• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Beautiful downtown Chicago

  Hei dere!

  På søndag koste vi oss på Chicago Fashion Outlet like ved O'Hare airport, og sjokkerende nok kom jeg hjem med bare en strikkegenser og et par øredobber. Ikke helt i shopping-humør for å så det sånn! 

  Så lenge Karoline hadde så mye å gjøre på skolen, tok jeg med Kathrine ned til downtown på mandag for å vise henne litt rundt. Vi vandret gatelangs og knipset en del bilder. Jeg blir aldri lei av denne byen! Ellers denne uken har jeg tilbragt mye tid med venner på kveldene og litt skolearbeid. Neste uke er det nemlig mid-term week, så da blir jeg bombet med to prøver, en innlevering og en presentasjon. 

  I dag etter skolen, dro Lita og jeg downtown (igjen) for å møte Karoline og Kathrine på Cheesecake Factory for en bedre middag. Nå sitter jeg halvdød i sofaen og lengter etter en god natt søvn. Ønsker alle en fin helg ♥  #utveksling

  International house of pancakes

  Hei!

  Håper dere har hatt en fin helg! Jeg har storkost meg med masse god mat og gode venner. På fredag kveld bestemte Elisabeth, Karoline og jeg oss for å dra på Mariano's fresh market, før vi tok turen til IHOP. Eller lettere forklart: international house of pancakes. Jeg er sikker på at vi spiste for 5 personer. Det kuleste er at de har døgnåpent i helgene, så neste gang blir det nattmat der. Haha.

  I går kom Kathrine (venninnen til Karoline) til Chicago, så i dag er planene å dra på O'Hare Fashion Outlet for å shoppe litt. 

  #utveksling

  Heart donut

  Hei!

  Endelig er det snart fredag og helg, jeg føler det alltid er helg i det jeg går ut av klasserommet etter dialog-timen min. I dag startet jeg som vanlig med Managerial accounting og professoren vår hadde tatt med 3 store esker med donuts til hele klassen. Han må virkelig være verdens skjønneste! Dette er 2 gangen på 2 uker, så det er vel et godt tegn på at han liker elevene sine.

  Etter siste time møtte jeg Karoline, Lita for å spise lunsj på Rice'n Roll, hvor de serverer asiatisk mat. Jeg bestilte meg nudler, biff og stekte grønnsaker. Jeg rakk også en cardio-økt, hvor jeg først løp pyramide-intervaller, rodde med høyt tempo i 10 minutter og avsluttet med noen mageøvelser. 

  Jeg har nettopp kommet hjem fra en koselig kveld hos basketball-gjengen, så nå det er på høy tid å legge hodet på puta.   #utveksling

  Sterkere antibiotika og enda verre hodepine

  Hei!

  Det har en tendens til å bli litt stille fra meg i ukedagene, da jeg plutselig blir bombet med innleveringer, quizer og diverse lekser. I går var Lita og jeg på en forlesning om hvordan økonomien og lovsystemet er i Kina, Japan og Korea, sammenlignet med USA. Så nå har jeg skrevet en oppgave om det, alt for å få mer poeng i klassen. I tillegg skal jeg lese 30 sider om same sex marriage til i morgen. Det frister mer å lese Bli best med mental trening av Erik Bertrand Larssen, som jeg begynte på i går kveld. 

  Ellers så har jeg pådratt meg en urinveisinfeksjon, og etter litt research på nettet, fant jeg ut at jeg måtte oppsøke lege. Heldigvis er helsetilbudet utrolig bra i USA og jeg fikk time med engang. Jeg begynte på antibiotika på mandag, men under lunsjen med Lita i dag, ringte legen og sa at han hadde fått nye svar på prøven min. Så nå har jeg fått en sterkere antibiotika og enda verre hodepine. 

  Karoline og jeg hadde også en utrolig bra styrkeøkt i dag, noe som alltid letter på humøret. I tillegg til at Norge ligger på medaljetoppen i OL (spesielt foran svenskene), gjorde dagen mye bedre!  #utveksling

  Middag med ANSA Illinois

  Hei dere!

  På lørdag kveld hadde vi vår årlige ANSA middag. Og for dere som ikke vet hva ANSA er, så er det en organisasjon for norske studenter i utlandet. Vi fikk servert kylling, ris, roastbiff og grønnsaker, i tillegg til brownies, sjokoladedekkede jordbær og kanelboller til dessert. Vi var så heldige å få leie et konferanserom helt gratis av et advokatfirma downtown Chicago. Det var utrolig fint der og siden vi befant oss i 34. Etasje, hadde vi en utrolig fin utsikt over byen og Lake Michigan. En vellykket kveld med andre ord!

  Dersom noen av dere skulle vurdere å studere i USA, kan dere gjerne ta kontakt med meg på eliseervum@gmail.com. Jeg er kontaktperson for ANSA Illinois, så jeg god mulighet til å hjelpe dere med det meste dere skulle lure på!

  #utveksling

  Happy Valentinesday

  Hei søte!

  14. Februar er den mest overdrevne dagen i året og spesielt her i USA. Butikkene ble fylt opp med rosa hjerter, roser, kort og annet kliss-klass for 3 uker siden. Jeg derimot, skal ta hele med ro. Nå skal jeg gjøre meg klar til trening, før Karoline og jeg skal tur til solstudioet. Jeg trenger litt grunnfarge før vi skal reise til Florida, så jeg slipper å ende opp som en rosa hummer. 

  I kveld skal Karoline og jeg ha en avslappende date sammen, med taco og film. Hadde det vært opp til meg, kunne jeg seriøst levd på taco. Jeg blir aldri lei! Ha en fin kveld, alle sammen og ta godt vare på hverandre ♥

  #utveksling

  På god vei mot målet

  Hei!

  Da er jeg ferdig med den verste uken på lenge, og jeg ser virkelig frem i mot helg. Etter skolen ble Karoline og jeg bedt på svenske pannekaker hos Thomas, og jeg kan trygt si at jeg spiste meg stappmett. Senere gikk vi for å trene styrkeprogrammet vårt. Jeg følte meg egentlig tung i beina og 56kg i knebøy ble tyngre enn vanlig. Jeg prøver å bygge meg opp igjen til der jeg var da jeg gikk på TVN. Da levde jeg av å trene tung styrke, og det er noe jeg virkelig har savnet. Vi er på god vei og allerede etter 5 uker kan vi se en klar fremgang.

  I morgen er det Valentinesdag, og det må være den kjedeligste dagen i hele året. (Lenge leve singel-livet) Karoline og jeg har avtalt å lage tidenes date her hjemme med god mat, film og sunn snacks. Vi har nemlig inngått en godteri-avtale frem til spring break, så da blir det gulerøtter og agurker fremover. Hahaha!

  #utveksling

  Vel overstått

  Hei!

  Da er jeg endelig halvveis i skoleuken og ferdig med den presentasjonen jeg har snakket så mye om. Det gikk litt over forventning og jeg fikk karakteren A. Sier meg veldig fornøyd, til tross for at jeg hadde så mye å snakke om, at jeg fint kunne brukt en hel time. 

  Resten av dagen skal jeg bruke til å skrive ferdig oppgaven om ekteskap, og så blir det litt jobbing i kveld. Guttene spiller mot erkerivalen Wheaton, så jeg håper på bra stemning i hallen. 

  Jeg fikk også en gledelig nyhet her om dagen, tante og onkel kommer og besøker meg her i Chicago i påskeferien. Gleder meg utrolig mye til å vise dem byen min!

  Bluse Forever 21 - Jeans Levis - Klokke Marc by Marc Jacobs

  #utveksling

  Preparing for my self-introductory speech

  Hei!

  Sitter på rommet mitt, er nydusjet og øver til fremføring jeg skal ha om meg selv i morgen. Det er ikke akkurat noe bombe at jeg skal snakke om ToppVolley Norge, men jeg er så takknemlig for de 2 årene i mitt liv, at jeg gjerne vil dele det med andre. Jeg er litt ekstra nervøs denne gangen, fordi professoren er ganske nazi på grammatikk og hvordan vi formulerer oss. Hjelp!

  Prøvene i Managerial Accounting og Finance gikk greit, og det ble ikke så forferdelig som jeg hadde fryktet. Like etter prøvene føltes hodet helt tomt og jeg hadde ikke en tanke til overs. Skole tar på i blant. 

  Lita, Karoline og jeg har også bestilt flybilletter til Orlando, Florida i spring break for å besøke Tuva. Vi reiser 9. Mars og jeg gleder meg så sinnsykt til sol, varme, late dager ved bassenget og koselige kvelder med jentene. 

  #utveksling

  Turister i Chicago i -14

  Heihei!

  Jeg må være tidenes dårligste blogger, men dere overlever for det? Jeg sitter på biblioteket i håp om at jeg skal bli ferdig med en innlevering om ekteskap og samtidig øve til Managerial Accounting prøven jeg har i morgen, men jeg ble så lei at jeg gjør ferdig powerpointen til min self-introductory speech jeg har på onsdag. Hva da mye lekser? Vurderer sterkt å gå i hi frem til fredag.

  På torsdag etter skolen, ble Karoline og jeg bedt på middag hos Jane og Kevin. Vi fikk hjemmelaget pizza og så filmen Ted. På fredag kom Julie på besøk og det forklarer egentlig fraværet mitt. Vi møtte henne downtown og spiste en god middag på Cheesecake Factory, før vi avsluttet kvelden med popcorn og Hairspray. På lørdag var vi turister, men siden gradestokken viste -14, orket jeg ikke å ofre fingrene mine for å ta masse bilder. Vi spiste frokost på Corner Bakery og tok turen på kino og så filmen Labor Day. På kvelden kom det noen venner av oss over, sånn at Julie fikk møte dem. 

  #utveksling

  Winter wonderland

  Hei!

  På lørdag når jeg var på vei til biblioteket, tok jeg med meg kameraet for å ta litt bilder. Snøen ligger så fint her i Chicago, selv om jeg lengter etter sol, sommer og varmere tempraturer. Har brukt denne tirsdagen på det mest vanlige i verden, skole og trening, så vet dere det!

  Har fortsatt ikke blitt helt frisk enda og føler meg nesten litt tom for energi i disse dager. Matlysten er heller ikke helt på topp, men det går nok fort over (Jeg er optimist). Jeg har så masse å se frem til denne helga! Attpåtil så ble prøven i Managerial Accounting utsatt til neste tirsdag, så da får jeg litt bedre tid på å lese. Nå skal jeg hoppe i dusjen, før jeg går over til gutta for å være litt sosial. De har blitt så hektet på Flappy Bird, og jeg holder på å klikke av det spillet. Har virkelig ikke tålmodighet, i tillegg til at jeg er ekstremt dårlig taper, så det har jeg gitt opp å spille allerede, haha.

  Dette er fra inngangsdøra til bygget i bor i. 

  Et av internatene på venstre side og studentboliger på høyre side.   Biblioteket i sikte.   Biblioteket.   #utveksling

  Timeplan våren 2014

  Hei dere!

  Jeg beklager for null oppdatering de siste 6 dagene, men jeg har hatt mye å gjøre. Alle dagene har gått med til trening, trening og atter trening, det er jo så gøy! 

  Denne uken skal jeg ha årets første prøve og den kommer på torsdag i Managerial accounting. Føler meg hverken klar eller dårlig forberedt, men jeg håper på at det går bra. Jeg skal ihvertfall lese masse. På fredag kommer Julie (som går på Wisconsin) på besøk og blir her hele helgen. Jeg gleder meg masse til å vise henne byen og endelig få treffe henne igjen. Jeg har ikke sett henne siden volleyballaget hennes spilte mot Northwestern i november. 

  Jeg har også lovt å dele timeplanen for dette semesteret, og endelig har jeg gått til verks. Det er kanskje litt uklart med public speaking og North Park dialogue når jeg studerer økonomi, men det er slike fag som vi må igjennom før eller siden. Jeg syns faktisk dette er den beste timeplanen jeg har hatt, helt siden jeg startet på NPU.    #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits