• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Norwegian breakfast in Chicago

  Hei!

  Deilig med fri fra skolen, men jeg ble selvfølgelig påminnet av mine professors at vi måtte ta igjen det tapte skolearbeidet. Bank i bordet!

  I USA har jeg hatt problemer med å finne frosne, grove rundstykker som jeg kan steke i ovnen til frokost eller kveldsmat. Det er ikke så veldig fristende med fete pannekaker, bacon og masse egg til frokost, og hvertfall ikke de ekle brødene de selger her. Heldigvis fant jeg et slag på Whole Food Market rett før jul. Og med litt pålegg medbragt fra Norge, har jeg dagens frokost. 

  Nå skal få på meg treningsklær og traske igjennom snø og kulde bort til treningssenteret. Ha en fin tirsdag kveld ♥

  #utveksling

  Skolen er stengt pga. snø?

  Hei!

  For en avslappende mandag kveld dette er, Dorthe Skappel-genser, tøfler, pjuske-pledd og TV2 Sumo foran meg. Det har kommet et nytt program på TV2 som heter "Vinnerskalle" og handler om Aksel Lund Svindal, da var jeg allerede solgt. For en kjekk mann!

  Jeg startet uken rolig med kun 1 forlesning, for så dra på volleyballtrening. Så lenge det er off-season nå, har de noe som heter open gym, hvor alle som vil kan være med å trene. Da blir det volleyballtrening for meg 2 ganger i uken, samt styrke og kondisjonsøkter. Dette blir bra!

  Helgen kort oppsummert: lørdag startet jeg med en intervalløkt, deretter en volleyballøkt med Karoline, jobbet på basketballkampene og nøt kvelden med mange, gode venner. Søndag derimot hadde vi styremøte med ANSA Illinois for å planlegge den årlige middagen/festen. Karoline og jeg ble også bedt bort til Jane og Kevin på middag, hvor vi fikk servert kyllingbiter, green beans, søtpotet i hvit saus med ris og cookie dough is til dessert mens vi så filmen "Now you see me" .

  I dag fikk vi melding om at skolen er stengt i morgen pga. det kalde været ute. Det er -30 celcius og man kan tydeligvis få frostskader på 1 minutt. Jeg kan bare bekrefte med engang at det ikke er såååå ille. Hallo, jeg har vært ute en vinternatt før, så dette er piece of cake, folkens :-)

  Mitt søte nabolag.   Elisabeth, Jon, meg og Reggie. 

  #utveksling

  På flyttefot

  Hei!

  Jeg kjører på med kjerringrådene, smører tigerbalsam på hele kroppen for harde livet og satser på at jeg snart blir frisk. Når Karoline var ferdig på skolen, gikk vi bort for å trene styrke. Jeg merker at selv om jeg er syk, føles kroppen veldig lett og jeg hadde masse energi under hele økten. 

  Kevin og Jane har da flyttet inn i ny leilighet, så vi hjalp dem med å bære møbler og litt saker. Litt trist at de bor mye lenger borte fra oss nå, men de kommer heldigvis på middag til oss veldig snart. Ellers så dro vi på en stor matbutikk, som Jane anbefalte oss. Karoline og jeg var helt i himmelen da vi kom inn døra, for ett utvalg av varer! 

  Flinke jenta som bærer klesstativet. 

  Haha, bildet er fra filmkvelden vi hadde i går. College-livet ♥

  #utveksling

  Kjerringråd mot tett nese

  Hei!

  For en lang og slitsom dag. Jeg våknet med den tetteste (om det i hele tatt er et ord?!) nesa i hele universet. Heldigvis ble jeg litt bedre etter en lang dusj og et par paraceter. Skoledagen derimot, den har vært så som så. Startet med å få hoste-anfall i den første time og slik fortsatte det utover dagen. 

  Jeg har fortsatt med mitt lille prosjekt om å teste ut alle rare kjerringråd jeg har kommet over i det siste, og i dag ble det varmt vann med sitron-dråper, som smakte pyton. I tillegg kom Kevin med et av de beste rådene noensinne, smøre tigerbalsam rett under nesa. I førsten kjente jeg ikke lukten, men etter et par minutter åpnet hele systemet seg. Haha!

  I kveld skal vi skal skikkelig film-kveld med kakao, frukt og masse annet godt. Nammm! Jeg legger også ved noen bilder fra gårsdagens basketballkamp som North Park vant 73-68.   #utveksling

  Happy Hump Day

  ... som vi sier her i USA, og det betyr at vi er halvveis i skoleuken eller for noen andre, arbeidsuken. I dag våknet jeg opp med sår hals, og jeg har brukt litt tid på å lese om kjerringråd på forskjellige nettsider. Det er så mye rart som har blitt skrevet. Det står blant annet at man kan ta en shot med en alkoholholdig drikke (gjerne vodka eller konjakk), gurgle saltvann, spise alt som er surt, ikke drikke og spise noe med melk, sove med skjerf og generelt slappe av. 

  Nå sitter jeg og skriver en definisjon på utilitarianism eller på norsk, utilitarisme. Det er litt festlig å skulle skrive noe på engelsk, når jeg knapt nok ved hva det innebærer på norsk. Jaja, professoren vet at jeg er internasjonal student, så forventingene hans er nok ikke skyhøye. 

  #utveksling

  Do you wanna build a snowman?

  Hei søte!

  Jeg skulle rekke å oppdatere dere i går, men det gikk i vasken da jeg viet all min tid til lekser og koselig prat med mine roommates. Kort forklart, det er fortsatt masse vann i leiligheten til Jane og Kevin, så de flyttet inn her igjen i går. Det beste med at de bor her, er at det alltid er noen hjemme og at Jane er sinnsykt flink på å lage mat. Så nå blir det ordentlig middag hver dag denne uken, og da klager ikke jeg i alle fall.

  Ellers så har det kommet masse snø i natt, så da Karolie og jeg gikk på morgentrening, kom vi nesten ikke ut døra. Litt overdrevet, men mye snø er det. Jeg syns det hele er komisk, for amerikanerne + snø = dårlig kombinasjon. Bilene sitter bomfast i snøen, brøytebilene ser ut som vanlige biler og de er 3 personer for å gjøre jobben, alle kjører rundt med sommerdekk og det er generelt mye kaos.   Bluse/Abercrombie and Fitch (Karoline sin) Strikk/Forever 21 Jeans/HM Klokke/Marc by Marc Jacobs

  #utveksling

  Kamera uten lader?

  Hei!

  Da har frøken Ervum vært i Chicago i over en uke, og det føles egentlig ut som 4 uker. Dagene har gått så utrolig sakte hittil. I går (lørdag) måtte jeg downtown en tur for å kjøpe meg ny lader til kameraet. Jeg klarte å legge igjen laderen hjemme i Norge, og siden jeg ikke har tid til å vente med at mamma skal sende den, var jeg nødt til å kjøpe en. Det snødde seriøst alle veier i går, så jeg måtte pakke meg godt inn og jeg så ut som en vandrende eskimo. Alt for å ikke fryse!

  Karoline og jeg fikk også lagt inn en styrkeøkt før treningssenteret stengte, og vi kunne ta helgen med god samvittighet. På kvelden kom noen av jentene over og vi hadde det så koselig. "Ring of fire"-spillet tok helt av og jeg lo så jeg gråt, i tillegg laget Kaitlyn en regel om at vi måtte snakke med en random engelsk aksent under hele leken. 

  Nå ligger jeg i sengen og ser første episode av "Hvordan overleve" på Tv2 Sumo. For et fantastisk program!

  #utveksling

  TGI Friday

  Hallo!

  Håper dere går en fin helg i møte, det gjør i hvert fall jeg. I går klokken 7 på morgen, var Karoline og jeg på plass på Helwig for å trene vårt styrkeprogram. Da vi skulle gå ned i selve styrkerommet for å ta knebøy og markløft, var det helt stappet med american football-gutter overalt. Vi besteme oss for å like så godt bli der og trene det vi skulle. Det er så mange som føler seg utilpass å være der nede og snur i døra, fordi det omringet av gutter, men det er egentlig bare tull-ball å tenke sånn. Vi kunne ikke klage på stemningen, for musikken sto i taket, guttene makset, så de gikk rundt og jublet og heiet hverandre frem. 

  Jeg merker at skoledagene går fortere, nå som jeg har en litt normal timeplan. (Jeg lover å legge den ut snart!) Caroline og Lene ble med meg hjem for å se sesonges første episode av Bloggerne, før Caroline, Karoline og jeg hadde tidenes lekse-date. 

  I dag er det fredag og det betyr at jeg har en kort dag på skolen, og vi skal garantert finne på noe gøy i kveld ♥

  #utveksling

  North Park vs. Elmhurst

  Hei dere!

  Nå blir det en kjapp oppdatering, før jeg må fyke avgårde til dagens første time. På tirsdager og torsdager har jeg som sagt skole fra 10-15, så da går hele dagen i ett. 

  I går var jeg endelig tilbake på jobb, og føler jeg har mer motivasjon enn noen gang. Å være en fotograf er ikke alltid like lett, spesielt når ideene er få. Kampene i seg selv var veldig underholdene og jevnt fra start til slutt. Uheldigvis tapte skolelaget vårt 70-67.   #utveksling

  Gratulerer, lillebror!

  Hallo!

  Da har jeg virkelig kommet i gang med de nye fagene på skolen og i går hadde jeg timer fra kl 10 til 15. Heldigvis er det en god blanding, selv om det meste går i økonomi. Noe sier meg at jeg kommer til å bli helt rå på Excel etter 4 måneder med Foundations of Finance, fordi min professor rett og slett elsker det. 

  Karoline og jeg har også kommet godt i gang med treningen og armene verker til tusen. Derfor er planen i dag å sykle og se et par episoder med Sirkus Northug. Ikke nok med det, jeg skal også jobbe litt i kveld og gleder meg til å bruke noen nye ideer jeg fikk av onkel. 

  Bruker denne anledningen til å gratulere min lillebror med 16-årsdagen, selv om jeg allerede har sagt det sikkert 3 ganger til han allerede. Bildet er fra da Magnus besøkte meg i Chicago ♥ For en kjekkas!  #utveksling

  Downtown-kos på en vanlig mandag

  Hei!

  I dette øyeblikket sitter jeg på biblioteket og prøver å gjøre litt lekser, men jeg innser at den boken jeg har funnet ikke er til noe nytte.

  I går var Karoline og jeg downtown for å se filmen "Frozen" og jeg syns den var mye bedre på engelsk enn på norsk. Mye fordi sangene er på engelsk og artistene er 1000 ganger bedre enn de norske. Før vi dro på kino, gikk vi innom Urban Outfitters for å kjøpe nye notatbøker. Vi stoppet innom et cupcake bakeri og kjøpte oss to super-fine cupcakes, som vi skal nyte i kveld. Middagen spiste vi på TGI Fridays. 

  Karoline og jeg har også begynt å trene sammen, og storebroren hennes har laget et kjempebra styrkeprogram som vi skal følge i 6 uker. Dere kan jo bare gjette hvem som var oppe og trente i dag klokken 07.00? Lenge leve jetlag!

  #utveksling

  Tilbake i Chicago

  Hei dere!

  Da har jeg kommet meg på plass i Chicago og klar for å ta fatt på et nytt skoleår. Jeg landet i Chicago rundt 13-tiden på lørdag, og brukte resten av dagen til å treffe igjen mange av vennene mine. Planen var å legge seg tidlig, men siden Karoline og jeg gikk bort til Elisabeth og Elisabeth sammen med Adam, ble vi sittende der til langt på natt.

  I går derimot, måtte vi på butikken. Kjøleskapet tømte vi i desember, så det var ikke så mye som en agurk eller en yoghurt inni der. Vi har en norsk nabo som heter Jane, og hun skulle flytte inn sammen med kjæresten sin på fredag, men hele leiligheten har blitt vannskadet. Det var masse vann på gulvet og store flak fra taket har falt ned, derfor bor de hos oss nå i mellomtiden. Så leiligheten vår er ganske kaos akkurat nå. Jeg har da flyttet inn på rommet til Karoline, noe som bare er veldig koselig. 

  I kveld skal vi på kino for å se Frozen og bare kos oss downtown. Melder også om at været er ingenting å klage på, gradestokken viser alt mellom -1 og 7 grader og sola skinner. 

  #utveksling

  Time to say goodbye

  Hei dere!

  Nå er det grådig lenge siden forrige oppdatering, og jeg må innrømme at det har vært deilig med en pause. Juleferien har vært den beste og jeg har kost meg masse med både familie og venner. Nå er det tid for å si hadet og sette kursen mot Chicago for nok et semester. Mamma har handlet masse norsk mat til meg, som jeg skal ha med over. Så jeg er godt forberedt denne gangen også.

  Siden jeg hadde siste dagen hjemme, tok jeg med lillebror på lunsj i byen. Vi spiste på Fratelli og koste oss masse. På kvelden hadde vi en hyggelig middag hjemme og lo så mye at latteren sto i taket av Nytt på Nytt. Min gode bestevenninne Julie, som endelig har blitt min nabo igjen, kom innom for å si hadet. Blogges mer når jeg har landet på amerikansk jord!  #utveksling

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits