• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • The office

  Hei! Nå er jeg så klar for helg, denne torsdagen har kun bestått av skole. Vi spilte siste runde med Acquire i strategic management-klassen og jeg kom endelig på 2. plass og gruset to av guttene jeg spilte mot. Meget fornøyd med det! I management and leadership hadde jeg en innlevering som måtte inn i dag, og selv om den bare skulle være på 2 sider, ble jeg sittende så utrolig lenge med den oppgaven. 

  Denne helgen er det også Super Bowl, som for amerikanerne er den helligste dagen i året. Lita og jeg skal bort til guttene sammen med Kayla og hennes roommates, der blir det masse mat og selvfølgelig se kampen mellom Seattle Seahawks og New England Patriots. 

  "I guess you are used to the cold weather"

  Hei! Jeg tenkte på å lage et litt morsomt innlegg og idéne strømmet på i det jeg skulle legge meg i går kveld. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg syns amerikanere er noen rare skapninger, men vi nordmenn er ikke noe bedre selv, og det er en av tingene jeg har lært av å bo nesten 3 år i USA. 

  For 2 uker siden fikk Lene, Ellen og jeg låne bilen til en kompis for å kjøre til Ikea og matbutikken. Det var det verste snøværet jeg har sett på lenge og jeg spurte om han hadde vinterdekk, og det hadde han selvfølgelig ikke. Altså, her skjønner jeg virkelig ingen verdens ting. Folk i Chicago vet de får kong vinter på besøk hvert eneste år og alikevel går de mann av huset hver gang det daler ned et par centimeter med snø. 

  De er også veldig flinke til å overdrive, så nå som det er en såkalt snøstorm i New York, stenges både skoler, matbutikker, veibaner og det hele. Jeg kan aldri se for meg at skolen hjemme i Norge kommer til å stenge pga. snøvær. Da jeg var liten var det bare å tre på seg skiene og gå til skolen, uansett vær. 

  En annen ting som fasinerte meg var en gutt på skolen som gikk rundt i t-skjorte i går. Kjære deg, det var faktisk -4 grader og vi bor ikke i California. Jeg trasket som vanlig rundt i min store vinterjakke, votter, lue, skjerf og uggs. I tillegg pleier mine amerikanske venner å mobbe meg fordi jeg alltid går med så mye klær, og da referer de spesielt til mine vinterjakker. Er det en ting jeg virkelig hater, og da mener jeg hater, så er det å fryse. Jeg kan gjerne være ute i flere timer, men da skal jeg ha varme og gode klær på.

  Og så, for å ikke glemme alle de som tror at jeg bor på Nordpolen. Hver gang jeg møter nye mennesker sier de gjerne: "Du er vel vant til kulden du!" eller "Det er vel mye kaldere der du kommer ifra". Men når sant skal sies, amerikanerne har null peiling på hva som skjer i resten av verden og de tror de er det eneste landet som eksiterer. De fleste av dem har ikke vært utenfor landegrensene, så er det kanskje ikke så rart at de er som de er? Men, herlighet for noen skjønne mennesker de er. 

  Snøstorm

  Hei! Så kom snøen til Chicago igjen, ikke akkurat noe jeg hoppet i taket for, men litt uflaks må man ha. Dere har vel kanskje sett i nyhetene at det herjer en storm over New York-traktene de siste dagene? Karoline som bor i Boston har ikke hatt skole siden i går, og de har stengt matbutikker, skoler og veibaner. Vi har heldigvis ikke sett noe til den snøstormen her!

  Jeg bestemte meg for å stå opp tidlig i dag og ta meg en løpetur ut i kulda. Etter en hard beinøkt med Kayla i går, tok det ikke akkurat lang tid før melkesyren meldte inn ankomst. Men deilig og kaldt skal jeg love dere det var :-)

  Irriterende naboer

  Hei dere! Altså jeg tror de som bor over oss har pusset opp hver eneste søndag siden jeg og Karoline flyttet inn her, og er dere klar over hvor irriterende det er å våkne opp til lyden av støvsuger og hammer omhverandre. Så ja, denne frøkna våknet av seg selv allerede klokken 8 og det på en søndag. Og siden treningssenteret på skolen ikke åpner før om 2 timer, så får jeg vel heller svinge vaskekosten en runde her hjemme. Kåken så ikke akkurat like pen ut som huset hjemme i Sarpsborg når jeg kom hjem i natt. Heheh!

  I kveld skal jeg bare slappe helt av og nyte kvalitetstid med min roommate. Kjenner jeg oss rett blir det nok noe godt å spise og et par filmer på skjermen. Slike søndager liker jeg!

  Tough Mudder

  Hei dere. Håper dere har hatt en fin helg så langt! Det var så deilig å våkne opp i dag morges og vite at jeg faktisk la meg ganske tidlig i går til tross for bursdagsfeiring. Det liker vi! Jeg gikk bort til Kayla og guttene for å planlegge spring break og nå er nesten alt i boks, og det til en billig penge. Jeg gleder meg så mye. Etter noen late timer på sofaen, bestemte jeg meg for å løpe samme ruten som i går. Jeg hadde forventet at beina skulle være litt tyngre i dag, men jeg satte ny rekord fra den i går. Egentlig liker jeg best å løpe mest mulig på gress for å ikke få vondt i leggene, men det skulle visst vise seg at snøen hadde smeltet fra i går og da var alt skikkelig gjørmete, haha! 

  Elisabeth kommer snart over og så skal vi se bort i hallen å se på guttenes basketballkamp. Etter kampen kommer gjengen over, så dette kommer til å bli en trivelig kveld! 

  New In

  Hei! Beklager for dårlig oppdatering denne uken, leksene og prosjektene kommer på løpende bånd allerede, så det er viktig å henge i. På onsdag reiste Karoline hjem og heldigvis rakk jeg å være med på flyplassen for å si hadet. Det var vært en uke uten like! Jeg har kost meg så mye, og jeg skal innrømme at jeg har savnet de koselige samtalene før vi legger oss, og selvfølgelig når hun prøver å kile meg til døden. Den jenta er gull verdt!

  Denne morgen dro jeg på meg ull-undertøy, en varm tights og løpesko for å ta fatt på parken rett i nabolaget. Å løpe på en tredemølle er seriøst gørr kjedelig, da tenker jeg det er bedre å løpe ute i kulda. Deilig med frisk luft :-)

  På tirsdag da vi jentene var downtown for å spise sushi, tok vi en tur innom VS for å sjekke ut salget. Jeg har lovt meg selv å snøre igjen lommeboken, men da jeg fant disse body sprayene til bare 3 dollar, måtte jeg slå til. Har egentlig bare ventet på at de skulle være på salg. Disse body sprayene er veldig populære og jeg syns det er greit å ha en billigere variant så jeg slipper å bruke opp min vanlige parfyme!

  Friends Sushi

  Hei! Jeg har tidligere sagt at jeg liker veldig godt å gå skolen, og jeg tror ikke jeg liker det noe mindre etter denne tirsdagen. I dagens strategic management spilte vi et brettspill som heter Acquire, og det hele går egentlig ut på å bygge forskjellige selskaper, kjøpe aksjer i både ditt eget selskap eller i noen andre sitt. Og selvfølgelig, på slutten er det den personen med mest fortjeneste som vinner spillet. 

  Etter 4 timer på skolen, dro Lita, Karoline og jeg downtown for å spise på en sushi restaurant. Det er Karolines siste kveld, så vi måtte passe på å gjøre noe koselig. 

  Hvordan er det å ha undervisning på engelsk?

  Hei! Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive noen ord om hvordan det er å ha all undervisning på engelsk, og det skal jeg nok klare! 

  Først vil jeg bare påpeke at jeg aldri var noen kløpper på engelsk, hverken på ungdomsskolen eller videregående. Det var først da jeg begynte på ToppVolley Norge i 2. klasse hvor jeg ikke hadde noe valg. Min trener foretrekket å snakke engelsk, samt andre trenere som bare snakket engelsk. Vi reiste en del i Europa, og da ble jeg plutselig tvunget til å prate mer og mer. 

  Jeg skal innrømme at i starten var det vanskelig å ha all undervisning på engelsk, og spesielt når jeg skulle skrive min første innlevering hvor jeg ble vurdert på lik linje med amerikanerne. Når jeg nå tenker etter, er jeg glad for at jeg har alt på engelsk, for jeg har hørt at på blant annet BI, så har man undervisningen på norsk, men du må kanskje kjøpe en bok du trenger på engelsk. Dessuten er det mye lettere å finne skolebøker på engelsk, vil jeg nå si pga. utvalget på ebay og amazon. 

  Det tar ikke lange tiden før du prater flytende engelsk, hvertfall når vi har det grunnleggende fra skolen hjemme. Jeg husker veldig godt mitt 3. semester hvor jeg hadde mikroøkonomi, og det var veldig ofte jeg ikke forsto hva læreren snakket om fordi han brukte så mange vanskelige ord. Det er da det er lurt å ha tett kommunikasjon med lærerene, fordi de hjelper deg gjerne dersom du har problemer. Aldri vær redd for å spørre om hjelp, de forstår at du kommer fra et annet land og har noen ganger vanskeligheter for å forstå alt. 

  Ellers vil jeg si at alt kommer egentlig av seg selv. Det er jo sånn at øvelse gjør mester, og sånn er det med språk også. Jeg merker at mine innleveringer er betydelig bedre bare fra mitt første år. Også vil jeg si at dersom du prøver å være aktiv i timene (hvis det er mindre klasser), lærer du veldig mye av deg selv og språket. For meg hjelper det å ta masse notater for hånd i timene, for da lærer jeg hvordan jeg skriver ordene og samtidig får jeg også en oversikt over hva jeg lærte. 

  Håper dette var til hjelp! Jeg har også skrevet et innlegg om hvordan det er å studere i USA generelt. Trykk her. 

  Beautiful campus

  Hei! Se så fint og hvitt det er på campus. Jeg startet dagen med 30 minutter på sykkelen etterfulgt av den styrkeøkt på overkroppen. I dagens eneste time tok jeg med Karoline for å først vise henne det nyeste bygget på skolen, Johnson Center. Vi diskuterte hva som kjennertegner en legende eller et forbilde! 

  Nå lager Karoline og jeg pannekaker, eller jeg kan vel si at Karoline er den som tar ansvar her ;-)   Lunch time

  Hallo! For en fin torsdag jeg hadde! Jeg var så heldig at jeg hadde bare en time på skolen i går, så da dro Karoline, Lita, Kaitlyn og jeg på lunch på Tre Kroner hvor jeg spiste en god brokkoli og cheddar pai, nam nam. Karoline og jeg gikk også bort for å trene litt volleyball, og jeg merket at jeg ikke har tatt i en volleyball siden sesongen sluttet. Litt rusten med andre ord! På kvelden hadde vi jentene taco-kveld, det er alltid koselig :-)

  Verdens beste kommer hit

  Heihei! Sitter her i senga med en god porsjon havregrøt, appelsin juice og God Morgen Norge, livet som student! Det er litt deilig at jeg ikke begynner på skolen før 14.15 i dag, men med det får jeg testet hvor strukturert jeg er ved å stå opp tidlig og samtidig få unnagjort ting som skal gjøres før den tid. 

  Nå må jeg få gjort ferdig årets første innlevering og komme meg på trening. Senere i dag kommer Karoline, og jeg har ikke snakket om noe annet de siste dagene, for jeg gleder meg så mye til å tilbringe masse tid med henne! Hurra for bestevenner ♥  Foto: Karoline

  BBQ Chicken Salad

  Hei! Jeg startet som sagt opp med to nye klasser i dag, og så langt virker det som de er veldig spennende! Det ser ut som det blir mye gruppearbeid og prosjekter fremover, men det passer meg egentlig helt fint, for det er noe jeg virkelig liker å jobbe med. 

  I strategic management klassen har jeg min favoritt professor Kamienski. Når du møter han første gangen, virker han som en rar, skummel og spesiell type, men når man blir kjent med han, er han utrolig morsom og veldig hyggelig. Siden det var første time i dag, pleier han som vanlig å fortelle hva som forventes av oss studentene. Han har en skikkelig streng regel med at dersom vi skal skrive en e-mail til han, må den være 100% korrekt skrevet, og det er ingen unnskyldning for oss internasjonale studenter heller. Hvis han får en e-mail som oser av feil, pleier han å vise den til klassen sånn at vi kan lære, men egentlig mest for å le av det, haha! I dag viste han oss en mail med hele 11 skrivefeil og de er alltid anonyme, men han hadde pc'en sin på storskjerm og uheldigvis poppet mailen hans opp og hele klassen kunne se hvem som hadde sendt den mailen. Flere av oss kjente til denne fyren, så vi lo så vi gråt, haha! Uff, så slemme vi er, men det er litt av gamet i klassene hans :-)

  Treningen i dag bestod av 30 minutter på sykkelen, som gjorde så utrolig vondt i rompa fordi vi syklet intervaller på boot camp i går. Etter trening lagde jeg bbq chicken salad som er min favorittsalat på panera bread. Må si den ble nesten like god som den jeg pleier å kjøpe! 

  Good morning

  God morgen fra Chicago! Eller det blir vel god ettermiddag for dere der hjemme. I dag begynner jeg ikke på skolen før 11.40, da blir det å vaske klær, rydde rommet og gjøre klart til Karoline kommer på besøk i morgen. Jeg gleder meg helt utrolig mye til å se min aller beste venninne igjen, og beste av alt, hun skal være her i en hel uke! 

  Klassene jeg skal ha i dag heter strategic management og management and leadership, veldig spent på hva vi skal gjøre der. Heldigvis har jeg min favoritt professor i to av klassene dette semesteret, så det lover bra! 

  Det er viktig å slå svenskene

  Hei dere! Jeg skal innrømme at jeg har en ganske fin timeplan i år, for denne jenta har nemlig bare en klasse på mandag, som da betyr masse fri og tid til andre ting. Klassen vi hadde i dag heter Olympism og handler enkelt og greit om OL's historie og alt rundt det. Grunnen til at jeg tar denne klassen er fordi det er en skriveklasse som jeg må ta for å fullføre bachelorgraden. 

  I timen snakket vi om hva som er viktig med OL og de fleste svarene lød slik; å være stolt av landet sitt, bli best, sette nye rekorder, vinne mest gullmedaljer osv. Lita sitt svar: For Norge er det alltid viktig å slå svenskene! (jeg trodde jeg skulle knekke sammen av latter når hun sa det, men det er jo sant, hehe)

  Kayla spurte om jeg ville bli med på boot camp etter skolen, og det turte jeg ikke å si nei til. Det ble en skikkelig sliteøkt med masse forskjellige øvelser i sirkeltrening. På kvelden spilte basketballguttene hjemmekamp, som de vant overlegent! 

  Kickstart på ny uke

  Hei og god mandag! I går tok Lene, Ellen og jeg turen til Ikea for å handle litt og selvfølgelig for å spise kjøttboller med potetmos. Ikke at jeg kjøpte så mye, for det eneste som sto på listen min var nytt dusjforheng, så spennende! Vi stoppet også innom Jewel Osco for å handle inn mat, for det var ikke så mye som en vannflaske inni kjøleskapet når jeg kom tilbake, haha! 

  Denne mandagsmorgen startet jeg med havregrøt og God Morgen Norge på senga, det kaller jeg bra start på uken. Nå kom jeg nettopp hjem fra trening, og jeg skal si det var hardt å komme igang igjen etter noen late dager på sofaen hjemme. Men det er absolutt verdt det! Om 2 timer skal jeg på skolen, så jeg tenkte å kjøpe meg noen notatbøker før den tid. Vi snakkes :-)

  Vakre, vakre Chicago

  Hei! Da er denne frøkna endelig på plass i Chicago for siste gang. Det er litt rart å tenke på at dette er mitt siste semester, og at jeg snart har bodd her i 3 år. Tiden flyr avgårde! Flyreisen gikk veldig greit til tross for litt forsinkelser her og der. Det var jo ikke akkurat sol og sommer da jeg forlot Gardermoen :-)

  Rett før vi skulle lande her i Chicago, tok pilotene en ekstra tur over Lake Michigan sånn at vi fikk se den fantastiske utsikten over byen. Det var litt av en opplevelse! Nå skal jeg pakke ut av koffertene og skrive handleliste til butikken senere i dag. Vi snakkes!

  Storfint besøk

  Hei! For en lykke - Unni har nettopp bestilt billetter til enda en tur til Chicago! Hun var på besøk i april 2013 sammen med Elise, men denne gangen kommer hun helt alene. Fy søren, så heldig jeg er som har gode venner som vil komme på besøk :-) Dermed er det bare å telle ned dagene til nok en fin påske sammen med min bestevenninne. 

  Har du vært i USA før? 

  Winter wonderland

  Hei! Jeg har jo bedt til værgudene i en god stund om at vi på østlandet også kunne få litt snø i år, og de hadde tydeligvis hørt bønnene mine, for makan til fin og hvit romjul har jeg ikke sett på lenge. Snøen er bare mye mer vakker her hjemme enn i Chicago. Det gir meg en helt spesiell ro og glede!   Nyttårsforsett? Oppskryt?

  Hei! Du har vel sett alle de nye medlemme som trapper opp på treningssenterene i håp om at de endelig skal få en sommerkroppen som de alltid har drømt. Det er så typisk nå som det er starten på et nytt år, men vet du hva? Da jeg leste dette innlegget på bloggen til min bestevenninne, ble jeg nok en gang minnet på at det faktisk er helt tåpelig å ha disse urealistiske nyttårsforsettene. Hvorfor trenger vi et nytt år for å lage oss nye mål og samtidig komme i gang? For min del kan jeg lage meg et mål på bursdagen min, julaften, egentlig når som helst. 

  For meg som spiller volleyball, har det vært naturlig at jeg har lagt mine mål i forkant av sesongen, gjerne også før jeg starter på sommertreningen. Dette er også for å se at jeg blir bedre i treningen. Jeg syns også det er helt meningsløst å sette slike mål som; jeg skal bli i bedre form, jeg skal få en fin kropp til sommeren, jeg skal spise sunnere. Ja, det hjelper kanskje for noen, men jeg er ganske sikker på at de fleste av oss ikke helt vet hva vi legger i disse målene. Jeg vil heller si det er noe vi ønsker, ikke nødvendigvis noe vi går inn for. Sett konkrete mål for hva du vil oppnå! Små og store mål er også optimale, for de små målene kan også lede til de større målene. Et mål skal heller ikke være for lett, for det skal kjennes bra å oppnå et mål, og at du virkelig har jobbet for det. 

  Dermed velger jeg personlig å ikke sette meg noe nyttårsforsett, men heller mindre mål igjennom året som jeg kan måle underveis. Det er da lettere å se fremgangen. Lykke til med målsettingen :-)  New Years Eve

  Hallo! Håper dere hadde en fin nyttårsfeiring i går. Unni kom til meg på kvelden hvor vi spiste middag med mamma og pappa, og senere ordnet oss til finstasen. Utover kvelden tok vi turen til Fredrikstad for å feire med Maren og Birgitte, samt vennene til Birgitte sin kjæreste. Det ble en veldig koselig kveld med masse fyrverkeri og gode venner. 

  Jeg tror det er et tegn på at 2015 har startet og at julen er over, i dag våknet jeg opp til at all snøen var borte.. Må innrømme jeg ble rimelig skuffet, haha!

  Verdens beste Unni!

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits