• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Hvor ble det av stormen?

  Hei søte!

  Været i Chicago blir seriøst verre og verre for hver dag og senest i går kveld ble nok en forlesning avlyst. Nyhetene kom ut med en stormvarsel, men jeg så aldri noe til den stormen. Tyder vel på at jeg er fra Norge hvor vi har vinterjakker, gummistøvler, paraplyer og det meste i orden. Så fort solen titter fram har amerikanerne allerede tatt på seg t-skjorter og shorts. Sier vel litt?

   

  Jaja, da har jeg i alle fall en grunn til å råtne inne foran bøkene og prøve å bli litt smartere før morgendagens eksamen. Nok snikksnakk fra meg, over og ut. 

   


  Jeg har selvfølgelig ingen bilder som relaterer til innleggene mine. Føler meg helt naken nå som Macen min kun har 20 bilder og 3 sanger. FML.

   

  Video - Volunteering project

  Hei!

  Nå er jeg inne i en av mine viktigster uker når det gjelder skolearbeid. To av fagene mine er avsluttene allerede neste uke, noe som betyr eksamen, presentasjoner og research papers. I dag har jeg jobbet med en film til vårt volunteering prosjekt vi har gjort i Career Planning. Volunteering er helt normalt her i USA, og det vil kort og greit si at vi finner et sted hvor vi vil jobbe gratis et par ganger og skriver en oppgave om det. 

   

  Valget til min gruppe falt på Animal Shelter, som er et senter for hjemløse hunder. Jeg kan understreke at det var en sterk, men lærerik opplevelse å jobbe der. I anledningen til presentasjonen, har jeg også laget en film som vi skal vise. Selv fikk jeg tårer i øynene da jeg var ferdig.

   

   

   #utveksling

  Ny Mac og shopping

  Hei dere!

  Da kan jeg endelig bloggen fra Macen min, for det amerikanske tastaturet tok nesten knekken på meg. Det eneste som virkelig ga en demper på gårsdagen, var at alt som var på harddisken på Macen ikke kunne reddes. Jeg har tydeligvis kjørt harddisken min for hardt og ødelagt den, og det på bare 1,5 år. Takket være den sinnsyke bra servicen i USA, klarte han å reparere Macen min på 1 time og prislappen ble på 1500 kroner. I Norge hadde det tatt opptil 1 måned og det hadde sikkert vært billigere å kjøpe en ny. Sett på den lyse siden, Macen min er utrolig rask og helt fri fra virus. 

   

  Heldigvis har jeg det aller viktigste på en harddisk hjemme i Norge, så helt fortapt er jeg ikke. Etter en time på Apple Store tok vi turen på Fridays for å spise middag, noe som virkelig lettet på humøret, spesielt med verdens beste venninne. 

     Bildene er tatt av Karoline

  Elevator Speech og hamstring av proteinbarer

  Hei dere!

  For en merkelig dag dette har vært, til tross for at jeg var på konsert i går, kom jeg ikke hjem så alt for seint. I dag i Career Planning skulle vi ha en Elevator Speech, hvor man rett og slett skal presentere seg selv for eventuelle jobber man vil søke på. Vi hadde den bare foran klassen og lærer, men litt nerver var det inne i bildet. Jeg følte det gikk bra og kom meg fint igjennom. I tillegg måtte vi kle oss som vi skulle på et ekte intervju, så da var det på med kjolen, dressjakke og høye hæler. 

   

  Jeg tror kanskje karmaen min virkelig har nådd toppen denne uken! Da jeg kom i matsalen, får jeg vite at Business Ethics var kansellert, som betydde at presentasjonen til hele klassen ble avlyst (fordi vi har faget i bare 7 uker og vi har eksamen neste uke som vi må bruke tid på). Jeg kunne ikke vært mer i ekstase, så derfor tok vi Karoline og jeg turent til Walgreens for å hamstre proteinbarer, vi har nemlig inngått en godteavtale. 

   

  Jaja, UGGs til skolen var nok et smart valg, ellers så hadde jeg sett ut som bambi på isen. 

   
  SWEDISH HOUSE MAFIA

  Gleder meg helt sykt til i kveld!!!!!!!! Snakkes aldri ;)

   

     Best lunch ever

  Hei dere!

  Jeg tenkte bare å titte rask innom bloggen, for akkurat nå holder jeg på å drukne i alle arkene vi har fått i statistikk. Vi har del 2 i prøven og denne gangen har jeg øvd helt sykt masse! Så jeg håper virkelig at det går bra. 

   

  Jeg skal ærlig innrømme at jeg virkelig h-a-t-e-r å lage meg både frokost og lunsj, så derfor ble det en enkel og sunn variant i dag. Tihi.

   

   

   

   

   
  Outfit 19.02.13

  Hei søte!

  Som jeg sa tidligere skulle denne dagen feires med en god middag, så etter skolen tok jeg på meg skjerf, hjemmestrikkede votter, lue og trasket avgårde til butikken. Været i Chicago bestemte seg for å bli 20 grader kaldere enn i går og som vi nordmenn pleier å gjøre når det er kaldt; kle på seg!

   

  Om 15 minutter må jeg komme meg hjem for å lage middag med Karoline, før vi skal se basketball guttene spille årets siste hjemmekamp, som da betyr Senior Night. Jeg regner nok med å gjøre litt mer lekser i kveld, alltid like koselig!

   

   

   


   

  Genser/HM (fikk den av Linn) Leggings/Vero Moda Skjerf/HM (Karoline sitt) Klokke/American Eagle Outfitters

   

  Det siste bildet forklarer hvor lykkelig jeg er over at to av klassene mine ble kansellert i dag. Hihihiihihihihi

   

  Hvor har karmaen vært?

  Hei!

  Rask oppdatering før jeg løper bort i kantina. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, to av klassene mine har blitt kansellert i dag, noe som betyr kun 1,5 time på skolen og mer tid til fremføringen jeg har og en liten test i egentlig skulle ha i night class i dag. Jeg lurer virkelig på hvor karmaen min har vært i det siste, i alle fall ikke med meg. Dermed skal Karoline og jeg feire litt med å lage oss en god lakse-middag, ta sol og trene. For en herlig tirsdag, dere!

   

  Som jeg sa, Redbull gir meg vinger!!!

     I ren ekstase begynte jeg å lakke neglene mine. Snakkes!

   

  Redbull gir meg vinger

  Hei dere!

  Tro det eller ei, folkens, Elise sitter nok en gang på mitt favorittsted på hele campus, nemlig biblioteket. I likhet som forrige uke, blir denne også helt forferdelig og siden vi skal på Swedish House Mafia i morgen, er jeg nødt til å gjøre det meste i dag. Jeg skal love dere, den eneste grunnen til at jeg klarer dette hardkjøret er redbull, trening, sunt kosthold og nok søvn. 

   

  Men jeg må løsrive meg fra bloggingen og skrive ferdig presentasjonen om den etiniske bakgrunnen til Wal-Mart. 

     Fant et "søtt" bilde av meg på iphonen, så lenge jeg fortsatt er uten Macen min. Long time ago. 

   

  Macbooken er ødelagt ...

  Hei dere!

  Dette her er skikkelig vanskelig fordi jeg skriver fra en MacBook Air som jeg lånte på biblioteket (amerikansk tastatur), for det har seg sånn at min MacBook Pro har valgt å takke for seg, eller bare ta en pause. Skjermen er helt hvit med et grått eple i midten og mer liv i den er det ikke. Det er jo litt krise å være uten Mac, så jeg får ta den med meg til Apple Store i morgen og håper at de kan hjelpe meg.

   

  Jeg vet ikke helt om jeg foralte dere det, men i går var Karoline, Tonje, Shelby og jeg i Aurora for å se TVN-jentene spille i President Day Tournament og senere på dagen dro vi til Loyola for å se guttelaget i volleyball spille hjemmekamp. Det ble en del reising og vi var tilsammen borte i 14,5 timer, hahaha. 

   

  Jeg lover å poste noen bilder dersom Macen blir fikset!!

   

     Denne klokken fikk jeg av beste roomie, Thomas. Jeg har blitt helt hektet på rosa i det siste, så hva er vel bedre med en sjokk-rosa klokke? Jeg elsker den!

   

  Outfit 15.02.13

   

  Bluse/Forever 21 Solbriller/Gina Tricot

   

  Outfit 14.02.13  Skjorte/Forever 21 Strikkegenser/Topshop

  Valentines date?

  Hei dere!

  Nå er det straks natta for min del og jeg føler allerede på meg at helgen nærmer seg med stormskritt. ToppVolley har vært på besøk, så dermed ble vi med på en guide-tour og spiste lunsj med dem i matsalen. Jeg måtte løpe avgårde til debatten (som vi tapte ...) og senere dro jeg til frisøren. Jeg tror frisøren min er den nærmeste jeg kommer en date denne kjedelige valentinesdagen. 

   

  Etter å ha kastet i meg en brødskive med nugatti, dro Karoline og jeg på trening. Jeg hadde hviledag i går, så dermed bestemte jeg meg for å ta pyramide intervallen som jeg elsker så høyt. Jaja, Elise Ervum er ikke så flink til å lytte til kroppen, så her sitter jeg med to isposer på beina og er klar for frusterte fruer. Megaklar for helg med andre ord. 

   
   

  Oppskryt, spør du meg

  Hei søte!

  Jeg har vært våken siden klokken 8 og har fått en bra start på dagen. Bare en telefon med mami hjelper alltid på humøret. Nå finjusterer jeg på min del av debatten som gruppen min skal ha senere i dag og om 10 min må jeg komme over til Old Main for å møte gjengen fra ToppVolley. 

   

  Sorry meg, men valentines dagen er helt oppskryt og jeg skal love dere at det er verre her borte. Butikkene er pyntet med rødt og rosa fra topp til tå og alle snakker om de får en date i dag. Jeg skal heller tilbringe to timer hos min kjære frisør, kanskje like greit. Snakkes da!

   

  Give me some energy

  Hei!

  Altså, nå begynner jeg virkelig å bli lei. Selv om jeg har sovet 8 timer i natt, våkner jeg med en total angst om at alt er galt. Jeg klarer ikke å sette ord på hvordan jeg tenker eller føler, ikke har jeg noe spesielt hjemmelengsel, ikke har det skjedd noe trist i det siste, men alikevel er det en følelse som bare gnager. Jeg tror det hele kommer fra presset på skolen, jeg har så alt for mye å gjøre for tiden og det tærer ekstremt på både humør og energi. 

   

  Heldigvis kan jeg snart ta helg med god samvittighet, det betyr etter at jeg ferdig med debatten i morgen (noe som jeg faktisk gleder meg til å fremføre). På formiddagen/lunsjen i morgen kommer ToppVolley Norge med eks-trenere og lærer på besøk, noe som skal bli veldig koselig. Etter skolen skal jeg til min frisør for å fikse på etterveksten. Planene på fredag og lørdag skal jeg fortelle dere litt senere, men travel helg blir det i alle fall. Nå skal jeg se en episode med Desperate Housewives, før jeg legger hodet på puta. God natt. 

     Verste dagen på lenge

  Hei dere!

  Det er ikke mye jeg rekker å oppdatere dere på i disse dager, og i tillegg er dagene mine ganske så ensidige. For dere som ikke visste det, så bor jeg nå hos Thomas (min kjære "storebror"), fordi Tonje er på besøk og hun låner da min seng. Thomas bor helt på andre siden av campus og jeg skal love dere at jeg ALDRI skal bo der. Makan til bråk fra hovedveien, alt for mange trapper til 3 etasje, langt å gå til treningssenter, skole, butikk og t-bane, livet er hardt dere.

   

  Men for å være litt seriøs, våknet jeg av et forferdelig mas utenfor allerede klokken 08.00 og det var helt umulig å sove videre. Jeg bestemte meg for å lage en god frokost med yoghurt og brød med makrell i tomat. Egentlig har denne dagen føltes helt på vranga, hvor man har lyst å grine for alt og ingenting, og gjemme seg i et hull i bakken. 

   

  Heldigvis ble slutten på dagen mye bedre, da Karoline, Tonje og jeg dro for å trene etter night class. Det ble litt løping for min del (selv om jeg aldri burde gjort det), tøying, planke og volleyball. Tonje og jeg pepret i en stund og endelig fikk jeg føle på gleden av volleyball. Det var sååååå herlig!

   

  "Et smil kan skjule det meste". 

   

  Min kommende uke

  Hei dere!

  Denne uken må virkelig bli den verste og sikkert den beste på samme tid. Jeg har utrolig mye å gjøre, så jeg klarer ikke annet enn å se frem imot helgen. 

   

  Mandag - Prøve del 1 i operation management, volunteering på animal shelter (kose, leke og vaske katter og hunder med prosjekt-gruppen fra Career Planning)

  Tirsdag - Prøve i bible + night class

  Onsdag - Prøve del 2 i operation management, prøve i makroøkonomi

  Torsdag - Debatt i business ethics, TVN kommer på besøk!!!

  Fredag - Prøve del 3 i operation management og HELG ♥

   

  Jeg tror jeg heller skal legge meg i hi ....

     Verdens beste mamma

  Hei søte!

  Det er fortsatt søndag her i USA og jeg vil selvfølgelig ikke glemme å gratulere med mamma med morsdagen. Spesielt etter at jeg flyttet har jeg fått en større forståelse for hvor mye hun faktisk betyr for meg. Det å bo hundrevis av mil unna sin mor, får en virkelig til å tenke. Det er klart jeg savner henne hver dag, men gleden av å se henne og være med henne er så mye større når jeg er hjemme. Jeg setter mer pris på alt hun gjør og den tiden vi har sammen. 

   

  Du er rett og slett verdens beste mamma ♥

     Finally weekend

  Hei alle sammen!

  Jeg tror jeg og biblioteket skal snart gifte oss, for nå sitter jeg her nok en gang. Jeg klarer virkelig ikke å gjøre noe som helst av skolearbeid hjemme, så dermed tar jeg alltid meg en tur på biblioteket. Fredlig, stille og lettere å konsentrere seg. Jeg var allerede oppe og hoppet da klokken ringte 08 og kom meg igjennom en herlig intervalløkt. Det var litt tungt i dag, med tanke på at jeg løpte i går også. Derfor har jeg tenkt å ta treningsfri i morgen, sånn at kroppen kan få hvile litt.

   

  Nå skal jeg kjappe meg bort til der jeg skal ha en time med makroøkonomi og senere operation statistics. Etterpå må gruppa mi forberede seg til en debatt vi har neste uke og i kveld skal jeg tur downtown. Endelig helg!!!

   

  Ærlighet varer lengst - ikke sant?

  Hei!

  Da kommer et av mine ærlige innlegg hvor jeg rett og slett skriver ting rett ut, kanskje ikke så smart? Men jeg velger å gjøre det. Det er grunn til at bloggen min heter "volleyballelise" og det er fordi det er den idretten som står meg nærmest og som jeg elsker av hele mitt hjerte. 

   

  Da jeg gikk i 1. klasse på St. Olav VGS, fant jeg fort ut at det ble alt for lite spesifikk trening på volleyball, så derfor valgte jeg å starte på toppidrettsgymnaset på Sand. Dette var et valg som forandret meg veldig og hadde jeg ikke tatt det valget, ville jeg aldri vært i USA. Jeg trente volleyball 5-6 dager i uken i tillegg til kamper, turneringer og treningsleir, og ja, jeg hadde dårlige dager en gang i blant, men gleden av å spille volleyball gjorde meg i bedre humør.

   

   

  Hovedgrunnen til at jeg reiste til USA var pga. volleyballen, det å å få spille på et college-lag og det å få oppleve hvor stor idretten er i USA. Jeg skal innrømme at starten var veldig bra og tung samtidig, både fordi alt var nytt og at jeg var "alene" i et stort land uten de vanlige rammene jeg var vant til.

   

  Frem til skolen startet trente vi 6 timer hver eneste dag, men vi trappet ned til 3 timer da skolen begynte. Vi hadde ofte turnering på fredag (rett etter skolen) og hele lørdagen, og i nesten 2 måneder hadde vi opptil 5 kamper hver uke. Jeg skal love dere at det tar på. Jeg startet som opplegger og hadde en utviklingskurve som gikk ganske bratt oppover, men halveis i sesongen var det plutselig ingenting som stemte lenger. Den mentale delen gikk på en skikkelig smell og jeg slet utrolig med motivasjon og det å ha det ansvaret som en opplegger har på banen var vanskelig i nytt miljø. Jeg klarte rett og slett ikke presset og jeg satte meg skyhøye forventninger som jeg aldri klarte å oppnå. Dermed havnet jeg i posisjon hvor jeg tenkte mye negativt om meg selv. Jeg mistet gleden ved å spille volleyball, jeg hadde ikke lenger lyst å dra på trening og det hele føltes ut som en ekstra belastning.

   

   

  Treneren min kjente meg såpass godt, så han byttet meg til en annen posisjon. Jeg begynte å spille forsvar, og både selvtillit og motivasjon kom delvis tilbake. Da det gjenstod 3 uker igjen av sesongen, sa beina mine stopp og den verste beinhinnebetennelsen holdte på å ta knekken på meg. Jeg brukte 1 time før hver trening og kamp på å behandle de, og under hver oppvarmning var jeg nødt til å ta smertestillende for å komme meg igjennom smerten. En av de siste treningene før den siste turneringen gikk det virkelig over stokk og stein, alt var så vondt at jeg brøt sammen og treneren tok meg ut av treningen. Lille Elise i store USA som skulle klare alt på egenhånd, endte med å gå gråtene av banen i ren frustrasjon av alt. 

   

   

  Etter den siste kampen i sesongen satt Karoline og jeg i to timer på kontoret til treneren vår og gråt, mens han prøvde å roe oss ned. Jeg har aldri følt meg så langt nede før og tanken på at både mamma og pappa befant seg på andre siden av jorda, gjorde ikke saken noe lettere. Mamma kunne til og med se når vi skypet at jeg ikke hadde det noe bra. 

   

  Nå har jeg ikke tatt i en volleyball siden starten på november, jeg kan delvis løpe normalt i 30 minutter uten smerter, jeg får bedre karakterer på skolen og føler meg mindre stresset. Men jeg savner jentene, det samholdet vi hadde, og jeg savner alt det gode som volleyballen medførte. 

     Det er klart jeg har vurdert å spille neste sesong, for da vet jeg hva jeg går til og kan forberede meg bedre, men jeg har delvis tatt avgjørelsen at jeg ikke skal spille. Skolen går fremfor alt og en god utdanning er det som er det viktigste for meg. 

   

  Det er kanskje litt rart å skrive dette nå, men for de nærmeste er dette ingen overraskelse, men kanskje en større forklaring på hvordan jeg faktisk hadde det. Vi får besøk av TVN neste uke med elever som ønsker å se hvordan college-livet er i USA og jeg skal ikke skremme dem, men det er sånn realiteten er. Og jeg kan skrive under på at det er ikke bare jeg som har kjent på denne følelsen, som sagt har jeg mange norske venner som spiller volleyball i USA og Canada. 

   

  Helt til slutt er jeg glad for at jeg fikk denne muligheten og angrer ikke på at jeg fikk være en del av volleyballfamilien på North Park.

   

  Zero concentration

  Hei og hopp!

  Nå sitter jeg på biblioteket for å skrive ferdig en slags jobbsøknad som vi skal bruke i timen i morgen, men konsentrasjonen er ikke helt på topp, så det går litt treigt.

   

  Det ble styrke på treningen i dag, for beina mine var ganske tunge etter intervalløkten i går, så jeg tenkte å gi de en liten pause. MEN, i morgen er jeg tilbake på mølla. Jeg virkelig elsker å løpe nå!!!

   

  Okei, skal slutte å ta bilder av meg selv på biblan og heller gjøre noe fornuftig. Snakkes :)

     Motivasjon på topp

  Hei søte!

   

  Nå sitter jeg på kjøkkenet og klokken har bikket over til midtnatt. Vi kom oss ikke fra treningssenteret før i 23-tiden, så da tar det litt tid før man kommer seg i seng. Selv om kroppen ikke har vært helt i form, klarte jeg å fullføre pyramide intervallen min med glans, så da kan jeg skrive under på at viruset i kroppen er borte og det føles så bra. 

   

  For å ikke vri meg i smerte i natt, sitter jeg med en pose frosne reker på knærne. Ja, det var det første jeg fant i fryseren! Man må jo bare bruke fantasien iblant. Nå skal jeg ha skjønnhetssøvnen min, god natt.

   


  Tattoo - Crazy girl

  Hellu!

  Karoline og jeg var som sakt på Belmont for å bli merket for livet, IKKE JEG DA, jeg var bare med som støttespiller. Karoline tok verdens fineste tattovering på venstre side ved ribbeina. Det hele tok bare litt over en time, så designet var allerede ferdig da vi kom dit. Jeg har aldri sett noen ta tattovering før, så dette var litt nytt for meg også. 

   

  Da Karoline var ferdig, spurte tattovøren: Du skal ikke ha en du også da? Tror ikke det altså. For dere som lurer: Karoline syns ikke det gjorde så vondt og det er hennes første. I tillegg sa han at det var en av de verste stedene å ta tattovering. Flink jente!

   

  Karoline syns det er så morsomt når jeg sender snap chats til folk. Haha! Tatt på fersk gjerning.

   

  Tuppen og lillemor på tur til Belmont

  Hei dere!

  Denne natten må ha vært en av de verste på lang tid. Vi sluttet riktignok å prate i 12-tiden, men pga. heftige smerter i leggene, klarte jeg ikke å falle til søvn før i 03-tiden. Flotters, spør du meg. Så ja, jeg tok hintet om at jeg ikke skulle løpe på dagens morgentrening, dermed ble det styrke på armer og bein. Som om det ikke skulle være nok, klemte jeg også pekefingeren i do-døra. 

   

  Etter skolen og en kjapp tur innom en av mine Professors, tok vi toget til Belmont. Hva vi skulle gjøre der, det kan jeg fortelle mer om imorgen. Selv om klokken bare er halv elleve, skal jeg se ferdig Sirkus Northug (favorittprogram nummer 1) og komme meg i seng. I morgen venter en lang skoledag og kveldstrening med Karoline og Max. Skal nemlig lære meg noen fotballtriks, så ønsk meg lykke til.

   

   

  ÆÆÆÆÆÆ, på torsdag får vi besøk av søteste Tonje

   

  Winter at North Park University

  Håper dere likte bildene mine!

   

  Super Bowl night at North Park

  Hei!

  Beklager dårlig blogging i helgen, men i går fikk det faktisk ikke an å laste opp bilder på bloggen. Nok om det. I går var det årets største høydepunkt for amerikanerne, nemlig Super Bowl. For dere som ikke vet hva det er, er dette finalen i amerikansk football. Dette er den største tv-begivenheten gjennom året og reklamene er de dyreste i verden. Både twitter og facebook ble mer eller mindre spammet for oppdateringer om selve kampen og det såkalte "half time show". 

   

  De hadde satt opp storskjerm i Hamming Hall på skolen, og i tillegg serverte de maaaaasse godteri, brus og pizza. Ravens vant knepent over 49ers!

   


   

  Studentpike på en lørdagskveld

  Hei søte!

  I natt sov jeg 12 timer pga. en aldri så liten forkjølelse som har inntatt kroppen min. Alikevel dro Karoline og jeg på helsesenteret, noe som ga utslag da jeg ikke klarte å gjennomføre en vanlige intervallen jeg pleier å løpe. Jaja, tok meg heller en dusj og vandret igjennom snø og kulde for å studere litt på biblioteket. Jeg har bestemt meg for å få unnagjort en del lekser denne helgen, for til neste uke kommer Tonje (les gjerne bloggen hennes) på besøk og da kan jeg tenke meg at prioriteringene blir litt annerledes.

   

  Nå skal jeg rive meg løs fra bloggen og skrive litt mer. God natt nordmenn!

     Movie night with my girl

  Hei!

  Denne dagen startet alt annet enn bra for meg, men etter pilledosen som jeg har inntatt de siste dagene, har jeg faktisk blitt mye bedre. Karoline og jeg tok en tur på Mc Donalds og vi fikk brått enormt med energi, noe som endte med at vi ryddet og omøblerte rommet. Vi avsluttet kvelden med popcorn og Big Daddy. 

   

  Nå tar vi kvelden og vi er tilbake med vår kjære dobbelseng. Tipper vi kommer til å slåss før vi legger, sånn som vi alltid pleier.

   

   
  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits