lekeplass for å huske litt. Elsker å være litt barnslig i blant. 

  I dag har vi hatt ANSA Illinois årsmøte og jeg ble valgt til leder. Jeg gleder meg masse til å ta fatt på oppgavene og lede denne skuta videre. Nå blir det andre boller, hihi :-)

  #utveksling

  Når frykten fører til mestringsfølelse

  Hei bloggen! 

  Jeg har så mange tanker i hodet at det nesten renner over. Jeg har lengtet utrolig lenge etter å skrive en skoleoppgave på norsk, for det å uttrykke seg på engelsk er ikke alltid like enkelt. Noen ganger føler jeg at jeg kan gjemme meg bak det engelske språket. Norsk er så nakent, men allikevel et utrolig vakkert språk. Følelsene kommer liksom ikke helt frem når jeg skriver på engelsk og nå som to store innleveringer står foran meg, hadde jeg gjort alt for å få lov til å skrive på norsk. Det er faktisk noen ganger jeg tenker på om jeg har tatt det rette valget. Hvorfor skal jeg lese en bok som jeg ikke forstår noe som helst av? Hva er som får meg til å fortsette? Mestringsfølelse.

  Det er rart det der med språk, men samtidig veldig morsomt og lærerikt. Jeg klarer ikke helt å innse at for 5 år siden hadde jeg engelsk på videregående og jeg hatet det så uendelig mye. Nå blir jeg nesten litt små-sur hvis jeg ikke får snakket engelsk på en hel dag. Jeg tror det hele handler om mestringsfølelse. Det å føle at jeg faktisk klarer å ha to språk rullende rundt i hodet er jo i seg selv en mestringsfølelse. Jeg har faktisk bevist for meg selv at jeg klarer å mestre det jeg fryktet. Frykten for å ikke bli forstått i et annet land enn Norge. Frykten for å uttrykke seg på et annet språk. Frykten for å uttale ord feil. Jeg skal innrømme at jeg hadde en slik periode, men den gikk fortere over enn hva jeg selv trodde. Engelsk har blitt en del av meg og USA har blitt mitt andre hjem. Jeg er svært takknemlig. 

  Foto: Jan-Vidar Andersen

  #utveksling

  Chicago by night

  Heisann!

  For en avslappende morgen dette har vært! Lita kom og vekket meg i 8-tiden før hun gikk på skolen, så jeg brukt tiden på å spise en god frokost og se en episode med Svenske Hollywoodfruer. I de siste har jeg blitt hektet på havregrynsgrøt igjen, for jeg har ikke klart å spise det helt siden jeg gikk på TVN. Det ble nemlig litt for mange frokoster med det da jeg gikk der! I dag er også siste dagen i spring season og jeg er så klar for å gi alt på trening. Senere i kveld skal jeg hjelpe Kevin med å filme til en reklamefilm han lager, tillegg skal jeg jobbe med noen bilder fra siste photoshoot. 

  Her er noen bilder fra torsdagskvelden med tante og onkel. Jeg var så heldig at jeg fikk overnatte på hotellet med dem, så da brukte vi kvelden til å spise på verdens beste restaurant, Brazas Steakhouse Chicago. De hadde tapas buffet og kjøttet vi fikk servert, skjærte de av mens vi satt ved bordet. Litt vanskelig å forklare, men poenget er at man slipper å vente på maten og kjøttet er varmt, ferskt og utrolig godt. Vi gikk en tur rundt i byen, tok masse fine bilder, nøt synet av skyskraperne og alle lysene. By-livet ♥

  #utveksling

  Flere bilder fra sykkelturen

  Hei dere!

  Dette er bilder fra da vi var på sykkeltur langs Lake Shore Drive i Chicago. Jeg glemte helt å dra frem kameraet da vi hadde syklet halvveis. Sånn går det når jeg skal passe på å knipse med både kamera og iphone. Multitasking var ikke på min side, med andre ord! Men for en fin sykkeltur vi hadde. Jeg er så glad for at vi valgte å gjøre det, for da fikk vi se hele byen fra alle kanter. 

  Klokken er 22.30 og jeg merker sånn at kroppen virkelig trenger søvn. Denne tirsdagen har vært lang og nå skal det bli deilig å legge hodet på puta. Jeg gikk på biblioteket før jeg hadde en time med finans, etterfulgt av en time med dialogue. Etterpå hadde jeg som vanlig volleyalltrening og nå går vi inn i den siste uken i spring season. Det føles litt rart, for det har vært en fryd å kunne trene masse volleyball de siste ukene.

  Peace out from 4962 N Spaulding Ave ♥  #utveksling

  The Bean i regnvær

  Hei!

  Da kommer første innlegg med bilder fra vår herlige påskeferie. Tante og onkel kom som sagt til Chicago forrige lørdag og på søndag gikk vi tur rundt i North Michigan Avenue, som er den kjente shoppinggaten. Vi gikk opp til The Bean, og uheldigvis begynte det å regne. Når det regner i Chicago, regner det gjerne for flere dager. Himmelen åpnet seg og vi måtte søke ly på Starbucks.

  Nå sitter jeg og gjør lekser til den store gullmedaljen, jeg føler nesten jeg drunker. Heldigvis er klokken bare 7 på kvelden, så jeg skal nok klare å komme meg ajour. I kveld kommer også Karoline hjem og jeg gleder meg masse til å se henne igjen. Utrolig hvor avhengig vi blir av hverandre!   #utveksling

  Siste dag med tante og onkel

  Hei dere!

  Dette blir en kjapp oppdatering før jeg fyker ut dørene. Tante og onkel har sin siste dag i Chicago og den skal nytes. Jeg har så utrolig mange bilder å vise dere, at jeg heller får sette meg ned i kveld å skrive litt. Til tross for at vi på North Park bare har to dager fri i påsken, har dette vært en kjempebra påske-"ferie". Jeg har kost meg utrolig masse og når denne helgen er over, er det bare 3 små uker til jeg reiser hjem til Norge. Uuuææ, så fort tiden går! 

  Ha en fin påske, alle sammen ♥

  #utveksling

  På sykkeltur i fine Chicago

  Hei!

  Da er det tid for en skikkelig påske-oppdatering, om jeg får kalle det det. Så langt har tante og onkel fått oppleve Chicago på sitt vanlige; alle de fire årstidene på et par dager. I går var jeg så heldig at jeg fikk fri fra trening, og så lenge jeg hadde bare public speaking, kunne jeg dra downtown allerede klokken 11. Vi tok t-banen til Soldier Field og gikk ut til Adler Planetarium for å ta fine skyline bilder av Chicago. Etterpå leide vi sykler og syklet langs Lake Shore Drive. Vi stoppet på Navy Pier for en lunsj, før vi syklet videre til North Avenue Beach. Da fikk vi se hele byen fra flere forskjellige plasser. Vi syklet videre inn i byen, og avsluttet dagen med en super god burger på Hard Rock Cafe. 

  Nå skal jeg gjøre litt lekser, rydde rommet og vaske klær, før jeg setter kursen mot downtown igjen. I kveld er det tante og onkel som skal planlegge hva vi skal gjøre, og jeg skal overnatte på hotellet med dem. En helt perfekt påskeferie ♥

  #utveksling

  INNKJØP: Nike Air Max 2014

  Hei!

  Altså, jeg tror sommeren kom hit til Chicago for bare 2 dager siden, men nå er det regn, sludd og nesten minusgrader om hverandre. Litt av en by jeg bor i. På lørdag startet jeg dagen med å ta bilder av baseballaget sin hjemmekamp mot Milikin, før jeg reiste til flyplassen for å møte tante og onkel. Det er så koselig at de er i byen! 

  Vi brukte søndagen på å vandre rundt i byen, shoppe litt og spise en god middag på Cheesecake Factory. Tråkig at det skulle regne såpass mye, så jeg håper det blir enda bedre vær senere denne uka. I dag kom tante og onkel hit til meg, så de fikk sett skoleområdene, i tillegg fikk de også se på dagens trening med volleyballaget. Tror nok det var ekstra stas for onkel, siden det var han som introduserte meg for volleyball og var min trener i flere år. 

  Tilbake til overskriften, mamma har kjøpt verdens fineste gave til meg, Nike Air Max 2014, lykke ♥ Jeg trodde ikke det var mulig å bli forelsket i et par sko, men det er det visst. Også syns jeg fargene er super freshe, spesielt nå som sommeren nærmer seg.  #utveksling

  Fredag, volleyball, venner, sommer og Chicago

  Hei!

  For en herlig fredag dette har vært! Etter en time med public speaking og styrketrening med laget, gikk jeg hjem for å hvilke, før jeg fikk behandling for leggene. Ikke noe mer spesielt enn varmtvann og tøying. I tillegg sjekket de høyre skulder, siden den fikk gjennomgå i går på insanity trening, hvor vi tok masse planke og push-ups. Men så lenge den ikke plager meg på volleyballtrening, er ingenting å bekymre seg for enda. 

  Jeg møtte Lene for å spise lunsj/middag på the hump, som er uteplassen alle studentene henger når det virkelig er fint vær ute. Gradestokken viste 18 grader i skyggen og solen smilte omkapp med alle studentene rundt om på campus. Vi spilte også volleyball med noen av jentene på laget og noen ivrige gutter. 

  På kvelden hentet Shelby, Danielle, Karoline og jeg, Aurora på flyplassen. For dere som ikke vet det, så gikk Aurora her året før jeg begynte på North Park. Så hun kjenner noen av jentene og har kommet for å besøke de. Vi avsluttet kvelden med en god middag på Red Robin. 

  I morgen kommer tante og onkel på besøk!!!!! ♥

  Karoline, Shelby, Aurora, meg og Danielle. 

  #utveksling

  Happy Birthday, Katy!

  Hei!

  Først vil jeg bare si at e-mailen min er oppe og går, den nye adressen er: eliseervum8@gmail.com Jeg har et lite prosjekt om å komme tilbake til normale døgnrytmer, etter en uke med sene kvelder, men så langt har det vært vanskelig. Selv om jeg sovner kl 23.15, er jeg trøtt som en stein når alarmen ringer klokken 8.30 på morgenen. I dag derimot, var jeg nødt til å stå opp 7.30 for å gjøre meg klar til presentasjonen jeg skulle ha i public speaking. Ingen overraskelse at jeg snakket om Norge, haha! 

  På lørdag feiret vi som sagt 21-årsdagen til min bestevenninne, Katy. Det å bli 21 år i USA er veldig stort og det skal selvfølgelig feires til langt på natt. Katy, Kayla, Karoline, Lita, Reg, Jon, Dave og jeg dro til Vapiano for å spise en bedre middag, før vi tok turen ut til Wrigleyville. Jeg var ikke i seng før halv fire, så det tyder på at vi hadde en veldig bra kveld!   Min nydelige bestevenninne!

  #utveksling

  Sunday morning at the field

  Hei!

  I går hadde vi en fantastisk bursdagsfeiring for Katy, jeg forteller mer senere. Kevin, min sjef, ville jeg at skulle komme for å ta bilder av softballaget når de spilte kamp mot Augustana i formiddag. Det er første gangen jeg har tatt bilder for dem, og jeg må innrømme at det var veldig gøy, i tillegg syns jeg fleste av bildene ble bra til tross for første forsøk. Jeg er som regel veldig usikker på hvor det er best å stå de første kampene, men det gikk bra. 

  Jeg kom over en spilleliste på spotify som heter: "Sanger som alle kan, men ingen har hørt navnet på", og jeg sitter her i sofaen og ler for meg selv. Så mange morsomme sanger at jeg ikke kan gjøre annet enn å smile. En annen grunn til å smile, er at det kun er 6 dager til tante og onkel kommer hit. La denne uken gå fort!  #utveksling

  Date night in Windy City

  Hei!

  Først må jeg bare si at jeg våknet til haugevis av meldinger om at mailen min har blitt hacket, så dere kan tro jeg spratt opp av sengen i går tidlig. Jeg har ikke fått laget en ny enda, men jeg gir beskjed så fort den er oppe og går. Mamma har anmeldt forholdet, men politiet hadde tydeligvis tatt helg. Typisk norsk politi, spør du meg!

  Etter min public speaking klasse, hadde jeg ukens tredje photoshoot. Ikke så veldig enkelt når Chicago bestemmte seg for en vindekule av de sjeldne. Welcome to Windy City! Da Karoline var ferdig på skolen, dro vi downtown på en skikkelig samboerdate. Jeg fikk kjøpt bursdagsgave til Katy, samtidig som vi siklet etter nye Nike treningssko. Jeg har så lyst på Air Max i rosa og signalgul. Vi spiste en god middag på TGI Fridays, og da vi kom hjem hadde vi tidenes jentekveld med Lita, Kaitlyn og Katy. 

  Nå er klokken 10.06 og jeg er oppe og går allerede. Jeg skal skrive en innlevering som har frist i dag, så da er det bare å komme igang.   Jakke/Sheinside (Karoline sin) - Skjerf/Bikbok - Sko/Aldo

  #utveksling

  Freshman streak

  Hei folkens!

  Denne uken har gått så fort og det er snart helg igjen. På tirsdag kveld var det som sagt freshman streak her på campus, og det var utrolig mange som var samlet rundt brua for å få med seg North Park's tradisjon. Det er sånn at de løper en runde rundt campus og over denne brua. Skal ikke klage på stemningen i alle fall!

  I det siste har vi hatt masse konkurranser på treningene, noe som passer meg utrolig godt. Jeg blir så giret og konkurranseinstinktet mitt stiger så det synger. I dag skulle vi egentlig ha en balløkt, men jeg fikk nettopp melding av assisstenttreneren om at det blir enten yoga eller deep stretch. Det blir nok deilig, for leggene mine er ganske slitne etter all løpingen i går. Treningene går bra og jeg føler at jeg ikke har mistet så mye av hverken teknikken eller spillerforståelsen min, til tross for at jeg ikke har trent ordentlig volleyball på 1,5 år. 

  Planen for helga blir en koselig middag med Karoline i morgen kveld. Hun har vært så utrolig flink på skolen i det siste, og jeg tenkte det var på sin plass å feire. Så da fikk hun et gavekort på en middag for to på en valgfri restaurant. På lørdag blir det bursdagsfeiring for Katy, for hun fyller 21 år på søndag. Gleder meg masse!  #utveksling

  Let's play some American football

  Hei!

  Våknet opp til tidenes mail fra min favoritt professor i dag; No, this is not an April fools's joke. I am very ill and unable to make it today. Class is cancelled. 

  Helt greit spør du meg, for da har jeg spist en lang og god frokost. Nå skal rommet ryddes, før jeg går til dagens eneste time. Rett etter timen blir det volleyballtrening og i kveld skal det være freshman streak. Jeg vet ikke helt hvor den tradisjonen kommer ifra, men poenget er at mange av freshman guttene løper nakne rundt campus akkurat i det klokken slår tolv. Det er vel måten vi ønsker de hjertelig velkommen til vår skole! 

  I går hadde jeg som sagt to photoshoots og her er resultatet fra den første. Jeg må si at jeg mer fornøyd denne gangen, kanskje ikke så rart når solen stekte og var på fotografens side for engangsskyld. Ha en fin kveld alle sammen ♥

  #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits