• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • Nyttige lenker for studieopphold i USA

  Hei dere!

  Jeg tenkte å komme med noen små tips til dere som er interessert å studere i utlandet. I det siste har det blitt veldig populært å reise på utveksling, og da gjerne til USA. I utgangspunktet bestemte jeg meg ikke for å studere i USA før i februar 2012, noe som var rimelig sent i henhold til de forskjellige fristene. Heldigvis med god hjelp fra min videregående skole og familie, ble alt ordnet før avreisedato. Derfor har jeg lyst å gi dere noen gode tips for dere som lurer på å studere utenlands. 

  For de som ikke har en veileder eller rådgiver i nærheten, eller om du bare vil ha mer konkret informasjon, kan jeg anbefale å gå inn på enten sonor.no eller ansa.no. Dette er to organisasjoner i Norge som hjelper norske studenter med alt av papirarbeid, visum, søknader og diverse til universiteter i USA, New Zealand, Australia, Storbritannia, Singapore og mange flere land. Her finner dere også hvilke bachelorgrader som blir godkjent, dersom om man skal studere videre eller enkelt og greit søke jobb i Norge. Jeg vet at man ikke kan studere medisin, sykepleier, lærer eller jus, fordi dette er ikke er godkjent. Økonomi og administrasjon er den utdanningen som er enklest å overføre til Norge.

  I tillegg hjelper de deg med å sette opp en studentforsikring, som jeg har igjennom ANSA, nettopp fordi jeg ble anbefalt det. Hvis man også blir medlem i Ansa, vil man kunne få praktisk og nyttig informasjon underveis i skoleåret, samt treffe andre norske studenter i ditt nærmiljø. Bildet under er fra en middag med ANSA Illinois, hvor vi også reklamerte for "Yes we candy" kampanjen. 

  I tillegg har jeg laget en ganske grundig guide for hvordan dere som studenter kan søke om visum. Klikk her :-)

     Skulle dere ha noen spørsmål angående studieopphold, egentlig hva som helst, er det bare å spørre. Spesielt hvis du skal studere i staten Illinois, for nå har jeg blitt kontaktperson i vårt styre. Så da vil du nok høre fra meg før eller siden!  #utveksling #usa

  Utlendingene til USA (blogger om USA/Canada)

  Jeg har vel kanskje nevnt det for noen at hele 11 personer i klassen min skal ut å reise denne måneden. Det er selvfølgelig veldig rart å tenke på at jeg skal bo i samme land som 7 av jentene jeg har gått i klasse med. Alle er der for å spille volleyball og samtidig studere. Jeg vet at mange syns det er gøy å lese blogger som nettopp handler om livet i USA eller Canada. Jeg har samlet en liten liste med de i klassen min som blogger, noen vil nok blogge mer enn andre, men det er bare å følge med.
   

  Karoline Marie Siljander (North Park University, Chicago)

  Margrethe Skjelbred (George Washington University, Washington D.C.)

  Alicia Wennberg (Temple University, Philadelphia)

  Nora Buvarp Lavik (University of Lousiana -Monoroe)

  Kristine Hjembo (University of North Texas)

  Daniel Rød (Thompson Rivers University, Canada)  Alle har ikke fått seg blogg enda, men jeg skal oppdatere dere. 

  Hvordan søke om visum til USA?

  Jeg har nå vært igjennom hele prosessen for å søke om amerikansk visum og det er ingen lett sak. Jeg skal nå lage en smørbrødliste for hva dere bør gjøre og hvordan selve møtet på ambassaden fungerer. Håper dette kan være til hjelp for nye søkere til USA.

  1. Start an application online.
   Det første på listen er å starte med søking om visum på denne nettsiden https://ceac.state.gov/genniv/. Her er det bare å fylle ut informasjonen som USA trenger om deg. Alt fra hva foreldrene dine jobber med, om du har blitt arrestert og hva du skal gjøre i USA. 
    
  2. SEVIS-nummer fra skole.
   For å fullføre denne søknaden på nettet, er du nødt til å få et SEVIS-nummer fra din aktuelle skole. Dette kommer i posten med et skjema du skal ha med til ambassaden. Da denne koden er skrevet inn, vil nok søknaden din bli godkjent. For å få dette nummeret, er man nødt til å sende inn vitnemål/karakterer til skolen og eventuelt resultater fra SAT og TOFEL.
    
  3. Betale SEVIS fee.
   Dette er et gebyr på 200 $ som betales her https://www.fmjfee.com/i901fee/index.jsp Kvitteringen kommer enten etter 3 uker eller 1 uke, spørs om du vil betale 30-35 $ ekstra for å få den kjapt. Samtidig kan man også skrive ut denne kvitteringen. (Jeg bommet litt her for jeg betalte sent, i tillegg klikket nettsiden til ambassaden, så jeg fikk ikke kvitteringen. I verste fall kan de på ambassaden sjekke om du har betalt i systemet.)
    
  4. Bestille time på ambassaden.
   Når du har fått SEVIS-nummeret fra skolen, er det bare å gå inn på denne linken https://evisaforms.state.gov/make_barcode.asp?pc=OSL (Denne linken kan brukes av både de som skal på utveksling i 2. Klasse og de skal som skal studere etter videregående).
    
  5. Forberede deg til intervju på ambassaden.
   Før du kan dra på ambassaden må du skrive ut et skjema om at du har fullført application online, denne kommer på mail (I mitt tilfelle heter dette skjemaet DS-160). Sørg for å ha et gyldig pass med deg. Ta med kvittering fra SEVIS fee payment. 950 norske kroner til nok en betaling på ambassaden. Gyldig passfoto og en konvolutt med adressen din og frankert frimerke. Passet ditt skal da sendes tilbake i denne konvolutten.
    

  Selve intervjuet på ambassaden er ikke så skummelt som antatt. Jeg kom ikke før 09.30, så dermed måtte jeg stå 1 time i kø utenfor ambassaden. IKKE TA MED EN BAG, SEKK ELLER VESKE til ambassaden, da vil man ikke komme igjennom. Alternativet er å låse denne inn på 7-Eleven rett nedenfor ambassaden. Det er greit å ha med mobil, men denne leveres ved en sikkerthetskontroll. Denne fungerer akkurat som på en flyplass. Deretter kommer du inn i hovedbygget, hvor du først skal betale og levere inn alle papirene du har med deg, inkludert passet. Så får du en kølapp og må vente på opprop, der skal man ta bilder av hendene og skrive under på et skjema. Etter det blir man ropt opp på navn, hvor selve intervjuet foregår i en skranke. Jeg ble spurt om hva jeg skal i USA, hvor jeg skal studere og bo og om jeg hadde vært der før. Etter dette er man rett og slett ferdig. Alt dette foregår i tre forskjellige skranker, så du blir ikke tatt med inn på et lukket rom, som de fleste frykter. 

  Jeg brukte til sammen 3 timer, men hvis man møter opp tidligere, vil dette gå fortere. Håper dette var til hjelp for nye studenter og utvekslingsstudenter som skal til USA :) 

  (Intervjuene foregår på engelsk) 

  #utveksling #usa

  Oppskrift: Bestemors vafler

  Jeg skal på ingen måte skryte meg på at jeg er flink på kjøkkenet, men jeg har noen godbiter som ofte går igjen her på internatet. Det er som oftes jeg som tar meg bryet til å varte opp med litt kaker og diverse. Det er vel sånn jeg er skapt. I følge de tre i klassen som har cøliaki, kan dere bare bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel. Det smaker visst veldig godt!

  ♥ 4 egg

  ♥ 200 gram sukker

  ♥ 150 gram smør

  ♥ 4 dl melk

  ♥ 300 gram hvetemel

  ♥ 1 ts kardemomme

  ♥ 1/2 ts bakepulver

  ♥ 1 ts vaniljesukker

  Bland alt sammen i en bolle og rør ut alle klompene. Enklere blir det ikke. 

  Min lille samling fra Apple

  Hei folkens!
  Nå skal jeg anbefale noe som jeg ikke har sett andre bloggere skrive om. Jeg kan vel skrive under på at jeg er blitt Apple-frelst, eller kall det hva du vil. Jeg har i allefall lagt min elsk på disse produktene, og de svarer til forventningene.

  Etter at jeg fikk Macbooken min i hus, har både mamma og lillebror investert i en hver. Pappa derimot har fått sitt første produkt, en iPod Shuffle og fått helt hekta på iPaden min.

  Jeg må innrømme at prisen på produktene ligger kanskje i det høyeste laget, men da jeg så en dokumentar om Steve Jobs forsto jeg hvorfor. Visste dere at Bill Gates stjal harddisken til en Mac da han jobbet for Apple (som ikke var populær på den tiden) som de hadde laget, og prøvde å lage sin egen PC. Bill Gates fikk etterhvert masse oppmerksomhet og alle ville ha IBM, selv om dette egentlig var søppel. Det er derfor Windowsproduktene er så dårlige, fordi de i prinsippet er en kopi av Macintosch (som harddisken heter).   iPad 2.
  Denne kjøpte jeg i USA i februar, og dermed ble den mye billigere enn i Norge. Jeg har brukt den på trening, jeg ser på filmer på flyet, hører musikk og spiller.   iPod Nano (en gammel generasjon). 
  Denne har jeg hatt mye glede av, men siden den er så gammel er lyden helt ubrukelig, syns jeg. Dermed har denne gått på rundgang i klassen. 

  iPhone 4. 
  Min andre iphone, nettopp fordi jeg fikk nok av 3'ern. I tillegg til normalt bruk, blogger jeg, legger ut bilder på instagram, hører på musikk, spiller og finner rutetider til både fly, båt og buss. Jeg kjøpte iPhone 4 fordi jeg ikke klarte å vente på 4S. 

  Macbook Pro. 
  Den bruker jeg til alt mulig og jeg elsker virkelig Macen min. Det har de i klassen fått merke, for hvis jeg har den i stua og noen spiller volleyball der, og holder på å treffe macen min, roper jeg alltid: MACEN MIN!!!

  Fordelen med en Mac er at den omtrent aldri klikker. Hvis dette skjer er det bare å trykke på tvungen avslutning, så er problemet løst. Bildene blir så fine og hastigheten er bra.   Jeg har kjøpt noe selv, men også fått noe i gave. 

  Har du noen Appleprodukter? 

  Tips - treningsdagbok

  Først må jeg bare si at det er litt bittert at Fredrikstad nettopp vant 4-1 over Sarpsborg. Jeg har vel luktet adeccoligaen en god stund. 

  Jeg tenkte å gi dere et treningstips. For meg som går TVN er vi nødt til å skrive treningsdagbok. Dette er fordi hvis en skade oppstår, kan fysioterapaut sjekke hva vi har trent og diverse. Dessuten syns jeg det er gøy å sammenligne hvor mye jeg trener uke etter uke. Andre uker er jeg superivrig på styrketrening, noe som jeg er denne uken. Jeg har allerede gjort ferdig dag 1 på styrkeprogrammet.

  Til poenget. Hvis dere vil ha en smart og fin oversikt over trening deres, kan dere lage dere en bruker på trening24.no. Jeg anbefaler alle treningsglade mennesker å bruke denne. Her får dere nettopp hjelp til å komme igang med treningsdagbok.

  http://www.trening24.no/


  Bildet er fra kampen på fredag. 

  Tips til treningsmotivasjon

  I noen perioder virker det så sykt tungt å komme seg på trening. Traske avgårde til treningsenteret, bare for å løfte noen vekter, og kjenne at kroppen brenner.

  Jeg har noen tips å komme med for dere som vil komme i gang med treningen, eller som sliter med motivasjon. 

  1. Les helse/treningsblader som viser hvordan du skal spise, trene og leve et sunt liv. Trening er faktisk mye lettere og mer tilgjengelig enn hva vi tror selv, med tanke på at man kan trene hjemme. Her anbefaler jeg "fit living" og "bedre helse"!
  Her fikk jeg min motivasjon til bakkeløpene.
  
  2. Finn fram ipoden og last ned ny og fengende musikk. Hva er ikke mer motiverende enn å løpe i skogen med sang som bare "forteller" deg at du skal løpe fortere. Sjekk gjerne mine spillelister for treningsmusikk.  

  3. Se programmer med Jillian Michaels, eller finn noen bilder av henne. Bare det å se kroppen hennes på bilder, gir meg motivasjon. Selv skal hun få hedersplassen på motivasjonsplakaten min. Hun er en tøff dame!  Hva er din motivasjon?

  Styrkeøvelser for volleyball 1

  Jeg skjønner godt at volleyballspillere som ønsker å begynne her, vil begynne med styrke. Det er en stor fordel, så er man mindre utsatt for skader. Det sies også at man skal foreta progresjon i all trening, også styrketrening. Derfor begynner jeg litt enkelt med noen få styrkeøvelser uten vekter, som dere fint kan gjøre hjemme.


  Planken. Stabiliserende trening i hovedsak for magen, men også for rygg. Stå i 50 sek eller 1 minutt.
  

  Sideplanke. Strammer opp siden av magen. 20 eller 30 sek.
  

  Jegerhvil. Stabiliserende for mage og rygg. Stå i 50 sek eller 1 minutt.
  


  
  Straight leg lifts. Magetrening. Få en person til å pushe beina nedover og vipp de opp igjen, før de når gulvet. 10 repitisjoner, 3 ganger.

  God treningsøkt! 

  CHECK IT OUT - REDIGERINGSPROGRAM

  Jeg elsker å redigere bilder og jeg kan sitte i flere timer med dette. Sikkert flere som kjenner seg godt igjen. Men jeg leste en blogg som anbefalte Photoshop (lightroom). Gratis program som justerer litt på lyset, skarpet og diverse. Ellers bruker jeg picasa og photoscape til å redigere. 

  Før.


  Etter.


  Før.


  Etter.


  Nå skal jeg rett i seng. Jeg ble så grinete fordi jeg måtte skrive en toppvolley.no artikkel på nytt, fordi pcen min ikke ville samarbeide. 

  Hva syns du om bildene?

  ELISES TIPS - ENKLE TRENINGSTIPS

  Jeg tenkte å komme med litt treningstips. Men siden hele TVN leser bloggen min og er eksperter på trening, er ikke dette innlegget så spennede for dere. 

  For en enkel styrkeøkt kan du gjøre disse øvelsene:

  Benkpress


  Knebøy


  Utfall


  Sittende roing


  Vandring på ball


  Da har man allerede fått noen øvelser på overkropp og bein. Det sies at knebøy, utfall, markløft og frivenning gir sprett rompe. Så da er det bare å sette i gang treningen.

  Du ser sikkert at jeg ikke bruker vekter, men det er fordi det rett og slett var vanskelig å ta bilder med vekter på. Haha. Er det første gang du trener styrke, bør du ikke bruke noe særlig med vekter. Da er det vitkig å ta lite vekter og heller ta mange repetitisjoner. Etter to-tre uker med styrke, kan du gjerne legge på litt (det skal fortsatt være lett) og redusere antall repetisjoner. Feks. Knebøy 20kg (vektstanga) 12 reps, 3 serier. 

  Lykke til med styrketreningen!

  Les mer i arkivet »Oktober 2016 »August 2015 »Juli 2015
  hits