• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Back in business

  Hei! Dette blir en travel uke, men det er sånn jeg liker det. I går hadde jeg to photoshoots med student atleter som er nominert til forskjellige priser ved skolen. Været var absolutt på min side og det var en fryd å ta bilder i 17 plussgrader og stekende sol. På kvelden spilte jeg en volleyballkamp med noen venner på skolen. Siden jeg er senior i år, får jeg lov til å delta i den årlige volleyballturneringen som skolen arrangerer, og vi vant vår kamp enkelt. Laget mitt ble igjen i hallen for å trene på forskjellige angrep slik at jeg fikk lagt mest mulig. 

  Senere i dag må jeg rydde og vaske klart til Unni kommer på besøk i morgen, og jeg får Katy på middagsbesøk når hun er ferdig på jobben i kveld. I morgen blir det hele 4 photoshoots, så det er bare å henge i :-)

  Saturday walk

  Hei dere! På fredag kveld hadde Lita, Lisbeth (Lita's venninne fra Bergen), Katy og jeg tidenes jentekveld. Vi hadde kjøpt inn masse snacks, litt vin og koste oss ihjel med filmen 10 things I hate about you. En skikkelig jentefilm! 

  Lørdag formiddag tok Lita, Lisbeth og jeg bussen ned til Foster Beach for å gå langs Lake Shore, som er en gangvei langs Lake Michigan. Vi var så heldige med været og mye minnet om en herlig påske. Jeg blir like overrasket hver gang jeg går turer i byen over hvor vakker den er. 

  Stressful week

  Hei dere! Det går visst lenge mellom hver oppdatering, men når jeg ikke har noen bilder å dele med dere, føler jeg det blir tynt å oppdatere. Denne uken har alt annet enn vært min uke, i alle fall til nå. På lørdag kveld klarte de i People's Gas å slå av gassen vår, så dermed var vi plutselig uten varme, varmtvann og tørketrommel, og dette skjedde uten forvarsel fra selskapet. Vi ringte huseier og til han som de så fint kaller "the fixerman", men til ingen nytte. På søndag var det ingen fremgang, så da flyttet jeg over til Lene, Ellen og Korbi, fordi jeg ikke orket å sove i 14 grader og risikere å bli syk. Jeg har nå bodd hos dem i 4 dager og de jentene har vært så snille mot meg, at jeg var nødt til å lage middag til dem på mandag og vaske litt klær for dem. Ikke nok med det, da jeg flyttet over til jentene, virket ikke internetten dems. Så dere kan jo forestille dere de x-antall timene jeg har tilbringet på biblioteket denne uken, for å skrive ferdig innleveringen som har deadline i morgen kveld...

  Heldigvis er jeg tilbake i leiligheten nå, med både varme og varmtvann!! Det var helt tilfeldig fordi han mannen fra People's Gas som var i bygningen vår skulle hjelpe naboen, så jeg kastet meg nesten over han for å få han til å hjelpe oss, og det gjorde han. Takk og lov!

  Nå er det under en uke til Unni kommer til Chicago, og oppi alt dette stresset, har jeg egentlig ikke innsett at hun kommer hit snart. Etter en god nattssøvn og en deilig frokost, har det virkelig gått opp for meg at hun er her om noen få dager. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg! :-)

  Hoopin'

  Hei! Jeg må innrømme at det var hardt å komme tilbake på skolebenken etter spring break, spesielt når man blir møtt med en haug med arbeid som må gjøres. Noen ganger forstår ikke professorene at vi studentene har andre klasser, så de bomber oss like gjerne med innleveringer i hytt og pine. Det er godt jeg er ferdig med studietiden snart, begynner nesten å bli gal. Uansett, Karoline reiste hjem i går, noe som er like kjipt hver gang. Men, er det en bestevenninne jeg vet jeg kommer til å ha livet ut, uansett hvor i verden vi bor, så er det henne. Jeg føler meg så heldig som har funnet en så fantastisk bestevenninne! Tror jeg har vunnet i lotto :-)

  Etter en uke med gjengen i California og en uke med Karoline, var det skikkelig stille i leiligheten i går. Lita har besøk av en venninne fra Bergen som blir i 10 dager, så de brukte hele dagen downtown. Det var så stille at jeg kunne høre naboene snakke igjennom veggen. For å ikke kjede meg ihjel, brukte jeg ettermiddagen på treningssenteret hvor jeg fikk gjennomført en super bra styrkeøkt på overkroppen, og avsluttet med litt basketball. Ja, sånt skjer når alle vennene mine er basketballspillere. Det er kjempegøy, hvertfall når jeg har lært et par triks sånn at jeg får litt fremgang på skytingen min, eller hooping som de liker å kalle det.

  Nå skal jeg straks komme meg ut døren for ukens siste treningsøkt, litt lekser og i kveld skal jeg bort til gutta for å se Wisconsin spille tredje runde i turneringen. Vi snakkes :-)  Aptos Beach

  Hei! Sjekk denne fine sandstranden da, dere! Jeg skulle virkelig gjort mye for å bo så nærme dette paradiset, men jeg får nøye meg med storby og skyskrapere enn så lenge. Heldigvis fikk jeg tilbringe 3 dager på denne vakre plassen i løpet av spring break. På torsdag morgen kom Jon og hentet Dave, Reg og meg, fordi vi ville være et par dager i Santa Cruz og Aptos før vi måtte vende snuten hjemover. Da vi ankom Aptos, som er en veldig liten plass rett utenfor Santa Cruz, dro vi til denne stranden. Skal innrømme at vannet var litt for kaldt å bade i, så mens guttene hoppet ut i bølgene, tok jeg en liten lur i sola. Til tross for få dager på stranda, har jeg fått litt brunfarge og det klager jeg ikke på! 

  Golden Gate Bridge

  Hei! Jeg har fortsatt mange bilder å vise dere fra vår fine tur til California, så her kommer delen fra da vi tok turen til Golden Gate Bridge. Dette er en veldig kjent bro som forbinder San Fransisco med Marin County. Broen er hele 1280 meter lang og er en av verdens lengste hengebroer. Den er veldig populær for turister i San Fransisco og er den mest fotograferte broen i verden. I tillegg er den er jo også veldig fin å se på :-)

  Meg, Dave, Kayla, Ryan, Katy og Trent. 

  St. Patrick's Day in Chitown

  Hei dere! Spring break er over og jeg er tilbake på skolebenken. Det beste av alt er at da jeg ankom Chicago på lørdag, var det vår-været som ventet på meg. Snøen har smeltet bort og gradestokken er nå endelig på pluss-siden. I helgen ble det feiret St. Patrick's Day her i Chicago, som er en stor tradisjon blant innbyggerne i denne byen. River North blir fylt med grønn farge, folk i byen går kledd i grønt og du kan til og med få kjøpt grønt øl på alle de irske barene. Karoline og jeg tok turen downtown for å se på elven og samtidig spise en god lunsj på Chili's. Slike søndager er det beste som finnes!

  Mount Diablo

  Hei! Nå er denne frøkna hjemme igjen i storbyen etter en helt fantastisk spring break. Ting ble litt annerledes enn planlagt, sånn er det når man reiser på tur med flertallet av gutter som tar de fleste planer på sparket. Men, for en ferie vi hadde!

  På tirsdag kom faren til Ryan med et forslag om at vi skulle gå på tur opp Mount Diablo, og for en naturelsker som meg, var dette midt i blinken. For å være helt ærlig, var nok jeg den eneste som var skikkelig giret for denne turen. Jeg hadde så mye energi på starten av den dagen at jeg kastet meg ut på en 5km lang løpetur i nabolaget. Det var muligens ikke det smarteste valget, når det tilslutt viste seg at turen ble verre enn antatt. Det stod nemlig 5 miles (8km) på nettsiden, men det skulle vise seg å være feil, og da vi attpåtil gikk feil i starten av løypen, kan dere tro det allerede var sure miner ute og gikk. Toppen av fjellet var så langt unna, at det føltes ut som vi aldri skulle nå dit. Dermed begynte guttene å småløpe med oss jentene hakk i hæl. 3,5km rett opp var ingen lett sak. Da vi endelig kom på toppen, ble guttene så utålmodige at etter 10 minutter var vi allerede på vei ned igjen - løpende! 

  Jeg har aldri vært så støl i hele mitt liv, og dere kan jo tenke dere hvem som fikk seg en god latter da hele gjengen kom tuslene inn dørene hos Ryan. Faren hans presterte å si: Jeg mente ikke dere skulle løpe opp fjellet, jeg trodde jo dere ville kjøre hele veien opp! :-)  I want to be Pebble Beach wealthy

  Hei! Dette innlegget var ikke planlagt å bli publisert uten tekst, men det gikk litt unna på morgen i dag. Guttene og Kayla dro til et outlet for å shoppe og Katy dro på frokost med en kompis fra da hun bodde i Spania. Det ble en kjapp frokost på meg, før jeg la ut på en 5km løpetur i nabolaget. Som jeg elsker å være her! 

  I går kjørte 17 Mile Drive, som er en kjøretur igjennom Pebble Beach, hvor det er bare rike folk som bor og spiller golf. Dette ligger rett ved havet, så utsikten var helt fantastisk. Jeg hadde ikke klaget hvis jeg hadde bodd her :-)  At the top of San Fran

  Hei! Nå er det på tide å fortelle om den fine kvelden vi hadde på lørdag. Etter en lang dag i byen, dro vi opp til huset til Dennis og Jerri. Dennis er sjefen til Todd, faren til Ryan, og jeg tror jeg aldri har møtt en så jordnær person før. Dennis eier firmaet og har da mer enn nok med penger, og man tar kanskje en kjapp beslutning at slike typer er veldig gjerrige, men denne karen var det stikk motsatte. Han skjemmet oss alle bort hele kvelden. Vi fikk servert hot dog ala San Fransisco til en slags forrett og mac'n cheese i alle mulige varianter med masse salat og surdeigbrød. Surdeigbrød er visst en greie her nede, så man finner det overalt i forskjellige bakerier og restauranter. Det var så fint vær at vi satt ute på balkongen hele kvelden, og det hele ble avsluttet da Dennis plutselig dro ut et fat med masse whiskey og rom, da var det på tide å ta kvelden og dra hjemover.  Todd kjøpte en selfie-stick til oss, så det var klart vi måtte prøve den. Dette er seriøst verdens beste gjeng ♥

   Todd og Dennis fikk også for seg at de skulle kjøpe dyre sigarer til gutta, og de hadde den leksjonen ute på balkongen.

  When in San Fran

  Hei! For en fin by San Fransisco er! I går brukte vi store deler av dagen på å utforske byen, nyte den varme solen og det deilige været. Vi gikk nede ved båthavna, hvor Katy, Dave og jeg kjøpte oss pannekaker med nutella og banan. Det kaller jeg en fest i munnen! Utover dagen tok vi også turen til Golden Gate Bridge, som jeg tenkte å vise bilder av i neste innlegg. Vi hadde også en helt fantastisk kveld hos Dennis og Jerry med god mat, drikke og en helt sinnsykt fin utsikt. 

  Denne søndagen ble litt anderledes enn vi hadde planlagt, for Katy ble plutselig veldig syk. Rose (moren til Ryan), Kayla og jeg tok henne til sykehuset og der var vi i nesten 3 timer. Heldigvis er hun mye bedre nå! Da vi kom tilbake dro Kayla og jeg på en løpetur rundt i nabolaget, mens guttene spilte basketball i parken like ved. Det ble en rolig kveld på oss med felles middag og en liten kjøretur. Vi jentene er så heldige å få låne den splitter nye BMW'en til Rose, så vi har cruiset rundt med åpent tak og høy musikk i hele kveld. Glad det ikke er jeg som kjører den fine bilen :-)


  In California

  Hei! Nå er jeg på plass i California, nærmere bestemt San Fransisco. Vi kom hit i 19-tiden i går og ble raskt introdusert for In-N-Out, som er et veldig kjent spisested her i California. Dette skal være det sunneste fast food alternativet i følge de som bor her. I dag blir det en tur inn til selve byen for litt sightseeing og i kveld skal vi hjem til sjefen til faren til Ryan for å spise middag. Vi bor for tiden hos familien til Ryan og de er verdens søteste! Nå venter det en ordentlig amerikansk frokost med vafler, pannekaker og masse frukt. 

  Field trip with advanced finance

  Hei! Her kommer en liten oppdatering før jeg legger hodet på puta. Denne midterm-uken tar på og jeg kjenner at jeg er en smule sliten. I dag var advanced finance klassen på field trip til et stål/aliminium firma som produser ulike deler til flere industrier. De lager blant annet flere deler til det kjente motorsykkelmerket Harley Davidson. Vi fikk se hvordan bedriften fungerte og samtidig stille spørsmål til han som eier selskapet. Dette høres kanskje litt rart ut med tanke på at jeg studerer økonomi, men vi fikk vite hvordan manufacturing fungerte, operation management og hvilke valg selsapet har hatt og tar for å få mest mulig overskudd. Noe som er veldig interessant for en kommende økonom. 

  Da vi skulle dra hjemover, hadde prof. Kamienski lovte alle sammen at vi skulle få smake på "verdens beste hot dog". Og jeg setter det i gåseøyne, fordi ingenting slår pølsene vi får tak i Norge. I riktig Chicago tradisjon får vi egentlig ikke lov å ha på ketchup, men bare sennep, løk og agurkmix. Jeg skjønner jo nå hvorfor jeg ikke har smakt på en slik hot dog før nå, æssssj. Etterpå tok vi turen hjem til Kamienski hvor vi spilte forskjellige brettspill og bare hygget oss. For dere som måtte lure, vi har et veldig avslappet forhold til vår lærer, så det er derfor vi får lov til å gjøre slike ting :-)

  Caliiii

  Hei! Beklager så mye for dårlig oppdatering den siste uken. Jeg kan vel egentlig si at en av grunnene er mangel på bilder, heheh. I den kommende uken skal jeg prøve å oppdatere flittig, macbooken blir ihvertfall med på tur. Men før den tid står det midterm week på planen, og jeg har to innleveringer, en presentasjon og en prøve som jeg skal igjennom før jeg kan ta en velfortjent ferie. Heldigivis har jeg jobbet godt denne helga, så begge innleveringene er straks ferdige!

  Nå skal jeg snart avgårde på skolen, før jeg skal ta meg en styrkeøkt og få litt hard massasje på leggene. I går var jeg nemlig ute å løp og da kjente jeg smerte i leggene igjen, så da gjelder det å få litt behandling sånn at det ikke forverrer seg. 

  På fredag reiser jeg til California og jeg ikke si noe annet enn at jeg gleder meg. I forrige uke fikk vi nemlig vite at Katy kunne bli med oss, og det gledes!  Bilder lånt fra weheartit. 

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits