• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • FOTO - Årets første bad


  Elisabeth var selvfølgelig første man ute i vannet og dukket like gjerne hele kroppen under. Tøffing :-)
  

  Sol, bading og grillkos


  Årets første bad!!!!!


  Vi grillet pølser og marchmellows, nam!


  For en HERLIG dag! Jeg og noen jenter i klassen tok turen til stranda rett etter frokost for å nyte sola resten av formiddagen.  

  Nå skal Kristine, Elisabeth og jeg bort på 3. klasse å se film.  

  Tur til stranda


  På tur med Elisabeth, Susanna og Karoline ♥

  
  Tidenes "baywatch"-bilde av Eli. 

  

  

  

  Etter en god treningsøkt i sanda, tok Karoline, Elisabeth, Susanna og jeg turen ned til sentrum for å handle inn litt is til filmkveld. Vi gikk innom en kjempefin strand vi har rett ved sentrum, for å ta litt bilder.

  I morgen skal vi ned dit igjen for å grille og kose oss masse! Hihi.

  Finstasen

  Er det et plagg jeg liker best av noen de andre skattene jeg har i skapet mitt, så må det være bunaden. Så da kan du bare tenke deg hva som lå øverst i kofferten da jeg reiste hit på tirsdag. Jeg skal være her på 17. Mai, og da skal jeg selvfølgelig ha på meg bunaden min. Jeg elsker den ♥

  Bunaden min heter Løken(drakt) som en en ungdomssversjon av Østfoldbunaden. Min er svart og jeg skal vise deg bilde med den på, bare vent til 17. Mai. Hehe.  Har du bunad?

  Styrketrening for alle pengene

  Før beachtreningen i dag, hadde vi jentene i klassen styrketrening. Jeg skal love deg det gikk hardt for seg, haha!


  Kristine sjekker ut om hun ser mer biff ut siden sist gang.
  Elisabeth fyrte like godt på med 95 kilo i benkpress, haha.
  Etter denne poseringen av Elisabeth og Kristine stakk vi til beachbanen for å trene.

  I.D. sminke  

  I posten til frokost i dag fikk jeg i.d. sminken for at jeg har abonnert på et blad. Boksene er små og skikkelig søte, haha! Jeg skal teste de ut til helga, siden jeg ikke pleier å sminke meg i ukedagene. Så da skal dere få se resultatet.

  Ellers er været helt herlig her på Vestlandet også. Jeg tror jeg tok med meg godværet bort hit. Så det betyr beachtrening resten av uka.

  Har du noe erfaring med i.d. sminke? 

  Mammas salat

  Skulle ønske vi fikk mammas salat på toppvolley, da hadde jeg spist salat til den store gullmedaljen. Jeg må jo nesten poste noen innlegg med sunn mat, ikke bare godteri. Haha. Nå skal jeg kjappe meg i dusjen, før jeg skal sløve på sofaen resten av kvelden foran tv-skjermen.

  Spiser du salat?

  Påskeegg

  Mens resten av jentene i klassen min har tatt turen til Tyrkia for å bli brune som sjokolader og trene masse beach, setter jeg kursen mot Sand i morgen. Helt ærlig kunne ferien vært litt lenger, men jeg ser frem til noen uker med hard trening fremover.

  Selv om mamma vil gi meg litt godteri, etter som jeg er hjemme, har jeg også passet på å trene vekk sukkeret. I dag ble det samme som på lørdag; styrke på mage/rygg, bein, armer og litt intervall på mølla.  
  Tror trenerne mine er "ekstremt" glad for at jeg poster godteriet mitt på bloggen :-)

  Fikk du påskeegg i år?

  MØTE MIN BESTEVENNINNE

  Endelig får jeg sett bestevenninna mi igjen, og jeg har ikke sett henne siden vinterferien. Krise! Hun skal hjelpe meg med videobloggen til spørsmålsrunden, så da kommer den på bloggen om ikke så alt for lenge. Hehe.

  Nå er det påskefrokost på menyen.  FOTO - MAMMAS PÅSKEPYNT  

  

  

  Mamma tok en ny vri i år med å plassere mestparten av påskepynten i greiner på verandaen. Nå skal jeg kjappe meg opp på trening, for å så møte min søteste Jorann!

  Hvilket bildet likte du best?

  IS OG JORDBÆR  

  Årets første jordbær, jeg er i lykkerus. Når gradestokken viser 32 grader i sola, kan du egentlig bare gjette hvor jeg befinner meg? Selvfølgelig på verandaen og jeg har nettopp kost meg med is og jordbær. Godt at det faktisk er flere dager til jeg skal tilbake til toppvolley. jeg koser meg hjemme!

  Har du spist jordbær i år?

  FOTO - THE SUN    Egentlig er jeg så trøtt at jeg vil legge meg (hardt å ligge ute i solen en hel dag ...), men jeg skal vente til Rode logger seg på. Jeg MÅ prate med henne! Haha. Så jeg prøver å holde meg våken med triste breakup-songs, ikke spør hvorfor.

  Likte du bildene?

  ANANAS I SOLEN

  Akkurat nå ligger jeg ute på verandaen, soler meg og spiser ananas. For en time siden kom jeg hjem fra dagens treningsøkt som ble styrke på bein og armer, mage/rygg, øvelser for skuldrene og litt intervall på mølla. 

  Været er herlig, så jeg har tenkt å bli brun av å ligge her dagen lang! 

  Liker du ananas? Koser du deg i solen?

  KJØRETUR TIL ISESJØBRÅTEN

  Jeg har da endelig begynt å øvelsekjøre litt igjen, og det takket være en masete pappa. Flaut å si det, men jeg har ikke kjørt siden sommerferien. Dessuten har jeg allerede kommet ganske langt i min øvingskurve på bare tre dager.

  Så på mandag etter styrketrening, tok pappa og jeg turen til Isesjøbråten, før jeg igjen dro på volleyballtrening.  


  Bestefar, Ola og pappa laget veranda/platting på Isesjøbråten.


  Dessuten testet jeg ut hinderløypa til speiderne, haha!

  FOTO - PÅSKE
  Graven til mormor!  Til tross for det fine været i dag har jeg vært på jobb. Men litt penger i lommeboken er jo alltid greit. Har nettopp spist et skikkelig digg måltid med mamma, lille saigon mat ♥ Sarpsborg beste vårruller!

  Spørsmålsrunden har jeg tenkt å ta på videoblogg, ellers kommer jeg til å bruke evig lang tid på å svare på alle spørsmålene. Videoen kommer så fort jeg har fått laget den.

  FOTO - ALLSANG PÅ TRAMPOLINA


  Magnus (lillebror) hadde fellessang for gutta på trampolina i hagen vår.

  

  FOTO - DAGENS VÅRTEGN

  For en avslappende dag. Jeg har ikke akkurat gjort noe stort i dag, men heller tilbringet kvelden foran tv-skjermen med pappa. Jeg elsker slike kvelder! 

   Solen tittet frem i dag og jeg knipset selvfølgelig noen vårtegn. Enjoy!

  Hva syns du om bildene?

  SKJEBERGHALLEN

  Det er så deilig å være hjemme!!!! Mamma og jeg tok turen til Sverige (nok en gang), for å hamstre inn litt mat og selvfølgelig godis. Men som treneren min sier: "Det er greit å spise godteri, bare du trener etterpå!". Etter litt godterispising tok jeg turen bort i Skjeberghallen for å trene med laget mitt. Kjempekoselig og det var veldig gøy!  Nå er det natta, i morgen har jeg planer om å trene, ta sol og kose meg!

  FOTO - HJERTE


  Man skal til bunnen av hjertet for å finne toppen av kjærlighet.

  21 GRADER OG BEACHTRENING

  Seriøst for en HERLIG dag! I dag var det sommer på Sand og 21 grader i sola. Henriette og jeg var ferdige på skolen kl 13, så vi tok oss en tur ut for å sole oss. Der ble vi i to timer med resten av jentene. 

  For mange av oss hadde vi den første beachøkten dette året i dag. Det var skikkelig herlig. Vi fikk spille masse, noe som var superkjekt.  
  Kristine


  Ingrid

  Har du like fint vær som oss?

  Edit: Jeg fikk ikke blogget i går pga. internettproblemer!

  FOTO - ANGEL


  Never run faster than your guardian angel can fly. 

  VÅR-PHOTOSHOOT

  Endelig har våren kommet til Vestlandet også. Solen har stekt i hele dag fra skyfri himmel. Hvor herlig er ikke det? Selv om været ikke var til å klage på, fikk jeg unnagjort dagens treningsøkt, som ble en joggetur på 30 min. Derfor har Silje og jeg spist vafler til kvelds med god samvittighet. 

  Andrine, Margrethe og jeg tok turen ut for å knipse litt bilder. Take a look!    

  

  Hva syns du om bildene?

  FOTO - FAVORITTSKO


  Mizuno tornado 5
  I tillegg til mine converse, er dette paret mine favorittsko. Jeg bruker disse tross alt 2-4 timer om dagen.

  Hvilken er din favorittsko?

  DAGENS TRENING: GÅTUR!

  Sand byr på mange muligheter, spesielt ute i naturen. For de fleste har den siste helgen blitt tilbringet i Førdehuset på NM, og derfor er det tid for litt restitusjon. Dagens trening ble en gåtur i lokalområdene. Dette området er ikke akkurat som Østlandet, hvor det er flatt hele veien. Hvert eneste sted vi gikk var det enten oppover eller nedoverbakker. God trening!

  Det ble også tid til litt kakao og vafler. Sånn skal det alltid være på tur!
  

  

  Har du gått tur i det siste?

  RESULTATENE AV TESTING

  Jeg har ikke tenkt å gni alle testresultatene mine inn her på bloggen, men maks (1RM) knebøy og benkpress skal dere få vite. Selv har jeg hatt en merkelig fremgang på knebøy, mens benkpress har vært litt mer gjevnt. Du skjønner sikkert at den stanga ikke veier så mye, men det var litt vanskelig å ta bilder med tunge vekter, haha!


  Første gang jeg testet benkpress tok jeg 30,5kg. Senere fikk jeg 32,5 , 37,5 og 40. 


  Knebøy har jeg testet: 60, 75, 77,5 og 85kg. Den beste jenta i klassen testet nettopp 100kg, så jeg er veldig fornøyd!

  Har du testet dette før?

  SE MIN TRENINGSPLAN

  Hvor ofte trener dere? Kan du legge ut et skjema over hvordan trenings øktene deres har vært?  
  Slik ser en vanlig uke med trening for meg ut. Det kan variere litt med treningstidene på ettermiddag. I tillegg er dette en "jente-plan" for 2. og 3. klasse, for guttene trener som regel litt lenger enn oss på ettermiddagene. 

  Balløktene varer stort sett 2 timer, mens styrkeøktene varer 1 time. 

  Vi trener som regel 12-15 timer ball, 1 time alternativ og 3-5 timer styrke i uka.

  UKE: 13

  Mandag: Alternativ er det samme som kroppsøvning/gym, dette har vi med toppidrettslæreren vår. I disse timene er vi hele klassen og gjør alt fra å danse, spille innebandy, fotball, frisbee, håndball, rugby osv. Denne dagen hadde vi rugby og passiv tøying. 

  Balltrening med Kim Robert (gjestetrener fra USA).
  Balltouch. Vi øvde på slagarm, hadde forskjellige bagger og fingerslag øvelser. Vi servet litt og hadde spillnære øvelser som vi måtte kommunisere mye. 

  Styrketrening.
  Mage/rygg. Vanlig planke 1minx2. 40 sit-ups, 20 push-ups, sideplanke 30sekx2, knebøy uten vekter (måtte øve meg litt på teknikk til testinga) og utfall.

  Tirsdag
  Balltrening med Bonolo (vanlig trener).
  Innebandy som oppvarming. Ballhandling (et godt brukt begrep på TVN, men det betyr oppvarming med volleyball). Pepper (forsvar, legge, smash). Mottak fra gratisballer. Serve fra bord. Tre og tre i mottak.

  Balltrening med Kim Robert.
  Denne treningen ble litt merkelig, pga. samtaler med Neven (en annen trener). Push.ups. Sit-ups. Øvelser for håndledd i fingerslag.  Blokksteg. Forsvar i 4 og 1. Angrep fra 4. Spill med gratisballer fra Kim.

  Onsdag:
  Balltrening med Bonolo.
  Mottak. Angrep fra 4. Spill 5 mot 5. Spillnære øvelser.

  Torsdag:
  Balltrening med Magnus.
  Forsvar. Timeglasset (orker ikke å forklare! hvis du begynner på TVN, lærer du garantert denne av Arvid, han elsker denne øvelsen). Forsvar i 1,6 og 5. Amerikaneren (tre og tre jobber i forsvar og man skal plukke opp alle ballene treneren kaster eller slår. hvis man mister ballen i bakken, er det neste gruppe inn)

  Styrke.
  Jeg trente ikke styrke på onsdag, siden jeg testet på torsdag i knebøy og benkpress. Hvis dere absolutt vil vite resultatene mine, får dere bare spørre :-)

  Ball trening med Magnus (Bonolo).
  Ballhandling. Pepper. Baggerkrig. Fri angrep i 4,3 og 2. Spillnært.

  Fredag:
  Balltrening med Bonolo. Nebosja, Hans-Åge.
  Løping i strikk. Stigningsløp. Hoppe over hekker og fallhopp. Spillnært. (hver fredag har vi spillnær trening).

  Lørdag:
  Løping. Løper meg en tur ute. Jeg har nok av bakker å løpe i. Hehe!

  Søndag:
  Mage/rygg. 

  LIVET PÅ INTERNAT

  Jeg har fått endel spørsmål om hvordan det er å bo på internat. Sånn generellt har livet mitt blitt snudd på hodet siden jeg flyttet hit til Sand. 

  Vi er delt inn etter klassetrinn på tre forskjellige bygg. Her bor vi cirka 20 personer på hvert bygg. Man får et enkeltrom med vask og det er ferdig innredet.

  Mange tenker sikkert at man får lite fri for seg selv, hvis man bor sammen med 20 personer som elsker å være sosiale til en hver tid. Men det funker kjempefint. Hvis man har tunge dager, så er det bare å låse seg inne på rommet og skype med de vennene hjemme.

  I forhold til de skolene hjemme, blir vi mye bedre kjent. Vi lever tross alt som en familie. Vi stiller opp for hverandre, hjelper hverandre og har det gøy sammen. Har man problemer med leksene, er det bare å stikke innom en på bygget, så får man hjelp med engang. 

  På internat og spesielt for denne toppidrettsskolen får man andre nedturer enn de som er hjemme. Har man en dårlig trening, kan det fort gå utover humøret resten av dagen. Stresser man med mye lekser, kan dette også gå utover trening. Men det vil alltid være sånn at skolen går foran volleyball. Har man en giga prøve, får man ta fri fra trening for å lese. 

  Det å bo alene uten foreldre og søsken er såklart litt spesielt, men jeg har lært enormt mye av det. Jeg har blitt mer selvstendig. Skitne klær går ikke av seg selv og inn i vaskemaskinen, dette må man gjøre selv. Det er klart jeg savner mamma og pappa til tider, spesielt ved juletider og jeg ikke hadde vært hjemme på 2 måneder, så var savnet stort. Men når halvparten av elevene er i samme situasjon (folk fra Rogaland reiser hjem hver helg), glemmer man savner fort. 

  På folkehøyskoler er det mange regler på jenter og gutter på samme rom. Her har vi ganske frie tøyler. Vi kan sove over hos hverandre når vi vil, flytte sammen, og det er heller ingen som maser på deg at du skal i seng.

  Hvis vi har problemer med forskjellige ting (som alle har), har vi lærere som stiller opp for oss, som vi kan snakke med om hva som helst og når som helst. Noen av oss jentene (på min gruppe) har vært igjennom en litt vanskelig periode, spesielt på volleyballbanen. Der har både lærere og trenere stilt opp og vi har fått ordnet opp i dette. Vi er jo ungdommer med problemer vi også. 


   
  Nå har jeg venner fra hele landet. F.v. Andrine (Førde), meg, Elisabeth (Tønsberg) og Hanne (Hoston, Trøndelag).

  SLAPPIS SØNDAG

  Denne søndagen har jeg trent litt mage/rygg, slappet av og vasket masse klær. Føler hver søndag blir en vaskedag for min del. Hehe. Endelig har fotballkampene begynt å rulle over tv-skjermen, så jeg forflytter meg bort til 3. klassebygget for å se fotball-xtra.   Kanskje ikke den riktige slappis-sangen, men jeg digger denne sangen! 


  Housebox - Majoris

  Hva skal du i kveld? 

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits