• Elise Ervum

 • Home
 • About
 • Add me
 • Portfolio
 • Instagram
 • - Chicago Guide -

  WHERE TO GO

  The Bean/Millenium Park

  Millenium Park er Chicago's mest besøkte park, og her finner du den kjente bønna. Parken er alltid folksom og spesielt attraktiv på sommeren, hvor du da finner mange boder med feks. pølser og brus. På vinteren finnes det også en liten skøytepark rett foran bønna, hvor det mulig å leie skøyter. 

  Adresse: 201 E Randolph St, Chicago, IL 60602  Navy Pier

  Navy Pier ligger til på Grand St. og helt ute i havgapet. Her får man en fin utsikt over byen, spesielt hvis du velger å ta pariserhjulet som koster rundt $7 per person. Navy Pier er også en perfekt plass for unger, fordi de har alle de kjente spisestedene samt forskjellige butikker og musem rettet mot barn. 

  Adresse: 600 E Grand Ave, Chicago, IL 60611  Magnificient Mile (North Michigan Avenue)

  Dette er hovedgaten eller shoppinggaten i Chicago. Her finner du alle de butikkene du leter etter og mye mer. Det er også veldig god stemning bare ved å gå en tur langs denne gaten, fordi det alltid er proppet med masse folk, uansett årstid. Du kan også følge denne gaten sørover mot Millenium Park og etter 25 min gange fra Water Tower Place vil du finne bønna.   WHAT TO DO

  Willis Tower (Skydeck Chicago)

  Dette er Chicago's høyeste bygning og før Twin Tower i New York ble bygget, var dette også USA's høyeste bygning. Willis Tower, eller Sears Tower som det en gang het, er en fantastisk attraksjon som må oppleves dersom du reiser til Chicago. Her får du blant annet se en helt nydelig utsikt over byen, og du får i tillegg gå ut på slike ledges, som gjlør at du kan se rett ned på bakken. Prisen ligger rundt på $20 per person. 

  Adresse: 233 S Wacker Dr, Chicago, IL 60606  John Hancock Tower

  Dette er den andre svarte, høye bygningen i Chicago. Jeg vet at de har et observasjonsrom for de som måtte ønske det, men jeg har alltid dratt til enten restauranten eller baren som ligger i 95 etasje. Du må være 21 år for å komme inn i baren uten voksne, og jeg må ærlig si at den beste utsikten er nettopp der ifra. Dette er gratis ved at du kjøper en drink eller to fra baren. 

  Adresse: 875 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611

  Boat trip

  Jeg har tidligere vært på tilsammen 3 båtturer og det gjelder å velge den riktige og mest interessante. Det finnes forskjellige typer turer, og noen fokuserer mer  på arkitektur enn andre. Den båtturen jeg hadde med tante og onkel våren 2014, var absolutt verdt pengene og tiden. For ja, det tok oss opp i mot 2 timer. Båten startet rett ved Trump Tower og tok oss igjennom kanalen og ut til Lake Michigan, slik at vi fikk se hele byen. For en opplevelse! Vi tok Signature Lake and River Tour med Wendella og det koster rundt $35 per person, men det finnes også andre turer til rundt $15.

  Adresse: 400 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611  Sports event (Blackhawks, Bulls, Bears, Cubs)

  Idrett generelt er utrolig stort i USA og intet mindre i Chicago. På vinteren er hockeylaget Blackhawks veldig populære, mens på høsten er basketballaget Bulls meget ettertraktet. Bears, footballaget er også på høsten, og for dere som forstår reglene, er dette en opplevelse uten like. Og til slutt, Cubs som er baseballaget vårt og de spiller på vårparten. Prisen på billettene varierer veldig, da spesielt hockey, football og basketball er veldig dyrt. Baseball derimot er nokså billig. 

  Blackhawks og Bulls spilles i United Center (1901 W Madison St, Chicago, IL 60612), Bears på Soldier Field (410 Museum Campus Dr, Chicago, IL 60605) og Cubs spiller i Wrigey field (1060 W Addison St, Chicago, IL 60613).

  Shedd Aquarium, Art Institute of Chicago, Adler Planetarium, The Field Museum, Museum of Science and Industry

  Ellers finnes det mange andre attraksjoner som museum og akvarium. Personlig liker jeg ikke museum, med mindre det er foto, og jeg er heller ikke så interessert i å se på dyr. Det eneste jeg har vært på over er Art Institute of Chicago, som var veldig interessant, men ikke noe jeg kommer på til å gå på i ettertid. 

  WHERE TO EAT

  Jeg er nok ikke den rette personen til å anbefale spisesteder i Chicago, for jeg og mine venner ender alltid opp på de samme plassene, dersom vi er fornøyd med maten. Men, jeg kan si så mye som at det finnes mange gode spisesteder rundt Grand State, blant annet Hard Rock Cafe, Weber Grill, Big Bowl, Rock Bottom, Giordani's. Man må egentlig bare prøve seg fram og jeg anbefaler å bruke google maps og yelp, så får man opp anbefalinger fra andre og spisesteder i nærheten. Jeg vil si det er et must å spise en skikkelig burger når du først er i USA, disse kan ikke sammenlignes med det vi får hjemme. Dessuten er deep dish pizza en Chicago-greie, og det er  en pizza som ser ut som en pai. Disse finner du på Giordani's eller Lou Malnati's. 

  WHERE TO SHOP

  Water Tower Place, North Michigan Avenue, Nordstrom, Fashion outlets of Chicago, Bloomington

  Det er mange plasser å shoppe i Chicago, så ikke fortvil. Det finnes et stort kjøpesenter på N. Michigan Ave som heter Water Tower Place hvor du finner alle de store butikkene som Forever 21, American Eagle, Hollister, Abercrombie & Fitch, Finish Line, VIctoria Secret, Pink, Sephora, Adidas, you name it! Topshop og HM finner ut rett utenfor sammen med en enda Victoria Secret, Apple, Levis, Aldo og mange flere. Jeg liker best å shoppe i selve gaten, fordi det blir så innmari kjedelig å tråkke rundt inne på et kjøpesenter. Ellers finnes det Nordstrom i samme gate og Bloomington med flere merkebutikker som Marc Jacobs og Michael Kors. Det er også gode muligheter for å shoppe i State Street. Rett ved O'hare flyplass finnes det også en outlet, men jeg syns utvalget her er så som så. 
  Kommentarer

  Camilla Heindorf

  25.04.2015 kl.23:42

  Så stilig:D

  Skriv en ny kommentar

  hits