• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Snow day at North Park

  Hei! For litt over tre uker siden, fikk vi enormt mye snø her i Chicago og det resulterte at vi fikk mandagen fri. Det er nemlig sånn at hvis det kommer for mye snø, får de problemer med å måke alt, så da får vi studentene heller fri fra skolen. Heldigvis er skolen min veldig gjerrige på disse fridagene, så da går jeg ikke glipp av så mye undervisning. Så lenge solen viste seg fra sin beste side, kunne jeg ikke sitte inne og klaget over været, for det finnes vel bare dårlige klær? Kayla og jeg gikk en lang gåtur rundt på skolen og i parken rett i nærheten. 

  Det er heldigvis ikke så mye snø nå, og det er heller ikke alt for kaldt, så nå skal jeg ta meg en løpetur ute. Vi snakkes! :-)  Waiting for spring break...

  Hei! For en stund siden fortalte jeg at jeg hadde bestilt billetter til årets spring break, og når denne kulden ruger over Chicago, skal jeg innrømme at jeg lyst til å reise avgårde så fort som mulig. Heldigvis er det bare 12 dager til vi reiser! Vi er en gjeng på 9 personer som reiser først til San Fransisco hvor i alle fall Kayla, Trent, Dave og jeg har tenkt å bli i et par dager, mens de andre mest sannsynlig drar rett til Santa Cruz. Annie (en venninne av meg og Kayla) har en søster som bor midt i byen i San Fransisco, så vi har fått lov til å bo hos henne. Etter noen dager reiser vi videre til Santa Cruz, nærmere bestemt byen Aptos, hvor en kompis av meg bor. Der skal hele gjengen bo resten av uken.

  Kayla og jeg har tatt på oss ansvaret for planleggingen, og vi er allerede godt i gang. Vi har funnet ut et par turer som vi skal gå på både i naturen og i byen, se Golden Gate Bridge, bonfire på stranda, In-N-Out, beachparty, padling på surfebrett og masse mer. Jeg gleder meg så masse! :-)  Bildene er hentet fra google.

  Go North Park!

  Hei dere! Nå sitter jeg godt plantet i sofaen etter en ganske så travel helg. På fredag dro jeg til frisøren for å fikse opp etterveksten og samt stusse det litt. Frisøren min må være den herligste i verden. Jeg kom dit klokken 10 på morgen og jeg var den eneste kunden der i godt over en time, så jeg og Tim (frisøren) hadde tid til å prate om alt mulig. Det er helt utrolig hvor mye de bryr seg om kundene der, så nå klipper alle de norske vennene mine seg der, etter anbefaling av meg.

  I går dro vi i gjengen til Naperville for å se basketballguttene spille årets siste bortekamp. Dette var kampen som skulle avgjøre om de kom til sluttspillet eller ikke. Uheldigvis tapte vi kampen 82-72, selv om vi ledet nesten fra start til slutt. North Park har ikke vært så gode de siste årene og de har en veldig utfordrende trener, som har ført til at alle guttene i gjengen bortsett fra Trent har sluttet. Tapet la ingen demper på feiringen for guttene har hatt en fantastisk sesong og de har virkelig overrasket! 

  Resten av denne søndagskvelden blir det lekser og totalt avslappning med Lita og Paige ♥

  Gratis bagels

  Hallo! Lita, Paige og jeg startet gårsdagen med en kjempegod brunsj på Tre Kronor, de har seriøst verdens beste pai med brokkoli og cheddar! Sorry for at jeg snakker om været, men jeg i dag står det nemlig -21 på gradestokken. Er det virkelig mulig? Jeg har så lite lyst å gå ut døra, men jeg har egentlig ikke noe valg. Skolen venter på meg og jeg må få gjort ferdig første del av research paper nummer 2. Heldige meg!

  En annen morsom ting er at Paige og jeg gikk bort til Dunkin Donuts rett etter at de stengte i går kveld. De pleier å kaste alt som er igjen av bagels, muffinser og donuts. Det beste av alt er at de samler alt i en pose, så vi kan bare forskyne oss. Paige og jeg fikk med hele 22 bagels hjem i går, og det helt gratis!! I tillegg får vi alle de grove bagelsene, fordi amerikanerne ikke liker dem. Så nå er fryseren stappfull med bagels, haha :-)

  Today's brekkie

  Hei! Kong Vinter har tydeligvis ikke forlatt denne byen, for denne uken er det meldt en uhyggelig kulde fra en annen verden. Skulle nesten trodd vi bodde på Nordpolen. Det skal nemlig bli -17 på torsdag. Jeg tror jeg heller går i hi og våkner opp den dagen vi reiser på spring break. 

  Denne eggkokingen er tatt til nye høyder, så i dag ble det knekkebrød med egg på til frokost. Nammm! Nå befinner jeg meg på skolen og her blir jeg i godt over 4 timer til. Jeg har to klasser i dag, og et møte med gruppen i management & leadership. På fredag har min professor kansellert klassen, det betyr langhelg for meg og det kan jeg ikke klage over. 

  En annen glad-nyhet er at jeg har fått jobb på skolen igjen. Min tidligere sjef da jeg jobbet som fotograf, kontaktet meg og spurte om jeg ville ta bilder til det årlige arrangementet for student-atleter. Da har jeg flere spennende oppdrag i møte når våren nærmer seg. 

  Blå-mandag

  Hallo! Jeg tror jeg må slutte å gire meg selv helt opp og tenke at alt går bestandig etter planen. Etter alle de inspirirende matbildene jeg postet, fikk jeg plutselig lyst på knekkebrød med kokt egg. Sist gang jeg kokte egg, gjorde jeg det hjemme, med mamma ved min side og den fine eggkokeren vår. Dessverre har vi ikke en slik fancy eggkoker her i leiligheten, så da googlet jeg hvordan jeg kunne koke egg på den vanlig måten. Problemet var at jeg først ikke fant noe som jeg kunne bruke til å stikke et lite hull i egget, så da jeg kokte det første egget, sprakk det selvfølgelig og hele gryta ble full av eggehvitte. Heldigvis kom jeg på den smarte ideen om å bruke vinåpneren til å stikke hull. For et geni jeg er! Dermed ble det knekkebrød med kokt egg og litt sitronpepper på (fordi Lita hadde "gjemt" det vanlige pepperet... heheh)

  Ikke nok med det. Jeg gikk på butikken for å handle inn mat, og jeg hadde allerede bestemt meg for hva jeg skulle lage til middag. Da jeg akkurat hadde betalt og lagt varene i sekken, kom det et lys fra klar himmel at jeg hadde glemt brokkolien som jeg skulle kjøpe. Det var jo egentlig derfor jeg skulle til butikken i utgangspunktet. Snakk om surrehue! 

  Middag ble det og nå skal jeg bort til Lene en tur for litt kvalitetstid. Legger ved dette bildet jeg tok på campus lørdag ettermiddag. Jeg må si det er vakkert her :-)

  Happy Monday

  Happy mandag alle sammen! Det er lenge siden jeg har vært så motivert for å kickstarte denne uken, som denne mandagen. Forrige uke var ikke kostholdet helt på topp, og det skyldes helt enkelt at jeg var en smule lat og ikke fikk laget ordentlig middag hver dag. Jeg er ikke en stor frokost-spiser, da er middagen desto viktigere for å holde energinivået oppe. Denne uken derimot, skal bli den aller beste, både på treningsfronten og med kostholdet. 

  For min del, syns jeg det er lettere å planlegge middagene i forkant slik at jeg kan handle det meste på en dag. Dessuten er det mer økonomisk, så slipper man å stoppe innom butikken hver eneste dag. I dag blir det kylling, fullkornsris og bretagne saus med brokkoli ved siden av til middag. Det ser denne middags-elskeren fram til :-)

  Om godt over 2 timer skal jeg på skolen, etterfulgt av et møte med strategic management gruppen. Ellers blir det nok en tur på biblioteket for å starte på research paper nummer 2. Ønsker dere alle en fin uke!   Senior night

  Hei! I går (lørdag) hadde to gode venner av meg, Annie og Trent, senior night på basketballbanen. For dere som ikke vet hva senior night er, så er det siste hjemmekampen for de skal ta eksamen til våren. Denne kampen blir satt litt ekstra pris på, og senior spillerne får alltid blomster og gaver av laget. Det ble en ganske lang dag i hallen, fordi jeg så både jentenes- og guttenes kamp. Egentlig hadde jeg planer om å dra forskjellige steder downtown for å ta bilder, men da gradestokken visste -22, var jeg rask med å endre planene. Håper det blir mildere til uken, for da skal jeg ut i kulda for å kose meg med kameraet. 

  Resten av valentineskvelden ble tilbringet med gutta og filmen Wedding Crashers. En gammel, men morsom film om to "brødre" som kræsjer brylluper for å finne seg damer de kan ha det gøy med. Heheh, alle tiders på en vel så "romantisk" dag :-)

  Fredag den trettende

  Hei! I går skulle Lita, Lene, jeg og et par svenske gutter ha et møte med han som er senior director for de internasjonale studentene, med tanke på den økonomiske situasjonen vi er i nå. Det har seg sånn at lånekassen regner valutaen fra april i fjor, noe som tilsvarer en ganske stor forskjell fra hva den er i dag. Dermed kan vi, spesielt de norske studentene, riskere å tape flere ti-tusen av kroner fordi lånekassen ikke velger å skru opp lånene våre. En veldig kjip situasjon å være i, men vi prøver så godt vi kan å finne en løsning. Men, over til fredag den trettende. Det var tydeligvis miskommunikasjon, så vi satt der og ventet i hele 30 min, og ingen Mark Olson dukket opp. Må innrømme jeg ble rimelig irritert, for der hadde jeg stått opp klokken 7 for å rekke et møte...

  På kvelden dro Lita, Paige og jeg downtown for å se Fifty Shades of Grey på kino. Ikke noe bombe at kinosalen var stappfull. Jeg har ikke lest bøkene, så for min del ble ikke filmen en stor skuffelse, slik som omtalene sier. Hvis noen av dere ikke har sett, skal jeg ikke røpe noe mer.

  Denne lørdagen startet med yoga og styrke på beina med Kayla. Det er så deilig å endelig være tilbake på yoga'en, for jeg kjenner jeg blir mykere og mykere for hver gang. Ellers på agendaen spilles det årets siste basketballkamp for både jentene og guttene, som jeg gjerne vil få med meg :-)

  Travel student-tirsdag

  Hei dere! Dette har vært en travel student-tirsdag, om jeg skal sette ett ord på det. Jeg startet allerede dagen med lekser i management & leadership, før vi spilte nok en runde med globalization i strategic management. Det virker ikke som om jeg har knekt koden enda, for det ble 3. plass på meg i dag også... Kan ikke få sagt hvor mye jeg hater å tape! 

  Ellers har jeg jobbet litt med et gruppeprosjekt hvor vår gruppe skal avtale et par intervjuer med noen sjefer i forskjellige firmaer. Heldigvis har vi allerede fått til et møte i morgen (onsdag) og et på torsdag. I kveld har Lita og jeg bare slappet helt av med årets Grammy på tv'en. Så utrolig mange flinker artister, og jeg må si at Katy Perry virkelig overrasket meg. For en kraftfull stemme hun har! Også må jeg ikke glemme Beyonce da, den beste av de beste! 

  Livet smiler alikevel

  Hei! Jeg må ærlig innrømme at dette har vært en av de tyngre dagene jeg har opplevd etter at jeg flyttet hit til Chicago. Hjemmelengselen og savnet etter familien har aldri slått meg så hardt før. Jeg tror nok at jeg noen ganger glemmer litt å kjenne på de følelsene, ikke at å sitte på biblioteket gjør livet så interessant, men livet er generelt en fest hver dag her i statene. Det skjer så mye rundt meg, samtidig er jeg ofte med venner og sjelden alene. Det gir ikke alltid et like godt rom for å sette ting i perspektiv. 

  Heldigvis hadde vi open gym med volleyballaget, noe som var skikkelig godt selv om vi var få jenter i dag. Sport generelt kurerer virkelig alt, i hvertfall for min del! Resten av kvelden skal jeg bruke med Lita, Ellen og Lene, vi skal straks snurre igang en film som heter Food Inc. Har aldri sett den før, men Lene må se den for en innlevering hun har, så stiller vi andre opp som selskap :-)

  Morsdagen

  Hva skulle jeg gjort uten disse vakre kvinnene som jeg er så heldig å ha i livet mitt? Dette er enestående damer som jeg verdsetter så mye! De stiller opp til enhver tid, setter familien sin før seg selv og så lager de verdens beste mat. Dere skulle bare visst hvor mange ganger jeg snakker om maten til mamma og bestemor når jeg befinner meg på den andre siden av havet. Jeg er heldig og velsignet med 3 super flotte damer, mamma, bestemor og mormor ♥

  Livet er ingen dans på roser, og jeg legger ikke skjul på at det til tider kan være vanskelig å bo så langt borte fra familie og venner, men samtidig vet jeg at de støtter meg uansett hva jeg velger i livet mitt. Det føles så bra. Slike fantastiske mennesker fortjener å bli satt pris på!

  Min kjære mormor gikk bort for 8 år siden og noen ganger føles det som det var i går. Hun har alltid vært der og passet på meg, uansett hva. Selv om jeg bare var 13 år gammel, forsto jeg nok mer enn jeg trodde selv. Jeg husker jeg fikk en følelse at jeg måtte holde talen i begravelsen hennes, ellers ville jeg angre på det resten av livet. Jeg holdt talen, og jeg har aldri følt meg så såret og modig på samme dag. Jeg vet at hun alltid vil se og følge meg fra himmelen.

  Å skrive dette var faktisk mye tøffere enn jeg trodde, og jeg har nok latt være å la tankene virkelig ta tak i meg. Selv om det ble mange tårer, føles det godt å kunne mimre en fantastisk kvinne som har betydd så mye for meg ♥   Crystal Ball dinner

  Hei! Det er så deilig å endelig kunne trene igjen, etter 3 dager med hvile. Formen kjentes utrolig bra og jeg klarte å fullføre akkurat slik jeg ville. Fredag ble det 15 min på sykkel og styre på overkropp, samt trappeløp. I går ble det først yoga med Kayla og så en beinøkt. En god treningshelg med andre ord!

  På fredag kveld var jeg på Crystal Ball middag med business folk fra skolen. Dette er en årlig middag for flere av de ansatte ved skolen, samt utvalgte studenter hvor vi samles for å spise god mat og diskutere verdensøkonomien. Vi ble servert en 5-rettersmiddag med blomkålsuppe og salat til forret, laks og potetmos med grønnsaker til middag, og is og sjokoladekake til dessert. 

  Det var prof. Kamienski som inviterte oss, eller Al som jeg liker å kalle han. Han satt i panelet på diskusjonen når salen kunne stille spørsmål. Vi snakket selvfølgelig om oljeprisen, valutaen, arbeidsledighet og minstelønn. Vi jentene, Lita, Paige, Emily og jeg avsluttet kvelden med masse godteri på bordet og filmen Mean Girls på skjermen.  Laks med pesto og pasta

  Hei! Denne torsdag morgen våknet jeg med null stemme og en temmelig sår hals. I management & leadership skulle vi egentlig ha en liten gruppepresentasjon om en artikkel i boken vi leser, men tror dere ikke læreren hadde kansellert klassen? Snakk om flaks! Dermed hadde jeg kun strategic management hvor vi har startet på et nytt brettspill som heter globalization. Ble rimelig furten da jeg kun kom på 3. plass i dag, så jeg må nok legge om taktikken min til neste gang!

  Jeg har blitt så hektet på å lage mat, at i dag ble det laks med pesto, pasta og asparges. Det var det enkleste jeg kom på fordi jeg hadde alt tilgjengelig. Nå må jeg gjøre ferdig innleveringen i management, før jeg kan ta helg med god samvittighet. Ønsker alle en fantastisk helg :-)  Happy hump day

  Hei! Formen er heldigvis på vei oppover, jeg var nemlig på dollarstore for å sikre meg både ibuprofen og halsdrops, så dette blir bra. Da jeg våknet i dag tidlig fristet det egentlig å vie hele dagen til sengen, men jeg skjønte fort av å "skulke" timene for en influensa, kanskje ikke er så lurt. Selv om jeg fikk tidenes hosteanfall i timen som etterhvert så ut som jeg hadde kommet fra en begravelse, heheh...

  Ellers i dag har jeg laget nok en middag til meg og Lita, og det stod tortilla-pizza på menyen. Ikke så altfor avansert, spør du meg, men jeg prøver så godt jeg kan! På fredag skal flere av oss i advanced finance klassen på middag med 4 professorer på skolen, da snakker vi 5-retters middag på en fin restaurant downtown, og vi får det sponset. Ååå, som jeg gleder meg :-)

  Så mye snø har vi i Chicago for tiden!

  Baconsurret kylling med søtpotet

  Hei! Ikke noe bombe at jeg har blitt syk, det var jo bare 3 måneder siden sist. Heldigvis har jeg vært litt flinkere til å lytte til kroppen denne gangen, dermed ble det ingen treningsøkt på meg i dag. Jeg fant en oppskrift på Marthe Borge sin blogg om baconsurret kylling med søtpotet og asparges, og jeg føler det er på tide å vise familien at jeg kan lage mat hvis jeg vil. Så sta er jeg! Dette ble dagens middag og det smakte overraskende godt. Beste av alt, Lita var fornøyd! 

  Resten av kvelden skal jeg gjøre litt lekser og slappe helt av. Føles ut som kroppen har blitt kjørt over av et tog, så da kan like gjerne sofaen være min venn i kveld. 

  Wanna build a snowman?

  Hei! Jeg som trodde at vi var ferdige med snø her i Chicago, men der tok jeg sannelig feil. Natt til søndag kom nesten 1 meter med snø og det stopper ikke. Det er ganske kaos her, bilene kan ikke kjøre pga. for mye snø, skolen er stengt i morgen og det er nesten umulig å gå ute. Må innrømme at det kom ekstremt mye snø, men når de ikke klarer å måke jevnlig, er det ikke rart det ser slik ut. Lita og jeg trosset været og hadde en kjempekoselig Super Bowl kveld med gjengen. 

  Da jeg skulle gå hjem fra guttene natt til søndag, ser jeg plutselig to gutter som bygger en snømann og kaster snøballer på hverandre. Jeg går bort til dem og begynner selvfølgelig å snakke på engelsk til dem. Plutselig ser de opp på meg og holder på å dø av latterkrampe. Det skulle vise seg at det var Daniel og Sebastian, to svenske venner av meg. Jeg hadde tydeligvis ikke bedre å gjøre, så hvorfor ikke lage en diger snømann midt på natten? Første gang for alt! Rasmus kom løpende over broen og hjalp oss, så da var det hjem for å hente varmere jakke, uggs, votter og lue. Til vår store skuffelse var det noen som hadde ødelagt den i dag tidlig....Det var gøy så lenge det varte!  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits