• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Sol og sommer

  Hei dere!

  Gårsdagen var utrolig herlig og folk smilte omkapp med solen. Det var virkelig sommervær og da var det bare å ta på seg shorts og singlet. Tricia og jeg lå utenfor leiligheten og slappet av i godt over en time. 

   

  I dag derimot, er ikke værgudene på vår side og det plasker ned. Før himmelen åpnet seg, gikk Karoline og jeg for å ta sol og dermed handle inn til dagens middag, det står tacoasalat på menyen. Nå øver jeg til makroøkonomiprøven jeg har i morgen og føler meg litt stresset, med tanke på at jeg night class i kveld og får da ikke brukt de tre timene på makro. Jaja, blir nok sittende oppe i kveld!

     Endelig voksen og full fart

  Hei!

  Her kommer en liten oppsummering fra helgen. På fredag måtte Karoline og jeg dra downtown for å møte det firmaet som leier ut leiligheten vi skal leie fra høsten av. Vi fikk skrevet under kontrakten, snakket med de som er ansvarlige og avtalt hvordan vi vil gjøre det med betaling. Spør du meg, føles det skikkelig rart å ha skrevet under sin første leiekontrakt. Jeg følte meg brått veldig voksen. Sånn kort fortalt, så skal Karoline og jeg flytte off campus, som betyr null regeler fra skolen sin side, i tillegg har leiligheten to soverom og to bad, som er perfekt for meg og Karoline. Ikke for stort, men heller ikke for lite.

   

  På lørdag dro Lita, Tuva og jeg for å ta sol, deretter lagde vi oss spagetti med kjøttsaus, eller hva det heter. Paige, Annika, Tuva, Karoline og jeg startet kvelden hos Tuva, noe som var utrolig koselig. Senere møtte vi masse folk på campus og jeg var vel ikke i seng før 3.30. Det var kjempekoselig å møte masse kjentfolk og jeg begynner å merke at jeg ikke lenger er den førsteklassingen som ikke kjenner noen og bare følger etter alle andre. Bra kveld med andre ord!

   

  Lunsj på Corner Bakery med Karoline og Tuva. 


  Cupcakes fra Mangolia Bakery. Himmelen.


     I dag har jeg egentlig bare vært på biblioteket med Tuva og Lita for å skrive en research paper for makroøkonomi. Nå er det natta for frøken Ervum :-)

   

  Skolen stengt pga. oversvømmelse

  Hei!

  Jeg vet ikke hvordan været ser ut hjemme, men her i Chicago snakker ikke folk om noe annet. De siste dagene har det regnet kraftig, og i natt slo det virkelig til. Det tordnet og lynet konstant hele natten, samtidig som himmelen virkelig tømte seg. Hele campus ble oversvømt, det begynte å renne vann inn i noen av bygningene og alle klassene ble kansellerte i dag. Jeg skulle egentlig downtown med Karoline for å ordne med gaver til familien, men det var like så greit å utsette det gjøremålet. Vi trenger ikke akkurat å oppsøke det dårlige været.

   

  Nå er jeg så sliten at jeg skal ta kvelden ganske så snart. I morgen drar vi downtown før skolen for å skrive under kontrakten til leiligheten vi skal leie fra høsten av. God helg!

   


  Bilder er hentet fra skolens instagram og andre bekjente. 

   

  Chicago pizza og Lake Shore Drive

  Hei på dere!

  For en fantastisk dag dette har vært, for selv om jeg nå har bodd 7 måneder i Chicago, er det alltid noe nytt å oppleve. I dag spiste jeg lunsj med min aller beste amerikaner, Gloria. Eller egentlig er hun opprinnelig fra Mexico, men etter mange år i USA, ser hun på seg selv som en ekte amerikaner. For første gang skulle jeg få smake på Chicago Pizza, som er pizza og pai blandet sammen. Den var utrolig god at jeg heller vil ha det enn den vanlige pizza neste gang. 

   

  Etterpå kjørte vi til Lake Shore for å se utsikten fra havet og inn til byen. Jeg har aldri vært på den siden av byen og det var utrolig vakkert. Da vi var på vei hjem igjen, fikk jeg smake mais sammen med noe som lignet på rømme og litt krydder. Jeg skal innrømme at jeg var veldig skeptisk når hun fortalte om det, men det var faktisk veldig godt. 

   

  Nå skal jeg se dagens episode av Paradise Hotel, før jeg hopper i seng. I morgen tidlig skal Karoline og jeg ha en bein-økt sammen!

   


  Nesten død, bare nesten ...

  Hei søte!

  Da jeg gikk til sengs i går natt, bestemte jeg meg for at dette skal bli min uke. Jeg satte klokken på 8, noe som er faktisk er tidlig for en prinsesse som ikke begynner på skolen før klokken 13. Det ble en rolig morgen med verdens beste frokost: jordbær og knekkebrød med makrell i tomat. Deretter tok jeg turen til biblioteket for å gjøre litt skolearbeid. Jeg hadde en prøve i Operation (statistikk) som gikk over all forventning og nå i kveld har jeg vært på boot camp med Karoline og Caroline. Eller nå som det er bare 1 måned til sommer, har de byttet navn til beach body. 

   

  Jeg kan med hånden på hjertet si at hver eneste muskel fikk kjørt seg godt. Var litt uheldig med øvelsene, med tanke på beinhinnebetennelsen, men det er bare å bite tenna sammen og late som ingenting. Derfor sitter jeg nå med to store isposer på leggene for å dempe betennelsen. 

   

  Jeg tenker å ta tidlig kveld med en god og varm dusj, litt jordbær og tv-kos. 

   

     Det er ikke så ille som det ser ut som ;)

   

  Go hard or go home

  Hei dere!

  Denne søndagen har jeg så langt brukt til å sove lenge (en prinsesse trenger mye søvn, vet dere), trening og se på basketballkamp. Etter frokost i skolekantina, gikk Karoline og jeg bort til Tuva med Lita for å se Chicago Bulls spille mot Miami Heat, man blir nemlig litt hektet på amerikanske idretter når man bor i dette landet. Dessuten prøver jeg jo også å være litt patriotisk. 

   

  Treningsøkten ble med intervaller og litt styrke på beina. Jeg kjørte hardt på med beinpress, leg extensions og en annen øvelse for hamstringen som jeg ikke husker navnet på. 

   

  Nå skal jeg ordne meg kjapt, før jeg går for å møte Tuva og Lita. Vi skal på butikken for å handle inn til kveldens tv-kos, "hjemmelaget" TORO pizza. Kan det bli bedre? Jeg tror virkelig ikke det. 


   

   

  Verdens beste middag fra Tre Kronor. 

   

   

  Frozen Yoghurt fra Yoghurt Sqaure.

   

  Meet the girls of Norway

  Hei søte!

  Jeg ligger som en slakt i sengen etter helgens begivenheter. I går var de norske jentene samlet hos Tuva, deretter dro vi til Castle som er et utested som er formet som et slott. Det var helt sykt god stemning! Deretter kjøpte vi oss nattmat på den største Mc Donalds'en jeg noensinne har sett, de kaller den Rock'n Roll Mc Donalds. Noe vi kanskje burde fått til Norge også? Haha.

   

  I dag derimot har vi sovet lenge og sett på baseballkamp med Lita. For nordmenn som fryser konstant og ikke klarer å sitte stille i 3 timer, gikk vi heller til Tre Kroner for en frokost/lunsj/middag. Kylling med hjemmelaget potetstappe og brunsaus, det kan virkelig ikke bli bedre. På kvelden dro Adam, Karoline og jeg til Yoghurt Square, som er helt likt som frozen yoghurt bare at den ligger på Lincoln Square. 

   

  Mine herlige nordmenn! Karoline, meg, Lita og Tuva ♥

   

  Avhengig av Paradise Hotel, sa du?

  Hei søte!

  Akkurat nå sitter jeg på biblioteket med Adam, selv om vi egentlig endte opp med å velge klasser for neste semester. Jeg kan bare understreke at det er sykt innviklet og vanskelig. Så for en mindre smart norsk blond jente, er ikke dette en lett sak. 

   

  Nok om det. Etter en time med makroøkonomi gikk vi jentene på Starbucks ♥ og så til Vikings Cafe for ukens sladder og planlegging av et prosjekt. Senere møtte jeg Tuva for en episode med Paradise Hotel (jeg er så avhengig at det går ikke an). Karoline hater det programmet, så endelig har jeg funnet min tv-partner som jeg kan diskutere med. Føles rett og slett godt. 

   

     Hvor er skjønnhetssøvnen?

  Hei søte!

  Jeg aner virkelig ikke hva som skjer for tiden, men jeg klarer ikke å sove en hel natt uten å våkne. I natt våknet jeg klokken 4 at det hamret som bare det på søppelcontaineren utenfor vinduet. Og ja, skulle tro det ikke hadde regnet i Chicago på 40 år, så ille var det. Ikke nok med det, søppelcontainerne blir alltid tømt klokken 8 på tirsdag morgen, som betyr ekstremt høy skrapelyd i flere minutter. I tillegg var ryggen så innmari støl fra gårsdagens trening. Livet er hardt, dere!

   

  Nå sitter jeg godt plantet på biblioteket og prøver å lese til bible class jeg har senere i dag, men det er søren ikke lett. Jeg har nemlig eksamen i det faget om 3 uker, så det gjelder å være godt forberedt. 


      

  Suss og klemzzz ♥

   

  Bootcamp for de tøffeste

  Hei dere!

  Energien har virkelig kommet tilbake, til tross for at min samboer er syk. Jeg har nemlig ikke tenkt å bli smittet, så derfor befinner jeg meg på biblioteket og fråtser appelsiner. Etter skolen måtte jeg en kjapp tur på biblioteket for å gjøre ferdig en jobbsøknad, da kom Caroline bort og overtalte meg til å bli med på bootcamp kl 18. Jeg tenkte at jeg ikke kunne være feig, så dermed løp jeg hjem og skiftet. 

   

  Timen var utrolig gøy og sykt tung, men treneren er bare verdens herligste og han var stolt av min første time. Så neste mandag skal jeg definitivt tilbake. 

     Nå skal jeg drømme meg bort i makroøkonomi ♥

   

  Jeg er takknemlig for ...

  Dette innlegget har jeg tenkt på lenge og akkurat nå fikk jeg litt skrivekløe. Helt sikkert fordi jeg har masse tanker og føler bloggen er det beste stedet å bearbeide disse tankene. 

   

  Noen ganger er det så vanskelig å vise til folk at man er takknemlig, fordi nesten alle nordmenn på min alder har vokst opp på et sølvfat. Jeg leser blogger daglig hvor tenåringsjenter klager over livet hjemme med foreldrene, at de hater plassen de bor på og at de helst vil flytte vekk. For det første er det ikke bare å pakke kofferten og reise avgårde til en plass man ikke har kjennskap til. Livet blir ikke alltid enklere vet å flytte vekk fra foreldrene, men det gir et annet perspektiv på livet. 

   

  Når jeg nå sitter alene (Karoline ligger faktisk i sengen ved siden av meg) på andre siden av jorden, uten foreldre, søsken og mine nærmeste venner, begynner virkelig tankene å løpe løpsk i hjernen. Jeg prøver hele tiden å være takknemlig for at jeg fått oppleve hittil i livet, og jeg har enda ikke blitt 20 år. Jeg vet faktisk om de ungdommene som ikke får gjøre alt de vil, fordi foreldrene har tenkt annerledes og har nærmeste bestemt framtiden for barnet. Jeg er så takknemlig for at mine foreldre alltid har gjort sitt ytterste for at jeg skal få gjøre akkurat det jeg ville hele veien. De har vel egentlig aldri sagt nei til noe, men heller kommet med råd og positiv kritikk. 

   

  Jeg er takknemlig for:

  * At onkel introduserte meg til verdens beste sport; volleyball.

   

  * At foreldrene mine ofret all sin tid for at jeg skulle få drive med volleyball. Kjøre meg på treninger, kamper, turneringer.

   

  * Jeg fikk gå på en toppidrettsskole som kostet en del, samtidig fikk jeg reise hjem så ofte jeg ville.

   

  * Jeg fikk reise til USA i 3. Klasse, samt flytte hit for 3 år.

   

  * At jeg hadde den beste julen noen sinne i 2012, nettopp fordi jeg hadde vært lenge borte fra familien. De la alle sine planer til side, bare fordi jeg var hjemme. 

     Hva er du takknemlig for?

   

  Siste hjemmekamp på Loyola

  Hei!

  Det går virkelig tregt mellom innleggene, men jeg eier virkelig ikke inspirasjon for tiden. Det går fort det meste i skole, være med venner, trening og søvn. Selv om jeg bor i USA, er også livet mitt ganske likt studentene hjemme i Norge. 

   

  I går var det så varmt ute at Karoline og jeg tok på oss shorts og tok turen til Loyola. Vi har blitt hektet på å dra dit for å se guttelaget dems spille volleyballkamper, og i går hadde de den siste hjemmekampen. De spilte mot Ohio State, som er det utrolig godt lag, alikevel vant Loyola 3-0. På kvelden skulle skolekoret ha gospelkonsert og siden 3 av våre romkamerater skulle delta, stiller vi selvfølgelig opp. Selv hadde jeg kanskje litt større forventninger og ble en smule skuffet. Helt ærlig, noen burde virkelig ikke begynne i kor. Det er ikke vits i å stå i koret, se sur ut og tygge tyggis. 

   

  Da klokken nærmet seg 23, ble plutselig Adam giret på å finne på noe gøy, og vi sier jo aldri nei. Vi endte opp på fest hos footballguttene (amerikansk fotball) og kom oss ikke i seng før halv fem. Standard!

   

  I dag hadde vi open gym, hvor jentene og guttene har volleyballtrening sammen. Ganske morsomt, men samtidig er det også seriøst. Jeg elsker de treningene!

     Mine kjære svenske!

  16 varmegrader og full sol

  Hei på dere!

  Siden midten av mars-måned har jeg ingen forelesninger på torsdager, så da Karoline var ferdig på skolen og jeg på trening, bestemte vi oss for å finne frem joggesko, shorts og ta beina fatt til stranden. Vi har aldri vært på noen strender her i Chicago og siden det er knappe 5 kilometer dit, og været tilsa sommer, kunne vi ikke la være. 

   

  Det var seriøst sommervær og så glade vi nordmenn er for å se litt sol, kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å smile resten av dagen. 


   

   

   

   

  Jeg måtte kjenne på vannet, men det var ganske så kaldt. Brrrrr. 

   

  Smile like you've never done nothing else

  Hei!

  På søndag ettermiddag fant vi at været var alt for fint til å sløve inne etter lørdagens festeligheter. Dermed tok vi på oss litt vårlige klær, sminket oss og tok turen i den nærmeste parken. Solen lå helt perfekt til og vi kunne nyte det nydelige påskeværet. Fra å pakke seg inn i vinterjakker med luer, votter og skjerf, har vi nå fått vår på bare 1 uke. Snakker vi om raskt værskifte? Eh ja. 

   

  Unni er så flink fotograf, så all creds til henne!  Gresk Restaurant & Naked Mile

  Hei dere!

  Da har jentene kommet seg på flyet hjem til Norge, Karoline har kommet tilbake fra Canada og det føles skikkelig stille her. De 10 dagene har gått så utrolig fort, men samtidig har vi opplevd masse, samt shoppet. Jeg håper de hadde det kjempebra her! På lørdag tok vi siste turen downtown for å at jentene skulle få handlet alt på ønskelisten, dermed passet vi på å besøke en litt fin restaurant med noe annet en hamburgere og pizza på menyen. Vi endte opp på en gresk restaurant hvor det ble lasange og pasta bolognese.

   

  Jeg vet ikke om noen av dere lesere har sett American Pie Naked Mile? Tro det eller ei, de fleste førsteklasse guttene skal løpe splitter nakne gjennom hele campus foran resten av studentene som orker å være våkne. Hallo, dette er Amerika og jeg må bare få det med meg. Så om 30 minutter skal vi bort til broen med jentene i leilighet for å se årets happening.

   


   

   

   

   

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits